Kuka Jyrki Katainen on? - Osa 3.

EUkomissiossa

Onko hän uusi EU komission puheenjohtaja?

"Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, ettei hänellä ei ole tietoa siitä, että EU-komission puheenjohtaja olisi vaihtumassa kesken kauden. Kansainvälisessä lehdistössä on jälleen nostettu Jyrki Kataisen nimi esille veikkailuissa komission uudesta puheenjohtajasta.

Orpo kertoo nähneensä uutisotsikon, mutta muutoin hän ei ole siitä tietoinen eikä ole keskustellut asiasta Kataisen kanssa.

Komission nykyinen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ei aio asettua ehdolle enää uudelle kaudelle. Italialaislehti La Repubblica arvioi tänään, että Juncker saattaisi väistyä paikalta jo lähiaikoina.

–  Ainahan huhuja pyörii. Näin jonkin uutisotsikon, mutta en ole muuten tietoinen, Orpo sanoo.

Nimen nouseminen esiin on hänestä merkki hyvin tehdystä työstä.

–  Jos Kataisen nimi noteerataan, on hän varmasti tehnyt hyvää työtä.

Kataisen nousu veikkailuihin on luonnollista, sillä hän on komission varapuheenjohtaja ja samasta EPP-puolueesta kuin Juncker."

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/132207-orpo-kataisen-eu-johtopaikasta-huhuja-pyorii-aina

157

1224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liikutellaanmassoja

      Onko EU kahden tulen välissä?

      Aiotaanko meidät tuhota puhumalla? Sensuurilla? Trollaamalla? Väärillä tiedoilla? Pelottelulla?

      "Seuraavaksiko ryhdytään kertomaan huhuja presidenttien suulla räjähtävistä lentokoneista ja uppoavista laivoista, jotta saadaan ihmiset hysteerisiksi ja pelkäämään kaikkea?

      Vaikutta entistä järkyttävämmältä agendalta.

      Ruotsin suurlähetystö Washingtonissa on ottanut yhteyttä Yhdysvaltojen ulkoministeriöön saadakseen selville, mitä presidentti Donald Trump tarkoitti eilisellä lausunnollaan.

      Trump puhui eilen kannattajilleen Floridassa ja viittasi "Ruotsin eilisiin tapahtumiin". Ruotsissa on ihmetelty laajasti, mihin Trump oikein viittasi.

      Ruotsin suojelupoliisi Säpokaan ei ole osannut sanomalehti Aftonbladetin mukaan antaa selitystä sille, mistä on kyse."

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702192200073331_ul.shtml

      • pahoitteluvirheestä

        Lainausmerkit menivät väärään paikkaan - pahoitteluni - mutta linkistä näette, että mistä kohdin alkaa se oikea uutinen.


    • hohtimetkaivossa

      Miten Olkiluoto liittyy liittyy Jyrki Kataiseen? - En tiedä, mutta ihan varmasti liittyy.

      Miksi Suomeen rakennetaan MAAILMAN SUURINTA ydinvoimalaa ja uusia ydinvoimalupiakin on haettu?!

      Tämän päivän lehtiuutinen:

      "TVO:n väki ei puhu rahasta. Silvennoisen mukaan kyse on omistajien ongelmasta. Omistajia ovat teollisuus ja suuret sähkölaitokset, jotka ovat käärineet Olkiluodon ykkös- ja kakkosvoimalalla mukavat voitot.

      ”Me vain tuotamme sähköä omistajille Mankala-periaatteella, omakustannushintaan”, Silvennoinen toteaa.

      Moni uskoo, että Olkiluoto 3 on jo menettänyt yhden valtin. Siitä ei koskaan tule maailman suurinta voimalaa. Samantyyppinen laitos Kiinan Taichanissa ehtii valmistua ensin."

      http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/olkiluodon-ydinvoimalaa-on-jouduttu-purkamaan-ruostuminen-vaanii-kayttamattomia-laitteita-6625867

      Viiden (5) miljoonan kansa?! Esimerkiksi Pariisin alueella asuu 17 miljoonaa ihmistä. Yksin Pariisi siis tarvitsee lähes kolme kappaletta MAAILMAN SUURINTA ydinvoimalaa, niinkö?

      Meidän omistamalle (?!) maalle rakennetaan jättisaastuttajia miljardeiksi vuosiksi. Ja ihan hyvää hyvyyttäkö annamme sen tapahtua?!

      Näillä tiedoilla pitäisi sähkön olla jo vähintäinkin ilmaista Suomen kansalle!

      Uskomatonta.

      • eoojuonumaitoaenkäjuo

        Ei tuo tietenkään ole ainoa MAAILMAN SUURIN Suomella.

        Suomella on myös MAAILMAN SUURIN viisumienkirjoituspiste. Se on venäläisille Suomeen. Se sijaitsee Pietarissa. Moskovassa on samanlainen. Sen omistajaa ei tiedä kukaan, koska se on rekisteröity veroparatiisisaarelle, mutta Alexander Stubb kävi leikkaamassa silkkinauhan avajaisissa keväällä 2011. Uutinen edellä.

        On varmasti parempikin, kun suomalaiset eivät mitään tiedä...


    • kukameitäjohtaa

      Ilmoitettiin kenen joukoista Trump on noussut presidentiksi? Uhkaillaanko meitä nyt - siis Eurooppaa?!

      "IMF ohjeistaa Euroopan johtajia: Ottakaa tämä Trumpin kritiikki vakavasti

      Talouselämä 22.2.

      Kysymys kuuluu: Kun Yhdysvallat vaatii muutoksia, tekeekö se sen perinteistä reittiä, moninapaisen keskustelun ja G20:n kautta vai kahdenvälisesti konfliktihakuisemmin?" Lipton sanoo."

      http://www.talouselama.fi/uutiset/imf-ohjeistaa-euroopan-johtajia-ottakaa-tama-trumpin-kritiikki-vakavasti-6626961

      IMF:n tarina on totta vieköön erikoinen sieltä muutaman vuoden takaa - IMF on Maailmanpankin pikkusisar - kun Lagardesta (EPP) tuli IMF:n pääjohtaja rikollisen toiminnan seurauksena Yhdysvalloissa ex-pääjohtaja Krauss-Kahnin jouduttua pidätetyksi nipisteltyään kerrosiivoojaa pepusta.

      Myöhemmin kerrossiivoojan tarina osoittautui valheeksi ja kerrottiin hänen olevan vain osa jotakin järjestäytynyttä rikollisryhmää.

      Enpä tiedä, että miten nyt sitten menee Lagardilla, kun hänkin on joutumassa oikeuteen, että kuka sitten on IMF:n johtajana seuraavaksi.

      Suomen suhde IMF:n on tullut esille ainakin tuon pankkiunionin rakentamisen kautta siten, että kun rakennettiin näitä isojen kirjaimien Luxemburgin yksityisrahastoa kreikka- ja muiden kriisien varjolla (lukee myös Suomen valtiovarainministerön sivuilla), niin olemme takaamassa myös rahoja, joita rahasto lainaa IMF:ltä, emmekä vain uudelleen pääomittamassa, jos rahaa katoaa.

      Eikö joku pidä Euroopan pankkiunionista?! Mutta eikö siihen kuulu kuitenkin IMF? On totta, että Maailman pankki katkaisi kaikki tietokoneyhteytensä IMF:ään vuonna 2011 näissä Krauss-Kahn kuvioissa, mutta ... kuka näistä mitään ymmärtää. Ymmärtävätkö itsekään.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Dominique_Strauss-Kahn
      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016091322307719_ul.shtml

      • meköse

        Tuosta uhkailusta... Jos IMF on me, niin sittenhän se tuossa uutisessa varottaa, eikä uhkaile.


    • näinmeelämme

      Löytyyhän tästä nyt ihan selvä skenaario ja aiemmin puhutun kolmannen maailman sodan ainekset, joista Sauli Niinistö - itsekin Luxemburgin rahamaailmasta - puhui mainiten, että se käydään omalla maaperällä ja aseena on raha.

      Jäi mieleen ja kiinnosti sen vuoksi, koska Albert Einstein on sanonut, että hän ei tiedä, että millä aseilla käydään kolmas maailmansota, mutta neljäs käydään kepein, nuijin ja kivin. Tai jotakin sinne päin.

      Onhan päivänselvää, että EPP jo olevalla jättimäisellä vallallaan tarvitsee myös oman rahamaailmansa. Se on pankkiunioniksi kutsuttu. Sen ovat rahoittaneet EU-jäsenvaltioiden kansalaiset finanssikriisin nimellä, kun numeroita siirrettiin Luxemburgin rahastoon.

      Ecofinin historiasta löysin, että sen perusti Sauli Niinistö, ja vuodesta 2006 johti Katainen, vuonna 2008 oli rahat ja rahoitukset jo täysin sekaisin, joten hyvällä syyllä voimme sanoa, että kolmas maailmansota on ansiokkaasti ollut suomalaisten käsissä.

      Saimme kuulla, että miten valtiot olivatkin eläneet yli varojen (siis pankit, joiden alijäämiä ryhdyttiin kattamaan valtioiden varoin, siis kansalaisten), jolloin voitiin väittää syyn olevan joko valtioissa tai sen kansalaisissa, mutta ei tietenkään pankeissa.

      2008 alkoi Euroopan rahavalta ja loppuvuodesta 2009 siirtyi EPP:lle valta Euroopan Unionista. Elämme siis nyt Kolmannen tien politiikassa ja sosiaalisessa markkinataloudessa ilman vaihtoehtoja jopa uudella perustuslailla, jossa valta on luovutettu Euroopan Unionille.

      Minulle on epäselvää edelleen tässä pelissä pelaajien ymmärryskyky, että eivätkö he todellakaan tienneet, että minkälaisen yhden tien politiikan rattaisiin olivat hypänneet vai käytettiinkö järjestelmän luomisessa murhia, kiristämistä ja lahjontaa niin rajusti, ettei kukaan voinut mitään tälle diktatuurille, kun systeemiä johdettiin (ja johdetaan) pelolla?

      • luotumaailma

        Ainakin yksi henkilö on julkisesti kertonut, ettei tajunnut missä järjestelmässä oli mukana vaikka - muistaakseni - toimi 12 vuotta EU:ssa meppinä. Sehän tässä on järkyttävää - valitsemme edustajat, jotka eivät ymmärrä hölkäsen pöläystä mistään ja silti luovat meille Uutta Uljasta Maailmaa, ja sitten kauhistellaan jälkeen päin.

        "Eija-Riitta Korhola: Kokoomuksella on korvat punaisina

        Juha-Pekka Tikka

        18.1.2016

        – Jälkikäteen olen aika shokissa siitä, että tämä kaikki on voinut tapahtua ja että olen ollut osa tapahtumasarjaa, vaikka yritinkin inistä vastaan. Mietin, miten kaikki on mahdollista? Siksikö, että politiikka on pohjimmiltaan retoriikkaa? Joka keksii parhaimmat tarinat, iskusanat ja kielikuvat, menestyy vaikka todellisuus olisi vapaata pudotusta, Korhola kirjoittaa."

        https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/korhola punainen-45501

        Katsokaa hänen meriittiään - aika hurjaa juttua edellä:

        "Eija-Riitta Anneli Korhola (o.s. Nieminen,[1] s. 15. kesäkuuta 1959 Lahti)[2] on suomalainen poliitikko. Hän edusti alun perin kristillisdemokraatteja, mutta siirtyi vuonna 2003 kokoomukseen.

        Korhola valittiin Euroopan parlamenttiin ensimmäisen kerran vuonna 1999 ja uudelleen vuosina 2004 ja 2009. Häntä ei valittu enää vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa.

        Vuosina 2006–2010 Korhola toimi kokoomuksen varapuheenjohtajana."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Eija-Riitta_Korhola

        Ja jos katsotte Kataisen toimikautta Suomen kokoomuksessa, niin voitte havaita, että aika hyvin osuu Korholan kanssa yhteen.


      • yksnapainen

    • menovirhemarginaalilla

      Aivan oikein - nyt ryhdytään puhumaan rahasta.

      "Saksassa lasketaan jo EKP:n jättielvytyksen tappioita"

      http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005098532.html

      Ymmärtää ken ymmärtää, minä joudun lähestymään asiaa muiden mielipiteiden ja tiedon kautta. Sen muistan, että EKP:llä instituutiona on EU:n tiukin syytesuoja, mutta en nyt löydä linkkiä, että kuka näitä asioita kirjasi meille ylös. Varmaan on jossakin edellä.

      "Tolppanen ihmettelee: EU:lta katoaa rahaa, EVM:n syytesuoja pitää"

      https://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/tolppanen-ihmettelee-eu-lta-katoaa-rahaa-evm-n-syytesuoja-pitää-1.1415274

      EVM on siis se, joka korvasi summia siirrettäessä ERVV:n sekä ERVM:n, ja joilla summilla luotiin pankkiunionia, mutta pääasia tietysti oli, ettei kukaan ymmärtänyt mitään. Ei ainakaan tavallinen kansalainen, joka oli operaation maksumiehenä - emmekä me ymmärtäneetkään. Ymmärretäänkö vieläkään?!

      Edes kirjainyhdistelmät ei voi pysyä mielessä, jos ne eivät kiinnity muistilokeroissa mihinkään muuhun kuin aakkosiin. Siinä edellä on, ettei pitkänlinjan meppikään Brysselissä ymmärtänyt mitään.

      Voihan tuon EVM:n sotkea vaikka tähän:

      The error vector magnitude or EVM

      https://en.wikipedia.org/wiki/Error_vector_magnitude

      Tuo edustaa jonkinlaista virhettä ja sama EVM. Huolestuttavaa, kun olen huomannut, että rahankäräyksessä/sijoituksesta, jos on kyse huijauksesta, niin nimestä löytyy virhekoodi tai viittaus legendaan, kuten Merenneito, Ikaros tai vaikkapa WC tai Toivomuskaivo. Tosi tapauksia - Merenneito sukelsi mukanaan 150 miljoonaa asiakkaitten rahoja (Nordea), Ikaros lensi liian lähelle aurinkoa ja vahasiivet suli. Tutkittiinkos Ikarosta Tampereella, mutta Paatero oli sitä mieltä, että jonkun muun jutun tutkiminen olikin just silloin tärkeämpää? Muistan, että hätisti poikia jonnekin muualle oikein lehtiuutisen voimalla. No WC on kuitenkin WinCapita ja Toivomuskaivo heidän jatkoyritys.

      Voihan tilatun tuoteen kohdalla olla vain yleinen kotitalouskoneiden virhekoodi, ja rahoitusyhtiön kanssa on takuuvarmasti jatkossa niitä rahoitusongelmia laskutuksen suhteen, eikä kuulemma kuluttajansuoja ole tippaakaan kiinnostunut asiasta.

      Numerot eivät ole vain numeroita.

    • mitäsotaakäydään

      Otti silmiin tuo moninapaisuus-yksinapaisuus IMF-Trump tasapainouutinen edellä.

      Tai pikemminkin sen päivämäärä 22.2. - se nimittäin on sama päivämäärä kuin Ukrainan (Krim/tunnuksettomat sotilaat) vallankumouksella eli 22.2. (vuosi oli 2014).

      Uutisessa tänään:

      "Suomessa ollaan oltu huolissaan kansalaisten medialukutaidosta.

      Jotta informaatiosotatilanteesta selviytyminen olisi ylipäänsä mahdollista, taustalle tarvitaan Tarkan mukaan historiaa.

      – Sen suhteen eletään nyt todella vaarallista aikaa."

      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Jukka Tarkka-61947

      Nyt on ollut kyllä kyse viime aikoina enemmän toimittajien mediakirjoitustaidoista, mutta olisi mukavaa, jos tohtori Jukka Tarkka kertoisi kansalaisille, että mistä tässä sodassa nyt taistellaan ja ketkä taistelee. Tämä pääasia jäi uutisesta puuttumaan. Se auttaisi paljon medianlukutaidossakin.

      "Ylen journalistinen johtaminen läpivalaistaan. Ylen vastaavat toimittajat ovat sopineet yhtiön hallituksen kanssa, että koko yhtiön journalismiin ja ohjelmiin liittyvä päätöksenteon laatu arvioidaan."

      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/23/yle-teettaa-auditoinnin-journalistisesta-paatoksenteosta

      Vika lukijassa vai tekijässä?

      • rahareikä

        Hän on kirjoittanut selväsanaisesti tuosta rahastosta. Laitan tähän:

        "EVM on anonyymi, monikansallinen, syytesuojettu osakeyhtiö, jolle Suomi on sitoutunut maksamaan 12,6 miljardia euroa ilman mitään vastinetta.

        EVM:n on tarkoitus aloittaa toimintansa heinäkuun alussa vuonna 2012 ja sen on tarkoitus korvata nykyiset väliaikaisjärjestelyt ERVV ja ERVM heinäkuussa 2013. EVM:n tavoitteena on kriisien ennaltaehkäisy sekä rahoitus- ja velkakriisien todennäköisyyden alentaminen tulevaisuudessa. Eduskunnan päätös EVM:n jäsenyydestä tehdään viimeistään kesäkuun lopulla.

        EVM:n toiminta:

        Kuten muutkin rahoituslaitokset, EVM toimii oman pääoman varassa, toisin kuin ERVV, joka toimii jäsenvaltioidensa takaamien lainojen turvin. Ero on siis se, että ERVV on rahoittanut toimintansa lainarahalla ja lainojen takaajina ovat toimineet jäsenvaltiot (esim. Suomi), kun taas EVM toimii omalla pääomalla, jonka maksavat jäsenvaltiot pääomana EVM:lle.

        Suomen osuus EVM:n peruspääomasta on 12,5818 miljardia euroa. Suomi maksaa osakepääomaa (1,43792 mrd. €) kerralla heti EVM:n toiminnan alkaessa heinäkuun 2012 alussa (varattu ensimmäisen lisätalousarvioon 2012. Lisätalousarvion lopussa on todellakin maininta tästä summasta) ja EVM-sopimuksen mukaisesti Suomi sitoutuu noin 11,14 miljardin euron suuruisen vaadittaessa maksettavan osakepääoman maksamiseen siinä tapauksessa, että EVM muutoin tulisi maksukyvyttömäksi tai..."

        http://www.kolumbus.fi/jouko.piho/33c.htm


    • Että-Se_Siitä

      Jyrki Katainen on Merkkelin juoksupoika, jonka avulla Suomea on
      kusetettu oikein kunnolla.

      Kataisella on kyllä suuret puheet. ----Se mm. selättää markkinavoimia
      ja oli korjaamassa Kreikan taloutta kuntoon.

      Miten Kävi?
      Markkinavoimat karkotti Kataisen Merkkelin syliin ja
      Kreikkaan syydetyt miljardit meni kankkulan kaivoon

      • seolihuijaus

        Miljardit eivät menneet mihinkään kankkulan kaivoon, vaan ne menivät miljardöörien ja sijoittajien luokse suurpankkien kautta - päätyivät luultavasti lopulta veroparatiisisaarille. On kirjoitettu, että rahat meni ennen kaikkea saksalaisille pankeille.

        Oletko koskaan kuullut puhalluksesta tai nigerialaisesta huijauksesta?

        Tämä oli sellainen. Puheet Kreikan talouden korjauksesta oli samaa tasoa kuin pyyntö lähettää rahaa, että saadaan lunastettua jättimäinen perintö, josta tietysti rahan lähettäjä saa lupauksen mukaan puolet (=nigerialainen huijaus).

        Kataista ei siis karkoitettu mihinkään, vaan hän sai hienosti hoidetusta huijausoperaatiosta - joka oli jo 90-luvulla testattu Suomessa - hienon palkkioviran.

        Huijatun on tosi vaikeaa tunnistaa tulleensa huijatuksi, kun kuka sitä nyt mielellään myöntää.


      • varastoitukulta

        Ja jos et usko, että oli huijaus, niin tutki asiaa - Kreikalla ja Portugalilla on koko Euroopan suurimmat kultavarannot - melkein 113 000 kiloa. Aikaisemmin tuossa listassa ilmoitettiin myös Suomen kultaharkkojen kilomäärä, mutta ei enää.


      • kultavaranto

      • tokanaonlistassa

        Niin no tosiaan, Saksalla on melkein kolme ja puoli miljoonaa kiloa kultaa ja onhan sekin maa Euroopassa. Se on Yhdysvaltojen jälkeen listalla seuraavana. Mistähän se on niin paljon kultaa hankkinut?


    • onkonimenväliä

      Jyrki Katainen on erittäin merkittävässä asemassa EPP-puolueen johtajana tällä hetkellä EU komission varajohtajana.

      Ja ennen kuin huomaatkaan hän on komissionjohtajana Junckerin tilalla.

      Totta kai juoksee jonkun laskuun, ja luultavasti saman tahon, jonka laskuun Merkelkin juoksee ja kaikki muutkin juoksevat. Markkinavoimat taas tuskin juoksee kenenkään laskuun - se joku vaan omistaa ne ja juoksuttaa sillä kaikkia ahneita ihmisiä - ja muita en ole onnistunut löytämään.

      Trump sanoo, että kohta on yksipuoluejärjestelmä Yhdysvalloissa. Tervetuloa joukkoon tummaan! toivottaa EU.

      Suomi ja Helsingin Sanomat keväällä 2009 artikkelisarjassaan:

      Sanoi Jyrki Katainen, kokoomus:

      "Mahdollistaja tarkoittaa sitä, että kaikille tarjotaan tasapuoliset mahdollisuudet terveeseen elämään ja vahvaan sivistykseen, ja tästä seuraa yhteiskunnan menestys. Olen sivistysuskoinen", hän kuvailee.

      Kataisen mielestä keskustelu äärikapitalismista ja sosialismista istuu Suomeen huonosti.

      "Jos vastauksena on kolmas tie, niin suomalainen yhteiskuntamalli on jo kolmas tie. Ei tarvitse pyrkiä olemaan kolmannen tien kolmas tie."

      http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Katainen Nyt oivalletaan ettei valtio ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin/1135243556819

      Sanoi Jutta Urpilainen, SDP:

      Urpilaisella on asiasta selvä käsitys: Suomi on palannut kohti perinteistä pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa, jossa valtio on vahva toimija. Valtion johdolla Suomi on myös siirtynyt "vihreään talouskasvuun", joka perustuu ympäristöteknologiaan.

      Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) tammikuinen linjapuhe "kolmannesta tiestä" sosialismin ja markkinaliberalismin jälkeen saa siis tukijan.

      http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Urpilaisen Suomen ykkösasia on palvelujen takaama tasa-arvo/1135243588790

      Sanoi Matti Vanhanen, keskusta:

      Kymmenen vuoden päästä koko Euroopassa on jo pitkään ollut hyväksyttyä kolmannen tien politiikka, jossa valtiolla on ohjaava rooli, arvioi keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen. "Markkinaehtoisesti ei laajakaistoja saatu syrjäseutujen robottinavettoihin", hän perustelee.

      Noin 40 prosenttia energiasta on uusiutuvaa energiaa. "On löydetty verotuksen ohjauskeinot energialle."

      "Helsingin kaupunkikin tuottaa vihdoin viidesosan energiastaan uusiutuvalla."

      http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Vanhanen 2019 valtio ohjaa ja puolueet erottuvat toisistaan/1135243541408

      Mitä väliä, presidentti Trump, on puolueen nimellä, kun vain aate on oikea?! Eri puolueethan vain mukavasti hämmentävät tyhmiä kansalaisia niin, että luulevat pääsevänsä jopa demokraattisesti päättämään ja valitsemaan.

      Uutinen:

      Donald Trump: Meillä on kohta yksipuoluejärjestelmä Yhdysvalloissa

      http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/trump us yksipuoluejarjestelma-62187

      • aatevieeteenpäin

        Ja sitten taas niitä kuuluisia faktoja, että miksi SDP, kokoomus ja keskusta vannoivat tuossa kevään 2009 artikkelisarjassa kolmannen tien politiikan nimeen, johtui tietysti sitä, että 1.12.2009 astui voimaan Lissabonin sopimus, jossa on tuo kolmannen tien politiikka julistettu EU:n yhteiseksi politiikaksi. Se on EPP-puolueen ja saksalaisen Konrad Adenauerin kehittämä sosiaalinen markkinatalous.

        "Termiä käytti .... valtiovarainministeri Konrad Adenauerin.... [2]Müller-Armack esitti sosiaalisen markkinatalouden kolmantena tienä laissez-faire-liberalismin ja suunnitelmatalouden välillä.[2]Erittäin kilpailukykyinen sosiaalinen markkinatalous, jossa kunnioitetaan perusoikeuksia" on yksi Lissabonin sopimuksessa mainituista päätavoitteista.[3]

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sosiaalinen_markkinatalous

        Kiva, että ne kerrankin ovat samassa linkissä; EPP-puolueen perustaja saksan toisen maailmansodan aikainen valtiovarainministeri Adenauer, sosiaalinen markkinatalous, Kolmannen tien politiikka ja Lissabonin sopimus.

        Tämän järjestelmän nimi on siis Euroopan Unioni ja tämä on se miksi koko EU on luotu - perustamisjuuret juontavat jo 20-luvulle ja Ranskan ja Saksan terästeollisuuden yhdistymiseen.


    • Fyctct

      Junckerin tiimin hirviö on Martin Seymor, eiskuntapäällikkö.

      • wikistäselviää

      • ottaerkkiselvää

        Se mikä tässä Yhdysvaltain presidentti Trumpissa suorastaan paistaa läpi, on näiden määrättyjen tahojen tukeminen (lue: pakottaminen) EU:n yhteisen armeijan järjestämiseksi. Sama on ollut määrättyjen tahojen haaveena jo sieltä Paneurooppaliikkeen ja Adenauerin (EPP:n) alkuajoilta lähtien. Se on sitä Nobelin arvoista rauhanaatetta.

        "Trumpin veto saattaa ohjata Länsi-Euroopan kantamaan suurempaa vastuuta omasta puolustuksestaan sekä ottamaan johtavan aseman länsimaisessa yhteistyössä."

        https://suomenkuvalehti.fi/americana/yhdysvallat-eristaytyy-euroopan-aika-johtaa/?shared=3259-0736c43a-500

        Uutisen alapuolella on video Soundtrack: Vicky Leandros, L’amour est bleu, joten ei pidä unohtaa Kataisen viemää Sinistä unelmaa Varsovan kokoukseen, eikä tietenkään filosofi Himasen laatimaa Sinistä kirjaa - tuota Kataisen tulevaisuuden visiota, jossa kaikilla on tasa-arvo terveydessäkin.

        Sininen kirja:

        "Filosofi Pekka Himasen strategiasta Suomelle ei ota selvää Erkkikään.
        Filosofi Pekka Himanen kertoo tänään, miten hänen kohuttu tulevaisuusselvityksensä on edistynyt. IS seuraa klo 12 alkavaa tilaisuutta.

        Himanen valaisee hankkeen nykytilaa ensin lehdistölle ja sitten tutkijoille ja virkamiehille Säätytalolla.

        700 000 euron hanketta ei kilpailutettu, ja noussut kohu on ollut kiusallinen erityisesti pääministeri Jyrki Kataiselle (kok). Ulkomailla tiiviisti pysynyt Himanen ei ole kommentoinut asiaa julkisuudessa lainkaan - ennen tätä päivää.

        Himasen tulevaisuusselvityksen pohjalla on Himasen marraskuussa ilmestynyt Sininen kirja. IS kokosi tuolloin kirjan harvinaisen vaikeaselkoisesta tekstistä esimerkkejä."

        http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000602460.html

        No niin, pala kerrallaan selviää, että mikä tämä Yhdysvaltain uusi presidentti oikein on miehiään.


      • onmennytohi

        Tuo on uutinen keväältä 2013 ja siinä sanotaan HImasen kirjasta, että se ei ole jutun pointti vaan...:

        " - Varsinainen iso kirja tulee ulos vasta ensi vuoden syksyllä, Mokko sanoo."

        Eli syksyllä 2014 on tullut ulos vasta se todellinen Sinisten kirjojen Sininen kirja. Mitä siitä on uutisoitu?


    • puntiteitasan

      Tiimi on kyllä niin jättimäinen - jos googlaat - että pystyykö sieltä vain yhden nimen poimimaan?

      Mutta mikä on tämä järjetön epäuskon määrä?! Siinä missä Jyrki Katainen lupasi jopa tasa-arvoa terveydessä, niin Pöysti ei usko, että palvelut saadaan tasa-arvoisiksi. Miksi ei, jos Jyrki Katainenkin onnistuu saamaan selkäydinvammaisen auto-onnettomuudessa neliraajahalvaantuneen kävelemään?!

      Kataisen lupaus. Teksti edeltä:

      "Mahdollistaja tarkoittaa sitä, että kaikille tarjotaan tasapuoliset mahdollisuudet terveeseen elämään..."

      Ja kyynikko arvioi lehdessä:

      "Pöysti: Täydellinen yhdenvertaisuus soten valinnanvapaudessa mahdoton - "ei tule onnistumaan"

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703012200078896_uu.shtml

      • vastauksiaetsimässä

        Natsi-Saksa meininkiä nämä Kolmannen tien aatteet. Enkä hämmästynyt, kun vastaan tuli Uuden Suomen blogikirjoitus.

        Mutta joku on muuttunut tuon jälkeen, koska kerrottiin, että Saksa on varannut miljoonia euroja tutkimuksiin Konrad Adenauerin toimista toisen maailmansodan jälkeen.

        Uutisessa (edellisessä ketjussa) kerrottiin Saksassa rekrytoidun natseja valtion virkoihin sodankin jälkeen.

        "Paljastus: Salainen raportti natsien suunnittelemasta 4. valtakunnasta - EU:ssa

        11.5.2009"

        http://kaarle.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14700-paljastus-salainen-raportti-kuvaa-miten-natsit-suunnittelivat-neljannen-valtakunnan-eussa

        Onko Jyrki Katainen natsi?


      • kaapeli12

        pelkkä nolla


    • Poliittinen.linja.nimek

      Mä en tykkää, kun te kirjoitatte ihmisen nimellä jonkun ketjun. Nyt ei ole kyse filmitähdestä.

      Nimi on tyly aloitus, valitkaa poliittinen linja, agenda mielummin, siis yleistaso ja kuka sen tyypillinen edustaja on. On inhottavaa, jos teille tulee tuosta ongelmia, moden olisi pitänyt poistaa se niin monta kertaa, että muuttaisitte otsikon.

      Toinen ikävä pengottava on joku auer.

      Onko kyseessä enemmän vasemmistovetoinen suurkapitalismi, uusliberalismi tms.? Sen voi ensin määritellä. Tämä agendahan ei erityisemmin ole kiinnostunut reaalitalouden subjekteista, vaan suursijoittamisesta ja valtion pääomien liikuttamisesta johonkin sydäntä lähellä olevaan poliittiseen ohjelmaan. Se on pitkäjänteinen linja.

      • nimimiehenmukaan

        Sulta tais jäädä sitten linkki lukematta, vai? Elinkeinoelämästä ja taloudesta kyse hyvinkin, ja pitää ottaa huomioon myös Pitkien puukkojen yö.

        Kirjoitat edellä:

        "Mä en tykkää, kun te kirjoitatte ihmisen nimellä jonkun ketjun. Nyt ei ole kyse filmitähdestä.

        Nimi on tyly aloitus, valitkaa poliittinen linja, agenda mielummin, siis yleistaso ja kuka sen tyypillinen edustaja on. On inhottavaa, jos teille tulee tuosta ongelmia, moden olisi pitänyt poistaa se niin monta kertaa, että muuttaisitte otsikon.

        Toinen ikävä pengottava on joku auer."

        Yhtä vähän on tarvetta poistaa kataisotsikoita kuin auerilla esiintyviä - vaikka tutkinnat maksaisivatkin miljoonia - filmitähtiä molemmat hyvinkin, joiden arvo tullaan mittaamaan vasta, kun salausaika päättyy!

        - Olemme tässä ketjussa vain hiukan aikaa edellä, samaan tapaan kuin vanhan testamentin profeetat.

        Vilkaisepa vaikka profeetta Hesekieltä. - Hän on jopa ennustanut, miten Fuengirolan suomalaisten festivaalivieraiden konetta saattaa hävittäjä.

        Huikeita profeetioita siellä!

        No, me olemme pysyneet tässä vain faktoissa, tai vähintäinkin etsimässä sitä kuuluisaa totuutta.


      • fanittamaanmukaan

        Ai niin unohtui. Kirjoitat:

        "Nimi on tyly aloitus, valitkaa poliittinen linja, agenda mielummin, siis yleistaso ja kuka sen tyypillinen edustaja on."

        Tällä linjalla on vain yksi agenda ja sillä tyypillinen nimi. Tuo nimi on Jyrki Katainen.


    • Tietolähteitä

      Poliittinen värikartta auttaisi siihen, että voi sijoittaa jonkun poliitikon toimet sille linjalle.

      Nykyään suunnat tahtovat käytännössä olla hybridejä, sekoituksia, on vähän vasemmistolaisuutta ja silti on oikeistopuolue.

      • teotpuhuvat

        Ei ole mitään suuntia tai värejä. Siis muita suuntia kuin Kolmas tie. Se on siinä edellä selitetty - ja on ollut jo keväästä 2009 Suomessa, ja EU:ssa virallisesti 1.12.2009, kun astui Lissabonin sopimus voimaan.

        Oikeastaan se ei ole edes politiikkaa sanan varsinaisessa merkityksessä, koska se on määräävää pakotetta kuten diktatuurissa direktiivit.

        Ei kai diktatuuria voida sanoa politiikaksi, eihän?

        Niin, se hybridisekoitus vähän vasemmalta ja taas oikealta on nimeltään kansallissosialismi, josta on todella vaikea ottaa selvää, ellei tiedä miten tuo aate peilautuu kuhunkin aikaan.

        Kyse ei kansallissosialismissa ole mistään julkeasta natsismista, vaan massa-ajattelusta, jossa ei ole yksilöiden maailmaa eikä tarpeita, ja se on hyödyn sekä tehokuuden ylikorostamista.

        Varmasti eutanasiakeskustelu istuu oikein hyvin kansallissosialismin määrittelyyn myös. Eräs kansanedustaja vetosi jo kustannusten hyötynäkökohtiin puolustaessaan sitä. Samoin sopii ruumiiden kuljettamisen ulkoistaminen siivouspalveluille, kuten Suomessa tehtiin muutama vuosi sitten.

        Myös tupakkalait ovat hyvin tunnettuja liittyen kansallissosialismiin - wikipedia valistaa.


      • meneekuinjuna

        Niin, tästä listasta - siis kansallissosialismiin sopivista toimenpiteistä - jäi nyt pois nämä uudet, hienot krematoriot, joita on rakennettu EU-direktiiveillä.

        Niissä on uudet lämmön talteenottojärjestelmät, ja nyt seurakunta voi käydä kauppaa vaikka kaukolämpöverkon kanssa ruumiidenpoltolla. Tässä on sitä EPP-puolueen puhumaa uusiutuvaa energiaa. Aiheesta löytyy lisää googlaamalla.

        En ole nähnyt vielä, että missä tulee se raja, jossa suomalainen ryhtyisi ihan oikeasti jo ihmettelemään ja kauhistelemaan. Ilmeisesti tissiviihde on ollut paljon mielenkiitoisempaa.

        Minulla tuli raja vastaan jo keväällä 2011, kun ilmoitettiin että vanhusten laitoshoito lopetetaan ja vahvistettuna sain tiedon, että täysin kykenemättömät ikäihmiset ja dementikot vietiinkin takaisin kotiin kuolemaan.

        Sitten alkoi tuo ikuinen mitään tapahtumaton rutina vanhusten huonosta kohtelusta, samaan aikaan tehtiin laillistettua kansanmurhaa.

        Ja aika pian olikin uutinen, että Suomessa on kuollut enemmän ihmisiä kuin sota-aikana suhteutettuna vallitsevaan väestömäärään. Loppui eläkkeiden maksut ja väheni hoitokustannukset.

        Seurakuntakin sai uusiin krematorioihinsa uusiutuvaa energiaa.


      • ammattisetämäkin

        Edellä kaivataan poliitikon sijoittamista värikartalle tai jonnekin vasen-oikea akselille ja selvyyttä politiikkaan.

        Tutustu tähän:

        http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703032200080364_pi.shtml

        Mutta jos nyt luet tarkasti ja hartaasti tämän lehtiuutisen Suomen poliitikkojen osallistumisesta Brysselissä, jossa pitää käydä etuja valvomassa (mielessäni kauhistelin niin etujen siirtämistä Brysseliin kuin niiden valvonnan kalleutta ja valvomiseen pystymistä siellä), niin mihin nyt sijoitat sen vaikuttamismahdollisuuden äänestätkö mitä väriä tai oikeaa vaiko vasenta laitaa?

        Eikö tärkeämpi olisi vaikkapa kielitaito - jos silläkään on näissä isoissa kuvioissa - vain 5 miljoonan kansalla - merkitystä. Miten siellä ylilpäätään tehdään nämä Suomea koskevat päätökset, jos siellä pitää etujakin valvoa. Mitä tapahtuu, jos siellä ei hypätäkään? Mitä jos asiat päätettäisiinkin Suomessa ja kotimaassa? Miksi niin ei tehdä?

        Miksi kumarrellaan Euroopan Unioniin?

        Ehkä kaikki vain siksi, että poliitikkojen palkka juoksee, raha virtaa - varmasti enemmän Brysselin matkalta kuin Suomessa. Tulee varmasti päivärahat, lisät ja edut. Luonnollisesti kaikki kulutkin korvataan.

        Kenen heistä oletat oikeasti välittävän maasta nimeltä Suomi?


      • tähmitähäh

        Osaatko sinä väriä kaipaava nyt selventää tätä kohtaa: suurlähettiläät valmistelevat ministerikokoukset, niin kuka valmistaa lähettiläät päättämään mihin ministerit pitää valmistaa näissä kokouksissa?! Ja ketä sitten ovat nämä suurlähettiläät?! Ovatko he virkamiehiä vai poliitikkoja? Kuka heidät valitsee?

        Uutisesta:

        "Suomen entisen EU-suurlähettilään Eikka Kosonen mukaan läsnäoloprosentti kuulostaa matalahkolta. Sen suurempia johtopäätöksiä hän ei uskalla asiasta tehdä, koska ei tiedä syitä ministerien poissaoloille.

        Kosonen edusti Suomea vuosina 2002-2008 jäsenvaltioiden pysyvistä edustajista (EU-suurlähettiläistä) koostuvassa Coreper II:ssa, joka valmistelee neljän ministerineuvoston kokoonpanon työtä.

        Coreper II:n vastuulla ovat talous- ja rahoitusneuvosto, ulkoasiainneuvosto, yleisten asioiden neuvosto ja oikeus- ja sisäasioiden neuvosto. Muiden neuvostojen työn valmistelusta vastaa Coreper I, jossa edustajina toimivat suurlähettiläiden sijaiset. Coreperissa valmistellut poliittisesti helpot asiat vain siunataan neuvostossa, vaikeammista asioista joudutaan usein vääntämään ministeritasolla enemmän kättä."

        Kososen mukaan ministerineuvoston kokoukset ovat keskeinen osa ministerin työtä."

        http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703032200080364_pi.shtml


    • kauankokokoustivat

      Faktat nyt vain kiltisti käteen, vaikka ne ei kaikilta osin tuntuisikaan niin mukavilta - mitä tulee valheessakaan elämisestä, kysyn vaan?

      Koska olette äänestäneet ministerit edustamaan itseänne EU:ssa? Jos ette ole, niin kenet Suomen kansa äänestää edustamaan itseään Euroopan Unioniin?

      "Sipilän hallituksen ministerit ovat osallistuneet hyvin vaihtelevasti ministerineuvoston kokouksiin Brysselissä ja Luxemburgissa. Osa ministereistä on edustanut Suomea lähes jokaisessa kokouksessa, osa ei ole käynyt edes tunnelmaa haistelemassa."

      http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703032200080364_pi.shtml

      En osaa sanoa, että kuka tänä päivänä pitää nämä ministerikokoukset järjestää, mutta vuosikausia - ehkä vuosikymmeniä - takaperin Suomen ministerit Brysselissä kokousti tämä Adenauerin puolue, EPP, jonka varapuheenjohtaja on Katainen ja kunniapuheenjohtaja Niinistö, joten meillä Suomessa on hyvin vankka Adenauer pohja.

      Tämä selvisi minulle siinä vaiheessa, kun Suomen puolustusministeri kieltäytyi lähtemästä näihin kokouksiin ja Suomen armeija ilmoitti, ettei ota enää käskyjä poliitikoilta. Se oli vähän sen jälkeen, kun loppuvuodesta 2010 uutisoitiin (Robin Lardot) poliisitutkimuksista, jotka liittyivät laittomiin ampumaharjoituksiin puolustusvoimien ampumaradoilla toisen maailmansodan aikaisissa saksalaisissa asepuvuissa.

      Totta kai pidin tosin omituisena, että jonkun yhden aatteen puolue oli jo vuosikaudet kokoustanut Suomen poliitikot, ja vielä omituisempana, ettei sitä ollut kukaan ääneen ihmetellyt mediassa, että mitä ne siellä hyppäävät. Yhtä kummallista oli, kun minulle selvisi, että EU-huippukokous olikin samaisen EPP-puolueen puoluekokous.

      • hyötyjävaihaittoja

        Edellä todetaan, että nämä auer-tutkimukset ovat tulleet tosi kalliiksi... Onkohan näillä auereilla nyt jotakin yhteistäkin?!

        Se tulee mieleen, että siinä missä toinen auer on pitänyt taviskansaa lehtiotsikoissa päät pyörällä alkaen jo syyskuusta 2009, on toinen auer hoitanut poliitikkojen - ja ilmeisesti virkamiestenkin - päät niin pyörälle jo ennen Lissabonin sopimustakin, etteivät enää ole edes ymmärtäneet oman maan asioiden hoitoa vieraan vallan käskystä, että missä tässä nyt oikeasti menee se raja.

        Vai tehtiinkö sillä Lissabonin sopimuksella nyt källi jollekin ja jos tehtiin niin kenelle. Tämä liittyy siihen, että Lissabonin sopimus antoi koko vallan Eurooppa-neuvostolle. Kuinka moni ymmärsi äänestäessään, ettei kyse ollutkaan Euroopan neuvostosta ja Euroopan Unionin neuvostosta?

        Niin, siis minä en tiedä miten tuo hyväksyttiin ja äänestettiin ja millä kielellä kukakin sopimuspaperit luki ennen kuin hyväksyi koko tuon jutun Suomen kansan nimissä, ja mikä muu merkitys sillä on sitten ollut kuin, että nyt on rahat kannettu Kreikkaan ja Suomi takaamassa jättimäisiä velkoja.


      • toiseltaplaneetalta

        Ja eikö ole totta, että jo usean vuoden ajan olemme saaneet lukea, että miten valtavasti on syntynyt miljardöörejä, ja miten koko ajan raha vain keskittyy entistä pienemmän ryhmän käsiin?

        Tai että miten meidän avustuksena menneet Kreikka miljardit ovatkin päätyneet Saksan pankeille. Tai miten Suomessa on tullut yksityisiä terveysmiljonäärejä sitä mukaa, kun terveystointa on yksityistetty ja nyt sitten yksityistetään Sotella jo koko valtio?

        Ja kaikki tapahtuu suoraan suomalaisten silmien alla. Ja mitä tekee suomalaiset?

        - Ryhtyvät kilvan kivittämään niitä maahanmuuttajia ja pakolaisia, jotka samat poliitikkotahot hankkivat itsensä sijaisyyllisiksi.

        Kyllä mä jaksan hämmästellä tätä kansalaiskuuliaisuutta.


    • salaseuroja

      Ja nyt minä palaan vielä tuohon natsien suunnittelemaan Neljänteen valtakuntaan - siis tuo löytynyt dokumentti, joka paljastaa suunnitelman. Suunnitelman mukaan Neljännen valtakunnan nimi tulisi olemaan EU, ja se tehtäisiin rahalla ja talouselämällä.

      Näyttääkö tämä siltä? Jos se näyttää, niin se on sitten se? Eikö kaikessa yksinkertaisuudessa asia ole näin?

      Minä olen niin monta kertaa jo kertonut EPP:n, jolla on nyt koko valta EU:ssa taustat miten ne juontavat Adenauerin kautta Toiseen maailmansotaan ja Israeliin, etten ota niitä nyt taas tähän, vaan katsotaan tätä dokumenttia.

      " 11.5.2009 19:04 Kalle Kataja

      Paljastus: Salainen raportti natsien suunnittelemasta 4. valtakunnasta - EU:ssa

      Paperi on vanha ja iän haurastuttama ja kirjoituskoneen painamat kirjaimet ovat haalistuneet. Yhdysvaltain sotilastiedustelun raportti EW-Pa 128 on edelleen yhtä hyytävää luettavaa kuin marraskuussa 1944, jolloin se kirjoitettiin.

      Dokumentti, joka tunnetaan myös nimellä "Red House Report", on yksityiskohtainen selonteko salaisesta tapaamisesta Maison Rouge Hotelissa Starsbourgissa elokuun 10. päivänä 1944.

      Siellä natsiupseerit määräsivät Saksan johtavimmat teollisuusomistajat suunnittelemaan Saksan sodanjälkeisen uudelleenrakentamisen sekä aloittamaan valmistelut natsien valtaanpaluulle ja toiminnalle "vahvan saksalaisen imperiumin" hyväksi. Toisin sanoen kyseessä oli "neljännen valtakunnan" valmistelu...

      ....sisältää yksityiskohtaiset tiedot kuinka teollisuuseliitin tuli toimia yhdessä natsien kanssa Saksan talouden jälleenrakentamisessa mm. kanavoimalla rahoja Sveitsin kautta.

      Suunnitelman mukaan heidän tuli järjestää salaisten kulissiyhtiöiden verkosto maailmalle ja olosuhteiden myöhemmin parantuessa ottaa jälleen Saksa johtoonsa.

      Kolmas valtakunta tuhottiin sotilaallisesti mutta vahvat natsiajan pankkiirit, teollisuusmiehet ja julkiset virkamiehet ("demokraateiksi" muuttuneina) menestyivät pian uudessa Länsi-Saksassa.

      Siellä he työskentelivät uuden tavoitteen eteen: Euroopan taloudellinen ja poliittinen integraatio."

      http://kaarle.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14700-paljastus-salainen-raportti-kuvaa-miten-natsit-suunnittelivat-neljannen-valtakunnan-eussa

      Erittäin mielenkiintoinenhan on juuri Sveitsin osuus dokumentissa - EU ja Sveitsi ovat eri puolella, koska Sveitsi ei kuulu Euroopan Unioniin, mutta nyt Sveitsi on auki (?!) veroparatiiseja myöten.

      Edellisissä ketjuissa tietoa.

      Keväällä 2009, jolloin Kataja on kirjoittanut bloginsa ei ollut vielä tietoa Adenauerista ja tutkimuksista, eikä hänellä ehkä ollut tietoa koko Euroopan Unionin EPP-puolueen taustoista tai vallasta, tai ministerikokouksista tai muistakaan - eikä Lissabonin sopimustakaan oltu vielä allekirjoitettu.

      Sanokaapa minulle, että mikä tässä kuviossa ei nyt sopisi yhteen? Minä en näe ainoatakaan kohtaa, joka ei sopisi siihen, etteikö meidän EU:mme olisi juuri tuo puhuttu natsien Neljäs valtakunta.

      Tähänhän sopii juuri mystiset Bilderberg -kokouksetkin.

      • rahapolitiikkaa

        Mutta ainakin kaksi asiaa on tapahtunut tähän liittyen: Sveitsi on selvitystilassa, mutta sieltä on tullut Suomeen ministeri Berner - missä asemassa todellisuudessa?

        Saksa on ilmoittanut tutkivansa Adenauerin toimet Toisen maailmansodan jälkeen, koska hänen toimiston kautta rekrytoitiin natseja Saksan valtion johtoon.

        Britania on sanoutumassa irti EU:sta.

        YK ja Yhdysvallat eivät ole menneet siirtokuntien rakentamisessa Palestiinan alueelle Israelin puolelle. Tämä on ollut jättimittavan historiallinen käänne tilanteessa.

        Jälkimmäinen - kertauksena - liittyy Adenaueriin siten, että Israel perustettiin YK:n luvalla Palestiinan alueelle 1948 vedoten juutalaisten kansanmurhaan, ja Adenauer lähetti Saksasta rahaa Israelin perustamiseen ikään kuin korvauksena kansanmurhasta vuonna 1952.

        Saksa sai myös valtionvelkojaan anteeksi Toisen maailmansodan jälkeen.


      • adenauerinmukaan

        Olinpa lukenut tuon dokumentin huonosti - puhuttiinhan siinäkin jo Adenauerista, hyvänen aika. Se oli kohdassa, jossa orjatyövoimasta puhuttiin keskeisenä hyötyelementtinä. Tuossa on tietysti niin paljon asiaa, ettei kaikkea edes huomaa heti.

        "Orjatyövoima oli keskeinen elementti natsien sotakoneistossa. Monet keskitysleirit olivat liitetty tehtaisiin joiden toimihenkilöt toimivat käsi kädessä SS-upseerien kanssa valvoessaan leirejä.

        Kuten Krupp ja Flick Hermann Abs, sodanjälkeisen Saksan voimakkain pankkiiri, oli menestynyt kolmannessa valtakunnassa. Jalonoloinen, elegantti ja diplomaattinen Abs nousi Saksan suurimman pankin Deutsche Bankin hallitukseen 1937. Kun natsi-imperiumi laajeni, Deutsche Bank oli innolla mukana "arjalaistamassa" itävaltalaisia ja tsekkoslovakialaisia pankkeja, jotka olivat juutalaisten omistuksessa.

        Vuonna 1942 Absilla oli 40 johtotehtävää joista neljännes oli natsien miehittämissä valtioissa. Monet näistä arjalaistetuista yhtiöistä käyttivät orjatyövoimaa. Vuonna 1943 Deutsche Bankin omaisuus oli jo nelinkertaistunut.

        Abs oli myös I. G. Farbenin hallintoneuvostossa Deutsche Bankin edustajana. I. G. Farben oli yksi natsi-Saksan voimakkaimmista yhtiöistä ja oli BASF:in, Bayerin, Hoechstin ja sisaryrityksistä 1920-luvulla luotu liitto.

        Se oli niin läheisissä toimissa SS:n ja natsien kanssa, että se oli mukana hallinnoimassa orjatyövoimaleiriä Auschwitzissä nimeltä Auschwitz III jossa kymmenettuhannet juutalaiset ja muut vangit kuolivat valmistaessaan keinotekoista kumia.

        Kuten kaikki menestyvät bisnesmiehet, I. G. Farbenin johtajat hajauttivat sijoituksensa.

        Sodan aikana yhtiö oli rahoittanut Ludwig Erhardin tutkimustyötä. Sodan jälkeen 24 I. G. Farbenin johtajaa sai syytteen sotarikoksista liittyen Auschwitz III:en - mutta vain 12 tuomittiin ja määrättiin vankilaan puolestatoista kahdeksaan vuoteen. I. G. Farben pääsi vapaaksi massamurhista.

        Abs oli yksi tärkeistä henkilöistä Saksan sodanjälkeisessä jälleenrakentamisessa. Oli suurilta osin hänen ansiotaan juuri kuten "Red House Report" määräsi, että rakennettiin "vahva Saksan imperiumi" joka muodosti nykypäivän Euroopan Unionin perustan.

        Abs laitettiin vastaamaan Marshall avun - jälleenrakennusrahojen - määräämisestä Saksan teollisuudelle. Vuonna 1948 hän oli tosiasiallisesti johtamassa Saksan taloudellista elpymistä.

        Ratkaisevasti, Abs oli myös jäsen Euroopan League for Economic Co-operation organisaatiossa, joka oli intellektuellien vuonna 1946 muodostama lobbausryhmä. Liiga oli vannoutunut yhteisen kauppa-alueen muodostamiselle johtaen myöhemmin Euroopan Unioniin.

        Sen jäseninä oli industrialisteja ja finanssimiehiä. Se loi määräyksiä jotka ovat silmiinpistävän tuttuja tänään; rahapoliittisesta integraatiosta; yhtenäisistä kuljetuksista; energiasta ja hyvinvointiprosesseista.

        Kun Länsi-Saksan ensimmäinen liittokansleri Konrad Adenauer tuli valtaan 1949, Abs oli hänen tärkein taloudellinen neuvonantajansa.

        Kulissien takana Abs työskenteli voimakkaasti jotta Deutsche Bankin annettaisiin muodostua uudelleen hajauttamisensa jälkeen. Vuonna 1957 hän onnistui ja palasi aiemman työnantajansa palvelukseen."

        Mehän tiedämme senkin kyllä - löytyy googlaamalla - että finanssikriisin nimissä mm. Kreikkaan kannetut rahat päätyivät pääosin saksalaispankeille. Kaikesta päätellen EU:lle tärkeintä oli kuitenkin kirjanpidollisesti numerot ja maiden velkakirjat.

        Liekö niillä ollaan valtioiden maapohjaa vastaan takuumiehinä lainoille - tämä olisi se parannus Rooman vallanaikaan, jolla pystyttäisiin estämään Rooman vallan hajoaminen tällä kertaa.


      • voittajiahäviäjiä

        Minulle on jäänyt mieleen Albert Einsteinin elämäkerrasta kohtaus, jossa hän kauhistelee sitä, että miten toisen maailmansodan alkaessa juutalaiset oppineet ja rahaihmiset vehkeilivät yhdessä SS-upseereiden kanssa silloin vielä tilanteissa, joissa ei ollut edes pakko. Esimerkkinä hän otti esille yliopiston johtokunnan äänestyksen, etteivät juutalaiset opiskelijat saa opiskella ko. oppilaitoksessa. Johtokunta koostui pääosin juutalaisista. Sama näkyy edellä olevassa tekstinkohdassa.


      • holtitonrahamaailma

        Katsoin tuon Absin - Adenauerin lähimmän yhteistyötahon - englannin kielistä linkkiä ja siellä mainittiin tällainen projekti: Manet-PROJEKT '74. Hän oli siis pankkimiehiä. Tuo on sama vuosiluku, kun luovuttiin kultavaatimuksesta liikkeellä olevaa valuuttaa vastaan, jolloin saatiin maailma täyteen tyhjiä rahanumeroita. Tämä on koko meidän tämän hetken mielettömän maailmantilanteen syy. Liittyykö tuo projekti myös tähän?

        Löysin aiheesta yhden blogikirjoituksen, ja siinä kirjoittaja oli käsittänyt, että kultakantaan sitominen tarkoitti rahan arvoa, mutta kyllä kyseessä oli tilanne, jossa valtion keskuspankin holvissa oli liikkeellä olevaa valuuttaa vastava määrä kultaa tai vastaavaa katetta.

        Tuossa kirjoituksessa mainitaan, että operaation käytännön tasolla aloitti Yhdysvalloista presidentti Nixon vuonna 1970.

        Onko tietoa - tapasiko Nixon tuolloin paavin?


      • löytyywikistä

    • kuntietäisi

      Siinä edellisessä ketjussa jäi kesken se Haag, Hollanti ja BUK-ohjus. Viimeinen tieto oli, kun korkeantason syyttäjiä ja valtakunnansyyttäjäkin lähtivät Hollannissa käymään. Jos on pidetty salassa kaksi vuotta, niin eihän se julki tule, ellei ole tarkoitus.

      "HS: Suomeen tuotu hiljaisuudessa kaksi sotarikoksista tuomittua kenraalia - toinen työskenteli "Bosnian teurastajan" alaisuudessa

      Sunnuntai 5.3.2017

      Suomeen tuodut sotarikolliset on pyritty pitämään salassa."

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703052200080721_uu.shtml

      Tässä yhdistyy nyt Haag, sotarikos, syyttäjä/oikeuslaitos, mutta myös Ulvilan tapaus ja Anneli Auer. Nimittäin jälkimmäisen tapauksen tutkinnan veriasiantuntija Mika Tauru on ollut tutkimassa hautoja niin Bosniassa kuin Irakisssakin. Tutkittiinko säteilyä, vai mitä lie. Mitä tällä on sitten tekemistä Ulvilan kanssa - on toinen juttu, mutta myös Irak tulee siinä tapauksessa vahvasti esille erään todistajan ominaisuudessa.

      Mutta BUK tässä yhdistyy, vaikka uutisoitiinkin, että tätä ohjusta ei olisi kuin Suomella ja Venäjällä.

      "Georgialaisten Ukrainasta ostama BUK M1 pudotti ilmeisesti kaikki Venäjän Venäjän–Georgian sodassa 2008 menettämät lentokoneet, niiden joukossa strategisen tiedustelukoneen Tu-22MR:n.

      Malesialaiskoneen lento MH-17 ammuttiin alas samanlaisella mallin 9M38 ohjuksella 17. heinäkuuta 2014[2]. Ohjuksen ampuivat todennäköisesti itä-ukrainan venämieliset kapinalliset, jotka luulivat sitä Ukrainan armeijan kuljetuskoneeksi.

      Itä-Ukrainan kriisissä 2014 7. elokuuta 2014 ammuttiin alas Ukrainan ilmavoimien MiG-29 BUK-alueilmatorjuntaohjuksella Horlivkan lähellä Donetskin alueella.[3] Laskuvarjoilla hypänneet lentäjät pelastuvat. Heidät otettiin kiinni Donbassin nostoväen kuulusteluihin.[4]"

      https://fi.wikipedia.org/wiki/BUK-ilmatorjuntajärjestelmä

      Nämä ovat metkoja kuvioita, ja joukkoon tungetaan niin paljon false flageja, että punainen lanka hukkuu helposti. Mutta samalla suunnalla, samoihin aikoihin kertoi Norjan massamurhaaja Breivik liikkuneen asekaupan merkeissä. Jotakin näistä kuvioista hän todisti myös oikeudessa, mutta sinä päivänä Suomessa ei uutisoitu sanaakaan koko oikeudenkäynnistä, mutta englannin kielellä ymmärsin sanan veritimantit. Breivikin jälkeen Haagissa käsiteltiin sitten tapaus Taylor. Tämä tapahtui ennen Krim-Ukrainaa.

      • aseissalöytyy

      • maailmavalloituksessa

        Se mikä tuossa Jugoslavian hajoamissodassa oli merkittävää, niin Ramboulletin sopimus, jota hyväksikäyttäen Nato pääsi tunkeutumaan Balkanin alueelle. Tämähän oli hyvin röyhkeä laajenemisoperaatio, ja sietäisi kyllä tutkiakin. Eikä ilman näitä röyhkeyksiä olisi EPP-EU:kaan laajentunut adenauereineen rajojen yli (heidän eräs nuorison koulutusagenda rajojen yli, jonka rahoitamme: Adenauer Stiftung). Tässä yksi sivu aiheesta.

        http://www.kas.de/


      • missäsuomeksi

        Jos ajatellaan, että meillä on jo keväällä 2009 kaikki puoluejohtajat vannoneet Adenauerin Kolmannen tien politiikan nimeen, niin kyllä kovasti toivoisin, että tämä olisi nyt Suomen kielellä - voihan olla, että silloin siitä edellä kirjoittavakin löytäisi väriä, joka kaipasi täsmennystä poliittiseen suuntaan?

        https://de.wikipedia.org/wiki/Konrad-Adenauer-Stiftung


      • K-A-S

        No, englanniksi edes. Ajatelkaa - yli 100 maassa!

        The Konrad-Adenauer-Stiftung e.V. (KAS; Konrad Adenauer Foundation) is a German political party foundation associated with but independent of the centre-right Christian Democratic Union (CDU). The foundation's headquarters are located in Sankt Augustin near Bonn.[1] Globally, the KAS has 78 offices and runs programs in over 100 countries.[2] Its current chairman is the former President of the European Parliament, Hans-Gert Pöttering. It is a member of the Centre for European Studies, the official foundation and think tank of the European People's Party (EPP).[3]

        https://en.wikipedia.org/wiki/Konrad_Adenauer_Foundation


    • kaikkeakanssa

      Ja taas rauhanaate - jo alkaen vuodelta 1922 - kaipaa omaa armeijaansa, eikä enää riitä EU-kriisijoukot, EU-taisteluosastot eivätkä EU-Nopean toiminnan joukot (Suomessa koulutetut) toimenpidekäskyllä rauhaan pakottaminen (6000 km Brysselistä). Haluavat varmaan toisenkin Nobelin rauhanpalkinnon. Kyllä tulee pasifisti-Einsteiniä ikävä.

      Lukekaa nyt linkin lopusta, että minkälaista nekroidijapanilaisegyptiläistä rotua heidän rotuopin mukaan puolustusliiton pitäisi tulevaisuudessa pakottaa rauhaan, joka aate ei ollut muuten piilossa Yhdysvalloissa toista maailmansotaa, vaikka olikin Amerikassa, vaan he olivat Latinalaisessa-Amerikassa.

      Mutta hienoa, että he ovat kuitenkin onnistuneet jalostamaan rappeutuneen Eurooppa-aatelin tilalle niin ylimystöllisen rodun (juutalaisista) kuin mitä itse aatteen luoja wikilinkissä kirjassaan kertoo. Ja sehän sopii tietysti tunnettuihin faktoihinkin Adenauerin toimista. Mutta ketä kaikkia siellä Etelä-Amerikassa olikaan?! Eikö myös nykyinen jesuiittapaavi - tuli mieleeni.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Richard_Coudenhove-Kalergi
      http://www.paneuropa.org/~fi/historia.shtml

      "Coudenhove-Kalergin toisessa suomeksi ilmestyneessä kirjassa, vuonna 1931 julkaistussa Stalin & Kumppanit hän ehdotti, että Pan-Euroopasta pitäisi tulliliiton lisäksi muodostaa puolustusliitto."

      Älkää yrittäkö - Einstein ei todellakaan toiminut Pan-Eurooppaliikkeesä; aivan yhtä vähän mahdollista kuin, että Eino Leino olisi ollut vapaamuurari.


      Kotimaa
      "Komission esittämä puolustusliitto olisi täysin yhteensopiva Naton kanssa"

      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/raik komissio-62394

      • jättieurooppa

        Lisäyksenä edelle: - On huomioitava, että Coudenhove-Kalergin Pan-Eurooppa käsittää myös koko Venäjän. Kirjan kannen kuvituksena on tuo jättimäinen Pan-Eurooppa.


    • turhaatyötä

      Teksini on katsottu sääntöjen vastaiseksi. Voisinko saada nuo säännöt jostakin, koska sensuuriin meni nyt sellainen tukku tietoa liittyen Suomeen, Kyprokseen ja rahanpesuun, joka taas olisi liittynyt seuraavaan EU-juttuun, jota en pysty tekemään ilman tuota - nyt hukkaan laitettua - monen tunnin työtäni.

      Mitkä ovat säännöt, joiden mukaan voi totuuksista puhua?

    • robotitkinkuolee

      Näin pahasti en ole hallituksen ennen - enkä tämän jälkeen - nähnyt suuttuvan.

      ”Paljastus Kiviniemen syytöksestä – tämä suututti hallituksen

      10.3.2011

      Pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) epäisänmaallisuussyytöksen taustalla on ilmeisesti SDP:n kansanedustajan Kimmo Kiljusen helmikuussa lähettämä tiedote ja sen yhteydessä antamat tiedot.

      Näin antoi ymmärtää kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi keskiviikkona Ylen A-plus -ohjelmassa.

      –Tässä on tämmöinen historia, että Kimmo Kiljunen antoi tällaisen tiedotteen, ja sen osalta hallitus katsoi että siinä ja Kiljusen selvityksessä oli tietoa, jotka olivat salaista tietoa suuressa valiokunnassa, paljasti Sasi lähetyksessä.

      Kiljunen lähetti perjantaina 11. helmikuuta suuren valiokunnan kokouksesta SDP:n ryhmätiedotteen, jossa SDP epäili hallituksen yrittävän turvata suuren valiokunnan mielipiteen turvin itselleen valtuuden neuvotella Suomen EU-lainatakuiden kaksinkertaistamisesta.

      Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) syytti puoleensa Verkkouutiset-lehdessä SDP:tä tahallisesta tietojen vuotamisesta oman edun tavoittelemiseksi.

      –Demarit asettivat oman edun Suomen edun edelle, Katainen totesi tuolloin Verkkouutisten mukaan.

      Verkkouutiset tulkitsi sosialidemokraattien julkistaneen yllättäen Suomen neuvottelutavoitteet eli sen, että Suomi olisi viime kädessä ollut valmis hyväksymään vakausvälineen korottamisen osana kokonaisratkaisua.

      Tähän viitannee pääministeri Kiviniemen eilinen purkaus, jonka mukaan oppositio on käyttäytynyt epäisänmaallisesti vaikeuttamalla Suomen neuvotteluasemaa EU:ssa.

      Kiviniemi ei keskiviikkona suostunut yksilöimään, ketä hänen syytöksensä koski. Pääministerin erityisavustaja Annika Saarikko ei myöskään halunnut kommentoida Uudelle Suomelle, oliko syytöksen taustalla Kiljusen tiedote.

      ”Ei siinä tiedotteessa ollut mitään vuotoa”

      –En tulkitse pääministerin lausuntoa millään tavalla. Kommentit on nyt annettu, sanoi Saarikko Uudelle Suomelle keskiviikkoiltana.
      Kimmo Kiljunen itse ei voi ymmärtää, miten hänen antamansa tiedot voisi kokea tietovuodoksi.

      –Ei siinä tiedotteessa ollut mitään vuotoa, ei mitään sellaista, mitä ei olisi tiedetty yleisesti. Siinä kerrottiin vain demarien ryhmäkanta, jonka mukaan asiasta [suuren valiokunnan kanta Euroopan vakauspaketista] ei voitu muodostaa kantaa, koska asiasta ei tiedetty tarpeeksi, kertoo Kiljunen Uudelle Suomelle.

      –Jos tällainen keskustelu kielletään, niin eihän oppositio voi ottaa enää kantaa mihinkään.

      Myös suuren valiokunnan puheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) totesi A-plus -ohjelmassa, että Suomen takausvastuun mahdollinen tuplaaminen kahdeksasta 16 miljardiin euroon on ollut yleisesti esillä muun muassa lehdissä. Tämän myönsi myös Kimmo Sasi.

      Tuomiojan mukaan suuresta valiokunnasta ei ole vuodettu tietoa.
      Kiviniemi esitti syytöksensä sen jälkeen, kun oppositio oli tivannut hallitukselta tietoa Suomen takausvastuun euromäärästä. Hän totesi, että Euroopan vakausrahastoon liittyviä yksityiskohtia ei voida käydä läpi suuressa salissa, koska ”me haluamme säilyttää Suomella hyvän neuvotteluasetelman”.

      Oppositio odottaa Kiviniemeltä tänään syytöksen perumista, mutta sitä ei ilmeisesti ole tulossa.
      –Pääministeri pahoitteli jo sanavalintaansa, sanoo erityisavustaja Saarikko.

      Erkki Tuomioja kiitteli ohjelmassa valtiovarainministeri Jyrki Kataista suuren valiokunnan puolesta siitä, että Katainen on antanut valiokunnalle tietoa eurojohtajien suunnitelmasta todennäköisesti enemmän kuin minkään muun maan valtiovarainministerit.”

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/110051-paljastus-kiviniemen-syytoksesta-–-tama-suututti-hallituksen

      ”Tiedote:

      Eurooppa-neuvoston kokouksissa puhetta johtaa
      Herman Van Rompuy, Eurooppa-neuvoston pysyvä puheenjohtaja.

      Seuraava kokous: 11.03.2011
      Next meeting : 17.06.2010

      An extraordinary meeting of the European Council will be held on 11 March at 11.30 in the Justus Lipsius building, 175 rue de la Loi, Brussels, to discuss the situation in Libya and the surrounding area.

      The informal meeting of the Heads of State or Government of the Euro area to discuss in particular the strengthening of coordination of national economic policies in the Euro area will take place as announced at the end of the afternoon, from 17.00.”

      https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/neuvoston-toiminta-ei-ole-sopivaa-ei-voi-kuin-ihmetella/

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Sendain_m

      Tämän päivän uutinen:

      ”Tutkijat ihmeissään - robotitkin kuolevat Fukushiman säteilyyn”

      Maanantai 6.3.2017

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703062200081181_ul.shtml

    • kukahuijaaketä

      Minulle ei ainakaan ole tämä ollut epäselvää sitten Kataisen pääministerikauden vuodelta 2011.

      Juha Rehula: Teemme ensimmäisenä maailmassa uudistusta tässä mittakaavassa

      Ilkka Ahtokivi

      3 tuntia ja 12 minuuttia sitten (päivitetty 2 tuntia ja 3 minuuttia sitten)

      http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/jrehula_sote-62522

      Surullista ja tyhmää.

      • miljardienkoekaniinit

        Erään maailman ensimmäisten uudistusten tässä mittakaavassa kustannuksia, jotka sitten yksityistetään. Kun muistaisivat vielä ihmisetkin.


        ”Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee katsoo, että 40 000 euroa kustantanut sote-johdon Yhdysvaltain-matka oli perusteltu.

        Virkamiesjohto tutustui Yhdysvalloissa kahden päivän ajan Epic-yhtiön toimintaan. Sillanaukeen mukaan ministeriö aikoo hankkia Epicin lisäksi lisätietoja Epicin kilpailijasta Cerneristä sekä Una-hankkeesta.

        Valtion on tarkoitus investoida 1,5 miljardia euroa digitalisaatioon sote-uudistuksen yhteydessä.”

        http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703092200082929_pi.shtml

        Ketä ovat Sote-johto?


      • kukakenenkaa

        Isot matkakustannukset tuli siitä, kun sosiaalipuolen virkamiesjohto lenteli ykkösluokassa - valtionvarainministeriön virkamies ei suostunut tähän, ja säästi meidän varojamme noin 3000 euroa.

        http://www.iltalehti.fi/politiikka/201703092200082859_pi.shtml

        Tietääkö suomalaiset, että muualla maailmassa peitetään poliisien kasvot, mutta rikollisten näytetään? Ja että häveliäisyyssyistä rehellisen ja fiksun ihmisen nimi jätetään mieluimmin mainitsematta, mutta niiden nimet mainitaan, jotka ajavat omaa etua?

        Suomalainen tapa uutisoida suosii rikollisuutta.


    • valmisdiktatuuri

      Suomessa oli vuoden 2009 lopulla lautaskiistaksi mainittu kahakka, jossa pääministeri Vanhanenkin tuli potkituksi polviin, joutui jalkaleikkaukseen ja Kiviniemi tuli edustamaan häntä valtiovarainministeriöstä pääministeriksi.

      Joulukuun alusta 200 p astui voimaan Lissabonin sopimus (EU:n perustuslaki), ja Poliisihallitus aloitti tammikuun ensimmäinen päivä, joka organisaatiokaavion mukaan valvoo itse itsensä.

      Silloinen presidentti Tarja Halonen vaati tammikuussa allekirjoitettavaan lakiin lisälehden eriävälle mielipiteelleen ja vastuuvapaudelleen siitä, että kenen kuuluu osallistua Euroopan Unionin Eurooppa-neuvoston kokouksiin, josta tuli EU:n ylin, poliittinen, päävävä elin.

      Eurooppa-neuvostossa jäsenvaltiota edustaa pääministeri päätöksen mukaan.

      "EU on Berliinin diktatuuri" – Puola julisti huippukokouksen päätökset pätemättömiksi

      Sami Metelinen

      Puolan pääministeri Beata Szydło asettui vastustamaan kaikkia EU-kokouksen päätöksiä, koska puolalainen Donald Tusk valittiin jatkamaan Eurooppa-neuvoston puheenjohtajana."

      http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/eu kriisi puola-62645

      Miten tämä Puolan tilanne on mahdollinen?

      Onko nyt EU:ssa muuttunut jokin niin, että koska Donald Tusk on EPP-puolueen johtajia kuten Jyrki Katainen, niin hän edustaa Puolaa, vaikka ei olekaan enää Puolan pääministeri?

      Tilanne on näemmä nyt se, että vain EPP-johtajat hyväksytään valtioiden edustajiksi mikä tietysti on looginen jatkumo sille, että Lissabonin sopimuksella hyväksyttiin vain Kolmannen tien politiikka. Olemme Neuvostoliiton tilanteessa.

      Nyt meille esitellään sellaista diktatuuritasoa, että en ihan heti olisi osannut kuvitella, että tämä julistetaan näin nopeasti EU-kansalaisille. Olemme sodan partaalla.

      Ne eivät ole koskaan olleet tekemässä liittovaltiota tai tiivistämässä integraatiota - se on ollut hölynpölyä kansalle ja poliitikoille, vaan ovat tehneet diktatuurin.

      • jättimäistähuijausta

        Niin, mutta millaisen diktatuurin?! Väittivät, että Soinin pää ei kestänyt ja jätti leikin kesken, kun ei enää asetu puoluejohtajaksi. Mutta kenen pää tämän nyt kestäisi - sitä on jo tammikuussa Puola ollut ongelmallinen.

        Soini sanoi näin ja eikö tämä nyt kuulosta ihan järkevältä?

        ”Soini kirjoitti, että ”EU-komissio alkaa mestaroimaan Puolan asioita”. Soini totesi lisäksi, että ” vaaleilla valitsematon EU-byrokraatti ei voi kävellä itsenäisen vaaleilla valitun päättäjän yli”.”

        http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Anne Mari Virolainen Soinin kirjoitus-45388

        Ja nyt kun EPP-puolueen johtaja Tusk EU-byrokraattina kävelee demokratian yli Eurooppa-neuvoston johtajaksi, niin kaikkien mielestä se on ihan ok?!

        Mutta ei kai se Eurooppa-neuvoston Van Rompuy, ensimmäinen pysyvä presidentti EPP:stä myöskään toiminut minkään maan nimissä, vaan ainoastaan EU-byrokraattina, niin tämähän on ihan alkuperäinen ajatus toimia näin. Ei tämä ole koskaan demokraattinen ollutkaan.

        Mutta siellä Eurooppa-neuvostossa on joku äänestyskäytäntö ja päätäntätapa muuttumassa, niinkö? Näkyi olleen joku päivämäärä myös vuoden 2014 marraskuulta, jolloin tuo myös muuttui. Se oli mielenkiintoinen siinä mielessä, koska silloin päättyi Suomessa sisäministeriön projekti venäläisten tulolle ja viranomaisten venäjänkieliopinnot, mutta sitten joku menikin pieleen ja tuli pakolaiset.

        Sitä, kun EPP - kuten Putin anoi - olisi ottanut sen puolueen Euroopan Unioniin - niin tuon marraskuun jälkeen päätökset olisi tehty väkilukuunsuhteutetulla määräenemmistöllä. Millään muulla maalla ei olisi ollut mitään sanavaltaa enää mihinkään kuin Venäjällä ja plus tietysti Saksalla.

        On tämä ihme touhua - minkähän takia aikaisemmin itsenäiset valtiot nyt ovat tässä touhussa mukana?!

        Stubb tuossa artikkelissa puolustaa oikeusvaltioperiaatteita ja että kyllä Puolaan saa puuttua, jos siellä ei niitä noudateta.

        Miksi kukaan ei puutu Suomeen, vaikka satamäärin jätetään kansalaisia ilman toimeentuloa tuolla Kela-sählingillä, ja vaikka oikeuslaitoksessa käydään oikeudenkäyntisirkuksia ainakin 10 vuotta todistamalla syyttömyyttä, joka on täysin järjenvastaista länsimaisessa oikeusvaltioperiaatteessa.


      • isojasyytöksiä

        Onko se nyt sisäpolitiikkaan puuttumista vai eikö ole?! On siis jo tammikuulta 2016, ei tämän vuoden tammikuulta.

        "– Nyt ei ole kysymys ensinnäkään Puolan sisäpolitiikasta, vaan kysymys on EU:n sääntöjen noudattamisesta. Vaalit eivät tarkoita sitä, että Puolan päättäjät saisivat ajaa oikeusvaltion alas, Virolainen toteaa.

        – Keskustelin Alexin kanssa, ja hän sanoi minulle, että Suomi on systemaattisesti vaatinut oikeusvaltioperiaatteen noudattamista ja seurantaa, Virolainen kertoo.

        Kokoomuksen puheenjohtajan valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan Suomi on ajanut EU:in oikeusvaltiomekanismia ratkaisemaan sen kaltaisia tilanteita kuin Puolassa nyt on meneillään.

        Stubb huomauttaa, että "Suomen tai minkään muun EU-maan ei pidä itse lähteä päsmäröimään toisen jäsenmaan sisäpolitiikkaa".

        Hänen mukaansa on yhteinen etu, että yhteisten pelisääntöjen uskottavuus vahvistuu, kun oikeusvaltiomekanismia nyt testataan ensimmäistä kertaa tositilanteessa."

        http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Anne Mari Virolainen Soinin kirjoitus-45388

        Ja tästä tilanteesta nyt sitten on edetty siihen, että Puolan ex-pääministeri syyttää Donald Tuskia jopa Puolan presidentin kuolemasta - toisin sanoen vuoden 2010 lento-onnettomuudesta, jossa menehtyi koko Puolan johto - niin maallinen kuin taivaallinenkin.

        Eli näin:

        ”Puolan entinen pääministeri, nykyisinkin erittäin vaikutusvaltainen Jarosław Kaczyński on syyttänyt Tuskia veljensä, entisen Puolan presidentin Lech Kaczyńskin kuolemasta lento-onnettomuudessa Venäjällä vuonna 2010.”

        http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/eu kriisi puola-62645

        Tällaisia syytöksiä julkisesti ei kyllä heitetä ihan vain hatusta - Puolassa on tainnut juuri päättyä uusi tutkinta, jossa aukaistiin jopa tuossa lento-onnettomuudessa menehtyneiden hautoja.

        - Minäkin näin sen videon sieltä lento-onnettomuusalueelta, joka oli salaa kuvattu ja väitettiin, että ihmisiä selvisi hengissä, mutta että siellä ammuttiin ne, jotka eivät menehtyneet onnettomuudessa. Oletin, että haudat aukaistiin juuri tämän vuoksi, että tarkistettiin pitikö tuo ampumisväite paikkansa.

        Koko tilannehan oli alunperinkin absurdi, kun kaikki Puolan päättäjät oli laitettu samaan koneesee - eihän tällainen olisi ollut edes laillista, joten vaikea tuota oli koskaan mieltääkään mihinkään tavalliseen onnettomuuteen, kun vielä tiedettiin seurueen osallistumispäämäärä.

        No, nyt se on sitten vahvistettu, että kyseessä ei ollut vain onnettomuus.


      • onneapoliitikoille

        Mutta se pointti:

        ”Puolan pääministeri Szydło ilmoitti valinnan takia vastustavansa kaikkia EU-huippukokouksen päätöksiä, mikä on harvinainen tilanne huippukokouksessa.

        Szydłon mielestä tämä olisi tarkoittanut sitä, että kokouksesta olisi tullut mitätön ja kokouksen päätöksistä pätemättömiä.

        Muiden EU-valtioiden päämiesten mielestä Szydłon väite oli sekä oikeudellisesti että poliittisesti väärä.”

        Asia, jota ihmettelin, että ovatko nyt yhdistetty Euroopan Unionin neuvosto ja Eurooppa-neuvosto ja siihenkö äänestysongelma kiteytyy?! Toisessa on tarvittu yksimielisyys, kun taas toisessa äänienemmistö?! Voihyväluoja tätä huijausihmmeliä!

        http://www.consilium.europa.eu/fi/council-eu/voting-system/qualified-majority/

        EU on Berliinin diktatuuri - niinhän se otsake meni.


    • miksijuurinyt

      Onpas tämä nyt - en ole vieläkään toipunut, että Puolan Tusk on saanut syytteitä Puolan koko johdon kuolemasta?!

      Kuka sen koneen tiputti? EPP-firmako? Saksalaiset? Taustavoimat? Ja sekin, että EU on Berliinin diktatuuri - onko Adenauerista selvinnyt lisää? Mutta kaiken huippuna eilen oli poliisiylijohtajan kommentti nettitrolleista, jotka haittaavat poliisin työtä. Mutta kun katsoin uudelleen uutista, niin siinähän oli nyt se tieto, että jos tulee tunnuksettomia sotilaita, niin poliisi menee vastaan.

      Tämä on vaivannut, kun puhetasolla tunnuksettomista on tehty sotilaita! Siinä on ollut kyllä todellinen aivotrollaus!

      Huokasin helpotuksesta - tunnukseton sotilas ei ole sotilas, vaan terroristi, ja se on poliisiasia, ei armeija-asia. Tunnuksettomista sotilaista puhuminen on trollaamista, ja tehdään muka mahdoton mahdolliseksi. Maata vallataan ja maahan hyökätään tunnuksilla, jolloin on sota kahden valtion välillä ja silloin armeija vastaa.

      IltaSanomat:

      ”Poliisiylijohtaja: Trollit ovat ottaneet poliisin tähtäimiinsä – ”Yrittävät kaikin tavoin häiritä viranomaisia”

      Julkaistu: 10.3. 21:12

      Jos Suomeen tulisi aseellisia tunnuksettomia joukkoja, poliisipartio olisi heitä ensimmäisenä vastassa, muistuttaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.”

      http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005123138.html

      Tänään Soini:

      ”Timo Soini: Olen mieluummin elävä legenda, kuin kuollut puheenjohtaja”

      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/TimoSoini_perussuomalaiset_puoluevaltuusto-62699

      Soini vaati juuri ennen edellisiä vaaleja - tapahtui eräs kuolemantapaus - että poliitikkojen hengenvaarasta on puhuttava. Ei puhuttu - poistettiin sekin uutinen pikavauhtia. Pitkään kyseltiin, että oliko pojan kuolema luonnollinen vai mitä oikein tapahtui, mutta eihän siihen koskaan enää palattu tai tullut mitään selvitystä.

      Raksalla on kova meninki. Onkohan jotakin erikoista tulossa?!

      • vahvistettuna

        Väyrynen trollaa. Valtamedia on uutisoinut, että natseja osallistuu vaaleihin, ja paheksuu uutisointia natseista. Tarkotetaankohan todella natseja vaiko kansallissosialisteja. Oliko Hitlerille hävinnyt kansallissosialistinen vasen siipi myös nimeltään natsi?

        Siitä on seitsemän vuotta aikaa, kun ilmoitettiin poliisin (Robin Lardot, nykyinen KRP:n johtaja) tutkivan laittomia ammuntoja puolustusvoimien ampumaradoilla toisen maailmansodan aikaisissa asepuvuissa. Eikö siinä ole nyt natsiaate? Minä en ainakaan tiedä muiden olleen Saksassa silloin asepuvuissa.

        Missä Väyrynen silloin oli, kun ei ollut syyttämässä uutisointia - tai tässä tapauksessa pikemminkin poliisin asennetta?! Ehkä se hillitsi, että vain hetki aikaisemmin oli uutisoitu tutkittavan Suomessa maanpetosrikosta, mutta eipä juuri suomalaisia hetkauttanut tuollaiset mitättömät uutisoinnit.

        ”Paavo Väyrynen: Helsingin Sanomat leimasi kuntavaaliehdokkaita natseiksi”

        http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/paavo_vayrynen_kuntavaalit-62713

        Analysoituna tämä on niin, että eilen kun kirjoitettiin, että EU on Berliinin diktatuuri, ja tiedetään, että minkä puolueen johtajiaTusk on (EPP - sama kuin Kataisen asema), ja että se puolue on saanut nyt diktatuuriaseman EU:ssa, niin tuo diktatuuri on poliittiselta statukseltaan kansallissosialismi ja nimenomaan natsismi.

        No, tämänhän me jo tiesimme. Mitenkähän tästä nyt sitten eteenpäin...


    • mikäliittovaltio

      Tuon tien eteenpäin luonnehtii tänään Jyrki Katainen. Niin, EU-liittovaltio tai ei EU-liittovaltio. Jo Albert Einstein sanoi muinoin, että totuus ei löydy ääripäistä, vaan kaaren puolivälistä. Siitä puhuttiin eilen - siis diktatuurista, ja se on tosi kaukana liittovaltiosta.

      ”Jyrki Katainen: Brexitin jälkeen syntyy uusi EU, mutta se jää kauas liittovaltiosta”

      http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/jyrki_katainen_bryssel-62719

      Miten EU on ollut missään vaiheessa mikään liittovaltio tai sinne päin menossakaan - se on ollut puheilla trollaamista, että totuus peittyisi diktatuurista. En ole myöskään koskaan kuullut Yhdysvaloissa puhuttavan direktiiveistä tai joistakin yhteishankinnoista, jolloin koko liittovaltio olisi saman ja yhden bisnestahon hallussa!

      • ketänaistatarkoitetaan

        Se oli kevät 2009, kun Suomen kolme pääpuoluetta puheenjohtajiensa suulla ilmoitti kannattavansa Kolmannen tien politiikkaa. Tuli vastaan artikkeli ja piiros natsi-Jutasta tuolta keväältä, joten ei natsi-Saksa yhdistettynä Kolmannen tien politiikkaan ollut enää tuolloinkaan mikään uusi tai salattu juttu.

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/50404-”natsi-jutta”-piirros-suututti-paivi-lipposen

        Ihan sama siis kenen naisen kuva siinä olisi ollut ja mistä lie puolueesta, kun kuulutaa EU:n.


      • sininenkirja

      • mikärotuoppihöpinä

        No, tuleepa näitä vanhoja natsiuutisia nyt vastaan - ei kai ole ollut epäselvää - kuten Saksan sodanjälkeisistä ajoista Saksan valtiohallinnossa on ollut nähtävissä - että juutalaiset toimivat sodanaikana ihan samalla tavalla natsi-Saksassa kuin muutkin.

        Onhan nyt naiivia todellisuudessa uskoa mihinkään rotuoppihöpinään natsi-Saksan todellisten toimien motiivina, kun suurin osa juutalaisista on vain uskontoon kääntyneitä paimentolaisheimon jäseniä idästä, eivät seemiläistä kansaa - eli kasaarijuutalaisia.

        http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/mit-tarkoitetaan-termill-kasaari

        http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001246169.html?ref=rss

        Natsi-Saksan propagandaministerin ja Hitlerin lähimmän johtajan vaimo oli juutalainen - siitä kirjoitti Ilta-Sanomat viime elokuussa.


      • mieletönmaailma

        Jos kristinuskolla on ihmisuhrinsa, niin samoin juutalaisilla. - On enneustettu, että he tarvitsevat 6.000.000 juutalaissuhria voidakseen palata takaisin Israeliin.

        Toisen maailmansodassa sanotaan tuhotun noin 6 miljoonaa juutalaista, ja tämä luku täyttyi vuonna 1948, ja näin YK:n valtuuttamana he saivat perustettua Palestiinan alueelleoma valtio.

        ”Hepreankielisten sanojen salaisuudet”:

        Hepreankielinen sana TaShuVU tarkoittaen ’olette palaava’ on kirjoitettu väärin. Siinä pitäisi kieliopin mukaan olla vielä yksi vav muodostaen TaShUVU. Kirjain vav tarkoittaa myös numero kuutta, joten ilman sitä sana tarkoittaisi ennustusta juutalaisten palaamista kotimaahansa. Lukumystiikan mukaan sana voidaan myös muuttaa vuosiluvuksi 708, mikä sattuu olemaan vuosi 1948 heprealaisessa kalenterissa 5708 (ilman vuosituhatta, kuten tapana on). Ennustus siis toteutui täydellisesti, kun palasimme pyhään Israeliin, 6 (vav) puuttuen, eli tärkeät kuusi miljoonaa kansastamme, jotka tuhoutuivat holokaustissa.

        Muita vastaavia kommentteja, joissa on selvitelty uskonnollisia kirjoituksia liittyen lukuun kuusi, löytyy lukemattomia varsinkin juutalaisten keskuudessa. Erään huomion mukaan Tooran ennustus vaati, että kuuden miljoonan juutalaisen tulee ”kadota” ennen kuin Israelin valtiota voidaan perustaa. Israelilainen historioitsija Tom Segev kuvailee lukua kuusi miljoonaa yritykseksi muuttaa holokaustitarinaa valtionuskonnoksi. Robert B. Goldmannin mukaan juutalaisvaltiota ei olisi ilman holokaustia. Tästä seuraa yksinkertainen johtopäätös: Jotta ennustus toteutuu ja Israelista voisi tulla ”virallinen valtio”, pitää 6 miljoonan juutalaisen palaa uuneissa (kreikan sana ’holokausti’ tarkoittaa polttouhria). Jahve vaatii juutalaiskansan puhdistumista, mistä merkkinä 6 miljoonaa sielua täytyy puhdistaa polttoroviolla.”

        https://magneettimedia.com/juutalaisten-holokaustin-myytti-6-miljoonasta-uhrista/

        Ja ennustus toteutui.


      • ennustettuaon

        ”Taas Sveitsi - mielenkiintoinen yksityiskohta edellä olevasta linkistä:

        1911 Max Nordau (Maailman Sionistijärjestön perustaja yhdessä Theodore Herzlin kanssa) esitti ällistyttävän lausunnon Sionistien 10. kongressissa Sveitsin Baselissa väittäen, että ”6.000.000 juutalaista tulisi tuhoutumaan”. Tämä tapahtui 22 vuotta ennen Hitlerin valtaan astumista ja 3 vuotta ennen I Maailmansotaa.”

        ---------------

        Onko tämä nyt mitään?! - Johan Simpsonit tiesi ennustaa jo vuotta 2000, että Trumpista tulee presidentti, ja senkin, että mitä Hilari Clintonilla oli vaalitaistelussaan päällä.

        Ja vastaavasti South Park -sarja tiesi kertoa Suomen kohtalosta - se tullaan tuhoamaan ydinaseilla - jo vuonna 2008, kun suomalaiset itse nukkuivat vielä Ruususen untaan!

        http://www.iltalehti.fi/viihde/200904169425677_vi.shtml


    • mikärahakyseessä

      Nyt uutisoidaan Britanian EU-eron hinnasta. Se on huikeat 63,3 miljardia euroa, joka on 16 prosenttia Euroopan investointipankin pääomasta.

      http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/brexit_kaanne_asiakirja-62744

      Mistä rahasta tässä puhutaan?

      Onko summa syntynyt valuuttavarannosta, joka oli Britanian luovutettava EKP:lle vuonna 1999, kun se perustettiin? Vai onko summa syntynyt velkakriisin tuloksena, jossa kerättiin kreikkakyprosportugalimitälierahaa Luxemburgin ERVXY-rahastolle?

      Jälkimmäistä olen ihmetellyt, että mitenkähän se nyt tässä eroasiassa oikein menee...

      Sanottiin, että kun velkakriisin seurauksena rahasto syntyy, voidaan EKP lopettaa. Olin huolestunut tuolloin Suomen valuuttavarannosta, joka oli EKP:ssä, sanottiin, että mm. kullasta oli luovutettava EKP:lle, EU:lle 80 prosenttia.

      Myöhemmin Erkki Liikanen Suomen Pankista uutisoi, että jatkossa Suomen kultaa vartioidaan tarkemmin.

      Wikipedia auttoi tämän verran:

      ”Euroopan investointipankki (EIP) on Euroopan unionin toimielin ja rahoituslaitos. Sen jäseniä ja osakkeenomistajia ovat kaikki EU:n jäsenvaltiot.[1] Investointipankin kotipaikka on Luxemburgissa.[2]

      Vuodesta 2012 EIP:n pääjohtajana on toiminut saksalainen Werner Hoyer.Investointipankki perustettiin vuonna 1958 Rooman sopimuksen myötä.[2] Pankki ei ennen saanut rahoitusta EU:n budjetista vaan hankki sen lainaamalla kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta,[3] mutta omien lukujensa mukaan se sai budjettirahoitusta 2015 yhteensä 14,3 miljardia euroa.[4]

      1. heinäkuuta 2013 EIP:n osakepääoma oli noin 243 miljardia euroa. Saksan, Ranskan, Italian ja Britannian osuus merkitystä pääomasta on yhteensä 65 prosenttia. Suomen merkitsemä osuus on noin 3,1 miljardia euroa.[5]

      EIP:n myöntämistä lainoista noin 90 prosenttia annetaan EU:n sisällä. Lainat kohdistuvat erityisesti kuuden painopisteen alueelle: yhteenkuuluvuus ja lähentyminen, pienten ja keskisuurten yritysten tukeminen, ympäristön kestävä kehitys, innovaatio 2010 -aloitteen täytäntöönpano, Euroopan laajuisten liikenne- ja energiaverkkojen kehittäminen sekä kestävällä tavalla tuotettu, kilpailukykyinen ja luotettava energia.[6]

      Unionin ulkopuolella EIP tukee kehitys- ja yhteistyötoimintaa kumppanuusmaissa. Rahoitettuja hankkeita on muun muassa Etelä- ja Itä-Euroopassa, niin sanotun naapuruuspolitiikan maissa, eli Välimeren ympäristössä sekä Venäjällä ja muissa itäisissä naapurimaissa sekä yhteistyö- ja kehitysmaissa Afrikassa, Karibialla, Tyynenmeren alueella, Aasiassa ja latinalaisessa Amerikassa.[6]

      Yli 25 miljoonan euron hankkeet investointipankki käsittelee suoraan hankkeen toteuttajien kanssa, mutta pienemmät hoidetaan tavallisten pankkien välityksellä.”

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_investointipankki

      Sen tiedä, että jättimäisiä rahasummia menee juuri Adenauer -tyyppisessä toiminnassa EU-rajojen taakse, kun tehdään tuota naapuruustoimintaa, jolla muokataan seuraavaa maata EU:lle myönteiseksi.

      Tässä on tämä takaus- ja velkavastuu tiedotus.

      http://vm.fi/documents/10623/1210755/Suomen valtion taloudelliset sitoumukset, vastuut ja saatavat Euroopan talous- ja velkakriisiin liittyen – tilanne 31.12.2015/1feefe64-b275-4951-9708-4e076b86faab

      Ja täällä on valuuttavarannosta:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Valuuttavaranto

      ”Lokakuussa 2010 Suomen keskuspankin valuuttavarannon arvo oli 7,431 miljardia euroa.”[6]

      Voisiko tuo investointipankin Suomen summa olla joku osa tästä?

      • kokeastavirastasuomeen

        Toimittaja voisi pyytä kansalaisilleen selkeäsanaista tietoa vaikka maan presidentiltä Sauli Niinistöltä näihin raha-asioihin. Niinistö on toiminut Investointipankin varapääjohtajana, josta tuli suoraan eduskunnan puhemieheksi ja presidentiksi, joten mies on Suomessa suoraan pääkallonpaikalta. Vähän kuin Berner Sveitsistä, mutta Niinistö on kai ollut koko ajan Suomen kansalainen. Niinistö on EPP-puolueen kunniapuheenjohtaja.

        ”Ministeriuran jälkeen hän siirtyi Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi vuosiksi 2003–2007. Vuosina 2007–2011 Niinistö oli eduskunnan puhemies.”

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sauli_Niinistö


    • julkisalatsuomessakin
    • paskakatiane

      Kataista ei valita idiootit ! Tuollainen Jeesmies sopii sihteerin hommiin ei johtotehtäviin varsinkin kun isot maat asettavat miehensä virkaan.

      • höpönlöpöjä

        Mitä sinä tietämätön höläjät?? Jyrki Katainen on eräs Euroopan vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Tämä sinun Jeesmies! - Kenelle sitten sanonut Jees, että on tullut valittua komission vpj:n paikalle, ja tulee valituksi seuraavaksi EU-komission johtoon.

        Meillä ei esimerkiksi olisi lainkaan finanssikriisiä, ellei Katainen olisi jo vuodesta 2006 johtanut EPP-puolueensa Ecofin-järjestelmää (jäsenmaiden valtiovarainministereiden kokous), ja saatiin valtioiden tilit alijäämäiseksi! Hyvänen aika!

        Minulle vaikutusvaltaisimpana temppuna oli se, kun Irlannin pääministeri sanoi, että Irlanti ei todellakaan tarvitse mitään lainaa, vaan pärjää ihan hyvin, niin Katainen antoi WSJ:iin englanninkielisen ihan pikkuisen uutisen, että kyllä kohta tarvii. Ja niin kävi! Sai tunneissa laskea, kun pääministeri ilmoitti, että he tarvitsevatkin.

        No, ei tämä sinällään mikään ihme ollut, koska Suomen valtiovarainministeriön Nyberg käväisi siellä ilmeisesti juuri samaan aikaan - ja Katainen oli tietysti silloin valtiovarainministerinä.

        Seuraapas nyt tarkasti tilannetta, niin kyllä tämä peli vielä aukeaa.


    • meneekösensuuriintämäkin

      Jyrki Kataisen wikilinkissä luki aikaisemmin, että hän hoiti Yhtenäinen Venäjän, eli Putinin puolueen yhdistymisneuvotteluja EU:n johtajapuolueen EPP:n kanssa. Viimeksi kun katsoin, niin sanamuotoa oli pehmennetty.

      Tämä taas liittyy sisäministeriön organisoimaan venäläisten tuloon, jossa oli eräänä kohtana myös virkamiesten venäjän kielen koulutus. Organisoinnissa kehoitettiin käyttämään mahdollisimman hyvin hyödyksi kaikki ulkopuolinen rahoitus. Rahaa on päätynyt kymmeniin yrityksiin Suomen pankkien kautta.

      Linkkejä edellä. Viimeisin tieto MOT ohjelmasta Iltalehdessä. MOT: Suomeen tullut pankkien kautta ainakin 19 miljoonaa euroa rikollista venäläisrahaa.

      Linkissä puhutaan rahanpesusta, ja mainitaan, että poliisi ei voi tutkia rahojen alkuperää, koska ei ole tiedossa rikosta. Suomen lain mukaan tutkinta edellyttäisi tietoa rikoksesta, ja tämä hämmästyttä kirjoittajia, koska pankit ovat pyytäneet koko ajan lisää tietoja ja selvityksiä vedoten mm. rahanpesun seurantaan.

      Tästä siis ei olekaan ollut kyse, vaan mistä?

      • euunioninyhteisö

        Venäläisten 19 miljoonan euron rahanpesu on pientä verrattuna 2010 uutisoituun Italian mafian noin kahden miljardin euron rahanpesuun Suomen kautta. Europolilla ollut tärkeää asiaa Euroopan Unionista. Oli yllättävää lukea, että Euroopan Unioni ja Euroopan Yhteisö ovat olleet kaksi erillistä järjestelmää aina Lissabonin sopimukseen asti, joka vasta vuonna 2009 yhdisti ne.

        http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013062517190419_ul.shtml


      • missänytmennään

        Tämä erillisyys ja yhdentyminen Euroopan Unioniksi tuli esille Rooman sopimuksen 60-vuotisjuhlauutisoinnin yhteydessä.

        Yhteisöstä poiketen Unionissa on myös yhteinen politiikka. Kolmannen tien politiikka, joka on määritelty Lissabonin sopimuksessa, Euroopan Unionin perustuslaissa.

        Eikö Suomessa olisi nyt oikein keskustella vaaleista sekä SDP:n, vasemmiston, vihreiden sekä keskustan asemasta tässä poliittisessa kentässä, koska vain kokoomus edustaa sopimuksessa allekirjoitettua EPP-politiikkaa?

        Lissabonin sopimuksen ja Euroopan Unionin perustuslain mukaan mitään muuta kuin Kolmannen tien politiikkka ei ole. Tämä kerrottiin 2009 Suomessa myös ennen Lissabonin sopimuksen voimaan astumista - mm. edelle ottamani HS:n artikkelisarja keväältä 2009 kertoo tästä.

        Elämme vuotta 2017 ja kohta tulee Lissabonin sopimuksestakin kuluneeksi 10 vuotta, ja edelleen annetaan ihmisten kuvitella aivan jotakin muuta Euroopan Unionista kuin mikä on totuus.

        Miksi?


    • onkovärilläväliä

      Edellä kysyttiin aatteen väriä?! Se löytyy saksalaisista ajattelijoista liittyen juuri Kolmannen tien politiikkaan.

      Ja mitä tapahtuu ympärillä? - kaikki on järkeä vailla olevaa vastakkainasettelua, kaiken huippuna jo mielenosoitus jonkin asian puolestakin! Maailma on kaikilta osin ja keinotekoisesti jaettu kahteen suuntaan repivään väittelytilaan, jossa jokaisen olisi muodostettava mielipide pro- tai antiliitteellä.

      Ja ennen tätä tilaa meitä opetettiin ääntämään sana ”eliitti”. Saimme uutisesta toiseen kuulla, että miten eliitti teki sitä ja eliitti teki tätä. Meidän piti oppia ymmärtämään luokkajako, joka ei vuosikymmeniä demokratiaan tottuneelle kansalaiselle ollut ollenkaan helppo juttu.

      Mutta nyt me ymmärrämme toki kaikki, että toiset kuuluvat eliittiin ja ovat parempiosaisia ja kuuluvat yläluokkaan ja toiset eivät kuulu siihen - he ovat vain alaluokkaa ja huono-osaisia. Nyt ymmärrämme myös sen, että se on heidän oma vika, koska Jyrki Katainen sanoi, että valtio on vain mahdollistaja. Se on muutoksen suunta - googlatkaa.

      Demokratiassa tällainen ajattelu olisi ollut kauhistus, mutta nyt se ei ole ainoastaan hyväksyttyä, vaan jopa vaadittua.

      Oli jopa uutinen, että vain eliitti hallitsee vallan kielen. Kas näin: nyt ymmärrät, että sinä ei edes voi ymmärtää, eikä kenenkään kuulukaan tehdä mitään niin, että sinäkin ymmärtäisit, jos et kuulu eliittiin.

      ”Arkkipiispa Mäkinen: Vain eliitti hallitsee vallan kielen”

      http://yle.fi/uutiset/3-6362665

      Saksalainen idealisti G.W.F: Hegel:

      ”Hegelin mukaan ihmisten todellisuudesta esittämät arvostelmat ovat aina yksipuolisia. Kun todellisuutta tarkastellaan uudesta näkökulmasta, on mahdollista päätyä ensimmäisen arvostelman kanssa täysin vastakkaiseen näkemykseen.

      Näitä kahta näkemystä on mahdollista tarkastella vielä kolmannesta näkökulmasta, jonka kautta löydetään molempiin näkemyksiin sisältyvä osatotuus. Kolmas näkemys yhdistää kahden ensimmäisen arvostelman totuudet.

      Hegel käyttää ensimmäisestä arvostelmasta nimitystä väite (teesi), toisesta nimitystä vastaväite (antiteesi) ja kolmannesta nimitystä yhdistelmä (synteesi). Filosofin mukaan ihmisen ajattelu kehittyy näiden kolmen kehitysvaiheen kautta. ...

      Hegelin mukaan ihmiskunnanhistoriaa eteenpäin ajavana voimana toimii herran ja orjan välinen kamppailu. Tunnustuksen saamisen halu synnyttää kamppailun herran ja orjan välille. Ihmiskunnan historia muodostuu taistelusta tunnustetusta asemasta.

      Herran ja orjan välinen kamppailu ei jatku loputtomiin. Hegelin mukaan historialla on päätepiste. Dialektisen kehittymisen päämääränä on vapauden aatteen todellistuminen valtiossa. Valtio oli filosofin mukaan vapauden aatteen korkein ilmentymä ja näin ollen myös itseisarvo. Hegeliä on kritisoitu siitä, että hän asettaa valtion yksilöä tärkeämpään asemaan.”

      Saksalainen Karl Marx:

      ”Marxin mukaan ihmiskunnan historia etenee dialektisesti ristiriitojen kautta vallankumouksesta toiseen. Vallankumoukset johtuvat luokkasodasta. Luokkasodalla tarkoitetaan yhteiskuntaluokkien eli pääoman omistajien ja työntekijöiden välistä kamppailua. Marxin mukaan historia etenee vallankumousten kautta kohti lopputilaa, jossa luokkien välinen kamppailu ratkeaa.

      Marxin mukaan ihmiskunnan historia saavuttaa päätepisteensä kommunistisessa yhteiskunnassa, joka on dialektisen kehityskulun päätepiste. Vain kommunistinen yhteiskunta kykenee ratkaisemaan luokkasodan eli yhteiskuntaluokkien välisen taistelun, joka on alkanut Ranskan vallankumouksen synnyttämistä luokkaeroista.

      Marxin mukaan luokkasota voi ratketa ainoastaan sillä, että kaikki tuotantovälineet siirretään yksityisestä omistuksesta yhteiseen omistukseen. Tuotantovälineiden uudelleenjaon jälkeen ihmisten ei tarvitse enää taistella taloudellisten olosuhteiden armoilla, vaan ihmiset kykenevät nousemaan niiden hallitsijoiksi. Marxin mukaan kommunistinen yhteiskunta merkitsee vapauden aatteen todellistumista ihmiskunnan historiassa.”

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Dialektiikka

      Se väri on punainen, kuten 12 vuotta meppinä toimineen henkilön kirjoituksestakin kävi selville, kun hän nyt jälkeenpäin on aivan shokissa tajuttuaan, että minkälaisessa kehityksessä on ollut mukana.

      https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/korhola punainen-45501

      Kokoomus korvat punaisina

      • harkinnanvaraisuus

        Huomenna Suomi on aivan toisenlainen maa - kirjoitettiin, ja Jyrki Kataisen lupaama tasa-arvo terveyteen on tällä hetkellä työn alla.

        ”Aslak-kuntoutus on käsitteenä vielä monen työikäisen mielessä, vaikka tämä Kelan työikäisille kohdennettu, harkinnanvarainen ja ennaltaehkäisevä kuntoutusmuoto tuli toissa vuonna tiensä päähän määrärahaleikkauksen myötä. 20 miljoonan euron leikkaus vesitti vuonna 2015 myös Aslakin seuraajaksi kaavaillun Aura-kuntoutuksen ja noin 13 000 työikäisen ihmisen vuosittaisen kuntoutuksen.

        Kolmen viimeisen vuoden aikana valtionrahoitus Kelan harkinnanvaraisesta kuntoutuksesta on vähentynyt yli 30 miljoonaa euroa.

        Nyt Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen piiristä leikkuriin ovat joutuneet niin ikään harkinnanvaraisena järjestettävät sopeutumisvalmennuskurssit, jotka sopeuttavat sairauteen tai vammaan.”

        http://yle.fi/uutiset/3-9523986

        Mitä on ei-harkinnanvarainen kuntoutus? Tai vastaavasti mitä on ei-harkinnanvarainen eläkkeen saaminen?


      • wXzPHF

      • gdtdxes
        wXzPHF kirjoitti:

        Ehkä löytyy tämän ajan mielipiteitä?
        http://torikahvila.foorumi.eu/index.php

        Ikävää seurata, että ihmiset eivät taida tajuta tuon saitin olevan mahdollisesti joko kokoomuksen pystyttämä tai EU:n oma, se on eu:n rahoittama ja siellä käy backstage, kaiken varalta, joku kalle ja juku muu kuten tsaari, veikkaan ko. puoluetoimistoa ja rkp:ta. Backstage-sana tuli esille, kun Hakkarainen oli kännissä ja siihen muka kytkettin oletus elomaahan,jonka sanottii olevan backstagella.

        Sakin jalkaumuminen taas tänne vaikuttaa siltä, että on tulossa takaisin, suomen kielen on aikaa nyt jostain syystä.


      • mielipidetotuus

        Mielipiteitä torikahvilassa... Kun vilkaisin sivustoa, tuli kammottava ajatus (liittyen siihen, että on tieteellinen tosiasia: me emme tiedä yhtään mitään todellisesta todellisuudestamme tieteenkään valossa), että entäpä, jos luommekin ihan konkreettisesti todellisuuden omilla mielipiteillämme? Minkälaisen maailman olemme saaneet?


      • valekampanja

        On alkanut uusi nimikampanja - siinä alkuliitteenä on sana vale-.... seuratkaapa vain.


      • ihmisarvoistaelämää
        mielipidetotuus kirjoitti:

        Mielipiteitä torikahvilassa... Kun vilkaisin sivustoa, tuli kammottava ajatus (liittyen siihen, että on tieteellinen tosiasia: me emme tiedä yhtään mitään todellisesta todellisuudestamme tieteenkään valossa), että entäpä, jos luommekin ihan konkreettisesti todellisuuden omilla mielipiteillämme? Minkälaisen maailman olemme saaneet?

        Samalla hetkellä on sama tullut hänenkin mieleensä!

        ” Äärioikeistolainen rasismi on uusi normaali ja siitä kertovat nämä uutiset. Siitä kertoo myös uutisointi, jossa sanaa suvakki käytetään ihan kuin se olisi normaalia kielenkäyttöä. Keskitietä etsineet tolkun ihmiset ovat ajautuneet ojan puolelle, ihan kuten jo vuosia sitten arvelin tapahtuvan. Nyt suvakki (= suvaitsevainen vajaamielinen eli vajakki) on heille normaali sana ja äärioikeiston väkivalta kansallismielistä isänmaallisuutta.

        Sanoilla luodaan todellisuutta, ja nyt äärioikeistolainen retoriikka muutetaan todellisuudeksi. Sanat sitten muuttuvat teoiksi.”

        http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/03/24/uusi-normaali/

        Kolikon toinen puoli on tosi lähellä - mielenosoitus maahanmuuttajien puolesta - rasismia yhtä kaikki. Sitä on suvaitsevaisuus. Olemme ihmisiä, yksilöitä - fiksuja tai vähemmän fiksuja - taustaan, kulttuuriin, uskontoon ja ihonväriin katsomatta. Ja suvaitsematta.


    • onkovakiire

      Katainen: ”EU:n omistajat ovat olleet äänettömiä yhtiömiehiä liian pitkään”
      24.3.2017 10:30

      http://www.kauppalehti.fi/uutiset/katainen-eun-omistajat-ovat-olleet-aanettomia-yhtiomiehia-liian-pitkaan/HYQy5mUr?ref=ampparit:66f8&ext=ampparit

      Eikö ole uskomatonta! Kukahan sitten on pitänyt ääntä ja toiminut yhtiömiehenä luoden meille Euroopan Unionin?! Muistan vuodelta 2011, kun Van Rompuy patisti päätösten tekoon, koska kuulemma demokratia on liian hidas, eikä ole aikaa.

      Kuka oli Van Rompuy ja mistä hän tuli?

    • hyväämatkaa
      • visitor59

        Kirjoitat:
        Katainen: ”EU:n omistajat ovat olleet äänettömiä yhtiömiehiä liian pitkään”

        Heh - se "yhtiömuodon" valinta kun kannattaa miettiä ennen kun mihinkään sitoutuu. Äänettömän yhtiömiehen toimivaltaan ei edes kuulu kuulu yrityksen toimintaan puuttuminen. Eli turhaahan se vinkuminen olisi ....

        Kirjoitit:
        "Viimeinen puristus ja sitten meitä ei enää ole."

        Tuo SOTE-kiinteistöjen hallintayhtiö näyttää todellakin muodostuvan "Hyvä Veli" järjestön päämajaksi - Brysselistä on näköjään opittu, että korruptio se on joka kannattaa. Oksettavaa toimintaa, jonka media kuitenkin sivuuttaa pienellä maininnalla. Tuskin kuitenkaan jää viimeiseksi puristukseksi, kyllä noita ruumiinryöstö puhalluksia keksitään vielä lisää. Pohjavedet ja valtion metsätkin on vielä jakamatta veljien kesken.


    • visitor59

      Kirjoitit:
      "Kolikon toinen puoli on tosi lähellä - mielenosoitus maahanmuuttajien puolesta - rasismia yhtä kaikki. Sitä on suvaitsevaisuus. Olemme ihmisiä, yksilöitä - fiksuja tai vähemmän fiksuja - taustaan, kulttuuriin, uskontoon ja ihonväriin katsomatta. Ja suvaitsematta. "

      Jos se suvaitsemattomuus on vain itsesuojeluvaiston ilmentymä ? Ehkä ihmisten huoli omasta pärjäämisestään saa näkemään esim. maahanmuuttajat vain ylimääräisinä kilpailijoina elämälle välttämättömien niukkojen resurssien tavoittelussa.

      • kenenvika

        Tai sitten ne maahanmuuttajat voidaan nähdä saman eliitin antamana aggression kohteena, ettei huomata eliitin kuppaavan Soteen itselleen HV-järjestelmällä koko kansan verotusoikeutta?


      • rasismiakaikki

        Kirjoitit, visitor: Jos se suvaitsemattomuus on vain itsesuojeluvaiston ilmentymä ?

        Tunnetasolla se tietysti on sitäkin, mutta suvaitsevaisuus on sanana ja toimintana silti rasismia, koska siinä alennutaan suvaitsemaan ja se perustuu erotteluun.


    • kusetusko

      Jyrki Katainen on suomen matikkanero, 2009 4=?

    • visitor59

      Törmäsin sattumalta Yanis Varoufakisin artikkeliin “DiEM25’s European New Deal demands electoral expression”
      https://diem25.org/diem25s-european-new-deal-demands-electoral-expression-yanis-varoufakis-tells-journalists/

      ( Varoufakis on se Kreikan entinen talousministeri, joka sai koko EU-eliitin raivostumaan yrittäessään estää Kreikan ajamisen perikatoon. )

      Artikkeli on mielestäni kiinostava ja hänellä näyttäisi olevan kiinostavia ideoita siitä miten EU:ta pitäisi muuttaa. Ryhmää jossa hän toimii kutsutaan nimellä DiEM25, eikä se ole poliittinen puolue vaan se pyrkii aikaansaamaan uusia kansanliikkeitä ja/tai olemassa olevia puolueita adoptoimaan ajatuksia ryhmän julkaisemasta "EUROPEAN NEW DEAL" suunnitelmasta.

      https://diem25.org/wp-content/uploads/2017/03/European-New-Deal-Complete-Policy-Paper.pdf

      Suunnitelmassa on mielestäni onnistuttu löytämään suuri osa EU:n kipukohdista ja tarjottu niiden poistamiseen realistisia keinoja - Jos EU muutetaan tuon suunnitelman mukaisesti, niin ainakin minusta siitä tulisi alue, josta voisi olla ylpeä ja jossa olisi hyvä elää. Nykyinen EU ei sitä todellakaan ole.

      Tuo suunnitelma on valitettavasti englanniksi, joten sen lukeminen voi olla työlästä. Toivottavasti kuitenkin mahdollisimman moni sen viitsisi tehdä.

      Pähkinänkuoressa suunnitelmassa halutaan mm :
      - poistaa EU:n epädemokraattiset elementit ja antaa päätäntävalta oikeasti äänestäjille
      - Vähentää tuloeroja maiden sisällä
      - Rajoittaa (paljon) pankkien ja finanssilaitosten valtaa
      - lisätä solidaarisuutta
      - turvata ihmisten perustarpeet
      - saada poliitikot vastuuseen päätöksistään
      jne.

      • visitor59

        Tuosta yhteenvedosta jäi pois suhtautuminen siirtolaisuuteen - suunnitelman mukaan ihmisille pitää järjestää mahdollisuus elää OMASSA MAASSAAN ihmisarvoista elämää, jolloin syytä muuttoon ei ole.

        Oma mielipiteeni: Tuo koskee mielestäni myös EU:n ulkopuolelta tulevia pakolaisia - mikä ihmeen pakko meidän oli mennä sotkemaan asiat esim. lähi-idässä ( Iraq, Libya, Syyria ja Jemen ), miljoonat ihmiset ovat kuolleet ja vielä useammat joutuneet pakolaisiksi, vain koska MEIDÄN mielestämme heillä on ollut väärät johtajat jotka sitten olemme syösseet vallasta ....

        Mitenköhän itse olisimme aikoinaan suhtautuneet jos joku koalitio olisi pommittanut Suomen kiviaikaan väittäen UKK:n olevan diktaattori ?


      • visitor59

        Löysin Diem25.org sivustolta heidän viime vuonna julkaistun manifestinsa, joka on käännetty myös suomeksi. Jos tuo edelle linkittämäni "European New Deal" ohjelma on liian työläs läpi kahlattavaksi, niin siitä saa tiivistetysti käsityksen heidän ajatuksistaan.
        linkki:
        https://diem25.org/wp-content/uploads/2016/02/diem25_finnish_long.pdf


        Tällä hetkellä EU-ssa on suuri vaara sille, että iso osa ihmisistä onnistutaan provosoimaan kansallissosialismin kannattajiksi ja se pääsee valtaan, jolloin päädymme sitten ojasta alikkoon. Tuo Diem25 ohjelma olisi järkevä tapa muuttaa asioita ilman sitä "alikkoon" hyppäämistä ...


      • mikämaamikävaluutta

        Visitor, se kansallissosialismihan on jo vallassa - se on Lissabonin sopimuksessa määritelty Kolmannen tien politiikka. (Turhauttavaa)


    • merkillinenmaailma

      Voihan tuota ikuisesti pohtia, mutta jos mennään eteenpäin ja muistellaan jo 70-luvulta bulgaarialaisen Baba Vangan ennustusta Putinista?

      http://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Baba Vangan mielenkiintoisia ennustuksia.htm

      "- Boris Jeltsinin presidenttikaudella Vanga ennusti, että Venäjän seuraavaa presidenttiä ei vielä tunne kukaan. Vanga ei nimennyt Venäjän tulevaa presidenttiä, mutta sanoi hänen olevan kokonaan uusi kasvo, josta harvat ovat kuulleet. Zjuganov ja Lebed (1990-luvun kuuluisimmat oppositiopoliitikot) eivät Vangan mukaan tulleet edes kysymykseen. Ennustus osoittautui oikeaksi, sillä erittäin harva oli kuullut Vladimir Putinista vielä 1990-luvun puolivälissä.

      - “Everything will melt away like ice yet the glory of Vladimir , the glory of Russia are the only things that will remain. Russia will not only survive, it will dominate the world. (1979)
      Hätkähdyttävä ennustus, joka koskee Venäjää ja koko maailmaa. "Kaikki muu sulaa pois paitsi Vladimirin kunnia, Venäjän kunnia on aina mikä jää jäljelle. Venäjä ei vain selviä, vaan se myös hallitsee maailmaa".
      On huomattavaa että Vanga käytti nimitystä "Venäjä" eikä "Neuvostoliitto", kuten vuonna 1979 oli useimmiten tapana. Ennustuksessa muu lienee selvää, mutta kehen viitataan "Vladimirilla"? Vaihtoehtoja voisivat olla Venäjän historian suurhahmoihin kuuluva prinssi Vladimir, vallankumousjohtaja Vladimir Lenin tai 2000-luvun presidentti ja pääministeri Vladimir Putin.
      Myös "sulaminen" aiheuttaa kysymyksiä. Mitä Vanga tarkoitti "sulamisella"? Voisiko kyse olla ilmastonmuutoksesta? Maailman ilmasto uhkaa lämmetä tavalla, joka tekisi suurista alueista asuinkelvottomia. Venäjä on maantieteellisen asemansa vuoksi kenties parhaassa asemassa globaalin lämpenemisen tapahduttua."

      Ja minä lisään tähän tämän huomautuksen, että ehkä sulaminen tässä tarkoittaa sulautumista, yhteen liittymistä.

      Tuli mieleen tämän päivän uutisesta - eikö tämä uutinen ala jo lämmitellä tuota ajatusta? Miten tätä ennustusta - vai onko se "ennustus" - toteutetaan?

      "Analyysi: Yhdysvallat penkoo urakalla Venäjä-vyyhtiä ja ihmettelee, onko Putin lopulta voittaja

      Senaatin tiedustelukomitean lähtökohtana on, että Venäjä ja presidentti Vladimir Putin ovat loistavalla suunnitelmallaan yllättäneet läntisen maailman johtajat ja vakauden. Mutta jäljet saattavat johtaa myös Valkoiseen taloon, kirjoittaa Washingtonin-kirjeenvaihtaja

      Pirkko Pöntinen.

      31.3.2017"

      http://yle.fi/uutiset/3-9539731?origin=rss

    • meneesensuuriin

      Miksi lehdistössä ollut uutinen, että Putin ja Trump tapaisivat Suomessa joutui sensuuriin edellä sääntöjen vastaisena? Siksikö, että sen yhteydessä oli Verkkouutisen linkki, joka liittyi Espanjassa tehtyyn Putin-tutkintaan?

    • visitor59

      Kirjoitit:
      "Visitor, se kansallissosialismihan on jo vallassa - se on Lissabonin sopimuksessa määritelty Kolmannen tien politiikka. (Turhauttavaa) "

      Tarkoitin sen valtaanpääsyn vähän toisin, onnistuin vaan jälleen kerran ilmaisemaan ajatukseni epäselvästi ....

      Lissabonin sopimus oli mielestäni lähinnä vallankaappaus - se tuskin vastasi kovin hyvin enemmistön käsitystä siitä miten asioita pitäsisi hoitaa.
      Nykyisin taas lähes kaikki puolueet ovat muuttaneet omaa poliittista ohjelmaansa sen suuntaan. On aivan sama mitä puoluetta äänestäjä kannattaa, jos kaikki tarjoavat samaa ideologiaa hieman eri pakkauksissa.
      Kaikkiin asioihin on tänä päivänä aina vain yksi mahdollinen ratkaisu, jonka taakse puolueet kiltisti asettuvat yrittämättäkään etsiä vaihtoehtoja.

      Liberaalit ja rasistitiset puolueet ajavat yhteiskuntaa aivan samaan suuntaan.
      Ensimmäiset vain kuvittelevat siten edesauttavansa sillä suvaitsevaisuutta, jälkimmäiset suvaitsemattomuutta.

      Kyseessä on pelkkä harhautus, jolla saadaan ihmiset keskittymään epäolennaiseen ja sulkemaan silmänsä tärkeiltä asioilta. Pikkuhiljaa ihmisten arvomailma muuttuu ja hän alkaa aidosti kannattaa niitä metodeita ja ideologiaa, joita tänään runnotaan väkisin läpi kun kerran vaihtoehtoja ei ole.
      Jos enemmistö äänestäjistä onnistutaan "käännyttämään" aidosti kansallissosialisteiksi - niin se on game over ...

      Toivon siis DiEM25:den moudostuvan oikeasti vaihtoehdoksi tälle "ei ole vaihtoehtoa" ajattelulle.

    • visitor59

      Kirjoitit:
      "Tai sitten ne maahanmuuttajat voidaan nähdä saman eliitin antamana aggression kohteena, ettei huomata eliitin kuppaavan Soteen itselleen HV-järjestelmällä koko kansan verotusoikeutta? "

      "Syyllisten" mustamaalaamisen ja ihmisten provosoinnin tarkoitus taitaa useimmiten olla juuri tarve kääntää huomio pois oikeasta syyllisestä. Nyt meille on annettu paljon vaihtoehtoisia "syyllisiä", joista kukin pääsee valitsemaan itselleen mieluisan. Vaikkapa seuraavista: Trump, Putin, Venäjä, pakolaiset, Islam, Assad, Erdogan, kreikkalaiset, romanit, Pohjois-Korea, Kiina, ISIS, työttömät, vanhukset jne. Listaa voisi jatkaa .....

      • narunjatkeena

        Näin on! Ja kun koittaa onkia tietoa, niin se sensuroidaan, mutta mielipiteitä voi jakaa vapaasti. Tästä tilanteesta kerroin RT:n taustoja aikaisemmin liittyen Royal Bank of Scotlandiin ja Hollantiin sekä Nordeaan, mutta tekstini antsaitsi tulla sensuroiduksi.

        http://yle.fi/uutiset/3-9542904?origin=rss

        Vanhin maininta exitistä Jyrki Kataisen suulla löytyi kesältä 2009 - yllättävää, kun Eurooppa-neuvostokin Lissabonin sopimuksella otti vallan vasta paljon myöhemmin. Katainen pystyi ennustamaan tulevaisuutta näinkin pitkälle, että mikä on Britanian kansanäänestyksen tulos tulee olemaan kahdeksan vuotta myöhemmin siinä samassa, kun Alexander Stubb vakuuttaa uskoneensa avioliiton kestävän viime aikaisten uutisten mukaan.

        Toinen uskoo avioliiton kestävän ja toinen tietää jo kahdeksan vuotta aikaisemmin tilanteen Englannin EU-erosta - molemmat kuitenkin samasta Suomen puolueesta, kokoomuksesta ja EU:n puolueesta - EPP:n jäseniä - ja ovat olleet luomassa vahvaa EU:n integrointia.

        Näin meitä viedään kuin pässejä narussa - ihan kummaltakin puolelta.


      • kenenkäsikirjoitus

        "Presidentti Donald Trumpin entinen turvallisuuspoliittinen avustaja Michael Flynn ei kertonut helmikuussa viranomaisille palkkioista, joita hän sai muun muassa Venäjän valtion rahoittamalta RT-televisioyhtiöltä.

        Tiedot käyvät ilmi asiakirjoista, jotka Valkoinen talo julkaisi lauantaina.

        Flynnin 31. maaliskuuta allekirjoittamassa varallisuusselvityksessä hän vahvistaa saaneensa puhujanpalkkioita RT:ltä, lentoyhtiö Volga-Dnepr Airlinesiltä ja tietoturvayhtiä Kaspersky Labilta."

        Kyllä tämä minusta on aika hurja maailmanpoliittinen huipputilanne - olkoonkin valmiiksi suunniteltuja askelmerkkejä vaikka...


    • visitor59

      Kirjoitit:
      "Näin on! Ja kun koittaa onkia tietoa, niin se sensuroidaan, mutta mielipiteitä voi jakaa vapaasti. Tästä tilanteesta kerroin RT:n taustoja aikaisemmin liittyen Royal Bank of Scotlandiin ja Hollantiin sekä Nordeaan, mutta tekstini antsaitsi tulla sensuroiduksi."

      Tuo sensurointi on uusi normaali. Kun se liittyy uutisiin, joista valtamedia on ensin repinyt kissankokoisia otsakkeita, niin se tarkoittaa useimmiten alkuperäisen jutun olleen pelkkää mielikuvituksen tuotetta. Esim CNN, WaPo ja NYT ovat viimeaikoina julkaisseet "jymyuutisia", jotka vaihtoehtoinen media on muutamassa tunnissa osoittanut perättömiksi. Tuossa vaiheessa valtamedia "unohtaa" jutun, eikä siitä saa enään muistuttaa edes keskustelupalstoilla ...
      Hyvä esimerkki oli Trumpin leimaaminen lähinnä naurettavaksi kun hän syytti Obaman hallinntoa laittomasta kuuntelusta. Heti kun tuli selväksi näin todella tapahtuneen juttu vaiettiin kuoliaaksi. Näin varmistetaan että suuri osa ihmisistä jää uskomaan sitä alkuperäistä "uutista".

      Tuossa Flynnin syyllistämisessä on vähän noitajahdin makua, niin kuin Obama-Clinton-Soros klikin muussakin toiminnassa nykyisin. Haastatteluista maksetaan ihan yleisesti palkkio ja esim. Flynnin haastattelut RT:ssä esitettiin usealle sadalle miljoonalle ihmiselle, joten ei se ainakaan salassa tapahtunut. Uutisen siitä teki vain se, että haastattelut teki RT, ei esim BBC tai Yle.
      Wikileaksin julkaisema "Vault 7" materiaali osoittaa ettei koko tuolla "Venäjä yhteys" ja "Venäjä hakkeroi" uutisoinnilla taida olla mitään yhteyttä todellisuuteen. Ilmankos sitten valtamedia ei ko. vuodosta uutisoi.

    • visitor59

      Tuosta paljon puhutusta Kolmannesta tiestä:
      Kuten noista aikaisemmista viesteistäkin näkee, niin siihen viittaavat niin Katainen kuin Urpilainen, mutta se esitetään kuin synonyyminä "Pohjoismaiselle hyvinvointivaltiolle" - eikä ideologian tavoitteita ja metodeita avata sen enempää.

      Huomasin Viron sosiaalidemokraattisen puolueen määrittäneen sen omaksi ideologiakseen ja myös määritelleen sen perustavoitteet ja käytettävät metodit:
      https://et.wikipedia.org/wiki/Kolmas_tee

      Tavoitteet:
      Tärkeimpänä pidetään työllisyyspolitiikkaa, työllisyyden maksimointia, julkisten kulujen säästöjä . Sosiaaliset investoinnit suunnataan perhe- ja työelämän YHDISTÄMISEEN ja koulutukseen.

      Ideat:
      - tasa-arvo
      - yrittäjyys
      - oikeuksien sitominen vastuuseen
      - paino työnteolla, työ on eettinen velvollisuus

      Keinot:
      - Tukien kiristäminen
      - motivointi matalapalkkaisiin töihin veronkevennyksillä
      - joustavampi työlainsäädäntö
      - eläkereformi ( eläkeiän nosto )
      - sosiaalipalveluiden yksityistäminen

      Noin siis Viron Sosiaalidemokraatit ....

      Itse en kyllä osaa nähdä tuossa "pohjoismaisen hyvinvointivaltion" arvoja, mutta elämmekin double speakin aikaa.

    • kiinanpresidentti

      Suomen kokoomus on Kolmannen tien politiikan edustaja (muiden ohella) ja Lissabonin sopimus määrittelee sen sosiaaliseksi markkinataloudeksi.

      Kokoomus on myös Putinin puolueen, Yhtenäinen Venäjä, sisarpuolue. Wikilinkin mukaan Putin on hakenut EPP-puolueen jäsenyyttä puolueelleen, joka EPP on Kolmanen tien politiikan ja EU:n perustajapuolue.

      Aikaisemmin tässä on lukenut, että Jyrki Katainen toimi neuvottelijana, mutta nykyään se sanotaan näin:

      "Puolue on tavoitellut Euroopan kansanpuolueen (EPP) jäsenyyttä. Elokuussa 2010 kokoomuksen Verkkouutiset kertoi, että kokoomus aikoo järjestää Yhtenäisen Venäjän kanssa seminaarin Helsingissä. Uutinen on kuitenkin myöhemmin poistettu Verkkouutisten sivuilta, mutta ....

      Yhtenäinen Venäjä on käynyt vuonna 2008 myös neuvotteluja jäsenyydestä kristillisdemokraattisen Centrist Democrat Internationalin kanssa.[33]

      Yhtenäisellä Venäjällä on yhteystoimisto Israelissa Kadiman kanssa tehdyn sopimuksen myötä.[34] Puolueella on myös strateginen yhteistyösopimus Kiinan kommunistisen puolueen kanssa.[35] Yhtenäinen Venäjä on keskustellut kiinalaisten kanssa kokemuksista yhden puolueen järjestelmästä ja talouspolitiikan johtamisesta.[36]"

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhtenäinen_Venäjä

      Yksipuoluejärjestelmähän on Lissabonin sopimuksenkin perusteella ihan selviö, mutta tämä yhteistyösopimus Kiinan kommunistisen puolueen kanssa on mielenkiintoinen yhdistettynä Kolmanteen tiehen talouspolitiikan johtamisessa. Tässä jälleen sitä väriä, jota edellä joku kaipasi.

      Ja näin ollen aukeaa tämänkin uutisen otsake ihan eri tavalla kuin jos ei tietäisi taustoja. Kiinan presidentti Suomessa - eli tässäkin asiassa Suomi nokiltaan ihan ensimmäisenä. Tietysti.

      "Niinistön ja Xin kohtaaminen on huipputärkeä - "Suomella on Kiinassa enemmän taloudellista riskiä ja mahdollisuuksia kuin muilla Euroopan mailla"

      Tiistai 4.4.2017

      Suomen entinen Kiinan suurlähettiläs Jari Gustafsson pitää Xi Jinpingin valtiovierailua poikkeuksellisena kunnianosoituksena."

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704042200097065_ul.shtml

      Tätä kautta on täysin todistettua, että tämän kansallissosialismin suunta on kommunismissa - kuten tietysti noista filosofiataustoistakin oli löydettävissä, mutta kuuluivatko ne edellä sensuroituihin juttuihin....

      Juu, visitor, tietoa tässä on joutunut roskakoriin, ei sensaatiomaisia uutisia. Tiedolla ei ole mitään merkitystä, vaan sillä, ettei kukaan viitsi sitä enää edes jakaa, kun näkee, että mikä kohtalo omalle tutkimustyölle suodaan.

      Sama koskee koulutuksen alasajoa ja yliopistojen muuttamista elinkeinoelämän rahoitettaviksi: voivat luoda sellaista kaupankäyntitiedettä joka alalle kuin itse haluavat myyntinsä edistämiseksi. Lääketieteessähän tämä varmasti on nyt jo pisimmälle vietyä kulutusta.

      Siellä edellä tuli tuo työn arvostaminen. Olen paljon puhunut ja vuosia linkittänyt Varsovan EPP-puolueen manifestia, jossa korostetaan elinikäistä työtä ja vastaavasti sitä, että elinikä on vain sen mittainen kuin on kyky tehdä työtä ja/tai opiskella. Tarkoittaa siis fyysistä ja henkistä kuntoa, jonka perusteella tuo elinikä määritellään. Tähänhän tarvitaan niin nykyisessä perustuslaissa oleva mahdollisuus perusoikeuksien rajoittamiseen (oikeus elämään) ja nyt myös lämmitelty keskustelunaihe eutanasiasta. Ihmiset eivät vain ymmärrä kokonaisuutta, että mihin tätä eutanasia-keskustelua mm. tarvitaan; tämä on se syy.

      • kummallinenjuttu

        Tuossa edellä puhut, visitor, EU:n uudesta diilistä, joka korjaisi EU:n valuviat? Kiitos suomen kielisestä linkistä! https://diem25.org/wp-content/uploads/2016/02/diem25_finnish_long.pdf

        Siinä edellä tekstissäsi taisi olla ensimmäisenä kohtana demokratian palauttaminen?

        Miksi juuri oltaisiin kaapattu valta diktatuuriksi ikään kuin ajankuluksi, ja nyt se sitten haluttaisiinkin jostakin syystä se palauttaa demokraattiseksi?! Jos on diktatuuri, on diktatuuri. Lähinnähän nuo kohdat on ajateltavissa tilannetiedotukseksi, että missä maailmassa tällä hetkellä elämme.

        Kirjoitat:

        "Pähkinänkuoressa suunnitelmassa halutaan mm :
        - poistaa EU:n epädemokraattiset elementit ja antaa päätäntävalta oikeasti äänestäjille
        - Vähentää tuloeroja maiden sisällä
        - Rajoittaa (paljon) pankkien ja finanssilaitosten valtaa
        - lisätä solidaarisuutta
        - turvata ihmisten perustarpeet
        - saada poliitikot vastuuseen päätöksistään
        jne."

        Tässä lukee, että elämme diktatuurissa ja eriarvoisessa asemassa, jossa ei ole huomioonottamista - solidaarisuutta -, ja pankeilla ja finanssilaitoksilla on meihin täysi valta. Perusoikeuksiamme voidaan rajoittaa - meillä ei siis ole edes turvattuja perustarpeita/perusoikeuksia tässä järjestelmässä. Ja todellisuudessa poliitikot eivät aiokaan kantaa vastuuta päätöksistä - ovat luoneet juuri tämän järjestelmän meille. Sen nimi on hallittu rakennemuutos.

        Niin, miksi he muuttaisivat sen nyt yhtäkkiä takaisinpäin?


    • visitor59

      Kirjoitat:
      "Juu, visitor, tietoa tässä on joutunut roskakoriin, ei sensaatiomaisia uutisia. Tiedolla ei ole mitään merkitystä, vaan sillä, ettei kukaan viitsi sitä enää edes jakaa, kun näkee, että mikä kohtalo omalle tutkimustyölle suodaan. "

      Niinpä, ja sitten on vielä tuo valitettavan yleiseksi käynyt:
      "Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena."

      Olisi todella kiinostavaa tietää, mitä "sääntöä" tuo minunkin viestini mahtoi rikkoa. O tempora, o mores ....

      • loiomaksikuvakseen

        No, ovat valinneet oikean puolen ja palvelevat petoa. Siitä saa valtaa. Meidän kohtalo on tulla syödyksi. Laittamastasi linkistä:

        "Brysselin byrokratia (ja sen yli 10 000 lobbaria)

        Sen iskujoukonomaiset komissaarit ja Troikka, jonka se muodosti yhdessä muista kansainvälisistä ja eurooppalaisista instituutioista poimittujen, ulkoparlamentaarisesti valittujen ”teknokraattien” avustuksella

        Vaikutusvaltainen Euroryhmä, jolla ei ole minkäänlaista laillista tai sopimuksellista perustaa

        Vastuistaan livistäneet pankkiirit, rahastonhoitajat ja uudelleenvoimistuneet oligarkit, jotka jatkuvasti halventavat massoja ja heidän organisoituja mielenilmauksiaan...".

        Euroryhmän toinen nimi on Jyrki Kataisen vuodesta 2006 vetämä EcoFin -järjestelmä. Se oli alunperin EPP-puolueen luomus, mutta Lissabonin sopimuksella siirrettiin osaksi EU-järjestelmää.

        EcoFin -järjestelmän on perustanut Sauli Niinistö vuonna 1999 - EPP-puolueen kunniapuheenjohtaja.

        Se kokousti/kokoustaa kaikkien EU-jäsenmaiden valtiovarainministerit ja ilman tällaista järjestelmää tuskin olisi saatu aikaiseksi pankkikriisiä ja EU:n jäsenmaiden budjetteja alijäämille niin, että Kreikkakin - joka on vuosituhannet selvinnyt - tarvitsi yht äkkiä meidän apua.


      • suomalaisetasialla
        loiomaksikuvakseen kirjoitti:

        No, ovat valinneet oikean puolen ja palvelevat petoa. Siitä saa valtaa. Meidän kohtalo on tulla syödyksi. Laittamastasi linkistä:

        "Brysselin byrokratia (ja sen yli 10 000 lobbaria)

        Sen iskujoukonomaiset komissaarit ja Troikka, jonka se muodosti yhdessä muista kansainvälisistä ja eurooppalaisista instituutioista poimittujen, ulkoparlamentaarisesti valittujen ”teknokraattien” avustuksella

        Vaikutusvaltainen Euroryhmä, jolla ei ole minkäänlaista laillista tai sopimuksellista perustaa

        Vastuistaan livistäneet pankkiirit, rahastonhoitajat ja uudelleenvoimistuneet oligarkit, jotka jatkuvasti halventavat massoja ja heidän organisoituja mielenilmauksiaan...".

        Euroryhmän toinen nimi on Jyrki Kataisen vuodesta 2006 vetämä EcoFin -järjestelmä. Se oli alunperin EPP-puolueen luomus, mutta Lissabonin sopimuksella siirrettiin osaksi EU-järjestelmää.

        EcoFin -järjestelmän on perustanut Sauli Niinistö vuonna 1999 - EPP-puolueen kunniapuheenjohtaja.

        Se kokousti/kokoustaa kaikkien EU-jäsenmaiden valtiovarainministerit ja ilman tällaista järjestelmää tuskin olisi saatu aikaiseksi pankkikriisiä ja EU:n jäsenmaiden budjetteja alijäämille niin, että Kreikkakin - joka on vuosituhannet selvinnyt - tarvitsi yht äkkiä meidän apua.

        Ja ei ainoastaan Jyrki Katainen tai Sauli niinistö - muistakaa, että tuo Toikka muodostui nimenomaan myös suomalaisesta Olli Rehnistä, joka kiersi jäsenmaita yksityistämään. Eikö se ollut se vaatimus Kreikalle?


      • troikotitroikoti
        suomalaisetasialla kirjoitti:

        Ja ei ainoastaan Jyrki Katainen tai Sauli niinistö - muistakaa, että tuo Toikka muodostui nimenomaan myös suomalaisesta Olli Rehnistä, joka kiersi jäsenmaita yksityistämään. Eikö se ollut se vaatimus Kreikalle?

        Anteeksi, siis tietysti Troikka - kirjoitusvirhe. Sanan alkuperä löytyy Venäjältä.


    • visitor59

      Kirjoitat:
      "Niin, miksi he muuttaisivat sen nyt yhtäkkiä takaisinpäin? "

      Tuo DiEM25 ei ole lähtöisin Brüsselin eliitiltä, sen taustahahmona on se entinen Kreikan talousministeri Varoufakis, joka neuvotteli EU.n ja Troikan kanssa Kreikan veloista eikä halunnut hyväksyä 3. tukipakettia. Eliitti inhosi häntä ja lopulta Alexis Tsipras pakotettiin vaihtamaan neuvottelijaa.

      DiEM25 on periaatteessa idea demokraattisesti tapahtuvasta vastavallankaappauksesta, jossa valtaa Brüsseliin keskittämisen sijaan alettaisiin hajauttaa takaisin jäsenmaihin.
      Lisäksi tavoitteisiin kuuluu mm.päästä eroon ilman vaaleja valituista EU:n elimistä ja päättäjistä.
      Se NewDeal tarkoittaa luopumista Kolmannesta tiestä (Lissabonin sopimuksesta) ja pyrkii EU:n jäsenvaltioiden omaehtoiseen yhteistoimintaan - jokainen oman halunsa mukaisessa laajuudessa.

      • vainyksimieli

        Tarkoittaa luopumista, kirjoitat.... Kyllä minä ymmärsin, että ei ole Brysseli-lähtöistä, mutta kun Brysselin diktatuuri määrää marssitahdin, niin eivät he nyt kaipaa demokratiaa, koska juuri muuttivat EU:n diktatuuriksi, joten muutos ei ole mahdollinen, koska ei ole demokratiaa. Diktatuurilla ei ole edes oppositiota. Mutta kyllähän tietysti puhua voi.


    • visitor59

      Jatkoa edelliseen:

      Ymmärrän ihan hyvin, että DiEM25:n mahdollisuudet tarvittavan kansanliikkeen käynnistämiseksi ovat häviävän pienet - nykyisin kuitenkin pienetkin toivon pilkahdukset ovat kortilla. Ainakin tuosta näkee sen ettemme ole ainoita, jotka näitä asioita tuskailevat.

      • eipystymuuttumaan

        Niinpä! Huoli on monella, mutta se mitä live-elämässä konkreettisesti näkyy ruohonjuuritasolla, niin jokainen ahnehtii vain omaansa ja tietysti mahdollisimman paljon ja äkkiä ja lisää, vaikka jo olisi miten paljon ennestään. Nyt ollaan ahneuden ytimessä ja ihmiset vie ruuankin vaikka lasten suusta - sellaisenkin mitä eivät itse tarvitse. Maailma on totaalisesti seonnut, josta puuttuu kaikki tolkun häiväkin. Ainoa mikä tässä on järkevää, on hävittää koko ihminen.


    • visitor59

      Kirjoitat:
      "Tätä kautta on täysin todistettua, että tämän kansallissosialismin suunta on kommunismissa"

      Tavallaan, mutta lähinnä kommunismin irvikuvassa. Eihän nyt ole tarkoitus päästä mihinkään yhteisomistukseen, luokattomaan yhteiskuntaan ja tasa-arvoon, kuten Marx sitä hahmotteli - vaan tilanteeseen, jossa pieni eliitti omistaa kaiken ja kyykyttää kaikkia muita miten haluaa.
      Lähinnä sitä kuvaa sanonta: "voitot yksityistetään ja tappiot kansallistetaan".

      Kun valta keskitetään ensin massiiviselle keskushallinnolle jonka toimia ohjaa lobbarit, niin tulos on katastrofi tavallisille ihmisille.Riippumatta siitä onko sitten kyseessä kommunismi, sosialismi vai kapitalismi.

      Neuvostoliiton hajottua esim. Venäjä siirtyi Jeltsinin luotaamana suoraan surkeasta kommunismista ryöstö-kapitalismiin - Tavalliselle venäläiselle se oli ojasta alikkoon kokemus. Nykyisin Venäjä on kapitalistisempi maa kuin yksikään EU maa. Vaikka Oligarkkien valtaa on yleisesti rajattu ( josta juontaa Putinin kansansuosio ) - niin vastaavasti eliitin ytimen valta on keskusjohtoisuuden vuoksi vain kasvanut.
      Venäjänkään tilanne ei siis ole ruusuinen , mutta EU:ssa keskus- ja muut pankit sekä suur-yritykset omaavat paljon suuremman vallan kuin siellä. Vielä 10-15 vuotta sitten venäläiset yleisesti toivoivat lähntymistä EU:hun, nykyisin tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi - EU:sta halutaan pysyä niin kaukana kuin mahdollista.

      Tuolla edellisellä yritin siis sanoa, että ongelma on se vallan täydellinen keskittäminen, ei niinkään se mihin ideologiaan vedoten se tehdään.

      • muuttekeetyön

        Kirjoitat:

        "Tavallaan, mutta lähinnä kommunismin irvikuvassa. Eihän nyt ole tarkoitus päästä mihinkään yhteisomistukseen, luokattomaan yhteiskuntaan ja tasa-arvoon, kuten Marx sitä hahmotteli - vaan tilanteeseen, jossa pieni eliitti omistaa kaiken ja kyykyttää kaikkia muita miten haluaa.
        Lähinnä sitä kuvaa sanonta: "voitot yksityistetään ja tappiot kansallistetaan"."

        Ethän sinä voi kesken matkaa tietää päämäärää, jos et kuulu sisäpiiriin, joka junailee kuvioita?!

        Päämäärä löytyy valmiuslaista.


    • visitor59

      Kirjoitatat:
      Laittamastasi linkistä:
      "Brysselin byrokratia (ja sen yli 10 000 lobbaria) .... " jne.

      ja

      "Euroryhmän toinen nimi on Jyrki Kataisen vuodesta 2006 vetämä EcoFin -järjestelmä. Se oli alunperin EPP-puolueen luomus, mutta Lissabonin sopimuksella siirrettiin osaksi EU-järjestelmää. "

      Niinpä ! Mutta moniko liike tai puolue nostaa noita epäkohtia esiin ?
      Tuo DiEM25 on siinä positiivinen poikkeus säännöstä.
      Heidän manifestinsa nostaa esille samat epäkohdat, joista olet itsekin kirjoittanut - tosin jättävät mainitsematta syylliset nimeltä ....
      Sääli ettei sitä New Dealia ole saatavilla suomeksi, siinä on esitetty yksityiskohtaiset suunnitelmat sille miten kukin tavoitteista voidaan saavuttaa, mikäli liikkeelle löytyy laaja kannatus.

      • isoveliosaa

        Minun motiivi ei ole ottaa epäkohtia esiin, koska en tiedä, että mikä on edes epäkohta - en siis tiedä, että mikä on onni ja mikä onnettomuus tulevaisuutta ajatellen. Mutta otan esiin prosessia ja tapaa miten tämä kaikki tehdään ja sitä, että mikä on mikä - edellä nyt Suomen asema tämän luomisessa ja siinä EcoFin -järjestelmä. Ja viimeisinhän hämmästys minulla oli että rinnakkain on kulkenut täysin kaksi EU-järjestelmää - jota kyllä jossakin vaiheessa ihmettelinkin, jotka vasta Lissabonin sopimuksessa yhdistyvät diktatuuriksi. Siinä oli juuri ja myös tuo hegeliläinen taktiikka luojilleen - aina meni samaan paikkaan.


    • ihmisongelma

      Näissä aatteissa näen vain yhden ratkaisevan epäkohdan: ihmisen. Eteenpäin päästään tästä vain kahdella tavalla A) poistetaan sähkö ja B) viedään ihmisiltä puhekyky.

      • ideologiaopetusta

        Olipa siinä taas mielenkiintoinen sääntöjen vastaisuus.


    • enlinkitä

      Minä ihmettelen nyt sitä kohtaa tässä pelissä, jonka nimi on Arabiemiraatit, koska sinne palkkautui Suomesta puolustusvoimien toiseksi korkein armeijakomentaja, Markku Koli, vuonna 2011. Tilanne aiheutti suurta hämmästystä. Nyt Putinin lähipiiri ja Trumpin vastaava olisivat yhteydessä keskenään, ja tämä yhteys liitetään Arabiemiraattien prinssiin myös. Onko tässä nyt jokin punainen lanka? Linkkejä löytyy.

    • finlantix

      Hyvää vauhtia mennään kohti...

    • historianhavinaa

      Edellä poistettiin Trumpin massiivinen ohjusisku-uutinen. Lukekaa äkkiä. Lähtee taas kuin ohjus.

      Minulla on tallella joulukuussa 17. päivä, vuonna 2012 päivätty MTV3:n uutinen siitä, kun Suomi lähettää 55 hengen ryhmän Syyriaan torjumaan kemiallista sodankäyntiä pipetein ja purkein. Neljä kuukautta myöhemmin takeltelee Obama kemiallisen hyökkäyksen - oliko vai ei?! - vastatoimien kanssa 30.4.2013 päivätyssä Verkkouutisten uutisessa, ettei vastatoimiin voi ryhtyä, koska jos on jotakin, niin syyllisestä ei ole varmuutta. Trump toimi heti, niin ei jäänyt ihmettelylle, eikä suomiryhmille aikaa.

      Tämä ketjuhan tarvitsee yhden kokonaisen moderaattorin työn. Olisikohan aika vaihtaa kanavaa?! Onko ehdotuksia?

      • lentokoneilmasta

        Tää vasta on tulenarkaa kamaa - eihän tuo ollut mitään: joulukuussa 2012 uutisoitiin Suomen lähettävän Syyriaan 55 hengen laboratorioryhmän torjumaan kemiallista sodankäyntiä. Pari kuukautta myöhemmin Obama empi/ei tehnyt mitään, vaikka epäiltiin kemiallisia aseita käytetyn. Tästä pari kuukauden kuluttua tapahtui Syyriassa ensimmäinen kemiallinen isku. Muutaman kuukauden kuluttua vastaavasti tästä Suomi lupasi olla mukana hävittämässä Syyrian kemiallisia aseita. Nyt SK:ssa puhutaan tästä kemiallisten aseiden iskusta Ukrainan matkustajakone (BUK) ohjusiskun yhteydessä, eli lähteekö Suomesta nyt Hollantiin uusi tutkijaryhmä kertomaan myös kemiallisista aseista?


      • kukasyyllinen

      • mihinvedetäänraja

        Onko omaa kansaa vastaan muka tehdyllä kaasuiskulla mitään muuta kuin propaganda-arvo?

        Yhdysvaltalaisviranomainen AP:lle: Venäjä tiesi etukäteen kemiallisten aseiden käytöstä

        http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704102200100711_ul.shtml

        Minä en usko edes, että on olemassa sellaista maata nimeltä kuin Syyria.


    • uudethologrammit

      Johan pomppas:

      "Helsinkiin suunnitellaan voitonpäivän marssia - asialla hiljattain perustettu suomalais-venäläinen yhdistys"

      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/helsinkiin-suunnitellaan-voitonpaivan-marssia-asialla-hiljattain-perustettu-suomalais-venalainen-yhdistys/759097/

      Ja anonyymi sijoittaminen - hallintarekisterikin - meni läpi vai?

      Juu, mutta ei voisi vähemmän kiinnostaa - voi jäädä nuo voitot todella lyhytaikaiseksi.

      http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/avaruus/2013-12-12/Tutkimus-vahvistaa-maailmankaikkeus-on-hologrammi-3316769.html

    • voimeitä

      Olen pöyristynyt - Jyrki Katainen on valehdellut saaneensa vaaliavustusta, vaikka ei ole saanutkaan.

      wikipedia tietää:

      Katainen täydensi muiden puolueiden puheenjohtajien tavoin ilmoitustaan 16. toukokuuta 2008, lisäten että hän sai 29 700 euroa tukea Kansalliselta Kokoomukselta, ja että "Kansallinen Kokoomus on saanut tukea Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä 10 000 euroa ja Helsingin Mekaanikontalo Oy:ltä 10 000 euroa. Osa näistä varoista on käytetty kampanjaani."[44] MTV3 kertoi 15. kesäkuuta 2009 saaneensa haltuun Kehittyvien maakuntien Suomen tilikirjat, jotka paljastavat ettei Katainen saanut yhdistykseltä ollenkaan vaaliavustusta.[47] Kokoomuksen hallintopäällikkö Jarmo Pekkala vahvisti myös, ettei tukea ollut koskaan tullut puolueen tilille.[47]

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Jyrki_Katainen

      Mutta Ahti Vilppulan avustus oli totta, vai?

    • sätkyukkoja

      “YKSI tutkittu rahoituskuvio liittyy liikemies Ahti Vilppulan Helsingin Mekaanikontalo -yhtiöön.

      Veroparatiisitaustaisen Mekaanikontalon on paljastettu rahoittaneen muun muassa Sauli Niinistön (kok) presidentinvaalikampanjaa 2006. Eduskuntavaaleissa 2007 yhtiö tuki Jyrki Kataista (kok), Jyri Häkämiestä (kok) ja Paula Lehtomäkeä (kesk).

      Poliisi epäilee, että Kajo olisi saanut Mekaanikontalosta lähes 200 000 euron lainat, jotka naamioitiin hänen vaimonsa veloiksi.

      Vilppula kertoi poliisille, että hän oli myös myynyt Kajon perheelle yhden Ferrari-auton.

      – Kajot olivat ostaneet hiljattain asunnon Nizzasta, ja he halusivat sitten ostaa tämän minun Ferrarin ja viedä sen sinne Ranskaan. Tarkkaa kauppahintaa en muista, mutta muistelen sen olevan jotain 150 000 euron luokkaa.

      JUHA Kajo ilmoitti itse poliisin kuulustelussa ammatikseen koti-isä ja sanoi, ettei ole 1990-luvun alun jälkeen ollut mukana liike-elämässä.“

      http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001025777.html?nomobile=2

      Kyllähän tässä tarvitaan melkoinen määrä räminää ja kolinaa kansalaisille, että saadaan tämä sonta vähin äänin lakaistua pöytälaatikoihin ja arkistoitua siististi historiankirjoituksiin. Muistan iltapäivälehden otsikon vuodelta 2007: Näin ostimme hallituksen.

    • Mihin-tällä

      mustamaalauksella ja mihinkään liittymättömällä valehtelulla pyritään?

      Kataisen aseman se ei vaikuta mitään.

      Jos hän komission jälkeen palaa Suomeen, hänet punnitaan vaaleissa, ei EU-vihaajien valeissa.

      • vääräänpuolueeseenkuuluu

        Tieto on realismia, ei vihaa - viha tulee sitten vasta sen jälkeen, että mitä mieltä on tiedoista ja faktoista. Se on tunnetila, jos et tiennyt.

        Minä en vihaa EU:ta, mutta inhoan kyllä valehtelua ja sitä demokratialässytystä, jota tuosta jättimäisestä instanssista pidetään, joka todellisuudessa on yksityisen sijoitusrahan lobbausbisnes ja varmasti paljon muutakin epämiellyttävää.

        Hyvänä esimerkkinä on tuo Donal Tuskin tapaus, joka hävisi vaaleissa puolan pääministeripaikan, mutta siitä huolimatta saa jatkaa Eurooppa-neuvoston puheenjohtajana ihan niin kuin vain siviilihenkilönä, vaikka Eurooppa-neuvosto paikka kuuluisi tietysti Puolan pääministerille.


      • päiväntunnussana

    • uratetenevät

      No onpas tosi karmeaa - totta vieköön? Mutta että Jyrki Katainen vei voiton Alexander Stubbilta - en ikinä edes unissani kuvitellut, että hän olisi ollut varteenotettava kilpailija Kataiselle komissioon. Hän oli sentään Romano Prodin poliittinen neuvonantaja ja Prodihan kärähti KGB:n miehenä. Olisiko sillä ollut jotakin tekemistä. Mutta - totta - kuten hän kirjassaan sanookin, ettei hän ole Suomen poltiikasta, vaan sen ulkopuolelta, ja onko hän lopulta oikea suomalainen ollenkaan, voidaan kysyä.

      Alunperinhän hän tuli eduskuntavaalien ulkopuoleltakin Kanerva konkelolla ulkoministeriksi Kataisen valitsemana, kun Katainen oli pääministeri. Miksi hän ajatteli edes, että tuo joka hänet valitsi, olisi antanut oman palkkiovirkansa hänelle? Ei oikein kuulosta loogiselta, mutta EU-meriittiä löytyy kyllä, se on totta.

      Kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja pääministeri Alexander Stubb (kok.) paljastaa tänään julkaistussa kirjassaan Alex uskoneensa, että hänestä tulee EU-komissaari Jyrki Kataisen sijaan.

      Alexander Stubb:

      "Sanotaan se nyt ensimmäistä kertaa suoraan: luulin, että minusta tulee Suomen EU-komissaari vuonna 2014.

      Olin työskennellyt komissiossa virkamiehenä. Olin ollut meppinä. Olin työskennellyt Suomen EU-edustustossa. Olin ollut Suomen ulko-, ulkomaankauppa- ja eurooppaministeri sekä eduskuntavaalien ääniharava. Minulla oli väitöskirja Euroopan integraatiosta. Olin opettanut EU:ta Bruggessä. Kielitaito, kiinnostukset, kansainvälinen verkosto, kokemus – kaikki EU-palaset kohdillaan", Stubb listaa Karo Hämäläisen kanssa kirjoittamassaan kirjassa.

      "Olin varma, että tuolla cv:llä komissiosta irtoaisi myös painava salkku."

      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/stubb_komissaari-69271

      Jotenkin outoa, ettei hän - vaikka me muut kyllä - tiesimme jo hyvissä ajoin Junckerin valinneen Kataisen, ja oli ihan erikseen vielä uutinen, että portugalin Jose Manuel Barroso sanoi jättävänsä hänelle myös tehtävänsä, paperinsa, vai miten se nyt sanatarkasti menikään.

      Ja - tulin just lukeneeksi - että Ilkka Salmi (Anne Holmlundin, sisäministeriajalta erityisavustaja, sittemmin Supon päällikkö) on nyt komission turvallisuusjohtajana.

      • vaihtotapahtui

        Korjaus - Katainen ei tehnyt sitä edes pääministerinä, hän teki sen puoluejohtajana. Aika erikoinen juttu.

        1.4.008:

        Kokoomus valitsi tiistaina potkut saaneen Ilkka Kanervan tilalle uudeksi ulkoministeriksi Alexander Stubbin.

        http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001561820.html


      • stubbvihjailee

        Hahaa, nyt mä vasta tajusin. Stubb kirjoittaa:

        "Stubb kertoo valmistautuneensa perheensä kanssa jo komissaarin paikkaan. Hänen aikomuksenaan oli asettua ehdolle kevään 2014 Euroopan parlamenttivaaleissa, minkä jälkeen hänen keräämänsä äänisaalis oikeuttaisi vielä vahvemmin komissaarin paikkaan."

        Komissaareja ei valita komissioon minkään parlamenttivaalin tai parlamentin kautta, joka koostuu maiden mepeistä, ja jotka valitaan kyllä demokraattisesti.

        Komissioon Kataisen valitsi Juncker. Ja EPP puolue valitsee ylipäätään kenet se haluaa.

        Tämä oikeus on annettu heille Lissabonin sopimuksella, ja se otettiin näkyvästi käyttöön siinä vaiheessa kun Junker valitsi Kataisen. Kyseessä on diktatuuri, ei demokratia. Tämä on fakta - ei mustamaalaus- tai vihamielipide.

        Kataisella ei ollut yhtään vastaehdokasta, mutta mepit saivat kyllä äänestää, että tykkäsivätkö he vai eivätkö tykänneet Kataisesta.


    • UnionFan

      Lykkäät pötyä asiaa lainkaan tuntematta.

      Komissaarin nimeää yleensä jäsenmaan hallitus. Suomessa hänet asettaa suurin hallituspuolue eli käytännössä sen puheenjohtaja. Nyt Katainen asetti itsensä. Siihen ei ole kellään nokan koputtamista.

      Komissaarit on hyväksyttävä EU- parlamentin kuulemisessa. Hylkäys on harvinaista.

      "Tämä on fakta - ei mustamaalaus- tai vihamielipide. "

      Kyse on EU-vihaajalle tyypillisestä valehtelusta.

    • tuttutapaus

      Venäjä-trollin ketjussa. Tuntuuko ajatus oudolta?

      Nimittäin Putin kertoi jokin aika sitten - on ketjussa myös uutislinkki - että hän on luopunut nyt Big-Eurooppa haaveestaan siirtää Venäjän länsiraja Antlantille.

      Se liittyi siis tähän, kun Putin haki puolueelleen Yhtenäinen Venäjä EPP-puolueen jäsenyyttä ja EU:ssa tehtiin päästös, että äänestyksissä äänet jakautuvat kansalaisten pääluvun mukaan. Arvatkaapa, kuka olisi saanut läpi kaikki päätökset?

      Hän ei halua faktoja, hän haluaa provosoita.

      • väännöshäntuoon

        No, on hän aika hyväkin...

        "yleensä ..... jäsenmaan hallitus... Katainen asetti itsensä... siihen ei ole kellään nokan koputtamista...

        Komissaarit on hyväksyttävä EU- parlamentin kuulemisessa. Hylkäys on harvinaista."

        Mielenkiintoiset vaalit, joissa yleensä nimitetään ja tavallisesti valitaan, mutta Katainen ei asettanut itse itseään, kyllä siihen Juncker tarvittiin, ja EPP-puolue tietysti, heh.

        Täsmälleen samanlainen parlamentti hyväksyntä toimii Pohjois-Koreassa.


    • Lykkäät-taas-pötyä

      "Mielenkiintoiset vaalit, joissa yleensä nimitetään ja tavallisesti valitaan, mutta Katainen ei asettanut itse itseään, kyllä siihen Juncker tarvittiin, ja EPP-puolue tietysti, heh."

      Turhaan toistat valeita. Kukin jäsenmaa nimeää komissaarinsa. Suomessa sen tekee pääministeri , tässä tapauksessa Katainen hallituksen siunatessa.

      Juncker on korkein virkamies, mutta ei aseta komissaareja. EPP-puolue käsittelee asiaa parlamentissa, mutta ei yksin ratkaise.

      Viittaus P-Koreaan osoittaa samaa asiantuntemattomuutta kuin kaikki muukin. EU-parlamentti voi hylätä komissaariehdokkaan, kuten on tapahtunut.

      Ahkerinkaan valeiden toisto ei tee niistä tosia.

      • syvennetään

        Eikä sinun provosointisi. Minkä ikäinen olet? Mikä on kielitaitosi ja koulutuksesi? Missä ammatissa toimit? Olet mielenkiintoinen tapaus - siksi kysyn.

        (Periaatteessa olen väsynyt jo aiheeseen, koska Alex Stubb antoi viimeisen palikan, jonka Cameron Briteistä aloitti, ja oikeastaan kaikki muu nyt on merkityksetöntä vääntö itse idean kannalta.)

        Cameronin idea oli siis se, että jos demokratiaa ei palauteta, niin Britania eroaa EU:sta.


      • enjaksavääntää

        Se on siis edellä olevan lehtiuutislinkin tässä kohdassa:

        "Kesällä 2013 kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Jyrki Katainen oli yhden keskustelun sivulauseessa sanonut Stubbille, että heidän intressinsä kansainvälisissä asioissa saattaisivat jossain vaiheessa olla ristiriidassa. Stubb ei silloin miettinyt asiaa sen tarkemmin."


      • huohväsynyt

        No, niin jo, mutta tämäkin on vain välipysäkki, ei elämää suurempaa, eikä sen 13 vuotta kok. meppinä toimineen poliitikonkaan lausunto siinä artikkelissa Kokoomuksella on korvat punaisena, ollut vieläkään se koko totuus.... Mutta se on jo niin vaikeaa matematiikkaa, että sinun tason provosoinnilla siitä ei kannata edes puhua. Tunnetusti en edes ole keskustelija - laitan vain asioita ylös.


    • Toistat-valeita

      EU-vihaaja: "Cameronin idea oli siis se, että jos demokratiaa ei palauteta, niin Britania eroaa EU:sta. "

      Ei ollut. Hän halusi Brexit-äänestyksen varmana siitä, että brittien enemmistö haluaa pysyä EU:ssa.
      Toisin kävi. Nyt itkevät ja maksavat.

    • suomiuusiksi

      Sinä siellä edellä puhut Brexitistä Cameronin yhteydessä - tuo mistä minä puhun - ei kukaan osannut silloin edes vielä ääntää sellaista, että joku olisi exit, mutta - show what - todennäköisesti kaikki pelaavat kuitenkin vain samaa peliä. Kyse oli Lissabonin sopimuksen voimaanastumisesta, joka muutti melkoisesti kaiken.

      Olen aina niin tykännyt tästä Jyrki Kataisen puheesta, joka löytyy valtioneuvostosta, joten laitan sen eteenpäin teidänkin luettavaksi.

      Oikeudenmukaisuuden henkeä vaalitaan

      Neljäntenä linjavalintana hallituksella on reiluuden ja oikeudenmukaisuuden hengen vahvistaminen. Osana talouden tasapainotusta hallitus pitää huolen siitä, että sopeutustoimet toteutetaan oikeudenmukaisella tavalla. On aivan oikein, että suuren sopeutustaakan edessä kaikki joutuvat kantamaan oman osansa, kukin kykynsä mukaan.

      Suomalaisen yhteiskunnan eheys on sosiaalista pääomaa, jolla on valtavan suuri arvo. Kyse on esimerkiksi luottamuksesta toisiin suomalaisiin ja yhteisiin instituutioihin. Tällaisina hetkinä, kun hyvinvointiyhteiskunnan pelastaminen edellyttää rankkoja ja päättäväisiä toimia, on vaalittava tätä eheyttä. On toimittava siten, että suomalaiset voisivat tuntea, että me olemme kaikki samassa veneessä ja huomioimme toisemme.

      Kohtuutta ja tolkkua ei voida yksin budjettipäätöksillä säätää, mutta talousratkaisuilla on oma merkittävä roolinsa. Samassa veneessä olemisen tunne vaatii sitä, että heikoimmista pidetään huolta ja että vastuuta kannetaan kykyjen mukaan. Toisaalta se edellyttää, että ahkeruudesta tai onnistumisista ei kanneta kaunaa eikä sitä halveksita. Samaan veneeseen mahtuu vain toisiaan arvostavia ja toisistaan välittäviä ihmisiä.

      Tämän vuoksi hallitus on tehnyt valinnan, että viiden miljardin euron sopeutuksesta huolimatta perusturvaetuuksia ei leikata. Kaikkein heikoimmassa asemassa olevista pidetään huolta vaikeinakin aikoina. Verotuksen osalta oikeudenmukaisuuden henkeä vaalitaan muun muassa perimällä kaikkein suurituloisimmilta suomalaisilta määräaikaisesti hieman suurempaa tuloveroa.

      Uusi maa

      Kehysriihen sopeutuspäätökset koskettavat kaikkia suomalaisia. Sellaisia menosäästöjä tai veronkorotuksia ei valitettavasti olekaan, etteivätkö ne joitakin koskettaisi. Kipeiltäkin tuntuvia sopeutustoimia tehdään kuitenkin siksi, että voimme turvata hyvinvointiyhteiskunnan laadukkaine palveluineen ja tulonsiirtoineen myös tuleville sukupolville.

      Väestön ikääntyminen ja huoltosuhteen heikkeneminen muuttavat Suomea perusteellisesti. Tulevien 20 vuoden aikana Suomesta tulee aivan uusi maa. Tämä muutos on esimerkiksi hyvinvointipalveluiden suhteen valtava haaste, mutta se on samalla suuri mahdollisuus uudistaa Suomea.

      Tärkeintä on ymmärtää, että tulevat vuosikymmenet edellyttävät suuriakin muutoksia. Hyvinvointiyhteiskunta voidaan kyllä turvata, kunhan uskallamme uudistua. Monien silmissä nämä muutokset tuntuvat vaikeilta, pelottaviltakin. Kaikkein pelottavin näkymä on kuitenkin se, jos emme uudistuisi. Se olisi taantumisen, velkaantumisen ja hyvinvointiyhteiskunnan rapautumisen harmaa tie. Sellaisen tien päässä olevaa Suomea kukaan meistä ei halua.

      http://valtioneuvosto.fi/puheet?oid=355360

      • maanmuokkaus

        Puhe on siis vuodelta 2011 ja valtioneuvostossa on katsottu aiheelliseksi sensuroida linkin takana oleva puhe, mutta otin sen ylös.

        Tämä kohta:

        "Tulevien 20 vuoden aikana Suomesta tulee aivan uusi maa."

        Ihan pokkana pääministeri heittelee tällaisia puheita ja tehdään jättimäisiä strategioita, jotka maksavat miljardeja, mutta suomalaisille ei ole missään vaiheessa - meille maksajille - selvitetä, että mikä tämä uusi maa nyt sitten on?!

        Ketä kiinnosti? Sinuako? Oletko kysynyt asiasta äänetämältäsi kansanedustajalta? Tiesitkö tällaisesta?

        Ei ole mikään ihme, että maassa voidaan tehdä ihan mitä vaan, kun kansa on niin vitun tyhmää.


    • selvisihänse

      Kataisen puhe Valtioneuvoston arkistosta on sensuroitu sen vuoksi, koska aikaisemmin tuon puheen loppuosa kuului näin, joten se oli kohdennettu vain fiksuille suomalaisille. Piti sensuroida.

      Kataisen versio 1.:

      "Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta rakentuu työnteolle ja yrittämiselle, sivistykselle, suvaitsevaisuudelle ja välittämiselle.

      Uskon, että fiksut suomalaiset arvostavat tätä suomalaista vastuunkannon perinnettä.
      Vahvistetaan reiluuden, yhteenkuuluvaisuuden ja oikeudenmukaisuuden henkeä.
      Neljäntenä linjavalintana hallituksella on reiluuden ja oikeudenmukaisuuden hengen vahvistaminen.

      Väestön ikääntyminen ja huoltosuhteen heikkeneminen muuttavat Suomea perusteellisesti. Tulevien 20 vuoden aikana Suomesta tulee aivan uusi maa. Tämä muutos on esimerkiksi hyvinvointipalveluiden suhteen valtava haaste, mutta se on samalla suuri mahdollisuus uudistaa Suomea."

      • kansanmurha

        Tuolloin keväällä 2011 oli uutisissa, että vanhusten laitoshoito lopetetaan kokonaan. Eräs suomalainen ikäihminen, kun puhuin siitä, sanoi, etteihän se voi olla totta, että olen käsittänyt väärin, ettei Suomi voi suomalaisille kansalaisilleen niin tehdä.

        Mutta erässä artikkelissa Katainen lupasi kuitenkin tasa-arvon terveydessä, ja tältä se näyttää:

        "Lea on yrittänyt saada Helsingissä asuvaa 95-vuotiasta äitiään palvelukotiin tuloksetta.

        - Tämä systeemi on ihan hirveä. Näkö- ja liikuntavammaista, sosiaalista ihmistä pidetään yksinään omassa kodissaan vankina, Lea sanoo vihaisena.

        Lean äiti on muistisairas ja lähes sokea. Toisella silmällä hän ei näe lainkaan ja toisessa silmässä näkö on hyvin heikko. Hänellä on virtsanpidätysongelmia, hän tarvitsee rollaattoria liikkumiseen ja on saanut useita aivoinfarkteja ja -verenvuotoja.

        Liian hyväkuntoinen hoitoon

        Lea sai äitinsä pitkän odotuksen jälkeen kuntoutus- ja arviointijaksolle, jossa päätetään, onko vanhuksella tarvetta ympärivuorokautiseen hoivaan. Lean äiti katsottiin liian hyväkuntoiseksi palvelukotiin."

        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710052200436584_u0.shtml

        Tämän ne suunnittelivat ja tämän he tekivät kansan hiljaisella hyväksynnällä.


      • sotaorjat
        kansanmurha kirjoitti:

        Tuolloin keväällä 2011 oli uutisissa, että vanhusten laitoshoito lopetetaan kokonaan. Eräs suomalainen ikäihminen, kun puhuin siitä, sanoi, etteihän se voi olla totta, että olen käsittänyt väärin, ettei Suomi voi suomalaisille kansalaisilleen niin tehdä.

        Mutta erässä artikkelissa Katainen lupasi kuitenkin tasa-arvon terveydessä, ja tältä se näyttää:

        "Lea on yrittänyt saada Helsingissä asuvaa 95-vuotiasta äitiään palvelukotiin tuloksetta.

        - Tämä systeemi on ihan hirveä. Näkö- ja liikuntavammaista, sosiaalista ihmistä pidetään yksinään omassa kodissaan vankina, Lea sanoo vihaisena.

        Lean äiti on muistisairas ja lähes sokea. Toisella silmällä hän ei näe lainkaan ja toisessa silmässä näkö on hyvin heikko. Hänellä on virtsanpidätysongelmia, hän tarvitsee rollaattoria liikkumiseen ja on saanut useita aivoinfarkteja ja -verenvuotoja.

        Liian hyväkuntoinen hoitoon

        Lea sai äitinsä pitkän odotuksen jälkeen kuntoutus- ja arviointijaksolle, jossa päätetään, onko vanhuksella tarvetta ympärivuorokautiseen hoivaan. Lean äiti katsottiin liian hyväkuntoiseksi palvelukotiin."

        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710052200436584_u0.shtml

        Tämän ne suunnittelivat ja tämän he tekivät kansan hiljaisella hyväksynnällä.

        Tilanne käy aina vain pahemmaksi - kuin Natsi-Saksassa, jostakin kansanosasta halutaan hyötyä - aina on kyse rahasta, ja joku saa nämäkin veroeurot, jotka kerätään kansalta muka hyvinvoinnin nimissä, ja nyt jo ensihoitajatkin uutisten mukaan varustetaan luotiliiveillä. Kertoo siitä, että mihin heidät on koulutettu: priorisoimaan hoidettavat. Minulta on moni kysynyt, että auttaako tähän mikään muu kuin sisällissota. En minä tiedä, että miten se auttaisi, jos rauhanaikanakin tällainen hyväksytään?!


    • Kummaa-pelleilyä

      on takertua johonkin yhteydestään irrotettuun puheeseen.
      Poliitikot puhuvat mitä puhuvat.
      Tekeminen on aivan toinen asia.

      • niinpäsemeni

        Siitä tekemisestä juuri kirjoitin, eikä se ole pelleilyä. On uskomatonta naiiviutta olla näkemättä puheiden todellista sisältöä. Ja siinä se virhe on tapahtunutkin, kun ollaan niin perkeleen typerän yksisilmäisiä.


      • lonker

        Tiedätkö mistä kutsuttuja ovat peräisin , keitä maassasi on ja mikä he tekevät ?


    • portugaliensin

      Herää kysymys, että mistä on kysymys?!

      "Oikeusasiamies Emily O'Reilly pyytää uutta selvitystä, koska Barroson yhteydenpidosta komissioon on noussut kysymyksiä. Barroso tapasi komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen viime vuonna komission ulkopuolella.

      O'Reillyn mukaan uusi arvio pitää tehdä, koska vanha perustui lupaukseen siitä, ettei Barroso lobbaisi komissiota.

      – Tämä on nyt asettunut kyseenalaiseksi Barroson ja komission varapuheenjohtajan tapaamisen kautta, oikeusasiamiehen tiedotteessa todetaan.

      Eettisen arvioinnin tekemisestä vastaisi komission ulkopuolinen etiikkakomitea.

      Kataisen kabinetti merkitsi tapaamisen komission rekisteriin "Goldman Sachsin" edustajan tapaamisena. Sittemmin Katainen on kertonut, että tapaaminen oli henkilökohtainen. Kyse oli hänen mukaansa "oluesta ystävien kesken"."

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005604881.html

      Ystäviä?! Mielenkiintoista!

      • maonmiehiä

        Ihan mielikuvitus rupesi laukkaamaan tuosta tiedosta, kun entinen EU:n komissiojohtaja onkin nykyisiä pankkimiehiä, niin olikohan tapaamisella jotain tekemistä tämän tulevan Haagin tuomioistuimen Suomen pankkikriisikuvion kanssa?!


    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4260
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4172
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3946
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2787
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2495
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2088
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      193
      1986
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1639
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1432
    Aihe