Pärjääkö amk-tutkinnolla työelämässä?

ppppoooo

Mitäs on amk:sta valmistuneet mieltä, pärjääkö amk-tutkinnolla työelämässä?

12

551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siinäjasiinän

      Riippuu tutkinnosta ja työstä. Esimerkiksi fysioterapeutin tutkinnolla yleensä saa nopeasti työn fysioterapeuttina ja myös pärjää työssään.

      Tradenomeilla on usein hankalaa. Niin monilla muillakin.

      AMK-tutkinto sinänsä ei takaa mitään, kuten ei yliopistotutkintokaan. Tarvitaan oikea ihminen, oikea asenne, oikea osaaminen. Joku pärjää työelämässä jopa ilman mitään tutkintoa. Mutta ei tietenkään missä tahansa työssä.

      Siis viime kädessä pärjääminen riippuu eniten ihmisestä. Joillakin on jopa kaksi tutkintoa eikä silti pärjää.

    • Gffhhxb

      Sote-aloilla varmaan pärjääkin. Mutta sanon insinöörinä: pelkällä koulutuksella ei pärjää. Vastavalmistuneena olo on kuin "mitä oikeastaan edes opin" ja työssä joutuu etenkin näinä aikoina aloittamaan melko alhaalta, vaikka olisi ollut kesätöissä. Sinänsä AMK-papereilla pärjää hyvin jos vaan pääsee uraputkeen kiinni. Monissa tehtävissä asenne ratkaisee ja liian korkea koulutus voi olla jopa haitaksi, tai ei ainakaan tuo mitään lisäarvoa. Toki on niitä asenneongelmaisiakin yrityksiä, joihin halutaan ehdottomasti yliopistokoulutus, mutta ne on vaan tietyt firmat. Ylimmässä johtoportaassa tod näk pitää olla yo-koulutus jos on vähänkin isompi yritys. Siihen ei AMK ole edes tarkoitettu.

      • Ingen_gör_någonting

        Hyvä kommentti. Täyttä asiaa. Ammattikorkeakoulun tullessa vanhat opistotutkinnot muuttuivat jos ei nyt kelvottomiksi, niin ainakin ongelmallisiksi. Itse valmistuin aikoinaan opistoinsinööriksi juuri ennen kuin ammattikorkeainsinöörejä alkoi valmistua. En saanut oman alani töitä (koneautomaatioinsinööri), minkä vuoksi päätin lähteä DI-koulutukseen. DI-koulutuksen (tietotekniikka) jälkeen olin mukavasti töissä noin kuusi vuotta, minkä jälkeen työt loppuivat YT-neuvotteluiden päätteeksi. Kun ei töitä tahtonut löytyä, päätin lähteä vielä kerran kouluttautumaan, kun sellaista vaihtoehtoa tarjottiin. Nyt on sellainen tilanne, että ikää alkaa olla ja toisaalta myös ylikouluttautumisen vaara on ilmeinen. Sanoisin, että AMK-tutkinnolla pärjää ainakin tietyillä aloilla, mutta tekniikan ala on ongelmallinen. Tärkeintä on päästä kiinni uraputkeen mahdollsimman nopeasti.


    • MuuttuvaTyöelämä

      Hyvät vastaukset edellä. Voisi lisätä, että jos joutuu kyselemään, niin se on vähän paha merkki. Onko sinulla pärjäämisellesi joku suunnitelma joka sormelle varasuunnitelma?

    • PärjääAlkuun

      Amk-tutkinnolla pääsin nopeasti alkuun. Kolme vuotta sillä pärjäsi hyvin, sitten muutos ja urakehitys vaati opintojen jatkamista. Tällä mennään nyt taas jokin vuosi. Sitten taas päivitetään jollain tavalla.

    • MyösEnergiajuomat

      Pärjää. Olen lähdössä töihin paikalliseen markettiin, jossa toimin juomaosastonhoitajana. Kolmen vuoden tradenomi-koulutus on hyvä apu käytännön työtä tehdessä.

    • 7848753

      Kyllä työelämässä pärjää vaikka monilla ammattikoulututkinnoillakin. Ei kaikessa akateemista tutkintoa tarvita. Mutta kyllä nokkimisjärjestys aika selvä on. Todelliset eliittialat ovat yliopistojen suojissa.

    • kyöpärijää

      Mitähän nyt tarkoitetaan pärjäämisellä työelämässä?

      Mielestäni pärjää hyvin, kun asettaa vaatimuksensa kohtuullisiksi työn sisällön ja palkan suhteen. Tarkoitan sitä, että hakeutuu sellaisiin töihin, joihin amk-tutkinto on tarkoitettu. Yliopistotason koulutuksen saaneiden kanssa ei kannata kilpailla.

      Toisaalta pelkällä tutkinnolla ei pärjää eli se ei takaa mitään. Henkilökohtaiset ominaisuudet eli käyttäytyminen ja työhalut ratkaisevat tutkinnosta ja sen tasosta riippumatta.

    • juniori1

      IT-Traden koulutus tarjoaa ok perusteet, jos panostaa kouluun kunnolla. Koko IT-ala on kuitenkin semmoinen, ettei pelkillä koulun kursseilla pitkälle pötkitä. Harrastuneisuus alan teknologioihin ja työssä tapahtuva ammatillinen kehitys avainasemassa. Koulussa opittu lähinnä antaa tukea, ettei aivan kujalla ole asioista.

    • Menestyvä_inssi

      Hyvä tyyppi pärjää millä tahansa tutkinnolla, mutta jotkut eivät pärjää vaikka ovat tuplatohtoreita. On oikeastaan ihan sama, mistä amkista/yliopistosta se tutkinto on. Pääasia, että on joltain fiksulta ja perinteiseltä alalta ja, että olet järkevä, oppimiskykyinen, ahkera ja tulet toimeen muitten kanssa. Ekan työpaikan suhteen on paljon kyse myös tuurista ja ajoituksesta.

    • maailmantyhminamkilainen

      Ei sil kyl parjaa. Jaa jalkeen ja oikeestaan on jo jalkeen jaanyt jos menee amk:hon. Olisin halunnut menna yliopistoon mutta olen niin tyhma etten sinne paase ja joudun oleen amk:ssa. Amk on tyhmia varten ja sinne nakojaan kuulun. Tulkaa kaikki mukaan tyhmistymaan. Opetusta ei ole ja opetkin on jotain amislaisia, taa on AIVAN PERSEESTA. Kannattaa osallistua.

      • 3878375

        Ammattisurkeiden opettajien taso on kyllä luokaton. Yliopistossa lähes kaikki opettajat ovat tohtoritasoa, ammattisurkeassa ani harva.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe