Jumala ilmoittanut itsensä juutalaisuuden kautta

Raamatussa_Jumalasta

Jeesus ilmaisi itsensä "Minä Olen" termillä ja totuuden Jumalan valtakunnasta kuinka ihmisten pelastustuminen on juutalaisuuden kautta mahdollista, sillä Jeesus on Juutalaisten Kuningas. Jeesus on Immanuel ja tarkoittaa "Jumala kanssamme" ja opetti selvästi kuinka Isä ja Poika ovat Yhtä ja joka näki Jeesuksen näki myös Isän Jumalan ja silti Isä on suurempi kuin Poika, sillä Poika kuoli ja heräsi henkiin, mutta Isä on Henki eikä voi kuolla, sillä kaikki luotu on Jumalassa ainoastaan olemassa eikä ihminen elä yksin leivästä vaan jokaisesta Jumalan sanasta ja Jeesuksella myös tässä hyvin keskeinen asema tietysti, sillä Jeesus on Jumalan Sana ja Elämä itsessään.

42

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitetään_Jumalaa

      Raamatusta ja Jeesuksen sovitustyöstä ja Jumalan valtakunnan hyvästä evankeliumista ja siitä, että antaa ihmisille runsaasti sitä hyvää aikaa parannuksen tekemiseen ja Israelille myös oman luvatun maan sen asuttamiseen ja Jerusalemin Jeesuksen vastaanottamiseen.

      • 1 MOOS.1:26. Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat".

        Yksi Jumala ja kolme persoonaa

        1MOOS.1: 2. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.

        1KOR.1: 24. mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus.


    • Jeesuksen_kautta

      Juutalaisuus ja Israel ja Jerusalem myös suomalaisille merkitsee niin paljon hyvässä mielessä ja viisaat ymmärtävät Jeesuksen merkityksen Israelille ja juutalaisille ja Jerusalemille ja tietysti myös ihan kaikille ihmisille ja nimenomaan hyvän Jumalan antaman juutalaisen uuden liiton evankeliumin kautta ja Raamatussa tästä kerrottu hyvin selvästi ja totuudellisesti. Valitettavasti monet ihmiset eivät ymmärrä kovinkaan hyvän Jumalan hyvää juutalaisuutta vaikka Raamattuja on paljon ja sitä myös on luettu paljon, mutta tästä nähdään kuinka tärkeää on ihmisen anoa ja uudestisyntyä vedestä ja Hengestä, eikä vain turvata ihmisen omaan järkeen Raamatun ilmoitusta arvioitaessa.

    • Juutalaisuudesta

      Juutalaisuus on Jumalan yksiselitteinen valinta oman hyvän valtakuntansa ilmoittamiseen kaikille ihmisille, ja tietysti Mooseksen kautta annettiin Israelille ja juutalaisille ensin. Immanuel Jeesuksen kautta annettiin evankeliumi myös kaikille kansoille ja täyttä juutalaisuutta kuten Jeesus on Juutalaisten Kuningas Jumalan valtakunnassa Herrana valtaistuimella.

      Tutki Raamatusta Jumalan antama hyvä juutalaisuus uskossa ja toivossa ja rakkaudessa, ja mahdollista Pyhässä Hengessä, ja Jeesuksen sanat ovat elävän veden virtaa ja sen kautta voimme palvella Isää Jumalaa kuten on kerrottu Raamatussa ja rukous tärkeää Jumalan tahdon mukaisessa juutalaisuudessa.

    • Raamatussa_kerrotaan

      Raamatussa kerrotaan myös Jumalan vastustajasta eli Saatanasta, joka käyttää mammonan valtaa ja samoin uskonnollisuutta sotiessaan Israelia ja Jeesuksen pyhiä vastaan. Raamatussa kerrottu Israelin vihollisista ja pedoiksi kutsutaan suomennetuissa Raamatun pyhissä kirjoituksissa ja Ilmestyskirjassa kuusi ensimmäistä ja kuudes oli vallassa Israelin luvatussa maassa kun profetia annettiin:

      1) Egypti
      2) Assyyria (Syyria)
      3) Babylon (Irak)
      4) Persia (Iran)
      5) Kreikka
      6) Rooma

      Seitsemäs tulee lähitulevaisuudessa olemaan erilainen kuin edelliset ja neljänneksi valtakunnaksi sitä myös Jumalan profetioissa kutsutaan ja erilaisuus johtuu siitä, että tulee olemaan kymmenen valtion liitto ja Babyloniksi sitä kutsutaan Ilmestyskirjassa ja johtomieheksi eli Raamatun antikristukseksi kutsutaan Babylonian kuningasta. Israelin ympärillä olevat Israelin jo tuhoamaan pyrkineet valtakunnat lähitulevaisuudessa tässä kymmenvaltioliiton koostumuksessa ja neljä ensimäistä petoa menneisyydessä myös siinä osassa olleita, lisäksi Jerusalemin ympärillä 1000 km säteellä koostuu yhteensä kymmenestä, toki vasta kun täyttyy Jumalan profetiat nähdään sitten selvästi ketkä hyökkäävät Jerusalemiin ja sitä 3,5 vuoden ajan hallitsevat ja sinne pystyttävät sen kumarretavan kuvapatsaan Babylonian kuninkaasta. Kansakuntiin tulee pedon merkki kaupankäynnin ainoana maksuvälineenä ja seitsemännen pedon armeijan suuruus on 200 miljoonaa.

      Jeesus palatessa tuhoaa pahan armeijan ja alas laskeutuu Taivaallinen Jerusalem ja siihen Jumalan enkelit kokoavat ensimmäisessä ylösnousemuksessa Jumalan valitut pyhät, joiden nimet ovat elämänkirjassa, sillä ovat vastaanottaneet Jumalan juutalaisen evankeliumin, eivätkä ole kumartaneet tämän maailman ruhtinaan eli Saatanan asettamaa antikristusta ja patsastaan eivätkä ole ottaneet pedon merkkiä kaupankäynnin maksuvälineenä. Lähitulevaisuudessa alkavat tapahtumaan Ilmestyskirjassa kerrotut asiat ja Jumala suuressa ihmisrakkaudessaan antaa iankaikkisen evankeliumin esille tulla 144 000 Jeesuksen apostolin kautta ja kaikki Israelin kahdestatoista sukukunnasta ovat pyhitetyt tähän tehtävään. Viisaana sinua kutsutaan Jumalan pelastus vastaanottamaan ja annetaan jo tänään elävää vettä ja Pyhän Hengen armolahja sitä hyvää anoville, toki myös kaste vedessä hyvä ottaa Jeesuksen nimessä ja parannus näin tehdä kun usko sydämessä on Pyhän Hengen antamana ja näin se ihmiselle annetaan ja Raamattu tärkeää tuntea muttei Jumala ketään hylkää eikä jätä vaan vie perille hyvyydessään, kun ihminen vain pysyy armossaan ja rakkaudessaan.

    • Koko_Raamattu

      Koko Raamattu on Jumalalta ja tärkeimmät kirjat ovat alussa Mooseksen kautta ja siinä myös totuus maailman ja ihmisen luomisesta noin kuusi vuosituhatta sitten kuutena päivänä tehtynä, ja toinen tärkeämpi on Jeesuksen sanat ja sovituskuolema ja verensä ja ylösnousemus Tuomarina Jumalan valtakunnan valtaistuimelle ja kaiken vallan saaneena ja Isän Jumalan enkelit palveluksessaan ja juutalainen evankeliumi juutalaisten apostolien kautta annettuna tähän meidänkin yhteiskuntaan ja suomalaisille. Viisaat uskovat Jumalaa ja rakastavat myös, mutta maailmassa näemme sitä luopumusta laajasti ja samoin mammonan pyrkimystä ihmisten hallintaan. Viisaat ihmiset kunnioittavat ja kiittävät Jumalaa kuten juutalainen merkitsee nimenä Raamatussa ja pyhitys Jumalan valtakunnan papeiksi ja kuninkaiksi Jeesuksessa annetaan anoville nöyrille ihmisille ja kutsutaan kaikesta kansakunnista evankeliumin kautta ja Raamatussa Jumalan ilmoitus tästä asiasta ja kammiossaan voi jokainen ihminen parannuksen myös tehdä.

      • Ilmestyskirja_Isältä

        Pojalle Jeesukselle annettuna tietysti tärkein kirja tässä ajassa mutta vain Pyhässä Hengessä voidaan vastaanottaa se sanoma kuten Isä tahtoo myös rukoukset ja hyvän hedelmän ihmiseltä itselleen.


    • Kristitty.lutherilainen

      Aloittaja on erittäin eksyttävä harhaopettaja. Hän jatkuvasti opettaa sekä Jeesuksen, että Itse Isä Jumalan olevan juutalaisen uskonnon palvelijoita. Huomatkaa ero: ei niin, että juutalaisuus palvelisi Jumalaa, vaan, että Jumala ja Jeesus palvelisivat juutalaisuutta ja ilmoittaisi sanansa yksin juutalaisuuden uskonnon kautta. Aloittaja kieltää kristinuskon. Aloittajan opetuksessa keskiössä on aina "juutalaisuus", ei itse Jumala ja Hänen sanansa.

      Kun lähdemme seuraamaan tuota ajatuskulkua, ymmärrämme aloittajan harhaopetuksen johtavan siihen, että kristinusko olisi harhaoppi. Toisinsanoen: jokainen 2000 vuoden aikana elänyt, Jeesusta rakastanut kristitty olisi kadotettu sielu. Kyllä. Tähän aloittajan kadottava opetus tähtää: antikristillisyyteen. Kauniista puheistaan huolimatta aloittajan oppi on antikristillinen, sillä molemmat uskonnot, jotka siis ovat toistensa vastakohtia, eivät voi tuoda pelastusta.

      Juutalaisuus oli heti Jeesuksen ilmaannuttua antikristillinen, Hänen vastaisensa. Muistamme Juudan kuningaskunnan kuninkaan Herodes I:n suorittamat, uuden Kuninkaan vastaiset Beetlehemin lastenmurhat. Jeesusta pilkattiin jo lapsena. Juutalaiset kirjoittivat talmudinsa nimenomaan vastustakseen Jeesusta.

      Tämä ei ole antisemitistinen kirjoitus. On turha yrittää vääntää minusta rasistia. Itsellänikin on juutalaisia juuria ja tämä sukuhaarani on ollut pappissukua. Se, että toteaa nykyjuutalaisuuden olevan antikristillisyydelle rakennettua, ei ole antisemitismiä. Aloittaja tietää kaiken tämän: hän joko asiantuntemattomuuttaan, ryhtyen kuitenkin opettajaksi, jonka UT kieltää, sekoittaa käsitteitä, tuntematta perusteellisesti juutalaista uskontoa, tai mikä pahempaa: tuntien judaismin, kabbalismin ja sen antikristillisen olemuksen, tarkoituksella johdattaen herkkäuskoisia kristittyjä pois Jeesuksesta ja Jumalan sanasta.

      "Daavidin tähti" muuten on vanha okkultistien tunnus. Juutalaiseokkultistit (juutalaisuus on erittäin okkultistinen, kabbalistinen uskonto) ottivat sen tunnuksekseen vasta joskus muutama sata vuotta sitten. Nimi viittaa "kuningas Daavidiin", mutta tähti ei ole häneltä peräisin oleva tunnus.

      Jeesus ei löydy juutalaisuudesta. Joka uskoo aloittajan saatanallista oppia, kadottaa itsensä hänen mukanaan.
      .

      • Jeesus_opettaa

        "pelastus on juutalaisista" (Joh. 4:22). Jeesus ei edes Mooseksen kautta saatua lakia kumonnut vaan täytti (Matt. 5:17), ja silti uuden liiton juutalaisuus Jeesuksessa perustuu Pyhän Hengen voimaan ja toimintaan ihmisten keskuudessa. Tietysti Raamatusta löydetään myös Jeesusta vastustava juutalaisuus ja juutalaisia, jotka eivät uskoneet Jeesuksen olevan Messias, mutta samoin oli juutalaisia, jotka uskoivat Jeesukseen kuten Paavali, joka opettaa selvästi Jumalan tahdon mukaisesta juutalaisuudesta (Room. 2:28).

        Olemme juutalaisuus -palstalla eikä kristillisyydestä tarvitse täällä esittää, ja Paavalikin opettaa sen, kuinka on juutalaisten keskuudessa juutalainen ja toisaalla toista sitten. Paavalia myös syytettiin moninaisesti, mutta opettaa sellaiseen sen hyvän suhtautumistavan. Harhaoppisyytöksiä voidaan esittää mutta totuudessa on hyvä pysyä eikä eksyä valheisiin esittäessään toisista asioita. Tietysti saa ihmiset esittää myös valheita muttei ole viisautta sellainen, eikä Jumalan tahdon mukaista, ja myös Jeesuksesta esitettiin valheita omiensa parissa.


    • Raamattu_on

      Raamattu on juutalaisuutta ja Jeesus samoin ja sitä parasta Isästä Jumalasta, ja siksi kelpasi uhrinsa ja verensä Jumalalle lunastushintana.

      • Tietysti_saa_käyttää

        Raamattua ihmiset ja hyvä että sitä esillä pidetään ja Jeesusta samoin, ja tietysti parasta totuudellinen tässä kaikessa, sillä siihen Isä Jumala mielistyy ja rukouksiin myös Pyhässä Hengessä.


      • adsdadd

        n poistettu viesti sääntöjen vastaisena.


      • wqwrr

        Jeesus on juutalainen.


    • Siionismi_hienoa

      Herra Jeesus Siionin Kuninkaana pian alas taivaasta laskeutuu ja alkaa Jumalan tuhatvuotinen valtakunta maan päällä ja kuin sapatti seitsemäntenä lepopäivänä kuuden luomistyöpäivän jälkeen.

      ´Miksi pakanat pauhaavat ja kansat turhia ajattelevat? Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja hänen Messiastaan vastaan: "Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme heidän köytensä". Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä. Kerran hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan: "Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni". Minä ilmoitan, mitä Herra on säätänyt. Hän lausui minulle: "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin. Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi ja maan ääristä sinun omiksesi. Rautaisella valtikalla sinä heidät muserrat, niinkuin saviastian sinä särjet heidät." Tulkaa siis järkiinne, kuninkaat, maan tuomarit, ottakaa nuhteesta vaari. Palvelkaa Herraa pelvolla ja iloitkaa vavistuksella. Antakaa suuta pojalle, ettei hän vihastuisi ettekä te hukkuisi tiellänne. Sillä hänen vihansa syttyy äkisti. Autuaat ovat kaikki, jotka häneen turvaavat.´ (Psalmi 2)

      Jumalan vastustajasta eli Saatanasta eli Lohikäärmeestä on kerrottu seuraavaa.

      ´Ja kuudes enkeli vuodatti maljansa suureen Eufrat-virtaan, ja sen vesi kuivui, että tie valmistuisi auringon noususta tuleville kuninkaille. Ja minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista. Sillä ne ovat riivaajain henkiä, jotka tekevät ihmeitä; ne lähtevät koko maanpiirin kuningasten luo kokoamaan heidät sotaan Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä. "Katso, minä tulen niinkuin varas; autuas se, joka valvoo ja pitää vaatteistansa vaarin, ettei hän kulkisi alastomana eikä hänen häpeätänsä nähtäisi!" Ja ne kokosivat heidät siihen paikkaan, jonka nimi hebreaksi on Harmagedon. Ja seitsemäs enkeli vuodatti maljansa ilmaan, ja temppelistä, valtaistuimelta, lähti suuri ääni, joka sanoi: "Se on tapahtunut". Ja tuli salamoita ja tuntm ja ukkosenjylinää; ja tuli suuri maanjäristys, niin ankara ja suuri maanjäristys, ettei sen vertaista ole ollut siitä asti, kuin ihmisiä on ollut maan päällä. Ja se suuri kaupunki meni kolmeen osaan, ja kansojen kaupungit kukistuivat. Ja se suuri Babylon tuli muistetuksi Jumalan edessä, niin että hän antoi sille vihansa kiivauden viinimaljan.´ (Ilmestyskirja 16:12-19)

      Jumalan hyvä evankeliumi on Jeesuksessa ja Jeesus on Siionin (Jerusalemin) Kuningas. Jumalan vastustajana on Babylonian kuningas väkevänä eksytyksenä ja Raamatussa kerrottu tästä ja tärkeää jokaisen ymmärtää myös nämä asiat, sillä viisaat pelastuvat ja tyhmät katuvat sitä että sydämensä kiintyivät huonoon sen hyvän sijaan heidän eläessään maan päällä sitä elämäänsä. Jeesus on hyvä ja ahdas portti ja kaita tie ja juutalaisuudesta.

      • SiionismiOnMuuta

        Tuo kirjoittamasi teksti ei kuitenkaan edusta siionismia. Et selvästikään ole perehtynyt sen enempää juutalaisuuteen kuin siionismiinkaan. Mellerkö teille valehtelee?


      • Parasta_siionismia

        Jumalassa on Jumalan valtakunnan siionismi ja Uusi Jerusalem on Jumalan pyhä kaupunki ja Jeesus sen valtaistuimella Juutalaisten Kuninkaana. Tämä on parasta siionismia mitä voi olla ihmisillä.

        Tietysti siionismilla maan päällä voidaan myös ymmärtää muuta, ja jokainen voi jälleen esittää sitä minkä on saanut joltain toiselta tai sitten itse sen päättelee.

        Juutalaisuudessa on se hienoa, että voi olla asioista erilaisia käsityksiä.


    • 22 Silloin sinun pitää sanoa faraolle: Näin sanoo Herra: 'Israel on minun esikoispoikani. 23 Minä käsken sinua päästämään poikani minua palvelemaan. Jos kieltäydyt päästämästä häntä, minä surmaan sinun esikoispoikasi.'"

    • HuijareidenUhreille

      Ja yp poisti viestini jossa kerroin juutalaisuudesta sen mitä se todellisuudessa on. Olen asunut Israelissa, tuntenut tavallisia juutalaisia, ollut muutoinkin tekemisissä aidon juutalaisuuden kanssa.

      Totuus ei kestä päivänvaloa. Kirjoitukseni ei ollut antisemitistinen, sillä jokainen juutalainen tietää tuon kaiken todeksi, eivätkä itse salaile mainittuja asioita. Mutta kristittyjä huijaavien lahkosaarnaajien valheopetuksiin ei sovi, että aito juutalaisuus kerrotaan totuudenmukaisesti, esim. annetun Israelin tv:n videon kautta.

      Melleriläisiltä loppuisi rahantulo jos huijatut tajuaisivat että he luulevat, eivät tiedä.

      Kirjoituksen poisto toteennäytti kirjoitukseni olleen liian rankka totuus.

      • Aitoa_juutalaisuutta

        Aitoa juutalaisuutta on Juutalaisten Kuningas Jeesuksen opetukset ja rakastaminen ja toivonsa hänen armoonsa asettaminen ja uskon kuuliaisuus ja Mooseksen kautta saadut myös ovat hyvää juutalaisuutta, mutta tulee ne ymmärtää uuden liiton juutalaisuudessa ja moni asia muuttunut, kuten ei temppeliä ole Jerusalemissa siten kuin Mooseksen kautta ilmoitettuna.

        Jeesuksen kautta juutalaisuus Pyhässä Hengessä on todellisuutta, kuten Paavali opettaa Roomalaiskirjeessä luku 2 jakeet 28-29.

        Tietysti juutalaisilla ja ihmisillä on erilaisia käsityksiä myös juutalaisuudesta, kuten on erilaista juutalaisuutta. Parasti on juutalaisuus Jeesuksessa, sillä Israelin Herran rakastaminen on tärkein opetus ja samoin Jeesus opettanut lähimmäisenrakkaudesta ja myös se on juutalaisuutta uskon kuuliaisuudessa.

        Jos et ymmärrä erilaisuutta, niin miksi yrität esittää että juutalaisuus on vain sellaista kuin esität ja samalla esität ettei sellaista kuin toiset sen näkee. Erittäin ylimielistä toimintaa on pyrkiä olemaan ainoa totuus tässä maailmassa.


      • Anna anteeksi lähimmäisellesi, mitä hän on tehnyt väärin; silloin myös myös sinä, jos rukoilet, pääset vapaaksi synneistäsi. Siir. 28:2

        Vilppi ja valhepuhe pidä minusta kaukana. Älä köyhyyttä, älä rikkautta minulle anna, anna minulle ravinnoksi määräosani leipää. Sananlasku 30:8

        Miksi pakanat saisivat sanoa: " Missä on heidän Jumalansa "? Meidän Jumalamme on taivaissa, mitä ikinä Hän tahtoo, sen Hän tekee. Ps 115: 3

        16 Taivas on Herran taivas, mutta maan Hän on antanut ihmisten lapsille.
        17 Eivät kuolleet ylistä Herraa, ei kukaan hiljaisuuteen astuneista.
        18 Mutta me kiitämme Herraa, nyt ja iänkaikkkisesti.


    • Keskeiset_henkilöt

      Keskeiset henkilöt Raamatussa esittämässä juutalaisuutta, joka Jumalaa miellyttää on Jeesus tärkeimpänä ja Jumalan valtakunnan Juutalaisten Kuninkaana ja Mooses, joka todisti Jeesuksesta ja toi Jumalan antaman opetuksen ja palveluksen. Tietysti myös profeetat ovat esikuvana myös uudessa liitossa Jumalan hyvästä juutalaisuudesta ja apostolit heihin verrattavana ja samoin kaikki pyhät, jotka Pyhässä Hengessä esittivät sen minkä saivat Jumalalta.

    • JumalaHerraksi

      Katsoisin että Uuden ja Vanhan testamentin välillä on yhteys. Jeesusta Kristusta voidaan sanoa profetioiden täyttäjäksi, mikäli hän esim. oli tai on oleva se joka kukisti pahimmaksi viholliseksi Vanhassa testamentissa määritellyn "baalin" palvonnan, eli siis tuli/tulee lopettamaan vauvojen teurastus-uskonnon hirvittävine seurauksineen. Mistä tässä palvonnassa oli kyse ei tarkkaan ottaen selviä Raamatusta, mutta itse ajattelen, että uhrit jätettiin teurastuksen jälkeen henkiin sairaassa tilassa. Mielenterveysongelmaisiahan Jeesus erityisesti paransi. Ihmiset alas kukkuloilta.

    • fsdfsf

      Niinpä niin.

    • 5sdss

      joopa joo.

    • Minäkin olen sanonut joskus Minä olen.Se ei tarkoita mitään Jumalaa vaan Minä olen se joka olen ja tulen olemaan. Ääretön ja ikuinen tarkoittaa Jumalaa.
      Lisäksi Jeesus puhui arameaa joten asia on erilainen.
      Jeesus ei voinut olla kuningas koska oli vain lahkosaarnaaja.
      Immanuel ei voinut olla kun oli Jeesus.Sitä paitsi nämä nimikikkailut eivät ole mitenkään tärkeitä vaan esim Elijahu nimi oli kaksinkertainen Jumala mutta hän oli vain ihminen.
      Jeesus oli kuitenkin pyhä mies, arvostettu saarnaaja muttei keksinyt mitään erikoista vaan toteutti vain lahkonsa traditioita.

    • Pyhä mies.

      Yksi sanonta; " Nyt meilläkin on pääsy kaikkein pyhimpään " osoittaa selvästi, että kysymys on kapinaliikkeestä. Temppelin valtaajista.

      Kapinallisiin kuului yksi Jeesus niminen henkilö, samoin Johannes, joka oli kotoisin Gishkalasta, sekä paljon muita, kuten idumealaisia ja tyyroslaisia, sekä sieltä tulleita pakolaisia, samarialaisia ja galilealaisia.
      Joka taas selvittää sanonnan; Minulla on myös muita lampaita.

      He syyttävät ylimmäisiä pappeja maan kavaltamisesta roomalaisille ja tappavat nämä papit, joista yhden nimi oli Jeesus.

      • Pyhiä miehiä ovat kaikki jotka ovat lahkon,uskonnon päämiehiä ja parantavat sairaita jne. Toiset vain ovat pyhempiä kuin toiset.Kukaan heistä ei ole Jumala tai edes lähellä häntä.
        Tuo kapinateoria on mielenkiintoinen ja uskottava koska esim. essealaisuuteen kuulu jonkinlainen paluun odotus temppelin johtoon ja vallananastus.
        Koko tarina Jeesuksesta kertoo peitellysti ja joskus avoimesti joukkion halusta päästä valtaan ja istuttaa Jeesus juutalaisten kuninkaaksi. Jos ei ollut sitä niin mitä se oli?
        Toinen vaihtoehto on ,että Jeesuksen lahkon tarkoitus oli vain aiheuttaa uskonnollista hämminkiä alueella ja he kaikesta päätellen vielä odottivat taivaallista väliintuloa ja voittoisaa taistelua lopun aikoina.
        Lopun aika tuli Temppelin tuhon myötä ja juutalaisten hävittyä kapinansa roomalaisia vastaan tapahtui myös heidän maastakarkoituksensa.


      • Pyhiä miehiä ovat kaikki jotka ovat lahkon,uskonnon päämiehiä ja parantavat sairaita jne. Toiset vain ovat pyhempiä kuin toiset.Kukaan heistä ei ole Jumala tai edes lähellä häntä.
        Tuo kapinateoria on mielenkiintoinen ja uskottava koska esim. essealaisuuteen kuulu jonkinlainen paluun odotus temppelin johtoon ja vallananastus.
        Koko tarina Jeesuksesta kertoo peitellysti ja joskus avoimesti joukkion halusta päästä valtaan ja istuttaa Jeesus juutalaisten kuninkaaksi. Jos ei ollut sitä niin mitä se oli?
        Toinen vaihtoehto on ,että Jeesuksen lahkon tarkoitus oli vain aiheuttaa uskonnollista hämminkiä alueella ja he kaikesta päätellen vielä odottivat taivaallista väliintuloa ja voittoisaa taistelua lopun aikoina.
        Lopun aika tuli Temppelin tuhon myötä ja juutalaisten hävittyä kapinansa roomalaisia vastaan tapahtui myös heidän maastakarkoituksensa.


    • Maastakarkotus....

      Minun mielestä mitää karkotusta ei ole tapahtunut. Kapinalliset jotka olivat vielä hengissä pakenivat muille maille, ja toinen osa, eli ne, jotka eivät halunneetkään sotaa, antautuivat roomalaisille. Rooma lupasi suojelua antautuneille.

      Jo aikaisemmin osa oli muuttanut muille maille, moniin eri maihin.

      • KTS--

        Samaa mieltä. Mitään disporaa ei suuressa mitassa tapahtunut ja suurin osa jäi asumaan Palestiinaan. Myöhemmin heistä osa kääntyi kristinuskoon ja vielä myöhemmin osa Islamiin. Palestiinalaisarabit ovat lähinnä raamatun aikojen juutalaisten jälkeläisiä.


      • Ei se ole noin yksinkertaista, siellä on liikkunut niin paljon väkeä eri maista kahdentuhannen vuoden aikana, myös eurooppalaisia, että on täysin mahdoton sanoa palestiinalaisten alkuperää, sitä ei todellisuudessa edes ole yhtenäisenä, ei edes uskonnollisesti, koska se on aina vaihtunut.

        Eihän mitään Palestiinaa edes ollut, vaan Juudean maa ja philistiinit olivat silloin kreikkalaisia, tai jotain merikansaa, jotka myöhemmin aramealaistuivat. Kristittyjä heistä kyllä tuli.

        Kutsuttiinko Kreikkaa silloin Kreikaksi, vai olivatko helleenit kuin Hellas, en tiedä. Intialaiset tunsivat heidät nimellä Pulindat.


      • Temppelin tuhon myötä meni pohja Jerusalemin juutalaisten oleskelulle ainakin sielä.Muistaakseni juutalaisten asuminen sielä kielettiin. Satoja tuhansia juutalaisia kuoli sodissa ja monet otettiin orjiksi ja vietiin esim.Italiaan.
        Oli kolme erillistä juutalaissotaa ja tuhot olivat hirveät. juutalaisista ei varmuudella tullut kristittyjä eikä myöskään islamilaisia koska he olivat juutalaisten vihollisia ensiksi juutalaissotien aikana ja sen jälkeen islamilaistumisen aikana. Alkukristityt olivat alunperin syyrialaisia koska alkukristityt levisivät sinne Jordan joen toiselle puolelle. Saattaa heissä olla jonkin verran juutalaisvertakin mukana.
        Sillä ei ole mitään merkitystä jos uskonto muuttuu.
        islamistit tulivat sensijaan muualta ja tuskin kristityt siihen kääntyivät suurella joukolla.
        Juutalaisia on asunut satoja tuhansia Lähi-Idässä tuhansia vuosia ja he muuttivat Israeliin ja Eurooppaan kun Israel itsenäistyi 1948. On laskettu heitä olleen enemmän kuin palestiinalaisia pakolaisia yhteensä.


      • rtytu

        Taivaan Isällä on suunnitelma jokaista ihmistä varten. Eikö sitten omaansa tietäisi.


      • missätytär
        rtytu kirjoitti:

        Taivaan Isällä on suunnitelma jokaista ihmistä varten. Eikö sitten omaansa tietäisi.

        Kuka on taivaan äiti? Poika on jo joilakin tiedossa entäs tytär?
        Esi-islamilaisessa uskonnossa Allahilla oli 3 tytärtä ja ne symbolisoivat kuun eri vaiheita.Varhaisjuutalaisuudessa oli El-jumalla vaimo Ashera ja nyt häntä symbolisoi pyhä henki eli Jumalan läsnäolo.
        Kristinusko on ottanut askeleen kohden vanhempaa pakanuutta, jossa on Jumalperhe: Isä , äiti ja poika, tytär puuttuu vai onko katolisuudessa myös tytär?
        Uskonpuhdistus vei äidin ja mahdollisen tyttärenkin ja jätti vielä pojan yksinään saatanan kanssa johtamaan maailmaa.
        Mutta Saatanan rooli on silti mahtava.Ei ymmärettä sitä, että hän oli vain erillinen pikkutekijä, Jumalan syyttäjä ja ihmisen viekoittelija alunperin maailmassa.


      • äåööåäööååö
        missätytär kirjoitti:

        Kuka on taivaan äiti? Poika on jo joilakin tiedossa entäs tytär?
        Esi-islamilaisessa uskonnossa Allahilla oli 3 tytärtä ja ne symbolisoivat kuun eri vaiheita.Varhaisjuutalaisuudessa oli El-jumalla vaimo Ashera ja nyt häntä symbolisoi pyhä henki eli Jumalan läsnäolo.
        Kristinusko on ottanut askeleen kohden vanhempaa pakanuutta, jossa on Jumalperhe: Isä , äiti ja poika, tytär puuttuu vai onko katolisuudessa myös tytär?
        Uskonpuhdistus vei äidin ja mahdollisen tyttärenkin ja jätti vielä pojan yksinään saatanan kanssa johtamaan maailmaa.
        Mutta Saatanan rooli on silti mahtava.Ei ymmärettä sitä, että hän oli vain erillinen pikkutekijä, Jumalan syyttäjä ja ihmisen viekoittelija alunperin maailmassa.

        Joo Saatanalle on pedattu suuri rooli verattuna Tooran maailmaan, jopa paratiisin käärmekin on myöhemmin tulkittu Saatanaksi.
        Lopun taistelussa on vastakkain Saatanan joukot ja messiaan joukot ja voiton vie tietenkin messias joka on ajateltu olevan Jeesus/messias tai Mahdi ja kaikki eri puolien kuninkaita.
        Juutalaisuudessa on ajateltu pahojen voimien olevan suurempia voimia universumissa eli kaaoksen voimia. Voisin kuvitella näiden olevan tuhoavia eli jonkinlaisia mustia aukkoja ei ukkoja. Kaaoksen voimat vaikuttavat myös maan päälle jossa pahuus ja hulluus lisääntyy kunnes messias saapuu pelastamaan tilanteen.
        Jeesus sanoi maan olevan Saatanan vallassa ja kristityt väittävän sen olevan Jeesuksen vallassa. Oikeasti maa ja kaikki on Jumalan vallassa.


      • Lihaskipa
        äåööåäööååö kirjoitti:

        Joo Saatanalle on pedattu suuri rooli verattuna Tooran maailmaan, jopa paratiisin käärmekin on myöhemmin tulkittu Saatanaksi.
        Lopun taistelussa on vastakkain Saatanan joukot ja messiaan joukot ja voiton vie tietenkin messias joka on ajateltu olevan Jeesus/messias tai Mahdi ja kaikki eri puolien kuninkaita.
        Juutalaisuudessa on ajateltu pahojen voimien olevan suurempia voimia universumissa eli kaaoksen voimia. Voisin kuvitella näiden olevan tuhoavia eli jonkinlaisia mustia aukkoja ei ukkoja. Kaaoksen voimat vaikuttavat myös maan päälle jossa pahuus ja hulluus lisääntyy kunnes messias saapuu pelastamaan tilanteen.
        Jeesus sanoi maan olevan Saatanan vallassa ja kristityt väittävän sen olevan Jeesuksen vallassa. Oikeasti maa ja kaikki on Jumalan vallassa.

        Yksijumalaisessa uskonnossa Saatanalle ei ole sijaa.


    • Hän on, She On. Siion.

      • gtgtrrfrr

        Pyhä kolminaisuus! Onko Siion pyhän perheen asuinpaikka?


      • bbbnnbb

        Minä olen, hän on ,me olemme


    • Lihaskipa

      Juutalaisuudessa hylättiin vanha monijumalisuus . On oikeastaan suloista nähdä, miten vanha pakanuus palaa kristinuskossa. Ensin keksitään jumalan poika. Sitten hänen kuollessaan pyhä henki ja lopulta paavi ja katolisten pyhimykset. Ei ole mikään ihme, että jouluun liittyvät vanhat tontut ja pääsiäiseen noidat. Ei pakanuus mihinkään ole hävinnyt.

      Miksi Jumala ei kehottanut kääntymään juutalaiseksi? Jeesus ei puhunut mitään kastijaosta. Oikeesti hän puhui vain opetuslapsista. Jos juutalaiset eivät kuulu joukkoon, ihan oma vika.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe