ASO asunnot ovat edullisia

23450928

Meillä on vastike vain 770 € kk ja 90m2 saunallinen kahdessa kerroksessa oleva rivitaloasunto. Vapailta markkinoilta jos löytyy ovat vuokrat 1200-1500 € kk.

11

531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Simpauttajavaan

      Missäpäin ja minkä yhtiön?

    • lkmdfmkldf

      Omistusasunnossa vastikkeet ovat tyypillisesti 2-4 euroa m2 eli teidän tapauksessanne 180-360 euroa kuukaudessa. maksatte siis yli 400 euroa kuukaudessa vuokraa, jolla rahalla voisitte myös lyhentää lainaa. En ymmärrä. Sen lisäksi olette lyöneet käsirahan kiinni asuntoon.

      Asumisoikeusjärjestelmä toimii hyvin Ruotsissa, jossa asukkaat omistavat kiinteistöt yhdistystensä kautta. Ei tule ylimaksuja. Suomessa kuitenkin lobattiin yritysvetoinen järjestelmä, josta saatiin rakennettua rahastuskone suurille instituutioille.

      • rmhkuoi

        Juuri näin, eikä kukaan puuttunut asiaan. Asukkaita vedätettiin oikein kunnolla.


      • Asohaaveet

        Itse asiassa ainakin Helsingissä omistusasuntojen vastikkeet ovat huomattavasti korkeampia. Ja erityisen korkeita, jos talo on vuokratontilla.


      • kghhfjfjf

        "maksatte siis yli 400 euroa kuukaudessa vuokraa, jolla rahalla voisitte myös lyhentää lainaa."

        " En ymmärrä."
        Ja sen huomaa. Sä et nyt lainkaan huomioi tuossa vastikelaskennassasi korjauskuluja mitkä omistusasunnon omistaja joutuu maksamaan vastikkeen lisäksi kun taas ASOssa ne sisältyy vuokraan.

        Ja laskeppa huviksesi minkä verran saisit pääomalle tuottoa jos et sijoittaisikaan sitä asuntoon vaan esim pörssiosakkeisiin.
        Varovasti laskettuna tuon asunnon arvo on 300000 ja siihen kun laskee pelkät osingot, jotka tekee kuukaudessa 1250e eli kukas tässä nyt olikaan se tyhmä. No tietysti se joka ei ymmärrä, sorry.

        Mä myin oman osakeasuntoni 76000 eurolla 15v sitten ja siitä 70000e laitoin osakkeisiin.

        Huhtikuun toisella viikolla napsahtaa osinkoja 12800e ja viime keväänä 16000e. Tuolla summalla jo vähän vuokria makseleekin.

        Ai niin ja osake maksoi silloin 11e/kpl ja nyt kun katsoin niin 43e/kpl, ei paha(uotisen äänellä)


      • kldfjldfkj

        "Ja laskeppa huviksesi minkä verran saisit pääomalle tuottoa jos et sijoittaisikaan sitä asuntoon vaan esim pörssiosakkeisiin.
        Varovasti laskettuna tuon asunnon arvo on 300000 ja siihen kun laskee pelkät osingot, jotka tekee kuukaudessa 1250e eli kukas tässä nyt olikaan se tyhmä. No tietysti se joka ei ymmärrä, sorry."

        Niin meinasit, että omistusasunnot ostetaan käteisellä? Ne, joilla on pistää 300 000 osakkeisiin eivät tee asumisratkaisujaan ASO-vuokran tai omistusneukkukuution välillä. Ja jos luulet, että sijoituslainan saa samoilla ehdoilla kuin asuntolainan, olet vielä enemmän pihalla. Ja tuossahan alussa kerrottiin, että vapailla markkinoilla vuokrat ovat vastaavista 1200-1500 kuukaudessa. Siitä se 250 euroa vastikkeita pois, niin sijoitusasunnostakin saa sen 1250 euroa kuukaudessa tosin sillä erolla, että laina on edullisempaa kuin osakkeita varten hankittu.

        Paljonko se sun 43 euron osake maksoi 2008 tai 2009? Paljonko tuli osinkoa? Myyntivoitto realisoituu vain myydessä. Meinasitko myydä tänään vai huomenna? Siihen asti se osake on 11 euron arvoinen kun sen siitä maksoit. Toki lainan vakuutena se on arvokkaampi, mutta jos et lainaa nosta, niin turha hekumoida sen listahinnalla. Osinko on se mitä se tuottaa ja jos vuodessa maksaa 5000 euroa nettona vuokraa, saa osinkopottikin olla jo aika kova, että päästään edes tasoihin. Eli mikä se on lopulta nettotuotto kun otetaan nettovuokran aiheuttama vaihtoehtoiskustannus huomioon.

        Ja loppupeleissä fakta on kuitenkin se, että aloittaja maksaa 400 euroa kuukaudessa vuokraa, vaikka voisi samalla hinnalla lyhentää lainaa. Se ei vaikuttaisi millään tavalla mahdolliseen osakepottiin siellä taustalla, vaan olisi täysin kustannusneutraali vaihtokauppa.


    • ghethretherh

      "Niin meinasit, että omistusasunnot ostetaan käteisellä?"
      No ersimerkiksi, mutta kysehän ei ollut siitä ostetaanko asunnot käteisellä vai ei.

      "Ne, joilla on pistää 300 000 osakkeisiin eivät tee asumisratkaisujaan ASO-vuokran tai omistusneukkukuution välillä. "
      Tämä on totta, mutta tästäkään ei ollut kysymys.

      " Ja tuossahan alussa kerrottiin, että vapailla markkinoilla vuokrat ovat vastaavista 1200-1500 kuukaudessa. Siitä se 250 euroa vastikkeita pois, niin sijoitusasunnostakin saa sen 1250"
      Tämäkin saattaa olla totta, mutta kun tästäkään ei ollut kysymys.

      "Paljonko se sun 43 euron osake maksoi 2008 tai 2009? Paljonko tuli osinkoa?"
      Sen hetkistä kurssia en muista, mutta osinkoa tuli 1,6euroa ja 1euro.

      "Myyntivoitto realisoituu vain myydessä."
      Ihanko tosi, ootko nyt ihan varma.

      "Osinko on se mitä se tuottaa"
      Osinko on tuottoa.

      "Ja loppupeleissä fakta on kuitenkin se, että aloittaja maksaa 400 euroa kuukaudessa vuokraa, vaikka voisi samalla hinnalla lyhentää lainaa. Se ei vaikuttaisi millään tavalla mahdolliseen osakepottiin siellä taustalla, vaan olisi täysin kustannusneutraali vaihtokauppa. "

      Ja sitten kun se kämpän laina on maksettu niin sulla on kämppä, josta kertyy paljon enemmän kuluja kuin tuo alussa mainittu vastike. Toisaalta jos olisit sijoittanut tuon pääoman osakkeisiin niin ne tuottaisivat huomattavasti enemmän kuin se mikä olisi asoasunnon vuokran ja omistusasunnon vastikkeen ero.


      Ja minä vastasin tähän ymmärtämättömyyteen.
      " jolla rahalla voisitte myös lyhentää lainaa. En ymmärrä.

      Ja lopuksi vielä kerran omistusasunto, jota käyttää omana asuntonaan on huono sijoitus verrattuna muualta pääomille saataviin tuottoihin.

      Vuonna 2008 mä maksoin vuokraa vuodessa vähän yli 8000e ja osinkoa tippui tilille yli 10000e (siis siitä kämpän myynnistä saaduilla rahoilla ostetuista osakkeista) eli rahaa jäi noin 2000e Jos olisin asunut omistusasunnossa oli rahaa mennyt vastikkeisiin noin 1800e.

      Eli kumpikohan olisi parempi valita miinus 1800e vai plus 2000e

      • klndfkndf

        Asuntolaina on ihan oma lainamuotonsa, jolla on poikkeuksellisen edulliset ehdot. Lainalla ostetun asunnon vaihtoehtoiskustannus ei koskaan voi olla osakemarkkinan tuotto koska osakkeita ei missään olosuhteissa voi saada samoilla ehdoilla. On lähtökohtaisesti väärin kirjoittaa "Toisaalta jos olisit sijoittanut tuon pääoman osakkeisiin[...]" koska tällaista vaihtoehtoa ei ole olemassa.

        "Eli kumpikohan olisi parempi valita miinus 1800e vai plus 2000e"

        Tai entäpä sellainen vaihtoehto, että olisit ostanut ne osakkeet ja sitten ottanut poikkeuksellisen edullista lainaa uutta asuntoa varten ja lyhentänyt vuokran sijaan asuntolainaa. Osinkotuotto olisi ollut sama ja asumiskulu olisi ollut sama eli kustannusvaikutus /- nolla. Vaikka olisit maksanut pelkkiä korkoja, nyt kymmenen vuotta myöhemmin voisit myydä sen kämpän ja olisit taas kymmeniä tuhansia rikkaampi. Sitten voisit valita uudestaan muuttaa vuokralle tai sijoittaa lisää osakkeisiin tai vaikka lähteä pitkälle ulkomaanmatkalle. Viimeiseen 25 vuoteen vuokralla asuminen ei ole koskaan ollut kannattavampaa kuin omistusasuminen mikäli yhtälössä on laina mukana. Vielä vähemmän kannattavaa on ASO-asuminen, joka on kaikkein huonoin vaihtoehto kaikista asumismuodoista.


    • miki86

      Haloo, 40 neliötä ja vuokra hieman yli 400 ei muuten kannata ostaa omaa, oma vastaava maksaisi 120 tuhatta ja tässä on saunakin ja rv-2011 ja en ole sidottu kämppään ja tuleviin remontteihin.
      Aso on hyvä vaihtoehto.

      • Hasoparas

        Meillä 57 neliötä saunalla ja aivan uusi talo, Helsingin Haso, asovastike abaut 600 ja viereisessä talossa vastaava vuokrasunto 1100/kk , että saa tästä asopääomasta takaisinkin vaikka rahaa on 30 tonnia laitettu.


      • fvbghyuio

        Kyseinen asumismuoto ei toimi muualla, kuin pääkaupunki seudulla. Avaimella joutuu maksamaan yli 600 euroa kaksiosta kehä kolmosen ulkopuolella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe