Mitä teen kyseessä huijari vai postin kadotus.

Mitä-voin-tehdä

Ostin tavaran Tori.fi sivun kautta.
Myyjä oli laittanut tavarasta monta kuvaa, ainakin kohde oli kuvissa hyvin kuvattu.
Uskon että tavara oli myyjällä. Maksoin sen mutta en sitä koskaan saanut.
Siitä maksusta on jo 3 viikkoa. Myyjä sanoo että kun soitan hänelle, että hän on viennyt sen postiin ja ei vastaa omakohtaisesti postin mokaamisista.
Lähetyksen seuranta kuittia ei hänellä ole enään kuulema talessa koska postituksesta on noin kolme viikkoa jo.
Jääkö minun tappioksi?
Menetinkö rahani?
Kuka on vastuun velvollinen korvaamaan?
Posti vai lähettäjä?
Myyjä oli Helsingistä ja minä asun Oulussa.

31

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pataässäkin

      Asia poliisille, huijaria pataan

    • Järkeviä-vastauksia

      Tuskin huijari posti tosiaan kadottaa noin 10 000 pakettia tai muuta lähetystä vuodessa. Tiedot on ollut salaisia mutta yle uutiset onnistui saamaan tiedon niistä.

      • lisää-tietoa

        Posti kadottaa 10 000 lähetystä vuosittain

        Suomen Posti kadottaa vuosittain yli 10 000 kirjettä ja pakettia. Nämä lähetykset eivät koskaan saavuta vastaanottajiaan.
        21.2.2007 klo 19:57päivitetty 30.10.2008 klo 06:25
        7


    • wedfv

      Vaikuttaa huijarilta, koska ei pysty kertomaan edes Postin lähetystunnusta. Vaadi rahasi takaisin, jos ei maksa ilmoita poliisille.

      • huijjari1

        Samaa mieltä, lähetyskoodi on varsin oleellinen asia luottamuksen kannalta ja kun sitä ei voida kertoa eikä pakettia näy niin myyjää epäilisin heti samantien.


      • Kyllä-harmittaa

        Lähetyksen seuranta kuittia ei hänellä ole enään kuulema talessa koska postituksesta on noin kolme viikkoa jo.


      • Palautepalvelu

        Kannattaa käyttää vain sellaisia palveluja, joissa on palautejärjestelmä. Sieltä näkyy hyvin äkkiä, jos joku tosissaan rupeaa huijariksi. Paitsi tietysti jos satut olemaan ensimmäinen uhri.


      • Kyllä-harmittaa

        En minäkään säilytä mitään lähetystunnusta viikkokaupalla.
        Jos postiin viet niin 2-3 päivää perillä on lähetys.


        Nyt on jo kolmessa viestissä saatu lukea, että Postissa häviää tavaraa. Kuinka se on mahdollista? Tutkiiko Itella työntekijöidensä taustat, että onko siellä rikollisia töissä? Kurjaa :(


    • posti-hukkaa-kadottaa

      Eikö olekin yllättävää, että arvotavara katoaa postissa? Älkää hyvät lajitoverit lähettäkö rahaa tai mitään rahaksi muutettavaa Itellan kyydissä! Tiedättekö, minkälaista porukkaa lajittelukeskuksissa on töissä nykyään?

    • eivät-välitä

      Postin työntekijät varastavat

      Se ei tunnu myöntävän, että työntekijät varastavat lähetyksiä.

      He ilmoittaa vaan lähetyksen ”kadonneeksi”, ikään kuin jossain olisi ”musta-aukko” joka nielee vitusti lähetyksiä.

      Lähetykset eivät myöskään voi pudota kyydistä, koska niitä kuljetetaan nykyisin vain ja ainoastaan suljetuissa ajoneuvoissa.

      Heidän tietojärjestelmän perusteella "katoamis"paikka voidaan nähdä. Kukaan ei tunnut olevan halua tehdä asialle mitään.

      Tällä asialle olisi tehtävä jotain, hävikki on yrityksille merkittävä ja lopultahan sen kuitenkin maksavat kuluttajat.

      Työntekijät yksinkertaisesti varastavat enemmän kuin aiemmin.

      Posti on palkannut huomattavia määriä kansainvälisiä moniosaajia. Kaikki tietävät että nämä varastavat.

    • tapahtui-vuonna-2012

      Nyt on postille sattunut virhe joka ottaa aivan erityisen paljon päähän. Posti on hukannut paketin jossa oli kännykkä, upouusi Nokia Asha 303, punainen kännykkä joka minun oli tarkoitus ottaa käyttöön huomenna kun työkännykkä jää pois käytöstäni. Joku (postin) pitkäkyntinen ehti edelle - joku sai hienon puhelimen itselleen.

      Suututtaa niin pirusti.
      Pikku juttu, sanoo joku. "Eihän se ole kuin yksi kännykkä. Osta uusi". Ei se ole pikku-juttu minulle. En voi ostaa, ei ole rahaa toiseen - tuonkin ostin osamaksulla.

      Näin juttu meni:
      Ostin viikko sitten itselleni upo-uuden puhelimen. Edullisen puhelimen jonka hinta nyt kuitenkin oli 99 euroa. (Kympin enemmän sain muuten siitä maksaa verrattuna Elisan nettisivulla olevaan hintaan - sekin hiukan kyrsi - mutta näinhän asiat usein menevät. Joka ei huomaa, saa maksaa.)

      Ostin siis itselleni uuden hienon kännykän. Olin siitä niin iloinen ja ylpeä, että otin kännykän mukaan kun menin sukuloimaan viikoloppuna; halusin näyttää uuden puhelimeni muille! Sitä katselimmekin ja ihailimme; eihän se mikään iPhone ole, mutta uusi ja silti hieno.

      Kotiin takaisin lähtiessäni lapsen kanssa tuli meille taas tavanomainen hässäkkä ja kohellus - ja kännykkä unohtui uudessa laatikossaan äidin eteisen lipaston päälle. Ei se mitään, sanoin äidille puhelimessa - otan sen käyttöön vasta lauantaina 16.6. Äiti sanoi lähettävänsä puhelimen postitse minulle, niin en jää puhelinmottiin.

      Äiti laittoi puhelimen postiin maanantaina puolenpäviän tietämissä. Pakkasi puhelimen omassa pikkulaatikossa paikallisessa postissa postivirkailijan ohjeiden mukaan sopivankokoiseen kuplapussiin, kirjoitti minun nimei kuoren päälle, samoin oman nimensä lähettäjänä. Sulki kuoren jonka postin naisihminen teippsi vielä toiseen kertaan, että se varmasti pysyy kiinni. Äiti maksoi postituksen ykköspostin mukaan ja postivirkailija lupasi kuoren olevan perillä jo seuraavana päivänä eli tiistaina.

      Kun puhelinta ei vielä tänään torstaina ollut tullut minulle, menin postiin kyselemään sen perään. Täkäläinen virkailija kyseli tarkaan kuinka kuori oli lähetetty, minkälainen kirje oli kyseessä jne - jutteli minun kanssani ja vielä puhelimessa äidin kanssa. Etsi pakettia postien joukosta - ei löytynyt. "Se on kadonnut," totesi hän. "Mitäs nyt sitten tehdään?" kyselin.

      Minua kehotettiin tekemään katoamisilmoitus. "Vaikka ensi viikolla, silloin ehtii hyvin", sanoi. Miten niin ehtii? Tarvitsen puhelimen huomenna!!! Ehtii mihin?

      Mutta... Mitä katoamisilmoituksen tekeminen auttaa? "No, jos kuori löytyy, se toimitetaan minulle...." Siis sitä ei ilmeisesti muutoin toimiteta, vai? Hämärä homma. Outoja puheita!
      Posti ei kuulemma vastaa hävikistä koska lähetystä ei oltu kirjattu. Se, että virkailija neuvoi lähettämään puhelimen juuri niinkuin äiti tekin, ei auta mitään.

      Toinen postivirkailija toisaalla sanoi, että hän ei itse lähettäisi postin kuljettamana mitään muuta kuin postikortteja ja ohuita asiakirjeitä. Miksi? "Sieltä häviää ja varastetaan päivittäin valtavat määrät postia".

      Kiitos posti. Olen tosi pettynyt, super-ärsyyntynyt. Tavara häviää, virkailija vain toteaa, että näyttää se nyt hävinneen. Sorry.

      Se ärsyttää eniten, että mitään vastuuta ei oteta. Syy on meissä jotka postin palvelua käytämme.

    • huijarikin-voi-olla

      Sinullahan ainakin pitäisi olla nyt tori.fi:n kautta saadut myyjän yhteystiedot.

      Asiallinen myyjä kyllä toimittaa ostajalle seurantakoodin ilman erillistä anelua, heti toimituksen tapahtuman jälkeen.

      Viidakkorumpua tiedustelemalla saattaisi selvitä onko huijari. Samat huijarit huijaa yleensä monilla myyntifoorumeilla. Huutonetissä on kekustelupalsta missä noita tunnettuja huijareitakin selvitellään.

    • Mitä-voin-tehdä

      Lähettäjä itse lupasi tehdä lähetyksestä katoamistiedustelun.
      Lähettäjä sanoi että lähetystunnusta ei enään hänellä ole tallessa.
      Koska postiinviennistä on jo pilkälti kolmatta viikkoa.
      Ihmetteli kovin miksi nyt vasta otin yhteyttä, vaikutti asialliseslta.
      Jos posti ei löydä lähetystä, niin mistä saan rahat takasin.
      Kyseessä on huomattavan arvokas tavara.
      Maksaako valtio? Koska valtion posti näyttää mokanneen.
      Vai voisiko kyseessä olla silti huijari?

    • lisätietoo-kehiin

      Vuosittain viitisen Postin työntekijää jää kiinni kuormasta syömisestä. Tyypillisimmin postin työntekijöiden mukaan tarttuvat onnittelukortit, joiden välistä löytyy joskus myös riihikuivaa käteistä. Postin toimitusehdot kieltävät rahan lähettämisen ensimmäisen ja toisen luokan kirjeissä. Siitä huolimatta sitä tapahtuu.

      - Rahan lähettäminen onnittelukortin välissä koetaan helpoksi ja perinteiseksi tavaksi muistaa. Ensimmäisen ja toisen luokan kirjeiden etenemistä ei seurata, joten kadonneen kirjeen metsästäminen voi olla hankalaa. Mikäli rahat haluaa lähettää oikein ja turvallisesti perille, tulisi ne lähettää postivakuutettuna lähetyksenä, jolloin posti korvaa lähetyksen sisällön anastamisen, katoamisen ja vioittumisen varalta, kertoo Itellan turvallisuus- ja riskinhallintajohtaja Markku Rajamäki.

      Tilaisuus tekee varkaan

      Postin kadonneita lähetyksiä selvittävä Itellan turvallisuusasiantuntija Kari Raivio uskoo, ettei varkaaksi ryhtyneet työntekijät ole suunnitelleet tekojaan paljoa etukäteen, vaan tilaisuus on tehnyt heistä varkaita. Yleensä kirjeet tarttuvat omaan taskuun äkillisen rahantarpeen seurauksena. Suurin osa lähetysten varastajista on postin omia työntekijöitä, mutta rahaa sisältäneitä kirjeitä ovat varastaneet myös postin alihankkijoiden työntekijät.

      Viimeisin tuomio annettiin postinkuljettajalle, joka ajoi postilähetyksiä Turun ja Kuopion välillä. Ainakin 124:stä kirjeestä rahaa ja rahanarvoista omaisuutta varastanut postinkuljettaja sai tammikuussa kolmen kuukauden ehdolliseen vankeustuomion varkaudesta ja viestintäsalaisuuden loukkaamisesta.

    • vitulla-päähän-varkaita

      Kirjeet ja paketit läpivalaistaan lajittelukeskuksessa. Siellä työskentelevät mamut ottavat sitten talteen kaiken vähänkin arvokkaan. Tätä voi testata lähettämällä kirjeessä rahaa. Ei tule perille!

    • kokemusta-Oulusta

      Minulta on kaksi kertaa hävinnyt lähettämäni paketti tai sitten ostaja on valehdellut ettei ole saanut pakettia, mutta minä olen sen taatusti lähettänyt. Enkä minä sentään ole lähettänyt kuin yhteensä varmaan alle 50 ostosta, joten prosentteja se hävikki on eikä promilleja.

    • ikävää-mutta-totta

      Postipakettina ei kannata lähettää mitään (käytettyä) vessapaperia arvokkaampaa. Postilain mukaan korvaus kadonneesta postipaketista on maksimissaan 25€/kg postikulut. Tämä on nykypäivänä jotain naurettavan ja säälittävän väliltä. Minun lähettämäni (myymäni) tavara katosi. Oli pakattu ylimääräiseksi jääneeseen riistakameran laatikkoon ja teipattu kiinni. Laatikko oli sitten kuplakirjeen sisällä. Kirje oli repeytynyt auki ja paketti sisältä kadonnut (varastettu).

      Minun tappioksi tuli siis 300€ myymäni tavara, josta sain postilta ruhtinaallisen 25€ korvauksen.

      Tästä lähtien lähetän joulukortitkin joko matkahuollon kautta tai tekstiviestinä. Postin kanssa en enää asioi kuin pakosta.

    • kaveri-kertoi-eilen

      Postille on annattu salainen määräys palkata maahanmuuttajia, suoritttaviin työtehtäviin. Nämä yksinkertaisetkin tehtävät kangertavat, sillä suomea osataan huonosti ja yleinen tuntemus Suomen asioihin puuttuu. Vanhat postimiehet osasivat laittaa lähetykset oikeaan paikkaan puutteellisillakin tiedoilla, mamut eivät ymmärrä mitä ihmettä kaikki nipottavat ja vievät lähetykset kotiinsa.

      Ulkomaalaisia palkataan sen takia, että heitä on helppoa huijata työsuhde-ehdoissa.

      Kun Postin sisällä on varkauksia tapahtunut, silloin ne ovat olleet pääsääntöisesti Postin omia suomalaisia pienipalkkaisia osa-aikatyöläisiä.

      Kuullin kerran itsekin suoraan eräältä Postin kesäloma työntekijältä kuinka he jakelun aikane etsivät kirjelähetyksistä rahaa. Kirjeet tutkittiin lampun valossa.

      Mielenkiintoista on se, ettei Posti ikinä ota mistään vastuuta.

    • Väärä_lähetystapa

      Täytyyhän tuosta olla kopio postissa. Selkeä huijaus kyseessä.

      • vielä-vihainen-postille

        Lähettäjä itse lupasi tehdä lähetyksestä katoamistiedustelun.
        Lähettäjä sanoi että lähetystunnusta ei enään hänellä ole tallessa.
        Koska postiinviennistä on jo pilkälti kolmatta viikkoa.

        Nyt asiaa tutkitaan kadonneena lähetyksenä.
        Myyjä laittoi minulle tiedot asiasta, mistä voin seurata lähetyksen etsintää.

        Ihan asialliselta tuo myyjä vaikutti, mutta sanoi että, ei itse korvaa postin tekemää mokaa.

        Maksaako posti tai jokin viranomaistaho minulle rahat takaisin.


    • sattuu-tapahtuu-suomessa

      Kirjattu kirje katosi 500 euron seteleitä mukanaan – kukaan Postissa ei tunnu piittaavan
      Tapaus on aiheuttanut vanhuksille suurta harmia ja ahdistusta.

      Julkaistu: 22.9.2016 2:00 , Päivitetty: 22.9.2016 8:27

      Setäni, 87, halusi antaa äidilleni, 83, rahaa hyvitykseksi siitä, että setä nauttii vanhoilla päivillään parempaa eläkettä kuin äitini, koska sai opiskella hyvään ammattiin. Äidilläni tätä mahdollisuutta ei ollut. Setäni lähetti kolme 500 euron seteliä kirjattuna kirjeenä. Rahat katosivat Postissa.

      Kumpikaan vanhuksista ei saanut apua asiamiesposteissaan. Viikkojen päästä äitini soitti ja pyysi: ”Voikko sä teherä jotaki ku S-marketis ne ei osaa sanua mitää?”

      Tein minkä pystyin.

      Posti oli kadottanut kirjeen ja kieltäytyy maksamasta katoamisesta mitään korvausta, koska kirjeessä oli rahaa. Netissä olevissa kuluttajien ehdoissa mainitaan pienellä präntillä, ettei rahaa saa lähettää kirjattuna kirjeenä. Yrityksille Posti kuitenkin suosittelee kirjattua kirjettä arvopostin lähettämiseen.

      Setäni käyttämä asiamiesposti väitti kertoneensa sedälleni, ­että raha on lähetettävä posti­vakuutettuna kirjeenä. Setäni olisi kuitenkin varmasti toiminut ohjeiden mukaisesti, jos hän olisi ohjeet saanut.

      Kuluttaja-asiamiehen tulee valvoa Postin toimintaa, mutta sieltä käskettiin olla yhteydessä Viestintävirastoon, josta käskettiin olla yhteydessä kuluttaja-asiamieheen. Mitään ei tapahdu. Ei tule vastauksia soittoihin eikä sähköposteihin.

      Vielä on jäljellä yksi toivo: ­rikosilmoitus. Ehkä poliisi selvittää, kuka kirjeen vei.

      Turha luulo. Syyttäjä päätti olla tutkimatta, koska tutkinta on vaivalloista eikä postin ka­toamisella ole yleistä yhteis­kunnallista merkitystä. Luulisi kirjevarkauksilla olevan yhteiskunnallista merkitystä.

      Jos Postilla olisi velvollisuus korvata kadonnut kirjattu kirje, se pyrkisi estämään kirjeiden katoamisen. Piiloutumalla nettiehtojen taakse Postin kustannus on nolla. On halpaa tulostaa kielteinen korvauspäätös – halvempaa kuin katoamisten estäminen.

      Postin on postitoimipaikassa varmistettava asiakkaan tietävän, että raha on lähetettävä vakuutettuna. Viimeistään poliisin on puututtava kirjevarkauksiin. Riko­silmoitusta tehdessämme poliisi kertoi kirjeitä häviävän paljon. En ihmettele. Eihän kukaan piittaa. Tiedotusvälineet kertovat huijauksista, joissa laskuja vaihdetaan vääriin. Missä se tapahtuu, kun vastaanottajan postilaatikko on lukittu?

      Tapaus on aiheuttanut molemmille vanhuksille suurta harmia ja ahdistusta. Kumpikaan ei ymmärrä, miten kirjeitä voi kadota eikä kukaan piittaa. Heistä tuntuu, että heitä on petetty. Minusta he ovat oikeassa.

      Äitini kysyi minulta: ”Mihinä voi olla, että saa varaastaa?”

      Sanoin hänelle, että Postissa. Kun kukaan ei tutki eikä piittaa, varkaalla ei ole kiinni jäämisen riskiä.

    • kaveri-kertoi

      Työntekijä veti johdot seinästä ja sai potkut – Posti tuomittiin maksamaan 43000 euron korvaukset
      (KUVA: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva, IS)

      Julkaistu: 1.2. 17:12

      Jaa242
      Twiittaa

      Sanoma-mainokset
      MyCashflow
      Kotimainen verkkokauppaohjelmisto - Kokeile maksutta 30 päivää >>>
      www.mycashflow.fi
      Huoleton sähkösopimus
      Tee Fortum Vakaa –sähkösopimus ja säästät 50 €. Toimi heti!
      fortum.fi/vakaatarjous
      Käräjäoikeuden mukaan Postin entinen työntekijä pyrki vahingoittamaan yritystä, mutta se ei oikeuttanut työsuhteen purkamiseen. Posti vie asian hovioikeuteen.
      Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Postin maksamaan noin 43 000 euron edestä menetettyjä palkkatuloja, irtisanomisajan korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja entiselle työntekijälle, jonka työsuhteen yhtiö purki reilu vuosi sitten.

      Posti oli katsonut työntekijän yrittäneen vahingoittaa yritystä sammuttamalla kahdesti virrat kokeilukäytössä olleesta laitteesta, jonka tarkoituksena oli automatisoida postin lajittelua.

      Pitkään Postissa työskennellyt henkilö piti potkuja perusteettomina. Hän kertoi sammuttaneensa virrat säästääkseen sähköä.

      Esille tuotujen todisteiden perusteella oli käräjäoikeuden mukaan ”ilmeistä, että kantaja on työnantajan ohjeiden vastaisesti tahallaan irrottanut virtajohdot sähköisestä lajittelulaitteesta tarkoituksenaan vahingoittaa työnantajaa”.

      Tästä huolimatta Postille ei käräjäoikeuden mukaan aiheutunut merkittävää taloudellista vahinkoa eikä työntekijän toiminta ”kokonaisuutena arvioituna” ollut niin vakavaa, että Postilla olisi ollut oikeus purkaa työsopimus tai irtisanoa se ilman varoitusta.

    • kaveri-kertoi

      12.11.2013 16:15, Päivitetty 13.11.2013 06:00
      Paikalliset
      Anneli epäilee, että joku varasti rahakirjeen

      Seinäjokelainen Anneli postitti rahaa sisältäneen onnittelukortin valkeassa kuoressa lokakuussa. Hänestä postin kulkuun pitää voida luottaa.

      Minne katosi rahaa sisältänyt kirje Seinäjoen ja Ilmajoen välillä? Miten voi olla mahdollista, ettei kukaan Itellassa ota vastuuta sen katoamisesta?

      – Ei minulle riitä selitykseksi, että tällaista vain joskus sattuu. Pitäähän suomalaisten, hyvänen aika, voida luottaa siihen, että posti menee perille, sanoo seinäjokelainen Anneli.

      Anneli lähetti 9. lokakuuta valkeassa kuoressa kaksiosaisen onnittelukortin kummipojalleen Ilmajoelle. Varotoimena hän kiinnitti 50 euron setelin kortin sisään pienillä teipin palasilla.

      – Ettei seteli pääsisi liikkumaan kortin sisällä.

      Kun kortti ei koskaan saapunut perille, hän suuntasi Seinäjoen pääpostiin. Siellä hän kirjoitti katoamisilmoituksen.

      – Kortin ostokuitista pystyin varmistamaan lähetyspäivämäärän, koska kirjoitin kortin postissa samana päivänä. Annoin kuoren suoraan virkailijalle.

      Viikon kuluttua Anneli tiedusteli lähetyksensä kohtaloa pääpostista.

      – Vastauksesi sain, että vain vakuutetut kirjeet korvataan, minkä tiesinkin. Minulle kerrottiin myös, että jakelulinjalla lähetys saattaa tarttua johonkin kiinni, ja että kone voi silputa lähetyksen.

      Ratkaisuksi ehdotettiin, että Anneli menisi Teollisuustielle lajittelukeskukseen maanantain ja perjantain välisenä aikana kello 15–18.

      – Koska tuolloin paikalla ovat kuulemma esimiehet. Pyysin virkailijalta lupaa saada soittaa heidän puhelimestaan lajittelukeskukseen, mutta se ei käynyt.

      – Puhelin on tarkoitettu vain virkakäyttöön, minulle vastattiin.

      Jakelukeskuksessa kirjeen kohtalo jäi avoimeksi.

      Anneli arvelee, että joku on varastanut kirjeen. Hänestä on täysin mahdollista, että lähetysten sisältöä voidaan myös läpivalaista.

      – Kirje on mennyt useiden käsiparien läpi. Jostain syystä lähetykset, jotka sisältävät rahaa, katoavat.

      –  Ei edes päivittäin. Osa postista tosin on sellaista, ettei vastaanottaja osaa odottaa sitä.

      Tavallinen kirjaamaton kirje ei ole missään seurannassa, jolloin sen jäljittäminen on lähes mahdotonta.

      – Kirje on voitu jakaa väärään laatikkoon tai luukkuun, ja väärä vastaanottaja on päättänyt pitää rahaa sisältäneen kirjeen. On erittäin harvinaista, että lajittelukone silppuaisi kirjeen. Usein kirjeessä on väärä osoite.

      Peltomäki ei pidä mahdottomana sitäkään, että kirje on varastettu. Postin käsittelyssä on noin 10 työvaihetta, ja kirjettä on käsitellyt useampi käsipari.

      – Sen vuoksi on tärkeää, että kadonneesta postista ilmoitetaan ja siitä annetaan mahdollisimman tarkat tiedot. Väärinkäytökset selviävät aina jossain vaiheessa.

      Lähetyshetkestä on nyt viisi viikkoa.

      – Mitään en ole siitä kuullut, Anneli sanoo.

      Haastateltavan nimi on muutettu.

    • Järkeviä-vastauksia

      Asiakas jää ilman korvausta kadonneista kirjaamattomista kirjeistä

      Posti ei useimmiten korvaa kadonneita, myöhästyneitä tai vahingoittuneita kirjaamattomia kirjeitä tai postikortteja. Postilaissa on määritelty korvausvastuu Itellalle, mutta käytännössä ensimmäisen ja toisen luokan lähetysten kulkua postiverkossa on mahdotonta todentaa, joten vahingonkorvauksiakaan ei makseta.
      8.2.2012 klo 06:13päivitetty 9.6.2012 klo 07:35
      Henkilö postilaatikolla.
      YLE
      2

      YLE Uutisten Suoraan linjaan on tullut tukuittain kiukkuisia kommentteja kadonneista, vahingoittuneista tai myöhästyneistä kirjeistä, paketeista ja postikorteista.

      - Joulukortti tuli perille pääsiäisenä, kertoo eräs asiakas.

      - Vahigoittunutta postia tulee viikottain. Itellaa ei pätkääkään kiinnosta tavallinen asiakas, kertoo satoja kortteja vuodessa lähettelevä postikorttikeräilijä.

      - Postilaitos on susi, palvelu koiramaista ja palvelu kallista, sanoo asiakas, jonka lähettämä kirje ei koskaan saapunut määränpäähänsä.

      Itella lupaa toimittaa ensimmäisen ja toisen luokan postit perille päivässä tai parissa, mutta jos lähetystä ei näy eikä kuulu, kirjaamattomia lähetyksiä ei voi jäljittää. Asiakkaan on siis mahdonta saada postilaissa määriteltyä korvausta kadonneelle tai myöhästyneelle postilleen.

      - Niiden tulo postin verkkoon, kulkua postin verkossa tai niiden luovutusta vastaanottajalle ei voida käytännössä yleensä todentaa millään tavalla. Ja se tarkoittaa sitä, että niistä ei yleensä ole mahdollista korvauksia saada, myöntää lakimies Ilona Rantanen Itella Oyj:stä.

      Itellaan tulee vuosittain noin 10 000 tiedustelua hukassa olevista lähetyksistä. Itella korvaa vahinkotilanteita vain noin promillen verran suhteutettuna kaikkiin lähetyksiin.

      Kuluttajariitalautakunta: Postilaki on vanhentunut

      Kuluttajariitalautakuntaan päätyy vain joitakin kymmeniä valituksia posteista. Valittaminen ei useinkaan kannata, koska postilaki rajoittaa kuljettajan eli Itellan vastuuta. Laki on jäänne ajalta, jolloin postin kuljettaminen oli vaikeaa ja lähetysten perillemeno riskialtista. Kuluttajariitalautakunnan puheenjohtaja Pauli Ståhlbergin mielestä laki on vanhentunut.

      - Voidaan kyllä kysyä, että onko näille vastuurajoituksille sellaista perustetta ja tarvetta kuin aikanaan, koska postitoiminta on nykyään liiketoimintaa siinä missä moni muukin.

      Kuluttajariitalautakunnan puheenjohtaja penääkin viestintäviraston valvontavastuuta postin toimintaan liittyvissä asioissa. Mutta niin kauan kuin postin kuljetuksessa ei ole kilpailua, on asiakkaan on tyydyttävä saamiinsa palveluihin.

      Itellasta vakuutetaan, että vastuu lähetyksistä on Itellalla, vaikka kirjaamattomia lähetyksiä ei voida jäljittää eikä näin ollen korvata.

      - Lähetys on postin vastuulla, kun se on postiin jätetty. Enkä nyt sanoisi, että lähetykset voi jättää ihan herran haltuun, vaan postin haltuun. Kyllä meidän lähetyksistä suurin osa menee ihan ajoissa perille. On poikkeuksellista, jos jotain siinä välillä tapahtuu, vakuuttaa lakimies Ilona Rintanen Itella Oyj:stä.

      Lähteet: YLE Uutiset / Elina Jämsén

    • vielä-vihainen-postille

      Mitään kirjesalaisuutta ei ole olemassa ainakaan postin lakien mukaan, koska postin työntekijät avaa kirjeitä ja varastaa rahaa.
      Myös postin työntekijät kaahaa jakeluautoillaan, tänäänkin Eteläväylällä, kun odotin risteyksessä päästäkseni ylittämään tietä, niin postin auto kaahasi, kuin älytön ja roiskutti rapaa auton päälle.
      Varmana oli tahallinen teko, olisi voinut ajaa tien sulaa kohtaa pitkin, mutta ajoi loskaan, että oli tahallinen teko.

      Postin kautta ei kannata lähettää mitään arvokasta ja rikkoutuvaa, koska postin työtekijöillä varsinkin niillä afrikkalais taustaisilla on tapana pelata jalkapalloa ihmisten paketeilla.
      Paketteja potkitaan, heitetään ja pudotetaan, olen sen todistetettavasti nähnyt.

    • vielä-vihainen-postille

      Minulle soitettiin poliisista tänään.
      Tutkintaa ei aloiteta edes tässä asiassa.
      Miksi kysyin! Sain vastaus koska postissa katoaa kuulemma niin usein arvokasta tavaraa...

      Mitä teen? Postin kadotus vai onko lähettäjä huijari.

      • ewewewewew

        Posti ei korvaa ja lähettäjä sanoo lähettäneensä tavaran. Toisin sanoen nielet tappiosi.


    • vielä-vihainen-postille

      Kaiken tämän lopputulos oli.


      Posti ei korvaa. Posti ei välitä.
      Poliisi ei tutki. Poliisin mukaan mahdoton tutkia! Kuinka niin?
      Myyjä ei palauta rahoja.
      Minun rahat menivät.
      En saanut tilaamaani ja maksamaani tuotetta.

      • ewweweew

        Tällaista se valitettavasti joskus on yksityishenkilöiden välisessä kaupassa.


    • huijaritoy

      Koittakaa nyt puupäät (vitsi) tajuta että se postin seurantakoodi on vastaanottajaa varten, ei lähettäjää varten. Miksi sinulla ei ole kyseistä koodia jo heti kun se tuote on laitettu postiin. Sua on yksinkertaisesti huijattu.

      • Järkeviä-vastauksia-vain

        Ja poliisi ei siis puutu ;postihuijauksiin;
        Siis helppoa rahaa myy tavara ja älä lähetä sitä.
        Ja jos tulee ostajan kanssa ongelmia syytät vain postia.
        Niin sehän on lähetyksen hukannut...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1476
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1194
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe