Lopetin salin enkä kadu

EiEnääIkinä

3kk ilman salia eikä harmita. Enää ei tarvitse stressata missattuja treenejä ja pelätä takapakkia eikä tarvitse tuhlata rahoja joutavanpäiväisiin proteiinijuomiin sun muihin mössöihin, jottei lihakset vain surkastuisi. Ei tarvitse ostaa kallista salikorttia ja viikossa jää enemmän aikaa tärkeämpiin asioihin kuin salilla heilumiseen. Loppujen lopuksi en voi kuin ihmetellä miksi ylipäänsä kävin salilla: lahjoja voimaharjoitteluun ei ole ja naisia ei voisi vähempää kiinnostaa.

52

4521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • treenata

      Voi kotonakin. Olen treenaillut kotona jo 10 vuotta ja tulokset ovat erittäin hyvät. Proteiinijuomia/jauheita en ole tarvinnut, vaan terveellinen ruokavalio on riittänyt hyvin. Kotona treenamisen edut ovat,ilmaista,ei kulu aikaa matkoihin ja voi treenata juuri silloin kuin haluaa. On pyykkilauta vatsa on lihaksikkaat käsivarret ja rintalihakset ja lihaksikkaat jalat ja kaikki tämä nolla euroa!

      • Anonyymi

        Mullskin kotona kuntosali
        Kustanukdet ri ole nolla
        Laitetteet ja yksi huonr pitirakentaa lisää
        500 000€ jaetaan 7
        No kuitenkin oma sali eo aina motivoi

        Ehkä mulla väärät laitteet
        Ei ne kustannukset omalla oon molla
        Joten ei sulla oo itään omaa salia siellä kontulan vuokra yksiössä


    • gewg356

      aika surullinen provo.
      Jos salikortti maksaa 20€/kk niin en nää sitä minään rahan menona.
      Lisäksi en juo mitään proteiinijuomia, koska saman saa kun syö oikein.
      sulla ei oo motivaatio ollut tekemiseen oikea jos olet tuohon tulokseen tullut.
      olet ilmeisesti käynyt salilla vaan sen takia että näyttäisit paremmalta, sillä motivaatiolla ei pitkälle pötkitä.

      • EiEnääIkinä

        Ei ollut provo! En käynyt salilla ulkonäön takia vaan voimahankinnan, johan sen aloituksessa mainitsin. Tulin siihen lopputulokseen, ettei naturaalina ja lahjattomana sekä lihavuuteen taipuvalla kohta keski-ikäisellä miehellä yksinkertaisesti ole mahdollisuutta saada voimaa enää tietyn vaiheen jälkeen kun taustalla on stressaava ja kiireinen työ, eikä tarvitse kuin missata yhden viikon treenit, niin tulokset vetää kuukauden takapakkia. Eli ei mitään järkeä koko touhussa, koska sillä voimalla ei loppujen lopuksi tee yhtään mitään jos ei kilpaile tai nostele kiviä työkseen.


      • owwoo

        Mun salikortti maksaa 60e/vuosi. Salilta löytyy kaikki tarvittava mitä nyt normaali treeniin tarvii ja on myös mukavampi katsoo peiliin kun näkyy muuta kuin iso maha ja sohvaperuna vartalo. Mut kukin tyylillään, haluan kuitenkin pysyy kunnossa kun ikää tulee ja on tuo naisenikin hyvillä mielin kun mies pitää itsestään huolta.


      • Hoist
        EiEnääIkinä kirjoitti:

        Ei ollut provo! En käynyt salilla ulkonäön takia vaan voimahankinnan, johan sen aloituksessa mainitsin. Tulin siihen lopputulokseen, ettei naturaalina ja lahjattomana sekä lihavuuteen taipuvalla kohta keski-ikäisellä miehellä yksinkertaisesti ole mahdollisuutta saada voimaa enää tietyn vaiheen jälkeen kun taustalla on stressaava ja kiireinen työ, eikä tarvitse kuin missata yhden viikon treenit, niin tulokset vetää kuukauden takapakkia. Eli ei mitään järkeä koko touhussa, koska sillä voimalla ei loppujen lopuksi tee yhtään mitään jos ei kilpaile tai nostele kiviä työkseen.

        No muutaman vuoden päästä ylipainoisena rollaattorikiiturina voi päätös jo kaduttaa :)


      • Anonyymi

        Maksaa ne matkatkin salille ei auto kulje ilman bensaa

        Vai monikos polkee pyörällä yli kymmene. Kilsaa lumihanhessa

        Bussit ei kulje


    • gwge456

      Sä oot treenannut ihan totaalisen päin helvettiä jos noin menee että missaamalla yhden treenin menee takapakkia paljon.
      Perusvoimalla ja fysiikalla tekee paljonkin, muuta kuin nostaa kiviä.
      Auttaa sua jaksamaan arjen rasitukset, vähentää hemmetisti sitä sun työstä tulevaa stressiä (ei ne lihakset mutta se harrastus ja siitä tuleva endorfiini).
      ehkäiset vammoja ja varmistat sen että olet vielä vuosikymmenien päästä kunnossa ja terve liikuntakykyinen ihminen.
      Siinä olet oikeassa että sillä maksimivoimalla et varmaan koskaan tee mitään, mutta lihaskunnon ylläpitämisestä on pitkä lista muita hyötyjä. Voiman lasken vain bonukseksi tuossa yhtälössä.

    • mitenhäntouhuttu

      Aloittaja voisi laittaa näkyviin viikon treenikalenterin, niin pystyisi vähän katsoon miten on tullut treenattua.

      Jos on keski-ikäinen niin luonnollisesti tuloksia ei synny samalla tavalla kuin nuorempana, joten samalla täytyy treeniä muuttaa realistisiksi. Jon yksien treenien väliinjäänti ottaa valtavasti takapakkia, niin ehkä tavoitteet ovat ollet jo lähtökohtaisesti epärealistisia.

    • rocky_

      Käsittämättömiä luulijoita ja tietäjiä.

      Kun on keski iässä niin totuus on vaan se ettei kehitystä juurikaan tule tai ne on tosi hitaita,voidaan puhua ylläpidosta ilman aineita.

      Joku tuolla kirjoitti 20 e kk salimaksu,eipä tuolla hinnalla sisämaassa olla kovinkaan keskeisellä paikalla treenaamassa,vaan se on pikemminkin 50e tai ylikin kuukaudessa joka onkin jo liikaa.

      Mutta kumminkin aikansa kutakin,salilla ei saa oikein kuntoa vaan voima tai lihas jumppaa enemmänkin tai pikemminkin.

      Kun ihminen on tietyssä iässä sillä ei ole päätavoitetta keskimäärin,keski ikäinen on juuri se,minne jatkaa onkin ????? onko se voimailu lavoille ja onko riittävät pohjat vai onko niin ettei voima vaan tarttunut ja tällöin on usein kiini lähinnä geeneistä.

      Toinen lajina olisi kehonrakennus lähinnä,tämä lajina olisi äärettömän kuluttavaa ja vie aikaa paljon elämästä.

      Molemissa lajissa mikäli meinaa päästä eteenpäin on ehdottomasti hormoonit,ei pidä käsittää nyt väärin lukijoiden,en kannata näitä käytettävän mutta tosiasiassa noita on käytettävä mieli päästä eteenpäin.

      Riittävän määrän veivattuaan painoilla on jossain usein raja vastassa,joillain se on ikä,joillain se on motivaatio koska ei ole tavoitetta mihin pyrkiä,ja keski iällä tämä on vähintääkin haasteellista.

      Miksi treenata kovaa jos ei ole tavallaan mittaria millä se katsotaan tai tulkitaan.

      Hormoonien käyttö taas ei ole viisasta joten jompi kumpi ratkaisu on tehtävä,treenaus esim:vikkossa 5-6 kertaa alkaa olemaan keski ikäisellä ok suorite mutta vastinetta ei ole monesti jos ei sitten käänny bodariksi ja aloita aineet,joka olisi huonohko vaihtoehto.

      Monille kevyt liikunta onkin se oikeampi muoto jahka pääsee tuosta ns:painajaisesta hivuttautumaan sivuun.

      On jopa viisasta vetäytyä sivuun ajoissa jo nivelrikkojen tai tapaturmien takia,se on yleistä että voimailija särkee jossain vaiheessa paikat.

      Itse kunnioitan aloittajan päätöstä,koska tietyllä tasolla keskiässä on todellakin homma melko puisevaa varsinkin kun treenaa luomuna ja vain jauhojen kera.

      Sitten siihen tietoo ja taitoon treenamisen oikeellisuudesta,sellaista ei ole todellisuudessa olemassakaan,kun joku väittää treenin olevan päin honkia,niin jokaisella joka on kehittynyt ja vienyt pitemmälle treeninsä on omanlaisensa treenit ja samaa kaavaa ei ole kellään kun ollaan jo pitemmän aikaa treenattu.

      Puntit täytyy heittää nurkkaa jossain vaiheessa eli tauko on vain hyväksi elimistölle,tämä on äärimmäisen älykästä älytä ajoissa menetellä noin,antaa kehon levätä /mielen.

      • lkjbkhjkjhjj

        Ensinnäkin, ne 50€ maksavat salit ovat niitä yksityisiä fitness helvettejä. Jotka ovat täynnä erilaisia laitteita, sun muita vekottimia joilla ei tee juuri mitään.
        Voiman hankintaan tarvitaan vain tanko, levypainoja kyykkyteline ja penkki... Monessa kaupungissa on kunnan ylläpitämä sali josta nämä Löytyvät... Sitten pitää olla progressiivinen ohjelma ja tekniikka kunnossa. Tähän tarvitsee hommata valmentaja/pt. Myös lepo ja ruokavalio ovat todella tärkeitä asioita. Myös paikat pysyvät kunnossa kun tekniikka on kunnossa...
        Olen monen, monta kertaa törmännyt näihin jotka väittävät etteivät kehity vaikka mitä tekisivät. AINA on kuitenkin saatu kehitystä aikaiseksi kun on vähän katsottu mistä hommaa korjataan... Niin eikä siellä salilla tarvitse käydä, kuin 3-4 krt/vk ja 45-60min kerta lihas huolto.


      • rocky_

        " Niin eikä siellä salilla tarvitse käydä, kuin 3-4 krt/vk ja 45-60min kerta lihas huolto. "

        Joo o,tiedätkö mitä? olet pahasti väärässä.

        Aloittaja kertoo ja minä voin kertoa sinulle ihan saman todellisuudesta.

        "Tulin siihen lopputulokseen, ettei naturaalina ja lahjattomana sekä lihavuuteen taipuvalla kohta keski-ikäisellä miehellä yksinkertaisesti ole mahdollisuutta saada voimaa enää tietyn vaiheen"

        Tämä on taivahan tosi kun aikansa vemputeltu,oli vaikka kyseessä bodaus.

        -(3 kertaa kertoo kaveri tai neljä treeniä.)Todellisuudessa paljon treenannut ei pärjää millään 3 :lla eikä neljällä treenillä,se on täyttä puppua joita kertoilee todellakin sellaiset jotka luulee treenaavansa.

        Keski iän kynnyksellä oleva ei todellakaan kehity 3 :lla viiko treenillä pätkääkään ,se voi hetken aikaa yllä pitää lihas kuntoa mutta voimat alkaa laskemaan jo noilla treeneillä.

        4viiko treenillä saa hivenen aikaan mutta ei sellaiselle joka on jo kaiken saavuttanut natuna,5-6 treeniä viikkoon saa aikaan jotain,mutta tie on vastassa natuna siinäkin melko pian.

        Jos joku kertoilee 3-4 kertaasalilla käymisistä ei ole keski ikäinen ja pitkän linjan nostaja tai bodaaja,määrät ei riitä alkuukaan,noilla ei kehity kuin alussa 3-4 kerran käymisellä mutta pysähtyy nopeasti.

        Mistä näitä tulee jotka luulee treenaavansa ja kuvittelevat kehityksistä ihan hurjia,natu miehet on pilipali ukkoja siinä suhteen että seinässä on vastasa äärimmäisen nopeasti ja kun keski ikä alkaa niin aineetkaan ei nosta toivotulla tavalla enään,keho vanhenee ja lihas kato alkaa varmuudella.

        Kaikenlaisia luulijoita niitä onkaan,personaali rainerit on usein miten pilipaliukkoa tai jos on merittit ja menestynyt niin maksavat melkoisesti ,eli kaveri ei todellakaan nyt tajua mistä puhuu.

        Ja kun todellakin mennään kunnon salille missä on monipuolisuutta niin kuukausi hinta on 50e-60 euron nurkilla.


        Kun henkilö joka on treenanut ja vemputellut aikansa saapuen keski ikään on se varmuudella kypsää kauraa natuna,tie on kuljettu loppuun.

        Vaihtoehtoja ei ole kuin lopettaa tai yrittää pitää yllä lihaskuntoa,kehitystä ei juuri tule varsinkaan 3-4 kerran treeni määrillä.


      • kkjkkvjkbj

        Oisko jotain esimerkkiä väitteillesi? Millaista treeniä vädet 5-6krt/viikossa? Ja ap ei tainnut olla "kaikkensa natuna saavuttanut"...


      • tosipotariXD
        rocky_ kirjoitti:

        " Niin eikä siellä salilla tarvitse käydä, kuin 3-4 krt/vk ja 45-60min kerta lihas huolto. "

        Joo o,tiedätkö mitä? olet pahasti väärässä.

        Aloittaja kertoo ja minä voin kertoa sinulle ihan saman todellisuudesta.

        "Tulin siihen lopputulokseen, ettei naturaalina ja lahjattomana sekä lihavuuteen taipuvalla kohta keski-ikäisellä miehellä yksinkertaisesti ole mahdollisuutta saada voimaa enää tietyn vaiheen"

        Tämä on taivahan tosi kun aikansa vemputeltu,oli vaikka kyseessä bodaus.

        -(3 kertaa kertoo kaveri tai neljä treeniä.)Todellisuudessa paljon treenannut ei pärjää millään 3 :lla eikä neljällä treenillä,se on täyttä puppua joita kertoilee todellakin sellaiset jotka luulee treenaavansa.

        Keski iän kynnyksellä oleva ei todellakaan kehity 3 :lla viiko treenillä pätkääkään ,se voi hetken aikaa yllä pitää lihas kuntoa mutta voimat alkaa laskemaan jo noilla treeneillä.

        4viiko treenillä saa hivenen aikaan mutta ei sellaiselle joka on jo kaiken saavuttanut natuna,5-6 treeniä viikkoon saa aikaan jotain,mutta tie on vastassa natuna siinäkin melko pian.

        Jos joku kertoilee 3-4 kertaasalilla käymisistä ei ole keski ikäinen ja pitkän linjan nostaja tai bodaaja,määrät ei riitä alkuukaan,noilla ei kehity kuin alussa 3-4 kerran käymisellä mutta pysähtyy nopeasti.

        Mistä näitä tulee jotka luulee treenaavansa ja kuvittelevat kehityksistä ihan hurjia,natu miehet on pilipali ukkoja siinä suhteen että seinässä on vastasa äärimmäisen nopeasti ja kun keski ikä alkaa niin aineetkaan ei nosta toivotulla tavalla enään,keho vanhenee ja lihas kato alkaa varmuudella.

        Kaikenlaisia luulijoita niitä onkaan,personaali rainerit on usein miten pilipaliukkoa tai jos on merittit ja menestynyt niin maksavat melkoisesti ,eli kaveri ei todellakaan nyt tajua mistä puhuu.

        Ja kun todellakin mennään kunnon salille missä on monipuolisuutta niin kuukausi hinta on 50e-60 euron nurkilla.


        Kun henkilö joka on treenanut ja vemputellut aikansa saapuen keski ikään on se varmuudella kypsää kauraa natuna,tie on kuljettu loppuun.

        Vaihtoehtoja ei ole kuin lopettaa tai yrittää pitää yllä lihaskuntoa,kehitystä ei juuri tule varsinkaan 3-4 kerran treeni määrillä.

        "mutta ei sellaiselle joka on jo kaiken saavuttanut natuna"?? Eli...?? Mikähän "ironmani" luulet olevasi? XD


      • prkele

        Kuntosali on ihan jees, mutta se pukuhuone. Olen käsittänyt, että siellä sutjakkaasti vaihdetaan vaatteet ja mennään salille ja pois tullessa riisutaan, käydään suihkussa ja puetaan, lähdetään pois. Paskat, siellä on ihme hiippariämmiä, syödä mussuttavat siellä ainoilla tuoleilla, joihin voisi tavaransa laittaa. Pukuhuone ei ole mikään hengailupaikka ¨, se on pukemiseen ja riisumiseen. Tosi kivalta varmaan tuntuu syödä kun jonkun hikinen perse nokan edessä. Olisi mahtava kun sinä, joka kyyläät siellä pukkarissa lukisit tämän ja ottaisit opiksesi.


      • Hoist
        rocky_ kirjoitti:

        " Niin eikä siellä salilla tarvitse käydä, kuin 3-4 krt/vk ja 45-60min kerta lihas huolto. "

        Joo o,tiedätkö mitä? olet pahasti väärässä.

        Aloittaja kertoo ja minä voin kertoa sinulle ihan saman todellisuudesta.

        "Tulin siihen lopputulokseen, ettei naturaalina ja lahjattomana sekä lihavuuteen taipuvalla kohta keski-ikäisellä miehellä yksinkertaisesti ole mahdollisuutta saada voimaa enää tietyn vaiheen"

        Tämä on taivahan tosi kun aikansa vemputeltu,oli vaikka kyseessä bodaus.

        -(3 kertaa kertoo kaveri tai neljä treeniä.)Todellisuudessa paljon treenannut ei pärjää millään 3 :lla eikä neljällä treenillä,se on täyttä puppua joita kertoilee todellakin sellaiset jotka luulee treenaavansa.

        Keski iän kynnyksellä oleva ei todellakaan kehity 3 :lla viiko treenillä pätkääkään ,se voi hetken aikaa yllä pitää lihas kuntoa mutta voimat alkaa laskemaan jo noilla treeneillä.

        4viiko treenillä saa hivenen aikaan mutta ei sellaiselle joka on jo kaiken saavuttanut natuna,5-6 treeniä viikkoon saa aikaan jotain,mutta tie on vastassa natuna siinäkin melko pian.

        Jos joku kertoilee 3-4 kertaasalilla käymisistä ei ole keski ikäinen ja pitkän linjan nostaja tai bodaaja,määrät ei riitä alkuukaan,noilla ei kehity kuin alussa 3-4 kerran käymisellä mutta pysähtyy nopeasti.

        Mistä näitä tulee jotka luulee treenaavansa ja kuvittelevat kehityksistä ihan hurjia,natu miehet on pilipali ukkoja siinä suhteen että seinässä on vastasa äärimmäisen nopeasti ja kun keski ikä alkaa niin aineetkaan ei nosta toivotulla tavalla enään,keho vanhenee ja lihas kato alkaa varmuudella.

        Kaikenlaisia luulijoita niitä onkaan,personaali rainerit on usein miten pilipaliukkoa tai jos on merittit ja menestynyt niin maksavat melkoisesti ,eli kaveri ei todellakaan nyt tajua mistä puhuu.

        Ja kun todellakin mennään kunnon salille missä on monipuolisuutta niin kuukausi hinta on 50e-60 euron nurkilla.


        Kun henkilö joka on treenanut ja vemputellut aikansa saapuen keski ikään on se varmuudella kypsää kauraa natuna,tie on kuljettu loppuun.

        Vaihtoehtoja ei ole kuin lopettaa tai yrittää pitää yllä lihaskuntoa,kehitystä ei juuri tule varsinkaan 3-4 kerran treeni määrillä.

        Ihme spede selittämään. Rocky:n mielestä kehitystä on tultava maailman tappiin asti aina vuosi vuodelta. Jos näin ei tapahdu joutaa mennä jo käpertymään vanhainkotiin ja unohtaa lihaskunnon ylläpito, just. Herra taitaa olla itse finninaamainen roinaaja jolla tie on noussut pystyyn ja motivaatio treeniin hukassa.


      • Kuntoukkeli
        rocky_ kirjoitti:

        " Niin eikä siellä salilla tarvitse käydä, kuin 3-4 krt/vk ja 45-60min kerta lihas huolto. "

        Joo o,tiedätkö mitä? olet pahasti väärässä.

        Aloittaja kertoo ja minä voin kertoa sinulle ihan saman todellisuudesta.

        "Tulin siihen lopputulokseen, ettei naturaalina ja lahjattomana sekä lihavuuteen taipuvalla kohta keski-ikäisellä miehellä yksinkertaisesti ole mahdollisuutta saada voimaa enää tietyn vaiheen"

        Tämä on taivahan tosi kun aikansa vemputeltu,oli vaikka kyseessä bodaus.

        -(3 kertaa kertoo kaveri tai neljä treeniä.)Todellisuudessa paljon treenannut ei pärjää millään 3 :lla eikä neljällä treenillä,se on täyttä puppua joita kertoilee todellakin sellaiset jotka luulee treenaavansa.

        Keski iän kynnyksellä oleva ei todellakaan kehity 3 :lla viiko treenillä pätkääkään ,se voi hetken aikaa yllä pitää lihas kuntoa mutta voimat alkaa laskemaan jo noilla treeneillä.

        4viiko treenillä saa hivenen aikaan mutta ei sellaiselle joka on jo kaiken saavuttanut natuna,5-6 treeniä viikkoon saa aikaan jotain,mutta tie on vastassa natuna siinäkin melko pian.

        Jos joku kertoilee 3-4 kertaasalilla käymisistä ei ole keski ikäinen ja pitkän linjan nostaja tai bodaaja,määrät ei riitä alkuukaan,noilla ei kehity kuin alussa 3-4 kerran käymisellä mutta pysähtyy nopeasti.

        Mistä näitä tulee jotka luulee treenaavansa ja kuvittelevat kehityksistä ihan hurjia,natu miehet on pilipali ukkoja siinä suhteen että seinässä on vastasa äärimmäisen nopeasti ja kun keski ikä alkaa niin aineetkaan ei nosta toivotulla tavalla enään,keho vanhenee ja lihas kato alkaa varmuudella.

        Kaikenlaisia luulijoita niitä onkaan,personaali rainerit on usein miten pilipaliukkoa tai jos on merittit ja menestynyt niin maksavat melkoisesti ,eli kaveri ei todellakaan nyt tajua mistä puhuu.

        Ja kun todellakin mennään kunnon salille missä on monipuolisuutta niin kuukausi hinta on 50e-60 euron nurkilla.


        Kun henkilö joka on treenanut ja vemputellut aikansa saapuen keski ikään on se varmuudella kypsää kauraa natuna,tie on kuljettu loppuun.

        Vaihtoehtoja ei ole kuin lopettaa tai yrittää pitää yllä lihaskuntoa,kehitystä ei juuri tule varsinkaan 3-4 kerran treeni määrillä.

        "..3 kertaa kertoo kaveri tai neljä treeniä.)Todellisuudessa paljon treenannut ei pärjää millään 3 :lla eikä neljällä treenillä,se on täyttä puppua joita kertoilee todellakin sellaiset jotka luulee treenaavansa..."

        Tämähän ei sitten pidä alkuunkaan paikkaansa ja lisäksi meidän on osattava erottaa tavoitteet miksi treenaamme? Itse vuosia 3krt viikossa treenannut kaiken muun urheilun lisäksi ja voin omasta kokemuksesta sanoa, että riittää lihaksen kasvattamiseen jatkuvasti ja täysin natuna ajan mittaan. Tukee hyvin muitakin lajeja, pallopelit, juoksu, uinti. Mikäli tavoitteeni olisi kasvattaa nopeasti isot lihakset siihen se ei riitä. Mutta se ei olekkaan tavoitteeni. Yleensä pelkkä salilla käynti on melko yksipuolista liikuntaa.


      • Anonyymi
        rocky_ kirjoitti:

        " Niin eikä siellä salilla tarvitse käydä, kuin 3-4 krt/vk ja 45-60min kerta lihas huolto. "

        Joo o,tiedätkö mitä? olet pahasti väärässä.

        Aloittaja kertoo ja minä voin kertoa sinulle ihan saman todellisuudesta.

        "Tulin siihen lopputulokseen, ettei naturaalina ja lahjattomana sekä lihavuuteen taipuvalla kohta keski-ikäisellä miehellä yksinkertaisesti ole mahdollisuutta saada voimaa enää tietyn vaiheen"

        Tämä on taivahan tosi kun aikansa vemputeltu,oli vaikka kyseessä bodaus.

        -(3 kertaa kertoo kaveri tai neljä treeniä.)Todellisuudessa paljon treenannut ei pärjää millään 3 :lla eikä neljällä treenillä,se on täyttä puppua joita kertoilee todellakin sellaiset jotka luulee treenaavansa.

        Keski iän kynnyksellä oleva ei todellakaan kehity 3 :lla viiko treenillä pätkääkään ,se voi hetken aikaa yllä pitää lihas kuntoa mutta voimat alkaa laskemaan jo noilla treeneillä.

        4viiko treenillä saa hivenen aikaan mutta ei sellaiselle joka on jo kaiken saavuttanut natuna,5-6 treeniä viikkoon saa aikaan jotain,mutta tie on vastassa natuna siinäkin melko pian.

        Jos joku kertoilee 3-4 kertaasalilla käymisistä ei ole keski ikäinen ja pitkän linjan nostaja tai bodaaja,määrät ei riitä alkuukaan,noilla ei kehity kuin alussa 3-4 kerran käymisellä mutta pysähtyy nopeasti.

        Mistä näitä tulee jotka luulee treenaavansa ja kuvittelevat kehityksistä ihan hurjia,natu miehet on pilipali ukkoja siinä suhteen että seinässä on vastasa äärimmäisen nopeasti ja kun keski ikä alkaa niin aineetkaan ei nosta toivotulla tavalla enään,keho vanhenee ja lihas kato alkaa varmuudella.

        Kaikenlaisia luulijoita niitä onkaan,personaali rainerit on usein miten pilipaliukkoa tai jos on merittit ja menestynyt niin maksavat melkoisesti ,eli kaveri ei todellakaan nyt tajua mistä puhuu.

        Ja kun todellakin mennään kunnon salille missä on monipuolisuutta niin kuukausi hinta on 50e-60 euron nurkilla.


        Kun henkilö joka on treenanut ja vemputellut aikansa saapuen keski ikään on se varmuudella kypsää kauraa natuna,tie on kuljettu loppuun.

        Vaihtoehtoja ei ole kuin lopettaa tai yrittää pitää yllä lihaskuntoa,kehitystä ei juuri tule varsinkaan 3-4 kerran treeni määrillä.

        Älkää menkö saleille ja joogiin yms. On paha leviämisvaihe juuri menossa. Muuttuneet virukset tarttuvat 80 kertaa helpommin !!!!!
        SÄÄSTYY IHMISHENKIÄ.


    • tläskimies

      Marketissa kuskaat kärryäsi lihavan naisen ohjastamana...

    • käsi-iltaa

      Muuta ei tarvii ku leuanvetotangon, ellei muuta ni puristusvoima kehittyy kun siinä roikut. Ei ole mikään veltto käsipäivää. Jalat saa riittävästi treeniä kävelystä.

      • jhgrtyu

        Kyllä sä oot yhtä vitun urpo rimpula sääri vaikka kävelisit 100 km päivässä niin ei sun jalat paljon voimistu.


      • kasi-paivaa

        Uskoakseni on terveellisempää kävellä päivässä 10km kuin yrittää ylläpitää massiivisia reisilihaksia.


      • lkjljkkjk

        Mä kävelen päivässä n. 10km ja ylläpidän massiivisia reisilihaksia;)


      • Anonyymi
        kasi-paivaa kirjoitti:

        Uskoakseni on terveellisempää kävellä päivässä 10km kuin yrittää ylläpitää massiivisia reisilihaksia.

        Jos kävelee ja käy salilla, eikö se olisi paras vaihtoehto.


    • iutyt

      Vittu mikä idiootti kuka käski pelkäämään muka takapakkia ja ostamaan kallista sokeria jatka vaan tyhmää elämääs.

    • naisliikkuja

      En kadu minäkään. Aina ku aamulla muistin, että on salipäivä, olis tehny mieli kaivautua takas peiton alle. Se oli niin tylsää! Opettelin jo laskemaanki eri kielillä :D etuperin ja takaperin. Lopulta kävi niin, että vietin sen tunnin juoksumatolla, kunnes tajusin, että miks ihmeessä mä juoksen täällä sisällä, ku voin tehdä sen ilmaseks raittiissa ulkoilmassa. Siitä lähti juoksuharrastus. Olen paljon pirteämpi nykyään ja nukun paremmin ku aikoihin. Raitis ilma tekee tehtävänsä. Lihaskuntotreenin teen kolme kertaa viikossa kotona tai lenkkipolulla, omalla painolla.
      Tarkotus ei ole missään vaiheessa kasvattaa lihaksia, vaan pysyä hyvässä kunnossa.

    • Sipilänlogiikkaa

      Kikyn myötä vapaa-aika väheni ei ehdi enää.
      No työteho ja terveys kärsii ja työnantaja häviää kikynsä vielä moneen kertaan...

      • jkjnbhjhj

        Onhan toikin tapa kapinoida...


    • vm43

      Monen sortin tavoitteita. Jossakin ikääntymisen vaiheessa tulee kuvaan mukaan oma terveys ja elämisen laatu.
      Nostin viimeiset kisani 1967 syksyllä. Uusheräsin 2004 verenpainelääkittynä, rapakuntoisena polvi-invalidina joka oli menettänyt elämänilonsa harjoiteltuaan 3 vuotta päivittäistä alkoholismia.

      Puoli vuotta kohensi olotilaa dramaattisesti. Terveys koheni lääkkeettömäksi ja elämänilo palasi kaikissa merkityksissään.

      Yltiöpäisyyttäni revin olkapääni vanhat urheiluvammat leikkauskuntoon.
      Jätin pois tempaukset ja leukojen lisäpainot.

      6krt/vko salilla on minulle myös tärkeä, sosiaalinen henkireikä.
      Kimmoisuus ja liikkuvuus ovat heikentyneet ja lihasta katoaa 1kg/vuosi vauhtia. Voimataso hupenee samaa tahtia.
      Nyt 73 vuotisena olen kahdesti vetänyt mavessa ykkösenä 200kg ja siitä suunta on taatusti alas päin.
      Tiedän, että tuolla pärjäisin hyvin ikä ja painoluokkani ( oma paino 87 - 88kg. ) kisoissa mutta niissä ei remmejä hyväksytä enkä ilman niitä ole edes koettanut vetoa.
      En penkkaa ja syväkyykky on riskaabelia touhua polveni vuoksi. Mave- ja hack kulmat polvi hyväksyy.

      Salille on matkaa noin 400m ja oltuamme eukon kanssa eläkkeellä 17 vuotta on toistemme tuijottelun ohessa saliympäristä mielenterveyden hoitoa, muun lisäksi.

      Mielestäni harrastuksen jatkuvuus on tärkeää. Muutaman viikon satunnaiset katkot eivät ole katastrofi mutta kuukausien katkoista ( esim. syöpäleikkaukset ) palautuminen on haasteellista ja aikaa vievää-

      Mutta, kuka pitää mitäkin tärkeänä.

    • RehellinenPlösö

      Mäki lopetin salin. Koitin kahen kympin kriisissä uusia elämäntavat ja puottaa läskit et sais naisii mut sit kyllästyin. Stressasin kämpän siivouksista ja vaatteista. Sit vaan päätin et yksikään nainen ei ansaitse tälläistä vaivaa. Ei oo sen arvoista. Nyt mä palasin vanhoihin elämäntapoihin ja voi että oon vapaa. CS:Go:ta pelaan joka päivä työttömänä ja koitan päästä joku päivä global eliteen. Mukavaa kun saa sotkea omassa karsinassa ja heitellä tyhjät kaljatölkit ja pizzalootat pitkin seiniä. Nyt on jauhot heitetty roskii, hyi että ne maistu pahalta! Nykysi syön pizzaa tai hesen drive-inistä safkaa. Hesen asiakkuus platina tasolla! Ei ihan joka plösöllä oo platina tasoo ;)

      • Anonyymi

        Asiallinen meininki, kyllähän tuokin vaatii jo vähän itsekuria tollanen elämäntapa.


    • Kuntoukkeli

      No on ollut kyllä tuskaa tuo avaajan salilla käynti. Olisiko näin jälkiviisaana kannattanut muuttaa treeniä? Oliko treenit lähtökohtiin nähden liian rankkoja? Omasta kokemuksesta voin sanoa että itselläkin oli ensimäinen 7-8kk välillä tuskaista, ja kotivarastossa olen jo vuosia nyt treenannut vapailla painoilla. Luulempa että iästä huolimatta jossain vaiheessa tulee se piste kun elimistö tottuu rasitukseen, peruskunto nousee tasolle että elimistö kestää toistuvat rasitukset. Vasta tällöin on mahdollista alkaa treenata kovempaa ja suuremmilla painoilla. Aloittelijan on maltettava tehdä peruskuntokautta jopa vuosia, tähän kuuluu monipuolista liikuntaa, kävely, juoksu, hiihto, uinti, lihastreeni yms. Omaa kroppaa pitää oppia kuuntelemaan, jos treeni on tietyllä tavalla yhtä tuskaa olisiko syytä levätä, käydä juoksemassa, tehdä jokin muu urheilusuoritus? Nykyään mainostetaan tätä salitreeniä niin paljon ja annetaan ehkä vääränlainen kuva kuinka nopeasti rasva palaa yms. En voisi kuvitella eläväni niin säännöllisesti että pystyisin tiettyyn kellonaikaan viikosta toiseen olevani punttisalilla siksi olen rakentanut oman. Treenit tehdään aina jossain välissä työn ja perheen pyörityksessä. Ja rentoutta ja huumoria siihen treenaamiseen :)

    • Salille ei kannata mennä pakonomaisesti. Jätän muutaman päivän väliin jolloin ulkoilen ja lenkkeilen. Sitten jo meneekin innolla salille. Tätä systeemiä noudattanut 80 luvulta lähtien. Nyt eläkkeellä ja ikää pian 65. Rytmitys oman mielen mukaan ja pois kaikki ryppyotsaisuus. Liikunnasta pitää nauttia.

    • lihaton

      Itse olen käynyt treenaamassa salilla 1-2 kertaa viikossa. Ikää reilu 60. Aloitin saliharjoittelun puolitoista vuotta sitten. Aluksi kehitystä tuli melko nopeasti, mutta sitten tyssäsi. Nykyään käyn salilla ihan mielenvirkistyksen takia. Olen hyväksynyt sen, että kehitystä ei enää tapahdu, mutta ehkä treenin avulla saan kuitenkin pysymään jonkinlaisen lihaskunnon yllä. Välillä tulee väsymistä enkä jaksa lähteä salille. Pidän silloin hiukan taukoa, on kuunneltava itseään.

      • Kuntoukkeli

        "Aluksi kehitystä tuli melko nopeasti, mutta sitten tyssäsi. Nykyään käyn salilla ihan mielenvirkistyksen takia..."

        Juuri näin se menee ja kuten missä tahansa harrastuksessa jonkinlainen kehityksen hidastuminen tulee vastaan jossain vaiheessa mutta ei sen totaalinen loppuminen sentään. Silti olisi lisättävä niitä painoja tasaisesti vähän kerrallaan ja mitä enempi kehittyy sen pienemmiksi nuo lisäykset menevät. Ja vaikka kasvu hidastuu kuitenkin punttitreeni vahvistaa niveliä ja jänteitä ja lopulta lihaskin kasvaa pakon edessä.


      • Anonyymi

        Hankin lääkäristä testosteronin korvaushoitoa, aivan varmasti alkaa treeni sujumaan ja mieli virkistyy.


    • Anonyymi

      Aloitin saliharrastuksen 4 krt/vk 49-vuotiaana ja tulokset kehittyy koko ajan. Ei yhtä paljon, kuin jos olisin aloittanut 20-vuotiaana. Rytmitystä ja lepoa pitää ajatella vähän enemmän, mutta kehitystä kumminkin natuna tapahtuu. Kehitystä saa varmaan jatkettua vielä muutaman vuoden ja sitten ollaan tyytyväisiä siihen, että saadaan pidettyä hankittu taso. Lopultahan me kaikki hävitään tämä peli.

    • Anonyymi

      Ei kannatakaan mennä salille vaan antaa sekin aika LESTADIOLAISEN_YHTEISÖN_RAKENTAMISEEN.. liittymällä Yhteisöön joka ilta on TALKOOTYÖTÄ monta tuntia.. RY:n rakennustalkoita,muuttotalakoita,valutalakoita,istutus,kanto,vesi ja maarakennustalakoita!!!! ensin painamme 15tuntia TÖITÄ!! sitten lähdemme Yhteisömme muiden jäsenien TALAKOOTYÖHÖN vielä loppuillaksi!!

    • Anonyymi

      0-tilanteesta vai vanhasta muistista?
      Lihasnuisti on metka asia. Kymmenien vuosien tauon jälkeen tietyt ominaisuudet alkavat palaamaan kohtalaisesti mutta jotkut ovat menetettyjä. Liikkuvuus, nopeus, räjähtävyys eivä palaudu likimainkaan muinaisten vuosien tasolle.

      Lihasvoima palautuu nopeammin kuin lepovuosina rappeutuneet sidekudokset kestävät.
      Kyykkytempauksen sain unohtaa heti alkuun. Yli 30:n vuoden takainen kisoissa temmattu 100kg ei lämmitä edes muistissa.
      Voimatason palautumisessakin tuli raja vastaan. Vähiten oli repsahtanut maastaveto.

      Inbody720:n mukaan lihasta on kadonnut tasaista 600g/vuosi vauhtia viimeiset 10 vuotta.
      Täällähän voisi höheltää mitä tahansa mutta mainittakoon, että tänään oli tarkoitukseni vetää vapaan tangon hack-kyykyssä kapea pyramidi maksimiin. Ylöspäin meni mukavasti mutta maksimiksi jäi 170kg. Koipien hermotus oli vähintäänkin riittävästi kuormitettu koska alaspäin sarjoista ei tullut mitään.
      Olen jo vuosia sitten, ennen nykyistä 76v ikääni hyväksynyt sen, että kaikki heikkenee ja vähenee vääjäämättä.

      • Anonyymi

        Mene pappa bingoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene pappa bingoon.

        Voisitko esittää asiaperusteet ystävälliselle neuvollesi!
        Miten ja miksi paranisi elämiseni laatu, terveyteni, miehiset perustoiminnot jne.

        En ole käynyt kertaakaan bigossa ja luulisi sinun ymmärtävän, ettei tälläinen hauras, seniili vanhus enää oppisi uutta.


    • Anonyymi

      Minä kadun jokaista lopettamiskertaani!
      Kahdesti vuodessa. Keväisin ja syksyisin lopetan vähintään kuukaudeksi ja vähintään pari viikkoa menee ennen kuin saan tekemisen rytmistä kiinni eikä enää lopettamista edeltävää tasoa täysin tavoitakaan!

    • Anonyymi

      Ite oon nyt 26-vuotias. Oon alottanu varmaa 5 kertaa saliharjoitukset elämässä ja jaksanut ehkä puol vuotta ja sit se on taas loppunut. Nyt aloitin taas ja ainaki nyt on motivaatio sopivahko, ei liian korkea eikä matala.

      Ite käyn salilla ehkä siksi, että jaksaisin paremmin. Oon hoitoalan hommissa ja se on melko fyysistä, toki nykyään asukkaat nostetaan nostureilla mut kuitenkin painavien toispuolihalvaantuneiden käännöt sängyssä ottaa eniten selkään. Ja toki kevyempien, kun on nii monia toistoja päivässä. Ajattelen, että lihaskunnosta olisi jotain hyötyä.

      Rapakunnossa sitä olenkin. Punnerruksia (naisten) saan ehkä 15, miesten punnerruksia en yhtään. Haluisin saada 10 miesten punnerrusta joskus.

      Sali on mielenvirkistystä, olen myös huomannut, että se saa hyvin ajatukset pois töistä ja tuleehan sitä yleensä ihan hyvä olo jälkikäteen. Se on ehkä se suurin syy, miksi siellä salilla käy.

      Salimme on kauhean kiva, vaikka siellä on porukkaa nii on aina tosi rauhallista eikä kukaa hölötä siellä kauheeta kyytiä.

      En käy salilla kehon muokkautumisen takia, koska se on nii hidasta hommaa ja muutenkin, mitä väliä miltä sitä näyttää. Kuhan on jotenki itteensä tyytyväinen niin hyvä niin.

      • Anonyymi

        Näin yli kuuskymppisenä ja salilla pari kertaa viikossa käyvänä teräspappana voin vain säälien katsoa nuorempia pekkapoutia, joita on ihmiseksi vaikea tunnistaa, vielä vähemmän mieheksi. Ja niitä on paljon.
        Linnunjalkoja, paskamahoja, pullonkaulahartioita, löysiä narukäsiä, velttoja ryhdittömiä valjusilmäisiä vätyksiä kaksikymppisenä, ja siitä lopun ikänsä. Joka ei noilla spekseillä ole kovin pitkä.

        Keski-iän ylittanyt ei enää tee mitään ennätyksiä normisalikäynnillä, mutta jos on hyvä tai edes kohtalainen lähtötaso, pysyy melko pienellä vaivalla timmissä kunnossa. Lupaan, että 90% treenaamattomista kolmekymppisistä jää toiseksi voimalajeissa, jos salillani katsotaan. Lisäksi rouvakin tykkää silitellä, kun on muutakin kuin luuta ja nahkaa, ja sinisiä jänteitä ja lautumia. Ketterästi kipaisen 6. kerrokseeni rappusia pitkin, kannan kauppakassit, teen muutkin miehen työt kuten miehen kuuluukin.

        Ei tässä loppuelämää ole enää paljoa jäljellä, mutta aion elää sen hyväkuntoisena ja reippaana. Punttisalitreeni pari kertaa viikossa (ei edes täysillä), sauna, terveellinen ruoka, Persujen äänestäminen, arkihyötyliikunta maanpuolustuskillan touhut, vähän keittoa joskus, autolla vain isommat asiat, siinäpä sitä.

        Mutta kukin tavallaan. Jos haluat olla pekkapouta- lookalike, se on paljon helpompaa, ja sopii veltoille vätyksille.

        Mielestäni oma valintani on parempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin yli kuuskymppisenä ja salilla pari kertaa viikossa käyvänä teräspappana voin vain säälien katsoa nuorempia pekkapoutia, joita on ihmiseksi vaikea tunnistaa, vielä vähemmän mieheksi. Ja niitä on paljon.
        Linnunjalkoja, paskamahoja, pullonkaulahartioita, löysiä narukäsiä, velttoja ryhdittömiä valjusilmäisiä vätyksiä kaksikymppisenä, ja siitä lopun ikänsä. Joka ei noilla spekseillä ole kovin pitkä.

        Keski-iän ylittanyt ei enää tee mitään ennätyksiä normisalikäynnillä, mutta jos on hyvä tai edes kohtalainen lähtötaso, pysyy melko pienellä vaivalla timmissä kunnossa. Lupaan, että 90% treenaamattomista kolmekymppisistä jää toiseksi voimalajeissa, jos salillani katsotaan. Lisäksi rouvakin tykkää silitellä, kun on muutakin kuin luuta ja nahkaa, ja sinisiä jänteitä ja lautumia. Ketterästi kipaisen 6. kerrokseeni rappusia pitkin, kannan kauppakassit, teen muutkin miehen työt kuten miehen kuuluukin.

        Ei tässä loppuelämää ole enää paljoa jäljellä, mutta aion elää sen hyväkuntoisena ja reippaana. Punttisalitreeni pari kertaa viikossa (ei edes täysillä), sauna, terveellinen ruoka, Persujen äänestäminen, arkihyötyliikunta maanpuolustuskillan touhut, vähän keittoa joskus, autolla vain isommat asiat, siinäpä sitä.

        Mutta kukin tavallaan. Jos haluat olla pekkapouta- lookalike, se on paljon helpompaa, ja sopii veltoille vätyksille.

        Mielestäni oma valintani on parempi.

        Melko karu kuva Suomen senioreista. Mutta valitettavasti hyvin pitkälle totta.

        Jaksamista senioreille ja teräspapoille. Olette hyviä esimerkkejä kaikille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Melko karu kuva Suomen senioreista. Mutta valitettavasti hyvin pitkälle totta.

        Jaksamista senioreille ja teräspapoille. Olette hyviä esimerkkejä kaikille.

        Vanhat kääkät uhoo turhaan. Kaunialan sotavamma sairaalaan tommoset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin yli kuuskymppisenä ja salilla pari kertaa viikossa käyvänä teräspappana voin vain säälien katsoa nuorempia pekkapoutia, joita on ihmiseksi vaikea tunnistaa, vielä vähemmän mieheksi. Ja niitä on paljon.
        Linnunjalkoja, paskamahoja, pullonkaulahartioita, löysiä narukäsiä, velttoja ryhdittömiä valjusilmäisiä vätyksiä kaksikymppisenä, ja siitä lopun ikänsä. Joka ei noilla spekseillä ole kovin pitkä.

        Keski-iän ylittanyt ei enää tee mitään ennätyksiä normisalikäynnillä, mutta jos on hyvä tai edes kohtalainen lähtötaso, pysyy melko pienellä vaivalla timmissä kunnossa. Lupaan, että 90% treenaamattomista kolmekymppisistä jää toiseksi voimalajeissa, jos salillani katsotaan. Lisäksi rouvakin tykkää silitellä, kun on muutakin kuin luuta ja nahkaa, ja sinisiä jänteitä ja lautumia. Ketterästi kipaisen 6. kerrokseeni rappusia pitkin, kannan kauppakassit, teen muutkin miehen työt kuten miehen kuuluukin.

        Ei tässä loppuelämää ole enää paljoa jäljellä, mutta aion elää sen hyväkuntoisena ja reippaana. Punttisalitreeni pari kertaa viikossa (ei edes täysillä), sauna, terveellinen ruoka, Persujen äänestäminen, arkihyötyliikunta maanpuolustuskillan touhut, vähän keittoa joskus, autolla vain isommat asiat, siinäpä sitä.

        Mutta kukin tavallaan. Jos haluat olla pekkapouta- lookalike, se on paljon helpompaa, ja sopii veltoille vätyksille.

        Mielestäni oma valintani on parempi.

        Vaimoni kannustaa minua varauksetta. Ennen aloittamista uudelleen 6-kymppisenä vaimoni oli nähnyt vaihtoehtoisenkin elämäntavan.
        Aloitin 5ktr/vko varovasti 36:n rappiovuoden jälkeen.
        Nyt tulee täyteen 17 salivuotta. Väliin ovat mahtuneet vuosittaiset pari kuukauden rentoutumisjaksoa ja muutama viikko, kaksi samaa tapaa.
        Neljä leikkausta ja säären murtuma ovat aiheuttaneet tänä aikana muutamia, pitkiä taukoja.

        Kimmoisuus, liikkuvuus ja räjähtävyys ovat enää vain muistoja.
        Voimatasokin hiipuu mutta yritän hidastaa hiipumista.
        Salivuosina ovat rasvat vähentyneet ja varsinkin vatsaontelo on mallikkaassa kunnossa.

        En piittaa ulkonäöstä mutta kyllähän se jyystäminen vaikuttaa siihenkin. Selvimmin se näkyy kokonaisolemuksessa ja liikkumisessa.
        BMI on 27,8. Rasva 16%. Maastaveto 2,2 x oma paino.
        Pystypunnerrus jäykin polvin ilman allemenoa on lohduton 73% omasta painosta.
        Uhosin aikanaan, ettäkjos mies ei punnerra kisakalpoisesti omaa painoaam niin ukko joutaa vanhainkotiin. En ole mennyt mutta salilla käy nuoria heppuja joista joku harva jopa tekee pystynostoja. Tosin lähtöpotkulla ja polvet noykistaen allemenolla.Siitä huolimatta kaikki näåyttävät olevan vanhainkotikelpoisia. Penkki on joillakin suhteessa parempi.
        Minua ja yhtä toista eläkeukkoa lukuun ottamatta kukaan ei tee rinnallevetoa ja muutenkin ovat tykästyneet putkivehkeisiin ja taljoihin.

        Nuoremmat eivät usko, että kyllä se ulkonäkö kohenisi lihaskunnon ja -tehon myötä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaimoni kannustaa minua varauksetta. Ennen aloittamista uudelleen 6-kymppisenä vaimoni oli nähnyt vaihtoehtoisenkin elämäntavan.
        Aloitin 5ktr/vko varovasti 36:n rappiovuoden jälkeen.
        Nyt tulee täyteen 17 salivuotta. Väliin ovat mahtuneet vuosittaiset pari kuukauden rentoutumisjaksoa ja muutama viikko, kaksi samaa tapaa.
        Neljä leikkausta ja säären murtuma ovat aiheuttaneet tänä aikana muutamia, pitkiä taukoja.

        Kimmoisuus, liikkuvuus ja räjähtävyys ovat enää vain muistoja.
        Voimatasokin hiipuu mutta yritän hidastaa hiipumista.
        Salivuosina ovat rasvat vähentyneet ja varsinkin vatsaontelo on mallikkaassa kunnossa.

        En piittaa ulkonäöstä mutta kyllähän se jyystäminen vaikuttaa siihenkin. Selvimmin se näkyy kokonaisolemuksessa ja liikkumisessa.
        BMI on 27,8. Rasva 16%. Maastaveto 2,2 x oma paino.
        Pystypunnerrus jäykin polvin ilman allemenoa on lohduton 73% omasta painosta.
        Uhosin aikanaan, ettäkjos mies ei punnerra kisakalpoisesti omaa painoaam niin ukko joutaa vanhainkotiin. En ole mennyt mutta salilla käy nuoria heppuja joista joku harva jopa tekee pystynostoja. Tosin lähtöpotkulla ja polvet noykistaen allemenolla.Siitä huolimatta kaikki näåyttävät olevan vanhainkotikelpoisia. Penkki on joillakin suhteessa parempi.
        Minua ja yhtä toista eläkeukkoa lukuun ottamatta kukaan ei tee rinnallevetoa ja muutenkin ovat tykästyneet putkivehkeisiin ja taljoihin.

        Nuoremmat eivät usko, että kyllä se ulkonäkö kohenisi lihaskunnon ja -tehon myötä.

        Totta puhut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin yli kuuskymppisenä ja salilla pari kertaa viikossa käyvänä teräspappana voin vain säälien katsoa nuorempia pekkapoutia, joita on ihmiseksi vaikea tunnistaa, vielä vähemmän mieheksi. Ja niitä on paljon.
        Linnunjalkoja, paskamahoja, pullonkaulahartioita, löysiä narukäsiä, velttoja ryhdittömiä valjusilmäisiä vätyksiä kaksikymppisenä, ja siitä lopun ikänsä. Joka ei noilla spekseillä ole kovin pitkä.

        Keski-iän ylittanyt ei enää tee mitään ennätyksiä normisalikäynnillä, mutta jos on hyvä tai edes kohtalainen lähtötaso, pysyy melko pienellä vaivalla timmissä kunnossa. Lupaan, että 90% treenaamattomista kolmekymppisistä jää toiseksi voimalajeissa, jos salillani katsotaan. Lisäksi rouvakin tykkää silitellä, kun on muutakin kuin luuta ja nahkaa, ja sinisiä jänteitä ja lautumia. Ketterästi kipaisen 6. kerrokseeni rappusia pitkin, kannan kauppakassit, teen muutkin miehen työt kuten miehen kuuluukin.

        Ei tässä loppuelämää ole enää paljoa jäljellä, mutta aion elää sen hyväkuntoisena ja reippaana. Punttisalitreeni pari kertaa viikossa (ei edes täysillä), sauna, terveellinen ruoka, Persujen äänestäminen, arkihyötyliikunta maanpuolustuskillan touhut, vähän keittoa joskus, autolla vain isommat asiat, siinäpä sitä.

        Mutta kukin tavallaan. Jos haluat olla pekkapouta- lookalike, se on paljon helpompaa, ja sopii veltoille vätyksille.

        Mielestäni oma valintani on parempi.

        Äijähän puhuu asiaa, olispa ollu itsellä tollanen isä. Olis laittanu meikäläisen kuriin nuorena, kun ei tullu nuoruudessa paljoa harrasteltua mitään. Mutta 16 vuoden ikäsenä sitten aloitin kuntoilemaan, mutta aika myöhään mielestäni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äijähän puhuu asiaa, olispa ollu itsellä tollanen isä. Olis laittanu meikäläisen kuriin nuorena, kun ei tullu nuoruudessa paljoa harrasteltua mitään. Mutta 16 vuoden ikäsenä sitten aloitin kuntoilemaan, mutta aika myöhään mielestäni.

        Mene sitten parin vuoden päästä armeijaan, miehistyt sinäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene sitten parin vuoden päästä armeijaan, miehistyt sinäkin.

        Tule tänne kumipääplutoonaan Sandikseen, varusmiesalikessut hoitaa gluteus maximuksen käyttökuntoon.


    • Anonyymi

      Samoin, huomaa selvästi kuinka paljon säästää rahaa. Kotona hyvä treenata hyvän musiikin tahtiin. Voi itse senkin valita.

      Personal treinerit taitaa olla jo aika vanha juttu.
      Jotkut maksaneet lähes 50 € tunnista ! ! !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      307
      3441
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1639
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1270
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1171
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      173
      1093
    Aihe