Totta vai tarua?

remonttia

Olemme tekemässä ensi kesänä keittiöremonttia ja ihan mielenkiinnosta päätin tutustua muutaman keskustelupalstan sisältöön aihepiiristä. Nopeasti kävi selväksi, että yhdelläkään toimittajalla ei ole minkäänlaista laatustandardia. Kaikkia keittiöntoimittajia sekä kehutaan että haukutaan. Onkohan todella näin, että laatu sekä valmisteessa että toimituksessa heittelee laidasta laitaan kaikilla valmistajilla? Kyse on siis lähinnä hyvästä onnesta, että kaikki menevät ns. putkeen remontissa. Vai onko tämä mielikuva syntynyt vain siksi, että näille palstoille voi suoltaa mitä tahansa, totuudesta välittämättä?

5

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puustelli

      Puustelli paikalle ja homma toimii.

      • sardelli-

        Ja rahaa palaa rutosti


    • Onnistui

      1980-luvulla ostin aika epäluuloisena talvet kylmillään pidettävään uuteen hirsimökkiin esittelykeittiönä olleen pyökkipeiliovilla varustetun keittiön kalusteet. Hinta oli muistaakseni 5.000 silloista markkaa. Lähinnä asiantuntijat epäilivät vuodenaikojen lämpötilan vaihtelusta johtuvaa rakoilua ovissa, mutta pelko on ollut turha. Mitään sellaista ei ole ilmennyt, vaikka talvella sisällä on ollut 8-10 astetta pakkastakin. Keittiö on säilynyt erittäin hyväkuntoisena. Selityksenä on ilmeisesti se, että lämpötilat sisällä ovat saaneet laskea ja kohota pikkuhiljaa omia aikojaan vuodenaikojen mukaan. ilman nopeita lämpötilan vaihteluista. Koskaan talvella mökin tulisija ei ole menty lämmittämään. Ratkaisu on toiminut erittäin hyvin.

    • Remonttihaluinen

      Neljä vuotta sitten ostimme kotimaisesta liikkeestä mökkikeittiön. Ei ollut halvin materiaali mutta ajattelimme että se kestää nuo lämmönvaihtelut talvisinkin. Eli ei ole tasalämpöä ympäri vuoden. Maalatut mdf-ovet ja tasona sekä laminaattia että massiivipuuta. Halusimme välttää ovien reunanauhoitukset, siksi kestävämpi mdf-materiaali ja keittiö tuli muutenkin päivitettyä tähän päivää. Hyvät roskikset, laatikostot jne. ja nyt on ihana kokkailla hyvin toimivassa mökkikeittiössä! Edellinen kotimainen keittiö kesti 30 vuotta mutta kyllä olikin loppuviimein sen näköinenkin!
      Minusta tässä kohtaa materiaalilla on väliä eikä kannata ottaa sitä halvinta mahdollista jollei tahdo tehdä näitä remontteja joka viides vuosi:) Lisäksi hinta oli kohdallaan, ei tarvitse rahdata Saksasta saakka kun lähikeittiökin löytyy jos ajattelee kuljetuksia ja päästöjä. Ei se laatu ole saksalaisessa tuotteessa ole sen ihmeellisempi mitä ei suomalaisessa ole.

    • Remonttihaluinen

      Oman keittiön suunnittelu lähtee omasta tarpeesta. Mitkä ovat sinun laatustandarditoiveet? Kaikkiahan haluavat tietty parasta mahdollista mitä rahalla saa mutta pitää miettiä paljonko se saa maksaa myös. Eli kannattaa lähteä kierrokselle valitsemiisi liikkeisiin ensin niin saat tuntumaa ja näet miten itse kukin toimittaja toimii ja voit itse päätellä mitä keittiöltäsi haluat ja kenen kanssa haluat asioida. Totta on että paljon voi mennä pieleen mutta suurin osa kuitenkin onnistuu loistavasti. Paljon on kiinni siitä, miten paljon annat tietoa toiveistasi ja olet aktiivinen. Tietyt asiat kysytään sinulta automaattisesti ja hyvä suunnittelija "onkii" ne sinusta. Kannattaa myös siis kuunnella ja olla kriittinen. Materiaalivalinnat ovat pitkäaikainen valinta ja siihenkin kannattaa perehtyä. Puhumattakaan valaistuksen uusimisesta. Ei ehkä kannata ajatella juuri tämänhetkistä suurinta hottista vaan että investointisi pitää kestää aikaa ja kulutusta. Aina pitää ymmärtää mitä tilaa - siis mitä paperissa lukee. Nämä on syytä käydä huolella läpi suunnittelijan kanssa. Tämän jälkeen toimitus saapuu ajallaan ja uusi keittiö alkaa syntymään kuten olet räätälöidysti halunnut. Ja viimeiseksi, siihen pitää varata aikaa ja miettiä myös ympäristövaikutuksia, ostatko keittiö lähetä vai kaukaa valmistettuna?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe