Chempolis tulevaisuuden toivo

Että_tällaista

Loputtomasti lupauksia, ei yhtään tehdasta – Chempolis on vuosikymmenestä toiseen tulevaisuuden toivo

Fortum pelasti tappiollisen bioyhtiön maksamalla sen osakkeista ennätyshinnan. Osapuolet eivät kerro, maksettiinko valtionyhtiön rahoilla Juha Sipilän myöntämä 750 000 euron laina.
Liiketoiminta22.1.2017 klo 16:04

"“Hyvältä tuntuu, että tätä teknologiaa tarvitaan”, Esa Rousu sanoi vuonna 2002 "

Tunne osui oikeaan. Vuonna 2007 Kaleva hehkutti Chempoliksen menevän “oljenkorsilla Kiinan markkinoille”. Viittä vuotta aiemmin Chempolis oli “avannut oven Kiinan markkinoille”.

"Eletään toukokuuta vuonna 2010. Oululainen bioteknologiaa kehittävä Chempolis on kertonut ilouutisen: yhtiö on saanut 60 miljoonan euron tilauksen Kiinasta."

Todellisuudessa Chempolis ei ole saanut aikaan kannattavaa liiketoimintaa. Sen liikevaihto on ollut viime vuosina vain joitakin kymmeniä tuhansia euroja.

Minkälainen yhtiö Chempolis oikeastaan on? Ja miksi valtionyhtiö Fortum päätti lähteä yhtiön suurimmaksi omistajaksi lokakuussa 2016?

http://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

31

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskomatonta_on

      Uskomaton yritys, tappiota on tehty 10:ssä vuodessa 11,9 milj.€ ja siitä huolimatta on tullut Tekesiltä ja Ely:tä tukia 5,9milj.€ Nämäkö yritykset vievät tuet ja mitään ei ole kymmenessä vuodessa saatu aikaan. Nyt minä uskon tuottamattomiin yritystukiin.
      Tämä on uskomatonta.

      • ajattelia

        Olisiko Fortum saanut Cempoliksen kohta lähes ilmaiseksi jos se olisi mennyt konkurssiin.Bioetanoli tehtaita rakennetaan jatkuvasti ympäri maapalloa mm.Suomeen Ääneskoskelle. Cempolis jäi näistä kehityksistä jälkeen eikä voi enään kiriä menetettyjä markkinoita kiinni.Joka puolella tekniikat on jo käytössä.Intian suhmurointi on vain jälleen yritys pelastaa konkurssi kypsä firma.Fortumin intressi täytyy olla joku muu kuin Cempolis.Mitä sipilä on luvannut fortumille?


      • ajattelia kirjoitti:

        Olisiko Fortum saanut Cempoliksen kohta lähes ilmaiseksi jos se olisi mennyt konkurssiin.Bioetanoli tehtaita rakennetaan jatkuvasti ympäri maapalloa mm.Suomeen Ääneskoskelle. Cempolis jäi näistä kehityksistä jälkeen eikä voi enään kiriä menetettyjä markkinoita kiinni.Joka puolella tekniikat on jo käytössä.Intian suhmurointi on vain jälleen yritys pelastaa konkurssi kypsä firma.Fortumin intressi täytyy olla joku muu kuin Cempolis.Mitä sipilä on luvannut fortumille?

        Fortumilla rahaa kassa täynnä sähköverkkojen myynnistä, kyllähän nyt muutama miljoona pääninisterin omaisuuden turvaamiseksi voidaan veronmaksajien osuudesta irroittaa. Kyllä päänisterin kiitollisuus aina tuottaa, tavalla tai toisella. 750.000,- on kuitenkin ihan kiva määrä takaisin saatua rahaa "liikemiesnerollekin", jonka omaisuus on sispäiirikusetuksesta saakka pääasiassa sulanut.


      • klax

        Kannattaa lainan maksua pitkittää, kun on 13 % viivästyskorko päällä. Harva saa sijoitukselleen parempaa tuottoa, kun vielä valtio menee takuu mieheksi.


    • 10_90

      Chempolis on kuin suomalainen viljelijä... nauttii runsaita tukia eikä tuota käytännössä mitään

    • klax

      Minne päin Intiaa Chempolis Oy rakentaa saadun miljoona hankkeensa ? Täytyyhän Fortumin tiedottaa asiasta valtion rahoja ohjailevalle Sipilälle.

    • zembalot

      Delhin lähellä oleva kaatopaikka, siinä jätemäen kupeessa on sellainen risumaja ja sieltä on noussut piipusta savua, liekkö jo uusi tehdas käynnissä?

    • töihinvalmis

      Vuosi mennyt, joko on miten pitkällä Sipilä tehtaan rakennus työt ? Aktiivisena kyselen onko mahdollisia työpaikkoja suomessa, kyseisen hankkeen tiimoilta ?

      • töissäjo

        Kyllä työpaikkoja syntyy, maamme hallitus ohjaa ainoastaan rahaa vain työpaikkoja luoviin yrityksiin ja Cempolis Oy on ihan kärki yrityksiä, mitä tulee uusiin työpaikkoihin, ota yhteyttä.


      • Keskustan.kärkihankkeita

        Hyvä on kysellä aktiivisesti, kun on tämä Sipilän aktiivimallikin.

        Ek-vaalissa Sipilä kera keskustan aktiivisesti lupasi uusia työpaikkoja, jos pääsevät hallitukseen. Pääsyn seurauksena Sipilän ja keskustan aktiivisuus uusien työpaikkojen luomiseen hiipui. Heillä kun ei ollut pelotteena omaa aktiivimallia, joka olisi aktiivisesti leikannut tuloista osan pois.

        Aikaa on kulunut, mutta tehtaita ei näy eikä kuulu. Ei myöskään näy niitä Sipilän ja keskustan lupaamia uusia työpaikkoja.


      • töihinvalmis

        Käviväthän oikein paikan päällä panemassa porukalla muistaakseni tätä kärki hanketta alulle, olisi kiva tietää kansalaisena tuloksia tästä kyseistä kärki hankkeesta ja mitä työllisyys tavoitteita on saavutettu Intian viennin reissulta, tietääköhän Lintilä paremmin ?


    • 4848848

      Veronmaksaja on ollut liian pitkämielinen rahoittaessaan kepufirmojen olemassaoloa ja niitten omistajia vuosiskymmenet, vaikka nämä fimat eivät ole koskaan edes aikonetkaan mitään tuotantoa saada aikaan.

      • töihinvalmis

        Se on vaan taito laji tuottaa kahden euron sijoituksella, yksi euro takaisin. Mutta taitaa se yksi eurokin hävitä korkojen kera, tuleviin ympäristö talkoisiin tulevaisuudessa.


    • Kepulifirma

      Sipilän Chempoliksen johtajiin kuuluivat mm. Kepupoliitikko Esko Aho, Valtionyhtiö Valmetin eläkeläisjohtaja Matti Sundberg ja kymmenet muut kepulaisuuteen taipuneet poliitikot.

      • Idiootit.ostoksilla

        Nythän tuo on myyty ylihintaan valtiolle. Voi vittu mitä sikailua !


      • töihinvalmis

        Omistaako valtio Chempoliksen ? Jos on näin, niin varmaan ostivat työlistämis tarkoituksessa, koska Sipilä on luvannut 110 000 uutta työpaikkaa, varmaan oli tämä aktiivi malli jo tiedossa silloin ja vaikuttamassa osto päätökseen. Joillain on se kyky nähdä tulevaisuuteen, jonne kyseinen yritys on matkalla.


    • VaiMitäMieltä

      Aivan tuppaa tulla mieleen, että tässä Chempolis- tapauksessa on kyseessä puhdas korruptio.

      • Huijaus.on.mahdollista

        Onkohan se edes oikea firma vai ns. pyramidipeli?


    • aattelia

      Ja meillä Suomessa on OTSAA haukkua TRUMPIN bisneksiä ja syitä joilla hän on vaurastunut . Miksi media ei lyttää Sipilää ? Hänen korruptiostahan löytyy jopa todisteet ! Mikä vittu Suomen oikeustajua vaivaa ? Sipilä on 10 potenssiin Trump kähminnöissään . Meillä vaietaan ja vaiennetaan . Viimeisin Patriacase.Vakessa Sipilä saa touhuta vapaasti hyödyntäen salassapitosopimuksia . Kaikki , jopa oikeuskanslerit on hyväveliverkostoa .

    • jkiiiii

      Eipä ole ihme, että Sipilä ei purakaan yritytukia kuten lupasi. Hänhän on tullut itse sillä keinolla kymmenmiljonääriksi!

      • Meillähän on koko hallitus, ja eduskunta täynnä tuollaisia omanedusn tavoittelijoita ja joiden ainoa tehtävä on ajaa omaa valtaansa. Nyt esimerkkinä valtaapitävien turvaksi "ajettavaa" kiireellistä "tiedustelulakia", joka mahdollistaisi valtaapitävien etujen uhkaavien valvonnan ja eristämisen terrorismin nimissä.


    • KolmenKärpänPuhallus

      Chempolis-Sipilän tarina:
      https://seura.fi/asiat/seuran-selvitys-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtion-tuella-ja-harskeilla-tutunkaupoilla/
      -Sipilä hyödynsi yhteistä rahaa tehdäkseen itsestään yksityisen miljonäärin.
      -Näistä sijoituksista kiinnostavin ja ajankohtaisin on Chempolis Oy. Se on yksi kolmesta yrityksestä, joiden omistuksesta Sipilä on pitänyt kiinni, vaikka hänen sijoitusyhtiönsä kymmenistä sijoituksista on valtaosin luovuttu. Nykyään Sipilän sijoitusyhtiö on hänen lastensa omistama.

      -Chempolisiin liittyvät olennaisesti myös Markku Koski ja Kalevi Laurila.

    • KirottuChempolis

      Muissa maissa edetään nopeassa tahdissa polttomoottoriautojen kieltoihin. Miellä Sipilä edelleen elättelee toiveita tehdä tekodieselpolttoainetta metsän risuista ja muuttaa bensa- autot kaasukäytöön sopiviksi, että Chempolis saisi edes yhden laitosprojektin. Tämä pysähtyneisyys tuhoaa taloutemme jäädessämme Euroopan takapihaksi.

      • härski-puhallus

        Missä viipyy investointi intiaan, jota niin suureellisesti hehkutetiin intian matkan jälkeen.
        Muuta ei ole toteutunut kuin fortumilta kiristetty miljoon sijoitus konkurssi cempolikseen. Pääasiana oli saada lähes miljoonan sijoitus sipulille takaisin ja samalla fortel (lapset) sai tuleville vuosille varmaa, fortunin ja taalerin sijoittamaa osinkotuloa yhteensä 10 miljoonaa.


    • S24uomlaineN

      Ulvokaa punakaarti ulvokaa.

      • Mene.töihin

        Niinpä, mitään asiaahan sulla ei koskaan olekaan.


    • Korrupitota

      Fortum on Kepun käsikassara. Sulle - Mulle.

    • janäitääänestettään

      Chempoliksen tarina on kepulaisuuden syvintä olemusta - yhteisten rahojen ohjaamista omille etupiireille kannattamattomien hankkeiden kautta

    • Aallon_Riku

      Mihin me tarvitaan yritystoimintaa, kun voi varastaa vuokralaisilta miljoonia!

    • AsiaanKommentoijat

      Kaikki kepulaiset kommentit kostettavat aivan eri asiaa kun Chempoliksen liiketoiminta, rahoitus, kannattavuu, toiminta ja Fortumin osuus Chempoliksessa. Miksi?

      • SapettaaMeitäkin

        Kyllähän verorahojen osoittaminen omaan käyttöön meitä keskustalaisiakin sapettaa. Paljon oikeudenmukaisempaa olisi, että sallittaisiin rehti kilpailu, eikä nostettaisi omille firmoille yhteisiä rahoja ja näin vääristettäisi tällä tavalla kilpailutilannetta.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      590
      3966
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3368
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2879
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2841
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2184
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2131
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2047
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1895
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1870
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1839
    Aihe