79 000 suomalaismiestä työeleämän ulkopuolella

"Suomessa on liki 79 000 parhaassa työiässä olevaa miestä, jotka ovat pudonneet työelämästä ilmeisesti pysyvästi, sanoo Elinkeinoelämän valtuuskunta (Eva).


Työelämästä pudonneilla Eva tarkoittaa 25-54-vuotiaita miehiä, jotka eivät tee töitä, opiskele tai ole työkyvyttömyyseläkkeellä.
Muun muassa pitkittynyt työttömyys, alhainen koulutus ja vähäinen työhistoria heikentävät pudokkaiden työllistymistä.
Yksin eläminen on tilastojen mukaan ryhmään kuuluvien miesten leimallisin piirre."
http://www.iltalehti.fi/tyoelama/201702162200071692_tb.shtml


Minut voitanee lukea tuohon koska kieltäydyn töistä.

16

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • häpeäisitsika

      Miksi et käy töissä, vaan olet sossupummi ? Miksi helvetti muiden pitää kustantaa sinun säälittävä elämäsi? Tulet tänne vielä leuhkimaan asialla.

      • Olen 31v sossupummi ja onhan tässä muutamissa kuntsareissa oltu, mutta ne ovatkin enemmän niitä "relax" hommia. Ei kiinnosta tehdä jotain hommia mistä ei jää kuin luu käteen! Mieluummin oleilen pienellä "palkalla" kuin tuhlaan aikaani töissä.

        " Miksi helvetti muiden pitää kustantaa sinun säälittävä elämäsi?"

        Kustannat halusit tai et.



        Vielä kun kesä ois niin pääsisi taas Lahden satamaan nauttimaan lämmöstä samalla kun muut töissä monistuvat.


      • HallintoEiToimi

        - ja pakolla kustannat myös yli 100 000 matun täys ylläpito turisti lomat suomessa !! Kotoutus lomat, peheiden yhdistelyt, yms edut !!
        Suomeen tuli 45 000 matua, ja ennestään on jo noin 80 000 levossa eri lähiöissä edistämässä asumisella keinottelun tulonsiirtoja verovaroista !!
        - Lisäksi yhteiskunta polttaa rahaa supon ja poliisin terrori valvontaan satoja miljoonia, kun se uhka on nyt päällä !!


      • Ainoastaan kaistapäinen ihminen haluaa väenpakolla töihin jotta pääsee rahoittamaan tuota toimintaa.

        Ai ai ai kun kesä ois!


    • TärkeämpiAihe

      Miksi ei tutkittu ollenkaan syytä siihen, miksi miehille ei ole rehellisiä työpaikkoja ja rehellisiä palkka-töitä tarjolla ?

    • Rankaasija

      Ulostekalervo kuuluu tuohon joukkoon.

    • Hhh80

      Minä taidan sitten kuulua näihin työelämän ulkopuolisiin miehiin :) En saa rahaa työkkäristä enkä sossusta. Ruuaksi metsästän jäniksiä, kalastan, perunatkin tulee omasta pellosta, kanat munii munia. Eipä tuota kauheasti ole tarvinnut ihmispaljouteen astua vaan koiran kanssa aika menee rattoisasti.

      • korkeasti_koulutettu

        Täällä toinen joka ei nosta toimeentulotukia - eikä mitään muitakaan rahoja. Jos sellaiseen minut pakotettaisiin, pitäisin kyllä huolen siitä, että se tulee monin verroin kalliimmaksi yhteiskunnalle. Rahat elämiseen on aikanaan tulleet työtä tekemällä ja kortistossa oltu "varamiehenä" - mikä on sen tarkoitus: Jos oy-suomi-ab meneekin pieleen voidaan sieltä poimia ihmisiä vielä takaisin työelämään.
        Tarkoitus on tosiaan pysyä poissa työelämästä, mutta odotan kuitenkin tasavertaista kohtelua yhteiskunnalta: Jos joku saa enemmän, häneltä sitten edellytetäänkin enemmän! Syyt varmaankin moninaisia, miksi jäädään yhteiskunnan ulkopuolelle, mutta siihen en kuitenkaan usko, että siihen mitään syytä ei olisi. Syy on kyllä aina olemassa ja se on yleensä myös syytä korjata. Olen siis osoittanut olevani "yhteiskuntakelpoinen" tekemällä tietyn määrän vuosia työnantajalla vaikka suomi ei sitä ansaitsisikaan. Sen jälkeen olen todennut, että syyt painavat kuitenkin enemmän vaakakupissa ja yleisen oikeudenmukaisuuden toteuttamiseksi ei ole syytä tukea tätä yhteiskuntaa tekemällä sen eteen enää päivääkään tuottavaa työtä.


    • Ihmisyys_katoamassa

      Jos palkka on nykyään työstä samaa tasoa kuin työkkärin ns. korvaukset niin ei kukaan tervejärkinen sellaisiin paskahommiin lähde nöyryytettäviksi ja uskottele itselleen että tämä on portti parempaan elämään.

      Kukaan itseään kunnioittava duunarikaan ei paskahommiin lähde kuin pakon edessä ja pakko on yleensä asuntolaina tai muu siihen rinnastetava asia kuten että muuten tulee avioero tms. jännää.

      Nykyajan huutolaiseksi ja orjaksi ei kukaan ryhdy vaikka kuinka syyllistäisitte.
      Olisikin täysin oikein sille ehdottajalle itselle että joutuisi työttömäksi loppuiäksi niin tajuaisi kuinka urpo on ajatuksiltaan.

    • Lisääorjia

      haluaa EK työmarkkinoille, vaikka meillä on jo puoli miljoonaa työtöntä. Mutta EK ei kuuntele, vaan huutaa työvoimapula, työvoimapula, työvoimapula. 1.8 miljoonaa mamua Suomeen kun on hirveä työvoimapula, työvoimapula, työvoimapula, jatkaa EK huutamista.

      • KapitalisminKuvaa

        Suomesta halutaan tehdä turvaton kehitysmaa, jossa ihmisiä voi riistää vapaasti.


    • sossunpummi

      Siinä missä monet työttömät yrittävät kaikkensa päästäkseen töihin, minä teen kaikkeni pysyäkseni työttömänä. Olen tämän työkkärin virkalijoillekin lopulta suoraan tunnustanut. Mitä sitä enää salailemaan. Minulla on on tällä hetkellä voimassa rangaistustyössäoloehto, ja olen sossun pummi. En ole laiska ollenkaan, ja työ kyllä kelpaisi. Joskus jopa kaipaan töihin. Mutta EN VOI mennä töihin! Syynä on järkyttävän suuret velat ulosotossa. Jos menen töihin, vie ulosottomies palkastani niin suuren osan, että en selviä taloudellisesti. Velkaneuvonnasta on turha pyytää apua. He eivät voi auttaa, koska velkaa on liikaa. Että näin.

    • eisaatöitävaikkahakee

      Itsekkin taidan kuulua näihin 79000 suomalaismiehen joukkoon, ei töitä löydy eikä töitä saa vaikka kuinka hakee aina tulee se vakio ritiratiralla rimpsu vastauksena valitettavasti valintamme ei osunut kohdallesi tms.

      • KakeAmmattimies57

        Meitä on paljon.


    • uusi_tuuli_puhkuu

      Eikö tätä jo ymmärretä: Keskimääräinen uran pituus koulutuksen jälkeen(5v) on n. 10v. Tämä on haluttu pitkittää "työttömyydellä" vielä n. 5 vuotta jotta tilastot pysyisivät jotenkin kirkkaampina ja olisi hätätapauksessa ihmisiä, joita voi vielä ottaa töihin. Nämä kortistosta pudonneet kun ajattelevat jo omilla aivoillaan eivätkä välttämättä lähde töihin - ellei se ole välttämätöntä, kuten joku jo sanoikin. Näin ollen ihmisen elämästä menee peruskoulu ammattitutkinto työ työttömyys jaksoon aikaa n. 10 5 10 5=30 vuotta. Tämän jälkeen alkaa jo tajuamaan mikä on homman nimi, eikö totta? Yritetään pitää ihmiset poissa jossakin, jotta he eivät keksi mitään sellaista, mikä romuttaisi nykyisen yhteiskunnan ja tavan tehdä työtä. Mikään kun ei meitä sinällään pakota mihinkään valmiiseen sapluunaan - miksei sitten tekisi omaa sellaista, jonka kanssa pärjää hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      53
      2931
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      542
      2780
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1917
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1905
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1717
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1412
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1186
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1168
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1132
    Aihe