Yeshua oli todellinen henkilö

jessejamesjapyhätpyssyt

Yeshua oli nasaretilainen toisinajattelija, karismaattinen jumaloitu lahkojohtaja, joka rakensi lahkoaan julistamalla pyhää sanaa jumalastaan sekä roomalaista valtaa vastaan. Myöhemmin Yeshuan kuoleman jälkeen alkoi tarinat Yeshuasta kehittyä ja syntyi toinen toistaan jumaloivampaa tarinaa. Näin syntyi legenda Jeesuksesta, joka kehittyi aina pyhään kolminaisuuteen asti. Kun tarinan kertojia on useita, syntyy luonnollisesti ristiriitaisuuksia. Tarina kertoo, että Jeesus oli maan päälle ruumiillistunut Jumala, mutta se on ristiriidassa toisen tarinan kanssa, jossa Jeesus sanoi ristillä "jumalani, jumalani, miksi minut hylkäsit?" Tuskin Jumala itselleen puhuu. Ristiriitaisuus sekä niiden jatkuva oikaisutarve kertoo, että uskonto on yhtä kuin kertojiensa/keksijöidensä summa.

15

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesus-on-Herra-

      Allahilla ei ole Poikaa; Allah ei myöskään ole Isä ja (1 Joh.2:22) ”Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hn on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.”
      (Joh 8:40, 44-45) ”Mutta nyt te tavoittelette minua tappaaksenne, miestä,
      joka on puhunut teille totuuden, jonka hän on kuullut Jumalalta.
      Niin ei Aabraham tehnyt.
      Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa.
      Hän on ollut murhaaja alusta asti,
      ja totuudessa hän ei pysy,
      koska hänessä ei totuutta ole.
      Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa,
      sillä hän on valhettelija ja sen isä.
      Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden.”
      Mutta nyt te tavoittelette minua tappaaksenne, miestä,
      joka on puhunut teille totuuden,
      jonka hän on kuullut Jumalalta.

      Niin ei Aabraham tehnyt.

      • jeesuksensatu

        Haitte yöllä haudasta.


      • Näin-Jeesus-sanoi-

        ”Mutta nyt te tavoittelette minua tappaaksenne, miestä,
        joka on puhunut teille totuuden, jonka hän on kuullut Jumalalta.
        Niin ei Aabraham tehnyt.
        Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa.
        Hän on ollut murhaaja alusta asti,
        ja totuudessa hän ei pysy,
        koska hänessä ei totuutta ole.
        Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa,
        sillä hän on valhettelija ja sen isä.
        Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden.”
        Mutta nyt te tavoittelette minua tappaaksenne, miestä,
        joka on puhunut teille totuuden,
        jonka hän on kuullut Jumalalta.

        Niin ei Abraham tehnyt.


    • Raakaa hommaa, ruoskitaan, naulitaan kidutetaan, juodaan veri syödään ruumis.....
      Vanha testamentti on myös melkoista raakalais tarinaa...

      Mikä syvässä raakalaisuudessa kiinnostaa ja kiihottaa ?

      • Jeesuksen-veren-kautta-

        Kenelle Jumala uhrasi? Muri: Uhrasi poikansa ihmisten puolesta: Ihmisen ja Jumalan välinen välirikkon vuoksi Jumala valmisti niin kattavan lunastusmaksun Että jokainen joka sen uskoo, saa syntinsä anteeksi ilman laintekoja.

        "Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. 2.Kor: 5:18-19

        Kol 1:20 ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa.

        Hebr.10:15-26 Todistaahan sen meille myös Pyhä Henki; sillä sanottuaan: "Tämä on se liitto, jonka minä näiden päivien jälkeen teen heidän kanssaan", sanoo Herra: "Minä panen lakini heidän sydämiinsä ja kirjoitan ne heidän mieleensä"; ja: "heidän syntejänsä ja laittomuuksiansa en minä enää muista." Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita. Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta, ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija", niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä; pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen; ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin; älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän. Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,


    • niinseolijaon

      Niin se on että jeesus eli jeesus oli maan päällä ihminen. Useat uskoo ihmeiden vuoksi, joita tapahtuu, että hän oli ruumiillistunut jumalan poika. Hän ei ilmoittautunut jumalaksi, sen keksi joku muu.

    • Asiantuntijan-väite

      https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/koptipappi-zakaria-botros-sharia-laki-suojelee-hirmuhallituksia/

      Petteri Vähäkangas kirjoitti:

      Koptipappi Zakarian Botros käy omassa TV- ohjelmissa läpi islamin tekstejä ja vertaa niitä raamattuun. Työn kautta on tullut valtava määrä muslimeja uskoon.

      Henkilökohtaisesti kohdatessa ei voi olla kovin “haastava”, vaan enemminkin rakkautta osoittava, mutta tv-ohjelma on eriasia.

      Siinä kun ei kohtata ketään kasvokkain.

      TV:ssä toimii paremmin sellainen tyyli, jotka haastaa islamin ajattelemaan.

      muhammad video oli huono ja on vaikea käsittää, miksi muslimit riehuu.

      Todellinen syy riehuntaan tuskin on video, vaan syy nousee koraanista ja haditheista

    • kikker

      Ironisesti vanhan testamentin mukaan Jeesus olisi pitänyt tappaa sillä synty avioliiton ulkopuollella.

      Joten Raamattu todistaa että raamattua ei kannata lukea.

      • ylistys-Jumalalle

        ilm 1:3 "Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!"

        kol 2:6-15 "Niinkuin te siis olette omaksenne ottaneet Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä, juurtuneina häneen ja hänessä rakentuen ja uskossa vahvistuen, niinkuin teille on opetettu; ja olkoon teidän kiitoksenne ylitsevuotavainen.

        Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen. Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti, ja te olette täytetyt hänessä, joka on kaiken hallituksen ja vallan pää, ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella: ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.

        Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset, ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun."


    • äläsekoa

      Miksi jumalan pitäisi lunastaa se, minkä hän on omistanut aikojen alusta ja ennen sitä. Sovittaminen on kokonaan toinen asia kuin lunastus. Eikä jumala osta vapaaksi omistamiaan ihmisiä keneltäkään eikä edes itseltään
      eikä jeesus osta jumalalta eikä paholaiselta mitään, koska tämä ei omista yhtään ihmistä.

    • ihmisenpoikahanhänon

      Jeesus eli jeesua oli ennen kaikkea ihminen, ei hän koskaan väittänyt olevansa jumala, vaan antoi kaikessa aina kunnian jumalalle. Tämä tosiasia vie pohjan pois väitteeltäsi, että hän itse olisi väittänyt olevansa jumala. Jeesuan teot todistivat hänen olevan jumalaan uskova ihminen, jonka kautta jumala teki ihmeitä, joita väitettiin ja väitetään jeesuksen teoiksi ja häntä jumaloidaan vieden tietoisesti kunnian kaikkivaltiaalta korkeimmalta jumalalta ja antaen kunnian ihmisen pojalle. Tämä synti on kristikunnan vitsaus, jota kukaan ei halua ottaa huomioon. Jos ihmisen pojalle annetaan kunnia, ei se ole jumalalta pois, mutta jos ihmisen pojasta tehdään jumala, se on mielestäni jumalalta pois. Tajuan kolmiyhteyden niin, että jumala on yhtä kuin pyhä henki ja jeesua eli jeesus on hänen poikansa. Ei ole erillistä henkeä, joka kulkisi jumalan nimellä ja olisi vielä sama jumala, ennen ajattelin näin, mutta tutkin raamattua ja huomasin tämän tosiasian, pyhä henki on jumalan henki eli jumala ja sitten on jeesua, ja näitä kahta yhdistää jumalan henki, ei enää erillinen henki, jona kulkisi nimellä pyhä henki. Näin ymmärrän tämän, en tiedä, olenko oikeassa, mutta jumala ja jeesua on yhtä pyhässä hengessä eli jumalan hengessä. Tämä ei ole kolmiyhteys perinteisessä mielessä, vaan isä ja poika, joita yhdistää jumalan henki eli jumala on yhtä poikansa kanssa uusi testamentillisen ajattelun pohjalta. Ei ole vaikea tajuta.
      Jeesus oli ihminen, näin hän sanoi, ihmisen poika, ei jumala.

    • alussa-oli-sana

      No ei ne tarinat Yeshuasta niin kovin "jumaloivia" olleet. Hänelle käy kalpaten eikä hänen ylösnousullaankaan ole häppösiä todistajia. Jeesus herätti mielenkiintoa ja ristiriitaisia tunteita aikalaisissaan, mutta ei häntä varsinaisesti jumaloitu hänen elinaikanaan. Keksityt tarinat, joissa tarinan päähenkilöä kritiikittä jumaloidaan ovat ihan eri tyylisiä.

      Kolminaisuusoppi muotoiltiin ensimmäisessä kirkolliskokouksessa, se ei "kehittynyt" eikä sitä keksitty. Se oli kirjoituksiin perustuva johtopäätös, jonka vahvisti kirkolliskokous, kirkon ylin auktoriteetti.

      Jeesus ei tietenkään ikinä sanonut olevansa Jumala. Mitä järkeä siinä olisi ollut, kun hän varta vasten ihmisten vuoksi syntyi ihmiseksi?

    • J*shua ei ole henkilö, se on sana, pelastus, tai apu.
      Sanasta on tehty ihminen, jeesus, jota sanotaan hengestä syntyneeksi, toisin sanoen, se on romaanihenkilö.
      Monen ihmisen kirjoittama romaanihenkilö, siksi niin sekava ja vähän mitä sattuu, koska on niin monta tekijää ja kaikki miehiä, jotka rakastavat tätä luomustaan.

      • paastonaika

        Kaikki ihmisten nimet ovat sanoja eikä hengestä syntynyt ole sama asia kuin romaanihenkilö. Raamattu ei myöskään ole romaani.

        Jeesus on täysi Jumala ja täysi ihminen. Hän sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi Neitsyt Mariasta, naisesta, ihmisestä. Jumala syntyi ihmiseksi armahtaakseen ihmistä, jonka oli alunperin luonut omaksi kuvakseen, mutta joka oli toistuvasti poikennut Luojansa viitoittamalta reitiltä surullisin seurauksin.


    • vaarapiileejossakin

      Siinä aiheessa moni sekaantuu omiin pyydyksiinsä.Ei raamattua kirjoitettu yhdessä päivässä.Eri paikoissa koetut tapahtumat eri henkilöiden kertomina
      ovat ihan jotakin muuta kuin petosta.Myöhemmät kaivaukset vahvistavat myös kirjoitusten todenperäisyyden.Miksi joku vaivautuisi kirjoittamaan jotakin mikä ei ole tapahtunut ?Sellainen asenne on ensiksi päätettävä,todeksi
      taikka valheiksi.Jos pidät sitä valheena,niin miksi sitten edes keskustella siitä ?
      Jos taas pidät sitä totuutena,niin miksi et siihen uskoisi ?Luotettavat käännökset pitävät yhtä historian kanssa,mutta raamattuun on solutettu paljon viekkaita väärennyksiä,joka tekee pääteeman vaikeaksi ymmärtää.
      Siis tarkoituksenmukaista petosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      67
      3222
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      549
      3044
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2355
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2002
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      307
      1820
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1622
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      104
      1314
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe