Ylijäämäiset budjetit

lutberh

Rautavaaralla on tehty ainakin 10 vuotta ylijäämäisiä tilinpäätöksiä. Eikös Rautavaaran pidä olla rikas kunta.

17

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rautavaaranylijäämät

      Rautavaaran ylijäämäiset budjetit?!!!

      Näillä on saatu kuntalaiset uskomaan, että kunnalla todella menee hyvin.

      Kerrottaisiin näkyvästi, kuinka paljon rahaa tulee ja mistä erilaisten menojen kattamiseen. Ollaankohan sitten plussalla eli todella ylijäämäisen talouden kanssa tekemisissä?

      Valtionapuina tulee yli 50 % tavallisista käyttömenoista ja uusien rakentaminen eli investoinnit katetaan velalla. Eiköhän se mene karkeasti näin. Kunnan velka on 8000 euroa/asukas vauvasta vaariin ja on eri syistä lisääntynyt koko ajan.

      Onkohan kannattanut kovin julistaa ylijäämäisistä budjeteista. Kirjanpidolla voi esittää kaikenlaista ja kikkailla, kylläkin laillisesti, mutta jota ei meikäläinen, tavan ihminen ymmärrä lainkaan.

      Taloudesta kertominen yksinkertaiseksi! Tulot ja menot kerrottakoon rahavirtojen mukaan eli mitä kassaan tulee ja mistä sekä mihin rahaa menee. Jos tuo rahavirta vielä kerrotaan ilman valtionapuja ja velanottoa, minkälainen luku jää viivan alle. Taitaa olla miinusmerkkinen.

    • luiskanen

      Velkaa on sitten noin 14 miljoonaa. Missähän tilinpäätöskertymät piilee?

      • Kassatapahtumat

        Paljon on velkaa. Rahoitus on eri kuin kirjanpito tuloslaskelmineen, taseineen, poistoineen, jaksottanisineen jne... Siellä ne ovat ne kertymät, ei kassassa niin kuin me ymmärrämme.


    • jackblt

      Jos jätetään tietyssä tilanteessa poistot tekemättä, niin saadaan ylijäämää, mutta taloustilanne kunnassa on huonontunut.

      • tappiin

        Poistot jakaantuu pidemmälle ajalle kuin investointien tekeminen ja sillä tavalla rahoitus. Investoinnit rahoitetaan heti, poistot niistä jaetaan pidemmälle ajalla. Näillä sitten kikkaillaan ja saadaan näytettyä kunnan taloudellinen tilanne paremmalta kuin se todellisuudessa rahoituksellisesti on.

        Velka on aina velkaa ja se on joskus maksettava sekin. Joka tapauksessa velkamäärä / asukas on kunnassa suuri, olkoonkin, että ylijäämää on "jemmassa". Minä katson näitä asioita vain ja ainoastaan kassan näkökulmasta. Niinhän me katsomme omaa talouttakin, siis me, joilla on vain kukkaromme.

        Kunnan talous menee todellisuudessa koko ajan huonompaan päin ja sitä vielä ruokkivat nämä surullisen kuuluisat takaukset, vaikka RTVO:n velkajärjestelyt saivatkin pitkän ajan.

        Kestää sitä kunnan tilannetta hehkuttaa. Ensin mainostettiin joka paikassa tuolla surullisen kuuluisalla laajakaistalla ja sitten näillä kuntalaisiin vetoavilla ylijäämillä. Mitä ne ovat todellisuudessa.

        "Maailman tappiin"! Tuotahan sitä on kuultu ja luettu.


    • valokuitumies

      Kunnan ei kannata joka torppaan kustantaa valokuitua, koska nettiselaaminen onnistuu huokeammillakin tekniikoilla eikä valokuitu tuo lisäarvoa.

      • turhainvestointi

        Tuo on totta, mitä kirjoitit. Tekniikka kehittyy ja kohta koko valokaapeliin perustuva laajakaista on tarpeeton. Oli turha investointi. Niin kävi puhelinlinjoillekin.


    • ylijäämä

      Kun on kertynyt 4 miljoonaa ylijäämiä, niin sillä voi maksella rtvo,n velkoja.

      • kikkailua

        Rahoitus on kuitenkin hommattava muualta eli otettava 4 miljoonaa lisää velkaa eli velkataakka kasvaa yli 2300 euroa / henkilö. Olisi jo kymppitonni /asukas. Näin se menee.


    • TodellaMahtavaa

      Katso www.valtimo.fi: Esityslistat ja pöytäkirjat ja sieltä Valtimon kunnanhallitus
      15.08.2016 § 104 RAUTAVAARAN TIETOVERKKO-OSUUSKUNNAN SANEERAUSMENET-TELY/LAUSUMA.
      Täältä löytyvät kaikki asiakirjat ml. Pielisen Osuuspankin väitteet 23.6.2016, Valtimon kunnanhallituksen päätös 1.7.2016, Saneerausohjelmaehdotus 24.5.2016, Erityis-tilintarkastus 13.5.2016.

    • ToimintaKate

      Ei pidä sekoittaa Rautavaaran kunnan ja Rautavaaran tietoverkko-osuuskunnan asioita.

      RTVO on yritys. Vastuu on RTVO:n hallituksen jäsenillä.

      RTVO pääsi 8.2.2016 Kuopion Käräjäoikeuden päätöksellä yrityssaneeraukseen.

      Kuopion Käräjäoikeus hyväksyi 20.12.2016 RTVO:n Yrityssaneerausohjelman. Käräjäoikeus määräsi RVO:n maksamaan velkojille 9,3milj. euroa. Maksuaika 25 vuotta eli 2041 saakka. Valtimon kunnalle 2,4milj.euroa, Rautavaaran kunnalle 4milj. euroa, KoneNeliö Oy:lle 2,2milj. euroa muut velkojat Handelsbanken, Pielisen osuupankki, Verohallitus.

      Tätä Käräjäoikeuden 20.12.2016 antamaa päätöstä eli Yrityssaaneerausohjelman toteuttamista valvoo asianajaja Markku Ruotsalainen ja velkojien ammattitilintar-kastajat. Ts. Rautavaaran kunnan talous on kunnossa.

      Entä RTVO:n talous? Ota selvää nimimerkki Kikkailija ja Ylijäämä.

    • KuntalaisetKiittää

      Rautavaaran kunnalla ei ole hätäpäivää. Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta (RTVO) maksaa velkansa kunnalle n. 4 miljoonaa euroa korot 25 vuoden ajalta vuoteen 2041 mennessä.

      Tästä on Kuopion käräjäoikeuden päätös 20.12.2016. Asianajaja Markku Savolainen valvoo päätöksen toteuttamista yhdessä ammattitilintarkastaja Talvea Oy:n ja kunnanjohtajan kanssa.

    • JulkisuusLaki

      Valtimon kunnan pöytäkirjoista löytyy totuus: Kunnanhallitus 1.7.2017 § 95:

      "Kunnanhallitus toteaa selvittäjälle (asianajaja Markku Savolainen), että selvittäjän teettämässä Pricewaterhouse Oy:n KHT Jukka Lievosen tekemässä saneerausmenette- lyyn liittyvässä erityistarkastuksessa todetaan, että osuuskunta oli tarkastuksen tekijän käsityksen mukaan maksukyvytön jo vuodesta 2012 alkaen. Tästä syystä tulee tehdä analyysi siitä, miten saatu pienempi tuen määrä vaikutti osuuskunnan toiminta-edellytyksiin ja kuinka osuuskunnan rahoittajille Rautavaaran ja Valtimon kunnille kerrottiin pienemmistä avustuksista vuosina 2013 – 2014.

      Tilinpäätösten rekisteröinti ja niiden sisältö vuosilta 2013 – 2014 tulee selvittää velko- jille osuuskuntalain 10 luvun 8 §:n mukaan, koska vuosien 2013 ja 2014 tilinpäätöksiä ei ole käsitelty päätösvaltaisissa hallitusten kokouksissa. Hallituksen puheenjohtajan (Matti Ahonen) lisäksi enemmän kuin viisi ei ole niitä allekirjoittanut."

      • Osuuskunnanrivijäsenet

        Korjaus: Kunnanhallitus 1.7.2016 § 95.


    • AlijäämäksiMenee

      Rtvo:n ja Savon Kuidun kustannusvertailua löytyy netistä. Savon Kuidun liittymä on 2-3 kertaa kalliimpi tilaajalle riippuen tarkkailu vuosien määrästä. Liittymän hankintahinta olisi pitänyt olla vähintään 2.500€ ja kuukausimaksu 75€ - 100€.

    • Melkeinrakennusmestarina

      Justjoo! Teillä on pienet mokkulat koipien välissä. Rautavaaralla ei tarvitse tosiaankaan mitään valokuitua, kukaan rautavaaralainen ei edes tiedä mitä se tarkoittaa.

    • OtaJoSelvääAsioistakin

      Katso www.valtimo kunta: Esityslistat ja pöytäkirjat ja sieltä Valtimon kunnanhallitus
      15.08.2016 § 104 RAUTAVAARAN TIETOVERKKO-OSUUSKUNNAN SANEERAUSMENETTELY/LAUSUMA.

      Täältä löytyvät kaikki asiakirjat ml. Pielisen Osuuspankin väitteet 23.6.2016, Valtimon kunnanhallituksen päätös 1.7.2016, Saneerausohjelmaehdotus 24.5.2016, KHT J.Lievosen Erityistilintarkastus 13.5.2016.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe