lapsien hyvinvointi

liiansuuretsappaat

Nakkila meinaa kaikessa hiljaisuudessa pienentää kouluverkkoa.Kyläkoulut kiinni.Pakkala tyhjenee ja sinne on saatava oppilaita.Sekin on todella huonokuntoinen rakennus.Villilän ylläpidon takia kunnan taloustilanne on surkea.Siksi ollaan laittamassa kyläkoulut kiinni.Miksi tuo Villilä kostautuun pienten koululaisten maksettaviksi?Eiköhän olisi parasta lopettaa tuo Hollywood meininki,sen aika meni jo.

60

1437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ssdfsff

      Nakkila meinaa kaikessa hiljaisuudessa pienentää kouluverkkoa.

      HYVÄ!

    • järvikyläntie

      tarttis varmaa tehdä ny oikeesti jottai..mun mielestä..

      • tuli.ja.lasta.pani

        "ELY-keskus on tehnyt kaikille Satakunnan kunnille aloitteen neuvottelujen aloittamisesta koskien vastaanottoa".

        Ja heti vaalien jälkeen alkaa se "vastaanotto", eli jihadistien pakkosijoittaminen.

        Nyt sen näkee mitä tuo leikki maksaa ja mistä se kuitataan. Suvakit ovat nyt tosi onnellisia, kun tulee elämään edes kerran unelmalihaa veronmaksajien kustannuksella.

        Tosin talebaaniterroristeille näyttää kelpaavan vain 10-vuotiaat pikkutytöt, niin kuin Laitilassa. Niitä on sitten helpompi murhapolttaa elävältä. Niin se murhattiin Porin juoksijatyttökin.


      • muutamasossu

        Jo hekumoitti ajatuksella mitä semmoselle sotaa ja kauhuja pakenevalle talipaanimuijalle vois tekaista.
        Voi tulla suuriullatus kun kylillä lompsii karvanaamasia kypsässä iässä olevia elitasopakoloisia aipädi lapasessa.

        Määnaura.


    • ketämunkämpänostaa

      no taksit saa ainakin töitä.ilta ja aamu päiväkerhoon ei tarvitse mennä kun lapset istuu linjaautossa 7-17.tosin tuo kolmen kilsan raja siirretään viiteen.eli suurin osa vanhemmista kuskaa muksujaan kouluun itse.pienituloisilla siinä voi olla ongelmia.helppo tuosta on lopettaa koulut kun asuu lähellä keskustaa.monella on kämppä vähän syrjemmässä ja pankki omistaa talon.joskus voisi myös ajatella muita ,kun näitä päätöksiä tekee.kova kiire nuijia päätös ennen kunnallisvaaleja.

    • lapsetensin

      Samaa mieltä Villilän tukeminen lopetettava. Tulkoon toimeen omilla tuloillaan.

      • villilähankittiin

        ennen nykyistä talouden alamäkeä joka alkoi 2008 paikkeilla.
        Nyt on halvempaa pitää kuin antaa ilmaseks jollekin ja odotella aikojen paranemista.
        Samoin Vasaramäki,Wanha pappila ja moni muu kohde jotka ovat loistavia kohteita mutta tällä hetkellä huonosti arvostettuja.


    • Ins.Jaatinen

      Varsin pian tämä tulikin uuden sivistystoimenjohtajan (kok.) nimityksen jälkeen. Pitää sitä tietysti jollain yrittää päteä ja kiittää valinnasta. Tämä on oikeaa Nakkilan sisäsiittoisuuden riemujuhlaa!

    • Mummu126

      Kyllä nakkila näivettyy tällä menolla.omat kusee kintuille.eipä siinä paljoa lapsia ajatella.isoja päätöksiä tekee,tuolla työkokemuksella.fantastista!

    • mummu127

      Niin, kaipaan entistä sivistysjohtajaa.......

    • mag357

      pitää nostaa älläkkä ja marssia kunnantalolle kun kaikki paskiaiset on siellä..ja eiku............

    • mummu129

      Sivistyshistoriasta löytyy koulureittien mittailua metrimitalla, täyttyykö
      kuljetuskriteeri? Että semmosta sivistystä.
      Kukaan ei uskalla ääneen sanoa, että pyrkimyksenä on "kakarat keskustaan"
      ja kyläkoulut myyntiin.

    • mummu130

      maksoi mitä maksoi .muksut keskustaan .säästöjä näillä ei saada.lisää velkaa.pitäähän uusi koulukeskus remontoida..vanhat koulut saa kuulemma purkaa,eihän niitä ketään osta.tai ehkä jos tulee uusi pakolais aalto.mitähän koulujen pitäminen maksaa tyhjillään?miten muka keskustan koulussa on "parempaa"opetusta?rahat loppu jne.silti joku puhuu vielä uudesta kirjastosta..näin kokoomus perustelee .taitaa olla kateellisia kun toiset oppilaat viihtyy kyläkoulussa.

    • mikaEd

      tattaran kouluun ja opetukseen olen tosi tyytyväinen. omat lapset ovat koulurauhan puolesta pärjännyt tosi hyvin, kiitos opettajien ja hyvän kouluhengen.nyt jos koskaan aion todella vastustaa koulun lopetusta, koska mitään selviä näyttöjä säästöistä ei ole ja ei tule.päin vastoin.

    • Päättäjätvaihtoon

      Makwan Amirkhanin sanoin: "Joistain ihmisistä vaan näkee, että ne ei oo hyviä ihmisiä"
      Lapsiakin saisi JOSKUS AJATELLA.Jokainen joka omilla aivoillaan vähänkään ajattelee,niin tajuaa että ei se ole lapselle todellakaan hyväksi olla missään suurkoulussa. Sääliksi käy.

      • PAPPA147

        LAKATKAA MUMMUT PORAAMASTA.JOSSEI SYNNY KUNTAA TARPEEKSIMUKULOITA NII EI VOI PIKKU KOULUJAKAA PELASTAA.SE VAA ON TOSI ASIA.TURHA LYKÄTÄ PÄÄTÖSTÄ KUNNEI ASIA MUUKS MUUTU.


      • Sivistymätönjohtaja

        Pappa147 viikkaa nyt vaan hameensa,ja menee nukkumaan sekä näkemään unta koulujen sulkemisista saaduista säästöistä,joilla koko kunnan talous pelastuu.Halleluja.Papalla on varmasti kokoomuksen huivi kaulalla nukkuessaan.


    • Mummu126

      Enpä ole noita säästölaskelmia nähnyt.ei niitä ketään näytäkkään.tuulesta temmattuja lukuja.todennäköisesti sama raha menee kouluun oli niitä 1 tai 2. Ajan henki vain on tämä.eipä tarvitse katsoa kuin hallituksen touhuja.perse edellä puuhun

    • Lapseteka

      No eipä nakkilassa montaa ääntä tarvitse kun on oikeista piireistä.riittää kun muutama sukulainen äänestää.sielläpä olet sitten päättämässä oikeista asioista mistä et ymmärrä mitään.mut saapa naamansa näkyviin.en tarkoita kaikkia ,mutta joku voi tunnistaa tästä itsensä.kunnan alasajo onnistuu kyllä.mutta kuitenkin,kaipa sitä tarvis vaikka marssia kunnantalolle katsomaan että ketä näistä on vastuussa

    • Olenrobotti

      Asuntojen arvo ei ainakaan pääse nousemaan,autio kylä.

    • Entinen_kyläkoululainen

      Nii i, "ei ole oppilaita kyläkouluissa". Silti Ruskilan koulussa on noin 70 oppilasta joka on enemmän kuin Nakkilan lukiossa ja kaiken lisäksi sieltä tuli viime vuonna enemmän seitsämäs luokkalaisia kuin Kirkonseudun koulusta. Perkele, seuraavaksi ne varmaan lakkauttaa lukion ja sanoo että siellä oli niin vähän opiskelijoita. Eli vaikka olen itse uskonut aina kokoomuksen ideologiaan niin nyt kyllä täytyy sanoa että uusi koulutoimen johtaja voisi painua itse sinne koulun penkille opiskelemaan!

    • Pikkupikkupilttien

      Ja muidenkin kotieläinten turvallisuus on enemmän uhattuna siellä kotona kuin koulussa .
      Ennen vanhemmaksi tulemista pitäisi suorittaa edes alkeellinen ajokortti lapsen kasvattamisen alkeista ja yleensäkin ihmisyydestä.
      Nykyisin käytössä oleva tapa jossa jokainen kusimulli ja virttyneen hukkaviivan kantaja saavat soitella masurkkaa hetekassa ja hankkia mukuloita yhteiskunnan rasitteeksi..on johtamassa yhteiskunnqn vääjäämättömään tuhoon olkoon se koulu sitten kaukana tai lähellä.,suuri tai pieni.
      Vahinko tapahtuu jo kotona.

    • mte75

      todella hyvä ja toivottavasti valottava kirjoitus lindiltä satakunnan kansassa.

      • Lautakunnissa

        Istuvat kumileimasimet eivät päätä mitään vaan hyväksyvät valmiina eteentuodut päätökset.
        Niinkauan kun valtuustoissa ja lautakunnissa istuu pedofiilipuolueiden ja vasureitten juoppoja kaljalla ja viinalla ääniä ostaneita jatkuu toiminta samanlaisena..piipityksen määrästä riippumatta.
        Tarjolle tulee taas hyviä kiinteistöjä vaikka suurperheen kodiksi ja halavalla kunhan koulut laittaa ovet säppiin.
        Sosdemlat ja perseet voi avata vaikka huostaanotto/ vastaanottopaikkoja niihin voihyväveliverkoston tuella.

        Nimim.rikastusta joka notkoon&saarelmaan


    • nyppääsis

      Vaaliloissa läpitte kun luppailis vastustaa kyläkoulujen lakkauttamista ..ja pualusta laukkautettujen uutee käyttöö ottamist.
      Kretuliinine rätti kaulas kulettais et kaikki näkis kuimme ollaan vastaan...vähä kaikkee niinku.
      Heltta ja pää täriste pitäs puhheita kiikkustoolijjalka kainalos ja nahkiaine suupiäles et näkis ko ole niinko kottiippäin kaikes.
      Ja laajemmi vastustas klopalisaatioo ja muita herrojemmetkuja..ja vasisteja...ja natseja.
      Mut pualustas eurostoliittoo ja mamutusta koska #vastuunkanto #sydänpaikallaan #humaanisuus

      Nimpalmäänaura ko hiilesttehty affena ko mää nää ensmäise ko tarttu tähä

      =)

      • nonninnysse

        On tos alempana et kunnallisvaaleilta kyselemään et laitetaaks kiivvai ei.


    • ope69

      Ruskila on lopetuslistalla, huhut kertovat. Entä Tervasmäelle suunniteltu
      uusi asutusalue, eikö olisi kiva Ruskilan koulu säilyttää.

    • Lapseteka

      Tai säkkimäen valmiit tontit.kunta on niitä mainostanut"suljemme koulun vierestä,älkää vain tulko tänne"varmasti sinnekin olisi tulijoita,jos olisi koululla tulevaisuus turvattu

    • KokEmuss

      Älkäähän nyt.Kyllä jos on kokoomuksen väkeä päättämässä niin on järki mukana päätöksissä.Mikäs puolue sitä Guggenheimia niin olisi Suomeen halunnut.Ai niin,kokoomus.
      Noh,suljetaan Suomesta kyläkoulut niin saadaan rahoitus kuntoon Guggikseenkin. Kyllähän kyläkoulujen sulkemisista säästöä tulee,onhan niistä laskelmia näyttää,eiku.

    • Kaikessahiljaisuudessa

      En ymmärrä

    • juu_uh

      Lopetetaan koko Suomen koulu systeemi niin säästetään rahaa

    • VanhaRuskilanOppilas

      Jos Ruskilan koulu lopetetaan Jari jää työttömäksi!

    • konsonkalle

      Muutosta pukkaa. Nuoria raikkaita ehdokkaita. Keskustalla iso rykmentti.

    • liianvanhavaltuustoon

      ketä siellä mahtaa olla kyläkoulujen asialla?ja ketä ei?

    • tiw

      Eipä tänne Nakkilan syrjäkylille juuri viitsi uusia lapsia tehdäkään, kun yhtään ei tiedä, minne menevät kouluun ja pitääkö toisen vanhemmista jäädä vielä kotiin ajamaan oman jälkikasvunsa koulukyytejä. Nakkilassa ei valitettavasti ole mitään vetovoimaista tai yhtään hyvää syytä, miksi lapsiperhe tänne muuttaisi. Ymmärrän, että kyläkouluja lakkautetaan, jos lapsia ei ole, mutta kyllä sitten pitää kyyditykset ja iltapäiväkerhot pienemmille olla kunnolla hoidettu. Nyt vain soudetaan ja huovataan, tehdään kouluista päätöksiä, joita sitten kohta taas muutetaan. Eipä tuonut oikein uusi kunnallisvaaliehdokkaittenkaan lista oikein valoa tunnelin päähän, tarvittaisiin vanhojen kehäkettujen tilalla nuorta, dynaamista verta, jotka ymmärtäisivät tavallisten tallaajien elämää eivätkä katsoisi heitä vain ylhäältä alaspäin. Valitettavasti kun miettii näitä Nakkilan nykyisiä ja ehdolla olevia kunnallisvaalipoliitikkoja, ei voi välttyä hyvävelikerho-ajatukselta.

    • dynamiittinuori

      Agraari-tausta kunnassa elää ja voi hyvin. Lapsista huolehtivat pihapiirin mummot
      ja papat. Päivähoito on ihan uusi juttu tälle elämäntavalle. Totta kai tämä säteilee
      myös kunnan päätöksentekoon.

    • eekku75

      tiw oli hyvä kirjoitus ja dyna olen kanssa saman huomannut,mummut ja papat kylällä oottaa mossen kanssa kelloaan kytäten koska kyläkoululle pääsee..omat mussukat kunnantalolla sormi perseessä.ei helvata mitä touhuu täällä nykyää o.ps Marja -leena Lindiltä hyvä kirjoitus sydänsatakunnassa ja satiksessa. Se pitäs suurentaa(n.4m)kork ja teettää 2 isoa kappaletta ja se 1 pitäs mennä liimaamaan nakkilan kunnantalon alaaulaan ja 2 niitten nyhveröitten kokoushuoneeseen, saisivat kaikki muutaman kerran sitä lukea josko jossai vaiheessa menis järki päähän.tai sit ei mene.

      vakavasti harkittu kunnasta pois muuttoa.

      • eurajoen-ytyvoimala

        Nakkilan veteen sekoitut huumeet,karjalaisten pakkoasuttaminen sekä sisäsiittoisuus niin peiton alla kuin kunnan viroissakin on SE syy.


    • tiktakk

      muutin joskus pois nakkilasta ,ajattelin ettei ikinä takaisin.tulin kuitenkin perheen kera takaisin.nyt koulu suljetaan vierestä.ajattelin ,että nakkila on kuitenkin kiva paikka asua .olin väärässä.samat naamat jotka jo koulussa pisti naamaansa joka paikkaa on nyt ajamassa nakkilaa alas.toiset vähän vanhempia millä on jo lapset maailmalla,ei siis itseä enää haittaa vaikka koulut suljetaan.kyllä tässä taitaa olla muutto edessä jos koulu suljetaan

      • Hävetkääs

        Joo,ei voi tätä kyläpahasta suositella yhdellekään lapsiperheelle nykyään.Päättäjät ei lapsia ajattele,kunhan hyväveliverkosto vaan pyörii ja ollaan niin hellanlettas kaveria keskenään.Villilään lyödään rahaa kiinni jotta on joku paikka minne "tärkeitä" ministereitä voi tulla kahville,ja niitä on sitten niin mukava nuoleskella.
        Kyllä pitäs aika moni virka kunnassa pistää uudelleen hakuun!


    • potkutperseelle

      eipä kuulemma kukonharjalaiset enää kiinnosta enää päättäjiä.kuulemma ei paljon kiinnosta millä muksut kulkee kouluun.itse joutuu järjestämään kyydin kouluun.sama on edessä muilla keneltä viedään koulu alta.onneksi meillä nakkilassa on oma "berner".kehtaakin näyttää naamaansa vielä.tulee varmasti seuraava nahkiaisparoniatar.Tunnettu Nakkilalainen ,tämä vain veti sen vessanpöntöstä alas!

    • naurismäki

      Pulinat pois. Villilän studiossa alkaa Henry Thell elämänkerta kuvaukset.

    • pulinatpois

      juu ja seuraavan leffan kuvaukset alkaa 2025,riippuen siitä jos ei valtio vedä rahahanoja kiinni.eipä tuo ihme olisi jos tuo laitos lopetettaisiin.kannattako vanhaa navettaa lämmittää?

    • ope3

      Satakunnan Kansa tänään kertoi tulevista koulujen sulkemisista.
      Ehdokkailla vain on suu supussa näistä asioista, nuoria perheitä
      tietenkin näillä keinoilla kosiskellaan, vai mitä??
      Oikein houkuttelee äänestämään.

    • kysykääpä

      Kannattaa kysellä kuntavaaliehdokkailta suhtautumista kouluverkkoasiaan. Koulujen lakkauttamista vastustaa suuri joukko kuntalaisia. Ovatkohan päättäjät äänestäjiensä asialla vai päättävät muuta. Kannatta kysellä.

      • eioomittään

        Sanomista jollei kannata niin ei kannata vaik kuntapelleks pyrkivä sanois mitä.
        Lupailla voi aina ettei meen porukalla ainakaan oo mitään semmosta et laitettais kiinni...ja kylmää ainakin oon ollu sitä(kin) mieltä et ei kannattais laitella kiinni..kaadas likka lisää sitä pirkkakaffeeta komää patsastelen täs polleena.

        Aivan sama mitä puhelee ja lupailee ni koulut menee kiinni jos talous edellyttää et kiinni menee ja koulu myydään vaik halvemmallakin ko vaan eroon päästään.


    • potkutperseelle

      kyse ei ole säästöistä vaan kuulemma opetuksen tasosta .pakkalan remontti maksaa about 1,5 millii jos ei ole homeeessa koko rakennus.sinne vain kaikki innolla opiskelemaan.tiedoksi vaan keskustanväki teidänkin lapset laitetaan sinne viherkasvuston keskelle!

    • sauseskunkarhu

      Lehdessä tänään " Enemmän" liitteessä pakinoitsija kehuu mm. nakkilalaisia
      ehdokkaita, kuinka mukavasti kertovat äänestäjille mielipiteensä mm. kylä-
      koulujen lopettamisesta.
      Päätökset tehdään vaalien jälkeen, silloin sopu säilyy ja kiva meininki.
      Aiheesta valmistuu filmi "Näin kusetan vaalikarjaani navetassa osa2"
      Romanian ystävyyskuntamme on tilannut opetuskäyttöön 85 kasettia.

      • karseaa

        Samanaikaisesti Nakkilassa suunnitellaan rakennettavaksi liikuntahalli, kust. arvio 7,6 miljoonaa, joka tietysti on ihan alakanttiin. Halliin rakennetaan kolme juoksurataa (moniko niitä tarvitsee?) ja kansainvälisen tason mittainen lentopallokenttä (onko montakin pelaajaa tällä tasolla nakkilassa). Tämä on suuruudenhulluutta. Tällä ylimitoitetulla hankkeella näytetään komeaa ulospäin. Ja samanaikaisesti kuristetaan 100 lapsen koulunkäynti Pakkalaan, jonka remontti maksaa 1,5 milj.ainakin. Tähän ei kuulu peruskorjaus, jolla vuotavat katot ja muut hullujen rakennusvuosien virheet korjattaisiin. Odotellaan, koska home oikeesti tulee esille. (Joillekin on tullut oireita, tää on facta). Eikä ne opiskelijatkaan Villilään voi mennä ilman remontteja, niiden hinnasta ei kukaan puhu. NYT OIKEASTI HERÄÄ KYSYMYS, mikä on päättäjien arvomaailma. Kun Pakkala tyhjenee, eikö siitä voisi tehdä kirjasto, kuntalaisten harrastetila (Otsolan tilat Artessa ihan ala-arvoiset ahtaudessaan) ja nuorten kokoontumispaikka. Näistä kaikista Nakkilassa on huutava pula. EI Op:n kokoushuoneessa tai Pirkka-kabinetissa voi harrastaa, kokouksia voi kyllä pitää. Siinä ne tilat sitten onkin.


      • fammu

        Ei kannata ihmetellä. Liikuntahallin suunnittelutoimikunnassa on Viren yliedustus, Aalto, Pöysti, Heikkilä. Itselleen tekevät hallia. Missä on jääviys?


      • Ins.Jaatinen

        Kuten tunnettua on myöhäistä rypistellä kun p***a on jo housuissa, mutta olisi mielenkiintoista tietää mikä vanhassa liikuntahallissa on huonoa. Olen kuullut moitittavan ilmanvaihtoa ja hallin lattiapintaa - molemmat korjattavissa huomattavasti pienemmällä rahasummalla kuin vanhan hallin purku ja uuden rakentaminen. Arvelisin molempien korjaantuvan muutamalla sadallatuhannella eurolla. Mitä taas noihin pikajuoksun harjoittelusuoriin tulee niin ei kai niitä valmennettavia Virellä niin montaa ole ettei heitä voi kyyditä naapurikuntiin harjoittelemaan. Kallis harvojen herkku!


    • Intiaanipäällikkö2

      Pakkalasta kirjasto ja lapset saa olla rauhassa.siitä uusi kirjastotila ja järkikäyttöä turhalle rakennukselle.liikuntahallista voisi jättää ne juoksuradat pois.naapuri kunnassa on rata valmiina.menköön sinne juoksemaan.ugh

    • Älääänestäkokoomusta
    • faari6

      Karhuhallissa, 15 min Poriin, löytyy juoksuratoja tarpeeksi.
      Palloiluhallin remontti, liian kallis pienelle porukalle.
      Nuo unohtamalla, uinti voisi jatkua Nakkilassa.
      Kyläkoulut jatkuisivat ainakin kolme vuotta.
      Pieni porukka vastaan kuntalaisten mielipiteet.

    • pappikovailukkari

      nakkilan sivistyslautakunta.mikä porukka tämä on päättämään nakkilan kyläkoulujen kohtalosta?sieltä ne esitykset tulee,miksi ei yhtään esitystä kyläkoulujen puolesta?tiedetään ketä siellä on kenenkin puolella.isot on ratkaisut ja yritetään kiireellä vetää läpi.ei näin isoja ratkaisuja voi hoitaa näin nopeasti.kyllä kuntalaisten mielipide pitää painaa.timeout

    • Idealamppu7643566

      Keskustan koulusta hajotetaan oppilaat kyläkouluihin niin loppuu kiusaaminen ja saa yksilöllistä opetusta. Tämä on loistava idea

    • tosiko

      Kuulin jonkun kertovan, että juoksuratojen hinnalla Nakkilasta voidaan kerran päivässä kuskata taksilla juoksijat Harjavaltaan tai Poriin sadan vuoden ajan. Oli ihan laskettu. Niin kalliit radat.

    • fannit

      Sekä Vire, että Paterit tekevät hyvää työtä sarallaan ja vapaaehtoisvoimin.
      Mutta nyt rakentaa juoksuratoja ja kansainväliset mitat täyttävää palloilu-
      hallia, kun kouluja suljetaan, eikä uimaan pääse.
      Rohkee ja suppee on pienten piiri.

      • porvariston-hillitty

        charmi?
        Höröhammas stöbbön jalanjälkiin mielivä hirtetyn velikin tuntee suurta sympatiaa patamustien riveissä kun saa nyökytellä samassa tahdissa ihailemiensa paikallispoliitik-kohelojen kanssa.
        Ei saa antaa pelolle valtaa.
        Kyläkouluista koraanikouluja.
        Musuja asumaan nakkimaahan.
        Kirkosta minareetti niin kuuluu joikhu konsoon saakka.
        Ja erimieltä olevilta kansalaisoikeudet pois koska rassismi.

        Ugh.


      • hometta

        Katsokaapa Nakkilan kunnan sivuilta sivistyslautakunnan esityslistaa. EI VIELÄKÄÄN SANAAKAAN siitä, mikä PAkkalan kunnostus maksaa ja kuka selvittää rakennuksen oikean kunnon. huonosti tehtyä rakennusta on KALLIS KUNNOSTAA, KUN HOMEET PÖLÄHTÄÄ SILMILLE.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe