Saatettais muuttaa Kemijärvelle.

KotiaEtsivät

Mutta mietityttää mm tuo biojalostamo? Onko sellainen tulossa, ja mitä käytännössä tarkoittaa asukkaille Kemijärvellä ? Entäpä yleisesti, kannattaako sinne muuttaa pysyvästi asumaan, perhettä perustamaan? Miksi/miksi ei?

Minkälaisia hankkeita on suunitteilla tuon jalostamon lisäksi?

38

712

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nousukautta.ootellaan

      Patsasta suunnitellaan liikenneympyrään. Sinäpä suurimmat...

      • ei_kait_se

        Onko kyseessä juuri se liikenneympyrä jonka keskelle tulevasta taideteoksesta mailmanlaajuisesti keskustellaan? Jos näin on, onhan se saanut koko seutukunnan mielen järkkymään. Onneksi sinne ei vielä toistaiseksi suunnitella metroa.


    • KotiaEtsivät

      Mikäpäs siinä, rauhaa me kaivataankin :)

    • mikästäälläollessa

      Toivottavasti jalostamoa ei tule, koska siinä katkussa ei ole hyvä olla, paha haju kirveltää jopa silmiä.
      Kannattaa muuttaa jos pitää tapahtumaköyhästä pysähtyneisyyden ilmapiiristä ja vanhuksista.

    • tamppooni

      On hyvä paikka asua. Rauhallinen ja kaunis. Ihmiset ovat sisäänpäin kääntyneitä mutta kun heihin tutustut niin ovat oikein ystävällisiä ja mukavia selkään puukottajia.

      • Suomu-hyvä

        Kemijärven ihmiset ovat iloisia. Kaupunkimme brändikin (vain 70000 euroa maksanut) on ONNEN TUNNE. Kun sä kävelet kaupungilla, niin alat tuntea onnea! Matkailu tulee nousemaan, koska ihmiset ovat ahdistuneita ja etsivät onnea, rauhaa. Suomun toiminta on myös huomiota herättävää. Metsässä mieli rauhoittuu. Nivalan sellutehdas tuo työtä tuhansille. Ainoa puute on se, että jotkut vastustavat tuulivoimaloita, vaikka ne toisivat maanomistajille rahaa, jos vuokraa maata tuulivoimalalle.

        Javaruksella oli koiranäyttely ja myös muuta toimintaa kaupungissamme, kuten Haukiviikot (Isä Mitro kunniavieras).


      • Suomusilmä

        Kun kävelet kaupungilla niin voi sitä ahdistuksen tunnetta. Näet vain tyhjiä liiketiloja. Ihmiset ovat niin väsyneen ja masentuneen näköisiä. Muutaman auton romunkin voit nähdä.


      • tule.meille

        PASKAA! Täällä on hyvä olla! Haukiviikot, Suomun riennot, kalastusmatkailu, luonnon ihmeelliset maisemat, Ketosen Lassen laivaristeilyt, kiertoajelut, joulunavaus, kulttuurielämä, teatteri, lausujat, Laudus kuoro jne. jne., on sanonta: "Mitä Kemijärvellä ei ole, sitä ei tarvita!" Myös uusi S Kauppa ja Koivu-Pekka. Ihmiset erikoisia. Mukavaa huumoria ja tarinoita. Väestö on aloitekykyistä. Esim. Suomu-aloite (Harjula). Tunnettu lausuntarunomestari Kello Topi. Ufo kontaktihenkilö oli Nurmikumpu, värikäs juttumies. Täällä on kaikkea mitä voi haluta, ihmisen onneksi.

        Legend. Tonkopuron asutusalue; miksi se tyhjeni? Karu totuus... Raajärven kaivos myös tyhjänä, vaikka sitä ihailisi kaukaa. Onko se tuulivoimaloiden hoito vai järvimaisema? Kansa päättää. Hotelli Kemijärvi avautuuko taas?


    • massaköpö

      Hyvä täällä on asua, jos tyytyy elämään omissa oloissaan. Kanssaihmiset ovat iäkkäitä, harmittomia, ystävällisiäkin.
      Poliittisesti ollaan kepulaisia, ainoastaan sivistyneistö on demareita, erityisesti opettajat. Täällä kepulaisuus periytyy.
      Nuoret joihin "sivistys" tarttuu muuttavat muualle. Tietysti opiskelemaan ja jäävät sille tielle.
      Sellutehtaan tulo merkitsee muutosta, silloin tänne asettuu "epämääräistä sakkia", työläisiä, joilla on hyvä palkka ja ovat silti, jopa kommunisteja. Haju on kiusallinen, mutta siedettävä.

      • henkinenilmasto

        Ei nykyisessä sellutehtaassa duunareilla enää ole hyvää palkkaa, vaan ainakin kinuskien tehtaassa minimipalkalla tekevät.
        Duunarit kyllä sivistymättöminä persuina pilaavat kylän hyvän ilmapiirin.


      • vahvaa.persusta

        Jaa et sivistyneistö demareita. No kovin on vähän sit sivsistystä. Muutama turha demuvaltuutettu. Eikä osaminen paljon paista. Persuissa on Kemijärven tulevaisuus. Aivan tarpeeksi sivistystä tähän kaupunkiin.


      • ei.nari
        vahvaa.persusta kirjoitti:

        Jaa et sivistyneistö demareita. No kovin on vähän sit sivsistystä. Muutama turha demuvaltuutettu. Eikä osaminen paljon paista. Persuissa on Kemijärven tulevaisuus. Aivan tarpeeksi sivistystä tähän kaupunkiin.

        Nii ìn valitettavan vähän niitä sivistyneitä on. Sekin vielä, että persuus täällä oirehtii, sese on murheellista.
        Toivoa on paremmasta, kun nähdään tuo Soinin "venepakolaisuuspolitiikka", eiköhän se kansa ala tietämään.


      • EiHaisePahalle

        Ei kai ne työläiset niin pahalle haise. Ne osaa nykyään käydä jo suihkussa!


    • KotiaEtsivät

      Jollain tapaa toivon, itsekkäästi, ettei sitten jalostamoa tulisikaan. Hajuhaitat ja epämääräinen sakki toisaalta on nykyisellä paikkakunnalla jo ongelma, mikä ei niin haittaisi Kemijärvellä omassa rauhassa.. Ollaan omillaan viihtyviä mutta toisaalta ihmisten kans toimeentulevia. Hienot tapahtumat ja ihmispaljoudet ei kiinnosta meitä.

      Mut mites työllistyminen?

      • riitä.riitä

        Ei pelkästään hajuhaittoja, vaan ympäristö saastuu satoja neliökilometrejä :(

        Hyvät veljet työllistää


    • hyvätonolot

      Ei täällä töitä kaivata, tulee hajuhaittoja ja epämääräisiä tyyppejä muualta.
      Hyvä täällä on asustaa ilman töitä, ei sitä ihminen hirveesti maallista mammonaa kaipaa, kun henkinen ilmapiiri on paikkakunnalla tasapainossa.

      • näinSivulisesta

        Ethän pahastu. Näin me muut jotka teitä kemijärviläisiä seuraamme, niin meistäkö ihan näyttäisi siltä mitenkä juuri se henkinen tasapaino horjuisi siellä, aiheuttaen toisia kohtaan kateutta ja sitä selkään puukotusta.


      • pekoniajaleipäjuustoa
        näinSivulisesta kirjoitti:

        Ethän pahastu. Näin me muut jotka teitä kemijärviläisiä seuraamme, niin meistäkö ihan näyttäisi siltä mitenkä juuri se henkinen tasapaino horjuisi siellä, aiheuttaen toisia kohtaan kateutta ja sitä selkään puukotusta.

        Yrittäjänaiset juoksevat ukkomiesten perässä pitkin Pohjan Hovia.


    • Eedenistä.kemijärvelle

      Kempsukka kukka sukka!On iloisten ja nauravaisten ihmisten kaupunki!Ahkerat ja ystävälliset asukkaat suorastaan ulvahtelevat riemusta aamuin illoin.täällä ei naapurista pahaa sanaa koskaan sanota,auttava käsi ojennetaan jos apua sä tarvit.kukoistava liike elämä tarjoaa töitä kaikille.rehellinen kaupungin johto tekee viisaita ja hyviä päätöksiä aina kuntalaisten hyväksi.tämä on kuin paratiisi.tulkaa ihmeessä tänne asumaan ja voimaan hyvin.

      • rauhallisejahyväpaikka

        Muuten asiallinen ja hyvä kirjoitus, mutta ei täällä töitä ole, eikä sellaista kukaan täällä kyllä kaipaakaan. Ne joilla ollut himo töihin, on muualle muuttaneet.


    • PaluuMuuttajien

      Oikeasti tänne ei ole kukaan muuttamassa. Joku koiranleuka aina silloin tällöin virittää keskustelua samansuuntaisia avauksilla.

      Meidän Kemppa on kuolemankourissa pyristelevä pieni kaupunki. Väkiluku on todellakin pienentynyt vuosi vuodelta. Iltaisin kaupunki on aivan tyhjä. Minkäänlaista ilta/yöelämää ei ole. Se johtuu väestön ikärakenteesta. Pääosa väestöstä on eläkeläisiä. Se ei sinällään haittaa mutta se vaikuttaa kaupungin elämään.

      Jos sellutehdasinvestointi toteutuu, saa Kemppa siitä voimakkaan piristysruiskeen. Kempan hyvinvointi kasvaa heti kertaluokkaa paremmaksi. Yrityselämä piristyy kaikilla tavoin kun suuri joukko rakentajia saapuu paikkakunnalle. Myös rakennusbuumin jälkeinen elämä on paljon vilkkaampaa. Tehtaalle tulee kuitenkin reilut parisataa kohtuupalkkaista työpaikkaa.
      Joku kauhistelee tehtaan päästöjä. Se on aivan turhaa sillä nykyaikaiset tehtaat eivät paljoa päästele. Ympäristöluvat ovat nykyisin tiukkoja ja niitä valvotaan tarkasti.

      • KotiaEtsivät

        No koiranleukia ei olla ainakaan, tosissaan harkitaan muuttoa :) miksipä ei? Ei kaikki halua samaa oravanpyörää juosta hamaan tulevaan ja muuttoliike vain etelään. Mutta senpä näkee sitten, jos löytyy kemijärveltä sopiva asunto!


      • Pösilö.olet

        Jaa jaa noinko meinaat.ympäristö asiat kunnossa ja päästöjä ei tule?Niinkuin Talvivaara sai?👺👺👺


      • PaluuMuuttajien

        No, kyseessä on perinteinen selluprosessi. Siis tunnettua ja varmaa tekniikkaa. Sellutehtaita on Suomessa ollut pitkälti toistasataa vuotta ja kyllä koko Suomi aika vihreältä ja puhtaalta näyttää.

        Sellutehtailla on tapahtunut uskomatonta kehitystä juurikin ympäristönsuojeluasioissa. Jos verrataan vaikkapa -70 luvulla rakennettua laitosta tänäpäivänä rakennettaviin laitoksiin on ero niinkuin yöllä ja päivällä.

        Kaikki hajulähteet kartoitetaan. Hajukaasut jaetaan laimeisiin- ja väkeviin hajukaasuihin. Ne kerätään ja poltetaan eri paikoissa ja rikit otetaan talteen kemikaalikiertoon. Myös varapolttopaikka vaaditaan häiriötilanteissa varten. Pölypäästöt ovat minimaalisia. Päästölupavaatimukset nykyään ovat 25-30 mg/nm3 tasolla. Tähän luparajaan päästään nykyaikaisilla 4 tai 5 kenttäisillä sähkösuotimilla.
        Vesistöön ei tule enää sulfaattipäästöjä sillä suolanliuotusta ei enää sallita.
        Voisinpa melkein sanoa että saunan lämmityksestä tulee enemmän päästöjä kuin nykyaikaisesta sellutehtaasta.

        Talvivaarassa lähdettiin liikkeelle aivan uudella tekniikalla. Se laitos oli aivan uusi innovaatio Suomessa. Vesitasetta ei hallittu ja vesialtaat oli surkeasti tehty. Jos nyt rakennettaisiin vastaava laitos, olisivat vaatimukset täysin toiset. Kehitystä tapahtuu silläkin rintamalla ja virheistä opitaan.


    • semmonentekniikka

      Onneksi voi aika varmasti sanoa, että tehdasta ei tänne perusteta.
      Hajuhaitat olisi kuitenkin megalomaaniset, ei täällä enää viitsisi asua, kun sellupaska käryäisi vuoden jokaisena päivänä,

      • HassuSetä

        Ainoa hajuhaitta mikä Kempassa nyt on, on sinun oma hajusi. Paska ja hiki haisee ja varsinkin tietämättömyytesi.
        Ota selvää asioista.


    • paskaakin.seassa

      " Ainoa hajuhaitta mikä Kempassa nyt on, on sinun oma hajusi. Paska ja hiki haisee ja varsinkin tietämättömyytesi.
      Ota selvää asioista. "

      No tällaisia tapauksia niin kuin tämä kommentoija tulet täällä seuduilla näkemään yhden jos toisenkin kerran, mikäli erehdyt näille seuduille muuttamaan.
      Näiden tapausten vuoksi toisaalta toivon, että kiinalaiset pysyisivät kaukana täältä tehdashankkeineen, tällaiset ei mitään tehtaita tartte.

      • VastuullinenKemppa

        No sinä et aoinakaan täällä Kempassa asu. Et halua tänne kuolleeseen kylään minkäänlaista piristystä tai helpotusta talousongelmiin. Se on paha tuo tilanne kun SOTEa aletaan toteuttaa.


    • KotiaEtsivät

      Melkosia kirjottelijoita tällä palstalla :D vähän saa hymistä, millasta mahtaa olla touhu ihan paikanpäällä :) onneksipa ei vähästä säikytä. Täällä missä nykyään asutaan on ihan yhtä lailla ihme väkeä ja kummia hajuja...

    • ei.nari

      Tulkaa vain Kemijärvelle. Täällä olevien ihmisten kanssa kyllä pärjää. Näillä palstoilla esiintyvät eivät anna oikeaa kuvaa meistä kemijärviläisistä.
      Ei myöskää muiden paokkakuntien ketjut omistaan.
      Nimettömänä esiintyminen ei houkuta ihmisen hyviä puolia esiin, vaan kaikenlainen näsäviisastelu kukkii.
      Typerinkin kommentoija on luonnossa aivan ihana kemppalainen. Tere tulemas!!

      • eivoitottaolla

        Meinaatko tosiaan, että jopa rasistista roskaa työkseen kylvävät ovat luonnossa ihania kemppalaisia ? Kuinka se olisi selitettävissä, kun niillä on vain yksi harhainen ajatus päässä pyörimässä.


    • ei.nari

      No nämä "rasistit" on semmosia reppanoita. Ne eivät osaa olla naisten kanssa, ovat estyneitä.
      Kadehtivat, että kempan naiset menee näiden pakolaisten kaa silleen ja he eivät saa. Eiväthän ne saisi, vaikka ei pakolaisia olisikaan. Muuten ne on harmittomia.

    • Poispois

      Oikeesti kemijärvellä ei tapahu mitään. Töitä ei oo ku lähihoitajalle ja hautaustoimiston pitäjälle.
      Tutki vaikka sitä muuttoliikettä.
      Kaveri muutti vajaa 3v sitten rovaniemelle. Sai sieltä melko pian vakipaikankin.
      Meidän perhe on muuttamassa myös rovaniemelle.
      Mies sai sieltä töitä. Vanhimmat lapset löysi heti kaipaamaansa harrastusta sieltä. Täällä kun ei ole mitään

    • keskelläeimitään

      Kemijärvi on sellainen paikka, että täällä selviävät vain vahvimmat. Jos olet mielestäsi kovaksikeitetty timantti niin tervetuloa.

      PS. Maitojuna lähtee joka ilta klo. 19.

    • aloitusoliprovo

      Ei tänne oikeasti kukaan työikäinen muuta, pitäisi olla mielenvikainen jos tänne tulisi.
      No ehkä sellainen, joka ei päivääkään halua elämässään töitä tehdä, semmoiselle tämä ehkä voisi olla sopiva ympäristö.

    • IsoCity

      Jos asuu kaupungissa niin kyllä se
      pitää olla sen kokoneinen että voi
      liikkua anonyymina.

    • Jaskajokunen32

      Ei kukaan ole niin tyhmä, että Kemijärvelle sellutehtaan rakentaisi. Siellä on työvoimaresurssit liian huonot ja raaka-aineet loppuvat lähialueelta eikä kaukaa kannata sitä tuoda. Metsänkavuvauhti on surkeaa eteläsuomeen verrattuna. Saatte jatkossakin elellä omassa rauhassa muoden veronmaksajien rahoilla..

    • Bioluvilla

      Tämän vuoden lopulla ilmoitetaan Kemijärven uuden Sellun investointipäätös. Siinä todetaan, että tehtaan rakentamisen aika on tuonnempana. Suhdannenäkymät ovat tilapäisesti kannattamattoman henkiset ja on vielä "kiinalaisten kanssa"hieman vääntöä jalostettavien tuotteiden painopisteestä. Kesän kynnyksellä 2018 saadaan varmempaa ja parempaa tietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe