Salaojitus

Hellureiiiii

Salaojitusta miettinyt ja sen tarvetta.
Miten voi olla että hinnat heittää niinkin hurjasti mitä mulle on arvioitu hinnaksi? Tarjoukset 3500e - 20000e väliltä. Salaojitus töineen tarvikkeineen.
Normi omakotitalo.
Mitä muilla maksanut?

13

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ranettaja

      Normi omakotitalo, niitä paljon ?
      Maa-aines, syvyys, kaava-maaseutu mihin johdetaan, eristys/patolevyt, kuinka korkea sokkeli ja täyttö sorat, rakennuksen ulkomitat yms. nuo kaikki hintaan vaikuttaa !
      Teet itse ostat tai vuokraat koneen, 2tonnilla tarvikkeet saat.

    • Lapiomies69

      Kokkolan aluella 168 m2 omakotitalo, ei kellarikerrosta,kaivuusyvyys noin 80 cm, patolevyn asennus, uudet eristeet, putket ja tarkistuskaivot, maa-aineksen vaihto, kaikki työt ja materiaalit 7000€
      Otin paikallisen pienkaivinkoneyrittäjän töihin kun konevuokraamon kaivurivuokrat,vakuutukset,kuljetus,oli sen verran kalliita että ei olisi kannatanut.

    • Hellureiiiii

      No jos noin 1metrin syvyyteen.
      Pitkät sivut noin 16m päädyt 8m.
      Tontin nurkalle voi ehkä purkuputken johtaa.
      Saisko jollai 2000e kaikki tarvikkeet/maa-ainekset? Alle työviikon työt? Ni ehkä 5000e vois just maksaa mut mite helkutissa useampikin pyytää 10000e tai jopa 20000e ?

      • Jippiajeee

        Olipas edulliset tarvikkeet ja maa-ainekset, täällä pohjoisessa vissiin kalliimmat ?


    • NickNailer

      Jos itse tekee, niin 110 mm reikäsaha, 32 mm putkea, jonka pätkit tarkastuskaivoiksi ja johon liimaat pohjat ja kiinnität hatut, tarvittava määrä 110 mm salaojaputkia, hiukan patolevyä, suodatinkangas ja täytteeksi sepeliä. Summa on noin 2000 euron luokkaa. Pieni kaivuri max 70 € päivä ja siihen lämmitysöljyä alle 100 litraa. Kaivurin kuljetus 80.

      3000, noin pyöreästi.

    • Osa-aikaeläkeläinen

      Onko sadevesiviemäröinti tms. mihin vesi salaojista johdetaan. Kaupungeissahan on, mutta ei aina muualla. Jos vedet eivät mene mihinkään, salaojitus on turhaa.

      Meilläpäin peltojakin salaojitetaan turhaan. Vedenhän pitäisi mennä peltojen salaojista valtaojaan tms. mutta kun salaojat ovat alempana kuin läheinen vesistö, vesi jää salaojiin, eikä sinne paljon vettä sovi, jos sitten ojat enää toimivatkaan.

    • Itsekin_rakentanut

      Onkos noiden tarjousten sisältö sama? Epäilen ettei ole, joku tarjoaa kokonaisurakkaa (sisältäen tarvikkeet) ja hinta on alvillinen, toisella on tarjouksessa alviton hinta ja kolmas tarjoaa vain pelkkää omaa työtä (ja joudut itse kustantamaan siihen päälle työantajan sivukulut eli eläkevakuutukset, lakisääteiset tapaturmavakuutukset. kelamaksut, yms sekä tietysti tarvikkeet, kaivinkoneet, sepelit ja jätemaan poisviennit). On myös ihan eri asia tehdä salaojat uudelle perustuksella kuin uusia ne jo olemassaolevaan omakotitaloon ahtaalla tontilla.

      Tee kerralla kunnolla tuo salaojitus, ei ole juuri kalliimpaa kuin hutiloidusti tehty mutta suojaa kotiasi hyvin etkä joudu uusimaan salaojitusta.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Tuo jätemaan pois vienti on tärkeä pointti. Tuossa lähellä laitettiin autotallitie hyvään kuntoon, mutta asukas ei ollut jätemaata hoksannut ennakolta. Työn jälkeen pihalla oli melkoinen kasa savensekaista hiekkaa.

        Jos kaivinkone on tarpeen, on hyvä selvittää vastuu mahdollisista seinien tai puiden kolhaisuista. Työpaikallani näki että kyllä kaivinkoneella saa kaapeliojaa melko tiheäänkin koivikkoon puita kolhimatta, kun on sanottu ettei kolhuja saa tulla. 90-luvulla, ex-appiukkoni mökkityömaalla, kaivinkonekuski kolhi kaikki puut mihin vain koneen kauhalla ulottui.


    • Hellureiiiii

      Kaikki tarjoukset kysyin sillee että koko helahoito.
      Tarvikkeineen/maa-aineksineen/töineen.

      • ranettaja

        Kysyit, kirjallisena tuo sama kohde ei ole välttämättä saman hintainen, on niitä houkutus-kala-pyydykseen tarjouksia ?


    • Itsekin_rakentanut

      Vaikka vakuuttavat hinnan olevan olevan avaimet käteen, pyydä silti täsmäntämään ihan kirjallisessa tarjouksessa se ARVONLISÄVEROLLINEN hinta. Osa urakoitsijoista mainitsee aina alvittoman hinnan, joko houkutustäkynä tai sitten siksi kun firmat saavat vähentää sen (toisinkuin me kuluttajat). Vaikka hinta olisikin könttähinta, kysy tuleeko siihen mitään kuluja päälle ja kysy samalla mitä tekevät jätemaamassoille ellet sitten itse pysty osoittamaan niille paikkaa tontiltasi. Nimittäin vaikka eivät laskuttaisi jätemaamassoista, heillä saattaa olla oletus että voivat nostella ne vain parinkymmenen metrin päähän ja se ei välttämättä ole sitä mitä itse halusit. Ja jos vasta tuossa vaiheessa ilmoitat ettö maamassat pitää saada pois, saattavat alkaa kysellä siitä lisähintaa.

      Kysy myös voimassaoleva ennakonpidätysrekisteri ja vaadi sen voimassaolo tarjouksen hyväksymisen&urakkahinnan maksamisen ehtona koska muuten joudut huomioimaan ennakonpidätykset ja mahdolliset työvoiman sivukulut tuohon päälle. Tosin tuon ennakonpidätysrekisteritodistuksen voimassaolon voit tarkastaa itsekin myös www.ytj.fi kun sulla on yrityksen Y-tunnus ja suosittelen tekemään sen aina ennen tarjouksen hyväksymistä ja myös aina ennen kutakin maksusuoritusta. Näin ei tule ikäviä yllätyksiä verottajan taholta sulle ja toisaalta pidät erilaiset hämärähessut kaukana omalta työmaaltasi, niiden kavereiden työlle kun ei takuita saa.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        En tiedä onko näin pienessä hommassa tarpeen mainita maisemointi, siis kaivujälkien tasaus.
        Kylillä kun vetivät putkia taloihin ei ensimmäisessä osuuskunnan ja kaivufirman sopparissa tuota ollut, ja jälki oli sen mukaista. Kun touhussa oli vielä oikaistu, eli kaikkien maanomistajien kanssa ollut putkenvedosta sovittu, minäkin otin puheeksi poliisitutkinnan ellei asia muuten tule kuntoon. En tiedä maksoiko osuuskunta lisää kun jäljet tasoitettiin. Seuraavassa sopparissa tuo maisemointi oli, tai jo tarjouspyynnössä.


    • Anonyymi

      Arvioisin että pelkkä salaojitus maksaisi noin 2500-4000e.
      20 000e kuulostaa jo ihan tolkuttomalle hinnalle.
      Itse tein lapiotyönä, hirvittävä urakka kaivaa, vaimo kärräsi kottarilla.
      Hinnaksi tuli ehkä 1500euroa. Kolme viikon homma, 6-7 tuntia päivässä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3249
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      552
      3063
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2426
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2012
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1652
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      109
      1332
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1215
    Aihe