Isien ja äitien koulu

Kukkokissatappelu

Olisi niin huvittavaa jos kyse ei olisi vakavasta aiheesta seurata kun isät ja äidit rakentaa itselleen koulua, nimenomaan itselleen, ei lapsilleen.

Erityisesti nuo jättikouluhankkeet on ihan karmaisevia, mitä tapahtuu koulukiusatuille, valtava määrä lapsia, opettajat ei jalkaudu välitunneille.

Mihin vaihtaa koulukiusattu koulua kun kouluja on vain yksi, pitääkö koko perheen muuttaa vai oppilaan kärsiä koko kouluikänsä . Kyse voi olla myös työpaikkakiusatusta opettajasta!

Koulujen sisäilmaongelmat ovat olleet esillä ihan riittävästi, jokainen tietää että niitä on ja tulee olemaan, Lapualaiset ei ole yhtään sen parempia rakennusmiehiä nyt kuin ennenkään joten mihin tuommonen jättikoulu väistää kun jotain yllättävää ilmaantuu?

33

516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oppilaan.vanhempi

      Aloittaja esittää todella teennäisiä vailla todenperäisyyttä olevia väitteitä. Kiusata voidaan pienessäkin koulussa, jos sen annetaan tapahtua. Iso koulu ei tarkoita, että kaikki oppilaat olisivat yhdessä tilassa. Ulko-ovia on yhtenäiskoulussa useita. Eri ikäluokat kulkevat omista ovistaan. Miksi isossa koulussa opettajat eivät jalkautuisi ulos, vain pienissä kouluissako niin tapahtuu ? Käykää tutustumassa johonkin yhtenäiskouluun ennenkuin esitätte vailla totuutta olevia väitteitä.

    • Älänytväitätyhmiä

      Miksi sitten pieniä lähikouluja aina kehutaan ja niiden puolesta taistellaan viimeiseen asti, talkoilla tehdään remontit ja pihatyöt?

      Ala-asteen jälkeen tuolla koulun koolla ei ehkä ole suurta merkitystä mutta nuoremmille rauhallisella ja tressittömällä oppimisympäristöllä on hyvin suuri merkitys.

      Ajatteleppa ihan sitä koulun pihan kokoa, vertaat kuinka monta neliötä on oppilasta kohden pienessä kouluussa ja sitten alat laskemaan minkä kokoinen alue pitäisi olla käytettävissä tuommoisessa jättikoulussa, ala-astelaiset kun tykkää leikkiä, pelata ja liikkua välitunnilla.

      • lapsen.vanhempi

        Yhtenäiskoulussa jokaisella ikäluokalla on oma piha välitunnilla. Tällä hetkelläkään keskuskoulussa ei oli pihaa missä lapset voivat juosta. Silti sinnekin suunnitellaan lisää rakennuksia ja piha sen kuin pienenee.


    • SamaPihaEriAikaan

      Hei välitunteja voi nykyään porrastaa. Ei se ole enää nykyään niin, että kellon pirauksesta koko koulu ulos. Kun välitunnit porrastetaan, niin on tilaa juosta. Oppitunnit voi alkaa esim 5-6 luokilla 8.20, ja 3-4 luokilla 8.35, ja 1-2 luokilla 8.50, tällöin välitunnit ja ruokailut osuu automaattisesti eri aikoihin. Ei tarvita monia eri pihoja kun käytetään vähän järkeä.

      • Vieläkunkerrot

        Miten aineopettajat tekee työnsä tuommosessa välituntiporrastetussa koulussa, esimerkiksi kieltenopettaja....


    • Koulupihanmahdollisuudet

      Oppaassa Pirkko Sassi kirjoittaa näin.

      parhaimmillaan piha toimii myös eri oppiaineiden oppi-
      misympäristönä. Niitä mahdollisuuksia saisi kehittää ja hyö-
      dyntää entistä enemmän. Pienillä paikkakunnilla on lisäksi
      huomattu, että koulupiha toimii erinomaisesti myös erilais-
      ten kerhojen kokoontumispaikkana sekä tapahtumien ja juh-
      lien areenana. Siitä voidaan muodostaa myös lähiliikunta-
      paikka, joka on käytössä ympäri vuoden.
      Va
      litettavan usein paikkakunnan koulun tunnistaa liian-
      kin helposti. Se on taajaman ankein rakennus, jonka edus-
      talla on asfaltti- tai hiekkakenttä. Kun niitä katsoo, on vaikea
      ajatella, että ihmisen tärkein tehtävä on lasten kasvattaminen.
      Ovatko koulujen pihat esteettisesti ja emotionaalisesti hyviä
      kasvuympäristöjä?

      joillekin lapsille koulun piha voi yhä olla pelottava paik-
      ka, jossa vallitsee viidakon laki. Koulupäivän aikana sinne
      kootaan suuri joukko lapsia ilman, että he itse voivat valikoida
      seuraansa. Lapsi haparoi luodessaan sosiaalisia kontakteja ja
      pahimmillaan piha saattaa tulla paikka, jossa kiusataan ja eris-
      tetään joukosta

    • Joksistäänparkkipaikka

      Nämä suurkoulun pykääjät ei ymmärrä että kehitystä ei voi pysäyttää, koululaiset tulee aina vain enempi ja enempi kouluun mopoautoilla, skoottereilla tai traktoreilla, ei jalkaisin tai polkupyörällä, ei edes suksin niinkuin ennenvanhaan. Jo pelkkä parkkipaikka liikkenneyhteyksineen vaatii hirvittävät neliömäärät suurkoulun ympärille.

      • jarruttajathoi

        Mopoautoilla saa ajaa vain yläkoulun ylimmän luokan oppilaat ja heitäkin asuu mopolle sopivan matkan päässä keskustassa suhteellisen vähän. Mopot eivät ole este isommalle koululle ja Alangossa löytyisi parkkitilaa kylliksi mopoille ja muillekin menopeleille. Toiseksi nykyään valtakunnallisesti suositaan isompia yksiköitä synergiaedun vuoksi, joten jakaminen neljään pienempään yksikköön rakennus- ja käyttökustannukset kasvavat huomattavasti keskitettyyn verrattuna. Hajautettu malli on siten kehityksen jarru ei edistäjä.


    • Jonytkeskustellaan

      Erittäin vilkkaasti siitä että ajokortin henkilöautolle saisi jo 16 vuotiaana, tämähän tarkoittaa että mopokortin ikääkin joudutaan väistämättä laskemaan, luvassa on melkoinen määrä ajoneuvoja koulun pihoille ja hirmuinen ruuhkahuippu liikenteeseen koulujen alkaessa ja loppuessa.

      • DYf

        Koulujen pihat pitää tehdä autottomiksi. Se onnistuu jos on halua. Tuntuu vain ettei sitä halua ole. Väki on liiaksi tottunu että autolla pitää päästä kurvaamaan suurpiirteisesti oven eteen. Tämä näkyy jokapuolella kirkonkylää. Aakeetalaakeeta koko kylä, jokapaikkaan pääsöö liian helposti autolla. Pitäis tehdä edes jotain esteitä ja ahtaita paikkoja, joka rajoittaisi autojen ylivaltaa.


    • liikenteesä.mukana

      Olin liikkenteesä Koulukatu, yläkoulu, keskuskoulu alueella eräänä aamuna kahdeksan aikaan. Koulukatu ja yläkoulun alue oli täysin tukossa. Suma seisoi ja lapset pujottelivat henkensä kaupalla mopoautojen ja henkilöautojen seassa. Hämärääkin oli ja lumi pöllysi. Tähän kaaokseen suunnitellaan rakennettavaksi vielä Hautasen koulua. Luulen, että Hautasen oppilaat kuljetetaan kaikki autoilla kouluun. Liikenne lisääntyy entisestään. Piha-aluekin pienenee koulun pinta-alan verran. Miettikää hyvät ihmiset vielä tarkkaan, onko Hautasen koululle paras paikka ylä- ja keskuskoulun vieressä. Kun se sinne on jo rakennettu, niin on enää myöhästä siinä vaiheessa katua.

    • viikonvarrelta

      Täälä puollustetaan kaikkenlaisilla tekosyillä, esimerkiksi Hautasenkoulun paikka ja sen tarpeet tulisi edes jonkinlaoselle siedettävälle tasolle,Milloin sitä sovitetaan mihinkin , ei sille soveltuviin olosuhteisiin, vedotaan intekroitumiseen.

      Kyllä nyt pikkuhiljaa pitää tunnustaa tosiasiat ja jättä tämä lasten kustannuksella pelaaminen. Ei ikinä uskoisi että on aikuisista päättäjistä kysymys,tätäkö on se oppineitten tuoma asioitten yhtisöllisyy ja lasten tulevisuuden kasvualusta.

      Tämä tapa millä meitä nyt johdetaa on näiveittymisen ja kurjistumisen tie, siitä puuttu talous ja lakisisääteiset, kunnan velvotteiten kokonaisvaltainen vastuu.

      Ollaan tilanteesaa , kyllä nyt viimeistää pitää otta lusikka kauniiseen käteen tunnusta tosiasiat, tulevaisuuden odotusarvoista, niin taloudesta kuin koulurakennusten paikoista.

      Rakennetaa Koulukokonaisuu Alankoon, Lukio pois siirrettynä, muuten suunnitelmien mukaan. Siinä on taloutemmen suudin tasapainoittaja, ja saatai LAPSILLE kunnolliset opetusypäristöt. Silloin lasten ei tarvitsisi ITKEÄ vaaan iloita, kerrankin vanhepiensa ja isovanhempiensa päätöksestä, että se oli OIKEA.

      • lasten.parhaaksi

        Kaikki koulut ja mukaan lukien keskuskeittiö ovat samassa hädässä ja ahdingossa. Jos hajautetulla mallilla edetään, niin näköpiirissä ei ole aikaa jolloin kaikki nämä on kunnossa. Lukiostakin sen verran, että lukio sijoitetaan suurelta osin vanhan kauppaopiston tiloihin, uutta tulee jonkin verran, mutta pelkään pahoin, että se vanha osa ei ole enää korjattavissa koulutiloiksi. Mitä sitten tehdään, jos kaikesta huolimatta kauppis osoittautuukin terveysriskiksi. Kovan riskin satraapit ottavat tässä asiassa. Vaalipuheista huolimatta ei ole mahollista rakentaa kahta koulua samanaikaisesti, puhumattakaan kolmesta ta ineljästä, Joka tapauksessa Hautanen on vasta odotuslistalla viimeisenä vuorossa. Muistakaa, että nämä kuulut maakaupot verottavat kunnan kukkaroa melkoisesti ja sekin jarruttaa rakentamisvauhtia. Samoin on odotettavissa valituksia Ritamäen maakaupan osalta. Tällä suunnitelmalla moni ikäluokka on käynyt edelleen koulunsa parakeissa ja monta valtuustoa ehtii vaihtua, ennen kuin viimeinenkin koulu on valmiina. ALANKO korjaa kaikki ongelmat yhtä aikaa ja tasapuolisesti.


      • Pienetlapsetkäy

        Koulunsa pikkukouluissa, seitsemännestä luokasta eteenpäin voidaan sitten alkaa koota suurempiin yksiköihin ilman suurempia haittavaikutuksia.


    • Korkeakulttuuria

      Laittaa koulukadun poikki koulujen kohdalta, ja muuttaa sen piha-alueeksi jonne autoilla ei asiaa. Ei koulukadun tarvi nykyään olla läpiajotie, on tullut uusia teitä ja siltaa jota kautta pääsee.

      Koulukadun voisi muuttaa osittain parkkialueeksi, jolloin koulujen pihoilta vapautuisi tilaa muuhun käyttöön. Parkkialue ei tietenkään saisi olla läpiajettava, vaan joku este siihen puoliväliin. Näin koulualueelle voisi edelleen tulla molemmista suunnista, mutta läpiajo loppuisi. Se rauhoittaisi aluetta, ja lisäisi viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

      Myös urheilutalon ja koulujen välinen piha pystyttäisiin näillä ratkaisuilla tekemään autottomaksi. Teräsaitaa ja korkeaa rotvallia, sekä pihan uudelleen muotoilua.

      • enuskositä

        Ehdotus Koulukadun katkaisemisesta siirtäisi liikenteen Siirilän omakotialueen läpi Lukkarinkadulle ja muillekin pikkukujille, enkä kyllä usko asukkaiden suostuvan siihen.


      • Korkeakulttuuria
        enuskositä kirjoitti:

        Ehdotus Koulukadun katkaisemisesta siirtäisi liikenteen Siirilän omakotialueen läpi Lukkarinkadulle ja muillekin pikkukujille, enkä kyllä usko asukkaiden suostuvan siihen.

        Olet tuossa asiassa aivan oikeilla jäljillä. Lukkarinkadun pesiskentän pää pitää myös poikkaista. Liikenne tulisi ohjata paukun uuden sillan kautta, tai toisaalta ravitietä.

        Nykyinen läpiajoliikenne johtuu myös osaltaan vanhasta tottumuksesta. Ei ole vielä hoksattu muita reittejä. Lisäksi paljon koulukadulla ajellaan myös huviajelua, amispojat siinä ajelee edestakaisin kattomas nuoria likkoja.


      • hölmöajatus

        Kirkolta Koulukadulle tulevat autot eivät kierrä Ravitien tai Paukun uuden sillan kautta uimahallille, jäähallille tai kentille jos Koulukatu katkaistaan. Liikenne siirtyy Siirilän pikkukujille tai Lukkarinkadulle. Eikä ole oikeudenmukaista kieltää liikenne myös Lukkarinkadulta. Kadut ovat rakennettu kaikkia asukkaita varten.


    • Eisitäpystykäsittää

      Miksi pienet lapset pitää ahtaa tuommoselle asfalttikentälle ja pistää kulkemaan pahimpaan ruuhka-aikaan autojen sekaan luokattoman huonosti suunniteltuja kevyenliikenteen väyliä pitkin.

      Yhteiskunnan arvot näkyy tässä hyvin, tämä ahne sukupolvi ryöstää kaiken heikoimmilta, vanhuksilta ja lapsilta omaan yltäkylläisyyden ja harrastustoiminnan ylläpitoon.

      • lapsiparka

        Ahaa! koulutaistelussa ei näköjään konstit lopu. Nyt on keksitty liikenneongelmakin.


      • Älämuutasano

        Kertoo kaiken näitten maalaisjärjestä osattomiksi jääneiden keskittäjien ajatusmaailmasta kun suurin murhe pienten lasten kouluympäristössä on se miten he pääsevät sen autolla kiertämään mahdollisimman vaivattomasti ja suurella nopeudella...


      • onkojärkee

        Liikenneongelma nousi esiin siitä, kun Koulukatu on aivan tukossa aamuisin kahdeksan aikaan. Siitä huolimatta sille alueelle ollaan sijoittamassa vielä Hautasen koulua. Hautasen oppilaat ovat kaikki kyyditettäviä ja vielä ovelle saakka. Muut oppilaat joutuvat kärsimään yhä lisääntyvästä liikenteestä. Ylä- ja keskuskoulun alueelle ei mahdu enää lisää kouluja. Sen alueen kapasiteetti on tämä.


      • hautasen.puolesta

        HAUTASEN koulun oppilaat, opettajat, vanhemmat ja kaikki muut asianosaiset, jos te olette valmiita odottamaan uutta koulua vähintäänkin kymmenen vuotta, niin siitä vaan. Nopeampi ratkaisu olisi Alanko. Ymmärtäkää nyt, että tällä nykyisellä koulun paikalla ja lupauksilla teidät ostettiin hiljaisiksi vaalien vuoksi. Todellisuus on aivan muuta. Hautasen koulu on nykyisessä suunnitelmassa viimeisenä vuorossa ja siksi teidän koulua ei rakenneta vielä pitkään pitkään aikaan.


      • MersMies
        onkojärkee kirjoitti:

        Liikenneongelma nousi esiin siitä, kun Koulukatu on aivan tukossa aamuisin kahdeksan aikaan. Siitä huolimatta sille alueelle ollaan sijoittamassa vielä Hautasen koulua. Hautasen oppilaat ovat kaikki kyyditettäviä ja vielä ovelle saakka. Muut oppilaat joutuvat kärsimään yhä lisääntyvästä liikenteestä. Ylä- ja keskuskoulun alueelle ei mahdu enää lisää kouluja. Sen alueen kapasiteetti on tämä.

        Laualla on aivan muusta maailmasta erillään olevat käsitykset liikenneruuhkista. Kolme autoa peräkkäin ja pakollinen pysähdys suojatien edessä on lapualainen liikenneruuhka.


      • liikenneturvallisuutta

        Nyt puhut palturia. Ruuhka on Lapuallakin silloin, kun suma seisoo, eikä liikenne kulje mihinkään. Pitkät jonot odottelemassa pääsyä eteenpäin. Koulukadulla on aamuisin ruuhka ja lapset pujottelevat siellä autojen ja mopojen seassa.


      • Pientärajaa

        Koulukadulle edes pitkiä jonoja sovi. Tottakai liikenne pysähtyy, kun suojatien ylittäjiä on paljon mutten ole kertaakaan joutunut minuutteja käyttämään Koulukadun läpiajoon. Sekunneista kyse.


    • Korkeakulttuuria

      Kaikista paras olisi, jos Koulukatu pistettäisiin poikki Urheilukadun ja Seurakuntatalon väliseltä alueelta. Lisäksi Lukkarinkadun yhteys Koulukadulle poistettaisiin. Liikenne ohjautuisi Vanhanpaukuntietä, sekä Ravitietä. Ravitiellehän on tehty uusi alikulku radan ali. Näillä ratkaisuilla, Koulukadulla ei olisi enää mitää tarvetta toimia läpikulkutienä. Koska Koveron suunnasta pääsisi muita reittejä aivan yhtä hyvin.

      Suljettu Koulukatu voitaisiin muuttaa parkkipaikaksi, molempiin päihin parkkipaikkoja, ja keskelle jäävä osuus muutettaisiin piha-alueeksi. Näin ollen mitään tien ylitystä ei enää tulisi. Myös Koulupojankatu poistettaisiin ja muutettaisiin piha-alueeksi. Ylipäätään koko Urheilutalon, Keskuskoulun ja Yläasteen väliin jäävä piha tulisi olla autotonta aluetta. Koulupojantien kohdille mahtuisi myös uudisrakennus, piha-alueen keskikohtaan. Nykyiset parkkipaikat muutettaisiin autottomaksi piha-alueeksi, jossa erilaisia kävely-ympäristöjä.

      Lisäksi voitaisiin kieltää traktorien parkkeeraus koulun alueella. Koululla ei ole mitään velvoitetta muutenkaan järjestää tilaavieviä parkkialueita isoille maataloustraktoreille. Pääsee sitä kouluun muullakin kulkuneuvolla. Traktorit kuuluu pellolle. Traktorit ovat liian vaarallisia kulkineita koulun piha-alueella, ennemmin tai myöhemmin joku jää traktorin alle.

      Näillä toimilla, se Koulukadun trafiikki olisi hallitumpaa. Tottakai kouluun suuntautuva trafiikki pysyisi entisellään, mutta se läpiajo loppuisi. Koveron suunnasta tuleva trafiikki pysähtyisi itäiselle parkkipaikalle, ja keskustan suunnasta tuleva trafiikki läntiselle parkkipaikalle. Toki jokainen autoilija tietsti itse valitsisi, kumpaa parkkipaikkaa haluaa käyttää. Hieman tämä järjestely tietysti saattaisi aiheuttaa joillekin turhaa kiertämistä. Mutta toisaalta, voisi keskuskouluun suuntaava käyttää sitä läntistäkin parkkipaikaa, koska kävelymatka ei siitä kuitenkaan kovin pitkä.

      Kaikki ohimenevä muu liikenne kyllä pääsisi muita reittejä, ilman suurempaa kiertämisen tuntua. Joka haluaa esim Koverosta Siirilään, niin Ravitien reitti on nykyäänkin lyhin reitti. Silti moni ajaa vanhasta tottumuksesta "sympän" risteyksen kautta, tai "oikaisee" Lukkarinkatua. Moni ei edes hahmota tuota Ravitien oivallista reittiä, koska ei ole tullut koskaan ajaneeksi sitä kautta. Samoin jos pyrkii Koverosta keskustaan, niin kyllä lyhin reitti on nykyään Vanhanpaukuntietä pitkin. Tämän reitin moni on jo löytänytkin, mutta edelleen osa ajaa vanhasta muistista "sympän" risteyksen kautta, aivan turhan takia, ja odottaa sitten kahdet liikennevalotkin ennen keskustaan pääsyä.

      • vitruviuss

        Jaahas. Diletantit taas kaupunkisuunnittelijoina.


    • hulluhomma

      Korkeakulttuurille! Olis tuan helpomminkin voinu sanua, mutta mikä intohimo on lisätä ruuhkaa kasvattamalla koulujen kokoa, kun muutenkin paikka on ahdas ja tukkuunen, ei vain liikenteellisesti. Piha-alutteet kummaskin koulus on jo ny liian piäniä. Ei tämä oo ainut paikka Hautasen koululle. Se joka sanoo, jotta välituntiakin voi porrastaa niin kysyn, kuinka tuntiopetettajat sovittavat tuntinsa, kun tunnit alkavat kuinka sattuu ilman johdonmukaisuutta.

      • Korkeakulttuuria

        No ne nykyyset piha-alueet on liian pieniä sen takia, että piha-alueen sisällä on parkkipaikkoja ja ajoväyliä autoille. Jos nämä parkkipaikat ja ajoväylät saataisiin siirrettyä ehdottamalleni suljetulle Koulukadulle, niin piha-alueen käytettävissä oleva tila kasvaisi merkittävästi. Piha-aluetta jää rakennusten väliin noin 1 hehtaari. Mutta siitä on noin puoli hehtaaria pelkästään autojen käytössä, on ajoväyliä ja parkkipaikkoja. Tehotonta maankäyttöä. Lisäksi ajoväylät ja parkkialueet on suunniteltu maalaismaiseen tapaan siten, että alue on liian avoin ja väylillä pääsee ajamaan liian suurilla ajonopeuksilla. Autot pitäisi aina rajata ahtaalle ja suppealle alueelle, jotta ajonopeudet pysyisivät pienenä. Koulukadun poikkaisu olisi tähänkin asiaan mainio ratkaisu.


      • Myösmuutturvallisuus

        Entäpä pelastustiet, evakoinnit tulipalojen sattuessa, terroristiteot...

        On erittäin arveluttavaa kerätä hirmuinen joukko pieniä lapsia yhteen paikkaan muutaman opettajan kontolle kun tuppaa olemaan että nämä opettajat ei ole aina niitä käytännönläheisimpiä ihmisiä hätätilanteessa.

        Ajatellaampa että syttyy tulipalo, pieni koulu, opettaja tuntee jokaisen oppilaan, ohjaa heidät kokoontumispaikalle ja sanoo palopäällikölle tässä kaikki oppilaani.

        Sitten joku jättikoulu, arvotaan onko se ja se oppilas kateissa vai jäänyt kotiin flunssan takia vai onko hammaslääkärissä...


    • viikonvarrelta

      Myös turvallisuu kirjoitti.
      Suunnitelussa pitää tälläiset perusasiat ratkaista ei vaan yhdellä vaihtoehdolla, jopa yksilön turvallisuus otetaan suunittelussa huomioon. Ei ole yksin suurten yksikköjen huoli myös pient yksiköt vaativat hyvän suunnittelun, lisäksi vielä harjoitukset, joissa yksilö tietää paikkansa ja tehtävänsä.

    • Kauhava on palkannut uudelle suurkoululleen vartijan. Mahtaako yksi riittää? 🤔

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe