Talolehdessä hyvä artikkeli eps lootista

Lullinkuikaus

Ovat hyviä, aina vaan joka kohdassa verrataan lämpöharkkoon..... Eps on melkein, lähes yhtä hyvä monessa kohtaa .... No ei kaikille tarvitse olla
parasta :)

55

3249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gryndari61

      No jos joku nyt styroxilootaa pitää kivitalona.. styroxilato on ehkä parempi nimitys

    • PemoHontti

      Oli ne keksineet sille jonkin myyvän nimen, oliko nyt joku hybridirakenne, hahah.

    • Eiyluskaltais

      Ultrasuperhyper -talo :))))

      Pilipalipalikoita nuo mielestäni... no... puuhastelijat puuhaa. Itse en kyllä ole niin rohkea että noin testaamatonta js päilyttävää runkorakennetta kokeilisin

    • Nytjärkikäteen

      On selvää, ettei EPS muoteista tehty talo ole kivitalo muuten kuin teoriassa. Moderni hybriditalo on ehkä parempi nimitys. Tunnen rakenteen todella hyvin ja tiedän, ettei sitä voi tai tule edes verrata kivirakentamiseen niin runkovaiheen osalta kuin pinnoitusten tai kiinnitystenkään osalta. Tekniikka näissä on myös erilailla toteutettua. Tällainen parempi/huonompi vertailu on siis aivan turhaa... ovat niin erilaisia.

    • 15vuottaasunut

      Näitä Eps-teräsbetonitaloja vaan on tehty jo yli 50 vuotta ja miljoonia. Hyvin toimivat ja edullisia toteuttaa.
      Eihän tuollainen teräsbetoni runko maksakkaan kuin parikymmentä tuhatta €uroa.
      Homehtuvat pahvitalot ja halkeilevat hiekka harkot kannattaa unohtaa.

      • Eeheehhehehehe

        Jaa että 50 vuotta ja miljoonia... nyt meni luvut sekaisin. Suomessa ehkä 50 kpl =)))

        Pelkkä betoni 2krs valutalon seinään maksaa pumpattuna teräksineen ton 20 donaa... eli nää styroxilaatikot on sit ilmaisia.? Muistelisin että yksi muotti maksaisi muutaman kymppiä... ja työkin on ilmaista vai?

        Taitaa taas olla passiivitalomyyjä valheineen asialla. Nuo jutut miljoonista ja halpuudesta sinut paljastivat... valheita valheita valheita vaan... samoin kuin harrastamasi höpöttely kilpailevista rakenteista jotka pieksevät kalalaattikkosi joka osa-alueella selkeästi.


      • Epslnhjyvä

        Valubetoni maksaa 100e kuutiolta... ei mene 200 kuutiota yhteen taloon


      • Eihirveestijärkeä
        Epslnhjyvä kirjoitti:

        Valubetoni maksaa 100e kuutiolta... ei mene 200 kuutiota yhteen taloon

        Joo.. betoni maksaa ehkä tuon verran...oikeanlainen betoni maksaa 150 euroa kuutiolta. Siihen rahti, hukka ja 30min. pumppausmaksut ja ollaan jo 200 euroa kuutiolta hinnassa. Jos joutuu venttaileen, niin 5 minuuttia maksaa 20 euroa.... tulee helposti kuutiolle hintaa 250 euroa... terästä esim aukkojen ympärille menee tuossa rakenteessa ihan julmetusti. Yhteensä kolme kertaa enemmän kuin perinteisissä harkkoratkaisuissa... teräkset maksaa ainakin 5000 euroa.

        Tuo EPS rakenne on selleästi kallein seinärakenne laski sitten miten hyvänsä. Ainoa jollakin tavalla perusteltu hyöty on heikko laskennallinen lämmönläpäisykyky, mutta sekin hyöty on teoreettinen ja häviää heti jos taloon tulee maa- tai kaukolämpösysteemi tai joku muu lämpöpumppusysteemi.


      • PestoP

        Moi, meillä Lammi Kivitalo (Valmistumis vuosi 2016) ja naapuriin EPS talo rakenteilla, ihan mielenkiintoinen projekti tua EPS talo "Tee se Itse miehelle" mutta kyllä se vaan niin on että betonia uppaaa se 100m3 vähänkin järkevän kokoiseen taloon ja täällä pohjanmaalla jos käyttää oikeeta betonia niin hintaa kertyy sen 150€/m3 pumpattuna sisään, tässä ei tietenkään ole 2 lisä työmiehen kustannuksia.

        Mutta näköjään onnistuu 5m korkea seinä valu yhdellä kertaa kun tuentaan uhraa sen 1kk ekstraa.... ja puu tavaraan satsaa 2000-3000€...


      • Teräsbetonia
        PestoP kirjoitti:

        Moi, meillä Lammi Kivitalo (Valmistumis vuosi 2016) ja naapuriin EPS talo rakenteilla, ihan mielenkiintoinen projekti tua EPS talo "Tee se Itse miehelle" mutta kyllä se vaan niin on että betonia uppaaa se 100m3 vähänkin järkevän kokoiseen taloon ja täällä pohjanmaalla jos käyttää oikeeta betonia niin hintaa kertyy sen 150€/m3 pumpattuna sisään, tässä ei tietenkään ole 2 lisä työmiehen kustannuksia.

        Mutta näköjään onnistuu 5m korkea seinä valu yhdellä kertaa kun tuentaan uhraa sen 1kk ekstraa.... ja puu tavaraan satsaa 2000-3000€...

        Pohjanmaalla tunnetusti talot suuria ja miehet mahtavia, 100 m3 on yhtä kuin, seinää sitten n. 900 m2, kun betonimenekki 110 litraa neliölle.
        Betonin kustannus 15000 €, ei kai Pohjanmaan poika nyt tuollaiseen kustannukseen kaadu.
        Seinääkin voi varmasti valaa 5 metriä kerralla korkeutta, mutta harvemmin tarvitsee. Näyttävät tuolla Amerikassa tekevän vastaavilla harkoilla todella suuria rakennuksia, mutta siellähän on kaikki suurta kuin Pohjanmaalla.
        www.nudura.com


    • AjatteleeErkki

      200 m2 talon betonimenekki Eps-muoteilla on 24 m3 ja kustannus n. 4800 €.
      Sitten kannattaa ottaa huomioon, että harvassa on talot, jotka syntyvät ilman betonia.
      Kyllä se keskikokoisen Eps-harkkotalon runko perustuksineen kustantaa vain n. 20 000 €, muotteineen, betoneineen ja teräksineen.
      Kellaritiloissa ei tarvita tukevia väliseiniä 5 metrin välein, kuten harkoilla toteutettaessa. Ikkunapalkit samoilla muoteilla, ei kalliita kylmäsiltaisia erikois palkkeja.
      Jokainen vähänkin rakentamisesta tietävä, kyllä tunnustaa , että 15 cm paksu teräsbetoni rakenne on erittäin luja ja pitkäikäinen. Näitä rakenteita käytetään paljon maanjäristysalueilla, hurrikaani alueilla ja sopii kylmäsillattomana myös erinomaisesti pohjolan pakkasiin.
      Suomessakin Eps-harkoilla tehtyjä taloja on jo sadoittain ja ensimmäiset tehty jo -70 luvulla.
      Harkkojen tarjonta alkaa olla jo hyvin laajaa, tuote on nopeasti nouseva. Rakennusmessuilla ja asuntomessuillakin tuote näkyy hyvin laajasti. Valikoimaa riittää isältä pojalle.
      Enää ei eristetä sammaleilla ja sahanpuruilla, homehelvetti on tullut jo selväksi. Muovieristeet toimivat ongelmitta erinomaisesti ja sisäilma-asiat ovat kunnossa.
      Veikkaan Eps-harakoille rakettimaisesta nousua Suomen rakennusmarkkinoilla. Museo harkkojen myyjät syystäkin huolissaan, todellisia huonoja puolia vaikea tuotteesta löytää.

      • myyntiNäemmäKovaa

        Kun harkkotalon perustus kustantaa 20 000€ ja kalalaatikoista saa samaan hintaan koko rungonkin pystyyn, niin kyllähän se on ihmetuote.

        Kun normitalon runko perustuksineen maksaa viisinkertaisesti, niin ei muita vaihtoehtoja enää ole.

        Itselleni jäi hieman epäselväksi mistä näitä saa ostaa. Voisitko ystävällisesti vielä lähettää yhteystietoja toimittajilta, joilta saa rungon ja perustuksen kokonaistoimituksena hintaan 25000€?

        Kellaria ei tarvitse tukeakaan, kuten normiharkot. Ihmiset eivät vain ymmärrä, että EPS on niin vahvaa, että se ei tukea tarvitse.

        Kylmäsillaton rakenne syntyy helposti, kun parvekkeet, keittiön kaapit ym. kiinnitetään lämpöä johtamattomilla kiinnikkeillä EPS:n sisällä olevaan betoniin.

        Nuo kylmäsiltaiset erikoispalkit tuntuvat vanhanaikaisilta. Lähetätkö linkkejä tällaisiin, niin voimme kaikki yhdessä niille nauraa.

        Jääkö tosiaan EPS- harkkojen myötä sammaleet ja sahanpurut historiaan. Tämähän on hienoa!


      • Kuulostaauskomattomalta

        Kuulostaa niin mahtavalta tuotteelta, että nyt täytyy oikein ihmetellä miksi -70 luvulta asti käytetty tuote ei ole tuon parempaa julkisuutta saanut ja nyt vasta siitä on juttua. Tuohan on aivan uskomaton menestystuote ja mullistaa varmasti markkinat. Perinteiset kunnon kivitaloja rakentavat Lammit ja Jämerät varmasti vapisevat bunkkereissaan kun styroximuotit jyräävat. Ei aikaakaan kun tämä menestystuote alkaa tuottamaan myyjilleen rahaa sen verran, ettei sitä tarvitse pelkästään keskustelupalstoilla myydä ja markkinoida.


    • RKM49

      Hintoihin ei sen enempää, eiköhän niitä saa myyjiltä, kuten kaikista talon rakennuksen materiaaleista. Hinta ei tietenkään saa olla ainoa kriteeri, siitä tässä maassa jo riittävästi kokemusta.
      Mikään riittävän paksu teräsbetoni seinämä ei tukevia väliseiniä omakotitaloissa tarvitse. Yläosa kun tuetaan välipohjalla, niin ei nyrjähdä.
      Jonkun kiinnikeruuvin aiheuttama kylmäsilta on täysin mitätön, vaikutus kokonaisuudessa promilleluokkaa. Mielestäni parvekkeet kannattaa rakentaa passiivitaloissa kokonaan omille pilastereilleen, on kylmäsillaton vaihtoehto.
      Perinteisistä kunnon kivitaloista kannattaa välttää ainakin tiili villa tiili rakenteita, sen verran on toimintahäiriöitä homehtumisen saralla tullut näissä vastaan.
      Eristää kannattaa pääsääntöisesti aina ja kyllä muovieristeet, kaikki puupohjaiset home-eristeet voittavat 10 - 0.

    • Myrkkytuoeps

      Tekeekö joku oikeasti muovipalikoista asuintalon? On sitä aikoihin eletty! Taitaa olla melkoisen marginaalissa ostajakunta sellaiselle talolle... no käyhän tietysti muovipussikin matkalaukusta...

      • Höpöhöpömiehiäkö

        Kerrotko kun olet tietävinäsi , mitä huonoa on muovieristeissä. Niitähän käytetään laajasti kaikessa rakentamisessa, autoissa, lentokoneissa, asuntovaunuissa, veneissä ja laivoissa.
        Kivinen matkalaukkukin on melko ikävän painava ja kolho.
        Muoviputketkin ovat täysin lyömättömiä ja huippu kestäviäkin.
        Jos kuvittelet, että seinistä menee tai kuuluu mennä kosteus lävitse, olet pahasti hakoteillä. Ilmanvaihto on sitä varten, olkoon sitten koneellinen tai painovoimainen.


      • Riskirakenne
        Höpöhöpömiehiäkö kirjoitti:

        Kerrotko kun olet tietävinäsi , mitä huonoa on muovieristeissä. Niitähän käytetään laajasti kaikessa rakentamisessa, autoissa, lentokoneissa, asuntovaunuissa, veneissä ja laivoissa.
        Kivinen matkalaukkukin on melko ikävän painava ja kolho.
        Muoviputketkin ovat täysin lyömättömiä ja huippu kestäviäkin.
        Jos kuvittelet, että seinistä menee tai kuuluu mennä kosteus lävitse, olet pahasti hakoteillä. Ilmanvaihto on sitä varten, olkoon sitten koneellinen tai painovoimainen.

        Muovieristeessä ei itsessään ole mitään ongelmaa. Ongelma on sen kallis hinta suhteessa saatavaan hyötyyn esimerkiksi energiatehokkuudessa. Onhan se yksi vaihtoehto toki, mutta yhdistettynä esimerkiksi betonirakenteeseen, syntyy ulommaisen kerroksen rajapintaan riski kosteuden tiivistymiselle vedeksi...kallis riskirakenne siis.


    • V.Ahanen

      Kastepisteeseessä betonissa ei kosteuskapasiteettin vuoksi ole minkäänlaista ongelmaa. Tämä hetkellinen tilanne sitten kuivuu ulospäin lämmittämällä vähitellen.
      Mitä ilmeisemmin betonisydän eristeen välissä on ympäri vuoden erittäin lämmin ja kastepistettä ei edes muodostu.
      Vastaavan rakenteen omaavissa kiviharkoissakaan ei ole tavattu käytännössä rajapinnoissa minkäänasteista hikoilua ja ovat toimineet täysin ongelmitta.
      Kuten aikaisemminkin olen todennut onneksi on betonia.
      Höyrynsulku puurunko rakenteet ovat sitten erikseen, siinäkin suurin kondenssiriski on kesäaikaan.

      • tosihuolestuttavajuttu

        betonimuottiharkot toimivatkin siksi oikein, koska kylmä betoni on ulommaisena...samoin kuin lecasoraharkossakin... eps ulkopuolella onkin lämmin ja siksi sisäpuolelta tuleva lämpö tiivistyy vedeksi törmättyään äkkiseltään eristeeseen. Huono...tosi huono homma


      • Rak.inssi
        tosihuolestuttavajuttu kirjoitti:

        betonimuottiharkot toimivatkin siksi oikein, koska kylmä betoni on ulommaisena...samoin kuin lecasoraharkossakin... eps ulkopuolella onkin lämmin ja siksi sisäpuolelta tuleva lämpö tiivistyy vedeksi törmättyään äkkiseltään eristeeseen. Huono...tosi huono homma

        Mitä yritit selittää? Eihän tuosta saanut tolkkua.


      • Aivanselväjuttu
        Rak.inssi kirjoitti:

        Mitä yritit selittää? Eihän tuosta saanut tolkkua.

        Päivän selvää tekstiähän tuo on. EPS muottiharkko on riskirakenne toisin kuin betonimuotti, kuten Lammiharkko.


      • EPSpettääaina

        EPS harkkojen käyttö rakentamisessa on kuin ostaisi halvimmat työkalut HongKongista... eivät edes hintansa väärti ja pettävät tositilanteen tullen.


      • Rakennusmiäs

        Olen yhtä tuollaista EPS -taloa ollut talkoilla tekemässä kaverille... on noita harkkotaloja siporexista, lekasta ja valuharkoista tullut aiemminkin puuhattua. Tämä väite, että näistä styroxilootista olisi helppo ja hyvä tehdä, on kyllä pahasti metsässä. Kevyt nosteltavuus on ehkä ainoa positiivinen asia, mutta siihen ne sitten jääkin. Mittatarkkuus on surkea ja tuntui riippuvan siitä, kauanko muotit olivat olleet varastossa. Auringossa olleita muotteja oli turha yrittää saada paikoilleen. Telinettä ja muuta tuentatavaraa sekä uretaanivaahtoa meni ihan julmetusti, jotta päästiin edes valamaan. Aukkojen kohdalla raudotukseen meni aikaa ja rautaa yhden päivätyön verran per aukko... ihan stanan työläs homma. Kulmia talossa oli pitkälle toistakymmentä joista muutama oli muussa kuin 90-asteen kulmassa... huhhuh sitä työn määrää niissä kohtaa... kaiken kaikkiaan 4- kouluarvosana kun vertaa mihinkään muuhun harkkoon. Nelikanttinen autotalli ilman ikkunoita voisi olla ainoa mitä näillä voisin enää suostua tekemään.


    • Kauhistunutrakentaja

      Muovi on materiaalina erinomainen monessa paikassa, pitkällä tähtäimellä muovijäte on egolokinen katastrofi. Maailman meret täyttyvät muovijätteestä, jopa juomavetemme on pian täynnä mikroskooppista muovihiutaletta. Muovin käyttö pitäisi kokonaan lopettaa.

    • Tätämieltätästä

      Ihanko totta muovin käyttö pitäisi lopettaa, sehän on sama kuin sammuttaisi valot.
      Kaikkea pitää käyttää vastuullisesti, ei sitä öljyn käyttöäkään lopeteta vaikka Venäläisten öljyputket vuotavat kuin seula Siperiassa.

      • IsoEIlobbareille

        On täysin vastuutonta ja epäinhimillistä jos alettaisiin talotkin rakentamaan muovista, tuosta synteettisestä materiaalista jonka valmistukseen käytetään ehtyvää luonnonvaraa. ÖLJYä ei edes Suomessa pumpata, eli täysin tuonnin varassa olevasta tuotteesta on kysymys.


      • Ihmetteleväkansalainen
        IsoEIlobbareille kirjoitti:

        On täysin vastuutonta ja epäinhimillistä jos alettaisiin talotkin rakentamaan muovista, tuosta synteettisestä materiaalista jonka valmistukseen käytetään ehtyvää luonnonvaraa. ÖLJYä ei edes Suomessa pumpata, eli täysin tuonnin varassa olevasta tuotteesta on kysymys.

        On alettu jo, ja ymmärtämättömät helposti ylypuhuttavat ihmiset pissaavat hunajaa, että ompa helppoa ja ompa halpaa. Lapsetkin tästä voi talon tehdä.


      • Höpöhöpötuote
        Ihmetteleväkansalainen kirjoitti:

        On alettu jo, ja ymmärtämättömät helposti ylypuhuttavat ihmiset pissaavat hunajaa, että ompa helppoa ja ompa halpaa. Lapsetkin tästä voi talon tehdä.

        ... ja ne muutamat ylipuhutut, hassutetut ihmiset ovat todenneet helppouden ja halpuuden olleen suhteellisia termejä, joita ei käytettäisi EPS muottien yhteydessä jos olisi vähänkään ollut kokemusta kunnollisista kivirakenteisen pientalon runkomateriaaleista.

        On muuten melko naurettava väite tuo "lapsikin voi näistä talon tehdä". Ei voi eikä saa!. Se, että styroxi on kevyttä nostella, ei tee siitä yhtään helpompaa... itse asiassa vaikeampaa. Vaatii todella kovaa huolellisuutta ja kärsivällisyyttä nysvätä ja tukea noita heiveröisiä seinämuotteja. Ammattimies ei noihin koske vaan tekee kunnon kamasta.


      • Mitäjärkeäenymmärrä
        Ihmetteleväkansalainen kirjoitti:

        On alettu jo, ja ymmärtämättömät helposti ylypuhuttavat ihmiset pissaavat hunajaa, että ompa helppoa ja ompa halpaa. Lapsetkin tästä voi talon tehdä.

        Noi muotithan on ihan törkeen kalliita ja vaativat 2-3 enemmän terästä ja tuentoja kuin muut betonimuottiratkaisut. Kaupan päälle saa huonon kiinnityspinnan ja kyseenalaisen tartunnan rappaukselle. Hyöty energiatehokkuudessa marginaalinen, eli puhutaan vuodessa muutaman sadan kilowatin, eli muutaman kymmenen euron hyödystä. Ei taida kannattaa tuosta taloa tehdä.


      • Kylläepsilläkinonnistuu
        Mitäjärkeäenymmärrä kirjoitti:

        Noi muotithan on ihan törkeen kalliita ja vaativat 2-3 enemmän terästä ja tuentoja kuin muut betonimuottiratkaisut. Kaupan päälle saa huonon kiinnityspinnan ja kyseenalaisen tartunnan rappaukselle. Hyöty energiatehokkuudessa marginaalinen, eli puhutaan vuodessa muutaman sadan kilowatin, eli muutaman kymmenen euron hyödystä. Ei taida kannattaa tuosta taloa tehdä.

        Muovi on paras rakennusmateriaali. Siitä saa tehtyä hyviä eristeitä ja eps-muotteja on kevyt nostella. Muotit on ennen valua järkevä "tilkitä" uretaanivaahdolla. Ylipursuava massa on myöhemmin helppo veistää pois puukolla, joten se ei haittaa rappausta (kunhan ei vuole liian syvää lovea). Telinettä kannattaa vuokrata niin paljon, että sillä voi tukea seinät molemmin puolin. Silloin ei tarvitse erillisiä puutukia niin paljoa. Aukkojen raudoitusta varten kannattaa palkata oma raudottaja... siinä kohtaa ei kannata alkaa säästämään, sillä homman voi ryssiä pahasti jos ei osaa. Väli- ja yläpohjissa kannattaa käyttää puurakenteita mahdollisimman paljon. Näin rakenneliitokset on helpompi tehdä eikä tarvita nostureita.


      • Eikovinvarmatuenta
        Kylläepsilläkinonnistuu kirjoitti:

        Muovi on paras rakennusmateriaali. Siitä saa tehtyä hyviä eristeitä ja eps-muotteja on kevyt nostella. Muotit on ennen valua järkevä "tilkitä" uretaanivaahdolla. Ylipursuava massa on myöhemmin helppo veistää pois puukolla, joten se ei haittaa rappausta (kunhan ei vuole liian syvää lovea). Telinettä kannattaa vuokrata niin paljon, että sillä voi tukea seinät molemmin puolin. Silloin ei tarvitse erillisiä puutukia niin paljoa. Aukkojen raudoitusta varten kannattaa palkata oma raudottaja... siinä kohtaa ei kannata alkaa säästämään, sillä homman voi ryssiä pahasti jos ei osaa. Väli- ja yläpohjissa kannattaa käyttää puurakenteita mahdollisimman paljon. Näin rakenneliitokset on helpompi tehdä eikä tarvita nostureita.

        Kymmeniätuhansia kuutiometrejä olen betonia valanut. Ensimmäisen kerran kuulen, että muotteja on tuettu telineisiin.


      • Ihmenysväreitä
        Eikovinvarmatuenta kirjoitti:

        Kymmeniätuhansia kuutiometrejä olen betonia valanut. Ensimmäisen kerran kuulen, että muotteja on tuettu telineisiin.

        Amatöörit ne vaan nysvää


    • Lopettakaamustamaalaus

      Tällä palstalla noita amatöörejä ja mustamaalaajia riittää. Täysjärkinen lukija tietysti sen huomaa.
      Betonirungossa ei ole mitään ihmeellistä, se kantaa hyvin ja kestää maanpaineitakin.
      Puuvälipohjat sopii huonosti, koska tukevat rakenteita heikosti. Ontelolaatta on näihin eps-harkkotaloihin oivallinen tuote, se nostokoneen tarve on vain parisen tuntia, siihen ei kenenkään budjetti kaadu.
      Tarvittavista teräksistä on erinnomaiset rakennesuunnitelmat, niitä kun vain noudattaa ja on huolellinen, niin avot.
      Tuollainen eps-muotti on erittäin nerokas, sillä saadaan täysin kylmäsillaton rakenne. Eps- ja betoni ovat vähemmän herkät kosteudelle, kuin puu, sekä pahvit.
      Selvästi huomaa, että Eps-muottien määrä markkinoilla on lisääntynyt nopeasti ja taloja nousee sinne tänne.
      Tuo on erittäin edullinen ja helppo rakennustapa, voin ymmärtää että talopakettikauppiaat katteiden ja välityspalkkioiden menettämisen toivossa ovat peloissaan. Rakentaminen ei ollutkaan rakettitiedettä.
      Jos olisi talon tarvetta, tutkisin kyllä nämä tuotteet ja hyvään eristävyyteen kannattaa aina satsata, ennen kuin kalliiseen ylimääräiseen tekniikkaan.
      Tuollaisen sataneliöisen eps-harkkotalon muotit perustuksineen taitavat kustantaa kymppitonnin ja sähkökaapeleilla lattialämmitys pari tonnia.
      Sadalla tonnilla toteuttaa koko sataneliöisen talon, kun sisustaa kustannustehokkaasti ja tekee työtä hieman itse.

      • Gryndari61

        ... ja näin sanoo... Passiivitalo/EPS -myyjä... ja minä sanon: "kusetusta, kusetusta ja kusetusta". On joku myyntipuhekouluttaja osannut samat markkinointistoorit näille rakentaa. Puuta heinää, mutta asioista tietämättömille ja ymmärtöämättömille uppoaa kuin häkä. Tässä todellinen tilanne: EPS muottitaloja on tehty muutama hassu kymmentä, kaikki enemmän tai vähemmän hartiapankki-prototyyppejä. Todellista energiahyötyä ei tule vaikka laittaisi metrin EPS-eristettä... ai miksi, no siksi että Suomen olosuhteissa tarvitaan joka tapauksessa kunnon lämmitysjärjestelmä. No tähän nämä EPS-hörhöt kuiskuttavat, että leivänpaahdin tai max. suorasähkökaapelit riittää... yeah... in my ass!!!.. toki laskennallisesti riittääkin, mutta makseleppa siinä sitten kalliista suorasta sähköstä ja koitappa myydä talos ilman maalämpöä tai edes kunnon vesikiertojärjestelmää! Siihen ne säästöt meneekin moninkertaisina. Tuohon hintakusetusasiaan nyt nauraa oravatkin, joten ei siitä sen enempää.... siinä on kirjoittaja n. 60% pielessä... jos ei enemmänkin.


    • Lopettakaamustamaalaus

      Kusetusta, kusetusta, kusetusta, mikähän vamma sinulla on ? Oletko koskaan rakentanut eps-valuharkoilla tai asunut tällaisessa talossa ?
      Eihän tuossa sinänsä ole mitään ihmeellistä, lämmöneristystä vain käytetään muottina. Runko lähes ikuista teräsbetonia, perustuksineen päivineen, ei lahoa eikä mätäne ja rakennekin vielä kylmäsillaton.
      Eps-harkkotaloissa käytetään aivan tavallisia lämmitysjärjestelmiä: Lämpöpumppuja, vesitakkoja, sähkökaapeli lämmityksiäkin, kaukolämpöä jne...
      Passiivitaloja sitten tehdään Suomessakin lähes kaikilla rakentamisen materiaaleilla ja tehty jo vuosikymmeniä.
      Eristämisestä tulee energiahyötyä: Katossa, lattiassa, seinissä, putkistoissa jne...
      Herää kysymys kukahan täällä on ymmärtämätön ?
      Rakentaminen voi olla myös helpompaa, kevyempää ja pitkäikäisempää, maailma ei ole vielä valmis.

      • edelleenkisetusta

        eps muottiseinäneliö maksaa tuplat umpiharkkoihin verrattuna. Jos silti joutuu rakentamaan kunnollisen lämmitysjärjestelmän, ei tuo hintaero kuoletu talon elinkaaren aikana... lisäksi tuolla rakennusjärjestelmällä on amatöörin niin helppo tehdä sutta, että on suoranaista kusetusta sanoa sitä helpoksi systeemiksi.


    • Tätämieltätästä

      Olkoon mitä tahansa harkkoa, niin 150 m2 talon harkot maksavat luokkaa 10.000 €, revi siitä !
      Aina kannattaa tehdä kivitalo, on laatu aivan toista luokkaa, kuin pahvitaloissa.

      • EPSeiolekunnonharkko

        EPS-muottitalo ei ole kivitalo... se on muoviristetalo.. .pullotalo pahimmasta päästä, sillä vaikka mitä EPS myyjät koittavat selittää, EPSillä ei ole kykyä läpäistä höyryä... eli se on siis höyrynsulku. Kivitalon ominaisuuksiin kuuluu nimenomaan se, ettei siinä ole höyrynsulkua seinissä. Vaikka seinäharkot normitaloon maksaisivatkin 10-20t€, on kustannusmerkitystä myös sillä miten muita rakenteita liitetään ja pinnoitteet tehdään seinärunkoihin. Näistä em. syistä EPS harkot vasta kalliita ovatkin kunnon harkkoihin verrattuna.


    • V.Ahanen

      Solupolystyreenin vesihöyryn vastus on samaa luokkaa, kuin betoninkin. Vastuksen määrä riippuu materiaalin tiheydestä.
      Ilmanvaihto kaikissa taloissa poistaa ylimääräisen kosteuden, seinien läpi sitä ei kannata tunkea, aiheuttaa mahdollisesti vain ongelmia.
      Tiivis, kylmäsillaton rakenne on vain eduksi ja betonirunko kantaa, ei lahoa, eikä mätäne.
      Muita tärkeitä ominaisuuksia on esim. Kellareissa tuotteen maanpaineen kesto ja kosteustekninen toimivuus, mihin auttaa myös hyvä lämmöneristys. Terminen maaperän lämpiämisestä aiheutuva vesihöyryn paine meillä varsin tuntematon ongelma.
      Ulkoilman saasteita ei myöskään ole terveellistä päästää huoneilmaan seinien läpi, ei myöskään Radonia. Tiivis seinärakenne on turvallinen ja kaikki toimii hallitusti.
      Eipä ole vastaan tullut kosteusongelmia lämmöneristetyssä kivirakenteisessa ulkoseinässä, eristämättömissä paljonkin.

      • Sivustaseuraaja70

        Milloinkas viimeksi on tehty lämmöneristämättömiä seiniä taloihin... joskus keskiajalla?

        Ihmetyttää miksi näiden EPS-hörhöjen pitää joka paikassa olla puolustelemassa tuotteensa "hienouksia"... ehkä siksi, että niitä ei oikeasti ole olemassa. Tämän kyllä olen huomannut.


      • myyntimiesonerimies

        "Solupolystyreenin vesihöyryn vastus on samaa luokkaa, kuin betoninkin. Vastuksen määrä riippuu materiaalin tiheydestä."

        :D :D :D :D :D

        Eli koska solupolystyreeni ja betonin vesihöyrynvastus on samaa luokkaa, niin ne ovat yhtä tiheitä.

        Kaikkihan tietävät, että kuutio betonia ja rutoksia painaa yhtä paljon :D :D :D :D


        Ovat nämä rytoksihemmot totaalisen kujalla.


      • Huuhaaepsmyyjät

        Perinteistä huuhaata jota nää hevikivitalot ja passiivikivitalot jakavat. Jos myöntäisivät myyvänsä stanan kallista styroximuottia ja lakkaisivat puhumasta kivitalosta kyhäelmänsä suhteen, niin uskottavuus pysyisi. Varsinkin vertailu kunnon kivitaloihon kannattaisi lopettaa. Sama kun vertaisi Kastellia Lammiin tai Jämerään.. ei mitään vertailtavaa siis.


      • Tyytyväinenasukas
        Sivustaseuraaja70 kirjoitti:

        Milloinkas viimeksi on tehty lämmöneristämättömiä seiniä taloihin... joskus keskiajalla?

        Ihmetyttää miksi näiden EPS-hörhöjen pitää joka paikassa olla puolustelemassa tuotteensa "hienouksia"... ehkä siksi, että niitä ei oikeasti ole olemassa. Tämän kyllä olen huomannut.

        Lämmöneristämättömiä seiniä löytyy pilvin pimein hirsitaloja, tiilitaloja, rintamamiestalojen kellareita jne... Lähes eristämättömiä on n. Puolet taloista.
        Mikä tekee esim. Lammitalosta aidon kivitalon Eps-harkkotaloon verrattuna ? Sekö että eriste väärässä paikassa, ulkopuoli kuljettaa kylmää ja sisäpuoli lämmintä.


      • Epsseinäkumisee
        Tyytyväinenasukas kirjoitti:

        Lämmöneristämättömiä seiniä löytyy pilvin pimein hirsitaloja, tiilitaloja, rintamamiestalojen kellareita jne... Lähes eristämättömiä on n. Puolet taloista.
        Mikä tekee esim. Lammitalosta aidon kivitalon Eps-harkkotaloon verrattuna ? Sekö että eriste väärässä paikassa, ulkopuoli kuljettaa kylmää ja sisäpuoli lämmintä.

        Koputa seinään... jos kumisee ei ole kivitalo


      • tunnusmerkkejä
        Epsseinäkumisee kirjoitti:

        Koputa seinään... jos kumisee ei ole kivitalo

        niin.. tai pieni potku kengänkärjellä... jos menee pinnoitteesta läpi, kysymys on eps-talosta. eps talon tunnistaa myös pihalla olevasta 90 luvulla valmistetusta autosta.


    • Betonimiesteräs

      Kaikenlaisia seinään koputtelijoita niitä onkin olemassa.

    • 15vuottajoasunut

      Lämpörappauksesta Eps-eristeen päälle ei paljon tietoa , jos luulee potkun saavansa läpi Eps-harkkotalossa.
      Sitten taas juuri oikea lämpöharkkohan on Eps-harkko, jossa betonisydän lähes huoneen lämmössä ympäri vuoden.
      Lautakuorenkin ilmaraolla voi toteuttaa puoleen hintaan rappauksesta ja reilu 20 mm lauta kestää lähes mitä tahansa.
      Melko epätoivoista tämä teräsbetonitalojen mollaaminen, taitaa olla hätä kädessä. Ei kai se nyt niin paha asia ole jos kunnon talon saa vähän halvemmalla ja vielä asumisen kulutkin alenee.

      • Eeehehehwhw

        Jotkut lämmittää taloa, jotkut betonisydäntä =))))


      • 15vuottajoasunut

        Betonisydän eristeen sisällä on aina tasalämpöinen, eikä sitä tarvitse pahemmin lämmitellä.


      • Miksioimiksi
        15vuottajoasunut kirjoitti:

        Betonisydän eristeen sisällä on aina tasalämpöinen, eikä sitä tarvitse pahemmin lämmitellä.

        Paha on jos tekee huonolaatuisen EPS talon kalliimmalla kuin kunnon kivitalon... suoranaista tyhmyyttä.


    • Netinvanki

      Paljon on sitten idiootteja maailmassa, jos googlettaa Eps-forms !
      Taidatte jauhaa jaskaa täällä.

    • Anonyymi

      Olipas hauska lukea ketju läpi. Rakensin juuri nuduralla taloni ja tässä omia kokemuksia: sryroksit, telineet ja ruuvit makso n.15 000€. Teräkset ostin torin kautta ja ne makso 450€. Jollain oli jääny raksalta yli 450 kpl 8mm tankoa. Sain siis todella halvalla!!!
      Beronin hintaa en muista. Olisiko ollut 4500€?? Talossamme on siis n.160neliötä.

      Olen ensikertalainen rakentajana. Pystytimme talon talkoolais kaverin kanssa 3 päivässä. Valua varten tuin ikkuna aukot ja jotkut liitos kohdat sen jälkeen, joten yhteensä rungossa meni reilu viikko. Nuduran omat telineet oli sairaan hyvät ja niil sai suoristettua seinät todella hyvin!!! Youtubesta löytyy videoita. Valoimme kerralla seinät ylös asti.

      Lammin harkko olisi ollut kalliimpi ja paljon hitaampi rakentaa. Siksi valitaimme nuduran ja tää on tuntunu hyvältä. Massikeisarit palkkaa timpurit ja teettää itselleen kivitalot. Mulla rungon hinta oli n.20 000€ ja rappaus päälle 20 000€. Rapattavaa pintaa tuli 260m2.

      Voin suositella muillekkin, jos eps talot kiinnostaa. Kannattaa katsoa nordicformin toutube videoita nudura harkoista.

      • Anonyymi

        Millaiseen ulkoseinän U-arvoon pääsit? Kovin ohkaisilta näyttävät nuo EPS-kerrosten vahvuudet Plus-mallin harkoissakin ja varsin massiiviselta betonimenekki - ainakin yksikerroksisen talon rakentamiseen.


      • Anonyymi

        Nuduraa olen itsekin ajatellut, itsellä ei taitoa ja kykyä rakentamiseen joten pitää löytää jokin firma tms joka rakentaisi talon rungon ja katon.


    • Anonyymi

      Porvoolainen eps firma vaikutti epäluotettavalta. Rahat pois ja nopeasti meininki. Työn jälki huonoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1945
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe