Maan hinta?

kauppamiehiä

Ei näytä olevan kaupungilla rahasta kiinni kun maakauppoja tehdään. Jos antaa kaupungille reilun 40 hehtaaria metsää ja saa vaihdossa 50 hehtaaria viljelysmaata parikymmentä hehtaaria metsää sekä lisäksi rahaa yli puolimilliä sekä puun arvosta vielä parisataa tuhatta. Vois sanoa että tuli tehtyä hyvät kaupat.

116

3256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeusvoittaa

      Tuollaisessa pitäisi käyttää ulkopuolisen palveluja !!!!

    • whizzlady

      Miksi kirjoittaa arvoituksia?

    • kaikellarajansa

      Ei tarvitse kirjoittaa arvoituksia? Tämähän on täyttä typeryyttä ja uskomatonta kolloutta? Maksaa nyt 40 ha;sta metsää, josta puolet puhdasta aukkoa 600000 € ja lisäksi yli 50 ha peltoa 20 ha metsää yhteensä pitkästi yli miljoonan arvosta? Kyllä täytyy myyjän olla kauppaan tyytyväinen? Tämähän on aivan toivotonta kaupungin rahojen tuhlausta mihin puhemiehistö kaikessa viisaudessaan sortuu jatkuvasti?? Pyrkivät ilmeisesti riisikunnaksi madollisimman nopeasti? Ei se ole pöllöö, joka pyytää, mutta se on, joka maksaa!!!!!!!

      • Tässä varmaan maksaa osoite. Jos sinne on tarkoitus rakentaa kouluja, niin puhutaan miljoonista. Tässä niitä liikkuu nolla pilkku jotakin ja sillä saadaan rakennukset tarkoituksenmukaiselle paikalle. Kokonaiskustannuksissa summa ei tunnu missään ja voi jatkossa tuoda säästöjä kuljetuksissa tms.


      • maa.alue.on.jo.olemassa

        Kaupunginhallituksen esityslistalla ei ole minkäänlaista laskelmaa, mistä tuo 600.000 euroa on tullut! "Puheenjohtajiston" valmistelu ontuu pahasti. Piiri pieni pyörii taas vinhaa vauhtia. Saavatko "puhemiehet" myös osansa omiin liiveihin????


    • uteliasssssss

      Mitä missä milloin............kertokaa paremmin

    • veronmaksajaminäkin

      Tuo taitaapi olla nyt se satraappien maan ostos, jolle suunnitellaan rakennettavaksi joskus Ritavuoren koulu. Nyt on rahaa tuhlattavaksi asti. Alangon hinta olisi pikkuraha, mitä nyt ollaan valmiit maksamaan kouluista. Vaaleilla on vaikutusta.

    • vääräkäsitys

      Nyt aloittaja kirjoittaa satuja.

    • KaupatHaisee

      Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Lapuan kaupungin maakaupat nousevat medioihin. Lapuan kaupungin tilintarkastajan ja tarkastuslautakunnan tulisi selvittää kaupat pitemmältä ajalta.

    • maattoman.toive

      Kerrankin tarkastuslautakunta hoitaisi työnsä kuten pitää, jos selvittelisivät vähän noita maakauppoja ja niiden taustoja.

    • Iilimadot
    • takinkäännnöstähyötyy

      On tuo hajautettu malli koulurakentamisestakin vienyt rahaa kaupungilta ja hyödyntää satraappeja. Ei Alangon kannattajissa olisi muuten tullut niin totaalista ja ehdotonta takinkääntöä yhtä äkkiä. Rahasta on kysymys.

      • ihmejakummavain

        eikös nyt ollut kaupungin maakaupoista kyse eikä mistään koulurakentaisesta. eihä tuota kauppaa tartte muutakuin ihmetellä poutun mies teki hyvät kaupat toiselta poutunmieheltä


      • veronmaksajat
        ihmejakummavain kirjoitti:

        eikös nyt ollut kaupungin maakaupoista kyse eikä mistään koulurakentaisesta. eihä tuota kauppaa tartte muutakuin ihmetellä poutun mies teki hyvät kaupat toiselta poutunmieheltä

        Se maakauppa liittyy samaan ketjuun koulurakentamisen kanssa. Kaupunki maksaa ja satraapit kuorii kerman. Ritavuoren koulutontti tulee todella kalliiksi kaipungille.


      • maatavain
        veronmaksajat kirjoitti:

        Se maakauppa liittyy samaan ketjuun koulurakentamisen kanssa. Kaupunki maksaa ja satraapit kuorii kerman. Ritavuoren koulutontti tulee todella kalliiksi kaipungille.

        Kuka sen tontin omistaa?


      • veronmasajat

        Kuka omistaa, kaupunki nyt (jos hallitus maanantaina siunaa kaupan) kun siitä maksetaan ja korvataan maan vaihdolla entiselle omistajalle ruhtinaallisesti. Kaikki tämä vain, jotta satraapit saavat röyhistellä rintaansa vaalien alla, että me rakennamme koulun Ritavuoren perukoille. Halvempikin vaihtoehto olisi olemassa.


    • tälläinentapatäällä

      Puhemiehistössä on porukkaa, jotka ei erota metsän pohjaa pellosta valitettavasti ja kun on kysymyksessä kaupungin rahat, niin antaa mennä vaan??? Siinä pelaa vielä tietenkin hyväveli systeemi? Silloin ei tule kysymykseenkään kaupungin etu? Kaupunkihan saa lisää velkaa?? niin se vaan menöö lapualla!!!!!

      • viisauttariittää

        Kaupan arvo 600000 € sen lisäksi nämä pellot ja metsät, mitä kaupan mukana tuli niitä ei tietenkään lasketa, koska ne on vain oravan nahkoja? Koska kaupunki on ne jo aikaisemmin ostanut, siksi ne on jo arvottomia??


      • hyvävelisysteemi

        Antilalle oli todella edullista puolustaa hajautettua koulurakentamista. Saa todella hyvän korvauksen.


    • k.kauppias

      Onneksi kouluasia kokonaisuutena näyttää saaneen jonkinlaisen ratkaisun. Teollisuusalueen peltihallipellolle näyttää jo rakennettavan kauppakeskusta.

      Tämäkin keskustelu taitaa olla kouluasiassa maaansa myyneiden surutyötä.

      • hyväveliverkosto

        Antila saa sievoisen summan lojaalisuudestaan. Kannatti todella olla samaa mieltä puheenjohtajiston kanssa. Verorahoista on kysymys.


      • lahjuksia

        Ei tarkastuslautakunta voi puuttua tähän maakauppaan. Puheenjohtajana on perussuomalainen ja persut ajavat niin hajautettua koulurakentamista kuin korkeimmalle oikeudelle tehtyä valitusta Hellanmaan viemäriputkiasiassa. Tarkastuslautakunnan on vain siunattava puheenjohtajiston hulvaton varojen tuhlaus. Omalla laillaan se voidaan tulkita kiristämiseksi.


    • sivustaseurannut

      Tarkastuslautakunta on korviaan myöten itse mukana näissä maakaupoissa.

    • noinvaanyleisesti

      Neljäkymmentä hehtaaria ei ole mikään tontti, se on ehkä tuleva kaupunginosa.
      Kalleinta maata on kaavoitettu liiketontti keskustassa. Toiseksi kalleinta on kaavoitettu asuntotontti, hinta sijainnin ja rakennusoikeuden mukaan. Kolmanneksi kalleinta on yleiseen käyttöön kaavoitettu tontti: kouluksi, sairaalaksi ym. Halvinta on kaduksi ja puistoksi kaavoitettu alue.
      Jos alueella ei ole asemakaavaa, määräytyy hinta tulevaisuuden odotusten mukaan. Useimmin odotusarvoista kertoo yleiskaavatason suunnitelma, jossa ei vielä ole näytetty rakennusoikeutta omaavia tontteja.
      Kaupunki voi tehdä tyhmältä näyttävän kaupan, jos se sillä saa ilman pakkokeinoja tarvitsemansa maan omistukseensa.
      Toinen tilanne, missä kaupunki voi tehdä tyhmältä näyttävän kaupan, on veronmaksajien vahingoksi tehty hyväveli-kauppa. Niitä on paljon.

      • kysynpähänvaan

        Yritätkö nyt sanoa, että tuo kyseinen maakauppa oli edullinen tai edes kohtuullinen kaupungin näkökulmasta. Hyväveliverkosto siinä ainakin oli mukana.


      • kuka.saa.provikat

        Ensin sotketaan jo kerran päätetyt asiat ja sitten maksatetaan veronmaksajilla pienen klikin vaalivaltti.


    • Hinnatnäkyville

      Sikäli puutteellinen päätösesitys, että siitä puuttuvat kaikkien, myös ostettavaksi esitetyn maan hinta-arviot. Tuo esitys on pakko palauttaa uuteen valmisteluun. Maakauppoja ei voi tehdä sokkona

      • mietiskelijä.vaanä

        Esityslistan selvitys on juuri niin sekava kuin Lapuan toiminta yleensäkin. Mistään ei selviä kunnolla miten mikin maapala on hinnoiteltu. Sopivan sekavaa ettei selviä kytkykaupat.


      • noinvaanyleisesti

        Hinta-arvio on aina tilaajan mukaan. Odotusarvo nostaa hintaa pellon tai metsäpohjan arvosta, mutta joku arvioitsija voi hinnoitella suoraan tonttimaaksi, kuin asemakaava muka olisi jo olemassa.
        Kysynpähänvaan:lle. En ole koskaan käynytkään Lapualla, käsitykseni on tullut pitkästä työurastani maakauppojen ympärillä. Siitä nimimerkkinikin


    • hyvätkaupat

      Täällä varmaan tahallaan sotketaan asioita, mutta uutinenhan on erinomainen, koska ritavuorelta ovat tontit vähissä. Eiköhän tarkoitus ole laajentaa ritavuoren asuntoaluetta kun se on kaupungin suosituin alue. Ritavuorelle on rakennettu jo ainakin 150 taloa, mutta tontit on loppu. Uusi kouluhan voidaan tehdä vanhan paikalle niin se ei lisää maata tartte. Eikös tua hintakin oo suurinpiirteen sama, kun mitä niis muiskin kaupoos jos vilijelymaa lasketaan vaikka kymmpitonniin niin sehän teköö neliöhinnaksi vähän yli 2 euroa ja näyttääs kaupungin tonttien myyntihinta olevan 13,60 euroa niin eikös tua maa oo aika halapaa. Eikö tualla erotuksella nyt jonkun verran saa teitä jo rakennettuakin. Ei meirän kannata niin lujaa karehtia jos joku omistaa maata oikias paikas.

      • jossittelua

        Juuri näin. Kaupunki myy ostamansa maan tontteina kuusinkertaisella hinnalla. Vaikka siinä lasketaan kaduille oma osuutensa , niin kaupunki saa hyvän jalostusarvo ostoksilleen.
        Jos maapohjan hinta nähdään ongelmana tai halpa maan hinta ratkaisuna kehitykseen, rakentaminen keskittyisi kaupungin maille Lalauomalla ja Hirvijärvellä.
        Lakaluomalla on perusinfrakin vieressä.


    • Valituskaataa

      Onkohan muukin valmistelu yhtä heikkoa? Ei kaupunginhallitus voi tehdä päätöstä elleivät maapalojen hinnat ole näkyvissä.

    • pahavelipuoli

      Kehottaisin arvostelijoita asettumaan ehdolle tulevissa vaaleissa. Kuulemani mukaan ehdokkaat ovat lujasti. Kukaan ei halua kusitolpaksi. Lapualla on kyllä paljon viisaita ihmisiä, mutta miten saada nämä päättäjiksi. Nyt se olisi helppoa, kun ehdokkaista on pula. Saatais kunnon päättäjät, jotka hankkisi seuraavat tonttimaatkin puoleen hintaan.

      • toivotonesitys

        Erittäin lapsellinen esitys??????


      • callekiwes

        EI OLE. TÄYTTÄ ASIAA


    • Luotetaanpäättäjiin

      Turha huolestua tästä päätösesityksestä! Kaupunginhallitus ei pysty päättämään, koksa faktata, maan hintatiedot puuttuvat kauttal linjan. Ei luottamushenkilö voi tehdä päätöstä puutteellisen valmistelun pohjalta.

    • viikonvarrelta

      Eika tätä kauppaa ole tarkoitus edes maaliin saatta, valmistelusta jo käy ilmi, täysin perustelematon esitys, saada tietoinen eksytys vaalien alla. Seuraamukset ovat joutuneet sivuseikaksi, vastoin yhteistä etua. Kysynkin eletäänkö me vuotta 2017 vai ollaanko mielikuvissa jossain 2050, faktat puuttuvat. Kysyntä jota ollaan luomassa tonteille,on vaillaperusteita. Lapuan talous ei salli tälläisiä hankintoja, meidän talousmittarit ovat syvällä punaisella. Nykyinen rahankäyttö on viemässä lujaa vauhtia kriisikunnaksi. Mitä se merkitsee, omien asioitten päättämisestä luopuminen, muut päättävät meidän puolesta, sivusta seuraajan osaan joutumista.
      Nykyiset ja tulevat valtuutetut kannatta perehtyä Lapuan vaikka tasekirja 2015.
      Uskon sieltä selviävän monta asiaa, joilla on korjausaikaa vielä muutama vuosi.
      Vai onko tämä tietoista toimintaa.Tarkoituksena tuhota menneitten sukupolvien aikaansaanokset ja poistaa Lapua kuntakartalta. Kyllä Simpsiöllä monen suvun edustajat kääntäisivät asentoaan, luulisin ainakin niin.

    • joojoojoomies

      Viestiketjun alottajalla on väärää tietoa. Kaupunki ei osta 42 hehtaaria metsää vaan pelkästään metsäpohjaa sillä myyjä saa pitää puuston arvon. Eli oikea hinta 2,5 euron neliöhinnalla olisi 168.000 euroa. Kaupunk maksaa kuitenkin metsäpohjasta yli 1.000.000 euroa. Hinnan on näköjään sopinut sama virkamies joka oli junailemassa koripalloilijoille lähes 100.000 euron penkit. Politikot on taas pelkkiä kumileimasimia.

      • ihmettelijävain

        Joojoojomies ja viikonvarrelta nimimerkit kirjoittavat asiaa. Nyt piilotellaan esityslistaan asioita joiden tarkoituksena on vain päästä vaaleihin rintaa röyhistellen ja kehuskellen hajautettua kouluratkaisua, vaikka siitä ratkaisusta tulee ylettömän kallis Alankoon verrattuna. Onhan se tiedossa, että tällä maanostolla ostettiin Ritavuoren koululle tontti ja samalla palkittiin maanomistaja lojaalisuudesta. Enää ei puhuta siitä, onko kaupungilla varaa.


    • tuumasin

      joojoo mies on täysin oikeassa,vielä huonommaksi kaupan tekee se, että siitä puuttuu metsän uudistus, liekkö sekin jonkun tonnin???? Liekkö ilmaa 850,000 euroa.

    • lisäveroako

      Kauppahinnassa on noin 18500 euroa liian korkea hehtaarihinta. Eli yli 700000 ekua maksetaan liikaa.

      • hämäränrajamailla

        Jos hallitus menee hyväksymään tälläisenä puhemiehistön esityksen, niin voidaan sanoa, että ei oo millään mitään väliä?? Siinä esityksessä ei näy mitenkään paljonko peltoa on yhteensä ja vieläkö paljonko kaupunki on niistä aikanaan maksanu? Vaihtokauppaa kuten aikanaan Venäjän kanssa puulla vaihdettiin öljyä? hämärää pisnestä puhemiehistöltä ja hallitukselta ulos molemmat!!!!!!!!!


      • Takaisinvalmisteluun

        Kyllä se näin on, että luokaton valmistelu, josta puuttuvat kaikki pätöksentekoa edellyttävät perustiedot luo vain mielikuvitukselle tilaa. Vaikka hinnat olisivat kohdallaan antaa tällainen valmistelu luuloille ja kateudelle aivan turhaa käyttövoimaa. Lapuan hallintokäytännön maine on sen verran heikko, että nyt kannattaisi leikata siivet kaikenlaiselta spekulaatiolta huolellisella ja avoimella valmistelulla. Maanhinta on aina avoimesti tiedotettava kunnallishallinnossa.


    • sekoomus_se_sekoomus

      Jos katselitte MOT viime maanantaina. Samaan sarjaan nämä kaupat. Kokoomus sekoomus. Vanha Antila hiljaiseksi ja nämä päällepäsmärit. Mitäs te saitte tai kokoomuksen kunnallisjärjestö. Mutta kaikkiahan menee oikein! Veronmaksajien raha liikkuu. Oikeihin taskuihin. Kansa maksaa.

      • veronmaksajien.puolesta

        Jos hallitus hyväksyy tämän maakaupan, niin asiaa puidaan julkisuudessa vielä pitkään vaalien jälkeenkin. Maakauppa selvitetään pohjamutia myöden.


    • Kuseenjoutuvat

      Nyt joutuu joku jotkut kusiseen liemeen.

    • isämaan_hinta

      Äläkää ny kateelliset vassut itkekö. Tottakai isänmaata pitää arvostaa ja siitä maksetaan käypä hinta. Kaupunki kehittyy ja tarttoo laajentumisvaa. Tämä on se win win juttu. Kaikki voittaa. Kaupunki voittaa, maanomistajat voittaa. Ai niin. unohrin.. Toki vassut häviää, mutta ei ne voi muuta ku täälä ruikuttaa.

      • WinWinVassu

        Isäkö sen maan omistaa? Minne jäi äiti?


    • oman.edun.valvoja

      Kuules nyt! Väitteistäsi huolimatta tämä ei ole kateutta, vaan oman edun eli verorahojen oikeudenmukaisen ja laillisen käytön valvomista. Se ei ole kateutta, jos pitää puoliaan, etteivät kokoomuslaiset pääse mellastamaan apupuolueittensa kanssa verovaroilla miten sattuu. Tarkastuslautakunnan suojeluksessa on tämäkin väärinkäyttö mahdollista. Väitteet kateudesta on Kokoomuksen johtajan tapa tukahduttaa oman toimintansa kyseenalaistaminen. Siihen on jo totuttu.

    • viikonvarrelta

      Oman edun valvoja. puhuit tarkastulautakunnasta ja sen suojis tehdystä maa kaupooista. Ota nyt ensin selvää miten hallinto toimii, älä syyllistä toisia oman tiedonpuutten takia.Tässä asiassa päättää hallitus ja siitä voi vain ja ainostaan tehdä VALITUS . Tarkatuslautakunta voi vain tarkastuskertomukseessaan onttaa kantaa olikon se väärin vai oikein, joka on sitten jo asiankannalta myöhäistä. Tarkastulautakunta voi kertomusta tehdessään jos muomaa tapahtuneen rikoksen tehdä esim; rikosilmoituksen. Tässä maa kaupassa ei ole vielä tapahtunut rikosta, ellei tarkemman selvityksen mukana ilmene mitään. Mitä tässä on tapahtunut, on moraalinen halveksunta kuntalaisia nähden,missä on yhdenvertaisuus. Äänestäjä sinä olet paljon vartiana.

    • LIITO-ORAVAT

      Kukaan ei ole maininnut että noissa kohteissa on oikeasti LIITO-ORAVIEN asuinpaikkaa. Tämä ei ole mitään satuilua. On kaupungilla kyllä tiedossa.
      Hankaniemi tietää ainakin.
      Ei mitään asiaa rakentaa. Rauhoitusalueita.

    • LIITO-ORAVATasuvat

      ELY:niin tietojen mukaan liito-oravien elinympäristöjä useissa kohdissa.
      Ollaanko ostamassa rakentamiseen soveltumatonta aluetta.

    • MaaOnJaPysyy

      Kateus on aito tunne, siinä ei ole yhtään teeskentelyä.

      • sääliksi.käy

        Kertoisiko joku mille pitää olla kateellinen. Mitä karehdittavaa on tuossa raukkamaisessa yrityksessä siirtää kaupungin varoja hulvattomasti hyväveli verkostoon ja ostaa sillä kadotettu lammas takaisin ruotuun. Säälittävää se on.


    • Rauhoitusaluetta

      Eikö ole jo ylihintaisia oravia.
      Eihän tuolla maalla ole mitään arvoa jos se on rauhoitettu jo valmiiksi.

    • voi.mikä.puhallus

      Taas yritetään sahata silmään kuntalaisia. Maksetaan rakennuskiellossa olevasta maasta ylihintaa vain siksi, että myyjä peesaa satraappien tavoitetta.

    • Kalliitaoravia

      Liito-oravat vasta kalliita ovatkin, niin älkääpäs yhtään kitiskö.

      • lopussakiitos

        Hallitus ostaa tänään yli miljoonalla Liito-oraville pesäpaikkoja? Siinä ei veronmaksajien rahat mene hukkaan??? Kyllä viherpiipertäjät antavat Hallituksen jäsenille hienot mitallit mahtavasta päätöksestä? Lapuan riisikunta uhka on nyt lopullisesti torjuttu?? Sen teki puhemiehistö ja hallitus viimeisenä työnään?? loppu hyvin kaikki hyvin ?????????????


    • Korikobra

      Paljonko on ensin maksettu näistä pelloista, joita nyt annetaan vaihtokaupassa ?
      Onko 15 000 ha lähelle oikeaa.

      • ihmeittenaikaeioleohi

        Aika lähellä kerro 54:llä ja lisää siihen 600000, niin saat mukavan summan Liito- oravan pesille ja tästä puuttuu vielä tämä 24 ha metsää???Ei meidän päättäjillä ole minkäänlaista häpyä,jos ne tämän kaupan hyväksyy ja miksei hyväksyisi, koska puhemiehistö on jo tämän hyväksynyt? Osa näistä on hallituksessa jossa vain vahvistavat omia typeriä esityksiään, joten läpi menee että heilahtaa?? Ei ole mikään ihme, että Lapua on velkaisempia kuntia koko Suomessa!!!!!!!!


      • Kyllendaal45

        Köyhästä voi tuntua kalliilta,mutta tulevaisuutta ajatellen ihan hyvä kauppa ja mistä paikasta.Eipä tuota ritamäen reunaa oo pahemmin myynnis ollukkaan.Kumma kyllä kun ei oo kukaan löytäny vielä niitä kuuluisia viitasammakoota.


      • kumpi.luovuttaa

        Pahin visio taitaa toteutua, kun hallituksen kokouksesta ei tihku mitään tietoa ulos. Ostettiin Antilalta rakennuskelvotonta maata todella suurella ylihinnalla. Luovuttaakohan Benga liito-oravien elinolot suosiolla Kaitsun tuhottavaksi.


    • eitunneherraa

      Niin onko toi Antti ja Matti yksi ja sama henkilö Poutuntieltä ?

      • yheksäntoista

        Ei ole. Myyjä Antti Antila on nuori maatalousyrittäjä. Matti Antila on eläkeläisvaari.


      • ihmetellenvieläkin

        Kyllä tällä maakaupalla palkitaan juuri Matin lojaalisuutta ja tehdään se todella ruhtinaallisesti.


    • veronmasajataas

      Röyhkeydellä nämä mahtisuvut ovat syntyneet. Enpä jaksa uskoa, että tämä on ensimmäinen puhallus kaupungin kukkarolla. Puolia on pidetty ennenkin.

    • mitätarkoittaa

      Mahtisuvut?,????

    • liito-oravatesiinheti

      Kyllä oli utopistinen turjan esitys tänään LP;ssa? Ei varmasti rakenneta ensivuonna, koska alueella on monta Liito-Oravan kohdetta? Tyypillistä puhemiehistön ja hallituksen piilottelua ei tuoda totuuksia esiin vaan kierretään kuin kissa kuumaa puroa??? Kauppaa tehdään vain 53 ha peltoa, mutta mitä kaupunki on niistä maksanut eli 15000 ha joten yht. 795000 ja 24 ha metsää lisäksi ja kaiken huipuksi seteliä 600000€ yht . n 1500000 € .Näin paljon kaupunki todellisuudessa käyttää tässä kaupassa, mutta se peitetään tänne peltoon, ettei veronmaksajat huomaisi ovelaa??? Kaiken huipuksi turjan mukaan tämä kauppa ei tule valtuustoon, koska hallitus on päättänyt, niin heti voidaan aloittaa kaavoitos? Näin on turja päättänyt????????

      • Tunarit

        Tässä asiassa joutuu virkamies tilille, koska Orava asia on yleisesti tiedossa. Jos yrittää olla tietämätön, niin sitä suuremmalla syyllä joutuu vastaamaan tunaroinnistaan.


    • utelias555

      Tällä kaupallako Matti saatiin hiljaiseksi...lähteekö seuraaviin vaaleihin ??

      • kokoomuksen.lahjus

        Siitä ei vielä tiedä onko ehdokkaana, mutta astui ruotuun muitten kokoomussatraappien joukkoon. Ole tähän asti pitänyt Mattia rehellisenä miehenä, mutta en pidä enää. Ei oppilaiden terveys paljon paina, kun saa näin muhkean lahjuksen kaupungilta.


    • eturjajapöntinenpäätä

      Ei se ole Turjan päätöksen alla, viedäänkö se valtuustoon. Näin iso raha vaatii valtuuston käsittelyn. Ei Turja eikä Pöntinen päätä siitä mitkä asiat ovat valtuuston päätettävä.

    • viikonvarrelta

      Hallintosääntö kyllä sanoo että hallitus päättää maahankinta ja myyntikaupat. On siinä pinellä porukalla paljon valtaa. Liekkö enemmän kuin ajatusta / kokemusta, tuntuu että hintatasosta ei kyllä käsitystä. Vai eikö kuntalaisten eurolla ole samaa ostovoimaa kuin virallisella kurssivahvistetulla eurolla.

    • vwronmaksajaparat

      Niin, mutta on rahankäytössä rajansa, paljonko voi käyttää ilman valtuuston siunausta..

    • onks_tietoo

      mitäs tuo hallitus eilen asiasta päätti?

    • Kohdevalittuoiken

      Ei Lapualla ole mikään mahdotonta. Tämä on aivan normaalia, ettei isotkaan asiat tule valtuustoon vaan puhemiehistö ja hallitus hoitaa ne? Nyt on mielenkiintoista, miten hallitus selviää tästä arvokkaasta suojelualueen hankinnasta??? Onhan se nyt hyvä, että oravat saavat pesiä rauhassa ja rakentaminen ei häiritse ??? kerrankin verorahat menee aivan vahingossa oikeaan kohteeseen?

      • luontoatäytyysuojella

        Olis se mahtavaa, jos tämä täydellinen puhemiehistö ainakin omasta mielestä ottaisivat etukäteen selvää, voiko sinne edes rakentaa?? Virkamies vie ja pojat tekee isoja maksuja veronmaksajille? se on helppoa, kun ei ole omat rahat kysymyksessä ja kokouspalkkiot pyörii?? oravat nauraa!!!!!!


    • Hyvähallintovalmistelu

      Tämänkin ketjun keskustelu olisi vältetty huolellisella ja avoimella valmistelulla. Kun maaplättien hintoja ja suojelutarpeita yms. Ei ole avoimesti kirjattu valmisteluun on keskustelu karannut käsistä. Nyt totuuteen luottaminen on muuttunut lähes mahdottomaksi. Vaikka loppuhinta olisi oikea ei siihen enää luoteta.

      • lehdenlukija

        Ainakin juuri tässä kyseisessä tapauksessa tavoite on ollut mahdollisimman vähäinen tiedottaminen. Kun koko kauppa haiskahtaa ainakin hyvien tapojen vastaiselta, jos ei ihan muultakin, niin onhan se selvää, ettei kauppaa huvita repostella julkisuudessa. FinnPower neuvotteluja taas reposteltiin julkisuudessa sellaisella innolla, että aiheutettiin rahallista- ja imagovahinkoa sekä FinnPowerille ja Lapuan kaupungille luotettavana neuvottelukumppanina. Nyt tässä maakaupassa asia jätettäisiin mielellään kokonaan kertomatta.


    • Lasketeltueikäluettuläks

      Onko kotiläksyt jääneet tarkoituksella huonosti luetuksi. Ja jos on, niin sitten on tehty ehkä kupru , josta ei selviä olankohautuksella.
      Ympäristöministeriö on lähestynyt 2017 kuntia kirjeellä, jossa korostetaan liito-oravan suojelua . Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että liiro-orava ei väisty kaavan alta.

      • kaikellaonhintansa

        Kyllä siltä näyttää, etteivät kaupungin puolesta neuvottelijat aio väistyä, koska eivät tuo kauppaa valtuustoon ainakin Turjan mukaan? On siinä virkamiehellä suhteettoman suuri valta, mutta se johtuu siitä, kun niin sanotut luottamus henkilöt ovat heikkoja tai välinpitämättömiä kaupungin taloudesta? Eivät arvaa tuoda 1500000:n kauppaa valtuustoon, koska siellä pian paljastuu veromaksajille ketä kannattaa äänestää?? Listalta varmasti poistuisi mm. Rintala Hella Pöntinen VM Lahdensuo liian kalliita ns. päättäjiä kaupungille ???oma etu ensin


      • hyvinpyyhkiihallitus

        Ilkka tänään vahvisti ettei tämä runsaan miljoonan maakauppa tule valtuustoon?? Koska hallitus on kaupan vahvistanut? Tämä on sitä hallituksen hämärä kauppaa parhaimmillaan? Ei siinä anneta minkäänlaista arvoa veronmaksajille, vaan hussataan kylmästi heiltä kerättyjä veroja?? Lisäksi siinä yritetään peittää kaupungin osuutta ilmoittamalla vain, että 53 ha kuuluu kauppaan, mutta unohdetaan täysin, että kaupunki on maksanut 53kertaa15000 eli 795000€ ja vielä 600000 niin yht. yht 1400000€ tämä summa unohdetaan kokonaan ja lisäksi alueella elää virallisesti todetut Liito-Oravat? Arvokas luonnonsuojelu alue Ritamäellä varmasti kallein Suomessa???


      • rehellisyyttäkaikki

        On mielenkiintoista seurata, miten kauan kaupunkilaiset ymmärtävät näitä
        päätösten suhmurointia????hyvä kysymys!!!! esim. oravat turja oli unohtanut kokonaan ja valituksista ei voida välttyä mitenkään??????? Yksi sukupolvi menee varmasti ennen kuin sinne rakennetaan?


      • sellaistaonelämä

        Ei tule Antilan kauppa valtuustoon, joten hallitus tietää, että nämä ovat viimeisiä suhmurointia , mitä pystyy tekemään, joten käyttää veronmaksajien rahat mahdollisimman tarkkaan???? Kyllä on aikakin siirtyä sivuun? On kertakaikkiaan pöyristyttävää, ettei pitkästi yli miljoonan kauppaa päästetä valtuuston käsittelyyn on erikoista??? Eihän sitä valituksilta selvitä mitenkään ja kun vielä Liito- Oravat johtavat kaavoitusta? Turja esitti aivan utopiaa, mutta helppoahan se on, kun puhemiehistö ja hallitutus toteuttaa, mitä käsketään???


      • Elyjaoletetutpaskat

        Lapsellinen instanssi tuo elykin, byrokraattien paratiisi. Valittaa demokraattisesta valtuuston päätöksestä, jossa valtuusto päätti poistaa paskaputken kaivamisen Hellanmaahan.
        Nyt ei liito-oravat enää kiinnosta, vaikka tähän asti yksikin oletettu paska on saanut intohimot heräämään ja yksityinen omaisuuskin on saatu toimenpiteiden ulkopuolelle.


      • Onneajailoaa

        Ei taida rakentaminen onnistua, kuin pienelle osalle ostetuista maista.
        Liito-oravat eivät väisty, koska niiden alueet ovat olleet tiedossa jo kauan ELY:llä.
        Osa ostetusta maa-alasta suota, joten ei sinne kukaan rakenna.
        Eli onnittelut Antiloille loistavasta kaupasta.


    • luontoihminenmimäkin

      Benga kotouttaa liito-oravat Kauhavan puolelle. Kyllä veljekset sen hoitava. Luontoarvot sivuun, on suuremmat bisnekset menossa.

    • veronmasajienpuolesta

      Jos Alangon koulua ei olisi alettu kaatamaan, niin ei myöskään Antilan suku olisi saanut lojaalisuudestaan näin ruhtinaallista lahjusta. Se näkyi jo Kiviristin kaavan käsittelyn aikana. Matti auttoi kaavan käsittelyssä satraappeja kiitettävästi. Nyt korjaa siitä satoa.

    • tanelinrantaa

      Antilat varmaan antaa maahanmuuttaneille tuloistaan ison siivun siis
      hädässä oleville kanssaihmisille ? Uskoisin.

    • kallellaanko

      ei sanaakaan liito-oravista Lapuan Sanoman nettijutussa. Onko tämä jotain toimittamista kysyn????

    • palkitaanäänelläkopissa

      Viisas teko, maata ei valmisteta lisää ja vielä kuivia rinnetontteja!

    • Koirat haukkuu. Karavaani jatkaa kulkuaan...

      • kylläoravatvoihyvin

        Karavaani taitaa mennnä lakkoon, koska valituksia tulee monta??? Se onkin asiaa, koska siinä veronmaksajat huomaavat lopultakin, minkälaista taloudenhoitoa Lapualla on? erittäin ylimielistä !!!!!


      • salakauppaa

        Hallitus tuntuu olevan erittäin aktiivinen tämän Antilalta ostetun maan kanssa, koska aloittavat kaavoituksen ennen kuin ovat saaneet omistukseen? On aika vaihtaa hallitus, koska tämä aktiivisuus tuo taas miljoonan lisää velkaa Lapualle, jonka lapsemme maksaa? Tontit sieltä tulee myyntiin hamaassa tulevaisuudessa jos koskaan, siitä pitää oravat huolen???? Hallituksen päätökset ovat niin ala-arvoisia, ettei niitä uskalla tuoda valtuustoon? Menee pian HYVÄ maine????


    • AikaaKuluu

      Aikaa on kulunut tästäkin jo lähes kaksi vuotta. Ei ole tullut selvyyttä, maksoiko kaupunki ylihintaa ja onko yleensäkään ylinnalla palkitseminen lainkaan laitonta. Yhdenvertaisuuden toteuttaminen on tämän jälkeen kallista ellei mahdotonta

    • uskomatoooooonta

      Rahalla saa vaikka rupia perseeseen...Lapuan päättäjät ja tonttikaupat on sanonko mistä...Joulun kunniaksi jääköön sanomatta....

    • Vakaus-tinkimätön

      Tonttien edulisuus ja palvelut, näitten takia lapualle kumminkin muutetaan ja rakennetaan.
      Lapualle rakennetaan perintöä.

    • 0nnenresepti

      Harhauttavaa romantisoida tulevia perintöjä. Maakuntakeskus vie toimintoja koko ajan itselleen lisää ja lopulta sekin nostaa kätensä pystyyn. Kehäkolmosen pohjoispuolelle tullaa sijoituksista tekemään aina vain vähemmän ja vähemmän. Onnen reseptimme ei sisällä mitään uutta käänteentekevää.

    • huuhainen-paikka

      Hyvä kun ei tartte tuota seinäjoki rapaajaa missään suhteessa, kunhan tuo velkoihinsa painuu sitä odotellen, tosiaan ei koskaan tuolla käydä huuhaissa.

    • onko2018

      Ei tullut Antilan maakauppaa valtuustoon. Mutta eikö se pitäisi pian tulla sieltä ensimmäiseltä kierokselta Vaasan Hallinto-oikeudesta pois. Kaksivuotta siellä tapaa tälläiset isot asiat viipyä. Odottelen mielenkiinnolla miten vaasas asiakokonaisuus tullaan ratkaisemaan meinaan että on melko laaja ja monipuolinen kokonaisuus. Luontoarvot, kriisikunta, menettelytavat asiassa, kuntalaisten oikeustajun maahan polkeminen ja moralli millä viranhaltija / luottamushenkilöt asiajan käsitteli. Eletään mielenkiintoista aikaa päätöstä odotelleen.

      • valtionosuuvet-tuolle

        Seinäjoella tämä on jokapäivää, on se karua toimintaa muitten yli kävelyä ja putsoota tuolla, muut kunnat kontalensa, jotta napanen saisi olla napanen.


      • hyvääkannattaaaina

        Lapualla saa oravat kaveriksi. On hyvä ja kaunis luonto ???? Kyllä kannattaa vuottaa, vaikka muutama vuosi


    • AkkuLähesTyhmä

      Pöytäkirjaa ei enää näy kaupungin nettisivulla, mutta netissä se silti pysyy.
      https://docplayer.fi/60611290-Puheenjohtajiston-tyoryhma-kaupunginhallitus-kaupunginhallitus-kaupunginhallitus.html
      Siis tehty kauppa on kaupungin kannalta aivan älytön ostos. Parturoitua metsänpohjaa vaihdetaan viljelysmaahan ja metäspaltoihin ja otetaan vielä 600 tuhatta väliä.
      Eikö todellakaan kukaan virkamiehistämme tai politikoistamme ole koskaan tehnyt itse kauppoja. Jos olisitte, ette varmaankaan olisi kuntalaisille tehneet tätäkään. Eri asia on, mitä hallinto-oikeus asiasta sanoo, ehkä kunnan itsemääräämisoikeus sallii kunnallisen itsemurhan. Edes winkapitassa tai sadussa ei olisi keksitty läheskään näin läpinäkyvää tyhmyyttä.

    • on-näisä-eroaLapuanHyvks

      Maan hinta ?

      Lapualla tontti on edukasta ja väleää liitymyksineen !

      Seinäjoellä siitä saakin maksaa ihtesä kipiäksi ja muutkivut päälle ?

    • Satraappi

      Kaupungin nettisivulle pitää jättää asiaketju päätöksistä siihen saakka, kun asiasta on tullut HO:sta tai KHO:sta lainvoimainen päätös. Kaupunki rikkoo omaa strategiaansa ja yleistä läpinäkyvyysperiaatetta. Onneksi nyt oli löytynyt netistä jtakin.

      • huolensakullakin

        Voi voi eikö vieläkään ole tullut päätöstä HO:sta? ? " pitääkö Veronmaksajien OLLA huolissaan"


      • kysyntätarjonta-laki
        huolensakullakin kirjoitti:

        Voi voi eikö vieläkään ole tullut päätöstä HO:sta? ? " pitääkö Veronmaksajien OLLA huolissaan"

        Ei nämä tummatkaan aikanaan kallista aaltokeskusta ruvenneet alajärvellä makselleen, vaan muuttivat sieltä pois .
        -mitenkähän nyt käypi ja kukas nostaa kytkintä lapualta.


      • ei-mitään-selityksiä

        Kyllä kaikki kunnan kaupat ja toiminnot pitää kestää päivänvalon ja olla pysyä esillä.
        -tähän porukan pitää suunata toiminnot, sillä lapuamme pidetään kartalla.


    • AkkuLähesTyhmä

      Olemmeko valinneet kuntavaaleissa aivan idiootit peräänkatsojat? Aina näillä lakeuksilla viljelysmaa on maksanut mettää enemmän.

      • nobody1957

        Lapua Seinäjokeen,vois olla vielä jotain toivoa,ettei kuihtuisi kokonaan....


    • Fgghjjjjkkl

      Seinäjoella homma hoidettiin niin että pakkolunastus pykälällä ostettiin metsät tonttinsa kai joutomaan hinnalla....

      Sitten se maa kaavoitettu on tontiksi nousi arvo 50 kertainen ja hyvävelijärjestö kuittasi tilin.

    • Sekoomus_Lapualla

      Kaverille kans... Kaiken maksaa verokirjalla töitä tekevä. Ei tukijemmarit tai yrittäjä. Suvut Lapuaa kuppaa.

    • margustäti

      Nyt Lapua on oikealla asialla, noin sitä pitää . kuntrajan takaa.

    • tiiste

      hyvät veljet antoi kultaisen kären puristuksen eläkkeelle lähtevälle kaupunginvaltuutetulle ritavuoren maa kaupan muorossa hyvästä yhteistyöstä ja tukemisesta kun ovat itse olleet myymässä kovalla voitolla kaupungille kaikenlaista turhaa omistusta.

    • Anonyymi

      On sitä ollut tapahtumia ennenkin kun vaalit on lähestynyt ja Lapuasta on ruvettu tekemään maakuntakeskusta. Ylläolevat kommentit osoittivat kokonaisuudessan edes huolta on kannettu tulevaisuudesta ja taloudesta.

      Tämän hetken vaalien läheisyys on tuonut mukanaan vain hekilöityneen yhden ehdokkaan kielteisen arvostelun ja maalittamisen. Joka ei tue näitä uusia vetoomuksia.
      Lapualainen äänestäjä käytä omia aiste joilla olet nähnyt, kuullu ja fyysiseti kokenut mitä ympärilläsi tapahtuu mitä on tehty kuntalaisten edunnimissä.

      Lapua tarvitsee muutosta vain siitä syystä,että näillä toimilla, me ollaan menettämässä sen tärkeimmän joka on iltsemääräämisoikeus vain siitä syystä, että taloutemme on huonosti hoidettua.

      Äänestäjä tee ratkaisusi omien harkintojen kautta, mieti mitä on tehty ja mistä on puhuttu myös millä lupauksilla on tähän tultu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe