Trombosyytit ja leukosyytit

helokkinen

Onko kenelläkään kokemusta moisesta että ko. arvot olisivat koholla? Trombosyytit ovat olleet koholla niin kauan kun jaksan muistaa (nyt 440) mutta nyt olivat myös leukosyytit kohonneet (9,8). Kävin lääkärissä muissa aiheissa ja pyysin edellisen verikokeen tuloksen tulosteena itselleni. Aiemmin oli toki lääkärin soittoaika tuloksista mutta tämä sanoi kaiken olevan kunnossa... Säikähdin silti varsinkin tätä leukosyyttiarvoa joka ei koskaan ole ollut kohonnut. Tämä viimeisin verenkuva on siis ollut täydellinen verenkuva ja diffi kunnossa. Täytyykö nyt huolestua leukemiasta :/ Olen nuorehko aikuinen nainen, tosi kova stressaamaan asioista ja sairauksien pelkoa on. En tupakoi, ylipainoa on paljon jota paraikaa pudotan.

33

9528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teikitiisi

      Jos lääkäri on sanonut, että kaikki on kunnossa, älä murehdi ! Viitearvot on viitearvoja, jos joku arvo on niitten ulkopuolella, niinkuin suurella osalla ihmisistä on, se ei välttämättä merkitse sairautta. Eikös leukosyytit voi helposti nousta 20:eenkin, jos on vaikka pieni tulehdus, flunssa yms.
      Luonnossa liikkuminen rauhoittaa stressiä ja laihduttaakin. Kävelylle siis luontoon ja ota iisisti ! Stressaantunut ihminen alkaa helposti tarkkailla aivan liikaa olotilojaan, parempi vaikka "painua metsäpoluille" tarkkailemaan luonnon elämää tai mitä vain muuta kuin oma kroppaasi ja sen vaarattomia oireita koko ajan !
      Keksi tekemistä, "unohda" itsesi joskus ! Keskity muuhun !

      • helokkinen

        Jotenkin huolestuttaa kun tässä reilun puolen vuoden aikana (omasta tahdostani) otettu kolmesti PVK. Trombosyytit 384, 386 ja nyt 440. Plus nyt jo leukosyytitkin suuret. Sairastan paniikki/ahdistuneisuushäiriötä johon en tällä hetkellä syö lääkettä. Sairauden pelot ovat valtavat :(


    • teikitiisi

      Ymmärrän, paniikkihäiriö on vaikea pitää kurissa, ja kuten tiedät varmaan itsekin, se aiheuttaa sen, että suhteellisuudentaju häviää enemmän tai vähemmän…. eli on koko ajan huolissaan vaikka sairauksista ja koska pelkää lähes kaikkea, pelkää sairauksiakin.
      Eikö niin ?
      Olisiko parempi, jos ottaisit jotain lääkettä vähän tarvittaessa rauhoittaaksesi paniikkihäiriöitäsi, vaikka siinäkin on taas huonot puolensa, mutta voisi edes joskus elää hetken peloista vapaampaa elämää.
      Ei sinun leukosyyttisi ole "suuret", kuten kirjoitin pieni flunssakin voi ne nostaa 20:een.
      Usko lääkäriä ! Äläkä tuijota viitearvoihin liikaa, minulla on huonommat kuin sinulla (hammastulehduksen takia) ja kaikki on ok ! Trombosyyttini ovat tuskin viitearvojen alareunalla. Sekin on ok. En ole huolissani, arvot muuttuvat jonkun verran eri aikoina eri syistä ilman, että on sairaus.
      Relax !

      • helokkinen

        Kiitos kommenteistasi! :) Aikanaan joitakin vuosia sitten söin mielialalääkettä sairauteeni.. Lihoin tämän vuoden aikana reilusti yli 20kg ja olo oli muutenkin huono. Olen tosi skeptinen lääkkeitä kohtaan. Mutta eihän tämäkään elämää ole että googletan päivät pitkät oireitani, tuloksiani ja täten diagnosoin itselleni sen kaikista pahimman kuolemantaudin. Olen menosssa taas juttelemaan psykiatrille koska hommat jäi aikanaan kesken. Silti syövän tai muun verisairauden pelko kalvaa mieltäni näiden verikokeiden tulosten myötä :(


    • teikitiisi

      On ihan järkevää seurata terveyttään, mutta omasta kokemuksesta tiedän, että paniikkihäiriöisellä se ei useinkaan ole enää järkevää. Sen kyllä itsekin tietää, mutta ei voi sille mitään, se kuuluu taudinkuvaan :) Elämä on rimpuilua peloissa ja kauhussa.
      Joudun turvautumaan lääkkeeseen aika usein. Yritän kaikkeni, etten säännöllisesti joutuisi ottamaan ja koukuttuisi, koska on todennäköistä, että koukuttuu.
      Olen onneksi rauhoittunut sairauksieni suhteen ja olen todella ollut vakavasti sairas.
      Että ole onnellinen ja rauhallinen, jos sinulla ei todellakaan ole todettu edes mitään sairautta. Jos lääkäri epäilisi, hän olisi sinut laittanut jatkotutkimuksiin.
      Viitearvot aiheuttaa ahdistusta monille ihmisille. Viitearvo on vain tilastollinen luku, jonka sisällä useimmiten ihmisten arvot ovat. Ihmisiä, joitten viitearvot eivät ole tilastollisten viitearvojen sisällä on vaikka kuinka paljon. Muutenhan sairaiksi luokiteltavia olisi suuri osa kansasta !
      Jos haluat ja voit, kerro suurinpiirtein, mikä mielestäsi on aiheuttanut paniikkihäiriösi.
      Sen asian purkaminen voisi helpottaa oireita.
      Omat oireeni alkoivat erään ihmisten vuosikausia minuun kohdistuneesta aiheettomasta vihamielisestä käytöksestä ja myöhemmin tulleista muista vaikeista elämäntilanteista.
      En ole päässyt kuiville asiasta, mutta joten kuten sinnittelen.
      Tiedän, miten vaikea paniikkihäiriö on. Melkein vihaan se otetta minusta.
      Sitä ei voi järkeillä pois päästään.
      Se johtuu autonomisen hermoston "hyökkäyksistä", niitä ei voi pitää kurissa oikein millään. Terapia kai auttaisi, mutta on kallista. Kunnallisesti on melkein mahdoton päästä. Onko terapia sinua auttanut, jos olet ollut ?

    • iita2

      Etköhän epäile ihan turhia ?! Eikös leukemiassa ole yleensä anemia oireena ? Sinullahan ei ole ongelmaa ainakaan verihiutaletuotannossa, trombosyyteissä.
      Paljonko hemoglobiiniarvosi on ? Eli Hb.

    • helokkinen

      Hb taisi olla 146. Paniikkiin sairastuin siis viitisen vuotta sitten, kahden mulle läheisen ihmisen sairastuttua vakavasti. Toinen henkisesti ja toinen fyysisesti. Jaksoin puolisen vuotta esittää urheaa muille (joka yö itseni uneen kuitenkin itkien) kunnes romahdin. Terapiasta oli jonkin verran apua.. En muista/tiedä miksi asiat jäi puolitiehen. Siitä lähtien olen tutkinut itseäni, kuulostellut oireitani, googlettanut.. "sairastanut" kaikki taudot aivokasvaimesta ms-tautiin... Ravannut lääkärillä milloin missäkin tutkimuksissa. On ollut parempiakin hetkiä.. Mutta heti kun stressaan esim ihmissuhteita, alkaa tämä oireiden etsiminen ja googlettaminen. Rankkaa :/ en toivoisi tätä kenellekkään.

    • teikitiisi

      Hei "helokkinen" ! Ensiksikin, Hb-arvosi on loistava, sinulla ei voi olla leukemiaa !
      Stressi on asia, joka voi myös heilauttaa arvoja. Mitä enemmän stressiä, sitä enemmän arvot voivat nousta tai heittelehtiä.
      Urhean esittäminen on aika tyypillistä alkua paniikkioireiden syntymiseen. Ihminen vaatii itseltään liikaa. Ajan mittaan stressaantuu, kun alkaa pelätä, ettei jaksa enää ja pitää suoriutua urakasta, joka alkaa tuntua mahdottomalta. Samalla ehkä suree lähimmäistensä kohtaloa kuten sinä ? Joutuu tukahduttamaan omia tunteitaankin, sekin ahdistaa. Ei sitä rumbaa jaksa kukaan loputtomiin.
      Paniikkihäiriö on tunnollisen Ihmisen tauti, ihmisen jolla on voimakas velvollisuudentunto. Pitäisi olla höllätä vähän, mutta helpommin sanottu kuin tehty !
      Kun ihminen voi henkisesti hyvin, hän ei muistakaan kroppaansa !
      Mutta kun henkinen terveys alkaa horjua, tuntuu että joka puolelta kolottaa, särkee ja sattuu. Sitten alkaa hermostuksissaan googlettaa sairauksia, jotka sopivat oireisiin.
      Ja niitähän löytyy ! :) Kuten tiedät. Minullakin on oireita ainakin sataan sairauteen (hahhah), mutta jotenkin ihmeellisesti olen saanut sen asian aisoihin omaksi ihmetyksekseni, vaikka se vei kyllä kauan.
      Vertaistukea saat täältä toivottavasti vähän ! Minäkin olen romahtanut kahden omaiseni vuoksi (sairaus ja kuolema) ja oman vakavan sairauteni takia, josta parannuin.
      Voit uskoa, että ymmärrän sinua oikein hyvin, kun luen mitä kirjoitat.
      Melkein kuin lukisin omaa tarinaani.
      Muista sellainen asia, että kun olet kerran tutkituttanut itseäsi (monestakin luulemastasi sairaudesta ehkä) ja saanut niistä terveen paperit, niin pistä piste asialle.
      Lopullisesti. Joitakin asioita on suljettava pois elämästä, kun ne kerran on tulleet kuntoon ! Usko lääkäreihin ! He ovat asiantuntijoita !
      Usko myös itseesi, luota itseesi ja siihen, ettei maailma joka hetki kaadu !
      itse yritän tehdä mitä vaan mahdollisimman paljon ja usein, mitä hyvänsä toimintaa, se pitää ajatukset paremmin poissa omasta itsestä.
      Tapaatko kavereita, muita ihmisiä ? Onko sinulla aikaa ja mahdollisuuksia siihen ?
      En itse oikein tarpeeksi pysty paniikkini takia, mutta yritän sitkeästi olla "ihmisten ilmoilla" edes joskus, koska se tekee hyvää.
      Mitä enemmän jää yksin, kotiin, sen pahemmaksi menee minun kohdallani.
      Monesti ajattelen, että tämä tauti on ihan hullu ja järjetön ! Alkaa pelätä ihmisiäkin, jotka eivät minulle mitään tee !
      Onko samanlaisia tuntemuksia ? Jokaisen tauti on kai omansalainen ja on vähemmin hyviä ja parempia jaksoja.
      Toivotan sinulle enenevästi parempia jaksoja !

    • teikitiisi

      Vielä lisään, että omalla kohdalla lisäksi tämä aikaisemmin kertomani yksi vihamielinen ihminen, joka kohdistaa minuun henkistä väkivaltaa, saa minut joka kerran tolaltani, kun joudun hänen kanssaan tekemisiin, jos vähänkin olen juuri pystynyt rauhoittamaan itseni. Monta tekijää aiheuttavat oireitani.
      Hyvä "helokkinen", autat minua aika paljon, kun kerrot omaa tarinaasi. Kiitos sinulle !
      Tuntuu, että joku ymmärtää ! Se helpottaa ! Tämä tautihan on sellainen, jota ei voi kukaan tajuta, millaista se on oikeasti kokea, jollei itsellä ole samoja oireita.
      Ei tulla hulluksi :) vaikka usein tuntuu siltä ! Ainakin minusta. Minulla on ehkä pahempi paniikkihäiriö….
      Palataan asiaan, eikö…?

    • helokkinen

      Eri tyyppisiä leukemioita on.. Oon tutkinut. Just et nousee noi mitkä mulla on ja hemoglobiini korkea myös. Luulin että toi mun luku on suuri? Tällä hetkellä en oikein ystävilleni enää edes kehtaa puhua huolistani
      . Tuntuu että he pitävät mua täysin hulluna... "koko ajan muka jotain" "ei sulla mikään oo" yleisimmät kommentit. "ravaat turhaan lääkärissä". Täytyisi pystyä rentoutumaan mutta kun en pysty :/ lupaan itselleni että "enään en tutki itseäni" ja montakohan "kyhmyä" tässä viime aikoina oon käynyt näyttämässä. Tuntuu välillä että tulen hulluksi! Ja pelkään sitä myös.. Koska sekoan lopullisesti?! Sulla Teikitiisi on täysin samoja fiiliksiä kun mulla!! Kuin lukisi omaa tekstiä myös. Tuntuu että tukijoukkoja ei ole. Täytyy selvitä yksin. Ihan kuten tähänkin asti. Esitin liian vahvaa.. Nyt hajoilen vähän väliä.. Itken ja pelkään. Tuntuu että mieheni alkaa olee täynnä tätä vaikka koittaakin omalla tavallaan tukea. Kyllä tää on ja elämää...

    • teikitiisi

      Sepä se, paniikkihäiriö on kaikinpuolinen kierre. Ei voi jatkuvasti rasittaa läheisiäänkään, muuten lähtee mies ja ystävät (ne, joita enää on jäljellä…) lätkimään, mutta kuitenkin täytyis saada puhua ahdistuksistaan. Jos ei saa puhua, ahdistus senkun lisääntyy.
      Joku ulkopuolinen ihminen/ammattiauttaja olisi hyvä, läheisten hermot eivät joutuisi niin kireälle. Kävin terveyskeskuksen erikoissairaanhoitajan/psykiatrian sairaanhoitajan kanssa keskustelemassa monta kertaa, mutta heidän ammattitaitonsa ei todellakaan riitä, ei ainakaan tämän kyseisen. Hoitaja on hoitaja, lääkäri on lääkäri on lääkäri (psykiatri/psykologi). Ei se auttanut yhtään mitään, mutta menin, koska lääkäri ehdotti ja toivoin oikeasti saavani edes vähän helpotusta. Ehkä joku toinen vastaava hoitaja voi olla parempi. Se on henkilökysymyskin. Uskon kyllä, että hyvät ystävät on hoitajia parempi apu. Ei vaan voi rasittaa jatkuvasti ystäviä. Kuka jaksaa kuunnella "luulosairasta", senhän leiman saa helposti. Kysymys on kuitenkin muusta, vaikka jonkun trauman/traumojen aiheuttamasta pelko- ja ahdistustilasta, joka "jää päälle", luulen mun tapauksessa ja siitä, että tunsin, että minulta odotettiin enemmän kuin mihin mitenkään pystyin. Tai sitten vaadin itse itseltäni liikaa. Uuvuinkin totaalisesti. Traumojen jälkeen tuli myös turvattomuudentunnetta ja hätää, joka ruokkii kaikenlaisia ajatuksia. Sitten tuli eka paha paniikkikohtaus, luulin, että kuolen sydäninfarktiin, se oli niin raju. Siitä jäi sekoamisen ja äkkikuolemanpelkokin.

      Ihan varmaan itsekin ymmärrät kuitenkin, että ihmisen labra-arvot voi vaihdella, mutta et vaan usko, että ne on ihan ok ?! Sairailla on ihan eri luokkaa labra-arvot kuin sinulla, usko huvikses nyt ! :) Sehän on kai niin, että jos paniikkihäiriöisen murehtijan saisi uskomaan, että sillä ei ole jotain sairautta, se löytäisi jonkun muun sairauden, jota epäilisi. Tai viisi muuta…? On totta, että myös stressi vaikuttaa arvoihin eli hellitä vähän, jos mitenkään voit, toivottavasti voit !
      Neuvon itseäni pitämään murehtimistauon, joka harvoin onnistuu kuitenkaan, koska aivoja ei saa off-asentoon, valitettavasti...
      Jos itse voisin pitää, hankkisin koiran, tykkään paljon niistä ja eläimen läheisyys ja hoito on todettu auttavan terapeuttisesti monenlaisissa sairauksissa ja oireissa.
      Voisi keskittyä sen hyvinvointiin ja ulkoilla, ei aina ajattelisi itseään !
      Voin lisäksi kertoa, että olisin onnellinen, jos minulla olisi noin hyvät labra-arvot kuin sinulla !
      Yritämme nukkua hyvin….eikös vaan…?
      Huomenna on uusi päivä, annetaan itsellemme mahdollisuus olla rauhallisempia,
      ei maailma yöllä kaadu eikä huomennakaan, ei meidänkään, vaikka pelkäisimme !
      Rohkeutta !

    • Jarggis

      Hb nousee jos syö paljon rautapitoista ruokaa.
      Mulla on Hb vaan 110. Lääkäri suositteli syömään terveellisemmin ja ruokaa joka sisältää rautaa.
      Fineli.fi:stä voi tsekata mikä sisältää mitä.

    • Maxu

      Ei ole syytä alkaa syödä "huonomminkaan", jos arvot ovat noin hienot, vain siksi, että saisi rauta-arvot/Hb:n alas. Ruoan sisältämät ravintoaineet, vitamiinit ja hivenaineet kuitenkin vaikuttavat joihinkin arvoihin ja terveyteen yleensä ja laihdutuskuuri pitkällä juoksulla huonosti, jos ei laihduta oikein eli jos ei syö oikein.
      Aloittaja ilmeisesti laihduttaa oikein, hänen arvonsa ovat hyvät.

    • helokkinen

      Syön kasan vitamiineja omega 3 kapselit... Vaikuttaako ne jotenkin kun noi trombosyytitkin joka kerta suurenee? Enntiiä hitto, tuntuu että tuun hulluksi. Tai taidan olla jo. Ja AINA kun saan yhden sairauden pois mielestä, seuraava siellä mielessä ja kehossa jo kummittelee. Pyysin ottamaan uudet verikokeet. Silloin kun multa siis viimeksi otettiin verikoe.. Mulla oli ollut palan tunnetta kurkussa oikealla puolella. Se kesti muutaman kuukauden. Menin kaulan alueen ultraan ja oikealla leukakulman alla oli reaktiivinen imusolmukesuurentuma reilu 2cm kooltaan. Sekin siinä vieläkin ollamöllöttää mutta on se kai pienentynyt. Painelen sitä kyllä vähän väliä... Sittenhän mulla tietysti oli imusolmukesyöpä... Nyt kun sain verikokeiden tulokset ja arvot on suuremmat, sairastan leukemiaa... Mikä seuraavaksi? :/ ja siis tulehdusarvot ovat olleet kunnossa koko ajan että ainakaan tulehduksesta ei ollut kyse :(

    • helokkinen

      Ja tuohon laihduttamiseen... Mulla todellakin on vielä yli 20kg pudotettavaa... Syön silti monipuolisesti, minulle räätälöityjen ohjeiden mukaan. Olen pudottanut jo liki 19kg.

    • teikitiisi

      Hei "Helokkinen" ! Miten on päivä alkanut ?
      Onnittelut ensiksikin loistavasta laihdutustuloksesta !
      Minkälainen on se "kasa vitamiineja", joita syöt ja miksi ?
      Saathan jo ruoastakin niitä ! Elimistö pystyy itsekin valmistamaan joitakin vitamiineja ja takaamaan niiden riittävyyden.
      Olen itsekin joskus syönyt vitamiineja ja hivenaineita, mutta lopettanut, koska totesin, että normaalin monipuolisella ruoalla lopputulos on ihan sama. En huomannut olotiloissani mitään eroa.
      Aloin miettiä, että ne naamani heittämäni "viisaat omalääkitys"-vitamiinit ym. saattavat ehkä päinvastoin sekoittaa elimistön omaa tasapainoa.
      Talvisin syön kuurin D-vitamiinia ja joka toinen päivä suunnilleen B12-vitamiinia
      (B-vitamiini-yhdistelmä). B12-vitamiinia saa vain lihasta, jota en pysty syömään ollenkaan vatsakatarrini takia, tulee mahakipuja.
      Omega 3:n jätin kokonaan pois, koska syön kalaa (keitettynä) aika usein ja omega 3:n haittavaikutuksena voi tulla vatsavaivoja ja suurina annoksina omega 3 voi hidastaa veren hyytymistä. Omega 3:a en söisi jatkuvasti ainakaan ja vain hyvin pieninä annoksina.
      Kuinka usein olet käynyt labrassa ?
      Millä aikavälillä muutokset arvoissa ovat tulleet ?
      Jos ei ravitsemusneuvoja ei ole syystä tai toisesta suositellut "vitamiiniarsenaalia" ja Omega 3:a sinulle, mitä arvelet, kannattaisko kokeilla olla ilman niitä seuraavaan labraan asti ja katsoa mitä tuloksille käy ? Voit yllättyä iloisesti ?
      Mitkään muutokset ei kai kovin nopeasti näy labrakokeissa.
      Onko sinulla suunnitelmissa mennä labraan ? Tai siis tietysti on :) Ainahan sitä on projekti menossa :)
      Innokkaana googlaajana olet varmaan googlannut:
      Vitamiinien yliannostus Terveyskirjasto Duodecim

      Kivaa päivää ja rauhoittavia fiiliksiä sinulle "Helokkinen" !

    • helokkinen

      Tässä jännitän kun lääkäri iltapäivästä soittaa PVK:n tuloksia. Kuukausi sitten multa viimeksi otettiin (noi mistä olen huolestunut) ja vuoden aikana olen käynyt monesti ja aina vaan noi trombosyytit kohoaa. Ja viimeksi tosiaan noi leukosyytitkin :( Erään dietin ohjeissa oli (joita siis käytän) aamuisin 2 möllerin omega kapselia, 1 magnesium tabletti, 1 tabletti monivitamiini hivenaine, 1 D-vitamiini purtava.

    • teikitiisi

      Toivottavasti saat hyviä uutisia !
      Eihän tuo sinun satsisi kovin iso ole, jos määrät on kohtuulliset, ettei ole ylivahvoja annoksia.
      Itse en syö enää ikinä omega 3:sia. Olen lukenut lääkärien juttuja, miten se vaikuttaa yliannoksina veren hyytymistekijöihin. Mikä on kenenkin yliannos, se on jokaisen arvioitava itse tai lääkärin. Minulla on alhainen P-TT eli veren hyytymisarvo. Jos söisin omegaa, se alenisi entisestään. Se voisi aiheuttaa ongelmia esimerkiksi leikkaustilanteissa.
      On tullutkin jo pieni ongelma: Hampaan poiston jälkeen veri vuoti 10 tuntia, ei meinannut hyytyä. En tiennyt asiasta, muuten hammaslääkäri olisi voinut laittaa "hyydyttävää" ainetta poistetun hampaan "monttuun".

      Oma kuvani on, että E-Epa on tervellisempi kuin kalanmaksasta tehty öljy.
      Maksaan kertyy kaikenlaisia aineita.
      Siis ihan oma päätelmäni :)
      E-EPA:sta on tislattu haitalliset aineet pois ja se on tehty kalan rustolihasta.
      Kuinka vahva on yksi Möllerin kapselisi ?

    • teikitiisi

      Hei Helokkinen, olkoon kuka mitä mieltä vaan meistä "luulosairaista", mutta on tärkeää, että saat terveyteesi liittyviä asioita selvitetyksi. Se on tärkeää mielenrauhankin takia. Älä anna muitten "ei sulla mitään oo"-kommenttien häiritä itseäsi. Terveytesi on sinun omasi ja sinun asiasi.

    • Maxu

      Kalanmaksaöljy sisältää A ja D-vitamiinia. Syöt 2 päivässä plus D-vitamiinia.
      Riittäisikö vain 1 kalanmaksaöljykapseli ? A ja D-vitamiini varastoituvat, niillä on yliannoksina haittavaikutuksiakin.

      • helokkinen

        Niin... Vai jätänkö sen d-vitamiinin koska omegassa sitä on ja kaiketi monivitamiinissa myös? Vai noin päin sitten kuten sanoit.. ^~^


      • teikitiisi
        helokkinen kirjoitti:

        Niin... Vai jätänkö sen d-vitamiinin koska omegassa sitä on ja kaiketi monivitamiinissa myös? Vai noin päin sitten kuten sanoit.. ^~^

        Eiköhän se yksi kalaöljykapseli riittäisi, siitä saat kalaöljyn hyödyt ja A ja D-vitamiinin. Eli en ottaisi erikseen D-vitamiinipilleriä, kun syöt lisäksi monivitamiiniakin ! Mitä mieltä itse olet ?
        D-vitamiinia saa kohta roimasti ulkona, kun (jos…) auringonvalo lisääntyy ja nytkin jo. Ei tartte olla kuin vartti auringossa, siitä tulee kai noin viikon D-vitamiinit ?
        Korjatkaa paremmin tietävät, jos olen väärässä.
        Mielestäni, jos ei ole sairaalloinen puutos, yksi kalaöljykapseli on maximi.
        En söisi jatkuvaa syöttöä kalaöljyä.
        Syötkö koskaan kalaa ?
        Pari kala-annosta viikossa tekee suunnilleen saman kuin kapselit, on riittävästi.
        Esimerkiksi annos lohta ja toinen annos voi olla jotain muuta kalaa.
        Joku lisäaine-intoilija on kohta varmastikin eri mieltä….:)
        Ei nykyaikana ihmisillä niin helposti tule puutosta mistään. Kalanmaksaöljy on sota-aikojen jälkeisten pulavuosien täydennystuote, kun kaikesta ruoasta oli pulaa.
        Ihan hyvä tuote sinänsä.


    • helokkinen

      Lääkäri soitti ja HUH!!! Nämä minua häirinneet arvot ovat laskeneet. Leukosyytit 5, jotain en tarkalleen muista ja trombosyytit 380. Liekö ollut joku virus päällä kuukausi sitten kun oli se kurkku juttu yms. Sanoi että puolenn vuoden päästä voidaan tromboja taas katsella mutta kaikki siis kunnossa. Nyt kun saan sen iskostettua päähäni!! Hmm
      . Paljonkohan niissä möllereissä on vahvuutta.. Yritin googlettaa mutta enntajunnut siitä mitään :D sen ja sen verran jotain ja jotain.

      Maanantaina siis aloitan taas psykiatrilla käynnin. Toivottavasti saan apua pelkoihini. Olisi kiva jakaa ajatuksia vielä jatkossakin, teikitiisi? Kerrankin joku joka ymmärtää :)

    • teikitiisi

      Ihana kuulla, että ne sinua häirinneet arvot on laskeneet ! Olen onnellinen puolestasi ! Voit olla huojentunut ! Unohda todella koko juttu nyt ! Kuten sanottu, joku pieni tulehdus voi aiheuttaa sellaista ja leukosyytit voi nousta enemmänkin eikä huolta, jos on tulehdus yms.
      Eikö sinun Mölleripurkin päällä lue paljonko yhdessä kapselissa on äljyä, joku mg-määrä ?
      Huomasin muuten, että klo 19 TV1:ltä tulee tänään Prisma ohjelma: Veren salat:
      Miten veri suojelee meitä infektioilta (ne leukosyytit ?), parantaa haavamme ja antaa meille elinvoimaa.
      Aion katsoa sen, jospa se lisäisi ymmärrystäni… Prisma on hyvä asiaohjelma, jossa ei ole mitään, minkä katsomisesta tarvitsisi pyörtyä, jotkut kai ei kestä nähdä edes pisaraa verta…

      Olen itsekin harkinnut psykiatria/terapiaa, jos jostain löytyisi joku sopiva ihminen, mutta en tiedä, jaksanko. Siinä ilmeisesti käydään läpi elämän vaiheita, joita on jo päässään jauhanut vuositolkulla. Tällä hetkellä olen jotenkin aika henkisesti väsynyt, että vaikka oletan sen terapian auttavan, ei tahdo löytyä potkua saada aikaiseksi tilata aika.
      Olen lukenut paljon psykologiaa ja psykiatriaa ja todennut, että ahdistuneisuudelle ja paniikkihäiriöille altistuu usein jo lapsena. Jos lapsuus on epävarmaa, ahdistavaa ja alistavaa, että joutuu tukahduttamaan itseään ja tunteitaan, on alttiimpi aikuisiällä
      sairastumaan mielenterveyshäiriöihin, eritoten ahdistumaan ja paniikkihäiriöön.
      Se olis mun kohdalla totta.

      Tavataan tällä palstalla vaikka päivittäin, onhan tämä meille kummallekin jo
      terapiaa :) Tosi kiva on ollut vaihtaa kanssasi ajatuksia !
      Ei me tähän lopeteta !!!

      PS. Muista Prisma-ohjelma !

      • helokkinen

        Moikka! Tossa mölleri purkissa lukee vain että 2-3 kapselia, omega3 rasvahappoja 650-975 mg. Eli onks se sitten 325. Joo huomasin itsekin nähneeni joku päivä mainoksen ko.ohjelmasta... Taidan itsekin sen katsoa :) Mulla tosiaan lapsuudessa on ollut turvattomuutta yms.. Ja kun kaikki asiat joista kerroin (läheisteni sairastumiset) sattui niin lähekkäin ja kuin salama kirkkaalta taivaalta... Ja unohdin mainita isäni kuoleman joka mahtuu myös tähän viiden vuoden sisään. Onhan tässä ollut kaikenlaista. Kumpa vain tajuaisin ELÄÄ vielä kun voi! Vie voimat elää jatkuvassa pelossa :/


    • teikitiisi

      Pistäpä tämmönen teksti googleen:
      HS:Omega-3-valmiste on riski leikkauspöydällä

      Se on Helsingin Sanomat/Ilta-Sanomien artikkeli (lääkärien mielipiteitä) ja hakutuloksia tulee paljon muitakin, nimittäin luontaistuotevalmistajat yrittävät todistaa päinvastaista kuin mitä lääkärit sanovat, että saisivat kalaöljyä kaupaksi. Se on merkittävä rahantuoja luontaistuotekaupoille (vaikka myydäänhän sitä apteekissakin)

    • teikitiisi

      Ihmisellä, jolla ei ole ollut suht' henkisesti turvallinen lapsuus, joutuu ahdistustaan pitämään sisällään. Siitä jäänee jonkunlainen "tunnemuistijälki" aivoihin.
      Kun myöhemmin on minkä hyvänsälaisessa ahdistavassa tilanteessa, se muistuttaa entisistä tilanteista ja ahdistus voi lyödä päälle kerta kerralta voimakkaampana.
      Näin tuntui minusta.
      Sitten tuli lyhyessä ajassa monta "pommia", sairauksia ja kuolemia ja samaan aikaan työpaikalla organisaatiomuutoksia, sai pelätä vielä työttömyyttäkin eikä siinäkään kaikki.
      Niin pamahti stressihäiriö päälle, kun en ehtinyt edellisestä "pommista" henkisesti selvitä, kun tuli jo uusia perä perään. Sen jälkeen paniikkihäiriö alkoi vainota minua.
      Pelko, miten selviän tästä ja kaikesta.
      En ole eroon päässyt. Pääseeköhän siitä kukaan eroon tai edes saisi hallintaan sen ?
      Ja miten ? En haluaisi lääkkeitä syödä lopun elämää, niilläkin on omat epämiellyttävät vaikutuksensa.
      Tunnen suurta myötätuntoa, Helokkinen, sinua ja kaikkia samoista vaikeuksista kärsiviä. Kaikki eivät ymmärrä kuinka hauras ihmisen mieli voi olla.

    • helokkinen

      Sulla on todellakin järkeviä ajatuksia ja osaat pukea sanoiksi se minkä ajattelen. Kumma juttu :D Paniikkikohtaukset oon saanut hallintaan koska osaan tunnistaa kun sellainen on tulossa.. Jotenkin psyykkaan itseni rauhoittumaan. Ja kohtaus jää täten lieväksi. Verrattuna ensimmäiseen jonka sain joitakin vuosia sitten.. Kuten mainitsit, olin itsekkin varma että se oli sydänkohtaus.. Viiletin taksilla sairaalaan. Hyi, se oli kamalaa :( mutta miten saisi tämän yleisen ahdistuksen, stressin ja pelot rauhoittumaan.. Siihen en ole keksinyt vastausta. Tottahan tämä päivä ja tulokset lääkäriltä sai rauhottumaan... Kunnes taas löydän jonkun uuden vaivan!?

    • teikitiisi

      Tervehdys ! Oli ihan hyvä Prisma-ohjelma, joka auttoi eniten ymmärtämään sen, miksi en olisi päässyt lääketieteelliseen :)
      Katsoin kuitenkin koko ohjelman, koska kokonaisuus auttaa ymmärtämään pienempiä osia. Mm. se leukosyyttijuttu (valkosolut) selvisi, miksi ne lisääntyy. Selvisikö sinulle ? Katsoitko ? Huomiseen ! Lääketieteen opiskelut uuvutti minut tältä päivältä (nauran itselleni)
      Prisma uusitaan varmaan ainakin kolme kertaa, ykkösellä tai Teemalla.

      • helokkinen

        Katsoin kyllä... Ihan mielenkiintoinen. Mutta en täysin ymmärtänyt sitä valkosolu osiota :D stressi ja vaaratilanteet lisää? Elimistö valmistautuu uhkaan? Tms :D mutta huomiseen :) elokuva ja nukkumaan niin jaksaa aamulla töihin. Kiitos kaikesta :)


    • teikitiisi

      Hei ! Olin ymmärtävinäni niin, että valkosolut (leukosyytit) ovat elimistön (veren) "puolustussoluja". Kun tulehdus iskee, ne käyvät "taistoon" tulehdusta vastaan lisääntyen kun on tarvis eli leukosyyttiarvo nousee. Miksi silloin myös trombosyyttiarvo nousee, jäi mietityttämään. Ehkä sekin on joku luonnollinen tapahtuma, samassa verisolussahan ne kaikki on (kai?) ja onhan se hyvä, että uusia verihiutaleita (trombosyyttejä) syntyy kiihtyvällä tahdilla, eikä ala vähenemään, jos elimistössä on "häiriötila".
      Mitään suoria vastauksia ohjelman ei ollut tarkoituskaan antaa tietenkään, sai noukkia hyödyllistä tietoa, sikäli kun ymmärtää...
      Monet arvot nousevat tai laskevat monista eri syistä, jos onkin yhdessä asiassa hitusen"valaistunut" en ollenkaan luule, että kaikenkattavasti olisin sitäkään hitusta ymmärtänyt :)
      Tällainen ohjelma aina pistää tajuamaan kuinka vähän tajuaa ja kuinka tavallaan turhaa on googlaamalla yrittää diagnosoida (hermostuttaa) itseään.
      Toivottavasti päiväsi meni hyvin !

    • Kohtalontango

      Facebookissa on ryhmä Hypokondria-sairauden pelko. Kannattaa sinne men niin löytää kohtalotovereita

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe