Kissa ulostaa lattialle

Neilikkalikka

N. 10-vuotiaat leikatut narttukissat sisäkissoina. Toinen melko säännöllisesti etsii kuin tuskaisesti paikkaa jonne ulostaa, käy hiekkalaatikollakin mutta ei kelpaa ulostamiseen, pyörii ympäri huoneistoa mutta lopulta aina lähes samaan paikkaan tekee kakkansa. Ongelmaa on ollut jo melko pitkään mutta taas pahentumisvaihe. Välillä kaikki on hyvinkin. Virtsat aina hiekkaan.
Nämä kissat ovat arkoja vieraille molemmat, tämä ongelmakäyttäytyjä on vieraiden aikana aina sängyn alla piilossa, toinen on rohkeampi, tulee tutkimaan vieraat etäisyydeltä jo 5 minuutin jälkeen mutta ei anna koskettaa eikä kiinni.
Ongelmäkäyttäytyjä on tämän kaksikon päällikkö, antaa usein kyytiä toiselle, on ihmisensä puoleen kääntyjä ja mustasukkainen ihmisestä, ei anna toisen tulla mielellään ihmisen lähelle.

Mikähän tässä olisi ratkaisu ja tilanteen helpotus?
Kiitos etukäteen vastaajille :)

6

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kisulitonsöpöjä

      Onko kisuilla omat hiekkalaatikot? Ajattelin vain, että jos on sama, niin ehkä tämä kissa ei tykkää toisen kissan hajuista. Tahtovat nämä naukujat olla aika tarkkaa väkeä. :)

    • kissanoppi

      Meillä oli sama ongelma. Ratkaisimme asian niin, että aina kun kisumme kakkasi lattialle, painoin sen kuonon siihen läjään ja pidin sitä siinä 10-20 sekuntia. Vähitellen oppi kakkaamaan hiekkalaatikkoon.

      • sairastaon

        Vaikka ehkä äitis opetti sut kuivaks noin.
        Kissojen kohdalla se on eläinrääkkäystä.


      • OlenRopotti

        tossa on vaarana että alkaa kusta sänkyyn. väittäisin että kissalla on tarve osoittaa kuka on kunkku talossa eli se on epävarma asemastgaan ja joutuu täten ylikorostamaan sitä. Vaikea sano miten kotianne pitäisi muutta kissa ystävällisemmäksi kun ei tiedä kodistanne mitään. Onko kiipeilypuita, hyviä olekelupaikkoja, onko lapsia jne..
        Jollain konstilla kissan stressiä tarttis vähentää ja itseluottamusta lisätä: huutaminen ja rankaiseminen toimii vähän väärään suuntaan.


    • sivustaseuraajan

      Useapi hiekkalaatikko ja yhteen erityyppistä hiekkaa tai vaikka pellettiä kokeeksi. Esim. 3 hiekkalaatikkoa, kahteen sitä tavallisesti teillä käytettävää hiekkaa ja yhteen pellettiä. Putsaa laatikot tarpeeksi usein.

    • kissaisi

      Meillä osittain samanlainen ongelma: Kaksi leikattua narttua, 14-vuotias ja 12-vuotias, sekä uutena tulokkaana kohta vuoden ikäinen leikattu narttu. 12-vuotias on se ongelmakäyttäytyjä ja myös arempi piileskelijä muttei kyllä mikään päällikköluonne, ja se on ruvennut välillä pissaamaan sinne tänne. Se kävi vastikään eläinlääkärissä ns. kymmenvuotistarkastuksessa ja hammaskiven poistossa, eikä mitään sairauksia havaittu, joten vika tuntuisi olevan korvien välissä. Tähän asti se on ihan siististi käynyt hiekkalaatikolla, mutta viimeiset puoli vuotta on ollut melko holtitonta. Kissa on tosiaan pennusta asti, koska syntyi ulkokissaksi, ollut hyvin arka ja tuntuu välillä pidättelevän hätäänsä eikä uskalla mennä kylpyhuoneessa sijaitsevalle hiekkalaatikolle, jos vaikka pesukone pyörii siellä. Lisäksi meillä on kaksi alle kouluikäistä lasta, jotka saattavat stressata kissaa. Toisaalta lapsia on ollut jo monta vuotta ja nuorin kissakin meillä melkein vuoden, joten on vaikea sanoa, mikä kissaa vaivaa, kun rauhatonta talossa on ollut ennenkin ja vasta nyt pissaamisongelma on pahentunut. Kissa pissailee vääriin paikkoihin sekä meidän silmiemme edessä että kaikkien (ihmisten) poissa ollessa, joten mitään logiikkaa touhussa ei ole. Hiekkalaatikon puhtaudella tai likaisuudella ei ole vaikutusta asiaan. Stressin vähentäminen ja itseluottamuksen lisääminen, mitkä tuossa mainittiin, voisivat silti auttaa, mutta miten se käytännössä tehdään? Huomiota antamallako? Kissa tykkää mm. istua kehräämässä sylissä ja nuolemassa siinä housunlahjetta tai paidanhelmaa. Ja pahoitteluni alkuperäiselle kysyjälle, että ei tässä mitään uutta vastausta tullut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      341
      3841
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1709
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      59
      1473
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe