Eliölajien määrää on rajusti liioiteltu

https://www.sciencenews.org/article/number-species-depends-how-you-count-them

Tiedemiehet myöntävät, että luonnossa elävien eliölajien määrää on lioiteltu n. 5-13 kertaisesti.

Näin käy kun evoluutiobiologeilta puuttuu ymmärrys siitä, miten eliöiden adaptoitumismekanismit toimivat.

Tutkitaanpa ns. lajiutumista hieman tarkemmin.

Eliöt adaptoituvat epigeneettisten säätelymekanismien ansiosta. Adaptoituminen saattaa johtaa eliön ominaisuuksien muuttumiseen. Eliön ulkoisen olemuksen muututtua epigeneettisiä muutoksia on jo runsaasti, mikä vaikuttaa eliön tuottaman feromonin laatuun. Feromoni ohjaa pariutumiskäyttäytymistä. Useimmiten varioituneen eliön kohdalla tilanne on siis se, että se kykenisi lisääntymään ns. kantalajinsa kanssa, mutta feromoniohjauksen vuoksi se ei hakeudu parittelemaan. Suomeksi sanottuna, se kykenee, mutta ei halua. Eläintarhoissa saatetaan havaita mielenkiintoisia poikkeuksia. Tutkikaa vaikka. On myös havaittu, että ravintotyypin tuoksut ohjaavat parittelukäyttäytymistä.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16290036
https://www.sciencedaily.com/releases/2003/09/030923065326.htm
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21339807

Suunnittelun näkökulmasta tämä vaikuttaa erittäin loogiselta, koska jos erinäköiset, mutta samaa lajia edustavat eliöt parittelisivat, niin lopputulos ei vahvistaisi biodiversiteettiä. Luonnon monimuotoisuus heikkenisi.

Kun eliö on varioitunut kantalajistaan niin paljon, että se on kokenut useiden epigeneettisten tekijöiden aiheuttamia sekvenssimutaatioita sekä niistä aiheutuvaa kromosomikatoa, muodostuu eliöiden välille lisääntymiseste. Pienet kromosomierot eivät aina johda täydelliseen lisääntymisesteeseen, mutta suuremmat erot sen aiheuttavat.

Voit tutkia minkä tahansa eliön ns. evolutiivisen sukupuun ja verrata sitä ko. suvun eliöiden kromosomimääriin. Huomaat, että useimmiten kromosomikato tapahtuu puun oksan haarautumiskohdassa. Hyvä esimerkki on kettulajien kromosomimäärät:

Bat-eared fox 72 chromosomes
Gray Fox 66 chromosomes
Fennec Fox 64 chromosomes
Bengal Fox 60 chromosomes
Kit Fox 50 chromosomes
Tibetan sand fox 36 chromosomes
Red Fox 34 chromosomes

Ja voit verrata tuota taulukkoa ns. evolutiiviseen puuhun:

http://www.nature.com/nature/journal/v438/n7069/images/nature04338-f10.2.jpg

Kaikki kettulajit edustavat siis yhtä ja samaa luotua lajia (kind). Mutaatiot aiheuttavat biologisen informaation häviämistä kaikilla eliöillä. Laajan mittakaavan evoluutiota ei tapahdu. Sellaista ei ole koskaan havaittu viimeisen 160 vuoden aikana, vaikka darwinistinen harhaoppi on myrkyttänyt tiedeyhteisöt ja sitä kautta suurimman osan ihmisistä. Älkää eksykö, hyvät ihmiset.

13

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Etkö jaksa kirjoittaa uutta tekstiä. Äskettäinhän tuo taas linkittämäsi kromosomimäärän pieneneminen osoitti lajin degeneroitumista. Kun sinulle osoitettiin, että saman logiikan mukaan ihminen on degeneroitunut muista apinoista, siirryit käyttämään samaa copy-pastea uudessa tarkoituksessa.
      Eikä kromosomimäärän väheneminen todellakaan automaattisesti tarkoita informaation vähenemistä. Etkö tiedä niinkään yksinkertaista perusasiaa, vai valehteletko tahallasi?

      Kun yksisoluinen levä muuttuu vajaassa vuodessa aidosti monisoluiseksi, voivaan puhua isosta evoluutiivisesta harppauksesta. Eikö totta? Olet varmaan nähnyt uutisesta linkin useitakin kertoja, joten en viitsi enää tähän laittaa sitä. Jos ei ole uponnut, niin ei se sitten uppoakaan.

      160 vuotta ja jopa 160 000 vuotta on aivan liian lyhyt aika laajamittaisen evoluution tapahtumselle. Lajiutumista sinä aikana on kyllä tapahtunut nopeasti lisääntyvillä lajeilla ja siitä tiedeyhteisö on aivan yksimielinen.

      • Ihminen ei edes evoluutioteorian mukaan ole varioitunut suoraan simpanssista, eli välissä on useita haaroja. Kaiken järjen mukaan meillä pitäisi silloin olla luokkaa 30 kromosomia.

        Tiesitkö muuten, että ihmisen ja delfiinin kromosomit ovat lähes identtiset?

        Hakusanat: human dolphin genetic similarity
        human dolphin chromosomes


      • IlkimyksenIsotäti

        "Ihminen ei edes evoluutioteorian mukaan ole varioitunut suoraan simpanssista"

        Kukaan ei ole vuosikymmeniin väittänytkään että ihminen olisi varioitunut simpanssista, poikakulta.

        Opetatko oppejasi koulussakin?


    • Sinulla ei ole mitään käsitystä siitä, millä mekanismilla monisoluisten eliöiden solujen erilaistuminen tapahtuu.

      Kaikilla aidosti monisoluisilla eliöillä solujen erilaistumiseen tarvitaan vanhemmat, joiden microRNA -molekyylit huolehtivat jälkipolven solujen erilaistumisesta. Monisoluisuus ei kehity, se on tieteellisesti mahdotonta.

      Volvox-ryppäät hajoavat heti kun solujen kilpailu ravinnosta päättyy.

      P.s. Missä ovat solun esimuodot? Oletko huomannut, että elämää voi syntyä vain elämästä?

      • "Monisoluisuus ei kehity, se on tieteellisesti mahdotonta."
        Laitahan viite tieteelliseen artikkeliin, jossa noin on todettu. Esität väitteitä, joilla ei todellakaan ole tieteellistä perustaa.

        "P.s. Missä ovat solun esimuodot?"
        Esimuodot ovat kadonneet kauan sitten. Solun edeltäjistä ei ole voinut jäädä fossiilisia jälkiä. Kukaan biologi ei väitä, että ensimmäinen replikaattori olisi solu.

        " Oletko huomannut, että elämää voi syntyä vain elämästä?"
        Niinkö? Eikö Aataminkin syntynyt maan tomusta?
        Koita nyt päättää, mihin itse uskot.

        Vaikka lähde on kevyt ja alkuperäistä lähdettä ei lyhyessä uutoisessa mainita, minulla ei ole syytä uskoa, etteikö uutinen pitäisi paikkaansa.

        Tieteen Kuvalehti:
        "Tutkijat saivat elämän suuren harppauksen onnistumaan vain 219 päivässä, kun yksisoluisesta levästä tuli monisoluinen eliö. Tulos on tärkeä, sillä nyt elämän kehitystä voidaan tutkia reaaliajassa...
        Levässä käynnistyi kaksivaiheinen elinkierto. Kun eliö oli aikansa kasvanut, siitä erkani soluja. Irronneet solut lähtivät omille teilleen, kasvoivat, alkoivat jakautua ja kehittyivät uusiksi monisoluisiksi leviksi."

        https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjAyKXD0qDSAhXEiCwKHZC8AJ4QFggkMAE&url=http://tieku.fi/menneisyys/evoluutio/elaman-synty-tutkijat-toistivat-elaman-suuren-harppauksen-koeputkessa&usg=AFQjCNEa9XPcEJXoOb7WxalHJ8NYr1OW2g


    • Hakusanat: mutations lead to chromosome loss

    • Jos ihmisen nimimerkki on "RaamattuOnTotuus", ja hän sitten alkaa suoltaa kreationistista juttua, voi jo etukäteen pitää varmana, ettei hänelle mikään mene perille. Ei kannata edes yrittää.

      • tämmöinen-arvio

        Juu, Kreationistit pitäisi julistaa ihmisen alalajiksi, kreationistien ajattelua ei pysty valtaväestö ymmärtämään........ lajiutuminen on alkanut.


      • tämmöinen-arvio kirjoitti:

        Juu, Kreationistit pitäisi julistaa ihmisen alalajiksi, kreationistien ajattelua ei pysty valtaväestö ymmärtämään........ lajiutuminen on alkanut.

        Lisääntymiseste pilkkoo polulaation.

        Lisääntymiseste voi olla melkein mikä tahansa, vuoristo, vesistö, mannerten liike, kemiallinen yhteensopimattomuus, kromosomin katkeaminen, kromosomipalasen translokaatio, sun muu, mutta yhtä hyvin voisi kuvitella, että suuri kulttuuriero aloittaa lisääntymisesteen. Geenivirta alapopulaatioiden välillä on niin pieni, että aikaa myöten se muuttuu biologiseksi.

        Tieteellisesti ajattelevan ja kreationistisesti ajattelevan välillä lienee niin suuri vastenmielisyys toisiaan kohtaan, että se näkyy seksin alueella ja vähentyneenä geenivirtana.

        Näin kieli poskessa voisi hyvin ajatella, että se voisi aikaa myöten saada myös konkreettisempia seurauksia, lajiutumista.

        Pääpaino on sanoilla "kieli poskessa". :-)


    • "Laji" on vain määritelmäkysymys.

      • Joka kreationisteilla venyy ja paukkuu kulloisenkin tarpeen mukaan.

        Odotamme edelleen kreationistista eläinkirjaa. Nisäkkäät ja linnut riittäisivät ensi alkuun.


    • Kreationistin mielestä ihminen on taantunut syanobakteerista.

    • "Ja voit verrata tuota taulukkoa ns. evolutiiviseen puuhun:"

      http://www.nature.com/nature/journal/v438/n7069/images/nature04338-f10.2.jpg

      "Kaikki kettulajit edustavat siis yhtä ja samaa luotua lajia (kind)."

      Kelpuutat näköjään supikoirankin samaan "lajiin", mutta mahdatko edes tietää mitä laji-käsite biologiassa merkitsee? Onko sinulla hyvää selitystä sille, että vaikka punaketulla on vähiten kromosomeja, sen levinneisyys on silti kettulajeista selvästi laajin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe