Miksi mies ei halua muuttaa asuntooni?

Asumme nyt avomiehen kanssa vuokralla, jossa maksamme kallista vuokraa... minulla olisi nyt varaa ostaa meille oma asunto minun nimiini. Ongelma on ettei ne rahat riitä kuitenkaan minkään hienostoalueen asuntoon vaan joutuisimme muuttamaan johonkin ihan siistiin lähiöön ja mies ei halua muuttaa sinne. Mitä järkeä tässä on hän pääsisi pienemmilä kuluilla ja säästäisi rahaa. Minä saisin rahani investoitua johonkin kiinteään ja tykkäisin asua enemmän omassa asunnossa kuin makuuttsaa ja antaa inflaation syödä pääomaa..Miten saada mies muuttamaan sinne? Mikä miestä vaivaa kun ei halua muuttaa kanssani? Vai täytyisikö ettiä vaan oma kämppä ja jättää mies asumaan vuokralle?
Ilmianna
Jaa

44 VastaustaEhkä mies ei ole vielä vakuuttunut halustaan jatkaa suhdettaan kanssasi pitempiä aikoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Helppohan sieltä uudestakin on lähteä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Voi se niinkin olla. Hänen mielialat vaihteleee koko ajan, välillä hän haluaa mennä naimisiin ja välillä teen kaiken väärin ja hän menee sohvalle nukkumaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Tuo sinun kaverisi ei ole tosissaan . Tulee mieleen omat nuoruusvuodet....kukasta kukkaan lentely käy vaikeaksi jos asuu jonkun kanssa !Oikea kun tuli kohdalle niin lento halut loppu siihen ja muutettiin yhteen .meni pari vuotta , sitten oltiin naimisissa ja pari lisää niin alkoi katras kasvamaan :) .
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
älä nyt ihmeessä ala vaan suunnitella avioliittoa tuollaisen miehen kanssa. Ei hänellä ole mitään vakavia ajatuksia sinun suhteesi. Anna olla vaan vuokralla missä haluaa ja osta itsellesi asunto. Tee viihtyisä koti itsellesi niin et ikinä kadu valintaasi,.
Kommentoi
2
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tässä on kyseessä aika perustavanlaatuinen ero siinä millaista elämää haluaa elää. Miehelle on selvästi tärkeämpää säilyttää nykyinen asuinympäristö kuin sinulle. Lisäksi on mahdollista, että hän ei halua sellaista epätasapainoa suhteeseenne, että sinä omistat asuntonne.
Ehkä sinun kannattaisi kuitenkin se kämppä hankkia. Jos muutatte yhteen, teette sen sitten yhteisellä päätöksellä jonnekin muualle. Jo molemmat rahoitatte asuntoa, saatte sen tietysti paremmalta paikaltakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Olen ehdottanut useampaa paikkaa mistä sen voisi ostaa ja mies ei lämpene. Tällä alueella ja lähistöllä en itse enään viihdy, enkä voisi vaan häen mieliksi sitä ostaa täältä. Miehellä ei ole halua asuntoa itse yhtään rahoittaa..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mies ei lähde sun mukaan asuntokaupoille, koska hän ei halua elää sun armoillasi ja sun mielialojen vankina. Hän haluaa elää niin, että hänellä on myös määräysvalta asuntoon.

Jos minä olisin sinä, ostaisin oman asunnon ja antaisin sen vuokralle :). Saisit pääomatuloja joka kuukausi, inflaatio ei söisi sinun säästöjäsi ja voisit asua miehen kanssa nykyisellä tavalla :).
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Haluaisin jokatapauksessa itse muuttaa omaan asuntoon enkä vain vuokrata sitä. Verotus vuokratuloihin on myös kovaa..ja ei aina kannata edes... On se kumma jos miehelle on noin iso kynnys muuttaa asuntooni. Minäkin olen muuttanut vuokra-asuntoon joka on hänen nimissä enkä silloin ajatellut noin..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei vuokratilojen verotus mitään kovaa ole ja menee pääomaverotuksen piiriin. Vuokrastra vähennetään kaikki kulut ja se mitä jää on vuokratuoa ja siitä masketaan pääoma vero joka on 29% niin jos vuokratulo on 10 tonnia vuosessa maksaa 3 tonnia veroa niin onko se paljomn kun jää 7 tonnia tuloa vuiodessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
mekkk kirjoitti:
Ei vuokratilojen verotus mitään kovaa ole ja menee pääomaverotuksen piiriin. Vuokrastra vähennetään kaikki kulut ja se mitä jää on vuokratuoa ja siitä masketaan pääoma vero joka on 29% niin jos vuokratulo on 10 tonnia vuosessa maksaa 3 tonnia veroa niin onko se paljomn kun jää 7 tonnia tuloa vuiodessa.
No on se pienituloiselle iso vero kun pitää kuiteskin se iso nykyinen vuokra maksaa avokin kanssa asumisesta..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Niin masetaan mutta joset ilmoita vuokratuloja mihinkään niin ei tartte verojakaan maksella niin helpottaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
mekkk kirjoitti:
Niin masetaan mutta joset ilmoita vuokratuloja mihinkään niin ei tartte verojakaan maksella niin helpottaa.
Kun vuokratuloista vähennetään yhtiövastike ja muut kulut pääomaverotuksessa niin ei se lopullinen verotettava tulon niin isoksi jää ettei siitä veroja voisi maksaa ja lainanhan maksaa vuokraqllaolija vuokrana ja itse nautit kun laina lyhenee ja omaisuus kasvaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Osta ihmeessä asunto!!!!! Se on paras sijoitus mitä voi tehdä. Vaikka ottaisit lainaa, lainan korko on verovähennettävää. Jokainen penni jonka maksat asunnosta tulee sinun omaan pussiin. Kun taas maksamiasi vuokria et enää koskaan näe. Tuolla kuukautisella vuokralla lyhennät pitkästi asuntovelkaa ( jos sen otat).

Myytyäsi asunnon, kaikki tulo on kotiinpäin. Sillä rahalla voit ostaa isomman tai pienemmän- riippuen haluamastasi asuinalueesta.

Tietysti mikäli suunnitelmissasi on poistua Suomen ulkopuolelle tai kokonaan toiselle puolelle Suomea, asunnon ostoa kannattaa harkita kunnen tiedät että tulet olemaan samalla paikkakunnalla vähintään muutaman vuoden.
Ilmianna
Jaa
Olishan se järkevää mutta eikö ole hälmöä että mies suhtautuu noin negatiivisesti ja tiemme mahdollisesti eroavat?
Ilmianna
Jaa
Minäkin otin miehen omaan asuntooni, ei viihtynyt koska minä omistin ja aika nopeesti muutti pois.
Mutta nyt norkoilee kuitenkin, tilanne on minun puolelta se, etten halua sitä edes nähdä enää.
Luulee et olen kaikenvaralla sillä jos muualla menee huonosti, eikä ymmärrä lopettaa yhteydenottoa, pitää varmaan sanoo suoraan seuraavan kerran.
Ilmianna
Jaa
On se hassua että voi ottaa noin omanarvontunnolle, että mieluummin asuu vuokralla. Voiko tuollaisen kanssa suunnitella avioliittoakaan jos ei itse halua asua vuojralla loppuelämää?
Ilmianna
Jaa
Mitä se täällä valittaminen auttaa?
Lopeta kitinä, asut miehen kanssa vuokralla tai ostat oman kämpän.
Ilmianna
Jaa
Hei. Nyt tulisi järkineuvo. Jos mies ei halua muuttaa kanssasi omistusasuntoon, älä ala painostamaan mihinkään, koska painostaminen lisää vaan epäsopua, muta ei ratkaise mitään hyvällä tavalla. Voit kysyä syitä, mutta älä jankkaa ja nalkuta. Jos mies ei siis yksinkertaisesti halua muuttaa, on sinun kunnioitettava hänen tahtoaan.

Sinulla itselläsi on nyt sitten myös valinnan paikka. Elämässä tulee monia valinnanpaikkoja ja nyt on yksi. Mikä sinulle on tärkeintä? Haluatko jatkaa elämääsi näillä ehdoilla, mitä nyt on, vai tarvitsetko suunnanmuutoksen? Neuvotelkaa miehesi kanssa asioista. Sillä tavalla lujitatte suhdetta, kun löydätte sellaisia asioita elämäänne, joita kumpikin haluaa.

Täällä on tullut hyvänä neuvona asunnon ostaminen ja vuokraaminen pois. Saisit siitä vuokratuloja ja rahasi menisivät säästöön tulevaisuuteen. Muitakin mahdollisuuksia sijoittaa rahoja on. Oman asunon hankkiminen kyllä olisi ollut hyvä sijoitus, mutta älä lähde pakottamaan.
Ilmianna
Jaa
Millaisessa asunnossa nyt asutte ja missä? Itsellä ainakin noi asiat vaikuttaa paljonkin. Me asumme avokkini kanssa todella hienossa vuokrakämpässä hienostoalueella, sellaisessa asunnossa johon ei ikimaailmassa olisi varaa. Ei ainakaan moniin vuosiin, jos koskaan. Ainut mahdollisuus asua niin hienossa kämpässä, on olla vuokralla. Rakastan sitä asuntoa, se on niin upea. Merinäköala parvekkeelta, jättimäinen parveke ja ihan uusi. Arvo jotain 450 000 euroa. Puolisoani ahdistaa aina välillä olla vuokralla ja haluaisi ostaa. Olemme näin sopineet tekevämmekin lähitulevaisuudessa. Meillä myös edessä tuo, että kun oma ostetaan niin kauemmaksi keskustasta joudutaan, alue ei yhtä hyvä kuin nykyinen ja kämäsempään kämppään. Kyllä varmasti ihan ok kämppä voitaisiin ostaa, mutta kun lähtee tähän vertaamaan ni lähes kaikki tarjolla olevat on selvästi huonompia omiin silmiin. Mutta onhan omassa tosiaan monia etuja, joiden takia itsekin haluan ostaa, vaikka tiedän että kaipaus nykyistä asuntoamme kohtaan tulee olemaan kova ainakin alkuun. Mikään asunto ei näytä sen rinnalla paljon miltään. Siksi voin hyvin ymmärtää ihmistä, joka ei halua muuttaa vain rahan takia. Puolisoni ajattelee myös ensisijaisesti rahaa, kun taas itse kiinnyn ja ajattelen myös tunnearvoa, tosin myös rahaa. Sen takia suostun muuttamaan, vaikka kirpasee.

Riippuu millainen luonne hän on, itselle yhdessä asuminen on tärkeää ja se että toinenkin on onnellinen ja tyytyväinen, joten pelkkä keskustelu tepsii muhun aika hyvin. Mutta toikin vähän pistää korvaan, että ette yhdessä ostaisi. Voi olla sekin syynä ettei mies kovin halukas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Ainut mahdollisuus asua niin hienossa kämpässä, on olla vuokralla. Rakastan sitä asuntoa, se on niin upea. Merinäköala parvekkeelta, jättimäinen parveke ja ihan uusi. Arvo jotain 450 000 euroa. "

Ja vuokra noin hulppeasta kämpästänne on?
Kommentoi
2
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No vähän vastaava tilanne. Tosin nykyinen vuokra-asuntomme on miehen nimissä, sitten se uus asunto olisi vaan mun nimissä, jiten en tiedä mikä siinä niin kauheeta olisi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kun omistuskämppä on sinun nimissä niin voi antaa miehelle lähtöpassit milloin vain jos yhteiselämä ei suju ja miehenä kokemsta on mutta nykyisen naiseni kanssa asuttiin yli 10v hänen työsuhdeasunnossa mutta ei koskaan sanonut että nyt riittää. Sitten kun lapsi tuli ja tarvittiin vähintään kolmehuonetta niin tuli halvemmaksi ostaa oma koska nykyisestä kämpästä vuokra olisi varmaan tonnin mutta maksettuna vain yhtiövastike.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No niin ei se riski joutua kadulle niin iso ome ja jos tulee bänksit niin kyllähän mies asunnon aiba löytää..
Ilmianna
Jaa
Hei Mar1as, oletko edistynyt asuntokaupoissa?
Nyt olisi hyvä aika ostaa kun korot (jos tarvitset velkaa) ovat suht alhaalla. Miehet tulevat ja menevät, saat olla vakuutettu että ellei nykyinen kumppanisi suostu ideaasi omasta kodista, aivan varmasti loydät uuden joka toimii samoilla älykkäillä tosiasioilla kuin sinä!

Vuokranmaksu on niin järveeen heitettyä rahaa kuin olla voi. JOS tiedät että tulet asumaan samalla seudulla muutamankin vuoden, OSTA OMA ASUNTO. Siitä pääsee aina eroon myymällä ja saat rahasi takaisin. Vuokralla asuessa et koskaan näe maksamiasi pennosia.
Vaikka mies maksaisikin ja sinä asut ilmaiseksi, asuntojen hinnat kohoavat koko ajan ja jo ensi vuonna saat pulittaa enemmän kuin nyt.
Ilmianna
Jaa
Osui tämä keskustelu silmiini.
Täytyy todeta että kyseinen mies on paljon fiksumpi kuin allekirjoittanut.
Itse muutin reilu vuosi sitten naisen omistamaan asuntoon. Oli toki hyvä asunto ja arvostetulla paikalla.
Kun olin luopunut omasta aso-asunnostani, suostui hän vasta sitten keskustelemaan kustannusten jakamisesta.
Käytännössä hän halusi että maksaisin kaikki muut kustannukset paitsi hänen asuntolainansa, eli vastikkeet ja sähköt ja vedet.
Mielestäni maksettavakseni jäi aika paljon kun ottaa huomioon että hänen kaksi lastaan asui myös asunnossa. Mutta se ei ollut ongelma.
Joka asiasta huomasi että olin vain kulujen maksaja. Mihinkään asiaan mitä tapahtui, en saanut vaikuttaa. Mitään minun "omaa" ei saanut olla näkyvissä. Mihinkään sisustukseen en saanut vaikuttaa, vaikka sen piti olla myös minun kotini.
Ja pian kävikin niin että mulle sanottiin että parempi että hääivyt, koska olet asioista eri mieltä.
Joten varoituksena kaikille miehille, älkää koskaan muuttako naisen omistamaan asuntoon. Kelpaatte sinne vain talkkariksi ja kulujen maksajaksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Naisen omistamaan asuntoon voi muttaa mutta jos naisella lapsia niin ei koskaan koska itsekkin nuorempana seukkailin yh kanssa ja huomasin että on nainen ja lapsi ja sitten joku muu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sama pätee jos nainen muuttaa miehen kämppään eli asukaa kaikki yksikseen.!
Kommentoi
2
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei. Kyllä naiset on vielä pahempia tyranneja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minä asun vuokralla huomattavasti mieluummin kuin jonkun naisen omistamassa asunnossa. En muutenkaan ole kovin innostunut sellaisesta omistusasumisesta joka vaatii ison velan ottamista. Asunnon omistamisesta tulee helposti taakka. Ei ole mitenkään kiveen hakattua, että asuntojen arvot loputtomasti nousee, Vanhat lähiöasunnot ei oikein innosta. Suoraan sanottuna ne ovat kamalia. Ei aina kannata myöskään ajatella mikä asumismuoto olisi taloudellisesti järkevää, koska myös vapaudella on hintansa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kaikista tyhmintä on ostaa se "edullinen" asunto 60-70-luvun talosta, jossa suurin osa kalliista remonteista on tekemättä. Jos rahat tai tulot ei riitä isompaan lainaan, on paras asua vuokralla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
halvasta.kallis kirjoitti:
Kaikista tyhmintä on ostaa se "edullinen" asunto 60-70-luvun talosta, jossa suurin osa kalliista remonteista on tekemättä. Jos rahat tai tulot ei riitä isompaan lainaan, on paras asua vuokralla.
Kyllä se vuokralainenkin ne remontit lopulta vuokrassaan maksaa. Ei ole vuokra-asumista johon eivät vaikuttaisia asunnon omistajan kulut asunnosta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vastaukseni taitaa tulla liian myöhään päätit sitten niin tai näin.
Joka tapauksessa ihmissuhteessa on jotakin vinossa, jos pari ei pääse sopimukseen asumistavasta.
Mietihän:
1. Pitääkö mies sinua liian määräävänä?
2 Oletko lian alistuva?
3. Miksi olette yhdessä?
4. Rakastatteko toisianne? Eikö olisi paras selvittää tilanne ennen kuin muutaman vuosikymmenen kuluttua huomaatte tuhlanneenne elämänne ehkä parhaat vuodet turhiin mittelöihin...
kuluttua
Ilmianna
Jaa
Et muuten voi häätää miestäsi asunnostasi vaikka hän ei omista siitä mitään. Et saa edes myydä asuntoasi jos asutte siinä yhdessä. Avopuolisoakin suojelee laki niinkuin vuokralaista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Avioliitossa ei saa myydä asuntoa ilman puoison lupaa mutta avoliitossa ei ole tätä pykälää ollenkaan mutta jos sukset menee ristiin niin pitää antaa kohtuullinen aika asunnon hankkimiseen ja viikosta kolmeen kuukauteen on sopiva aika.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ihan siistiin lähiöön... Tarvitseeko sanoa muuta.
Ilmianna
Jaa
En itsekään muuttaisi naisen nimissä olevaan omistusasuntoon,siinä on aina toisen tossun alla.Mies on ajatellut fiksusti,eihän härkäkään käy suosiolla teuraspenkkiin.Omassa kämpässä oli se sitten vuokra tai oma,olet itse isäntä.Naisen nimissä olevassa asunnossa olet juoksupoika aina.
Ilmianna
Jaa
Tuossakin oman asunnon ostossa on ongelmansa, en suosittele osakeasuntoa. Siinä on yhtiövastikkeet usein korkeat. Hyvinkin korkeat ja niitä on maksettava kuin vuokraa, mieti oletko valmis maksamaan 600-800 euro yhtiövastiketta kk ja miehesi kanssa lisänä vuokra. Tai jos ostat osakeasunnon, maksat silti yhtiövastiketta, mitä järkeä siinä on? Jos haluat ostaa oman asunon, paras ja halvin ylläpitää on ok-talo. Vertaapa, vaikka maksat kiinteistöveroa pari tonnia vuodessa niin yhtiövastikekka maksat 6000-8000 euroa vuodessa, riippuen vastikkeen suurudesta. Ja kaikki se mitä ylläpitoon menee teet sen itsellesi, osakeasunossa joudut pahimmillaan lyhentämään taloyhtiön velkoja useita kymmeniä tuhansia sen lisäksi, että maksat yhtiövastiketta.
Ok- asujana et maksa mitään tuollaisia kertalaskuja, voit vuokrata talosi jos haluat tai asua siinä itse, vuokrattuna ei mene yhtiövastiketta ja sekin kaikki jää itselle, asia sattuu vain olemaan ikävästi näin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Voihan sitä ostaa sellaisen jossa on siedettävä yhtiövastike alle 400e. Jos mies ei muuta mun kanssa niin mä muutan kuitenkin ja jääkön sit johonkin savimajaan jos ei kelpaa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ehkä joku muukin kyselee ihan samaa? Onhan joissain maissa miehellä useampikin savimaja jossa vierailla kun "siltä" tuntuu ;) "vink vink".
Ilmianna
Jaa
No kuule. Ei se sun "miehes" halua mihinkään vitun slummiin omistuskämppään asumaan. Se haluaa dokata ja ostaa rööki sun fyrkilla.

Slummi osake on sitäpaitsi pask asijoitus nykyäänkin ja huonommaksi vaan muuttuu.

Kuinka vanhaksi sun pitäs elää että hoksaisit hyväksikäytön.
Ilmianna
Jaa
Tältäistumalta tuntematta ao,sen taustoja tahi elämänkatsantoja on puhdasta spekulatiivia suuntaan jos toiseen... miksi ylipäänsä kysyt on mielenkiintoista koska nämä asiat selkenevät ajatuksien vaihdolla....
Ilmianna
Jaa
Viisas mies, kun ei muuta naisen omistamaan asuntoon. Siinä jos ei jaksa jatkuvasti naista miellyttää, niin huomaa pian olevansa asunnottomana.
Ilmianna
Jaa
Osta se asunto (lue isännöitsijäntodistus huolella). Hoitovastike on aina huomattavasti pienempi kuimn vuokra. Mielialan vaihtelut eivät tiedä hyvää, siedin vastaavaa tyyppiä aikani. Sorry, hän ei muutu paremmaksi vaan pahemmaksi!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Miksi mies ei halua muuttaa asuntooni?

Asumme nyt avomiehen kanssa vuokralla, jossa maksamme kallista vuokraa... minulla olisi nyt varaa ostaa meille oma asunto minun nimiini. Ongelma on ettei ne rahat riitä kuitenkaan minkään hienostoalueen asuntoon vaan joutuisimme muuttamaan johonkin ihan siistiin lähiöön ja mies ei halua muuttaa sinne. Mitä järkeä tässä on hän pääsisi pienemmilä kuluilla ja säästäisi rahaa. Minä saisin rahani investoitua johonkin kiinteään ja tykkäisin asua enemmän omassa asunnossa kuin makuuttsaa ja antaa inflaation syödä pääomaa..Miten saada mies muuttamaan sinne? Mikä miestä vaivaa kun ei halua muuttaa kanssani? Vai täytyisikö ettiä vaan oma kämppä ja jättää mies asumaan vuokralle?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta