haluan vinkkejä en kakkamyrskyä!

olenrikki

Apua auttakaa, oikeesti. Olen kuukausi sit alkanu seurusteleen ja sakuni ei hyväksy miestä.
Saku murisee ja tulistuu ja on valehtelematta tappomeiningillä karvat pystyssä ja lipoo huuliaan muristessaan. Eli on todella vakavasta asiasta kyse.
Olen yrittänyt opettaa että mies ei tuijottasi pitkään koiraani silmiin ja jättäisi sen rauhaan silloin ku on ottanu alkoholia. Eli ei oo missään kännissä mutta on juonu muutamia kaljoja.
En tiedä jaksanko tätä aina joka kerta. Olen niin rakastunut tähä mieheen. En halua luopua miehestä enkä koirasta. Itken taas ku niin pelästyin äskestä ku oikeesti näytti niin pelottavalle tilanne. Antakaa neuvoja. Pitääkö ostaa kuonokoppa varmuudeksi kun en haluis lukita koiraa eri huoneeseen. Olen masentunut, missä teen väärin.

19

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helluvaa

      Mies siis tuijottaa kännissä koiraa silmien väliin? Ompas älykäs. Ja koira ei siedä sitä vai ei muitenkaan siedä tuota älykästä mistä vai ei siedä ketään miestä?

    • eikaikkionnekspilal

      Kauheeta ja jotenki surullista lukea sakemanni palstalta aina näitä aggressiotapauksia. Onko vika rodussa omistajassa vai missä, ei tällä palstalla paljoa iloisia juttuja pääse Lukeen. Noh jokatapauksessa tsemppiä aloittajalle, neuvoa en osaa sillä itseltä löytyy 2 kilttiä sakemannia

    • rasputinkulli

      Ei minunkaan koirat siedä kännisiä ihmisiä ollenkaan. Viinat vittuun ja koiraan tutustuminen selvinpäin. Ihan sama juttu kuin lastenkin kanssa. Hitaasti ja koiran ehdoilla. Ongelma on itseasiassa sinussa, ei koirassa, et osaa toimia oikein!

    • 2vahtikoiraa

      Kannattaa nyt alottaa iha alusta. Mies ei juo koiran aikana, jos juo sen yhdenkin menee muualle. Toisekseen kannattaa tutustuttaa niin että menette yhdessä lenkille, jotta koiralle jää positiivinen muisto miehestä. Ja EI todellakaan kytätä silmiin, jos mies tulee sun luo sä päästät sen sisälle ja ohjaat koiran olemaan metrin parin päässä ovesta. Eli näytät että sinä olet kutsunut tämän henkilön. Tos ny alkuun ohjeet, jos ei siltikään luonnaa ni on sit vikaa jossain muussa.

    • Töihinvaan

      Ensinnäkin apua sinun pitäisi hakea eläintenkouluttajalta, joltakulta kenellä on oikeasti koirien koulutus ja psykologia hallussa. Ei mitään purkinheittelijöitä tai kurssin käyneitä "teillä on dominassiongelma" jauhajia. Ne pahentaa tilannetta. Mutta.

      Yksi syy voi olla huono sosiaalistaminen, milloin sinun pitää vastaehdollistaa koira miehiinkin.
      Toinen miehesi käytös koiraa kohtaan (pelottelu).
      Kolmas vartio-ja suojeluvietti, mitä et osaa käsitellä.
      Koiran aggresiivisuuteen on usein syynä joku näistä:
      Pelko. Resurssit. Vartio-ja suojelu. Turhautuminen ja uudelleen ohjaus. Koirien kanssa useimmiten sosiaalinen ja sukupuolinen.
      Sitten tietysti aggressiivinen koulutus, mikä tekee koiristakin sitä.

      Joten, mikä laukaisee tilanteen? Aina miehesi juominen ja tuijottaminen eli hyökkääminen ja pelottelu? Vai ylipäätään mies, siis käytös on koko ajan ollut ihan samaa?
      Onko koiralle yritettykään antaa mitään positiivisia kokemuksia miehestä vai onko hän vain vieras, joka tuli taloon, vie kaiken ja käyttäytyy uhkaavasti (kuten nyt tekee).?
      Miten olet esitellyt vieraat aiemmin?
      Onko koiraa opetettu? Jne.

      Vika löytyy sinusta ja miehestä. Jos et oikeasti aio tehdä mitään ja sallit miehesikin jatkaa, anna koira pois ennen kuin se on niin pilalla, että pitää lopettaa tai se oikeasti puree.
      Murina on vielä varoitus: ennen kimppuun käymistä koira yrittää kaikin tavoin rauhoittaa tilanteen (paitsi jos se estetään): se yrittää välttää, kääntää itsensä pois, jähmettyy, murisee ja lopulta, jos mikään ei auta, se käy päälle.
      Nyt koira on jo varoitellut aika kauan.

      Jos aiot pitää koiran, niin opettele hieman vastuullisemmaksi, hae apua ja tee jotain. Vedä rajat miehellesi ja vaikka kuinka kuukauden jälkeen on ensikiima päällä, niin yritä muistaa, että se ei vähennä vastuutasi muista asioista. Eli, joo, joo, olet tosi rakastunut, mutta silti olet muussakin vastuussa kuin että suljet koiran lukkojen taakse - vaikka tosin se saattaa olla tyytyväinen päästessään tuijottajasta eroon.
      Ryypätkää myös muualla, känniläiset eivät useinkaan sovi koiran kanssa, koska vaikuttavat arvaamattomilta. Se herättää helposti suojelun halua.
      Nuo rakentamanne ongelmat saattaa kuitenkin pahimmillaan siirtyä muualle ja koirasta tuleekin yleisesti aggressiivinen.

      No, työtä tuossa varmaan on, mutta ei mikään mahdoton tilanne - vielä. Hae rohkeasti apua, ammattilainen saattaa auttaa nopeammin kuin uskotkaan.

    • koirahuomioon

      Mulla on resurssiaggre saku. Se puolustaa nukkumapaikkaansa. Ei puolusta ruokaa eikä muuta mutta nukkumapaikasta on tarkka. Silloin ku se nukkuu jossain sitä ei missään nimessä saa häiritä. Minusta yhtäkään koiraa ei saa häiritä kun se lepää tai nukkuu on sillä redurssiaggreus tai ei.

      Miehes pitäs kunnioittaa koiraasiki enempi. Koiras kuulostaa resurssiaggrelta. Antakaa koiran tulla miehen tykö ei niin että sun miehes menee viinalle haisevana sönköttää siihen. Ei ihme jos koiralla alkaa kiehua.

      Koirasi pelkää. Älkää juoko sen läsnäollessa. Puliukot on koirille punanen vaate usein. Miehes vois keskittyä koiran paijaamiseen ja vaikka syöttää herkkuja. Niin luottamus on molemminpuoleista. Sitten ku ystävyys hyvällä pohjalla miehes voi alkaa leikkiä koiran kanssa. Menkää koiran ehdoilla ja lopettakaa sen turha kiusaaminen. Sillä sitähän tuo on koiran silmillä katsoen.

    • sakurasite

      En ymmärrä miksi noita sakuja otetaan, ja sitten käristään siitä ottamisesta koko koiran ikä? Niin käy monelle, tiedän useamman, jotka on joutuneet luopumaan, lapsen, ongelmakäytöksen yms, vuoksi niistä.

      Vie koira hoitoon/ystävälle/tai luovu siitä, ja nauti elämästäsi uuden miehesi kanssa.Täällä eletään vaan kerran, en antais koiran pilata elämääni, annatko sinä?
      Kumpi parempi, olla kaksi koiran kanssa kunnes se menehty, ja sitten et enää löydäkkään ketään, kun kaikki hyvät on jo varattuja.
      Vai olla nyt löytämäsi ihanan miehen kanssa,lopun ikääsi, perustaa vaikka perhe ja luovut ongelma koirastasi?
      Voithan ottaa miehen kanssa myöhemmin yhdessä koiran, mutta älä ota silloin palvelurotuista, vaan joku kainaloinen, luonteeltaan kaikista pitävä rotu, jota voitte yhdessä hoitaa, ja viettää yhteistä aikaa.
      Täytyy myös ennakkoon miettiä, että jos hankkii perheen, agressiivinen saku, ei sovi lapsi kuvioon, luonteeltaan kaikille kiltti koira sopii siihenkin.Villakoirat esim, ovat näppäriä kaikkeen ja kaikessa, ja on muitakin, hyviä rotuja.

    • Isotumma

      Mene sen koirasi kanssa ulos odottamaan miesystävääsi ja menkää porukalla lenkille,ukontekelees vois leikkiä koiran kanssa,koiran ehdoilla
      Nakella palloa tai jotain,mutta pääsääntöisesti koirasta saa ystävän kun käyttää sitä lenkillä. Ei väkisin vaan hiljalleen tutustellen...
      Seuraa koiran käyttäytymistä lenkin jälkeen ,kun menette porukalla asuntoosi. Jos koira on yhä agressiivinen,se ei vaan voi sietää kaljanhajuista ukkelia. Ja sitä viinaa ei sitten oteta siellä sinunluonasi,koira ei voi sietää sitä. Kokeileppa tätä näin ens hätään..

    • Isotumma

      Niin ja koiraa ei sitten tuijotella silmiin,se kokee sen uhkaavaksi. Koira joko pelkää ukkoa tai on mustis sinun päältä. Onko ukko tehnyt jotain tyhmää koirallesi kaljoissaan? Käsitellyt kovakouraisesti tai muuten kiusannut?
      Jos on,niin luottamus on vaikea saada enää takaisin.
      Kerronpa esimerkin,meillä kävi aikoinaan ukko joka poltti sikaaria,oltiin hevosaidalla ja ukko puhalti savua meidän hepan naamalle,hevonen poistui oitis paikalta. Ukko tuli muutaman vuoden päästä taas käymään,mentiin heppoja kattoon,kun hevonen kuuli ukon äänen se meni tarhan perimmäiseen nurkkaan,ukko ihmetteli että miten se nyt noin.....
      Kerroin että muistatko kun puhalsit sikarin savua sen naamalle vuosia sitten.... hevonen kyllä muistaa ja niin myös koira!

    • kostaja696

      Annat sen koiran sille miehelle vaikka kuonokopassa lenkitettäväksi. Sitten joku hiljaisempi paikka missä ei ole kuulijoita niin mies voi huutaa sille koiralle ja komentaa kovaa niin että saa sen alistumaan. Sakusi on ottanut paskan kasvatuksensa takia laumanjohtajan paikan ja siksi puolustaa kotiaan muilta ihmisiltä. Ainut lääke on näyttää sille paikka laumassa uudestaan ja laittaa se lauman alimmaiseksi huutamalla ja käskyttämällä.

      Jos ei tuo toimi niin sitten vaan saku viimeisellepiikille.

      • Isotumma

        Huono idea! Saku on yhden ihmisen koira ja tuolla huutamisella ja alistamisella ei saada mitään hyvää aikaiseksi. Ei missään nimessä aleta lenkillä alistaan! Se on viimeinen pisara! Ulkoilu ja lenkillä käynti on koiralle parasta iloa ja terapiaa,siitä pitää jäädä positiivinen kokemus! Kun koirasta saa kaverin,kaikki on jatkossa helpompaa.


      • Renegetesfullhoundbite

        Koiran ei pidä olla kaveri vaan koira. Jonkun pikkurakin kanssa tuo kaveri ajattelu vielä toimii, mutta sakemanni pitää todellakin asettaa lauman alimmaiseksi muuten seuraa juuri kuvatunlaisia ongelmia.

        Tuohon tutulle murisemiseen ja uhitteluun voisi auttaa elektroninen koulutuspanta millä voisi koiran muristessa antaa ohjaimesta heti signaalin että tuollaista käytöstä ei hyväksytä. Kuonokoppa ideakin toimii, mutta siinä melkein vaaditaan että olisi joku mukana jolla on kokemusta suojelukoirien kovasta koulutuksesta.

        Tuolla naisten keksimällä kaverikoira tai minun lapseni koira ajattelulla on pilattu monia koiria, osa tosiaan joudutaan lopettamaan liian pehmeän rajattoman koulutuksen vuoksi.


      • Eitarvihakata
        Renegetesfullhoundbite kirjoitti:

        Koiran ei pidä olla kaveri vaan koira. Jonkun pikkurakin kanssa tuo kaveri ajattelu vielä toimii, mutta sakemanni pitää todellakin asettaa lauman alimmaiseksi muuten seuraa juuri kuvatunlaisia ongelmia.

        Tuohon tutulle murisemiseen ja uhitteluun voisi auttaa elektroninen koulutuspanta millä voisi koiran muristessa antaa ohjaimesta heti signaalin että tuollaista käytöstä ei hyväksytä. Kuonokoppa ideakin toimii, mutta siinä melkein vaaditaan että olisi joku mukana jolla on kokemusta suojelukoirien kovasta koulutuksesta.

        Tuolla naisten keksimällä kaverikoira tai minun lapseni koira ajattelulla on pilattu monia koiria, osa tosiaan joudutaan lopettamaan liian pehmeän rajattoman koulutuksen vuoksi.

        Kyllä on kuultu tuosta suojelukoulutuksesta sellaista juttua että monttuun menee koirat myös sieltä kautta...
        Jos et pärjää koiran kanssa anna se pois, jotkut sakut tarvii kokeneen kasvattajan ja jämäkän ohjauksen,ilman että tarvii kättäpidempää....


      • voipyhäsylvi

        Huutaa ja komentaa???!!! Ootko ihan saapas? Sehän olis ihan sama kun ulkomaalaiselle alkaisi huutamaan ja komentamaan kun ei se ymmärtäisi mesoamisesta mitään.


      • koiravastaansulho
        Renegetesfullhoundbite kirjoitti:

        Koiran ei pidä olla kaveri vaan koira. Jonkun pikkurakin kanssa tuo kaveri ajattelu vielä toimii, mutta sakemanni pitää todellakin asettaa lauman alimmaiseksi muuten seuraa juuri kuvatunlaisia ongelmia.

        Tuohon tutulle murisemiseen ja uhitteluun voisi auttaa elektroninen koulutuspanta millä voisi koiran muristessa antaa ohjaimesta heti signaalin että tuollaista käytöstä ei hyväksytä. Kuonokoppa ideakin toimii, mutta siinä melkein vaaditaan että olisi joku mukana jolla on kokemusta suojelukoirien kovasta koulutuksesta.

        Tuolla naisten keksimällä kaverikoira tai minun lapseni koira ajattelulla on pilattu monia koiria, osa tosiaan joudutaan lopettamaan liian pehmeän rajattoman koulutuksen vuoksi.

        Itse näen neljännen sakun omistajana huolestuttavana tuon aloittajan kertoman "että jättäisi koiran rauhaan silloin kun on ottanut alkoholia???"Yritin lukea aloituksen ajatuksella,heti tuntui,että aivan kaikkea ei kerrota kumminkaan,elikkä etsitään nyt syytä koirasta,ja koiran käyttäytymisestä tehdään isoin ongelma.Miksei se tietysti olekkin,sitä en kiellä,mutta mitä "vieras" on tehnyt ensin,että tuollaiseen tilanteeseen on tultu?
        Toinen sakuni aikoinaan ei tarvinnut muuta,kuin eräs tuttava(jonka koira oli tavannut useasti aiemmin "kaverina" tulla tupsahti melko laitamyötäisessä tupaan,kuin kotiinsa ja yritti myös koiraa taputella.
        koira murisi karvat pystyssä,ja piti viedä pois tilanteesta.
        Jälkeenpäinkään ei suostunut enään kyseisen henkilön kanssa olemaan tekemisissä.
        Aloittajaa neuvon etsimään koiralle uuden kodin,nuo alistamisneuvot,sun muut koulutukset ei tilannetta tule ainakaan parantamaan, koska missään ei kerrottu,että sulho olisi halukas parantamaan suhdetta koiraan ja sitoutumaan myös siihen. Eiköhän ole koiran etukin päästä pois tilanteesta,ilman kuonokoppapakkoa kotona.


    • Isotumma

      Juu,kyllä suojelukoulutus puree,ei muuta kun pesäpallomailat kehiin ,niin hyvä tulee,sitten eläinlääkärin kautta kotiin ja kaikki on hyvin.
      Saat varmaan alistuneen ja hyvän koiran näillä opeilla. Pidä pesismaila käden ulottuvilla...

    • rocky_

      Koirasi pitää ilmeisesti miestä ylimääräisenä teidän laumassa,kyllä tuo on visainen juttu,eikä yhtä ainoaa läkettä ehkä ole mikä välttämättä toimisi.

      Riippuu niin kovin kuinka kauan olet asunut tuon koirasi kanssa ja onko koiralla ollut aikaisemmin nähtävillä suojelu vaistoa,sen verran voin sanoa että noita tilanteita ei tule uusia enään,koirasi käy kiini melkoisella varmuudella ja se on sitten todella ikävä tilanne kaikille.

      Alistaminen miehen osalta tässä vaiheessa on väärin koska hän ei ole luonut suhdetta että siihen olisi mitään edellytyksiä.

      Kun ei oikein tiedä tuon sakun ikää niin jos se on muutaman vuoden vanha koira ja uros, niin alistaminen ei tule onnistumaan niin että se toimisi jos ei ole kokenut koirankasvattaja.

      Lähtisin siitä että suodatatte koiraa,eli luotte hyviä tilanne hetkiä mutta lähinnä ulkona aluksi,ja asteettain sisällä, koska se on koiran valtakunta ja se ei ole hyväksynyt muita laumaan.

      Olisiko koiralla herkkua tai jotain mistä se pitää,tätä usein antamalla ulkona tietyin väliajoin oikea oppisesti niin koira alkaa pitää miestä hyvänä ja mieluisena.

      Sama toistetaan kun kaveri tulee asunnolle hän antaa namia tai herkkua mutta ei kädestä aluksi koska voi purra,tätä toistetaan paljon hiljalleen ja lopuksi niin että kaveri saa rauhassa istuuntua esim:tuolille ,silmiin ei pidä katsoa koska koira kokee sen uhkaksi välittömästi.

      Paljon joudutte tekemään töitä,jos koira on jo useaman vuoden vanha on tuo siedätys erittäin työläs homma.

    • johannass21

      Koira on mustasukkainen. Hän haluaa naisen huomion kokonaan. Ei hyväksy kilpailijaa. On tottunut naisen tuoksuihin.
      Onko koira uros. Jos on niin epäilyttää moinen omistamisenhalu.

    • TurpaanKännikaloille

      Heitä se känninen örveltäjä helvettiin! Koirakin on viisaampi kuin sinä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe