Asuminen/häätö

Frukska

Hei,

Voiko pariskunnan toinen osapuoli potkia toisen pellolle jos vuokrasopimus on kirjoitettu ainoastaan toisen nimellä?

Kyseessä uusioperhe, jossa kummallakin omat lapset sekä yksi yhteinen.

Tuntuu kuvottavalta että jokaisen riidan päätteeksi ollaan toista osapuolta häätämässä sillä verukkeella, että ainoastaan toisen nimi on papereissa.

11

439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lähetäästästä

      Huoneenvuokralain mukaan vuokralainen ei saa pitää luonaan (asuttaa) vuokrasopimukseen kuulumattomia henkilöitä. Eli kyllä voi. Miksi heillä ei ole yhteistä vuokrasopimusta? Tietääkö vuokranantaja, että asunnossa asuu muitakin kuin vuokrasopimuksen allekirjoittanut hlö?

    • mekkk

      EIhän vuokrasoppariin laitteta monta henkilöä asunnossa asuu vaan ne ilmoitetaan isännöitsijälle ketä asuu että vesimaksut menee henkilömäärän mukaan. Aikoinaan asuttiin naiseni kanssa hänen työsuhdeasunnossa niin ei sopparissa kysytty ketä asuu vaan kun asunto oli asunto-osakeyhtiöstä jonka kaupunki ostanut niin talon isännöitsijälle ilmoitettiin henkilömäärä niin se riittää. Aina kun muuttaa toisen kämppään niin kannattaa tehd ävirallinen sippari ja jos sukset menee ristiin niin 1-4kk on sopiva aika etsiä oma asunto. Avopuliso ei osaa riidellä jos heti ollaan toista heittämässä asunnosta pihalle ja ei tiedä mitä elämältä haluaa ja pitää avokkiaa pelossa että asunto menee alta.

    • Frukska

      Tottakai vuokranantaja tietää asukkaat ja pitäähän ne isännöitsijällekin kertoa. Vaikea nyt olisi salassakaan asua kun kyseessä kuusihenkinen perhe.

      Eli käytännössä siis se osapuoli, joka on nimensä paperiin laittanut, voi häätää sen toisen asunnosta pois? Aika sairaalta kuulostaa.

      • Tiedossa

        Kenen nimissä vuokrasopimus on vastaa vuokranantajalle myös ketä asunnossa asuu tulee olla vuokranantjankin tiedossa. Kuulostaa siltä et kattilat ois parempi laittaa jakoon ne menee jossain vaiheessa kuitenkin.


      • eivoihäätäämutta

        Ei voi häätää, koska siihen tarvitaan käräjäoikeuden päätös. Vain vuokranantaja voi häätöä hakea. Se kenen nimissä vuokrasopimus on, voi yksin irtisanoa vuokrasopimuksen. Jos sukset on noin ristissä, kannattaisi sen joka ei ole sopimusta allekirjoittanut alkaa etsiä itselleen asuntoa.


    • Itsekkyys

      Onpa ikävä parisuhde, lapsetkin mukana kuvioissa. Vastuutonta ja julmaa touhua, ei osata hallita omia tunnetiloja-ei siis olla aikuisia. Vastuullista olisi hakea apua parisuhdeongelmiin tai erota ja muuttaa lapsineen pois tuollaisen keskenkasvuisen puolison luota jo lastenkin takia.

    • seiso_omilla_jaloillasi

      Mielestäni sinun olisi parasta alkaa kattelemaan omaa asuntoa jostain muualta ja muuttaa lapsinesi sinne. Lasten ei ole hyvä kuunnella riitelyä ja pelätä koko aikaa missä asuvat. Lapset tarvitsevat rauhallisen, turvallisen pysyvän kodin,

    • Vedätystä

      Onkos tässä kikkailtu että on saatu sosialitukia? Sellainen puree persuksiin tällaisesa tilanteessa.

    • Kyllä ne nopeat pihalleheittämiset ovat urbaanilegendaa, mutta ajan kanssa toisesta kyllä pääsee eroon vaikka väkisin.

    • miksikysyttollaista

      Kyllä voi heittää toisen asunnosta jos ei ole vuokrasopimusta toisella.
      Sen voi tehdä se jolla on vuokrasopimus. Toki asunnon vuokraantajat voi myös vaatia toisen pois asunnosta tai vaatia vuokrasopimuksen tekemistä.
      Joten kannattaa ilmoittaa vuokranantajalle,että on toinen muuttanut asuntoon niin ei kellään ole mitään sanomista. Riski on,että asunnosta lentää sekin jolla on vuokrasopimus,jos tilanne ei korjata.
      Sillä jokaisella on oikeus ilmoittaa,että asunnossa asuu "kalustoon" kuulumaton henkilö.

    • lksdjfg

      Kun huoneiston on kerran vuokrattu perheen yhteiseksi kodiksi (kuten on, kun kerran siellä yhdessä jo asutaan), ketään ei voi heittää pihalle ilman tuomioistuimen päätöstä. Ihan riippumatta siitä, kenen nimi on sopimuksessa. Yrittää tietysti voi, mutta se on vastoin lakia. Voit siis soittaa poliisille, jos puolisosi yrittää heittää sinua ulos asunnosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe