Miten vilkasta on kirkonkylän urheilukentä käyttö?

käenpoika

Voisiko joku kirkonkylän keskustassa asuva kertoa, miten tiiviissä käytössä keskusurheilukenttä on nykyään?
Vuosia sitten näytti että ainoa käyttö sulan aikana oli koululaisten syksyinen pituushyppy liikuntatunnilla.
Kysyn siksi että kunnalla lienee tarkoitus peruskorjata kenttä, mitä se sitten tarkoittaneekin ja paljonko maksaa.

Suomeen on rakennettu mieletön määrä erilaisia urheilupaikkoja, mitkä harrastuksen hiipuessa ja uusien lajien myötä jäävät rapistumaan, esimerkiksi vaikka hyppyrimäet.
Toinen esimerkki on ampumahiihto. Kontiolahtelaisten lajin harrastajien määrä on nimellinen.

Yleisurheilun voidaan katsoa olevan tuollainen hiipuva laji harrastajien loppuessa
koko Suomessa.

Jos käyttöä on niin ok, mutta vähäisen käytön takia tuskin kannattaa panna rahoja seisomaan.
Jos joku harva haluaa välttämättä harrastaa moukarinheittoa tai seiväshyppyä, sen voi varmasti tehdä Joensuun kentillä.
Ettei tulisi uutta käyttämätöntä kallista stadionia.

15

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohdennetaan_oikein

      Naapurikunnissa on tutkittu tuota ja todettu, että pyörätiet ovat liikuntapaikoista kaikkein kovimmassa käytössä kuntalaisten keskuudessa. Mutta Kontiolahdessahan ei ole pyöräteitä sen enempää Uuroon kuin Kulhoonkaan.
      Jospa seuraava valtuusto heräisi ampumahiihtokoomasta ja saisi nämä väylät kuntoon. Samalla kun noita kevyenliikenteen välyliä käyttää liikunnanharrastajat, niitä voisi käyttää myös työpaikkaliikenteeseen varsinkin kesällä ei tarvitsisi henkensä kaupalla pyöräillä kapealla Vanhannurmeksentiellä ja Kulhontiellä.

      • pyörälläpäässee

        En tiedä milloin olet viimeksi ajanut Vanhaa Nurmeksentietä, mutta siellähän on kevyenliikenteen väylä Uurosta Kylmäojantien risteykseen. Toki siitä eteenpäin ei ole.

        Ja nythän rakennetaan kevyenliikenteen väylä myös Kajaanintielle St1:n kohdasta sillan toiselle puolelle yhdistymään jo olemassa olevaan väylään. Sitten pääsee pyöräilemään tai kävelemään liikuntahallilta asti Kajaanintien vartta Uuroon saakka.


    • Veronmakselija

      Mutta hupaisa 2km pätkä pyörätien puuttumista estää olemassa olevien pyöräteiden kunnollisen käytön.
      Mitä sinne kirkonkylälle enää rakentaa yhtään mitään. Kontiolahden väkiluvusta 2/3 asuu Lehmossa ja Kylmälläojalla, eikö olisi pikaisesti saatava se 2km pätkä kevyenliikenteen väylää kuntoon.
      Kylmänojan asuntoalueella asuvana minulla ei ole kirkonkylälle asiaa vuosikausiin, mutta Joensuussa käyn päivittäin ja ajaisin sinne myös pyörällä, jos olisi se pätkä sitä pyörätietä Vanahan Nurmeksentien varressa.
      Ihmettelen kunnan prioriteetteja kun tarvittiin yksien kisojen vuoksi hukkaväylä Jaamankankaalle se tapahtui nopealla aikataululla ja kunnan kustannuksilla. Mutta kun tarvitaan kevyenliikenteenväylä niille jotka tuon hölmöyden Ah-pyhätössä maksaa niin enää ei löydykkään rahaa saatikka halua hoitaa tuota pientä pätkää kevyenliikneteenväylää kuntoon.
      Auttaisiko asiaa jos tulevissa kuntavaaleissa äänestettäisiin siitä liittyykö Lehmo ja Kylmäoja Joensuuhun, kun ei muuten näytä saavan noin pientä asiaa kuntoon.
      Kun Pyhäselkä liitettiin Joensuuhun, Pyhäselkään saakka tehtiin kevyenliikenteen väylä, joten näyttää sillä olevan merkitystä missä kunnassa ollaan.
      Toisaalta Liperi on hoitanut asian kuntoon ihan kunnan omin voimin teettämällä kevyenliikenteen väylät Joensuusta Liperiin ja Viinijärvelle.
      Mitä tulee taas kirkonkylän urheilukenttään, niin joutaa kyntää pelloksi koko kenttä, miksi sinne syrjäkylälle rakennetaan yhtään mitään, eihän siellä asu kuin kourallinen ihmisiä. Ne jotka harrastaa joutaa ajamaan Lehmoon tai pyöräilemään sinne urheilukentälle sitä UUTTA pyörätietä pitkin.

    • kehveinkalle

      Kukas teiltä 2 km pyörätietä varasti? Oli vielä syksyllä paikallaan.

    • Ei_ollut

      Olet vissiin ampumahiihto koomassa jos olet nähnyt näkyjä pyörätiestä Kylmänojan koulun ja Lehmon koulun välillä Vanhalla Nurmeksentiellä.

      • keppeiinjaloin

        Eikös pyörää ohjata niistä vänkyläsarvista, joten mahtollista ajoo myös mutkittelevaa Kylmänojantietä Kylmäojan koululta Lehmon koululle, jossa on pyörätie. Vaatimustaso pyöräilijöillä on kuin Lasse Mortensonin laulussa yhtet portaat veis ylöspäin, toiset alaspäin ja kolomannet huvin vuoks ei minnekään. Kohta varmaan vaatitaan ilmatyynyalusrataa!


    • Veronmakselija

      Alan heti ajaa sitä Kylmänojan karjapolkua, jos jokainen Kontiolahden kuntapäättäjä alkaa ajaa Kulhon kautta Joensuuhun.
      Siis jos ei halua kiertää kemuroita työmatkallaan autolla, niin tuskin sitä haluaa tehdä polkupyörälläkään.
      Sitäpaitsi tuo kiemurteleva pyörätie on kunnolltaan luokaton ja häpeä kutsua sitä pyörätieksi.
      Kun teillä on näköjään varaa matkustella kunnan kustannuksella milloin missäkin pyssykisassa pitkin eurooppaa, niin tehkää nyt yksi matka kunnan piikkiin ja tutustukaa Liperin ja Pyhäselän pyöräteihin.
      Joensuu on muuten sitoutunut rakentamaan lisää kevyenliikenteen väyliä ihan päästöjen säästötavoitteeseen pääsemiseksi, joten tuo vaihtoehto liittää Kylmäoja ja Lehmo Joensuuhun olisi varmin tapa saada tuo Kontiolahden kuntapäättäjille mahdoton pyörätien pätkä veronmaksajille.
      Tänään kuulin, että kunta kuljettaa lapsia kouluun bussilla tuolla alueella, koska liikenneväylä on niin vaarallinen lapsille kuljettavaksi.
      Montako kiloa saastetta tuo koulubussi tekee vuodessa, joka olisi säästettävissä tuolla pätkällä kevyenliikenteen väylää. Siinä samalla ne lapset saisivat sitä liikuntaa eikä tarvitsisi rakennella urheilukenttiä sinne syrjäkylille. Luulen että kevyenliikenteen väylän kunnossapito on halvempaa kuin maksaa noista koulukuljetuksista, joten säästöjäkin syntyisi.
      Eli on tehty äärettömän yksinkertainen ja veronmaksajille tärkeä asia mahdottomaksi pyssykynnassa.

      • Sammaamieltä

        Olet aivan oikeassa, tuo 4 km pätkä Vanhaa Nurmeksentietä on ollut entisille virkamiehille mahdoton toteuttaa. Samoin on Puntarikoskelle menevä väylä, aivan liian kapea kevyelle liikenteelle, siksi vaarallinen. Kunnon kevyen liikenteen väylät pitää nähdä myös "liikuntapaikkoina". Kontiolahden liikuntapaikka-investoinneista 75 % menee AH-stadionille. Mielestäni se on "perseeestä". Emme saa sieltä vastinetta investoinneiilemme. AH-päättäjät ja virkamiehet saa tutustua vuosittain Ruhdingpoldiin tai Anterselvaan ja "patsastella omissa kisoissa.


      • yhdyvihreään

        Minä liikun paljon mieluummin luonnon viherkäytäviä pitkin, jotenkin siinä saa paremman yhteyden luontoon, kun asfaltoituja hienoja pyöräteitä pyöräillessä. Ja liikuntaan tulee silloin myös sopivasti fyysistä rasitusta maastopyörällä ajaessa. Ei kaikkien pyöräteiden tarvitse olla viivasuoria baanoja, yhteys luontoon on tärkeä myös henkiselle hyvinvoinnille ei tarvitse käyttää vulgäärejä kirosanoja kirjoituksissakaan.


    • Uutta_verta_valtuustoon

      Voehan vulgääri. Ajele sinä viherpiiperö vaikka HVK mutta työmatkoilla ei ajella pitkin sammalpolkuja, kuunnella linnunlauluja ja pyssyn pauketta vaan painetaan tukka suorana työpaikalle.
      Kaikkea sitä kuuleenkin perusteeksi rakentamattomille kevyenliikenteenväylille.
      Kaikki tuohan on saatavissa kuntoon pelkästään sillä, että lopetetaan rahan syytäminen täysin järjettömään AH-stadioniin.
      Kontiolahtihan on koko Pohjois-Karjalan häpeäpilkku nimenomaan noissa puuttuvista kevyenliikenteen väylinen suhteen, niissä kunta on ajastaan jäljessä 50 vuotta.
      Kaikki tämä osoittaa sitä ylimielisyyttä, jota Kontiolahden kuntapäätäjät osoittavat veronmaksajiaan kohtaan.
      Juuri nyt on hyvä nostaa asia esille sillä tulevissa kuntavaaleissa asiaan on ihan oikeasti mahdollista vaikuttaa. Kaikille on selvää mitä mieltä nykyiset valtuuston jäsenet on asiasta ja muutosta ei tule jos entisiä äänestetään.

    • yhdyvihreään

      Minä pidän pääni kypärän sisällä, niin ei tarvitse ajaa tukka putkella töihin ja lähden hyvissä ajoin matkalle vihersmoothien aamulla nautittuani. Minusta Kontiolahdella on asiat hyvin ja erinomaiset liikuntamahdollisuudet kunta tarjoaa kuntalaisille (vuoden liikuntakunta), kyllä nykyiset päättäjät ovat esimerkillisesti asiat hoitaneet, uusissa valtuutetuissa aina on tietty riski, kun ei ole näyttöjä. Kokemus on eduksi niin ei virkakoneisto pyöritä mennen tullen kuten uutta ummikkoa. Ah-stadionilla tykkään talvella hiihdellä, kun siellä aina hyvin hoidetut ladut ja lämmintä mehua voi juoda kauniissa hirsituvassa.

    • Valtuusto_vaihtoon

      Ensinäkin ihmettelen miten tuo luontopolkujen käyttäminen sovelletaan lasten koulumatkoihin. Onko lasten talvella kuljettava koulutiensä niitä luontopolkuja pitkin, siellä kun ei linnut laula, kun keskitalvella pinenet koululaiset laitetaan matkaan pimeään huonosti auratulle vilkkaasti liikennöidylle Vanhalle Nurmekesentielle.
      Mitä tulee liikuntapaikkoihin niin voiko huonompaa sijoituspaikkaa liikuntapaikalle olla kuin on Jaamankankaalle sijoitettu Ampumahiihtostadion.
      Kun kunnan väkiluvusta liki 2/3 asuu Lehmossa ja sieltä ei ole valaistua latuyhteyttä Jaamankankaan keskellä olevalle liikuntapaikalle.
      Mitä tulee liikuntapaikan käyttöön sinänsä, niin ainakin muutama vuosi sitten se oli viikolla todella minimaalisessa käytössä. Usein ihmettelin miten kannattaa pitää sellaista määrää valaistusta yllä alle kymmennen liikkujan liikuntapaikalla.
      LIsäksi sinne piti mennä aina autolla, ei sinällään kovin egologista kun liikuntapaikalle menoon joutuu ajamaan pitkän matkan.
      Viimeinen kiinnostus moiseen liikuntapaikkaan meni siinä kun jäädytetyn ladun käyttäjänä kävi ilmi, että kuntalaisilla oli oikeus ilmaisvuoroihin, mutta edes aktiiville harrastajalle ei koskaan tullut ilmi milloin tämä mahdollisuus on ja miten sen kanssa toimitaan.
      Tuo liikuntakunta toteutuu Kontiolahdessa vain kouralliselle kuntalaisia. Kunnalla on pitkät perinteet kähminnässä ja siihen kuuluu myös se, että kaikista kuntalaisten oikeuksista ei kerrota kuntalaisille tasapuolisesti.
      Mutta mikäänhän ei poista sitä tosiasiaa, että kunnassa ei välitetä tippaakaan lasten liikenneturvallisuudesta, eikä siihen satsata tippaakaan.
      Tästä on hyvänä esimerkkinä juuri tuo Lehmon pyörätietön pätkä , Kulhon hengenvaarallinen tie ja Puntarikosken tie.
      Ja missään tapauksessa yksikään vanha valtuutettu ei tule saamaan myöskään minun ääntäni, niin huonosi perusasiat on kunnassa hoidettu.

    • tyhmempi

      "Viimeinen kiinnostus moiseen liikuntapaikkaan meni siinä kun jäädytetyn ladun käyttäjänä kävi ilmi, että kuntalaisilla oli oikeus ilmaisvuoroihin, mutta edes aktiiville harrastajalle ei koskaan tullut ilmi milloin tämä mahdollisuus on ja miten sen kanssa toimitaan. "

      Minä typerämpänä ja vähemmän aktiivina kysyin ja kuuntelin vastuksen.

    • Avointa_tiedotusta

      Miksi kuntalaisten oikeuksista käyttää kuntalaisille varattuja vuoroja ei kerrota avoimesti esim. siinä kunnan julkaisemassa lehdessä.
      Onko kuntalaisilla tosiaan ilmaisvuoroja jäähdytetylle ladulle, golfkentälle, liikuntasaleille ja jäähalliin. Pitääkö jokaisen 13000 asukkaan itse soittaa liikuntasihteerille ja tivata oikeuksiaan.
      Mikä on kuntalaisten mahdollisuus käyttää satamassa olevaa jäähileasemaa, vai onko sitä.

      • käenpoika

        Ne kuntalaisten vuorot jäähdytetyllä ladulla eivät ole todellakaan "ilmaisia".
        Viime syksynä Esa Haapala sanoi että syksyn lumikasan hinta on 100.000euroa.

        Kuinka paljon kunta siitä maksaa ja kuinka paljon latuyhtiö on aina ollut suuri salaisuus.
        Joka tapauksessa latuyhtiö tuottaa keskimäärin yli 10.000euroa vuodessa näytettyä tappiota.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe