Rintojen pienennykseen liittyvää

Dumbofantti

Miten hoiditte haavat? Vaihdoitteko teipit jos niihin vuosi verta? Mut leikattu pari pv sitten ja hieman on verta tihkunut, ohje olisi että teipit olisivat samat viikon ajan. Kuitenkin ohje myös että pitää pysyä puhtaana, mitä siis uskon? Kokemuksia?

Entä tukiliivit, onko Isavelan tukiliivit napakkaa tukevaa kangasta, ettei veny käytössä niin etteivät enää tukisi kunnolla? Entä kumpi olisi parempi: rintojen alla kapeampi vai leveämpi rinnanympäryskaistale, pysyykö molemmat hyvin vai rullautuvatko liikkuessa?

Jos joku tietää paikan missä olisi ajantasaista ja kanssasisaria niin mielellään saa vinkata, mutta facebookissa en ole eli sielä oleva ryhmä ei onnistu.

17

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entä kun toiseen nänniin on "pakkautunut" verta, ja hieman turvonnut enemmän (juu turvotusta kuuluukin olla tiedän, mutta toi veri). Kuulooko asiaa? Kaikki niin uutta ja pienetkin asiat rupeavat mietityttää...

    • Kokoeroajäi

      Te joilla oli leikkauksen jälkeen toinen rinta reilusti isompi, niin tasoittuiko kokoero ja millainen aika tähän suunnilleen kului?

      P.s. tiedän aluksi olevan kovastikin turvotusta ja rinnat valmiit vasta jopa vuoden - kahden päästä, olisi kiva kuitenkin kuulla tästäkin asiasta kokemuksia :)

    • Kipeätmustelmat

      Onko muilla ollut rinnan alueen mustelmat todella kipeitä? Entä missä vaiheessa sisäiset leikkaushaavat alkavat parantua, siis ne tikkaukset mitä ei rinnan päälle näy, paraneeko samaa tahtia näkyvien haavojen kanssa?

    • Aika kuolleelta keskustelu tästä aiheesta vaikuttaa, mutta jospa joku leikkauksessa ollut vielä sattuisi kohdalle jakamaan tietoa :)

      Miten kauan teillä on rintojen turvotus on kestänyt, viikkoja / kuukausia? Rinnat kun on ns. ylikorjatut alkuun, niin kuuluuko rintojen kovuus siihen vai onko pelkästään kovat niin kauan kuin turvotusta / mustelmia on?

      Voika haavasta lopulta kuitenkin tulla siisti vaikka olisi haavatulehduksen saanut vai jääkö tämän vuoksi haava siitä kohtaa"karumman" näköiseksi?

    • repsreps

      liity facebookkiin. Siellä ryhmässä rintojen pienennysleikkaus virkeää keskustelua asiasta ja vertaistukea

    • Haavatulehdus

      Mua kanssa kiinnostaisi tuleeko tulehtuneesta haavasta joka avautunut noin 1 cm matkalta vielä nätti arpi vai jääkö siitä kohdin isommaksi?

    • Reija1989

      Kannattaa käydä Turussa Estetiikka Mansurowilla leikkauksessa niin ei jää näitä epämääräisiä tihkumisia.

      • Paljon_luvattu

        Oletko varma ettei KENELLÄKÄÄN tule haavavuotoja jälkikäteen.

        Kudokset on leikkauksen jälkeen turvoksissa ja kun turvotus haavassa häviää, ompeleet voivat löystyä ja vuotoa voi syntyä. Myös oma jälkihoito voi pettää ja syntyy haavatulehduksia.


    • Expl

      Jos leikkaava plastiikkakirurgi ei anna jälkihoito-ohjeita, ei hän ole kiinnostunut sinun leikkaustuloksestasi. Hyvä jälkihoito ja vapaa yhteydenotto paranemisongelmien takia on yhtä tärkeä kuin itse toimenpide.
      Parhaat yksilölliset ohjeet sinunkin tapauksessa voi antaa sinut hoitanut, joka tietää myös mitä on tarkkaan ottaen tehty.
      Käänny luottamuksella oman plastiikkakirurgisi puoleen.
      Rintojen pinennysleikkauksen haava on usein ärtyneen näköinen. Se johtuu osittain siitä, että kudokseen sisälle tehdyn leikkausvamman jäljiltä jää huonosti verisuonitettuja kudososia. Niistä kuollut rasvakudos pyrkii ulos haavasta ja haava "soosaa", vaikuttaa tulehtuneelta. Tähän on paras apu puhtaana pito. Sen voi suorittaa suihkuttelemalla, vaikka teipit ovat paikoillaan. Loppukuivauksessa painetaan pyyhkeellä teipit takaisin. Haava pidetään muuten kuivana.
      Tutkimusten mukaan tähän soosaamiseen ei voi myöskään vaikuttaa ennaltaehkäisevästi antibioottihoidolla.
      Tukiliivi vähentää turvotuksen syntymistä ja nopeuttaa sen poistumista. Myös kokeneesta lymfahoitajasta on hyötyä. Tukiliivi ei kuitenkaan saa painaa haavaa, se voi haitata sen sulkeutumista ja hautominen liivin alla voi aktivoida infektion.

      • Expl

        Tiesitkö, että Heikki Kupi on Suomen Esteettisen Plastiikkakirurgian yhdistyksen puheenjohtaja. Yhdistykseen jäseneksi hyväksytään hyvämaineinen Suomessa koulutettu plastiikkakirurgian erikoislääkäri, jolla on riittävä kokemus esteettisestä kirurgiasta ja joka toimii Suomessa. Hän on tietysti myös kansainvälisen esteettisen kirurgian yhdistyksen, ISAPS:in jäsen. Jos johonkin voi luottaa niin tähän!


    • Åa7bb1

      Minkä verran teillä rinnat pieneni leikkauksen jälkeisen turvotuksen lähdettyä, esim C:stä B vai pysyikö kuppi samana, mutta tapahtui muotoutumista ainoastaan?

      • kjgjktyukbhjgcrx

        Pienentääkö joku C-kupin rintoja? Eiköhän pienennystarve liene reilusti yli D-kupin rinnoille.

        Tarkoittanet noilla pienillä kokoesimerkeillä riippuvien "tyhjentyneiden" rintojen korjausta. Silloin kyse ei ole rintojen pienennyksestä vaan kohotuksesta, jolloin kuppikoko voi säilyä jopa entisellään.


      • Tarkoitan LEIKKAUKSEN JÄLKEISEN turvotuksen lähdettyä eli rinnat on jo leikattu ja siitä tulee turvotusta ja kun tämä turvotus lähtee niin kuinka paljon rinnat pieneni vielä silloin.


    • Kuinka kauan haavat voivat olla auki, että se kuuluu vielä "normaaliin" haavan paranemisprosessiin? Tarkoitan siis aukileita joita yleisimmin nännin alapuolen haavojen yhtymäkohdassa, noin 10-20 sentin rahan kokoisia. Kuinka kauan teillä on kestänyt haavojen parantuminen ja onko myös aukilekohdista tullut lopulta nätit vai levinneet arvet? Mulla reilu 6 vk leikkauksesta ja yksi aukile vielä sinnikkäästi pysyy auki.

    • jjojjoj

      Heips. Mulla on aikaa jo 1.5 vuotta. Muistaakseni aika pitkäänkin aina saattoi tihkua verta. pidin teippejä pitkään, että ei jäisi arpia. Ei jäänytkään. Yhden kerran tuli toiseen rintaan joko iso finni tai joku kummallinen paise. Kun vähän puristin ja putsasin hyvin, se parani itsestään. Ainoa vaiva mikä jäi on kutina arvissa. Ei mikään paha, mutta kuitenkin.

    • 18302ki

      Mites teillä jotka käytitte tunnollisesti monta kuukautta jopa vuoden napakoita urheiluliivejä, niin miten vaikutti rintojen muotoon? Muistan joskus lukeneeni, että sitten kun pystyy niin kannattaisi käyttää kaarituellisia liivejä, koska nämä auttavat rintoja muotoutumaan kauniin pyöreiksi. Itse koen etteivät kasrituelliset ole riittävän tukevia. Kokemuksia asian suhteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1729
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1644
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      89
      1344
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1332
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe