Päänsärytön migreeni

Hiljainenmigreeni

Onko muilla kokemuksia tästä? Miten hoidatte? Mitä oireita? Oletteko käyneet lääkärissä? Neurologilla? Onko aikaisemmin ollut erilainen migreeni? Itse kamppailen tämän asian kanssa.

4

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kivutonmyös

      Minulla on tosi harvakseltaan pelkkiä auroja. Siis kirkasta valon väpätystä, ensin keskellä silmää joka hiljalleen liikkuu pois näkökentästä sivulle. Tämä kestää 10-20 min. ei päänsärkyä. Viime aikoina myös kirkas valo on aiheuttanut silmiin väpättävän kirkkaan "rautalangan", joka häipyy pian. Minulla ei ole koskaan ollut kovaa päänsärkyä, tavallista särkyä useinkin. Tekstin lukeminen on joskus vaikeaa esim. tekstitv:n teksti, jolloin on vaaleita palloja pomppimassa tekstin päällä haittaamassa lukemista. En tiedä mitä nämä ovat tai mistä ne johtuvat. Lääkärissä en ole näiden vuoksi käynyt. Kiinnostaa tietää millaisia oireita sinulla on ja oletko käynyt itse lääkärissä? Tietääkseni kivuton migreeni on aika harvinaista?

    • Migreenintuntija

      Itselläni on todella paha pää kipu ja paha olo migreenin aikana. Kerran migreenissä oksensinkin. Minulla on aurallinen migreeni. Heti kun huomaan minulla näkövaikeuksia tai sahalaitaa niin otan imigran nimistä migreeni lääkettä. Ei auta lääkket:(

    • Yxyxuxig

      Mulla just samoin eli aiemmin oli voimakas päänsärky migreenikohtauksen aikana muttei enää vikoina vuosina. Sama hoito kuin kivuttomaan.

      • Sydänsuru

        Olen tupakoimaton ja säännöllisesti juoksua harrastavaa perusterve kohta 57 v mies. Minulla on ollut migreenikohtauksia niin kauan kuin muistan (nuoruusiästä saakka). Minulla on erittäin valoherkät silmät joten usein migreenini alkaa jos jokin kirkas valo osuu silmiini (toki välillä myös aivan sattumalta tai jos esim. viikonloppuisin löhöilen liian pitkään sängyssä).
        Hyvä puoli on että kohtaukset aina alkavat valoilmiöllä eli sahamaisella liikkuvalla valoilmiöllä (pisteellä) joka näkyy keskeltä näkökenttää jos suljen silmäni. Jos siinä vaiheessa voin ottaa lääkkeeni (ennen Clotamia joka lopetettiin ja nykyisin Burana 600) niin puolessa tunnissa valoilmiöt vaeltavat ulospäin näkökentästä ja häviävät ja kaikkki palaa ennalleen. Jos syystä tai toisesta lääkkeeni ottaminen viivästyy niin maailma muuttuu pirstaleiksi eli hahmottaminenb vaikeutuu koska näkökenttäni muuttuu palapeliksi jonka palat ovat jotenkin huonosti koottuja eli syntyy kuolleita kohtia (vaikeaa selittää mutta varmasti tuttua monelle). Ajan kanssa päänsärkykin ilmestyy ja siinä vaiheessa on jo vaikeampaa saada oireet hallintaan millään lääkkeellä.
        Pahinta mitä äsken ennen pääsiäistä tapahtui oli että kun tulin hämärästä tilasta ulos kirkaaseen kevätaurinkovaloon niin samalla sekunnilla oikeapuoleinen näkökenttä molemmista silmistä hävisi kokonaan. Pelästyin tietenkin koska ennakkovaroittavaa valoilmiötä ei ollut ja migreenikohtausta muistuttavan näköhäiriön oli kymmenkertainen. Minua vietiin sairaalaan ja siellä lepäsin migreenilääkityksellä 5-6 tuntia eikä näköhäiriöt kokonaan hävinneet (paranivat toki paljon mutta jäi oikealla puolella näkökentääni keskipisteen ylävasemmalla kuolleita kohtia molemmissa silmissä). Minusta kuvattiin pää ja todettiin että minulla oli ollut aivoinfarktin pikkuaivojen näkökeskuksessa takaraivon vasemmalla puolella (vaikuttaa aina päinvastaisella puolella näkökenttää). Saairaalassa oloni aikana minua tutkittiin perusteellisesti jotta mahdolliset syyt saataisiin selvitettyä. Kaikki potentiaaliset riskipaikat olivat kunnossa, eikä muuta selitystä voitu antaa kuin sydämessä olevaa reikää kammioiden väliseinällä, mitä normaalisti kasvaa umpeen (sulkeutuu?) liki heti syntymämme jälkeen, mutta jää enemmän tai vähemmän auki n . 20% kaikista ihmisistä. Eli tässä tilanteessa olen nyt, verenohennuslääkitys kaksi viikkoa ja sen jälkeen verentulppien-estolääkitys kait loppuelämäni, ja kaiken tämän päälle vielä varmuuden vuoksi (haittaoireita täynnä olevaa) kolesterooliläkitys vaikkakin kolesterooliarvoni olivat vain hieman korkeat (nykyisten terveysnormien mukaan).
        Olen lääkäreiltä yrittänyt saada vastausta / kannanottoa siihen että minkälainen yhteys (yhteensattuma) valoherkyyteni ja infarktini voisi olla. En nimittäin tässä yhteydessä usko sattumiin eli olen sitä mieltä että ei voi olla sattumaa että infarkti iski samalla sekunilla kuin kirkas valo iski silmiini. Lääkäri aika tylysti tyrmäsi ajatukseni ja vastasi että hän tietää eikä minun kannata omia ajatella. Että yhtä hyvin olisi voinut sattua kun menin valoisalta kadulta hämärään porttikäytävään. Minä en usko tähän.
        Käy selvästi ilmi ettei lääkäri (lääkärit) haluavat paneutua asiaan vaan haluavat selityksiä jotka varmasti useimmille ovatkin oikeat, puuttuu aikaa ja uteliaisuutta tutkia asioita.
        Samaa lääkäri nimittäin ehdottaa että vakavasti miettisin sydämessä olevan reiän sulkeminen jollain systeemillä joka tehdään nivukseni kautta. Tällä on riskinsä hän kertoo niin kuin kaikilla toimenpiteillä ja erityisesti sydämellä, mutta harvoin sellaisia ilmenee. Kyselin että mikäli paikka irtoaa niin silloinko on menoa, ja lääkärin vastaus oli että ei välttämättä. Lohduttavaa, varsinkin kun ei edes voi olla varma että perimmäinen syy on sydämessä olevaa reikää jonka kanssa olen elännyt 57 v.
        Sorry tämä pitkä kertomus, mutta kerro ihmeessä jos teillä on kokemuksia vastaavanlaisista seikkoista, infarkteista, sydämessä olevasta reiästä ja sen sulkemisesta jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe