Autouudistus on loistava

puoluepopulismihiiteen

Autouudistus on kertakaikkiaan loistava. Autovero laskee roimasti, minkä takia uusien autojen hinnat laskevat. Tämä johtaa vääjäämättä käytettyjen hintojen laskuun, mikä auttaa köyhiä pysymään autokannassa.

Uusien edullisuus uusii Suomen vanhaa autokantaa, saasteet vähenevät, turvallisuus lisääntyy.

Soini sanoo, että autoilijoita ei aleta seurata. Ei niitä aletakaan seurata. Autoja seurataan, ei kuskeja. Sitäpaitsi Soini ja jokainen suomalainen kännykän käyttäjä on nyt seurannassa. Tasan tarkkaan on tiedossa missä on ja missä on ollut. Paikkatiedon avulla myös hukkuttajan jäljille päästiin. Soinin kommentti on tyhjää populistista ääntenkalastamisretoriikkaa.

Tiekannan yhtiöittäminen luo kehittämispohjan, mikä mahdollistaa tulevaisuuden palvelujen kehittymisen. Aivan kuten aikanaan Suomen puhelinverkko oli valtion budjettiverkko ja nyt meillä on DNA, Elisa ja vanhan verkon pohjalta Sonera, jotka tarjoavat palveluja. Samalla tavalla tienkäytön pohjalle syntyy uusia palveluja. Se vaatii vanhasta irtautumisen. Onko sinula siihen uskallusta?

10

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maksamme-veroa

      > "mikä auttaa köyhiä pysymään autokannassa."

      Kyllä pienituloisilla ja työttömillä menisi entistä enemmän rahaa niihin vanhojen autojensa käyttömaksuihin ja uudestaan perittyihin autoveroihin, joten eivät taida vaihtaa uusiin tai edes uudempiin, kun pitäisi silti olla välirahaa kuitenkin aika paljon.

      Säästöt menee uusiin nousseisiin maksuihin, joten se siitä.

      Vanhasta autostakin saisi vähemmän rahaa, jos sen haluaisi myydä pois välttyäkseen uusilta maksuilta ja saadakseen rahaa mm. ruokaan, sähkölaskuun ja vuokraan.

      Onko oikein joutua maksamaan autovero uudestaan aiemmin hankitusta autosta?

    • paskapolitiikkaa

      Puolueiden populismi on ihan syvältä. Järkyttävää katsoa, kun SDP:n kannatus on lisääntynyt, joku kansanosa on uskonut onttoihin lupauksiin. Tässä syvällä ollaan juurikin SDP:n ja ay:n liiton takia. Ammattiyhdistysliike on SDP:n avustuksella soluttautunut Eduskuntaan musertamaan demokratiaa. SDP:n ja ay-liikkeen palkka-verohissi on ylimmässä kerroksessa, minkä takia maa on ahdingossa.

      Ei tarvitsisi miettiä leikkauksia, jos valtion virkamiesten palkat eivät olisi niin korkeat. Siitähän tässä on kysymys. Tuottamaton porukka nostaa ylimitoitettua palkkaa ja on muutenkin tehoton. Se on SDP:n ja ay-liikkeen luoma illuusio, josta koko kansakunta kärsii. Onneksi SDP on nyt sivussa, mutta huutelee sieltä rivoja ja sillä tavalla kiristää Suomen nousua parempaan tulevaisuuteen. Uskotmatonta, että joku vielä uskoo niitä valheita, jota Rinne ja Lindtman porukoineen laukoo.

    • Hoopot

      Kylläpä olet tietämätön ja tyhmä. Tutustu nyt vähän suomen historiaan ja todellisuuteen ennenkuin kerrot täällä satuja.

      • Tulonsiirto...rikkaille

        Uudistus on niille loistava joilla ei ole autoa.
        Rikkaat, jotka ostavat uuden auton, köyhä ostaa aina käytetyn.


      • populismihiiteen

        Lehdet kirjoittavat satuja, kertaavat puoluediktaattoreiden toistamia mantroja. Somessa kirjoitellaan mitä vaan, mutta lehtien ja television pitäisi pysyä faktoissa eikä levitellä yhden jos toisen dosentin juttuja. Esimerksi Kansan Uutiset aloitti populistisen Sipilän ajojahdin ja sopulilauma ryntäsi perään. Oksetti katsoa Heikelin vaahtoamista televisiossa, kun yritetään kitkeä haastateltavista jotain Seiskalehden tasoista paljastusta.

        Tämän autoasian tiimoilta on jo ylilyöntejä. Uudistus olisi erittäin hyvä kaikkia hyödyntävä pitkällä tähtäimellä, mutta voi olla että puoluepopulismi näin vaalien alla ja populismia levittävä lehdistö villitsee ihmiset väärälle tielle. Yritetään pysyä faktoissa.


      • niinettä
        Tulonsiirto...rikkaille kirjoitti:

        Uudistus on niille loistava joilla ei ole autoa.
        Rikkaat, jotka ostavat uuden auton, köyhä ostaa aina käytetyn.

        Koska stadissa ei tartte bilikkaa,ei heilauta stadilaisia. Landella kun ei joukkoliikennettä ole,siellä voi tulla kalliiksi.


    • odotan.innolla

      No mutta tuohan on aivan mahtava uutinen.

    • kolhoosiautolla

      Sehän olisikkin oivallista jos 300e ritsalla ejeleva maksaa 1000e vuodessa käyttömaksua, ja önkkyri joka ajaa 100.000e autolla maksaa ehkä 1500e käyttömaksua? Eikös se sama olisi nostaa bensanhintaa 5e litra, saisi valtio niitä verotuloja, eli ne ajaa kenen kannattaa, ja kenen ei, niin romukottero paaliin! Syrjäseuduilla voisi olla yksi kimppa-auto, semmoinen kolhoosiauto jota vuoronperään tarvittaisiin kaupalla käyntiin! Työmatkoihin sitä ei tarvita kun ei ole töitäkään!

    • näinseasiavaanon

      Häikäilemätön ja tyhjä puoluepopulismi siirsi uudistuksen tulevaan.
      Suomalaisista vain 15% uskoo poliitikkoihin. Berner ja Sipilä olivat iloinen uudistus, kun heille vain asiat merkitsevät. Puoluepaskat vain yrittävät tehdä tykö, kun heidän kuvioitaan muutetaan. Se ei ole demokratiaa.

    • diipadaapaaa

      Ei taida olla aloittajalla kaikki muunit laaksossa ja matematiikkakin kovin hataraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      346
      3895
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1719
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      60
      1480
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe