Helvetillä pelottelu jos tekee keksityn synnin :)

Maarit_43

Heissan!

Minusta tämä Helvetillä pelottelu ei ole oikeen. Varsinkaan jos keksitään "synti" ja sitä aletaan toitottaa. Että jos teet sitä tahi tätä joudut helvettiin.

Olisi eri asia, minusta, jos synti olisi raamatussa kirjoitettu. Mutta, usein näin ei ole. On vaan aasinsilta - ja toinen - aasinsilta. Jonka kautta tulisi jo osata ymmärtää, että se asia on "syntiä":) Tämä on se pahin.

Tämä on minulle se vaikea asia nykyään. En ymmärrä mikä tässä on se pointti. Miksi elämäminen on vedetty niin tiukalle. Miksi on niitä raamatunlisälehtiä - syntiliitteet ja elämäntapasynnit. jne. jne.

Toteutuskin se, että saisi iloita uskosta. Mutta kun on näitä keksittyjä syntejä, elämä menee jatkuvaksi tarkkailuksi. Pitää ikäänkuin ajatella itseä ulkopuolisena miten nyt teen jotta ei vaan vahingossakaan tee mitään keksittyä "elämäntapa" syntiä.

Ahistaa...

46

491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miisatiisa

      Sitä voi uskoa vapaamminkin. Ei ole pakko aina uskoa sitä, mitä sulle sanotaan.
      Ite en esimerkiksi nää mitään väärää siinä, että kuuntelen välillä rytmikästä musiikkia. En vain nää tätä vääränä, joten en jaksa uskoa, että sen takia joutuisin minnekään helvettiinkään. Minä kun uskon ihan samalla tavalla Jeesuksen sovitustyöhön niin, kuin aina olen uskonut!

      • veetiville

        Niinpä. Itseasiassa Raamattu varoittaakin juuri tuosta, että ei pidä uskoa vääriä höpinöitä.
        Aloitus on sinänsä tosi hyvä, että mikä ihme siinä on, että aina joku toinen ihminen haluaisi sanoa toiselleen, että mitä saa tehdä ja mitä ei.
        Se ei liity Raamattuun tai uskoon mitenkään vaan on pelkkää soopaa.
        Jos on rehellinen itselleen ja asioille, on päivän selvää, että ei voi kuunnella mitään muiden keksimiä höpöhöpö juttuja.
        Usein mietin muuta, kun huomaan, että joku puhuu "palturia".
        Oikeasti elämässä ei pidä antaa aikaansa sekunttiakaan väärille asioille.
        Saa antaa jos haluaa, mutta itse en anna. Kun huomaan höpöhöpöhöpö tarinoita, niin en kuuntele.
        Jeesustakaan ei kuunnellut muuta kun ne, jotka tiesivät hänen olevan Jeesus, Jumalan poika.
        Muuthan meni pitkin poikin omia menojaan.
        Eli siis, olet oikeassa, kuten aloittajakin.
        Tämä ei ole asioiden halventamista vaan korottamista oikeisiin lokeroihinsa.


    • kynsienleikkaaja

      Sepä juuri. Turha alamaisten on pelätä höpösyntejä. Taitavat syntien keksijät viimeisellä tuomiolla olla selittelijän paikalla leikkimässä tietämätöntä kun Jumala heiltä kysyy miksi Minun Sanani olette turmelleet lisäämällä sinne omia sanojanne, hauskaa vai mitä meinaatte Einari ja Heikki.

    • SiddharthaGautama

      Tekoja tärkeämpää buddhalaisuudessa on mielentila, jossa toimitaan. Tulet kyllä löytämään etsimäsi Jumalan, jos etsit sitä itsestäsi.

      Buddhalaisuudessa ei ole synnin käsitettä eikä siten ole hyvää tai pahaa toimintaa. Toiminta on sen sijaan taitavaa tai taitamatonta. Taitava toiminta vie pois kärsimyksestä kohti vapautumista, kun taas taitamaton toiminta lisää kärsimystä.

      Taitamaton toimija saattaa olla ilkeä ja pahantahtoinen mutta yleensä on kyse siitä, että tekijä ei täysin hahmota tekojensa seurauksia sumentuneen mielentilansa vuoksi. Tekoja tärkeämpää buddhalaisuudessa on mielentila, jossa toimitaan. Teot itsessään ovat neutraaleja. Taitava toiminta on lähtöisin anteliaisuudesta, rakkaudesta, selkeydestä ja tietoisesta toiminnasta. Taitamaton toiminta saa alkunsa välinpitämättömyydestä, vihasta, pelosta, harhasta, ahneudesta ja mielen turtumisesta.

      JEESUS:

      Te kyllä tutkitte kirjoituksia, koska luulette niistä löytävänne elämän.
      En minä ole ihmisten kiitoksen tarpeessa. Minä tunnen teidät: teissä ei ole rakkautta Jumalaan.
      Minä olen tullut Isäni nimissä, ettekä te ota minua vastaan. Mutta jos joku toinen tulee omissa nimissään, silloin te kyllä olette vastaanottavaisia.
      Kuinka te voisittekaan uskoa! Te kärkytte kunniaa toisiltanne ettekä etsi sitä kunniaa, joka tulee yhdeltä ja ainoalta Jumalalta.

    • Varmaan ahistaa.

      Avaaja on liikuttavan oikeassa

      Jeesus ei käskenyt mennä ja levittää käsitystä synnistä, vaan käsitystä siitä, että Hän on Jumalan Poika, Jumala Jumalasta, Kaikkivaltias Vapahtaja.

      On totta, kun synnin käsite harmonisoituu ja Jeesus sumuun jää, on pakko keksiä uusille synneille nimet? Ne on soittimet ja naisten ehostamiset, ehkäisyt yms.

      Suurin syntikarhu on suu auki seuroissa, kun lapset kuulevat kiljuvista jalopurosta, kuulevat orrella huutavista syntymättömistä lapsista, kuulevat ”uskomattomista ulkopuolisista”, joiden suhde Jeesukseen on satakertainen todellisuudessa.

      Se on helppo lällättää hiekkalaatikolla ja ketoa; - Sinun perhe joutuu tulimereen, kun on televisio, ja vähän lapsia???

      Miten siihen vastaat? Ei mitenkään muuten, kun lapsen ajatusmaailma on samalla tasolla kun koulutetun eläimen, ei omaa tahtoa, ei Jeesusta, vain me uskomassa olevat.

      Rumasti sanottu, mutta se on juuri näin, ja kuka sen saa aikaan, pakanallinen SRK ja vahvemmat, joista isä saattaa samana iltana vetää kymmenvuotiasta mekkoon.

      Lapsille kristityt kirkot järjestävät omat pyhäkoulunsa samaan aikaan, kun saarnat puhutaan.

      En voi olla ottamatta erään maapohjantutkijan huolta, kun Hän oli päästänyt muutaman lapsensa vapaisiin suuntiin ja oli aivan kauhuissaan, kun he tulivat kotiin laulaen; - Jeesus on kuningas, Jeesus on voittaja, Jeesus auttaa minua??

      Mahtavaa, ajattelin minä, mutta mies sanoi, että ei koskaan siihen lahoon, vaikka se on 1400 kertaa suurempi, mitä Srk.

      Sitä vanhemmat saa mitä tilaavat, lastenkin järki pitää vangiksi ottaa.

      • jussihöyryissä

        Kirjoitustaidoton belsebulhelluntai asettamaassa ansojaan. Hallelujaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............


      • jussihöyryissä kirjoitti:

        Kirjoitustaidoton belsebulhelluntai asettamaassa ansojaan. Hallelujaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............

        Odottelin jo sinua, tästä rakki- kierros alkaa ilman tajua asiaan.


      • hulluhelluntai

        MV sinä luulet olevas?


      • jussufille

        Olet sinä helluntailahon vekkuli jeezuztelija.


      • Niinhän se on, jollakin on Jeesus, jollakin ei.


    • vl_Vaasasta

      En tiedä yhtään keksittyä syntiä. Tulin utelaaksi - mitä sinä tiedät? Vai piippaako päässäsi vain?

      • mm.Konsertit, teatterit, elokuvat, bingo, tanssit, diskot, urheilukilpailut, anniskelu ravintolat, kirkon järjestämät tapahtumat (kuten kerhot,pyhäkoulut,raamattuluokat,rippikoulut,yms) , kirkko konsertit, muiden uskonnoliset tapahtumat, ralli kilpailut, ravit, kesätapahtumat joissa esityksiä, epäuskoisten juhlat joissa on tarjolla alkoholijuomia, eriseuraisten kodit ja tilaisuudet, kaupat sunnuntaisin, lenkkipolut ym

        Kaikki Mooseksen lain 10 kohtaa seuraavin poikkeuksin: Älä tapa PAITSI sodassa, Älä pidä muita Jumalia PAITSI seurakuntajumalaa, Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi PAITSI silloin kun olet hänen uskonsa tilasta "huolestunut". Kunnioita isääsi ja äitiäsi PAITSI silloin kun he uskostaan eksyvät eriseuraan, Älä käytä väärin Herran,Jumalasi nimeä PAITSI Jumalan Valtakunnan yhteydessä, Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta PAITSI silloin kun sitä tarvitaan Jumalan Valtakunnan työssä.

        Älä omista TV-laitetta, Älä ole muodin orja, Älä käytä ehkäisyä missään muodossa, Älä runkkaa, Älä meikkaa, Älä laita korvakoruja, Älä ota lävistyksiä, Älä ota tatuointeja, Älä pidä "jumalatonta" partaa, Älä käytä värjääviä piilolinssejä, Älä pukeudu säädyttömästi, Älä värjää hiuksia, Älä pelaa rahapelejä, Älä kuuntele kevyttä musiikkia, Älä kuuntele muuta kuin uskoa vahvistavaa musiikkia, Älä lue uskoa heikentävää kirjallisuutta, Älä katso elokuvia, Älä osallistu luottamustoimiin jos se sotii siionia vastaan, Älä kerro ulkopuolisille mitään epäkohtia liikkeestäsi ,Älä kerro ulkopuolisille opillisia asioita, Älä kysy mihin säännöt perustuvat, Älä epäile seurakuntasi erehtymättömyyttä. Älä epäile johtokuntaa tai SRK:n veljiä mistään koskaan, Älä koskaan epäile tämän kieltolistan motiiveja tai perusteluja, Älä epäile vauvavaraston olemassa oloa, Älä epäile Jumalan Valtakunnan työmuotoja, Älä osallistu netti kirjoitteluun, Älä yritä muuttaa mitään minkä SRK on hyväksi nähnyt, Älä anna laittajalle sijaa, Älä ole tottelematon kun seurakunta sinua neuvoo elämäntavoille ,Älä liity urheiluseuraan, Älä osallistu musiikki konsertteihin, Älä eroa puolisostasi vaikka henki lähtisi, Älä katso samaa sukupuolta "silläsilmällä", Älä pidä vaatteita jotka mainostavat jumalatonta elämäntapaa, Älä pidä jumalattomia kavereita tärkeinä, Älä tee mitään sellaista joka estää osallistumasta seuroihin, Älä kalasta tai metsäsätä tai marjasta sunnuntaisin, Älä siivoa sunnuntaisin tai leivo tai haravoi tai leikkaa nurmikkoa tms. Älä jätä menemästä VL-tilaisuuksiin, Älä jätä puuttumatta tilanteeseen jossa joku tätä kieltolistaa rikkoo, Älä koskaan tee mitään minkä Saara-Äiti on hyväksi nähnyt kieltää, Äläkä koskaan tee mitään mikä voisi pahentaa joitain veljiä tai sisaria.

        Nämä nyt aluksi


      • Melperi_-
        Kesitas kirjoitti:

        mm.Konsertit, teatterit, elokuvat, bingo, tanssit, diskot, urheilukilpailut, anniskelu ravintolat, kirkon järjestämät tapahtumat (kuten kerhot,pyhäkoulut,raamattuluokat,rippikoulut,yms) , kirkko konsertit, muiden uskonnoliset tapahtumat, ralli kilpailut, ravit, kesätapahtumat joissa esityksiä, epäuskoisten juhlat joissa on tarjolla alkoholijuomia, eriseuraisten kodit ja tilaisuudet, kaupat sunnuntaisin, lenkkipolut ym

        Kaikki Mooseksen lain 10 kohtaa seuraavin poikkeuksin: Älä tapa PAITSI sodassa, Älä pidä muita Jumalia PAITSI seurakuntajumalaa, Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi PAITSI silloin kun olet hänen uskonsa tilasta "huolestunut". Kunnioita isääsi ja äitiäsi PAITSI silloin kun he uskostaan eksyvät eriseuraan, Älä käytä väärin Herran,Jumalasi nimeä PAITSI Jumalan Valtakunnan yhteydessä, Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta PAITSI silloin kun sitä tarvitaan Jumalan Valtakunnan työssä.

        Älä omista TV-laitetta, Älä ole muodin orja, Älä käytä ehkäisyä missään muodossa, Älä runkkaa, Älä meikkaa, Älä laita korvakoruja, Älä ota lävistyksiä, Älä ota tatuointeja, Älä pidä "jumalatonta" partaa, Älä käytä värjääviä piilolinssejä, Älä pukeudu säädyttömästi, Älä värjää hiuksia, Älä pelaa rahapelejä, Älä kuuntele kevyttä musiikkia, Älä kuuntele muuta kuin uskoa vahvistavaa musiikkia, Älä lue uskoa heikentävää kirjallisuutta, Älä katso elokuvia, Älä osallistu luottamustoimiin jos se sotii siionia vastaan, Älä kerro ulkopuolisille mitään epäkohtia liikkeestäsi ,Älä kerro ulkopuolisille opillisia asioita, Älä kysy mihin säännöt perustuvat, Älä epäile seurakuntasi erehtymättömyyttä. Älä epäile johtokuntaa tai SRK:n veljiä mistään koskaan, Älä koskaan epäile tämän kieltolistan motiiveja tai perusteluja, Älä epäile vauvavaraston olemassa oloa, Älä epäile Jumalan Valtakunnan työmuotoja, Älä osallistu netti kirjoitteluun, Älä yritä muuttaa mitään minkä SRK on hyväksi nähnyt, Älä anna laittajalle sijaa, Älä ole tottelematon kun seurakunta sinua neuvoo elämäntavoille ,Älä liity urheiluseuraan, Älä osallistu musiikki konsertteihin, Älä eroa puolisostasi vaikka henki lähtisi, Älä katso samaa sukupuolta "silläsilmällä", Älä pidä vaatteita jotka mainostavat jumalatonta elämäntapaa, Älä pidä jumalattomia kavereita tärkeinä, Älä tee mitään sellaista joka estää osallistumasta seuroihin, Älä kalasta tai metsäsätä tai marjasta sunnuntaisin, Älä siivoa sunnuntaisin tai leivo tai haravoi tai leikkaa nurmikkoa tms. Älä jätä menemästä VL-tilaisuuksiin, Älä jätä puuttumatta tilanteeseen jossa joku tätä kieltolistaa rikkoo, Älä koskaan tee mitään minkä Saara-Äiti on hyväksi nähnyt kieltää, Äläkä koskaan tee mitään mikä voisi pahentaa joitain veljiä tai sisaria.

        Nämä nyt aluksi

        Vedä ittes helluntaikiikkuun.


      • Vihelä
        Melperi_- kirjoitti:

        Vedä ittes helluntaikiikkuun.

        Tunnetko laitteen?


      • hallelujaaaaaaaaa

        Vältä hulluntai vaaroja.
        Helluntailainen ei saa:
        Katsoa televisiota, sillä siellä voi näyttäytyä Saatana. (Television voi kuitenkin löytää jokaisen seurakunnan jäsenen kaapista. Samaan kaappiin on tungettu jokainen homo, joka seurakunnan jäsenille on syntynyt.)
        Kuunnella radiota, sillä siellä voi saarnata Saatana, tai joku Syntinen.
        Lukea lehtiä, sillä niiden kautta voi viestittää Saatana. Lisäksi helluntailaiset pitävät paperia epäpyhänä materiaalina.
        Pelata tietokoneella, sillä ruudusta voi ilmestyä Saatana. Tai meisseli.
        Syödä veriruokia, sillä se kielletään Raamatussa.
        Nukkua, sillä unet ovat usein syntisiä ja niiden kautta Saatana voi korruptoida mielesi.
        Syödä, sillä se on irstasta ja Saatana voi olla myrkyttänyt ruoan synnillä.
        Juoda, sillä Jeesus muutti veden viiniksi ja alkoholin nauttiminen on synti.
        Paskoa, sillä pöntössä piilee Saatana.
        Runkata, sillä käsi joka heitä runkkaa voi olla Saatanan.


      • Olet_sinä
        Kesitas kirjoitti:

        mm.Konsertit, teatterit, elokuvat, bingo, tanssit, diskot, urheilukilpailut, anniskelu ravintolat, kirkon järjestämät tapahtumat (kuten kerhot,pyhäkoulut,raamattuluokat,rippikoulut,yms) , kirkko konsertit, muiden uskonnoliset tapahtumat, ralli kilpailut, ravit, kesätapahtumat joissa esityksiä, epäuskoisten juhlat joissa on tarjolla alkoholijuomia, eriseuraisten kodit ja tilaisuudet, kaupat sunnuntaisin, lenkkipolut ym

        Kaikki Mooseksen lain 10 kohtaa seuraavin poikkeuksin: Älä tapa PAITSI sodassa, Älä pidä muita Jumalia PAITSI seurakuntajumalaa, Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi PAITSI silloin kun olet hänen uskonsa tilasta "huolestunut". Kunnioita isääsi ja äitiäsi PAITSI silloin kun he uskostaan eksyvät eriseuraan, Älä käytä väärin Herran,Jumalasi nimeä PAITSI Jumalan Valtakunnan yhteydessä, Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta PAITSI silloin kun sitä tarvitaan Jumalan Valtakunnan työssä.

        Älä omista TV-laitetta, Älä ole muodin orja, Älä käytä ehkäisyä missään muodossa, Älä runkkaa, Älä meikkaa, Älä laita korvakoruja, Älä ota lävistyksiä, Älä ota tatuointeja, Älä pidä "jumalatonta" partaa, Älä käytä värjääviä piilolinssejä, Älä pukeudu säädyttömästi, Älä värjää hiuksia, Älä pelaa rahapelejä, Älä kuuntele kevyttä musiikkia, Älä kuuntele muuta kuin uskoa vahvistavaa musiikkia, Älä lue uskoa heikentävää kirjallisuutta, Älä katso elokuvia, Älä osallistu luottamustoimiin jos se sotii siionia vastaan, Älä kerro ulkopuolisille mitään epäkohtia liikkeestäsi ,Älä kerro ulkopuolisille opillisia asioita, Älä kysy mihin säännöt perustuvat, Älä epäile seurakuntasi erehtymättömyyttä. Älä epäile johtokuntaa tai SRK:n veljiä mistään koskaan, Älä koskaan epäile tämän kieltolistan motiiveja tai perusteluja, Älä epäile vauvavaraston olemassa oloa, Älä epäile Jumalan Valtakunnan työmuotoja, Älä osallistu netti kirjoitteluun, Älä yritä muuttaa mitään minkä SRK on hyväksi nähnyt, Älä anna laittajalle sijaa, Älä ole tottelematon kun seurakunta sinua neuvoo elämäntavoille ,Älä liity urheiluseuraan, Älä osallistu musiikki konsertteihin, Älä eroa puolisostasi vaikka henki lähtisi, Älä katso samaa sukupuolta "silläsilmällä", Älä pidä vaatteita jotka mainostavat jumalatonta elämäntapaa, Älä pidä jumalattomia kavereita tärkeinä, Älä tee mitään sellaista joka estää osallistumasta seuroihin, Älä kalasta tai metsäsätä tai marjasta sunnuntaisin, Älä siivoa sunnuntaisin tai leivo tai haravoi tai leikkaa nurmikkoa tms. Älä jätä menemästä VL-tilaisuuksiin, Älä jätä puuttumatta tilanteeseen jossa joku tätä kieltolistaa rikkoo, Älä koskaan tee mitään minkä Saara-Äiti on hyväksi nähnyt kieltää, Äläkä koskaan tee mitään mikä voisi pahentaa joitain veljiä tai sisaria.

        Nämä nyt aluksi

        Kesi aika ahtaalle itsesi lattanut ja kaukana olet Jumalan valtakunnasta, vaikka siellä Kempeleessä Jumalan valtakunta ainakin fyysisesti olisi melko lähellä. Siis rauhanyhdstys. Taikka vieläkin lähempänä, jos se työtön uskovainen rakennusaputyömies on sinun naapurisi.


      • Olet_sinä kirjoitti:

        Kesi aika ahtaalle itsesi lattanut ja kaukana olet Jumalan valtakunnasta, vaikka siellä Kempeleessä Jumalan valtakunta ainakin fyysisesti olisi melko lähellä. Siis rauhanyhdstys. Taikka vieläkin lähempänä, jos se työtön uskovainen rakennusaputyömies on sinun naapurisi.

        Jaa,, mutta tuohon Kempeleen Jumalan Valtakuntaan en usko ollenkaan, ihmisjuttuja.


      • Se_on_vain
        Kesitas kirjoitti:

        Jaa,, mutta tuohon Kempeleen Jumalan Valtakuntaan en usko ollenkaan, ihmisjuttuja.

        surkeaa, jos heräät liian myöhään. Helvetissä niin kuin rikas mies...


      • Se_on_vain kirjoitti:

        surkeaa, jos heräät liian myöhään. Helvetissä niin kuin rikas mies...

        Eiköhä ne Kempeleen rikkaat miehet asu Paiturissa ja kulkevat kyllä siellä kokouksissa, eikö riitä Sinulle.


      • kokemusta_on
        Kesitas kirjoitti:

        mm.Konsertit, teatterit, elokuvat, bingo, tanssit, diskot, urheilukilpailut, anniskelu ravintolat, kirkon järjestämät tapahtumat (kuten kerhot,pyhäkoulut,raamattuluokat,rippikoulut,yms) , kirkko konsertit, muiden uskonnoliset tapahtumat, ralli kilpailut, ravit, kesätapahtumat joissa esityksiä, epäuskoisten juhlat joissa on tarjolla alkoholijuomia, eriseuraisten kodit ja tilaisuudet, kaupat sunnuntaisin, lenkkipolut ym

        Kaikki Mooseksen lain 10 kohtaa seuraavin poikkeuksin: Älä tapa PAITSI sodassa, Älä pidä muita Jumalia PAITSI seurakuntajumalaa, Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi PAITSI silloin kun olet hänen uskonsa tilasta "huolestunut". Kunnioita isääsi ja äitiäsi PAITSI silloin kun he uskostaan eksyvät eriseuraan, Älä käytä väärin Herran,Jumalasi nimeä PAITSI Jumalan Valtakunnan yhteydessä, Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta PAITSI silloin kun sitä tarvitaan Jumalan Valtakunnan työssä.

        Älä omista TV-laitetta, Älä ole muodin orja, Älä käytä ehkäisyä missään muodossa, Älä runkkaa, Älä meikkaa, Älä laita korvakoruja, Älä ota lävistyksiä, Älä ota tatuointeja, Älä pidä "jumalatonta" partaa, Älä käytä värjääviä piilolinssejä, Älä pukeudu säädyttömästi, Älä värjää hiuksia, Älä pelaa rahapelejä, Älä kuuntele kevyttä musiikkia, Älä kuuntele muuta kuin uskoa vahvistavaa musiikkia, Älä lue uskoa heikentävää kirjallisuutta, Älä katso elokuvia, Älä osallistu luottamustoimiin jos se sotii siionia vastaan, Älä kerro ulkopuolisille mitään epäkohtia liikkeestäsi ,Älä kerro ulkopuolisille opillisia asioita, Älä kysy mihin säännöt perustuvat, Älä epäile seurakuntasi erehtymättömyyttä. Älä epäile johtokuntaa tai SRK:n veljiä mistään koskaan, Älä koskaan epäile tämän kieltolistan motiiveja tai perusteluja, Älä epäile vauvavaraston olemassa oloa, Älä epäile Jumalan Valtakunnan työmuotoja, Älä osallistu netti kirjoitteluun, Älä yritä muuttaa mitään minkä SRK on hyväksi nähnyt, Älä anna laittajalle sijaa, Älä ole tottelematon kun seurakunta sinua neuvoo elämäntavoille ,Älä liity urheiluseuraan, Älä osallistu musiikki konsertteihin, Älä eroa puolisostasi vaikka henki lähtisi, Älä katso samaa sukupuolta "silläsilmällä", Älä pidä vaatteita jotka mainostavat jumalatonta elämäntapaa, Älä pidä jumalattomia kavereita tärkeinä, Älä tee mitään sellaista joka estää osallistumasta seuroihin, Älä kalasta tai metsäsätä tai marjasta sunnuntaisin, Älä siivoa sunnuntaisin tai leivo tai haravoi tai leikkaa nurmikkoa tms. Älä jätä menemästä VL-tilaisuuksiin, Älä jätä puuttumatta tilanteeseen jossa joku tätä kieltolistaa rikkoo, Älä koskaan tee mitään minkä Saara-Äiti on hyväksi nähnyt kieltää, Äläkä koskaan tee mitään mikä voisi pahentaa joitain veljiä tai sisaria.

        Nämä nyt aluksi

        Kesitas on oikeassa. Lisätä voisi sen että vaikkaus - on syntiä. Eli kaikki rahapelit mitä voi netissä ja esim. r-kioskilla ostaa. Eihän me uskovaiset niitä.... sen olen kuullut...

        Eli jos pelaa rahapelejä - olet rahan himoinen - se on se "tosi" iso synti.

        Salassa pitää pelata..


      • kokemusta_on kirjoitti:

        Kesitas on oikeassa. Lisätä voisi sen että vaikkaus - on syntiä. Eli kaikki rahapelit mitä voi netissä ja esim. r-kioskilla ostaa. Eihän me uskovaiset niitä.... sen olen kuullut...

        Eli jos pelaa rahapelejä - olet rahan himoinen - se on se "tosi" iso synti.

        Salassa pitää pelata..

        Veikkaus ja rahapelit on luottamista Rahaan, eikä siihen, että Jeesus hoitaa asian, kuten Vuorisaarna sen kertoo;

        Matt. 6:30 Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset!

        Hän sanoo sen kaksi kertaa peräkkäin.

        Tämä Jeesukseen luottaminen tulee parhaiten esille lähetystyössä. Jokaisella Vapaan suunnan seurakunnalla on nimikkolähetti ja Hän saattaa olla hyvässä työssä maassaan ja heittäytyy muutamas sadan euron toimeentuloon tulevina vuosina, ka kukaan heistä ei ole kuollut nälkään, islamin toimiin ja luoteihin kylläkin.

        He teitävät, että Jeesus huolehtii lähetetytyistään, ihminen ei siihen pysty, mutta raha on monelle liian rakas, Jeesus jää toiseksi.

        Matt. 6:25 "Sen tähden minä sanon teille: älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet?

        Mutta tuo veikkaus. Se on myös minun heikkous. En lähde vartavasten veikkaamaan koytoa, mutta saatan toiveissani joksu veikata.

        Minä pidän sitä vikanani, se on lievä uskon heikkouteni.

        Kes.


      • Voi_sinua_Ke-
        Kesitas kirjoitti:

        mm.Konsertit, teatterit, elokuvat, bingo, tanssit, diskot, urheilukilpailut, anniskelu ravintolat, kirkon järjestämät tapahtumat (kuten kerhot,pyhäkoulut,raamattuluokat,rippikoulut,yms) , kirkko konsertit, muiden uskonnoliset tapahtumat, ralli kilpailut, ravit, kesätapahtumat joissa esityksiä, epäuskoisten juhlat joissa on tarjolla alkoholijuomia, eriseuraisten kodit ja tilaisuudet, kaupat sunnuntaisin, lenkkipolut ym

        Kaikki Mooseksen lain 10 kohtaa seuraavin poikkeuksin: Älä tapa PAITSI sodassa, Älä pidä muita Jumalia PAITSI seurakuntajumalaa, Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi PAITSI silloin kun olet hänen uskonsa tilasta "huolestunut". Kunnioita isääsi ja äitiäsi PAITSI silloin kun he uskostaan eksyvät eriseuraan, Älä käytä väärin Herran,Jumalasi nimeä PAITSI Jumalan Valtakunnan yhteydessä, Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta PAITSI silloin kun sitä tarvitaan Jumalan Valtakunnan työssä.

        Älä omista TV-laitetta, Älä ole muodin orja, Älä käytä ehkäisyä missään muodossa, Älä runkkaa, Älä meikkaa, Älä laita korvakoruja, Älä ota lävistyksiä, Älä ota tatuointeja, Älä pidä "jumalatonta" partaa, Älä käytä värjääviä piilolinssejä, Älä pukeudu säädyttömästi, Älä värjää hiuksia, Älä pelaa rahapelejä, Älä kuuntele kevyttä musiikkia, Älä kuuntele muuta kuin uskoa vahvistavaa musiikkia, Älä lue uskoa heikentävää kirjallisuutta, Älä katso elokuvia, Älä osallistu luottamustoimiin jos se sotii siionia vastaan, Älä kerro ulkopuolisille mitään epäkohtia liikkeestäsi ,Älä kerro ulkopuolisille opillisia asioita, Älä kysy mihin säännöt perustuvat, Älä epäile seurakuntasi erehtymättömyyttä. Älä epäile johtokuntaa tai SRK:n veljiä mistään koskaan, Älä koskaan epäile tämän kieltolistan motiiveja tai perusteluja, Älä epäile vauvavaraston olemassa oloa, Älä epäile Jumalan Valtakunnan työmuotoja, Älä osallistu netti kirjoitteluun, Älä yritä muuttaa mitään minkä SRK on hyväksi nähnyt, Älä anna laittajalle sijaa, Älä ole tottelematon kun seurakunta sinua neuvoo elämäntavoille ,Älä liity urheiluseuraan, Älä osallistu musiikki konsertteihin, Älä eroa puolisostasi vaikka henki lähtisi, Älä katso samaa sukupuolta "silläsilmällä", Älä pidä vaatteita jotka mainostavat jumalatonta elämäntapaa, Älä pidä jumalattomia kavereita tärkeinä, Älä tee mitään sellaista joka estää osallistumasta seuroihin, Älä kalasta tai metsäsätä tai marjasta sunnuntaisin, Älä siivoa sunnuntaisin tai leivo tai haravoi tai leikkaa nurmikkoa tms. Älä jätä menemästä VL-tilaisuuksiin, Älä jätä puuttumatta tilanteeseen jossa joku tätä kieltolistaa rikkoo, Älä koskaan tee mitään minkä Saara-Äiti on hyväksi nähnyt kieltää, Äläkä koskaan tee mitään mikä voisi pahentaa joitain veljiä tai sisaria.

        Nämä nyt aluksi

        sitas poloinen, en muuta sano...

        Kutta kysyn vain, minkä noista keksimistöäsi synneistä olet ajatellut tehdä? Valitse 5 - 10 kpl, kiitos.

        Ja toiseksi kysyisin, miksi tyytyisit keksittyihin syhteihin? Tekisit kerralla oikein kunnon synnin. Siis aidon synnin niin ei tarvitsisi painia keksittyjen kanssa. Niin kuin tuo yksi heinolalainen: menisit vaikka Pietarin huorataloihin ja rypisit siellä 3 - 5 päivää nin ei olisi enää mitään murheita sinullakaan noista joutavista keksityistä synneistä, vaan harteillasi olisi oidekisten syntien taakka. Mitä tähän sanot?


      • Voi_sinua_Ke- kirjoitti:

        sitas poloinen, en muuta sano...

        Kutta kysyn vain, minkä noista keksimistöäsi synneistä olet ajatellut tehdä? Valitse 5 - 10 kpl, kiitos.

        Ja toiseksi kysyisin, miksi tyytyisit keksittyihin syhteihin? Tekisit kerralla oikein kunnon synnin. Siis aidon synnin niin ei tarvitsisi painia keksittyjen kanssa. Niin kuin tuo yksi heinolalainen: menisit vaikka Pietarin huorataloihin ja rypisit siellä 3 - 5 päivää nin ei olisi enää mitään murheita sinullakaan noista joutavista keksityistä synneistä, vaan harteillasi olisi oidekisten syntien taakka. Mitä tähän sanot?

        Miksi minä teidän listoista valitsisin 5 syntiä, nehän teidän keksintöänne. Pitäkää omanne.

        Olen uudestisyntynyt, synti ei kiinnosta, huppuroi sinä niissä aivan vapaasti.

        Tehän teette huoratalon kotiinne, siellä pedofilia loistaa aamusta iltaan. Eikö sekään riitä.

        En sano mitään muuta, kun sen, että jos sormi meni suuhun, se kertoo vain tyhmyydestäsi, kokeile elää siinä ropassa.


      • Tuossapa_ihmeit-
        Kesitas kirjoitti:

        Miksi minä teidän listoista valitsisin 5 syntiä, nehän teidän keksintöänne. Pitäkää omanne.

        Olen uudestisyntynyt, synti ei kiinnosta, huppuroi sinä niissä aivan vapaasti.

        Tehän teette huoratalon kotiinne, siellä pedofilia loistaa aamusta iltaan. Eikö sekään riitä.

        En sano mitään muuta, kun sen, että jos sormi meni suuhun, se kertoo vain tyhmyydestäsi, kokeile elää siinä ropassa.

        ten ihme! Kempeleessä on täysin synnitön tyyppi. Laittakaa äkkiä siitä kuva palstalle!!!

        Todellinen harvinaisuus. Edellisen kerran sellainen on todistettavasti tavattu maan päällä parisentuhatta vuotta sitten.


    • ei_ihme

      Ei ihme, että avaajaa ahdistaa.

      Jokaista vilpitöntä uskovaisten ahdistavat vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen Raamatun vastaiset valheopit ja muu jumalaton meno vanhoillislestadiolaisuudessa.

    • Hupiukkokes

      Hurraa, Kesitas on huippu syntien luetteloija. Eiku konsultiksi hellareille, joilla ei ehkä ole noin hyvää syntien kehittäjää. Oikeastaan sopisit Trumpin valheidenkehittäjiin, kun entinen sai potkut. Laitapa paperit vetämään. Sinähän olet se wannabejuutalainenkin vielä, joka sitoo kehitysvammaiset lapset hellansankaan. Tuo kyllä viittaa enemmän nasseihin, pitää jättää z pois, ettei seriffi iske tähän postaukseen. Tuskin Trumppikaan sitoo vammaisia rautahellaan.

      Menethän sinä hupina tällä palstalla. Moni hupiukko on pitänyt palstaa hengissä. Mihinkä se töpsäväläinen katosi?

      • Milloin olen sanonut jotain kehtysvammaisista pahaa. Pane ne näkyviin, mutta heidän tuottaminen SRK;N painostuksesta, yli- ikäisenä on oman ja lapsen elämän halveksita.

        Pysy asiassa, annat väärän lausunnon ja olet valehtelia.

        Teidän tyhmyys se on joka maksaa ja saa aikaan elämätöntä elämää, linetkö yksi heistä.


      • taustahistoriaa
        Kesitas kirjoitti:

        Milloin olen sanonut jotain kehtysvammaisista pahaa. Pane ne näkyviin, mutta heidän tuottaminen SRK;N painostuksesta, yli- ikäisenä on oman ja lapsen elämän halveksita.

        Pysy asiassa, annat väärän lausunnon ja olet valehtelia.

        Teidän tyhmyys se on joka maksaa ja saa aikaan elämätöntä elämää, linetkö yksi heistä.

        Mitä olet mieltä seuraavasta? Tuolta pohjaltako ponnistat.

        Saksan herätyskristillisen elämän vaikuttajiin kuului Gustaf Friedrich Nagel (1868-1944), joka oli Vapaan evankelisen kirkon pastori, Allianzblatt -lehden päätoimittaja ja kirjailija. Nagel kirjoitti jo vuonna 1896 teoksen ”Suuri taistelu”, jossa hän näkee koko kristillisen seurakunnan olevan taistelussa ”juutalaisuutta” vastaan, jota hän näkee liberaalissa, lihallisessa ja valtiokirkollisessa kristillisyydessä. Juutalaisuus oli synonyymi epärehellisyydelle ja tuomittavalle ajattelulle. Vapaakirkkojen puhujat usein nimittivät luterilaista ja katolista kirkkoa ”juutalaisiksi” arvostellessaan niiden maallistumista.
        Hitlerin noustessa valtaan useimmat vapaiden seurakuntien jäsenet olivat ilahtuneita. Sekä natsien että vapaakirkkojen kannatus oli suurimmillaan maanviljelijöiden ja pienyrittäjien parissa sekä Saksan itäosissa, kun taas suurkaupungeissa ja teollisuustyöväen parissa molempien suosio oli vähäisempää. Lukemattomissa kristillisissä saarnoissa ja lehdissä hehkutettiin, että Hitler oli Jumalan lähettämä johtaja Saksalle. Oli jopa evankelioivia traktaatteja, joissa kehotetaan kääntymään Kristukseen puoleen, kun Saksaa johtaa Jumalaan uskova Hitler ja ateismi on kukistettu.


      • taustahistoriaa kirjoitti:

        Mitä olet mieltä seuraavasta? Tuolta pohjaltako ponnistat.

        Saksan herätyskristillisen elämän vaikuttajiin kuului Gustaf Friedrich Nagel (1868-1944), joka oli Vapaan evankelisen kirkon pastori, Allianzblatt -lehden päätoimittaja ja kirjailija. Nagel kirjoitti jo vuonna 1896 teoksen ”Suuri taistelu”, jossa hän näkee koko kristillisen seurakunnan olevan taistelussa ”juutalaisuutta” vastaan, jota hän näkee liberaalissa, lihallisessa ja valtiokirkollisessa kristillisyydessä. Juutalaisuus oli synonyymi epärehellisyydelle ja tuomittavalle ajattelulle. Vapaakirkkojen puhujat usein nimittivät luterilaista ja katolista kirkkoa ”juutalaisiksi” arvostellessaan niiden maallistumista.
        Hitlerin noustessa valtaan useimmat vapaiden seurakuntien jäsenet olivat ilahtuneita. Sekä natsien että vapaakirkkojen kannatus oli suurimmillaan maanviljelijöiden ja pienyrittäjien parissa sekä Saksan itäosissa, kun taas suurkaupungeissa ja teollisuustyöväen parissa molempien suosio oli vähäisempää. Lukemattomissa kristillisissä saarnoissa ja lehdissä hehkutettiin, että Hitler oli Jumalan lähettämä johtaja Saksalle. Oli jopa evankelioivia traktaatteja, joissa kehotetaan kääntymään Kristukseen puoleen, kun Saksaa johtaa Jumalaan uskova Hitler ja ateismi on kukistettu.

        Tältä pohjalta, mikäs siinä, mutta Saksalainen näkemys kylläkin poikkeaa useissa kirjoissa tuosta.

        Vapaakirkkoa ei oltu silloin vielä perustettu, se oli pabtistinen kirkko, eli mitä haluat sanoa, onko se sanomasi Varpaat suunnat, vai mitä.

        Mitkään vapaat suunnat eivät koskaan ole kyseenalistanut Juutalaista/ Israelia missään määrin, sehän on Jumalan silmäterä, ja vastaoppi, jota mm SRK edustaa, että Israelin paikka on nyt heillä, koska Jumala on MUKA hylännyt omansa.
        Tuota; usein nimittivät luterilaista ja katolista kirkkoa ”juutalaisiksi” arvostellessaan niiden maallistumista.** Ei ole koskaan tapahtunut.

        Luther on todella Hitlerin oppi- isä, Hän on kaiken antisemitismin isä, jota laajentaa Islamin sharia.

        Luterin ”suurin sanoma” olikin; Menkää ja polttakaa heidän synagogansa, ja tappakaa heidät.

        Näin julisti helvetin suurimpia matkaajia.

        Hieman lisää Nagelin olemuksesta saksalaisessa kirjallisuudessa. Hän on niin vaatimaton, ettei Hänestä teologiset opistot sekä Yliopistot ole juuri opettaneet eikä aikaa tuhranneet.

        Jotakin kuitenkin. Hän oli siinä suhteessa erikoinen, että Hän oli ns liikkuva saarnaaja, kuten Paavo Ruotsalainen Saarijärveltä, sillä erolla, että Paavolla oli koko vaatetus, Hänellä vain lannevaate.

        Olen istunut vain yhden lyhyen luennon, kuuntelemassa tätä elämäntapaintiaania ja yritän palauttaa asioita mieliin.

        Yhtenä jäi mieliin Hänen nimi, Nagel ja Hän oli kai yhtä huono kirjoittamaan kun minä, ja nimi saattoi alun perin olla Nagef? Toinen vaihtoehto on se, että F asettui Hänen etunimeensä Gustav (f)? Tiedä häntä.

        Nuorena hän oli sairaalloinen ja sairastu useita tauteja ja siksi valitsi vegetarismin, ja alkoi kasvattaa hiuksia, kuten Jeesus muka teki. Tieto, joka ei ole ollenkaan varma, sillä Jeesuksen syntymäalueella oli perinteisesti lyhyet hiukset.

        Muutenkin mukana alkoi olla myös henkioppeja, ja poraili rekiä pitkin kaupunkinsa maita ja oli talvellakin avojaloin ja vaihteli tuon tuosta vaimoja, yhteensä kolme kertaa.

        Politiikkaakin Hän kokeili, huonolla menestyksellä, ja kuolikin mielisairaalan sydämen vajaatoimintaan 1952.
        Itse pidän Häntä hieman häirikköteologina, selkeänä antisemitistinä, juutalaisten vihaajana, ei mikään merkittävä mies, eikä merkittäviä oivalluksia teologiassa.
        Kaikki viittaa perusteltuun mielisairauteen. Ei ole mitenkään muovannut Suomen uskonnon käsityksiä.

        Kes.


      • Sinähän_parisen
        Kesitas kirjoitti:

        Milloin olen sanonut jotain kehtysvammaisista pahaa. Pane ne näkyviin, mutta heidän tuottaminen SRK;N painostuksesta, yli- ikäisenä on oman ja lapsen elämän halveksita.

        Pysy asiassa, annat väärän lausunnon ja olet valehtelia.

        Teidän tyhmyys se on joka maksaa ja saa aikaan elämätöntä elämää, linetkö yksi heistä.

        kukautta sitten sanoit, että siellä Kempeleessä joka toisessa töllissä on kehitysvammainen kiinnitettynä ketjulla pöydänjalkaan. Ja syykin oli selvä: synnyttä'neet äidit olivat mielestäsi yli-ikäisiä.

        Noin vähän sinä poloinen ymärrät jumalallisia totuuksia. Jumalahan sen lapsen luo sellaiseksi kuin tahtoo, äidin iästä riippumatta.


      • Sinähän_parisen kirjoitti:

        kukautta sitten sanoit, että siellä Kempeleessä joka toisessa töllissä on kehitysvammainen kiinnitettynä ketjulla pöydänjalkaan. Ja syykin oli selvä: synnyttä'neet äidit olivat mielestäsi yli-ikäisiä.

        Noin vähän sinä poloinen ymärrät jumalallisia totuuksia. Jumalahan sen lapsen luo sellaiseksi kuin tahtoo, äidin iästä riippumatta.

        Sanoinko? Todista se, kusipää.


      • JumalaAuttaaSinuakin

        Miksi haukut toista ihmistä kusipääksi?

        Tuo ei ole kovin kohteliasta.


    • olettelapsellistapor

      Näin veeällissä!

      Ei KOSKAAN mitään asiaa eikä asiallista sanottavaa, pelkkiä riekkuvia tulee mieleen ne aasian apinat joita kiikkuu joka paikassa sähklankoja myöten isompaa ja pienenpää!

      eikö teitä ihmetytä koskaan miksi kesilla on sata kertaa enempi Raamatuntietoa kuin teillä veeällät yhteensä?!!?

      • Harhaopettaja

        Juttuhan on niin, ettei Kesitas tiedä Raamatusta mitään. Hänen tietonsa on sanoilla saivartelua, josta Pyhä Henki on kaukana. Uskovaisilla on tie autuuteen avoinna kuljettavaksi. Elävä usko ei saivartele Kesitaksen tavalla ja pyri viisastelemaan muutamalla Raamatun lauseella.

        Kesitas opettaa innokkaasti, mutta ei taidon jälkeen. Kadotuksen harhaopettaja tekee suurta tuhoa, jos lähteen sitä seuraamaan. Noita Simonkin pyysi rahalla saada apostoleilta Pyhää Henkeä, mutta sai vastauksen, että rahojesi kanssa menet helvettiin. Tämä se on vastaus Kesitaksellekin, jos et tee parannusta väärältä tieltäsi.


      • Harhaopettaja kirjoitti:

        Juttuhan on niin, ettei Kesitas tiedä Raamatusta mitään. Hänen tietonsa on sanoilla saivartelua, josta Pyhä Henki on kaukana. Uskovaisilla on tie autuuteen avoinna kuljettavaksi. Elävä usko ei saivartele Kesitaksen tavalla ja pyri viisastelemaan muutamalla Raamatun lauseella.

        Kesitas opettaa innokkaasti, mutta ei taidon jälkeen. Kadotuksen harhaopettaja tekee suurta tuhoa, jos lähteen sitä seuraamaan. Noita Simonkin pyysi rahalla saada apostoleilta Pyhää Henkeä, mutta sai vastauksen, että rahojesi kanssa menet helvettiin. Tämä se on vastaus Kesitaksellekin, jos et tee parannusta väärältä tieltäsi.

        Laita nyt jotain sellaista Raamtusta, että palsta tajuaa, että tiedät jotain.

        Vastaa vaikka siihen, miksi teillä on korvauteologia opetusohjelamssa? Se nimittäin vie helvettiin.

        Oletko siinä junassa?


      • Pinnasänky
        Harhaopettaja kirjoitti:

        Juttuhan on niin, ettei Kesitas tiedä Raamatusta mitään. Hänen tietonsa on sanoilla saivartelua, josta Pyhä Henki on kaukana. Uskovaisilla on tie autuuteen avoinna kuljettavaksi. Elävä usko ei saivartele Kesitaksen tavalla ja pyri viisastelemaan muutamalla Raamatun lauseella.

        Kesitas opettaa innokkaasti, mutta ei taidon jälkeen. Kadotuksen harhaopettaja tekee suurta tuhoa, jos lähteen sitä seuraamaan. Noita Simonkin pyysi rahalla saada apostoleilta Pyhää Henkeä, mutta sai vastauksen, että rahojesi kanssa menet helvettiin. Tämä se on vastaus Kesitaksellekin, jos et tee parannusta väärältä tieltäsi.

        Kullehan Harhaopettaja?
        Etkö voi vastata tuon Kessin kysymykseen suuressa viisaudessa, van loppuiko ÄLY?


    • Harhaopettaja

      Luepa tuosta, wannabejuutalainen. Äläkä luule olevasi jotenkin parempi sen vuoksi, että pidät itseäsi juutalaisena.

      34. Niin Pietari avasi suunsa ja sanoi: "Nyt minä totisesti käsitän, ettei Jumala katso henkilöön,
      35. vaan että jokaisessa kansassa se, joka häntä pelkää ja tekee vanhurskautta, on hänelle otollinen.
      36. Sen sanan, jonka hän lähetti Israelin lapsille, julistaen evankeliumia rauhasta Jeesuksessa Kristuksessa, joka on kaikkien Herra,
      37. sen sanan, joka lähtien Galileasta on levinnyt koko Juudeaan, sen kasteen jälkeen, jota Johannes saarnasi, sen te tiedätte;
      38. te tiedätte, kuinka Jumala Pyhällä Hengellä ja voimalla oli voidellut Jeesuksen Nasaretilaisen, hänet, joka vaelsi ympäri ja teki hyvää ja paransi kaikki perkeleen valtaan joutuneet; sillä Jumala oli hänen kanssansa.
      39. Ja me olemme kaiken sen todistajat, mitä hän teki juutalaisten maassa ja Jerusalemissa; ja hänet he ripustivat puuhun ja tappoivat.
      40. Hänet Jumala herätti kolmantena päivänä ja antoi hänen ilmestyä,
      41. ei kaikelle kansalle, vaan Jumalan ennen valitsemille todistajille, meille, jotka söimme ja joimme hänen kanssaan sen jälkeen, kuin hän oli kuolleista noussut.
      42. Ja hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hän on se, jonka Jumala on asettanut elävien ja kuolleitten tuomariksi.
      43. Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."
      44. Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
      45. Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
      46. sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
      47. "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"
      48. Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. Silloin he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä.

      • Täysin väärä, summassa haettu Raamatun kohta.

        Ei pelitä.

        Kokeile jotain muuta, eli mistä johdat korvaustelogian kontekstin.

        Ja tuohon heimooni en ole voinut vaikuttaa, mutta se on kutenkin Jumalan omaisuuskansa.

        Tymäiseekö olla pakana.


      • JumalaAuttaaSinuakin

        Oletko jutellut äitisi kanssa, mikä sinua vaivaa?

        Puhuminen auttaa monesti, kun on paha olla:)


    • 70_luvulla_syntynyt

      No se kai se juttu on pohjimmiltaan, että pitää varoa kaikkea maailmallista. Ja pysytellä mahdollisimman kaukana ettei "lankeaisi" aikoinaan kun olin nuori oli kielletty katsoa kilpaurheilua paikanpäältä esim hiihtokisoja. Mutta nykyään monilla vl ihmisillä on jääkiekon kausikortit ja muutenkin elo on niin syntistä jos vertaa 30 vuotta takaperin elämään. Usko on muuttumaton niin ehkä mutta synnit muuttuu ja niihin suhtaudutaan eri tavalla.

      • jUUH.eI_KAI

        siinä mitään. Ihan mielenkiinnosta kysyn vain, mitä katsomista on toisen hiihdossa? Tietysti jos itse on mies ja hiihtää naisen perässä niin sitä pyllyä voi katsella. Sen ymmärrän.


      • onko.mitään.muuta
        jUUH.eI_KAI kirjoitti:

        siinä mitään. Ihan mielenkiinnosta kysyn vain, mitä katsomista on toisen hiihdossa? Tietysti jos itse on mies ja hiihtää naisen perässä niin sitä pyllyä voi katsella. Sen ymmärrän.

        Onko sinulla vanhoillislestadiolaisella miehellä mitään muuta mielessä kuin naisten ja pikkutyttöjen pyllyt ja pillut?


      • DEi_ole_mieles-
        onko.mitään.muuta kirjoitti:

        Onko sinulla vanhoillislestadiolaisella miehellä mitään muuta mielessä kuin naisten ja pikkutyttöjen pyllyt ja pillut?

        sä muuta. Yhdessä heinolalaisen kanssa runkkailemme heinähattuvideoille.


    • hallelujaaa

      Mitä lestadiolaisuus sallii ja hyväksyy? Onko helpompi tehdä tällainen lista ja elää sen mukaan ja unohtaa kaikki muu.

    • MiettinenHesari

      Kertokaa minulle, miksi minä olen Jumalasta seuraava?

    • einytmuutatälläkertaa

      Kuule aloittaja, jos sinä tulisit oikeasti Raamatun mukaiseen uudestisyntymiseen, sinulta loppuisi kaikki tuollaiset kysmykset!

      ymmärrättekö te veeällät etä te olette syntymäfariseuksia eli tavoille opetettuja ilman omaa jumalasuhdetta!

      se on kaikkien ongelmienne äiti, miettikää sitä ja uskaltakaa joskus avata se Raamattunne ja katsoa sieltä ilman veeälklaseja mitä siellä todella opetetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1372
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    Aihe