Kuinka nopeasti ulosotto alkaa?

Toniv86

Hei

Tilanteeni on se, että olemme velkaneuvojan kanssa päätyneet laittamaan velkani ulosottoon. Tuli elettyä yli varojen ja kuukausieriä on liikaa. Tai ainakin hyvin lähellä sitä. Ensimmäiset eräpäivät on jostain joulukuun loppupuolelta eli kuukausi sen jälkeen ne ovat menneet perintätoimistolle ja sieltä lähtevät eteenpäin varmaaan lähiaikoina, eli helmikuun lopulla.

Kuinka nopea tuo oikeusprosessi sitten on? Milloin ulosotto alkaa ottaa suoraan liitonrahoistani ja tulevasta palkastani (työt jatkuu joskus huhtikuussa)? Saan ansiosidonnaista tämän kuun lopulla ja luonnollisestikaan siitä eivät vielä ala ottamaan. Mutta ehtivätkö perimään jo maaliskuun 20. pv jälkeen tulevasta ansiosidonnaisesta? Tarkoitus ei ole pakoilla maksuja vaan tulen kyllä ilmoittamaan tuloni jne. Mutta tässä nyt etukäteen tilannetta mietin ja yritän tehdä jonkinlaista laskelmaa siitä mitä minulle tulee jäämään käteen lähiaikoina.

Eli jos perintätoimisto pistää velat eteenpäin arviolta tässä helmikuun loppupuolella niin minkälaiseen aikatauluun kannattaa varautua?

Toni

7

2525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KylläSeSiitä_

      Huhti tai toukokuussa aikaisintaan. Omia lainoja menossa kanssa ulosottoon. Aikataulu on suurinpiirtein sama kuin sinulla. Summista ei kannata puhua. Tsemppiä vain meille molemmille :)

    • dfh457

      Ihan ekana kirjoita perintätoimistolle tai toimistoille kaikista veloista ilmoitus että keskeyttävät perintätoimet, tämä takaa sen etteivät voi enää periä maksuja kirjeistään jne. Seuraava askel prosessissa on se että velat menee oikeudelliseen perntään eli velkomustuomioon, yleensä n. 1kk toisesta maksukehoituksesta, toki tämäkään ei ole velkojalle pakollista, tämä voi tapahtua vaikakkapa 2 vuoden kuluttua!
      No jos ne kuitenkin menee sinne oikeuteen niin saat haasteen ja siitä sitten on 14vrk aimaa laittaa vastinen ja jos ei reagoi, tulee yksipuolinen tuomia ja tässä menee sen aikaa mikä meneekään, riippuu ruuhkista mutta yleensä kuukaus tai pari.
      TÄmä jälkeen ne menee ulosottoon josta tulee lasku ja taa 14vrk aikaa maksaa, jos et ,maksa uo laittaa kutusun tulla uoselvitykseen, tämä yleensä viikko tuotsta uoN eräpäivästä. Sielläpä sitten selvitellään tulot ym ja miten hommasta päästään eteenpäin, ulosmittaus alkaa seuraavasta palaksta/tulosta.


      Tuostapa voit vähän laskeskella...mutta jos tilanne on sulla se että velkojat tällä hetkellä odottelee vielä rahojaan ns. normaalia tietä niin ulosottoon on kyllä vielä aikaa, ehkä kesällä ?

      • paljonyhteydenottoja

        Tässä kannattaa huomioida se, että mikään perintätoimisto ei voi keskeyttää etukäteen sellaisen asian perintää, joka ei ole heille vielä tullut. Eli kannattaa jokaisen perintäkirjeen jälkeen pyytää erikseen perinnän keskeyttämistä, koska asioita saattaa tulla tiputellen ja todennäköisesti vielä eri perintätoimistoihin.


    • Toniv86

      Ok, kiitoksia vastanneille. Oletan siis, että saan reilun kuukauden päästä vielä täyden päivärahan. Taidan tuosta laittaa vähän käteistä sukanvarteen pahan päivän varalle. Ehkä myös pienen kodinkonehankinnan. Sen jälkeen alan lyhennellä velkoja ulosotolla. Eiköhän tämä tästä.

    • T-zombit

      niin kauanko kestää kun 14 vrk:n vastausaika käräjäoikeudelle on ummessa. Miten nopeasti tieto menee ulosottoon, tietääkö...muistaako joku?

      • 6585

        Niin siis kun tuo 14vrk on mennyt niin voi mennä vielä vaikkakpa kuukausi ennen kuin tulee tuomio, riippuu ihan ruuhkasta. Sit sen jälkeen oma aikansa kun tulee uo:sta lasku..jne


    • Kfophfd

      Mulla menny 1,5-2kk haasteesta kunnes tullut uo:sta postia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      930
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      796
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      710
    Aihe