Autojobbarin hämäyssanasto

ansiosidonnainen-mölypää

Kun nuhjuisessa kuluneessa nahkatakissaan oleva trokari ryhtyy esittelemään asiakkaalle piilovikaista jo paaliin joutavaa autonromuaan, niin hän käyttää romustaan mielellään erilaisia hämäyssanoja, millä yrittää saada asiakkaan luottavaiseksi raatoa kohtaan. Näitä sanoja ovat: Siisti, Asiallinen, Toimiva. Joskus saattaa jopa olla näiden jalasmökin pihassa olevien paaliromujen joukossa myynnissä myös jalasmökin pihan aurauksessa käytetty harmaa bensa-fergu traktori. Sekin on kuulemma "työkuntoinen", siisti ja asiallinen peli, josta jobbari on maalannut Halpa-Hallista ostetulla spray-maalilla jäähdyttimestä lamellit tukkoon, kun on yritetty maskia ja muitakin maalattuja osia ehostella. Maalia onkin ostettu sitten useampi spraypurkki ja koko ontuvakäyntinen romu on lähmätty maalilla suoraan vanteiden kuran päälle ja rasvaa tihkuvan moottorin öljyisen lohkon päälle. Jopa tuulettimen hihna on katsottu viisaaksi maalata.

Joka tapauksessa jobbari ei sano vahingossakaan esittelemästään paaliromusta seuraavia sanoja: Hyvä, Kestävä, Varmatoiminen, Huoletonta ajoa pitkäksi aikaa. Tai: "Jos tulee jotain ongelmia autoon, niin meillähän on virallisena autoliikkeenä ilman muuta myös takuu käytettyinä myymillemme autoille, joten siinäkin mielessä tämä auto on Teille arvoisa ASIAKAS huoleton ja varma ostos."

32

624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HarmaantunutMulkero

      Loistava kirjoitus!
      Minulla tuli vielä mieleen häkkiapinoilta kuultu "helmi", joita piha on toki pullollaan.

      • Annaspoika

        Rinta-Joupilla on "lähes ajamattomia" 26 tkm ajettuja. Itse kierrän moiset hauskuuttajat kaukaa. Satta luiskahtaa myynti-ilmoitukseen muutakin "lähes" sitä ja "lähes" tätä.


    • åänwijfujdf

      Vanhoja kaasarikoneita pystyi vielä "kunnostamaan" mutta nykyään jobbari haluaa sen kampiakselin asennon tunnistimen jos käynti ontuu.Ennen vielä savut hälveni kun kaksi purkkia stp:tä koneeseen.Laturi hoitui joihdon irroituksella jos villkuminen häiritsi.Pallonivelet kupista vasaralla kasaan niin klappi häipyi.Puoltava rumpujaru hoitui kun laski paremmalta puolelta kengästä siivun pois.Peräkin jollotti niin koivun sahajauhoa joukkoon.

    • Miranolia-kansipahviin

      Semmoisista pallonivelistä missä oli aikoinaan vielä rasvanipat, sai välykset hyvin pois, kun teki rasvaprässiin Plastic Paddingnista kovaksi jämähtävän seoksen ja painoi sen prässillä nipasta palloniveleen.

    • aasiakass

      No eipä sano kyllä yksikään virallinen autoliikekkään että ILMAN MUUTA KÄYTETYILLE AUTOILLE ON TAKUU

      • menisittöihin

        Yksinkertaisesta syystä: käytetyllä ei ole takuuta, kuin PERSEAUKISEN idiootin harhaisessa päässä.


      • PaskaJobbari
        menisittöihin kirjoitti:

        Yksinkertaisesta syystä: käytetyllä ei ole takuuta, kuin PERSEAUKISEN idiootin harhaisessa päässä.

        Tälle kusipäälle saa jatkuvasti nauraa.


    • Yrittäjävuosia

      Mikään autoliike joka toimii oikein ei anna käytetylle autolle takuuta vai antaako vaihdokin Tuoja tuomalleen autolle takuun minä vaan kysyn???ei ei varmasti no vastasin itse helppoon kysymykseen et miettikää ketä ne kusettajat on? Yksityiset. Ovat niin saatanan ovelia olevinaan.luulevat että myyjä on joku selvännäkijä tietää muka tulevat viat mitä edellinen yksityinen on peitellyt kun on vaihdokin tuonut.ja asia on just näin kokemusta on näistä yksityisistä.toki on niitä rehellisiäkin kiitos niiden.

    • KyrvänsyylänSanastoa

      -tekniikaltaan sekä ajoltaan normaali

    • Jokapäiväkauppaaenvalita

      Joo ei näistä perättömien kirjoittajista ole puheille tosiaan naurakaa niille olkoon omassa arvossa.

    • iqudoqudoqdhoqhdo

      Just. Kävin tänään eräässä Helsinkiläisessä autoliikkeessä ostelemassa Kia hybridiä jota olin katsonut jo aiemmin ja nyt ajatuksena tehdä kauppa, mutta henkilökunnalla ei ollut kiinnostusta (aikaa) odottelin aikani ja nostin ns. kytkintä. Menen huomenna johonkin muualle ja teen kaupan ilman koeajoa ja uusi auto.

      • sehuomineneitulekoskaan

        Minkä vitun takia kärkyit perseennuolentaa ja koeajoa, jos kerta menet "huomenna" ostamaan muualta ilman koeajoa. Eiköhän taas ammattitaitoiset myyjät tunnistaneet rahattoman palvelunkerjääjän ja "kartoittajan" ja antaneet hölmikkään aikan kyykistellä ja hiiviskellä autojen välissä. Normaali asiakas tervehtii liikkeeseen tullessaan ja kysyy mikäli häntä jokin kiinnostaa.


    • Käytetynkauppias_

      Heh... hullun-hauskasti aloittaja kääntää rehellisyyden haitaksi ja suorastaan kehottaa valehteluun ja valehtelu olisi rehellisyyttä ammattitaitoisempaa "palvelua"?!? Melkoinen oksennus ja käsitteiden (kännipäissään?) sotkeminen taas, joten pieni oikaisu lienee paikallaan.

      "...ei sano vahingossakaan esittelemästään paaliromusta seuraavia sanoja: Hyvä, Kestävä, Varmatoiminen, Huoletonta ajoa pitkäksi aikaa."

      => Eli autoliikkeenä toimii jo myyntihetkellä ammattitaitoisen rehellisesti. Kukaan ei voi myydessään kehua halpaa vanhaa autoa "varmatoimiseksi" ja huolettomaksi", sellaista ikiliikkujaa ei ole keksittykään joka ei huoltoa tarvitsisi.
      Tai no; juurikin jobbarit näin saattavat mainostaakin, ammattitaitoiset autoliikkeet ei koskaan ja jobbarillahan ei autoliikettä tietenkään edes ole.

      "Tai: "Jos tulee jotain ongelmia autoon, niin meillähän on virallisena autoliikkeenä ilman muuta myös takuu käytettyinä myymillemme autoille, joten siinäkin mielessä tämä auto on Teille arvoisa ASIAKAS huoleton ja varma ostos."

      => Edelleenkään jobbarilla ei liikettä ole. Toisekseen, kaikkia autoliikkeitä velvoittaa virhevastuut myydyistä autoista, takuu se ei tietenkään ole kenelläkään, joten liike toimii ammattitaitoisesti kun ei takuuta autoonsa mainostakaan. Täysin huoletonta, huoltovapaata ja varmaa käytettyä autoa ei ole olemassakaan. Virhevastuu ei ole takuu.

      Summasummarum:

      Aloituksessa kuvailtiin sittenkin AMMATTITAITOISEN AUTOLIIKKEEN myyntitoimintaa myydessä ja sen jälkeenkin.

      -Ei mainosteta myynnin kohdetta ylisanoilla paremmaksi kuin on. Ei siis väitetäkään huolettomaksi autoksi. Sellaisia ei ole olemassakaan.
      -Ei luvata takuuta jota ei käytetyissä autoissa automaattisesti tietenkään edes ole.
      -Kerrotaan asiallinen näkemys myyntituotteesta vaikkapa aloittajan sanoin: Siisti, Asiallinen, Toimiva.

      Siihen lisäksi hyvät kuvat ja tarkemmat esittelyt myyntituotteesta myös mahdollisista puutteista mainiten... eipä juuri parempaa myynti-ilmoitusta voi tehdä? Tähän ei jobbari kykene.
      Näin toimii rehellisyyteen jo ilmoittelussaan pyrkivä, liiketoimintaansa paneutunut ammattitaitoinen autoliike. Iso tai pikkuliike, tässä kohdin koolla ei ole niin väliä.

    • Käytetynkauppias_

      Lisätään vielä, miten minä käsitin aloittajan käsittävän mielestään hyväksi autoliiketoiminnaksi.

      Aloittajalle myyjän pitää olla palvelija, joka kuvailee myynnin kohdetta (käytettyä, huonoakin autoa) hyväksi ja luotettavaksi, näin ollen totaalisen varmatoimiseksi, huolettomaksi ja jos ei toimi niin takuu on voimassa. Täysin varma ja huoleton ostos.

      ...eli valehdella suut ja silmät täyteen paskaa?
      Piti siis tämäkin näköjään ihan kirjallisena nähdä, ennen kuin uskon että tuollaisiakin aasiakkaita todella voi olla olemassa. No, eipä näitä ole tullut niin pitkään tosiaan haastateltuakaan, kun ammattitaitoisesti osataan väistellä näitä paskanjauhantaan taipuvaisia oman elämänsä sankareita jo ennen kauppaan ryhtymistä.
      Normaaliälyiselle riittää rehellinen kuvaus autosta myynti-ilmoituksessa, asiakkaan hyvä oma tutustuminen paikanpäällä ostonkohteeseen sekä koeajon huomiot ja kauppa käy. Aloittajan kaltaisen asennevikaisen jobbariksi nimittelijän kanssa ei kauppaa tehdä. Moikka!

    • Autojobbarit

      Kuuluvat samaan kategoriaan, kuin horoskoopin kirjoittajat. Paljon luvataan ja kehutaan, mutta kaikki on vaan silmänlumetta. Kävin yhdessä jalasmökki "liikkeessä"koeajamassa autoa. Myyjä sanoi,pitäis antaa 100 euron pantti koeajolle. Sanoin,älä nyt unta näe. Sitten viimein pääsin koeajolle tällä "helmellä". Koeajon jälkeen jobbari kysyi,eikös ollutkin hieno peli? Sanoin,varmaan on joskus ollutkin,mutta ei tämä yksilö,jossa kytkin luistaa ja kone käy vain kolmella pytyllä.
      Kyllä siinä jobbaria syletti ja kiroili. Sanoin sille, sellaista elämä on,ei kaikkia voi höynäyttää.

      • Käytetynkauppias_

        Elämä on.
        Se on totta.

        Yhtälailla kuin totta on sekin, ettei jobbarilla ole autoliikettä eikä edes "autoliikettä".
        Ison autoliikkeen jokainen mieltää autoliikkeeksi.
        Yhtälailla se pienyrittäjäkin omistaa autoliikkeen, harjoittaa yhtälailla Suomen lakeja noudattaen yritystoimintanaan autoliiketoimintaa kuin Laakkonen konsanaan... toki hieman tai enemmänkin kuin hieman pienemmässä mittakaavassa.
        Autoliikkeen koko ei silti muuta faktaa, että samat vastuut ja velvoitteet kykenee pienikin autoliike kantamaan yhtä hyvin (tai huonosti, merkkiliikkeitä on yhtälailla hyviä ja huonoja/mustalla listalla) kuin vaikkapa maanlaajuinen Laakkos-ketju.

        Sitten sinuun ja aloittajan kaltaisiin pölväkkeisiin:
        Jos ja kun pidätte soveliaana yrittäjiä nimitellä jobbareiksi, se toki älyllenne sopivana teille on suotava.
        Edelleen, kun yrittäjä toimii autoliikeyrittäjänä, kantaa vastuunsa ja velvoitteensa hoitaa kuten kuuluukin, ei yrittäjän tarvitse teitä palvella eikä solvauksianne kuunnella. Suoraselkäinen yrittäjä valikoi asiakkaansa ja teitä ei huolita asiakkaiksi. Voitte vallan hyvin käydä edelleenkin Laakkosilla ja Joupeilla palvelua kerjäämässä ja ylihintaa autoistanne maksamassa eikä meitä syletä eikä kiroiluta yhtään; päinvastoin on pakko olla kiitollinen jos ymmärrätte suksia vttuun mahdollisimman kevyellä kehoituksella.
        Elämä on... Moikka!


      • mies83333333333

        Kyllä tämäkin avautuminen antaa taas hienon kuvan teistä autokauppiaista!


      • Käytetynkauppias_
        mies83333333333 kirjoitti:

        Kyllä tämäkin avautuminen antaa taas hienon kuvan teistä autokauppiaista!

        Kiitos.
        Osaisitko vielä eritellä jonkin epäkohdan, valheen tai sanonnan, joka aiheutti sinussa reaktion kömpelöön sarkasmiisi? Muutoinhan minun pitää tulkita tuo ihan oikeana kehuna, joka toki soveliasta ja ansaittua olisikin noin perustellun rehellisen suorasta kommentistani.


    • mikäkuviotämäon

      Oletteko tietoisia sellaisesta ilmiöstä, että jobbari myy isomman autoliikkeen vaihtoautoja omassa liikeessään? Siis autot ovat isomman liikkeen nimissä, mutta kuitenkin myynnissä pikkujobbarin liikkeessä ja ovat myös ison liikkeen vakuuttamia.

      Onko tämä normaali käytäntö?

    • Käytetynkauppias_X

      Juuri näin pitääkin toimia, kun myy käytettyä autoa ammattilaistasolla. Autoa ei missään nimessä kannata ylitsevuotavasti ylikehua vaan kuvailla realistisilla adjektiiveilla kuten aloittaja muutaman mainitsikin: "Siisti, Asiallinen, Toimiva."

      Jos sortuu ylikehuihin, kuten aloittajakin viittasi sanamuodoilla: "Hyvä, Kestävä, Varmatoiminen, Huoletonta ajoa pitkäksi aikaa." näin tilaa itselleen vain haaveilijoita pihan täydeltä (käytetty auto uudenveroisessa kunnossa) ja oston jälkeistä krapulaa potevia turhakkeita, joiden kanssa saa jälkipyykkinä painia vaikkapa "varmatoiminen" tai "huoleton pitkäksi aikaa" sanomisistaan.
      Vaarallista olisi myös lupailla mitään takuuta käytettyyn autoon, kun jokainen ammattilainen tietää, ettei sellaista tietenkään ole olemassakaan ja virhevastuuta takuuksi väittävä liike kyllä löytää itsensä syvältä suosta.

      Ps. Pihansa jokainen liike toki saa aurata tai aurauttaa millä vehkeellä tahansa ja kenen toimeksiantona parhaakseen katsoo, pitäähän piha kuljettavassa kunnossa olla?

      • 4875478

        "Vaarallista olisi myös lupailla mitään takuuta käytettyyn autoon, kun jokainen ammattilainen tietää, ettei sellaista tietenkään ole olemassakaan"

        Mikään ei estä kauppiasta antamasta takuuta myymälleen autolle ja kyllä se vaan silloin on olemassa, vaikka toki sitä saa kutsua myös virhevastuuksi tai vain sopimusehdoksi.


      • Käytetynkauppias_XX
        4875478 kirjoitti:

        "Vaarallista olisi myös lupailla mitään takuuta käytettyyn autoon, kun jokainen ammattilainen tietää, ettei sellaista tietenkään ole olemassakaan"

        Mikään ei estä kauppiasta antamasta takuuta myymälleen autolle ja kyllä se vaan silloin on olemassa, vaikka toki sitä saa kutsua myös virhevastuuksi tai vain sopimusehdoksi.

        Äärimmäisen tyhmää olisi myös pitää virhevastuuta takuuna, kuten tässä nyt sinulle "4875478" pääsi käymään.
        Ja kuten totesin; pidän jos ei nyt ihan täys-huijarina niin ainakin "pikkuisen kettuna" sellaista autokauppiasta tai automyyjää, joka virhevastuuta kutsuu takuuksi. Heitäkin valitettavasti alalla on.

        Kaltaisiasi takuu-uskovaisia on valitettavan paljon ja nimenomaan kaltaisesi takuuluulottelijat (virhevastuu olisi muka takuu) ruuhkauttavat mm. kuluttajavalituslautakunnan ja maistraatit turhilla valituksillanne, kun takuuta ei todellisuudessa ollutkaan.

        https://tekniikanmaailma.fi/autot/kuluttajat-eivat-hahmota-sita-etta-vanhalla-autolla-takanaan-satojatuhansia-ajokilometreja-valitukset-kasvussa/

        "Kuluttajat valittivat yleisimmin siitä, että käytettynä ostetussa autossa ilmeni vika tai vikoja pian kaupanteon jälkeen. Kuluttajat eivät KKV:n mukaan ”aina hahmota sitä, että vanhalla autolla voi olla takanaan satojatuhansia ajokilometrejä ja ettei autoliike ole vastuussa auton tavanomaisesta kulumisesta”. "

        KKV = Kilpailu- ja KuluttajaVirasto


      • 4875478
        Käytetynkauppias_XX kirjoitti:

        Äärimmäisen tyhmää olisi myös pitää virhevastuuta takuuna, kuten tässä nyt sinulle "4875478" pääsi käymään.
        Ja kuten totesin; pidän jos ei nyt ihan täys-huijarina niin ainakin "pikkuisen kettuna" sellaista autokauppiasta tai automyyjää, joka virhevastuuta kutsuu takuuksi. Heitäkin valitettavasti alalla on.

        Kaltaisiasi takuu-uskovaisia on valitettavan paljon ja nimenomaan kaltaisesi takuuluulottelijat (virhevastuu olisi muka takuu) ruuhkauttavat mm. kuluttajavalituslautakunnan ja maistraatit turhilla valituksillanne, kun takuuta ei todellisuudessa ollutkaan.

        https://tekniikanmaailma.fi/autot/kuluttajat-eivat-hahmota-sita-etta-vanhalla-autolla-takanaan-satojatuhansia-ajokilometreja-valitukset-kasvussa/

        "Kuluttajat valittivat yleisimmin siitä, että käytettynä ostetussa autossa ilmeni vika tai vikoja pian kaupanteon jälkeen. Kuluttajat eivät KKV:n mukaan ”aina hahmota sitä, että vanhalla autolla voi olla takanaan satojatuhansia ajokilometrejä ja ettei autoliike ole vastuussa auton tavanomaisesta kulumisesta”. "

        KKV = Kilpailu- ja KuluttajaVirasto

        Ne ehdot pitää lukea siitä sopparista ja jos myyjä myöntää takuun, siinä mitään ongelmaa tarvitse olla sopimusteknisesti.
        Typerää tuommoinen yksioikoinen vaahtoaminen, kun ei edes vaivaudu lukemaan, ennenkuin aloittaa, sillä olen kirjoittanut selvällä suomen kielellä, että mikään ei estä myyjää MYÖNTÄMÄSTÄ takuuta, niin sitten joku älykääpiö alkaa sepustamaan ettei ole ollut takuuta ollenkaan. Se että KKV on noin kirjoittanut, johtuu yksinkertaisesti siitä, että niissä valitustapauksissa myyjä EI OLE todellisuudessa myöntänyt mitään takuuta, eikä ostajalla ole ollut siitä sopimusta olemassakaan, se kun sattuu olemaan vähän eri asia, kuin jos siitä takuusta on mustaa valkoisella.


      • 4875478
        Käytetynkauppias_XX kirjoitti:

        Äärimmäisen tyhmää olisi myös pitää virhevastuuta takuuna, kuten tässä nyt sinulle "4875478" pääsi käymään.
        Ja kuten totesin; pidän jos ei nyt ihan täys-huijarina niin ainakin "pikkuisen kettuna" sellaista autokauppiasta tai automyyjää, joka virhevastuuta kutsuu takuuksi. Heitäkin valitettavasti alalla on.

        Kaltaisiasi takuu-uskovaisia on valitettavan paljon ja nimenomaan kaltaisesi takuuluulottelijat (virhevastuu olisi muka takuu) ruuhkauttavat mm. kuluttajavalituslautakunnan ja maistraatit turhilla valituksillanne, kun takuuta ei todellisuudessa ollutkaan.

        https://tekniikanmaailma.fi/autot/kuluttajat-eivat-hahmota-sita-etta-vanhalla-autolla-takanaan-satojatuhansia-ajokilometreja-valitukset-kasvussa/

        "Kuluttajat valittivat yleisimmin siitä, että käytettynä ostetussa autossa ilmeni vika tai vikoja pian kaupanteon jälkeen. Kuluttajat eivät KKV:n mukaan ”aina hahmota sitä, että vanhalla autolla voi olla takanaan satojatuhansia ajokilometrejä ja ettei autoliike ole vastuussa auton tavanomaisesta kulumisesta”. "

        KKV = Kilpailu- ja KuluttajaVirasto

        Otetaan vaikka esimerkki, että liike myy käytetyn auton ja ilmoittaa antavansa siihen puolen vuoden / 10 000 km ajalle takuun ostopäivästä, niin ostajan on syytä vaatia se lupaus myyjältä kirjallisena ja mieluummin eriteltynä takuun kattavuuden suhteen, mutta siitä ei ole epäilystäkään, etteikö sellainen lupaus sitoisi myyjää oli kyseessä sitten liikkeenharjoittaja tai yksityinen henkilö.

        Tai yhtä hyvin ko. myyjä voi myöntää virhevastuun samoilla ehdoilla, eikä siinä käytännössä ole silloin mitään eroa tuohon edelliseen, pelkästään käytetty eri termiä sopimussidonnaisuuden merkitystä kuvaamaan. Se on toki totta, että periaatteessa tarkoittavat eri asiaa, mutta sisältö eli sen myyjän vastuun kuvaus ratkaisee näissä.


    • VanhaTurskaMyy

      Vikojakin voi vähätellä. "Osa motonetissa 20 euroa".

    • huoltomies_

      Juuri huollettu = piilovikaisen paaliromun moottoriin on vaihdettu Halpa-Hallin halvimmat kirkkaat öljyt. Öljynsuodattimeen ei ole koskettukaan.

    • Sokeajobbari

      "niillä ajaa vielä pari talvea".

    • trokari-mulqvisti

      Jakohihna vaihdettu = Se hihna pitää ihan oikeasti vaihtaa, eikä vain kirjoittaa sinne väärennettyyn huoltokirjaan jonnekin kohtaan, että "jakohihna vaihdettu".

    • naurua-naurua

      ryhdikäs ikäisekseen...

    • SanooÄkäpussi

      Ajoltaan normaali

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe