Tuleeko aamun lehti?

Ei ole kauankaan niistä ajoista, jolloin lehti jaettiin aamuhämärissä lähes jokaiseen talouteen.
Netti on alkanut nakertaa tätä vakiintunutta tapaa.
Miten on?
Vieläkö sanomalehti ja kuppi kahvia on tärkeä aamunavaus?

26

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ohi on! Kun uutisia tulee tuutin täydeltä ja päivällä voi lukea paikallislehden monessa paikassa, lopetin tilaukseni.

      Nettiversiota olen harkinnut ja silloin hesaria. Noissa "lehdissä" se tulevaisuus on.

    • Kat.leija

      Minä en halua aamukahvipöytääni tietsikkaa vaan ehdottomasti Turun Sanomat paperisena lehtenä eteeni levitettynä. Yksin kun kahvittelen niin lehdelle on hyvät tilat pöydälläni.
      Siinä se klo viiden maissa jo p.luukusta kolahtaa, joten on valmiinä kun kahville laittaudun. Aamurutiinini pysyneet samoina eläkkeelle jäämisestä asti = 20v. :-)))
      Osaan kyllä nauttia aina näistä aamuista, kun ei tarvitse enää seitsemäksi töihin mennä.

    • Ramoona_

      Meillä on ihan hiljattain siirrytty tilaamaan vain viikonlopun Hesarit, koska viikolla keittiön pöytään näkyvä aamu-tv pitää huolta päivän aiheisiin orientoitumisesta. Tähän asti olimme olettaneet, että jokapäiväinen Hesari on tuolle toiselle elintärkeä, ei niinkään itselle. Viikonloppuina laitan tavallista monipuolisemman ja herkullisemman aamiaisen, siihen Hesarin rapina ja kommentointi sopii, ikäänkuin osana rituaalia. Kahvin tuoksu on osa päivänavausta, ylellistä varsinkin jos herää siihen. Meidän ruokapöydässä on ehdoton kännykkä- ja iPad -kielto, mitään lehtien nettiversioita en huoli muutenkaan. Jos en tällä informaatiomäärällä pysy kartalla, ei ole väliksikään. On vapauttavaa matkoilla ja lomilla vierottautua uutisista, tulee huoleton olo. Maailma ei muutu piirunkaan vertaa, vaikka tällainen mummo kuinka pysyttelisi ajan hermolla tiiviisti kaikkia medioita seuraten tai putoisi tyystin kelkasta.

      Postilaatikolle on kolmisenkymmentä metriä, siellä kipaisu merkitsee aamun sään ja tunnelman aistimista , sitä jään nyt kaipaamaan varsinkin kevään tullen. Pitää vaan lähteä muuten vaikka påtoramukin kanssa tarkistamaan kukkien tilannetta, kuulemaan mitä kerrottavaa linnuilla on. Monasti päivän kävely- tai pyörälenkki kulkee kirjaston kautta , siellä saa lukea kaikki lehdet ilmaiseksi arkipäivinä, parempi vaan , ettei kaikkea tiedä heti aamutuimaan.

      • H.S. nettiversioon olen siirtynyt aikaa sitten, Teema tulee paperiversiona, samoin Länsiväylä.
        Enää en kaipaa isoa Hesaria, lattialla aamiaisen jälkeen sen luinkin, kun mieheni HBL vei pöytätilan 😋
        Hauskaa minusta oli lattialla levittää iso irrallinen lehti, mutta en enää kokisi sitä asentoa mukavaksi.

        Kahvimukini otan työpöydälleni läppärin viereen, mutta uutiset tarjoaa TV1 jopa tuskallisen tiheään.

        Myöhemmin luen, H.S nettiversion, mutta jos jää lukematta muun mielenkiinnon vuoksi, hälläkö olis suurta väliä?
        Aika paljon tulee toki selailtua aamupäivän aikana, ja sitä on paljon, mikä herättää kiinnostukseni sitten jo muihin puuhiin.
        Joihinkin asioihin palaan kuin pakosta, josta haluan keskustella, tai saada tietoa.

        Muuten olen kuin kissa pistoksissa, ja silloin palsta ja kaverit näyttää parhaiten tarpeellisuutensa❤️


    • jakolasku

      Keskari tulee mutta lopetan sen tilauksen. Samat jäärät taistelee keskenään. Toinen osapuoli lukee viikonlopun Hesareita. Hesarin ajattelimme jossain vaiheessa jokapäiväistää.
      Aamukahvilla en lue koskaan mitään. En ole herttainen aamuihminen.

    • metusalemin.veli

      Aamun lehdet tulevat ryhmäkantolaatikkoon. Kävelymatkaa tulee kai 50 metriä yhteen suuntaan. Hesarin hinta joka vuosi hiukan kalliimpi.
      Ei ole aikaa netistäkään kyllä lukea.

      Arvioin että 700-800 € menee lehtitilauksiin vuodessa. Muuten posti toi paperisen puhelinluettelonkin vielä.

    • Himmelsauge

      ESS = Etelä-Suomen Sanomat sähköisenä sekä paperisena. Lahdenseudun asiat ja ympäristö. Suht kiva lukea sähköisenäkin mutta en vielä luovu paperista, se on siinä ja siinä. Liikaa kertyy paperijätettä, postiluukusta putoilee pari kolmekertaa päivässä. Pöydällä on lehti koko aamupäivän ja siitä luen samalla kun nautiskellen aamupuurot ja kahvit. Telkkari on auki ja syytää uutisia puolentunnin välein, siitä se päivä alkaa runsaalla tietoiskulla. Uutisista päätellen ei lie asiat kovinkaan häävisti, siihen on tyytyminen. Lämmin ilma ulkona, se on hyvä.

    • reppuriika

      Minulle tulee paikallislehti aamuyöstä neljän aikaan kaksi kertaa viikossa. Kopsahti se tänäkin aamuna ja kävin hereillä kun postimies sen survoi luukusta. Lukaisin vasta herättyä tunteja myöhemmin. Illalla sitten katson tarkemmin.

    • flegmaatti

      Jostakin syystä kommettini, jossa kehuin matujen tunnollisuutta ja kohteilaisuutta lehtien jakajina, poistettiin!?
      Paikkakunnan lehti tulee aamuyöstä ja ilmaisjakelulehti ja mainokset kahdesti viikossa päivällä.
      Molemmat ovat uussuomalaisten tuomia. Olikohan korrekti ilmaisu?

      Sensuuri voisi hieman katsoa sisältöäkin ja sen henkeä eikä takertua yhteen ilmaisuun.

    • Tämän ikäiset ihmiset kaipaavat lehteä, sen huomaa näistäkin kommenteista. Olemme kuitenkin oppineet hakemaan tioetoa ja uutisia muualtakin kuin siitä aamulehdestä. Näkökulmat laajenevat. Tai sitten ei.
      Nuori väki ei enää lehteä tunnu tilaavan. heillä on kiireempää kuin meillä tuossa iässä.

      Kummallinen seikka tuo flegmaatin kommentin poisto. Millä perusteilla poistoja tehdään? Joskus olen "ilmiantanut" jokun mielestäni aiheettoman kommentin, mutta ilman tulosta. Vähän ihmettelen periaatteita.

      • Vitä.Mittua

        Poistothan tekee automaattinen tietokoneohjelma joka tutkii kriittiset sanat, väärinajattelijoitten IP-osoitteet sun muut ja niitten perusteella sensuroi. Tämä ohjelma on tehty Suomessa, tekijäkin löytyy kun etsii. Tällaiseen kyllä löytyy kapasiteettia, mutta toimiviin nettilomakkeisiin ei pystytä, ei sitten millään!

        Mitään sanomalehtiä en ole tilannut vuosiin enkä tilaa. Syynä on järjestelmällinen kulttuurimarksistinen propaganda. Lehdistö on meidän suomalaisten VIHOLLINEN!

        Toki muutaman nettilehden selaan ja kirjastossa käyn kuolleet lukemassa. Yleensä ainakin yksi sukulainen viikossa löytyy. Uskottavimmat uutiset tärkeimmistä asioista löytyy ämveelehdestä, jota paljon kulttuurimarksistit parjaavat. Totuus kun on nykyään se suurin synti ja sitä valtaeliittimme pelkäävät, siksi just hankkivat 27 kpl panssaroituja mersuja!


    • kat.leija

      Voihan sanomalehden hintakin olla joillakin esteenä tilaamiseen. Turun Sanomat pelkkänä paperilehtenä maksaa kestotilaajille 329 @ per vuosi. Jos haluaa lisäksi digisellaisen hinta on 365 @.
      Vaihdoin kerran Turun Sanomat Hesariin, mutta kaduin pian, sillä siitä puutti se turkulainen paikallisuus, liikkeiden lehti-ilmoitukset ym. Eikös Hesari toimiteta nykyisin tabloid-koossa kuten iltalehti ym. Luulisi sen nyt olevan aika paksu opus. TS on vielä vanhanaikaisessa koossa.

      • Hesari muuttui tabloidiksi aikapäiviä sitten. Sen jälkeen en ole saanut siihen kunnon kontaktia enää. Minusta se ei juurikaan erotu ilmaislehdistä, joita jaetaan metrossa ja kauppojen eteisissä. Onhan se paksumpi, mahtuuhan siihen mainossivu toisensa jälkeen. Olen tilannut se viikonlopuksi, ja aloitukseni syntyikin siitä syystä, että huomasin, etten ollut edes avannut lauantain numeroa. Lehdissä riittää lukemista kaikille arkipäiville, monet artikkelit ovat yleisluonteisia juttuja, uutiset ovat vain pieni osa sisällöstä. Netistähän minä päivän annin saan nopeasti. Maksoin jonkin aikaa Hesarin digisellaisen, mutta huomasin, etten edes avannut sitä, muut tiedonantajat riittivät tarpeisiini.


      • tulee.se.luettua

        Sunnuntaihesari on paksu kun siinä on monia asuntoilmoitussivuja. Ilmankin tulisi toimeen. On siinä paljon asiaakin.


    • Vaara_Jalo

      Kyllä tuon paperisen lehdenkin vielä saa, tosin posti tuo sen kolmen päivän viiveellä. Mutta pakko se on tilata, ei ole muuten hellaan mitään sytykettä. Miten ne kaffet sit keitäis. Ei meillä oo sitä ekspressakahvintekokonetta.

      • Takansytyttäjä

        Terävä puukko käteen ja muutama vuolaisu kuivasta klapista... Ne lastut kyllä syttyy. Ja aina joku maitopurkki joutaa sytykkeeksi, ei niitä kovin kauas keräykseen kannata vasiten kiikuttaa. Vaikka tekosyyhän tuo sinulta oli, mutta olkoon, mitäpä se minulle kuuluu...


      • Kiellettyäse

        Sanomalehtien poltto on kiellettysaastuttavana ja se tukkii hormit ja tulipesän.


      • Kiellettyäse kirjoitti:

        Sanomalehtien poltto on kiellettysaastuttavana ja se tukkii hormit ja tulipesän.

        Mitähän maailmassa ei ole kielletty 50 v kuluttua, kun nytkin elämme kieltojen ympäröimininä ja lisää keksitään kaiken aikaa. Nyt siis ei edes paperia saa uuniin viskata!
        Ja aviisissa seisoi eilen, että kuivuneet klapit päästävät jotain myrkkyjä ilmaan enemmän kuin tuore, joten pitäisi polttaa tuoretta puuta uunissa.
        Maitotölkit ja jugurttipurkit tappavat talitintit, jotka istuvat piipun reunalla savukaasuissa. Ihmettelen vain, milloin tintit ovat menettäneet kykynsä pysyä raittiissa ilmassa. Mitäs menevät haistelemaan piipuista tunkevaa savua!

        Kesämökkimme jäteongelmat hoidettiin hyvin tunkion ja kaatopaikan avulla 40-luvulta asti, kunnes tuli käsky kierrättää, kompostoida ja lajitella. Nyt on pöntöt muoveille ja papereille, metallitölkeille ja lasipurkeille. Salaa kuitenkin käytän välillä maitotölkkiä sytykkeenä, ja ruuantähteet viedään edelleen kehikkoon, jonne myös puutarhajätteet viedään. Täytyyhän sitä multaakin jostain saada kukkapenkkeihin.


      • Ramoona_
        Makriina kirjoitti:

        Mitähän maailmassa ei ole kielletty 50 v kuluttua, kun nytkin elämme kieltojen ympäröimininä ja lisää keksitään kaiken aikaa. Nyt siis ei edes paperia saa uuniin viskata!
        Ja aviisissa seisoi eilen, että kuivuneet klapit päästävät jotain myrkkyjä ilmaan enemmän kuin tuore, joten pitäisi polttaa tuoretta puuta uunissa.
        Maitotölkit ja jugurttipurkit tappavat talitintit, jotka istuvat piipun reunalla savukaasuissa. Ihmettelen vain, milloin tintit ovat menettäneet kykynsä pysyä raittiissa ilmassa. Mitäs menevät haistelemaan piipuista tunkevaa savua!

        Kesämökkimme jäteongelmat hoidettiin hyvin tunkion ja kaatopaikan avulla 40-luvulta asti, kunnes tuli käsky kierrättää, kompostoida ja lajitella. Nyt on pöntöt muoveille ja papereille, metallitölkeille ja lasipurkeille. Salaa kuitenkin käytän välillä maitotölkkiä sytykkeenä, ja ruuantähteet viedään edelleen kehikkoon, jonne myös puutarhajätteet viedään. Täytyyhän sitä multaakin jostain saada kukkapenkkeihin.

        Jokainen puilla lämmittävä tietää, että kuivilla klapeilla se pitää tehdä. Ainakin minä osaan pinot tehdä sellaisiksi, ettei niissä puut homehdu tai pökkiinny. Meidän pihalinnut voivat hyvin, vaikka hengittävät kuivilla koivuklapeilla lämmitetyn takan savua, piipun tuntumassakin lämmittelevät. Vahapintainen maitopurkki on hyvää sytykettä, sinne voi suikaloida vähän sanomalehteä mukaan. Munakennoista voi askarrella sytykeruusuja valuttamalla steariinia niihin. En kuitenkaan kokonaisia sanomalehtiä polttaisi, niistä jää tulisijaan paljon sotkua ja piippu karstottuu, nuohoojatkin tästä valistavat.

        Sanomalehdestä, jopa tabloidikoosta, voi taitella hyviä biojätepusseja. Meillä on tässä taajama-alueen talossa biokompostori ja puutarhajätteille myös puukehikkoinen lehtikomposti. Kierrätän tunnollisesti, mutta en hyvää mullan ainesta sekajätteisiin heitä.

        Palvikinkku on nyt EU:n hampaissa, muutenkin kuin herkullisena leikkeleenä. Nyt on tiukennettu PAH-yhdisteiden rajoja, kaupan tiskillä olen nähnyt ohjeen , että kinkun kuori pitää leikata pois. Moni piensavustamo saattaa joutua lopettamaan. Mekin savustamme usein kalaa omassa pihassa. Varmasti säntää kohta joku mittaaja paikalle, onhan se tuoksu niin herkullinen, vaikka myrkylliseksi se koetetaan todistaa. Mutta harva kai savukalaa nahkoineen syö. Saaressa valmistamme joskus myös hiilloskalaa. Kala kääritään ensin märkään leivinpaperiin ja sitten kasteltuihin sanomalehtikerroksiin. Paketti hiillokselle, ja kun lehdet ovat ympäriltä palaneet, saa mehevää, ilman rasvoja kypsytettyä kalaa, vaikka sormin syödä suoraan paketista. Moninkohankertainen synti tuossa tapahtui, kun ne puutkin ovat meillä aina kuivia !


    • aikaaseuraava

      HSn painotalo hiljentynyt. n2-3v sitten vielä parkkipaikka todella täynnä, nyt noin 1/3 tyhjänä, en usko siihen teoriaan että bussilla kuljetaan työmatkat.

    • Se-entinen-Kukkahame

      Lopetin HStilauksen jo monta vuotta sitten, ostin uuden tilavan pöydän johan mahtuu läppäri ja tarjotin ;-)), aamukahvi maistuu tässä pöydän ääressä ja lehdet voi lukea silloin kun siltä tuntuu, eikä painomuste aivastuta yhtään.
      Lehti ilmestyy aina haluamaani aikaan hyvä siitäon seurata maailman tapahtumia, tosin paljon enemmän on lehtiä kuin paperiaikaan.
      Eikä tarvi kantaa lehtiä paljonkaan jätekatokseet, jossa aikaisemmin oli kaksi lehtilaatikkoa, nyt näyttää riittävän yksi laatikko, joku muukin jättänyt lehden tilaamatta.

    • Noin 30 vuotta sitten lopetin lehtien tilaukset, mainoslehtiä tulee jotka menevät sekaroskiin. Netti tilauksia ei ole riittää monesti vain otsikot en ole utelias.

      Tarvimani tiedot on netissä ja TV:ssä.

    • kierrätä

      Eikö teilläpäin ole lehtien keruulaatikoita ? Lehtien paikka ei ole sekaroskissa !

    • jakolasku

      Meidän lehdet on yölehtiä. Viime yönäkin lehdet tuli 0.30 aikoihin. Olin silloin valveilla vielä.

      • Himmelsauge

        Jo jonkinaikaa on lehti tullut vasta 7 paikkeilla, aiemmin tullut aamuyöstä. Ilmeisesti ongelmia jakamisessa, digilehti syyllinen. Luotan kyllä paperilehteen ja on mielestäni vaarallista nojata pelkkiin sähköisiin viestimiin. Yleensäkin kaikessa, lankapuhelintakaan ei enää monella ole, entäs sitten kun...😟


    • flegmaatti

      Minulle perinteinen, painettu paperinen sanomalehti on ehdoton.
      Vapaa-ajan asunnossamme ei ole langa´tonta verkkoa joten käyn lataamassa lehdet alakerran aulassa ja luemme ne vaimoni kanssa asunnossamme.
      Tuossa vaiheessa olemme jo nauttineet aamiaisen eikä juolahtaisi mieleenkään ryhtyä kahvipöydässä sähläämään tietsikan kanssa.
      Kotonakin perinteisen kokoinen lehti levälleen ja aamukahvittelu lehteä selaillen ja lukien.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      107
      1825
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1417
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1396
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1329
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1313
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1247
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1192
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1068
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      14
      1041
    Aihe