en ymmärrä koiraani

leikitpianloppu

Onko koirallani heikot hermot eli onko ns heikkohermoinen sakemanni vai missä vika kun ei jaksa/hyväksy mieheni kanssa leikkiä??
Palloa kun mieheni sille heittää se tykkää hakea. Mutta jos mieheni "rajummin" leikkii eli sellasta painimista pientä sellasta. En oikein osaa selittää, mutta kumminki sellasta missä koiralla ei saisi mennä hermot ja se hermostuu aina. Alkaa murisee miehelleni eli varoittaa. Ikinä ei oo käyny päälle tms. No nyt joku ajattelee että eihän koiran pidäkkään rajua leikkiä hyväksyä. No ihan normia se on. Muutkin koiramme hyväksyy sen ja tykkää siitä. Se on sellasta huumorimielellä pientä painia. Johon sakemannimme huumori ei riitä.
Onko nyt vaan niin että meidän tulee hyväksyä se että kaikki leikkityylit ei sille sovi ja sen kanssa tulee leikkiä toisenlailla??
Itse en sakun kanssa leiki kun pallon heittelyä, toisinaan innostuu kepeistäkin. Onko muilla ollut tälläsiä koiria joille on omat tietyt leikkinsä?? Tämä on meidän ensimmäinen dominoiva koira taloudessa, siksi meillä opittavaa paljon..

67

1940

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muitaleikkejä

      Kyllä, sen kanssa tulee leikkiä toisella lailla. Se että muut koiranne siitä tykkäävät eivät sitä tarkoita automaattisesti että tämä tykkäisi siitä myös. On olemassa monia koiria joita ei painileikit kiinnosta ja jotka ei niistä tykkää.

    • Painikoira

      Hienoa että miehesi ottaa koiralta luulot pois. Alistettu koira on säyseä ja tuntee olonsa turvalliseksi. Kärsivällisyyttä nyt ja useita painitoistoja, kyllä se siitä oppii.

      • Wwddsgghjj

        Mitä helv3ttiä. Pikemminkin alistaja siirtää omat vihantunteensa alistettuun. Pitää olla helvetin sairas ali ihminen että siirtää vihantunteet koiraan.


    • sivustaseuraajan

      Koita käsittää se että eläimetkin ovat yksilöitä.

      Vaikka sinä pidät hillosipuleista, niin moni muu ei niistä yhtään perusta. Sama homma näyttää olevan sakusi kanssa, se ei pidä painileikeistä. Tai kokee ne jopa uhaavina tilanteina "tuo ihmisolio käy päälle". Turhaa sitä koiraa on kiusata ja provosoida, vain siksi että miehesi ja muut koirat siitä tykkäävät.

      • sivullinen_Flick

        TUO oli yksi ytimellisimmistä lauseista: eläimetkin ovat yksilöitä! Totta on, että jopa saman rodun sisällä on yksilöllisiä eroja samankin sukupuolen saralla. Kaikkien ei tarvitse olla samanlaisia, jokainen on yhtä arvokas.


    • pallopåå77

      Sakemanneilla on heikkohermoisuutta veressä. Ylijalostus tuonut mukanaan esim kovanluokan arkuutta, joka ilmenee niin että ottaa monet asiat haasteena ja pelkää. Eli uskallan epäillä että kyse on siitä että koirasi ei osaa tulkita miestäsi oikein ja pelkää että haastaako tuo minut. Teinä jättäisin paini matsit ja heittelisin palloa.

      • tiedät_kuka

        Sakemanneilla EI OLE HEIKKOHERMOISUUTTA. Ne parit pennuttajat, jotka myyvät sairaita koiria, voisivat mennä itseensä, mutta jatkuva yleistäminenkään ei johda mihinkään.
        SUURIN OSA SAKSANPAIMENKOIRISTA OMAA TODELLA HYVÄT HERMOT SEKÄ OIKEINKOULUTETTUINA PYSTYVÄT KORVAAMAAN USEIDEN IHMISTEN TYÖT. Oikeinkouluttamaan saksanpaimenkoiraa ovat päteviä henkilöt, jotka ovat omistaneet pelveluskoiria yli 30 vuoden ajan ja kouluttaneet koiransa vähintään bh-tasolle, sekä todistetusti koiransa on ollut koko elämänsä ajan eli noin 12 vuoden ajan yhteiskuntakelpoisia, joka tarkoittaa sitä, että on tultu erittäin hyvin toimeen ympäristön kanssa. Typerä kommentti sinulta.


      • Joo meilläkin 9.saku menossa ja painit eivät ole olleet kuvioissa kun lasten taholta silloin joskus.
        Muutoin ovat valmiit mihin tahansa ja totta varmaan se että ovat dominoivia tai ainakin yrittäävät.
        Sinänsä se että ei halua painia ihmisen kanssa ei ole koiralle puute. Ehkä se miettii että mikäs hiton juttu tää on. Ei vaan kässää juonta.


      • Niin ja jos ajatellaan vaikka lapsia, yksi tykkää yhdestä jutusta ja toinen toisesta, eivät hekään ole kopioita toisistaan.
        Samalla lailla lapsen luonne määrää siitä mistä hän eniten pitää. Samalla lailla saman pentueenkin yksilöt voivat olla kuin yö ja päivä.


      • silavatiseilaa
        tiedät_kuka kirjoitti:

        Sakemanneilla EI OLE HEIKKOHERMOISUUTTA. Ne parit pennuttajat, jotka myyvät sairaita koiria, voisivat mennä itseensä, mutta jatkuva yleistäminenkään ei johda mihinkään.
        SUURIN OSA SAKSANPAIMENKOIRISTA OMAA TODELLA HYVÄT HERMOT SEKÄ OIKEINKOULUTETTUINA PYSTYVÄT KORVAAMAAN USEIDEN IHMISTEN TYÖT. Oikeinkouluttamaan saksanpaimenkoiraa ovat päteviä henkilöt, jotka ovat omistaneet pelveluskoiria yli 30 vuoden ajan ja kouluttaneet koiransa vähintään bh-tasolle, sekä todistetusti koiransa on ollut koko elämänsä ajan eli noin 12 vuoden ajan yhteiskuntakelpoisia, joka tarkoittaa sitä, että on tultu erittäin hyvin toimeen ympäristön kanssa. Typerä kommentti sinulta.

        Sakemanneissa on jonkinverran heikkohermoisia, yleisempi heikkohermoisuus on kuitenkin sakemannien omistajilla ja kasvattajilla. Huonohermoinen kouluttaja saa väärällä toiminnallaan pilattua hyvän koiran. Usein tästä syytetään koiraa vaikka syy on ihmisessä. Jotkut koirat ovat luonteeltaan pehmeämpiä kuin toiset, jotkut ovat epäluuloisia jotkut taas muuten reviirinsä puolustavia. Kaikkista näistä saa moinion kaverin kunhan kohtelu on koiran luottamusta herättävä. Jos esim. aloittajan sakemanni olisi heikkohermoinen niin se olisi varmaan jo purrut. Painileikkeihin ei koiran tarvitse alistua, jos taa miehesi haluaa tulla joskus purruksi silloin painia voi jatkaa.


      • MustanaamioRocky

        Olen samaa mieltä; syy on ihmisessä, ei eläimessä. En ala erottelemaan ihmisiä kategorioihin ts kasvattajat vrt omistajat, sillä koiran "pennuttajat" yleensä ovat, halutessaan taikka haluamattaan niitä "kasvattajia". Itselläni periaate; hoidan yhden koiran kerralla siten, että elää 13-vuotiseksi hyvässä hoidossa luonani terveenä. Mulla nyt kolmas saku, kaksi edellistä elivät yli 12-vuotiaiksi ja huolehdin niistä pääosin yksin koko niiden elämän.


      • MustanaamioFlick

        Koira, samoin kuin ihminenkään syntymästään pelkää ketään eikä mitään. Ympäristötekijät saavat aikaan pelokkuutta sekä mahdollisesti pehmeän hermorakenteen omaavassa yksilössä aggressiivisuutta väärissä käsissä.


    • Kääpiösusi

      Ei kai tuo nyt yksinään merkki ole huonoista hermoista? Jos se ei vaan tykkää? Tai ei ymmärrä leikiksi? Tai on kipuinen?

    • näintälläkertaa

      No ei kaikki ihmisetkään tykkää painia. Se menee helposti totiseksi väännöksi.
      Eikö teillä ole muuta tekemistä?

    • voetokkiinsa

      Herranjee....no, aika hyviä vastauksia melkein kaikki, yksi jo mainitsikin ,että voi olla kipujakin jossain....MUTTA eipä kaikki koirat tykkää samoista leikeistä, ei toki...
      Ehkä ammattilaisen neuvot olisivat teille parempi, kysykää sellaisilta, jos koirat kiinnostaa ylipäätään teitä (muuta kuin statuksena) ja niitä teillä oikein pidetään ja kasvatetaan....

    • Flick_Rocky

      Hieman tuli mieleeni, onko aloittajalla todella tilanne, ettei osata koiran ehdoilla leikkiä siten, että koira kunnioittaisi omistajaa; omistajan tehtävä on osata leikkiä siten, ettei koira tunne itseään alistetuksi, jos LEIKITÄÄN, jolloin vain leikitään. Omistaja myös lopettaa leikin silloin, kuin haluaa. Leikkiminen ei tarkoita koiran kiusaamista, saksanpaimen usein viisaana osaa erottaa leikkimisen kiusaamisesta, siksipä ehkä teidän koira otti homman haltuunsa. Älkää ärsyttäkö saksanpaimenta "leikeillänne". Osaava koiranomistaja ei koskaan harrastele "leikkejä", jotka koira voi ymmärtää kiusaamisena. Saksanpaimenta ei koskaan tulisi pyrkiä alistamaan, vaan koulutus tapahtuu positiivisen vahvistamisen keinoin.

    • Flick_Rocky

      Edelleen; saksanpaimenen kanssa ei vain leikitä painimalla taikka heittelemällä keppiä tai palloa, vaan koiran tulisi saada leikkiä lajitoveriensa kanssa esim. koirapuistoissa omistajan kanssa suoritettavan koulutuksen ohella muutamana päivänä viikossa remmilenkkien ohella.

      • Meillä kyllä pelataan metsässä joka päivä talvella keppileikkiä (meillä on varasto niitä keppejä jotka olemme yhdessä keränneet lunentulen varalle) sekä lumipalloja jos sää suosii.Kesällä maalla uidaan, pelataan keppiä ja pelataan sekä pikkupalloa että jalkapalloa. Noista kaikista se tykkää. Eikä murise mistään.


      • kikkaroita

        Ja sinä tiedät mitä kaikkea sen koiran kanssa tehdään? Aloituksessa puhuttu vain aloittajan "ongelmasta" ja siitä että hakee palloa. Jos yhtä kapeakatseisesti tuota lukisin kuin siä, niin aloituksen perusteella koiraa ei myöskään ruokittaisi tai lenkeilytettäisi. Senkus painitaan ja pallotellaan vaan!


      • Flick_
        160653 kirjoitti:

        Meillä kyllä pelataan metsässä joka päivä talvella keppileikkiä (meillä on varasto niitä keppejä jotka olemme yhdessä keränneet lunentulen varalle) sekä lumipalloja jos sää suosii.Kesällä maalla uidaan, pelataan keppiä ja pelataan sekä pikkupalloa että jalkapalloa. Noista kaikista se tykkää. Eikä murise mistään.

        Parin tunnin koirapuistoilu takana, pentu sain leikkiä sydämensä kyllyydestä lajitoveriensa kanssa, häntä heiluen, yhteensä juoksemisesta kertyi kilometrejä jäällä yhdistettynä puistoiluun noin viisi. Kesäisin oleskellaan sitten mökillä, tehdään puutöitä ja juoksennellaan tontilla vapaana uimisen ohella. Asumme talvisin 27 m2 yksiössä, on kolmas saku, kaikkien kanssa mennyt erityisen sopuisasti elo sekä naapurit tykänneet.


    • painija123

      Kiitoksia viihdyttävästä ketjusta. Saipahan nauraa. Jatkakaa toki heh.

      • fgfdsashggff

        Taidat olla todella tyhmä ihminen kommentoinnistasi päätellen. Sitä sinä olet. Tyhmä.


      • jussi60v172

        koira jakissa on ihmisen parrat ystävät


    • hyvätonjokaronnuosa2

      aika monta entiteetin roikaletta tai poikasta roiski tähä ketjuu pelkkää alkukantasta "mee pois mun tontilta" uhoo

      joten mie kommentoin. onksul ees koiraa olemas.
      #josonkoiranienilmateksjaksakomentaaaikustamiestätaiymshupiukkoataikeilaajaryhmääkoskaoonassburgeromanperheitylinmiälestätäälälintukovossaeikumeräpettässä
      #älä stressaa tätä viestiä se on vitsi parahin "mahtiukko" tai "loistotyypi"
      #hoho olen teistä varmaan homo

    • mietisitäkin

      Koiran omistajalla on useimmin huonot hermot, ei koiralla...

    • seonvoivoi

      Nykyajan sakut on pääviallisia kaikki joten ei ihme ku niistä ei kunnon koirakansalaisiksi ole. Erittäin harmi. Ihmisen syytä ku pilas sakun henkisesti ja fyysisesti.

      • jcickc

        Kuomaseni puhut vähän mutta asiaa!!


      • ikävätotuus

        Entä nykyajan ihmiset? Koirat eivät ole aloittamassa kolmatta maailmansotaa ihmiset ovat.


    • voetokkiinsa

      painikoira nimimerkki..... kannattiko SYNTYÄ TÄHÄN MAAILAMAAN....ei !!!
      pissaa jo tehdessä, sun yläpäässä...hope someone swept u away....

    • ihmiskoeok

      Ei ne monet vieraat ihmisetkään painia kestä,miksi koirien sitten pitäisi, kokeilkaa vaikka seuraavia vieraitanne.Meneekö niiltä hermot heti jo ensimmäisissä otteissa, vai pysyykö hymynvirne naamalla loppuun asti, ja raikuuko nauru,vai tuleeko sieltä agressiivista kiroilua,ja nyrkkiä .
      Koira voi myös painin, siihen kiinni takertumisen ymmärtää astumis eleenä, ja alistamisena, jolloin se kieltäytyy sellaisesta kohteliaasti muristen.Jolloin moinen touhu kannattaa lopettaa kokonaan.
      Kannattaa miehen valita sitten siihen puuhaan joku muu, vieras kokoisensa mies, varmasti paljon koiraa sopivampi, ja ymmärtäväisempi.

    • keväänodottelija

      Ohikulkumatkalla morjestelen hyväluonteisia vieraita koiria välillä. Kyllä ne ymmärtävät ja nyökkäävät joskus takaisin jatkaen matkaa.

    • voi_ihmiset_hyvät

      Niin. Matkahan jatkuu, eikä kaikki ole miltä näyttää. Vaan. Pitää olla todella ammattilainen nähdäkseen jotain merkittävää eli esim. yli 25 vuoden kokemus vaativista palveluskoirista. Jolloin ulkopuolisten ei tulisi puuttua asioihin. Varsinkaan, mikäli koirat ovat olleet yhden henkilön omistuksessa ja eläneet terveinä yli 10-vuotiaiksi.

    • En_ylipäätään

      ymmärrä miksi koiran kanssa tulisi leikkiä ollenkaan. Itse en koskaan leiki koirani kanssa. Joskus lapsena olen viimeksi leikkinyt ihmislasten kanssa. Ei se koira vaadi sellaista johon ei ole tottunut.

      • tanssii_susien_kanssa

        Älä puhu palturia. Kyllä koiran kanssa saa ja tulee leikkiä. MUTTA! Omistajalla ei ole oikeutta kiusata koiraa, jos näin tapahtuu, koira sellaisesta ilmoittaa. Tämä ilmoitus tulisi ottaa todesta. Mikäli ei oteta, lähdetään vaarallisille teille. Koiran kanssa leikitään, ei siten, että heitellään keppiä tai palloa, vaan kuten sudet susien kanssa. Etsikää video netistä, mistä ottakaa oppia.


    • kipu-

      Oletkos ajatellut että noista paineista voi tulla kipuja tai koiralla voi olla jokin vaiva ennestään joka oireilee paineissa ,esim lonkat tai selkä?

      Koirahan ei sitä kipuaan näytä koskaan vaan piilottaa sen viimeiseen asti.

    • ymmärrän_koiraani

      Minun koirallani ilmeni pentulaatikkoajoista syntynyt luonnehäiriö jo heti hakumatkalla, eli en sitä itse ole aiheuttanut. Koira on erittäin älykäs sekä ketterä, mistään fyysisistä kiputiloista siis ei todellakaan voi olla kyse silloin, kun koira käyttäytyy yliaktiivisesti siitäkin huolimatta, että saa tarpeellisen aktivaation päivittäin. Yliterävästä koirasta voi kehittyä aggressiivinen yksilö osaamattomissa käsissä, onneksi itselläni on koirankoulutuksesta noin 40 vuoden kokemus, joten tiedän mitä teen. Minun koirani ei ole fyysisesti sairas takuuvarmasti, sen sijaan sille on jäänyt traumoja ennen luovutusikää olleista ajoista, mitkä näkyivät heti esimmäisenä päivänä.

      • kysyn_vaan

        Mistä kennelistä koirasi on?


    • pallitveks

      Pallit veks niin loppuu pomotteluhaluisuus.

    • pysäkillejääneelle

      Ap ratkaisu ongelmaasi: ammu se piskis ja samalla ittes, niin et ole enää huolissasi.

    • Sakemannit EI tykkää painimisesta. Minunkin kumpikin sakemanni ihoaa jos painin tai nostelen niitä.
      Ps. Voisiko miehesi mennä painikerhoon?

    • Milla191

      Onko uroskoira? Ja sinä hänen isäntänsä?
      Käytös olisi tällä asetelmalla täysin ymmärrettävä!
      Jos miehesi ei ole hänen ensisijainen auktoriteettinsa (ja kuitenkin sinun auktoriteettisi? Ainakin huomiotasi saava " !), liian rohkea päällekäymnen voi koirasta tuntua enemmän häiritsevältä.

    • tanssii_susien_kanssa

      Minulla dominaatioon pyrkivä 9 kk urossaku. Olen pitänyt tiukat rajat kaiken tekemisen ja käytöksen suhteen. Pentu yrittää dominoida miespuolista ystävääni, jota olen ohjeistanut olemaan huomioimatta koiraa tavattaessa, sillä koira käy hyppimään päälle vaikkakin hyväntahtoisesti, mutten siedä ollenkaan hyppimistä toisten päälle ja minä olen se, joka määrään kuinka toimitaan. Eikös niin, että tämän ystäväni tulisi noudattaa säännöstöäni, eli sitä, ettei hyppimistä ollenkaan tulisi sallia, eli myös hänen tulisi kieltää tiukasti sellainen eitoivottu käytös. Sillä jos hän sen sallii ja minä en, koirahahan menee sellaisesta sekaisin, eli LOOGISESTI tulisi koiranpentua kasvattaa. Eli jos jokin käyttäytyminen on kielletty omistajan toimesta, sitä ei myöskään ympäristöltä tulisi sallia. Yhtään. Elikkäs; kun minä kiellän hyppimästä esim. toisten päälle, ja joku ulkopuolinen laumaan kuulumaton sen sallii, vaikka kiellän koiraa, ei koira voi ymmärtää, ettei tämä hyppimisen sallinut henkilö kuulu laumaan, mikäli tämä itse ei koiraa kiellä hyppimästä omistajan ohjeistuksen mukaisesti. Tällaisissa tapauksissa koiranpentu joutuu ristiriitatilanteeseen, joka vaikeuttaa koulutusta ts. ympäristön tulisi vakavasti miettiä, kuinka tulla toimeen / valistaa itseään em. tilantaissa sen sijaan, että soitellaan poliisia taikka tehdään valituksia päivittäin, tunneittain, koko ajan jonnekin heille kiusallisista saksanpaimenkoirista, jotka eivät edes mitään heille ole koskaan tehneet. Oma ongelmansa ihmisellä, jos on ennakkoluuloja saksanpaimenia kohtaan. Ahdasmielistä, erittäin epäsolidaarista, ikävää käytöstä IHMISELTÄ. Usein.

      Noudattakaa siis saksanpaimenkoiran omistajan ohjeistusta ympäristössä, koska vain omistaja tuntee oman koiransa käyttäytymispiirteistön läpikotaisin, ainakin ne, joilla on ollut jo useampia palveluskoirarotuisia koiria.

    • koiraonhyväeläin

      Minäkään en ymmärrä koraania. Käsketään tappaa ja kiduttaa paljon. Lampaatkin revitään elävänä kaulasta ja kituvat maassa ulvoen tuskasta ja samalla molotetaan jotain rukousta, jotta tulee pyhä liha. On siinäkin jumala joka tuommoista haluaa. En ymmärrä koraania. Paha ja huono.

      • niinpäniinjoohei

        Miten sitten ymmärrät vanhan testamentin? Sehän on sitä samaa väkivallan ylistystä. Sieltä periytyy se, että seksi on mielestämme syntiä ja väkivalta viihdettä. Melko perverssiä mielestäni.


    • kohteliaimmin

      Väärä palsta, eli LOPPU!

    • Isotumma

      Painiminen eiole koiralle leikkiä. Varsinkaan Sakulle,se voi kokea sen uhkana ja helposti menee leikki totiseksi puuhaksi. Meillä ei ole ikinä painittu koirien kanssa ja niitä on ollut 40 vuotta. Miksi pitää painia?

      • MustanaamioFlick

        Hei
        Samaa mieltä. Totiseksi puuhaksi voi mennä silloin, jos vastapuolena on mitään saksanpaimenista ymmärtämätön henkilö. Koira ymmärtää leikin omalla tavallaan, ja vetää siihen omalla tavallaan myös rajan, ja jos se raja ylittyy ihmisen toimesta , ollaan vaarallisilla vesillä. Saksanpaimenkoiran kanssa ei koskaan pitäisi siis koiraa tuntemattoman henkilön yrittää esim. painia. Ylipäätään ei ole mitään järkeä tuonlaisissa toimintatavoissa. Sudet leikkivät sutten kanssa siten, että leikki pidetään leikkinä ja jos tositilanne tulee, silloin puolustetaan omaa laumaa henkeen ja vereen.


    • ulkopuolinen_sivullinen

      Hienoa, että Flickin omistaja ja eräs Varsinais-Suomessa kenneliään pitävä pariskunta ovat kohdanneet toisensa. Kerrassaan hauskaa. Kumpikin taho omaa lähes täydelliset kyvyt kasvattaa, hoitaa sekä ohjeistaa saksanpaimenkoiranomistajia. Toisella on kennel, toisella ei ole, vaikka kumpikin ovat harrastelleet suurinpiirtein yhtä kauan sakuja ja tietotaito kummallakin päivitetty.

    • vastapäisestä_talosta

      Hienosti kirjoitettu Flick eli mustanaamio. Sulla homma handussa!

    • EläinrakasIhminen

      Joo tuo murina on sitä, ettei pidä jostain asiasta.
      Joten mielestäni ei ehkä kannata yrittää väkisin sitten sen kanssa tuollaista leikkiä, vaikka muut koiranne taas siitä painista tykkäävätkin.
      Ja kun kannattaa aina muistaa, että joku kerta saattaa sitten oikeasti näykkäistä, jos miehesi tulee taas painimaan. Kun kilttikin koira kyllä tekee sen, jos sen varoitus ei mene perille. Eikä se näykkäisy silti tarkoita, että koira olisi luonnevikainen tai vihainen. Samahan se ihmisellä yleensä on, että varoittaa eka jostain epämiellyttävästä asiasta ja pärhtää sitten, jos ei se varoitus mene perille.

    • jukka60v172

      koirat onihmisten parraita ystäviä niitä eisa lyödä erikä rääkätä

    • Minä en ymmärrä sinua, jutun kirjoittaja. Saksanpaimenkoira on erittäin kestävä ja fiksu koira. Ihmisten haluamilla painileikeillä yms teette koiranne vihaiseksi. Kuulostaa minusta oudolta koiran kohtelulta. Luen tuon juttusi niin, että koira käyttäytyy loogisesti ja oikein, te ihmiset ette! Luultavaa on, että koiraanne sattuu tai koirallanne on kipuja jossakin ja siksi se käyttäytyy vihaisesti. Meillä on kodissamme ollut kaksi saksanpaimenkoiraa, kummatkin elivät n 13-vuotiaaksi, joten kokemusta ko rodusta on neljännesvuosisadan ajalta. Kummatkin koirat ( tyttö ja poika) olivat hyvin fiksuja ja kilttejä. Kummatkin olivat myös leikkisiä koiria, mutta ei niiden kanssa koskaan painittu tai tehty muuta sellaista rajua, joka olisi esim voinut satuttaa niitä. Koira ilmaisee kyllä itse millä tavalla se haluaa leikkiä. Tuo kuvaamasi 'painileikki', jota miehesi harrastaa kuulostaa kyllä todella omituiselle. Minä saan sen käsityksen jutustasi, että eläimet ovat teille kuin esineitä, joita ihmiset kohtelevat kuinka haluavat. Seurauksena tästä ovat hermostuneet, vihaiset ja sairaat koirat. Karkeasti ottaen eläimen ja ihmisen välisissä konflikteissa on 95 % vikaa ihmisessä - ja se loppu 5 % eläimessä. Eläin käyttäytyy yleensä hyvin loogisesti ja lajilleen tyypillisesti. Lopuksi sanoisin sinulle, että hoitakaa ja huolehtikaa eläimistänne hyvin ja jättäkää typerät painileikit pois.

      • MustanaamioFlick_

        Hyvin kirjoitettu. Minulla on itselläni aina ollut periaateenani kunnioitus koiriani kohtaan, olen saanut tämänkaltaisesta koirieni kohtelun periaatteellisesta toimintatavasta käytännön elämässä positiivista palautetta.


      • mustanaamioFlick

        Hieno sekä asiallinen kirjoitus. Meillä leikitään siten, että leikit pidetään leikkeinä ja lopuksi kun minä lopetan leikin, tulee pusuja puolin ja toisin. Leikki loppuu käskyllä LOPPU. Sen jälkeen tulee täysi rauha ja ne pusut. Leikit eivät ole painia, vaan aivan koirien keskinäisiin luonnollisiin suhteisiin perustuvia leikkejä, joita sudetkin luonnonolosuhteissa harrastavat lajityypillisesti.


    • kostaja696

      Minä ainakin painin koirien ja kissojen kanssa leikilläni. Kyllä koiran pitää erottaa leikki todesta eli luonnevikaiselta kuulostaa jos painista suuttuu. Kaikki varmasti ymmärtäisi että on luonnevikainen jos vaikka pallon heittelystä hermostuisi ja painiminen leikillään on ihan sama asia. Koiran pitää ymmärtää ihmistä. Suosittelen että laitat koiralle kuonokopan ja painit kunnolla sen kanssa niin oppii olemaan ja ymmärtää leikin ja toden rajan.

      • isotumma

        Sakulle ei opeteta väkisin mitään! Mikä helvetin pakko se on painia jos koira ei kertakaikkiaan siitä pidä! Aivan pöljää touhua! Ihan niin kuin sinulle laitettas kuonokoppa ja laitettais tekeen jotain sinulle tosi inhottavaa asiaa väkisin.
        Koiran ei tarvi ymmärtää kaikkia ihmisen tyhmyyksiä!
        Saku on fiksu koira ja kun sitä oikein kohdellaan,parempaa koiraa ei olekkaan !
        Molemminpuolinen kunnioitus ja hyvä kohtelu ja uskollinen luotettava ystävyys on siinä <


      • Renegetesfullhoundbite

        Kunnon kuonokoppa koiralle ja pitkä lenkki alle että koira on väsynyt ja sitten astetta rajumpi paini. Koira pitää saada ymmärtämään leikki ja muutenkin alistumasn ja lopettamaan turha kukkoilu. Jos oma koirani murisisi minulle alistaisin heti. Ei koira saa murista missään tilanteessa omistajalleen eikä muille perheenjäsenille, paitsi koirille saa.

        Juuri tällaisia tilanteita varten koulutusvälineet kuten kunnollinen kuonokoppa on kehitetty.

        Jos koira on kovinkin agressiivinen ja vahva voi olla hyvä väsyttää sitä koko päivä ja odottaa että se nukahtaa ennen kuin hyökkää paainimaan sen kanssa. Kostaja696 on sselvästi kokenut kouluttaja kun on muissakin sakemanni ketjuissa hyviä kovankoulutuksen metodeja esittänyt.


      • anonyymitutkija

        Mene muualle uhoamasta, antamasta kerrassaan mielisairaita ohjeistuksenyrityksiä julkisesti, vieläpä saksanpaimenkoira -foorumilla. Häpeä.


      • Eerte
        Renegetesfullhoundbite kirjoitti:

        Kunnon kuonokoppa koiralle ja pitkä lenkki alle että koira on väsynyt ja sitten astetta rajumpi paini. Koira pitää saada ymmärtämään leikki ja muutenkin alistumasn ja lopettamaan turha kukkoilu. Jos oma koirani murisisi minulle alistaisin heti. Ei koira saa murista missään tilanteessa omistajalleen eikä muille perheenjäsenille, paitsi koirille saa.

        Juuri tällaisia tilanteita varten koulutusvälineet kuten kunnollinen kuonokoppa on kehitetty.

        Jos koira on kovinkin agressiivinen ja vahva voi olla hyvä väsyttää sitä koko päivä ja odottaa että se nukahtaa ennen kuin hyökkää paainimaan sen kanssa. Kostaja696 on sselvästi kokenut kouluttaja kun on muissakin sakemanni ketjuissa hyviä kovankoulutuksen metodeja esittänyt.

        "Kunnon kuonokoppa koiralle ja pitkä lenkki alle että koira on väsynyt ja sitten astetta rajumpi paini. Koira pitää saada ymmärtämään leikki ja muutenkin alistumasn ja lopettamaan turha kukkoilu. Jos oma koirani murisisi minulle alistaisin heti. Ei koira saa murista missään tilanteessa omistajalleen eikä muille perheenjäsenille, paitsi koirille saa."

        Anteeksi, miten se koira sitten ilmoittaa/ varoittaa, että homma ei ole kivaa jos ei saa murista?
        Siis mielestäsi on parempi, että koira ei murise vaan käy suoraan kiinni kun jostain ei pidä?
        Kuulostaa mielipuoliselta.

        Kyllä koiran pitää murista/haukkua jos joku tekee jotain epämiellyttävää koiran mielestä joko itselle tai perheenjäsenille.


      • MustanaamioFlick1
        isotumma kirjoitti:

        Sakulle ei opeteta väkisin mitään! Mikä helvetin pakko se on painia jos koira ei kertakaikkiaan siitä pidä! Aivan pöljää touhua! Ihan niin kuin sinulle laitettas kuonokoppa ja laitettais tekeen jotain sinulle tosi inhottavaa asiaa väkisin.
        Koiran ei tarvi ymmärtää kaikkia ihmisen tyhmyyksiä!
        Saku on fiksu koira ja kun sitä oikein kohdellaan,parempaa koiraa ei olekkaan !
        Molemminpuolinen kunnioitus ja hyvä kohtelu ja uskollinen luotettava ystävyys on siinä <

        Tiedätkö, ettei saksanpaimenen kanssa tulisi huvikseen "painia"? Itse opettanut omalleni, misssä menee rajat! Rajojenveto tarkoittaa sitä, että kun tulee omistajalta käsky LOPPU, koira rentoutuu samantien ja leikki loppuu siihen. Hyvällä. Yhdestä käskystä.


    • SakuOnÄlykäsKoira

      Saksanpaimenkoirien vihaajille: Koskaan en ole ko.rotuun pettynyt mutta ihmisiin joka päivä.Kertokoon mielipiteeni ihmisistä vaikka tämä....

    • OnÄlykäs

      En minäkään. Ihmisiin kyllä tosiaankin toistuvasti olen.

      terv. Mustanaamio

    • TodellaÄlykäsON

      Minun saksanpaimenkoirani avaa kaksoislukitut ikkunat kahvoista, jos on vaikka puolisen tuntia yksin kotona, vaikka on just käyty pitkällä parin tunnin lenkillä yhdessä ulkona.

    • anonyymi111111

      Minä ymmärrän koiraani, saksanpaimenta todella hyvin. Sellaisille henkilöille, jotka eivät koiraa ollenkaan pysty ymmärtämään, ei tulisi myydä koiraa. Piste.

      • 4567898765

        HYvä,kannattaa ymmrätää myös pitää koirat kaukana toisten koirista ja ihmisistä.Meilläpäin irtokoira ongelma, hyökkivät muiden kimpussa, ompa kiva lenkkeillä samalla kun haukkuu nuo irtokoiranpitäjät maan rakkoon.Ajattelemattomia, joiden koirat ei ees tottele mitään, omistajat luikkii piiloihin, kyllä ne sieltäkin näkee.Mutta eivät tule hakemaan koiraa, ja sama vaaratilanne toistuu usein.


    • iron_maiden3

      Mun ongelma on pikkukoirat, jotka jatkuvasti hyökkivät sakuni päälle ja omistajat sitten tekevät poliisille ilmoituksia, vaikka itse eivät ole osanneet sosiaalistaa koiriaan ollenkaan. Sit pelätään mun koiraa, vaikka on todella kiltti kaikille. Missä vika? Kenessä/Keissä?

    • koirankasvattaja

      Mielestäni tuo pikkukoirien hyökkiminen pitäisi aivan yleisellä tasolla saada kuriin. Poliisin toimesta viime kädessä. Eli kun kävelee vaikka aivan normaalisti koiran kanssa kadulla kaupungissa, joka on hyvin koulutettu ja tulee myös toimeen esim. toisten lajiotoverien kanssa koirapuistoissa ja ihmisten kanssa muös, tulee vähän väliä tilanteita, joissa joutuu väkisinkin kohtaamaan toisia koiria kadulla , ja ne pikkukoirat ovat todellakin uhka ympäristölle siinä mielessä, että jos koirien ts. eläinten käyttäytymistä ei kovin syvällisesti tunne eikä ole valmiuksia/osaamista kouluttaa pikkukoiraansa, voi joutua vaarallisiin tilanteisiin tahtomattaan/vastapuolesta riippumatta. Kehoittaisin kaikkia pikkukoirien omistajia kouluttamaan koiransa siten, etteivät rähisisi jokaiselle vastaantulevalle koirakolle. T'ämä ongelma paha, erityisesti pääkaupunkiseudulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      348
      3945
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1729
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1295
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1251
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe