raskaana ja tarvitsen apua

lapstuleekesällä

Olen raskaana ja lapsi syntyy. No ei siinä mitään mutta meillä on resurssiaggre koira jolta ei olla saatu koulutettua pois sitä että puolustaa ruokaa ja välillä toisinaan leluja.

Miten voin ikinä kääntää edes selkääni koiralle kun tuleva vauva makaa lattialla tai sitterissä ja entäs jos koira aloittaa aggreilun ja käy lapseen kiinni. Pelottaa jo ajatus.

Täytyykö koira pitää aina portin takana toisessa huoneessa, en viitsisi mitään kuonokoppia edes ajatellakkaan. Saati että luovun koirasta. Koirankouluttajaa ollaan käytetty ja jäi paskanmaku siitä, joten niitä turha ehdottaa. Koira on dominoiva ja kastroitu isokokoinen.

Sitten kun lapsi maailmassa koiran lelut tullaan hävittämään koko kodista jotta niistä ei ärhentele. Samoten syö toisessa huoneessa varmuuden vuoksi. Entä jos koira alkaa aggreilemaan lapsen leluista??!!

Pelottaa. En halua olla se joka luopuu koirasta lapsentakia. Niitähän on apulat ja muut pullollaan. Vinkkejä vaikka muilta perheellisiltä, joilla samaa ongelmaa?!

18

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jury

      Kumpi on tärkeämpi, koira vai lapsi ? Pakko luopua aina jostakin.

    • ikävätotuus

      Ikävä kyllä tässä tilanteessa pitää nyt miettiä että mikä sen lapsen kannalta on parasta. Jos ei koirakouluttajatkaan ole tuottaneet tulosta, ja on olemassa mahis että se koira alkaa lapsen leluista aggreilemaan, niin siitä koirasta luovutaan ettei käy niin että se joku kaunis päivä puraisee sitä lasta ja kaikki koiranvihaajat joita tääkin palsta on täynnä saa lisää vettä myllyihinsä.
      Jos se koira on ihan pakko pitää niin ei, ei mitään portteja tai ovia vaan nimenomaan se koppa siihen kuonoon.

    • koppapäähän

      Agrea koiraa EI MISSÄÄN NIMESSÄ uuteen kotiin, se tulee olemaan ikuinen kodinvaihtaja! Ei muutaku piikille! Ymmärrän kyllä että ihmisiä ärsyttää ajatus että aina koira saa lähteä jaloista ku lapsi tulee... Olisko mahdollista sen kuonokopan kanssa kokeilla miten alky menee ja jos hyvin menee niin luopua pikkuhiljaa kopasta sitten? Mistäs tiedät jos vaikka koiras tulee tosi hienosti toimeen lapsen kanssa ☺

      • Ei_sovi_kaikille

        Eihän sen välttämättä tarvitse ikuisesti kierrossa olla. Se kierto voi päättyä jo ensimmäiseen uuteen paikkaan. Aivan kuten kävi minun koiralleni. Se oli purassut muksua ja lähdössä jo piikille. Mutta niin vain piski muutti luokseni ja JÄI LOPPUELÄMÄKSEEN.

        Kannattaa ottaa huomioon että kaikki koirat eivät missään tapauksessa eikä milloinkaan tule hyväksymään kuonokoppaa. Olisikohan aloittajan tapauksessa parempi jos luovuttaisi koirasta jo ennen muksun syntymää? Jos nyt laittaa ilmotuksen apulaan niin ehtii hyvin varmistua että koira pärjää uudessa kodissaan. Kertoo vaan rehellisesti koiran ongelmista ja kuullostelee millainen tuleva omistaja on. Useita puhelinkeskusteluja ja mailiviestittelyä ennen päätöstä luovuttamisesta potentiaaliselle uudelle omistajalleen, niin saa hyvän kuvan. Ja koira uuden loppuelämän kodin.


    • lapsitärkein

      Kaverilla oli sama tilanne.Lapsen ollessa puolen vuoden, koira puri sitä sitten kasvoihin,lapsen istuessa paikallaan.Lapsi ei siis lähestynyt koiraa, eikä koira voinut siitä ahdistua, lapsi vaan istui tuolissaan lattiallla. Sitten sille koiralle etsittiin uusi, rodun tunteva koti.Jossa ei ollut lapsia.On muuten vaikea löytää ongelma koiralle kunnollista kotia, kotia jossa koiralla on asiat hyvin.Eikä joudu vääränlaisille ihmisille.
      Kaikki rodut,ei vaan käy lapsien kanssa.Haastavat, palvelurotuisista osa, ja ne joissa on taistelukoirarotuja, saattavat olla sellaisia ettei onnistu lapsen kanssa.
      Omistaja tietää sen itse, jos koiran kanssa arjessa on vaikeuksia, tai jos koira on agressiivinen juurikin ruuasta, leluista, jne.On suuri riski, että se tekee lapselle jotain.Leivänmuru lattialla, tai vaan lelu, tai lapsi lähestyy koiraa, ei sellainen koira paljoa tarvitse,ja sitten tulee lapselle hammasta.
      Kannattaisi tietysti jo koiraa ottaessa, miettiä rotu tarkkaan.Joissakin roduissa noita ongelmia on, ja ongelmia tulla toimeen muiden ihmisten ja koirien kanssa.Sellainen ei käy lapsiperheeseen, ei ole turvallinen valinta.Koirat tosin otetaan yleensä pari vuotta ennen lapsien hankintaa, ja sitten ollaankin miettimässä mihin se pistetään, ja miten saadaan sujumaan.
      Koskaan ei lasta saa riskeerata koiran vuoksi.Lapselle koira voi aiheuttaa lopunikää olevat vammat, tai ties mitä.
      Onko koiran pito sen arvoista, ei minusta.Lapsen turvallisuus on taattava.
      Mites ne lapsi,ja koira kyetään pitämään samassa asunnossa mutta erillää vuosia???Ja miten ne molemmat,lapsi, ja koira, voidaan hoitaa erillään toisistaa vuosia???
      Vahinkoja voi sattua,ja sitten harmittaa, kun halusi sellaisen koiran pitää.

      Rotuvalinta,on se tärkein koiraa otettaessa.Pitää etukäteen miettiä, onko itse tai sukulaisilla lapsia/tulossa tulevaisuudessa, jolloin koiran on oltava lapsirakas.Koiran vanhempien on oltava niin sosiaalisia ihmisiä ja muita koiria kohtaan, että sitä on pentukin.

    • munmunn

      Millä tavalla resurssiaggreen on puututtu? Ilmeisesti kouluttajalta saatujen ohjeiden seurauksena ongelma on pahentunnut tai ainakin pysynyt ennallaan, kiinnostaisi tietää, onko nuo ohjeet lähtökohtaisesti olleet huonoja vai onko tuo resurssien puolustaminen niin voimakasta ja vähäisestä ärsykkeestä ilmenevää, että siihen ei ns "helpot" ratkaisut tepsi.

      Resurssiaggreen ei toimi resurssien vähentäminen, joten suunnitelmasi ottaa koiralta lelut pois, tulee voimistamaan aggrea. Resurssiaggren perimmäinen syy on joko kilpailussa resursseissa, tätä voi ihminen tehdä tiedostamattaan tai tämä on vain koiran tulkinta esim koira voi kokea sitä kohti kulkevan ihmisen kilpailijana, vaikkei ihminen ole lainkaan kiinnostunut resurssista, toki jos koiran kanssa on alettu kilpailemaan resursseista ajatuksena "ottaa luulot pois" on ongelmaa vahvistettu tällä tavalla. Tai sitten se johtuu ko resurssin vähyydestä ja tässä on syy, miksi lelujen poistaminen ei ongelmaa ratkaise vaan pahentaa sitä. Resurssiaggre on ikävä ongelma ja toisinaan hyvin vaarallinenkin, todella yksinkertaistetut ratkaisut, jotka eivät läheskään aina ole realistisia tosielämässä on joko lakata kilpailemasta resursseista tai lisätä resurssia niin paljon, ettei koiralla ole tarvetta sitä puolustaa. Ratkaisut näin yksinkertaistettuina ei useinkaa toimi, ellei koiran ongelmaan ole puututtu juurikin vähentämällä resursseja ja alkamalla kilpailemaan sen kanssa, koska koira voi puolustaa sille arvokasta resurssia, vaikka sitä olisi yllinkyllin tarjolla ja toisaalta koiran tulkinta kilpailusta voi olla se, että joku on samassa huoneessa sen kansssa.

      Miettisin siis uudestaan tilannettanne, nuo ratkaisut, joita olet ajatellut ongelmaan eivät kovin hyvältä kuulosta.

    • niinyksinkertaistaon

      No anna se kakara isänsä hoitoon. Tulet itse paljon onnellisemmaksi, saat hyvän loppuelämän koizulimurumussukkasi kanssa.

    • jkuiy

      Älä edes ota riskiä siitä, että miten koira lapsen kanssa käyttäytyy. Eläin on eläin aina. pienetkin koirat ovat käyneet nukkuvan lapsen kimppuun ja purreet henkitorven, joten itse en todellakaan jättäisi lasta hetkeksikään koiran kanssa, edes selän taakse samassa tilassa.
      Kun koira on saanut ärtymyksensä, ei se todellakaan tottele sinuakaan ei sanasta ja puree sinuakin jos yrität väliin.

      Joten pyydän järkeä päähän nyt. Jos et luovu koirasta, luovu lapsesta.

    • annaosaavalle

      Itse en antaisi koiraa yksityiselle ihmiselle minkään apulan tms kautta. Vaan antaisin koiran kunnalliseen eläinsuojaan, ne henkilökunta siellä jos ketkä on tottunut vaikka millaisiin koiriin ja osaa kyllä perinpohjaisesti haastatella uuden kodin ja muutenkin pitää huolen että koira OIKEESTI menee osaavalle ja sitoutuvalle omistajalle. Jos menet itse myymään koiraa eteenpäin, huonommat mahdollisuudet koiralla päästä osaaviin käsiin. Siitä tulee kiertolainen ja se jos mikä saa koiran ku koiran pimahtamaan. Pahimmassa tapauksessa joku vaan myy koirasi eteenpäin suuremmalla hintapyynnöllä. Näitäkin on. Joten suosittelen eläinsuojaa, kenneleitä yms mitä näitä on. Siellä ne voi saada jopa tehtyä ja koulutettua siitä kunnon koirakansalaisen. Jokatapauksessa tsemppiä ja voimia päätöksentekoon.

      • hakupäälle

        Löytöeläintalot, on löytöeläimiä varten pääsääntöisesti.Eli kyllä se koti pitäis itse etsiä, jos koirasta on luopumassa.


    • 3koiraa

      Ihan *pikkasen* vaikuttaa siltä, että nyt ei lapsikaan päädy hyvään perheeseen... En olisi niinkään koirasta huolissani tämän aloituksen perusteella.

      • enhuolestusi

        Kaveri tajus luopua, kun lapsi oli pieni.Ja hyvin on lapsen hoitanut, hoisi koirankin niin kauan kun hällä oli,ja löysi sille sopivan kodin.
        Jos ihminen kysyy vaihtoehtoja, ei se kerro etteikö pärjäis lapsensa kannssa.Hyvä kun kyselee, helpompa varmaan sitten tehdä se oikea päätös omalle kohalleen.


    • mutatassu

      Joko koira ikiuneen tai osaavaan kotiin jossa ihan satavarmasti tiedostetaan että koiralla on ongelma ja siihen paneudutaan huolella. Millään et voi ikinä olla varma etteikö se koira pure lastasi siihen ei kovin montaa sekuntia tarvita etkä voi sen koiran koko loppuelämää vahtia ettei mitään käy.

    • faktasattuu

      Turha kierrättää ongelmaa joten piikille vaan. Karu totuus.

    • Mummolassa

      Eipä kannata jättää lapsiperheeseen tuollaista koiraa. Riskit on liian suuret. Mikäli koiralla muuten on asiallinen käytös, osaavalle omistajalle uuteen kotiin. Itsellänikin on kodinvaihtaja joka on joutunut lähtemään lapsen takia. Hyvin menee meillä.
      Koirat on niin erilaisia. Toinen koiramme asettuu itse vauvaikäisen kiipeilytelineeksi ja antaa repiä korviaan ja kaivella suutaan. Olemme siis lapsille mummola. Tämä kodinvaihtaja on opetettu poistumaan paikalta kun konttaaja lähestyy.
      Ruokailut valvon ja huolehdin ettei lapset häiritse silloin koiraa.
      Dominoivaa käytöstä meillä ei sallita koirien kesken, laumanjohtaja olen minä.
      Mikäli koiralla on muitakin ongelmia käytöksessä, voipi olla parempi viedä piikille. Surullista mutta minkäs teet, ei pidä jäädä odottelemaan kun ongelma on jo nähtävissä.

    • tottakailapsen

      turvallisuus menee edelle. Ei tollaseen koiraan voi luottaa lasten seurassa. Jos se dominoi jo teitä ja tavallaan on jo teidän pomo, niin mahdollisesti voi jopa tappaa lapsen, jos ei jostain syystä hyväksy sitä laumaansa. Sellainen koira on jo ottanut johtajuuden, jonka ruokaan ei uskalleta koskea. Koira on siis jo tajunnut ihmisen heikkouden.

      Ei siinä auta muu, kuin luopua ja kertoa rehdisti koiran ongelmista ja ettei missään nimessä lapsiperheeseen, tai paikkaan jossa kyläilee lapsia. Tai sitten se piikki.

    • sivustaseuraajan

      Milloin lapsi syntyy? Vielä on hyvää aikaa puuttua koiran käytökseen kouluttajan kanssa, jos haluatte koiran pitää. Otatte ammattilaiseen yhteyttä, pyydätte auttamaan ja samalla pyydätte arvioimaan kuinka iso ongelma on ja tuleekohan siitä lapsen kanssa ongelmia.

    • Koulutustavain

      Moikka! Minulla seropi narttu (~40kg) joka oli aggressiivinen ruuasta, leluista, ihmisistä.. Toisen koirani päälle oli muutaman kerran käynyt.. Lapsille murissut, jos mennyt liian lähelle ruokakuppia (oli sitten täysi tai tyhjä) Heti kun vauva oppi ottamaan kiinni tavaroista annoin hänelle koiran leluja käteen niin että koira katsoi vierestä.. Ruokakupin kanssa piti vähän enemmän tehdä töitä.. Vauva ensimmäisenä kupille sähläämään, koira pyydettiin syömään, oma käsi vauvan käden suojana, annoin vauvan sorkkia ruokaa koiran syödessä.. Tätä teimme viikon/parin ajan, eikä ole ollut ongelmia.. Nykyään lapsi 1v saattaa mennä koiran syödessä kupille, ja koira siirtyy kupilta pois.. Eikä jatka syömistä ennenkun olen lapsen ottanut kupilta pois.. Normaalisti en antaisi lapsen mennä kupille mutta välillä annan mennä häiritsemään ettei aggret palaa :)
      Mutta ihan koira kohtaistahan tuo on.. Meillä helpotti varmaan, että oli narttu kyseessä.. Lapsen parasystävä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe