Paljonko liikuntaa sheltille?

Shelttiharkinnassa

Olemme harkinneet koiraa, ja shetlannin lammaskoira vaikuttaa hyvältä ensikoiralta. Rotuvalinnassa vielä mietityttää, paljonko liikuntaa yleensä shetlanninlammaskoirat tarvitsevat? Olemme kyllä lukeneet rodusta paljon, mutta olisi kiva kuulla konkreettisia määriä shelttejen omistajilta, kun oppaiden "paljon" ja "reilusti" eivät varsinaisesti kerro mitään :)
Eli minkä pituisia lenkkejä? Onko ihan liian vähän, jos arkisin yksi reilu 30min ja pari lyhyempää (viikonloppuisin sitten ehkä enemmän), vai vaatiiko tuntikaupalla lenkittelyä ihan päivittäin?

12

1954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Shelti

      Meillä shelti, ja teemme sekä aamuin, että illoin noin 2 tunnin lenkit. Kyseinen rotu vaatii lenkkeilyä.

      • Shelttiharkinnassa

        Tuon perusteella sheltti ei siis ole sopiva rotu meille, neljä tuntia päivittäin on kyllä liikaa...


      • kaikkikoirat
        Shelttiharkinnassa kirjoitti:

        Tuon perusteella sheltti ei siis ole sopiva rotu meille, neljä tuntia päivittäin on kyllä liikaa...

        Tarvitsevat liikuntaa eli älä ota koiraa jos et viitsi ulkoilla kun korkeintaa 1/2-1.tunnin päivässä meillä tehdään 3-4 lenkkiä päivässä sheltien kanssa kesto vähintään 1-2.h per kerta


      • Shelttinemäntä
        Shelttiharkinnassa kirjoitti:

        Tuon perusteella sheltti ei siis ole sopiva rotu meille, neljä tuntia päivittäin on kyllä liikaa...

        Älä usko kaikkea mitä sanotaan täällä. Sheltti ei vaadi/tarvitse tuntikausien lenkkejä päivittäin. Toki välillä ehkä kerran pari viikossa ei pahitteeksi. Eikä tietenkään haittaa vaikka tekisi pitkiä lenkkejä, mutta EI tarvitse.

        Itse en ole koskaan tehnyt mitään superlenkkejä omista terveysvaivoista johtuen ja hyvin on pärjätty. Koira onnellinen ja tyytyväinen. Ei kaikki pysty mihinkään 4h lenkkeihin eikä tarvitsekaan. Turha potea mitään syyllisyyttä. Koiralle tärkeintä, että saa olla omien ihmistensä kanssa olipa sitten lenkillä tai sohvalla maaten.


    • NiinMeilläkin

      Vähintään 3-4.kertaa arkisin kestoltaan 1 1/2-2h perkerta ja viikon loppusin vähintään 3kertaa 2-3h mikä sisältää irtioloa sen 2h perkerta niin pojat saavat purkaa energiaansa keskenään eli Sheltti ei ole Laiskan Ihmisen Koira eikä taida olla mikään muukaan koira kaikki tarvitsevat liikuntaa

    • sivustaseuraajan

      Ei se pelkkä remmilenkkeily onnelliseksi tee, vaatii myös aivotyöskentelyä. Meillä lenkkeillään suurinpiirtein 2h päivässä: aamupissi 15min, päiväpissi 15min, päivälenkki 1h ja iltapissi/lenkki 30min-1h. Sen lisäksi sitten ihan kotioloissa harrastellaan huvikseen tokoa, namien piilotusta ja temppujen opettelua n. 3-4 päivää viikosta. Kesällä käydään patikoimassa useamman kerran viikossa 2-3h jonka lisäksi sitten vielä nuo lyhyemmät pissilenkit, talvella käydään jäällä heittelemässä palloa.

      Mietippä ihan omalle kohdallesi, alkaisiko turhauttaa jos istuisit asunnossasi koko päivän (ei telkkaria, puhelinta, konetta, neulomatöitä tai muita virikkeitä) ja pääsisit tunniksi aina pihalle?

    • Shelttinemäntä

      Ei vaadi mitään superpitkiä lenkkejä. Kuvaamasi pari lyhyttä lenkkiä esim.vartti aamuin illoin ja yksi vähän pitempi 30-60min riittää hyvin. Minä käytän näin ja on hyvin riittänyt, koira tyytyväinen. Kesällä mökillä saa olla vapaasti ulkona pihalla. Ei tietenkään haittaa jos liikuttaa enemmänkin, mutta sheltti pärjää myös vähemmällä.

      Liikuntamäärät on myös rotukohtaisia, toiset rodut tarvitsevat enemmän. Ikä ja käyttötarkoitus myös vaikuttavat. Sheltti sopii myös mainiosti ensimmäiseksi koiraksi ihanan luonteensa ja helppoutensa takia. Suosittelen 😀

    • Anonyymi

      No, sheltit on suht energisiä koiria. Liikuntaa päivässä me annetaan ainaki vähiten tunti. Harrastetaan vaikka mitä, käydään aamulla tunnin lenkillä, iltapäivällä kaksi tuntia, sitten käväsemme metsässä, joskus käydään koirapuistossa, ja uimassa, sitten mennään vielä iltalenkille, 30 km, .sitten vielä myöhään illalla pihassa, ja sitten vielä ne aktivointilelut. :) :)

    • Anonyymi

      Minä käytän shelttejäni 3-4 kertaa päivässä ulkona. Aamulla, iltapäivällä ja illalla. Lisäksi meillä on iso piha ja aktivointileluja. Minä käytän myös metsälenkeillä ja uimassa. Eli noin 3-8 km tulee päivässä, mutta koiran jaksamisen mukaan.

    • Anonyymi

      Ei tarvitse liikuntaa. Sille sopii paremmin matkata koirien rattaissa,

    • Anonyymi

      Sheltit ovat kyllä liikunnallisia, kun colliekin on taustalla. Että äläpä vitsiveikko ala rettelöimään. Koiraa hankittaessa on otettava huomioon kaikkea muuta paitsi huumori.

    • Anonyymi

      Meillä on pikku sheltti, joka kyllä rakastaa lenkkejä ja mielellään olisi mielellään vaikka koko päivän ulkosalla, ja kyllästyy tosi helposti. Pari kolme neljä lenkkiä riittää, ei tarvitse mitään kolmen tunnin pituisia. Aivotyöskentelyä olisi hyvä olla. Toki ulkona riehuminenkin ja leluilla leikkiminenkin väsyttää sheltit hyvin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe