EK teki itsestään tarpeettoman

ovkk

Mitä järkeä työnantajien on maksaa jäsenmaksuja lafkalle joka ei heidän puolestaan tee enää yhtään mitään? Paras erota ja lopettaa Häkämiehen ja muiden syöttiläiden ruokkiminen vaan suosiolla.

Jos muuten luulevat että SAK ampuisi itseään samalla tavalla jalkaan niin erehtyvät. Hakaniemi tulee jatkossakin koordinoimaan jäsenliittojensa edunvalvontaa ja järjestämään työtaisteluita ja tukilakkoja entiseen tapaan, ehkä jopa kiihtyvään tahtiin nyt kun aseriisuntasopimukset ja sodankäynnin säännöt etelärannan toimesta tuhottiin.

11

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iuytrtyuiop

      Olet muuten aivan oikeassa. Toivottavasti unohdamme sosiaalidemokratian ja alamme aivan oikeasti puolustamaan duunareita ja heidän oikeuksiaan. Puhun siis liitoista.

    • Perustuslaki

      Ollaan edes hiukan analyyttisempiä ja todetaan, että EK:n jäsenet tekivät EK:sta tarpeettoman. Kun EK:lta lopetettiin oikeus neuvotella ja tehdä jäseniensä puolesta sopimuksia, se ei ehkä tehnyt EK:sta tarpeetonta, mutta ainakin muutti sen luonnetta.

      Jäsenet päättävät oman järjestönsä roolin eikä ulkopuoliset. EK:lle voi olla käyttöä, mutta ei AY-neuvottelukumppanina.

      Suomen perustuslakiin on kirjattu yhdistymisvapaus, johon kuuluu myös vapaus olla yhdistymättä. Siinä perspektiivissä ei kenelläkään pitäisi olla mitään valittamista ja jos on, niin muutos tapahtuu perustuslainsäätämisjärjestyksessä. En usko, että yhdistymisvapautta kuitenkaan halutaan muuttaa ainakaan AY-liikkeen piirissä.

    • häiriötäkö.halutaan

      Ainakin nuo työnantajataholta esitetyt työaikakaavailut lie esitetty siinä mielessä, että työntekijäliitot ja vasemmistopuolueet pysyivät mahdollisimman vahvoina ja elinvoimaisina.

    • sitäsaamitätilaaa

      Häkäpoika taitaa ajaa Suomen yleislakkoon orastavan nousun kunniaksi. Lakkokenraalit ovat jo määränneet liikekannallepanon.

    • kepulointia

      Edellä kerrottu juuri se tärkein. Mitta alkaa tulla täyteen jo tyhmemmälläkin. Äidin maidossa saatu kepulaisuuskaan ei estä duunaria vaatimasta oikeuksiaan riistäjää vastaan. Ei kannata enää puhua yhteiseen hiileen puhaltamisesta, koska duunarista meinataan tehdä orja.
      Lakot on aivan varma asia, se jo tajuaa tyhmempikin

    • AY-likkeenHätähuuto

      Aika kilahtaneita kommentteja lakoista ja muista pelkästään siksi, että neuvotteluosapuolet vaihtuvat.

      Ajatteleeko joku oikeasti niin, että neuvottelijat saavat päättää kenen kanssa neuvottelevat? Silloinhan SAK voisi neuvotella SAK:n kanssa eikä muita tarvita.

      Sinänsä on hienoa, että kuitenkin rehellisesti sanotaan, että lakkoja järjestetään. Se on osoitus siitä, että lakko on tärkeämpi kuin neuvottelu. Lakolla luodaan yhteishenkeä ja tuodaan esille omaa valtaa jäsenistön yli.

      Toisaalta lakko, joka on päätetty pitää neuvotteluista riippumatta voi vähentää vastapuolen intoa neuvotella. Mitä mieltä siinä olisi, jos joka tapauksessa tulee lakko? Ei mitään.

    • näinsevaanmenee

      Tuskinpa yleissopimuksen asiat, jotka EK/häkäpää yksipuolisesti irtisanoi siirtyvät alakohtaisiin sopimuksiin ilman taisteluja. Siis nyt voidaankin jo sanoa hyvästit paikallisopimuksille.

    • AyPummitHaisee

      EK toimii jäsentensa hyväksi. Sen vuoksi se hylkäsi pellekerhojen kanssa lässytyksen. Ei kannata hukata aikaa tyhjäntoimittajien kanssa. PaskaSAKki ja muut voivat mongertaa yksinään.

      • ite_haiset

        Nythän me duunarit voimme sitten ihan itse nostaa omia palkkojamme kun nämä EK:n pellet eivät ole enää häiritsemässä meitä.:))))


    • Näin-käy

      Eiköpä se Häkämies vielä miti että mitä tuli tehtyä, kun AKT pistää satamat ja rekkaliikenteen seisokkiin vaikkapa nyt 3 kuukaudeksi, nyt aluksi.

    • työehdotpoisko

      Yrittävät tehdä ammattiliikkeistä pikeminkin tarpeettomia. kyse on tällä hetkellä suoraansanoen ammattiliittojen olemassa olosta.Jos tuon linjan annetaan mennä läpi tai joustetaan ,vielä kiky sopimuksen jälkeen jonka tuli taata työrauha, voi ammattiliitot sanoa hyvästit merkityksellee ja pikkuhiljaa pistää ovet kiinni.

      Toiminta Ek :n puoleleta on ajattelematonta ,sillä tomillaan se asettaa työmarkkina tilanteen sopimattomaan tilaan,jolloin mitkään sopimukset ei ole käytänössä voimassa. Yritys on selkeä yritys sanelupolitiikkkaan päin Ek :n puolelta ja pyrkimys murtaa Ay liikkeet,kutsutaan toimea millä nimellä tahansa ,ei se asiaa toiseksi muuta.

      Toimi on erikoisen härki siltä kannalta,että työmarkinoilla on kikyllä nimen omaan ppyritty turvaamaan työrauha ja edistämään kilpailukykyä varmuutta ja ennakoitavuuutta lisäämällä. Kiky oli pääasiallisesti Ek:hanke hallituksen tuella ,joten on Ek:n luotettavuus sopija olapulena meni toimen mukana sen siliän tien. Työnantaja pui tuskin kiittää tästä ,eikä ainakaan työntekijät ja tuskin ammattiliitot suostuvat sanelupolitiikkaan ja paikallisen sopimisen edellytykset menivät siinä samassa kun esille tuli mikä tarkoitus on näiden toimien takana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe