Johdannaiset ja ministeri

vaalierkki

MTV3:n iltauutisten mukaan Finnairin johdannaikauppojen selvittelyssä ei ministeri Bernerin mukaan päästy hänen johdollaan puusta pitkään lentoyhtiön halituksen erimielisyyden takia.

Järkeenkäyvä selitys, ellei ota huomioon ns. komentoporrasta. Finnair on valtio- omisteinen yhtiö ja luonteensa vuoksi tuon portaikon ylin tasanne ilmeisesti liikenneministeriö ja ohjaksissa ministeri Berner. Mainittu ministeri kunnostautui hiljattain lamauttamalla lähes täysin uusien autojen kaupan muutamaksi päiväksi yrittäessään pistää liikenneverotuksen uuteen uskoon. Optimistina hän ilmeisesti uskoi, että hallituspuolueet siunaisivat tuon luultavasti tuttavapiirissä kyhätyn luonnoksen. Näin ei kuitenkaan käynyt.
Nyt tarkastusvaliokunta on antanut tyrmäävän lausunnon Finnavian johdannaiskauppojen tutkinnassa. Valiokunnan lausunnon mukaan ministeri Berner on ollut akttiivinen mutta työtavat epäterveitä.
Jos ryhmä ei ole pystynyt työskentelemään asiallisesti, tuntuu luonnolliselta pyytää sotkun selvittelyyn Valtion tilintarkastat avuksi. Tnutuu ihmeelliseltä, ettei tätä mahdollisuutta ole käytetty hyväksi välittömästi kriisin puhjettua

52

483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mieti.sitä

      Palstalaiset ei pysty vaikuttamaan tähän.

    • mieti.sitäkin

      Palstalla on rva Bernerin kannattajia, valitettavasti niitä on muuallakin.

    • Aktiivinen.ministeri

      Kuka tykkää Berneristä.

      • kyllä.vaan

        Täällä on tykätty Liliuksesta jopa . Köyhyys on ihmisen oma vika, näin tämä palstan täti sanoi. Sipilä ja Berner hänen suosikkeja myös.


    • tätä-mieltä-olen-ropotti

      Onkohan nyt kyseessä suurenluokan korruptointi tapaus ,

      mihin yli 30 000 000 euroa katosi,
      kenen taskuun,
      ketä tai keitä BERNER suojeli vetkutellessaan VIITYTELLESSÄÄN tukinnan akamista,
      koska VARMASTI tiesi että asia vanhenee muutaman kuukauden kuluttua ,

      siis ilmi selvä r i k o s on tapahtunu,

      MIKSI ei otea syyllisiä kiinni,

      rahat pitää panna takaisin maksuun vaikka yksin Bernerin taskusta ellei muuten asia selviä,

      • Turha.valittaa

        Tee rikosilmoitus.


      • hakee.nyt.rötösrouvia

        SE on varmaan sama joka niitä POTKUJA aina jakeli ministereille. Äänensävy on niin sama!


      • jo-on-ajat-muuttunu
        Turha.valittaa kirjoitti:

        Tee rikosilmoitus.

        Paljonko sinä sait siitä koplauksesta
        montako mijoonaa, ????

        entä kuinkapaljon Sipilä siitä nettosi, ku suojelee Bernerin touhuja,

        eipä ennen näin räikeitä rikollisia olekkaan istunu hallituksessa,
        yleensä on annettu potkut heti kun on paljastunu rikosepäily,


      • jo-on-ajat-muuttunu kirjoitti:

        Paljonko sinä sait siitä koplauksesta
        montako mijoonaa, ????

        entä kuinkapaljon Sipilä siitä nettosi, ku suojelee Bernerin touhuja,

        eipä ennen näin räikeitä rikollisia olekkaan istunu hallituksessa,
        yleensä on annettu potkut heti kun on paljastunu rikosepäily,

        Perättömiä ei saisi kirjoittaa rikoksista, koplauksista ym. Yhtään ei auta vaikka olisi kuinka nikitön.


    • Noinhan siinä kävi.
      Anne Bernerhän sai tehtäväkseen ehdotuksen liikennesuunnitelmasta ja Annehan teki.
      Suunitelmassa oli mukana mm. 8 valtiovaraministeri Orpon miestä. Orpo ei sentään tiennyt asiasta mitään.

      Ehdotuksesta liikenne suunnitelmaksi oli kyse ja liikenneverkkojen kunnossapito mukaan lukien autoverotuskin, oli kyse. Sinä aikana kun muut olivat vielä sormi suussa oli Anne Bernerillä jo suunnitelma valmina. Eihän ministeri sa olla osaava ja tehokas.

      Länsimetro Espooseen on tehty "jonkun suunnitelman pohjalta" Hinta nousee eikä valmista tule. Niinhän hommat pitäisi tehdä, eikö?
      Kukahan mahtoi olla suunnitelman takana? Kiitelkää!
      Fortumin johtajaa on moitittu ihan kelvottomaksi. Miksi? No oli hän ruotsinkielinen ja suuripalkkainen. Suuri palkka maksettiin osaavuudesta.

      Valtioyhtiön suuri palkka palautuu yli 50 prosentisesti verona. Fortumhan toimi ja menestyi niin, että Liliuksen henkeä uhatiin. Uhattiin kun puhui ruotsia ja osasi liikaa.

      Tarkastelkaa nyt menestyviä suomalaisyhtiöitä ja niiden johtajia. Haukkukaa vaikka Kone oy ja sen johtaja Ehrnrooth. Mennä nyt menestymään ilman Yhtäkään Virtasta. Eihän noin saa tehdä!

      • Ihmettelen kovasti Sinun svedulaisuuttasi, istutko meklarin kanssa neuvottelemassa seuraavasta suursijoituksesta, vai miten on? Totuushan on. että ruotsalaiset suurtilalliset ja aateliset hankkivat aikanaan pääomansa suomalaisten torpparien ( käytännössä lähes maaorjien asemassa olleiden) selkänahasta.Siksi suuryritysten johdossa on paljon ruotsalaissukuisia henkilöitä, joilla usein on suomalaisia avustajia lähipiirissä. Eli se siitä talousneroudesta.
        Fortumilla on lisäksi mielenkiintoinen lähihistoria. Viime vuoden positiivinens tase johtuu paljon Fortumin omistaman sähköverkoston myynnistä perin oudoin perustein monikansalliselle sijoitusyhtiölle, jonka verotusosoitteena on Alankomaat ja voitot kulkeutuvat ilmeisesti vielä kolmannen maan kautta.

        Sinulle on ilmeisesti surullisen tuttu kertomus, jonka mukaan Finska Ångfartyg ab:n hallituksen kokoukseen asteli kerran mies sikaria poltellen, asetti avaamansa salkun kokouksen puheenjohtajan eteen, otti sikarin suustaan ja sanoi: Hyvät herrat, minulla on tässä salkussa yhtiön osake-enemmistö , tästä hetkestä lähtien
        yhtiön nimi on Suomen Höyrylaivayhtiö ja kokouskieli Suomi. Mies oli merenkulkuneuvos Vihuri.


      • ent.kansipoika

        Hyvä veto Vaalierkki toi Vihurijuttu. Vihuri oi aikanaan kovin STARA suomessa.


      • ahneus.puhui

        Koneen omistajasuku on suomenkielinen Herlin. He ovat menestyksen luoneet, ei tuo Henrik Ehtnrooth. Lilius ei osaamisellaan kohtuuttomia palkkioitaan hankkinut, vaan poliittisella kähminnällä ja pohjattomalla ahneudella. Esim Venäjälle teki huonoja sijoituksia ja sähkön myynti ei paljon aivoja rasita.


    • uusinnat

      hei robotit..Tiedetään tiedetään uutisissa kuultu lehdistä luettu nuo kaikki.

    • mihin-katosi-mijoonat

      miksi ruunemanniki hyväksyy rikoksen , vai hyväksyykö ?
      onko ruunemanni myös yksi joka on hyötyny finnavian kadonneista mijoonista

    • Ne muodostavat nuo "johdannaiset" melkoisen miinakentän. Aikaisemmilta ajoilta juohtuu mieleen pari tapausta. Eräs brittiläispankki joutui konkurssiin, kun yksi kyseisen pankin neropattipoitsu alkoi touhuamaan johdannaisten kanssa Kaakkois-Aasiassa. Kotisuomalaisittain muistamme Postipankin historiasta New Yorkissa ahkeroineen naisedustajan, joka naisten lehtien kertoman mukaan siellä sukkuloi liepeet liehumalla Ison Rahan parissa. Johdannaisten kanssa puuhasteltuaan ja niitten takia rankkoja tappioita aikaansaatuaan Postipankki kutsui hänet kotiin ja siirsi näkymättömiin jonnekin pääkonttorin kellarikerrokseen papereita kääntelemään. Voipi olla toisaalta myöskin niin, että esim. pankin pääkonttori tai myöskään ministeri ei välttämättä tiedä, mitä siellä kentällä johdannaiskuvioissa saatetaan keksiäkään.

      • Ihan asiallinen kommentti, Leiriniekka, vain pieni huuomautus, Bernerin tehtävänä oli selvittää tiedossa olleiden johdannaiskaupoista aiheutuneiden tappioiden syyt.


      • vaalierkki kirjoitti:

        Ihan asiallinen kommentti, Leiriniekka, vain pieni huuomautus, Bernerin tehtävänä oli selvittää tiedossa olleiden johdannaiskaupoista aiheutuneiden tappioiden syyt.

        Aivan oikein "vaalierkki" ja siinä sitä selvittelemistä onkin. Ehkä olisi tosiaan paikallaan kutsua "ratsuväki" paikan päälle eli valtion tilintarkastajat kuten sinä jo tuossa aloituksessasi mainitset. Johdannaiset ovat joka tapauksessa varsinainen miinakenttä.

        Kieltämättä Anne Berner vaikuttaa kokemattomalta politiikan pyörteitten tuoksinassa eli samaa sorttia pääministerimme kanssa. Myönteisenä seikkana arvioin ministeri Berneriä hänen taustaansa ajatellen. Hänellä on sveitsiläisyyttä sukujuurissaan ja saksan kielen taito, jonka kielen täydellinen osaaminen saisi olla yleisempääkin nyky-Suomessa. Sveitsiläisyyden piirrettä pidän sitäkin hyödyllisenä ominaisuutena.


    • valtio-ryöstetty

      ON TÖRKEÄÄ,

      Sipilä antaa suojelua Bernerin touhuille,

      nyt taisi paljastu suomen suurin rikolliskopla ja sen pääpukari,

      ennen näkemätön rötös, johdossa itse päämisteri ,

      yli 30 000 000 eur katosi muutamien taskuun, kysyä voi k e n e n taskuihin,,,,,

      tämä asian tutkinta ei voi jäädä tähän kansalaisten ja veronmaksajien tähden,

      • Verotmaksettu

        Normi kepulien touhua! Vain ääliöt äänestää näitä ahneita oman edun tavoittelijoita!


    • EIROPOTTI

      KATSOTAAN --ON TAPA NA SANOA - JA JOTAIN SAADAN JATKOA PERJANTAINA --EDUSKUNNASSA ÄÄNESTETÄÄN BERNERIN lUOTTAMUKSESTA -
      Juu --eikö tämä näyttö jo todista että Ei ole luottamista. Sitä ei voi kukaan kieltää että hyvin olisi mennyt asiat jos Anne olisi koko Suomen Pääjohtaja -- mutta kun Suomi onkin Oy jolla on jo Pääministeri ,JOKA ON Hullaantunut kertaheitolla Berneriin , olikin niin vallottajan oloinen --naisella kun on ollut hyvinmenestynut Firma Isänperuja . Ja sipilällä omat miljoonansa --samaamaata molemmat --Ahneita !!

      • täällä.Lahti

        Eiropotti
        Olet edelleen täyttä rautaa UM !!


    • Juuunäinon

      Juu. Palstan paras kirjoittaja tämä UM. Melkein yhtä hyvä on ruune muttei ihan .

    • Sesiitä

      Samalla voisi syyttää aiemmin olleita ministereitä että muita yhtiön vastuullisia, toivottovasti ymmäretään jatkossa valvonta, Berner ei tule saamaan epäluottamusta eikä mitään rikosta ole tapahtnut, ainoastaan huonoa johtamista yhtiössä.

    • eiministeri

      Miksi vaalierkki ei mene korkea-arvoiseen virkaan pyrkimään viisauksineen, noilla luuloilla uskomuksilla viittauksilla ja varsinkin tiedoilla saadaan tähtiedustaja eduskuntaa? Vai saadaanko tehosekoitin.
      Laittais vaan pipon syvempään korville ettei kaikki maailman paha menis tietoisuuteen.

      • si.reeni

        Kaikesta voi päätellä jo nyt, miten ilmainen S 24 on houkuttanut määräntynlaisia kansalaisia huutamaan täällä kovaäänisimmin. Sisältö on samanlaista rumaa ajojahtia, niin palstalaisia kuin kaikkia hyväosaisia kohtaan.
        Millimillimetriltä ratkotaan syyttömienkin saumat, ja syynätään kurkku suorana paisutellen pienintäkin erhettä.

        Jos rikettä ei löytyisikään, se viimeistään keksitään juoruilun taholla.
        Nämä, jotka odottavat yhteiskunnan järjestävän heille hyvän elintason, ovat nykyään niitä pahimpia hallituksen moittijoita, joika maa pinnallaan kantaa !


    • Tekevätkö Sipilä ja Berner ainoastaan huonoja ja jopa laittomia ratkaisuja?

      Palstan kaksi asiantuntijaa. vaalierkkija Havumetsien mies, tietävät näköjään enemmän ja paremmin kuin koko nykyhallitus.

      Kun ylin lainvalvoja, Oikeuskansleri, näkee pieniä ongelmia lainvalmisteluissa, näkee kaksi palstamestaria oikein rikoksia tapahtuneen.

      • Anteeksi! Nimitin Leiriniekkaa Havumetsien mieheksi.


      • Rikos on myös rikoksen peittely, mutta eniten mietityttää , minkälaisen painolastin Kepulle aiheuttaa Bernerin pitäminen hallituksessa.


      • Mölyt.mahassa

        Oma henkilökohtainen viha yritetään yleistää yleiseksi näkökannaksi.


      • Vai, että oikein asiantuntija, samaa luokkaakuin hän, joka kerran yksityisti koko sairaanhoidon ja teki tarpeettomaksi sotekierrokset nerokkailla ratkaisuillaan ja ylisti maasta taivaisiin Bernerin nerokkaan ratkaisun liikenneverotuksen uudistamisesta ja kaikkitietävänä lyttäsi suomalaiset älykääpiöinä suohon.
        Koska muuten olen haukkunut hallituksen? Uskon vain, että Berner voi muodostua kompastuskiveksi siinä yhteistyössä, jota Sipilä toivoo demarien taholta.


      • Ruuneman kirjoitti:

        Anteeksi! Nimitin Leiriniekkaa Havumetsien mieheksi.

        Jassoo, enpä ole arvannutkaan, että tasavallan nykyisen hallituksen, pääministerin ja muitten ministerien vallankäytön harjoittamiseen kuuluvat päätökset ja aikomukset saattaisivat sijoittua kriittisen tuumiskelun ulko- tai yläpuolelle. Rooman Paavin pitäisi tietämän mukaan olla erehtymätön. Meidän maallinen hallituksemme tuskin on aivan sillä tasolla. Kaiken kaikkiaan näkyy "epäileväisiä Tuomaita" olevan liikkeellä suorastaan sankoin joukoin. Jopa itse eduskunnassakin on oppositio. Rohkenen olla eri mieltä sinun kanssasi Ruuneman siitä, että vallankäyttäjien tekemisten puolelta ja toiselta fundeeraaminen riittäisi täyttämään tunnusmerkistöä, jossa yhteydessä saataisiin aihetta vetää yhtäläisyysmerkkiä epäilyyn rikosten tapahtumisesta. Mieleen juohtuvat tuolla kauempana maailmalla tuotannon alaisena kuulemma olevat vaihtoehtoiset faktat. Aivan uutta on meikäläiselle "Havumetsien miehen" kunnianimike. Kiitoksia! Joskus olen saanut kuulla olevani myös globaalisti asennoituva parantumaton humaani pluralisti ja toivoton tapaus siinä mielessä. Itse asiaan liittyen minulle käy mainiosti, jos Sipilän hallitus onnistuu luotsaamaan tämän koti-Suomemme myönteisellä tavalla menestykselliseen huomeneen ja johdannaiskuviotkin löytänevät niille kuuluvan pilttuunsa.


    • LUOTTAMUS_HORJUU_pahoin

      Tänään aammu uutisissa,
      jos Berner saa epäluottamuslaiseen huomenna perjantaina eduskunnalta,
      niin Sipilän asema myös horjuu,
      saa epäluottamuslauseen koska on suojellu Bernerin touhuja,

      onhan se todella Bernerin touhu todella o u t o a
      että noin valtavan suuren rahamäärän antaa kadota taivaantuuliin tahallisella vitkuttelulla,
      kun tiesi että asia vanhenee muutaman kuukauden kuluttua
      kun sitä ei ehditä tutkia,

      on vähintä mitä voi tehdä ,
      Bernerille p o t k u t hei,
      ja Sipilän luottamus on eittäin kyseenalainen valitettavasti,

      kuten tiedetään Sipilä ohjaili terrafamiin lastensa firmaan miljaardin veronmaksajien rahaa,
      ONKO se lopulta hukkaan heittey miljaardi
      kähmitäänkö seki vain muutamien taskuun
      tuottamatta hyötyä valtiolle ja yhteiskunnalle mitä miljaardin oli tarkotus tuottaa,
      Sipilä on osottautunu pettymyksesksi,
      epäluulo Sipilän tekoja kohtaan
      ja luottamus on kärsiny p a h o i n kansalaisten keskuudessa,
      häntä kehuu v a i n muutamat saman tasoiset rötösherrat
      ja manipuloiva palkkattu media,

      EDUSKUNTAAN ja HALLITUKSEEN ON PALAUTETTAVA REHELLISYYS,
      on kyseessä veronmaksajien raha,

    • Koitas.tajuta

      Berner ei saa epäluottamusta eikä Sipilän asema horju.
      Syyttämällä rikolliseksi on valehtelua koska näyttöä ei ole.

      • rosvotKiinniSano-Vennamo

        koitas.tajuta

        ai jaa onko asia niinhyvin pimitetty,
        voi voi surkimus, sinullaki näkyy jo housut tutisevan montako mijoona sinä pistit asian tiimoilta omaan taskuusi,

        rötösHerrat kiinni se on rehellisen suomen kansan vaatimus,


    • Ezezzdzdzdzr

      Aloittaja puhuu Finnairista. Koko ajan on ollut kyse Finavian johdannaiskaupoista.

      • "Aloittaja puhuu Finnairista."

        Todella hyvin huomioitu sinulta ja mielestäni useimmat kommentitkin ovat samaa luokkaa, joita en kannata niiden ennalta tuomitsemisen vuoksi, koska nyt vasta tutkitaan ja sitten "hutkitaan".

        Monelle taitaa olla muistamatonta historiaa, mitä lehdet ennen kirjoitelivat, koska tämä nyky some tarjoaa uusia skandaaleja melkein livenä, kuten Länsi Metroa, mutta muistaako kukaan sen alkuperäisen Metron skandaalia ja entäs se Salora?

        Minusta on naurettavaa HUUTOA nuo kirjoitukset, että "rosvot kiinni" ja "rahat takaisin". Luuleeko huutaja, että ne hänen plakkariinsa kilahtavat heti?


    • rehellisyys-palauttaa

      Huomenna jäänä päivä,
      kuinka Bernerin käy
      entä Sipilä
      pannanko saman tien kartanolle,
      suomen tärkeimmässä tehtävissä päättäjien p i t ä ä ä olla luotettavia rehellisiä

      EI OMAAN perheeseen ohjailla valtion rahaa,
      valtion raha pitää hyödyttää koko suomen kansaa,

      • Näin.maa.makaa

        Ei mitään jännää läpihuuto jutussa.


      • Ei tässä epäluottamuslauseesta ole kysymys, vaan minkä hinnan päämisteri on valmis maksamaan Bernerin pitämisestä hallituksessa.
        Sisäisen valtataistelun vuoksi on epävarmaa, äännestävätkö perussuomalaiset ryhmäkurin mukaisesti vai lipsuvatko joitenkin sukset, oppositiopuolueet äänestänevät yhtenäisesti.


      • sadan.prossan.luottamus

        En luota Anne Berneriin palaneen puupennin vertaa. Lisäksi hän vetää ojaan Sipilänkin vankkureita.


    • näin-se-o-laillista-ny

      JA mihin tulokseen tultiin,
      siihen että muistakaa tämä jos haluatte äkkirikastua,
      suuri r i k o s KANNATAA ainaki suomessa,
      sillä edellytyksellä että rikos on suuniteltu ennekkon erittäin hyvin,
      ja että hyväveliverkosto lopulta tulee ja varmasti pelastaa,

      • tätä-on-rahan-vaikutus

        joooo, nyt se taas nähtiin,,, rahalla saa kaiken,
        ihminen on ostettavissa,


      • mullekki-kelpaisi-

        niin tietenki, kuhan se ostos salataan erittäin hyvin,
        ja ollaan varmoja ettei vene vuoda miltää nurkalta, yli kolkyt mijoonaa on melkonen rahamäärä sillä elää herroiksi,


      • näin.nytkin

        Toisaalta kaikki pääministerit vastaisuudessakin joutuvat antamaan "täyden luottamuksensa" ellei ministerin rike ole johtanut vakaviin oikeustoimiin.


      • vitut-rehellisyydelle
        näin.nytkin kirjoitti:

        Toisaalta kaikki pääministerit vastaisuudessakin joutuvat antamaan "täyden luottamuksensa" ellei ministerin rike ole johtanut vakaviin oikeustoimiin.

        No miten sitten selität tämän finnawian kymmenien mijoonien katoamisen, eikös tämä ollut vakava tutkinta ja oikeustoimiin johtanu teko ?????
        kuinka tämä meni läpi ilman minkäänlaista sanktioita,


    • olen-ropotti

      Se mikä tässä koplauksessa on parasta, medialla on nyt kieli keskellä suuta.

      • siks.paaapotaan

        Ns.vastuulinen media katsoo, ettei Sipilän hallituksen joutuminen kriisiin oisi nyt Suomen etujen mukaista.


      • ihmettelijä-
        siks.paaapotaan kirjoitti:

        Ns.vastuulinen media katsoo, ettei Sipilän hallituksen joutuminen kriisiin oisi nyt Suomen etujen mukaista.

        joooo,
        mutta mikä merkitys enää on rehellisyydellä,

        suomessako saa nyt sumeilematta kähmiä kymmeniäki miljoonia omaan taskuunsa
        ku on vain tarpeeksi kiero, ja hyväveliverkosto suojelee,
        ja tarpeeksi hyvin suuniteltu näenäisesti laillinen- rötös,

        niiiiiii ja eiku veronmaksajat maksakoon koko laskun,

        nehän on vain köyhiä ja kipeitä kateellisia,

        toiset ne osaa miljoonien, rahanhankinan salat,
        rehellisyys ja vilpitön suomen talouden hoito on vain suurta tyhmyyttä,

        vitut köuhistä työntekijöistä ja suomen kansasta veronmkasajineen ,
        ne joutaa maksamaan rötösherrojen laskut, ku tyhmiä muutenki ovat,

        tämäkö on se viesti,

        tähänkö on nyt tultu sipilän johdolla,


      • faktatie.toa

        'Ihmettelijälle' mietittävää.

        Syyllisten ja varkauksien kaivelu ja epäluulo leimaa aikaamme.
        Kautta aikojen se on kuulunut vanhusväestön rooliin, koska tosiasiassa eräiltä heistä tuhoutuu aivosoluja vauhdilla!
        Luoja varjelkoon meitä kirjoittajia mediassa keskustelufoorumien täyttyessä heistä. Silloin viimeistään olisi hyvä tuo rekisteröintipakko!


      • luottamus-meni-
        faktatie.toa kirjoitti:

        'Ihmettelijälle' mietittävää.

        Syyllisten ja varkauksien kaivelu ja epäluulo leimaa aikaamme.
        Kautta aikojen se on kuulunut vanhusväestön rooliin, koska tosiasiassa eräiltä heistä tuhoutuu aivosoluja vauhdilla!
        Luoja varjelkoon meitä kirjoittajia mediassa keskustelufoorumien täyttyessä heistä. Silloin viimeistään olisi hyvä tuo rekisteröintipakko!

        Tänään ammu utisissa,
        Sipilä on menettäny suuriman kansanosan luottmuksen,
        se oli odotettavissa,
        Sipilätä puuttuu terve järjen käyttö,
        epäily Sipilän rehellisistä puuhista on ilmiselvää nyt,
        Bernerin suojelu e r i t t ä i n outoa rehelliseltä kantilta katsottuna,
        onko yhteinen hyöty kyseessä,

        onko yli 30 000 000 euron k a t o a m i n e n jokun mielestä pikku juttu,
        niin no tietenki miljaardin kähmimiseen verrattuna tietenki on,

        seuraavat vaalit tulee olemaan mielenkiintoiset,

        " rötös herrat kiinni " sanoi Veikko Vennamo aikoinaan,


    • pottunenä.com

      Tämä kaikki vain siksi kun oppositio 'tekee työtään' kuin myyrät luulevat olettavat ja uskovat itse, huttu on valmis jakoon.
      Suuri on se luulojen määrä kun tietoa ei ole eikä sitä uskota jos on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      526
      2671
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe