Työ on ihanaa!

Työ-on-nro1

Huomenna taas töihin kello 6 tienaamaan ja säästämään rahaa työnantajalle! Äsken piti käydä työpaikalla kun alkoi omatuntoa kolkuttamaan, olinko jättänyt pukuhuoneeseen valot päälle, ja kyllähän ne oli! Oikein hävettää, mutta onneksi kävin, niin eivät sentään koko yötä palaneet ja työnantajalta säästyi pitkä penni! Tietysti aion tuon unohduken tunnustaa ja korvata työnantajalle valojen melkein viiden tunnin turhan palamisen tekemällä vaikka perjantaina pari tuntia ylimääräistä!

Tällä viikolla on myös minun pyykki- ja roskavuoroni, eli vien työpaikan paskapyykit kotiin omalla koneellani pestäväksi, ja myös työpaikan roskat kotiin omaan roskikseen! On se mukavaa kun jokainen kantaa kortensa kekoon, ja saadaan yhdessä tienattua ja säästettyä työnantajalle rahaa!

Ollaan myös yhdessä päätetty, että tehdään työpaikan parkkipaikan lumityöt vuoroviikoin. Sentään lumityövuoro ja pyykki- ja roskavuoro eivät samalle henkilölle osu samana viikkona. Tuokin on toiminut meillä erittäin hyvin, ei tarvitse kuin illalla Forecasta katsoa onko lumisadetta luvattu, ja jos on niin, sitten aamuyöstä työpaikan pihalle kolaamaan! Hiekoitushiekkaa jokaisella on säkillinen oman auton takakontissa, joten hiekoitukseen ei ole erillisiä vuoroja vaan se kuuluu jokaisen vastuulle!

Perinteisesti myös olemme päättäneet kiittää työnantajaa hyvästä työpaikasta, ja siitä, että saamme tehdä työtä, tekemällä juhannus- ja joulunalusviikot työtä palkatta, ja sekin käytäntö on toiminut hyvin ja kaikilla hyvä mieli! Myös n. kerran kuukaudessa tarjoamme työnantajalle lounaan ja sekin on sellaista mukavaa yhdessätekemistä ja "me-hengen" kasvattamista!

Myöskään sairauslomia ei meillä tunneta, töihin tullaan suomalaisella sisulla vaikka pää kainalossa, tai jos sairaus todella tekee työnteon mahdottomaksi, tietysti työntekijä on velvollinen korvaamaan työnantajalle sairauspoissaolot, joko rahallisesti tai tekemällä viikonloppuisin tarvittavan määrän ylimääräistä.

Loma-ajan palkka ja lomarahakin ovat firmassamme aivan absurdeja käsitteitä! Miksi työnantajan pitäisi maksaa meille, että emme tee työtä?! Kyllä se on työntekijä jonka täytyy maksaa työnantajalle, jos haluaa töistä poissa olla!

Mutta kyllähän pomokin palkitsee meitä avokätisesti hyvästä yhteishengestämme, eli kerran viikossa työntekijät saavat pitää 12 minuutin kahvitauon kahvihuoneessa!

Toki omat eväät on oltava, ja jäljet siivottava ja roskat vietävä kotiin, mutta onhan se silti pomolta mukava kunnianosoitus työntekijöilleen, kun normaalisti tosiaan työaikaa ei taukoihin tuhlata, vaan korkeintaan joku sämpylä vedetään työn ohessa naamaan jossain hallin nurkassa, jos on aikaa.

On se työntekeminen vaan mukavaa ja parasta kun on tällainen mukava porukka, jolla yhteishenki kunnossa ja yhteiset yhdessä sovitut tavoitteet, eli tienata ja säästää mahdollisimman paljon rahaa työnantajalle! Hurraa! Hyvä ME!

Samanlaisia kokemuksia hyvistä työpaikoista ja mukavista hyviksi todetuista yhteisistä käytännöistä saa myös jakaa ja olisi mukavaakin kuulla!

3

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työ-on-nro1

      Tänään keksittiin ihan ex-temporee että yllätetään ja tarjotaan työnantajalle koko porukan voimin kahvit ja pulla kiitokseksi upean työpaikan tarjoamisesta! Vähän se oli aluksi nyrpeää naamaa kun tosiaan 12 minuutin kahvitauko on sallittu vain perjantaisin, mutta leppyihän se kun tuotiin jokaisen aamuyöllä leipomat uuntuoreet pullat pöytään, ja kun sanottiin, että tietysti tämä tauko korvataan kun kerran kahvilla istutaan eikä töitä tehdä! Reilua peliä molemmin puolin ja kaikki saivat päivän päätteeksi lähteä työvuorolistan mukaisesti kotiin, eikä kenekään tarvinnut jäädä samana päivänä ylimääräistä kahvitaukoa korvaamaan!

      Kyllä ai että kun on mahtavaa kun on reilu työnantaja ja koko porukka pelaa yhteen pussiin, eli työnantajan taskuun! Kaikilla on aina mukava mieli tulla ja lähteä töistä kun jokainen tietää, että yhteisellä asialla, eli työnantajalle rahan tienaamisella ja säästämisellähän tässä ollaan. Hyvä ME ja meidän joukkue!

    • Työ-on-nro1

      Noniin! Jälleen on yhdessä sovittu uusia mahtavia käytäntöjä, jolla saamme säästettyä työnantajan rahoja!

      Eli uutena käytäntönä ensiviikolla aloitamme yövuorot! Tavallaan, sillä töitä ei ole yövuorossa tarkoitus tehdä, vaan kyseessä on oikeastaan lähinnä "yöpymisvuoro". Eli vuoroviikoin viikon kerrallaan yksi työntekijä jää töiden jälkeen työpaikalle yöksi kahvihuoneen lattialle makuupussiin nukkumaan. Ideana tässä on se, että yöpymisvuorolainen toimii samalla valvoja ja vartijana, niin työnantaja säästää murtohälytinjärjestelmä- sekä vartijakulut. Palkkaa tuosta yöpymisestä ei makseta, koska yöpymisvuorolainen vain nukkuu työpaikalla, eikä siis tee työtä. Eihän työpaikalla nukkumisesta kenellekään kuulu maksaa!

      Hyötyä tästä on myös kaikille työntekijöille, sillä yöpymisvuorolainen on jo aamulla valmiina työpaikalla ennen muita, ja ehtii laittamaan työvälineet ja koneet valmiiksi muiden työntekijöiden saapumista varten, jolloin säästyy muiden työntekijöiden vapaa-aikaa. Laitteiden ja koneiden ja välineiden työkuntoon laittaminen kun on omaa aikaa, ja palkanmaksu alkaa vasta siitä, kun varsinainen työnteko on valmiina alkamaan.

      Toinen uusi mahtava ja työnantajan rahaa säästävä käytäntö ovat kimppakyydit. Eli työpaikalle ei saa saapua autolla, joka ei saavu ja lähde työpaikalta täytenä. Työnantajalle säästö syntyy siinä, että lämpötolpissa on mahdollisimman vähän autoja lämmityksessä työpäivän aikana, ja piha kuluu vähemmän. Lisäksi vuorossa oleva kimppakyytivastaava (eli se kenen auto on käytössä), myös hakee pomon hänen kotoaan työpaikalle klo 10:ksi ja vie kotiin klo 14. Tuokin on tuollainen mukava yhteishenkeä nostattava järjestely kun voidaan jo autossa matkalla sopia työasioista! Ja pomon kyydin järjestestäminen sellainen reilu kiitos mahtavasta työpaikasta ja toimivista yhdessä yhdessä sovituista mahtavista käytännöistä!

      Kyllä nämä käytännöt vaan ovat mahtavia ja porukan yhteishenki hipoo kattorakenteita!

    • Ihmisyys_katoamassa

      Hauska parodia suuresta teeskentelystä ja perseennuolennasta.

      Ikävä kyllä tuo on faktaa monella työpaikalla ,eräs nainenkin kerran toi kakkua työpaikan pomoille eikä tarjonnut sitä duunareille lainkaan.

      No eukko sai kuitenkin myöhemmin lähteä kun pomot olisivat halunneet jotain muutakin herrojen eevalta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4314
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1809
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1549
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe