Pahoinpitelysyytteen vanheneminen.

turhakesakot

Kesäkuussa 2015 tyttöystävän (edelleen yhdessä, eikä muita 'tapahtumia') kanssa riita, jonka päätteeksi molemminpuolista läpsimistä, josta ei edes mustelmia kummallekaan. Poliisi kumminkin paikalle. Esia esihutkittu, ja nyt tiedoksianto syytteestä noudettavissa molemmille pahoinpitelystä vaatimuksena sakkorangaistukset.

Jos tiedoksiantoa syytteestä pakenee 2v tapahtumapvmstä, niin vanheneeko syyte? Siis milläänhän tuollaisesta ei vankeusrangaistusta tuomita syyttäjän vaatimuskin vain sakot joten 2v vanhenemisaika pitää, vaikka maksimi pahoinpitelystä 2v vankeutta? Pitääkö molempien pakoilla, ja vain omasta puolestaan?

Kiitos infosta jo etukäteen.

19

4509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrfbg

      Ei, ensiksi syyteoikeuden vanhentumista ei ole sidottu siihen mitä todennäköisesti tuomitaan, eikä eds siihen, mitä syyttäjä vaatii. Se on sidottu rikoksen maksimirangaistukseen.
      RL 8:1 on melkoisen selvästi kirjoitettu, lainaan sinulle:
      "Ankarimmalla rangaistuksella tarkoitetaan sitä rangaistusta, joka tekoon sovellettavassa rangaistussäännöksessä on säädetty enimmäisrangaistukseksi."

      Toisekseen vaikka vanhentumisaika olisikin vain kaksi vuotta, joutuisit silti pakoilemaan vielä vuoden lisää. Katso RL 8:4.1 §:n 3 kohta.

      • yrfbg

        On toki kyseenalaista olisiko tuon 4 §:n mukaisesti kyse erittäin tärkeästä yleisestä edusta. Joku oikeuskäytäntöä tunteva vastatkoon, mutta lähisuhdeväkivaltaan on lainsäätäjä kyllä suhtautunut aika kireästi viime aikoina.


    • jurristi

      Haasteen tiedoksianto katkaisen rikoksen vanhenemisen. Kyse on ilmeisesti kahdesta lievästä pahoinpitelystä, joiden vanhenemisaika on kaksi vuotta. Ne vanhenevat kesäkuussa 2017. Mitään erittäin tärkeää yleistä etua tuskin on olemassa, joten ne menevät kesäkuussa vanhaksi.
      Kukaan ei synny rikolliseksi, eikä elä koko elämäänsä maan alla, minkä vuoksi kaikki ovat sadoissa eri rekistereissä. Niitä hyväksi käyttäen niin haastemiehet, kuin poliisit kaivavat etsittävän Suomesta esiin. Suomesta karkuun lähtö saattaa estää sen, ettei haastemies ennätä kättelemään ennen rikosten vanhenemista.

    • jyfbgtbrh

      Aloittaja puhuu syytteen tiedoksiannon kohdalla pahoinpitelystä. Teonkuvaukset sopivat ennemmin lievään pahoinpitelyyn, joskin ihmisillä on kumma taipumus tällaisilla palstoilla siloitella asioita mieluisampien vastausten toivossa.

      Kummasta siis oli kyse? Perusmuotoisesta pahoinpitelystä vai lievästä? Se ratkaisee aloittajan kysymyksen vanhentumisajasta.

      • Jussi..Pussi

        Niinpä, valheelta haiskahtaa. Lievä pahoinpitely on asianomistajarikos, jota poliisi ei tutki eikä syyttäjä syytä, ellei asianomistaja vaadi tekijälle rangaistusta.
        Kun aloittaja kertoo olevansa edelleen yhdessä tyttöystävänsä kanssa, niin tuskinpa he ovat toisilleen rangaistusta vaatineet, tai jos aluksi olisivatkin, niin vaatimukset olisi peruttu jo ajat sitten, jolloin juttu olisi laitettu mappiin. Nyrkit ovat todennäköisesti heiluneet niin reippaasti, että on menty perusmuotoiseen pahoinpitelyyn ja virallisen syytteen alaiseen rikokseen. Tällöin vanhenemisaika on viisi vuotta.


    • turhakesakot

      Kiitos vastauksista.


      Se mitä sain netin kautta käsitykseksi on seuraavaa :

      Poliisi tutkii.
      Syyttäjä syyttää.(Tai jättää syyttämättä)
      Tuomioistuin tuomitsee.

      Tilanne. Kummallakaan ei ole ollut mitään vaatimuksia. Syyttäjän näkemys perustuu täysin tutkinta haastatteluihin, joita molemmilla yksi kerta. Syyte perustuu siihen, että kummallekin 'on aiheutunut ainakin kipua'. Vaatimus sakkoja. Mitään fyysistä näyttöä (mustelmia tms.) ei ole ollut, eikä sellaisista mainintaa.

      Liekö tässä syyttäjä ns. kalastelemassa tuomioita pahoinpitelyistä, joka ensimmäinen mahdollinen nimike tapauksesta. Hakee tuomioita plakkariinsa eli meriittejä tehokkaasta toiminnasta?

      Kai sitä voi lausuntoaan muuttaa edukseen perusteluna melkein mitä vain, koska fyysistä näytttöä ei ole? Mennä käräjille, ja perustella, etteivät tapahtumat täytä pahoinpitelyn tunnusmerkistöä, tai että sellaisesta tuomitseminen ei toteuttaisi yleistä oikeuskäytäntöä?

    • turhakesakot

      Täsmennyksiä:

      ,,,ensimmäinen mahdollinen nimike tapauksesta.
      - syyttäjälle sulka hattuun nimike.

      ,,,Syyte perustuu siihen, että kummallekin 'on aiheutunut ainakin kipua'.
      - Laina siis haastehakemuksesta

      • jurristi

        Joo, uskotaan sitten, että kyse on lievästä pahoinpitelystä, missä kummallakaan osapuolella ei ole vaatimuksia.
        Mutta, lievä pahoinpitely muuttuu virallisen syytteen alaiseksi rikokseksi, jos teko on kohdistunut alle 18 vuotiaaseen, tai jos osapuolet asuvat, tai ovat asuneet yhteistaloudessa, tai jos uhri on, tai on ollut henkilökohtaisen suhteen vuoksi tekijälle läheinen.
        Ei syyttäjä mitään meriittejä itselleen hae, tekee vain mitä laki määrää.


    • turhakesakot

      Eli jos oikein ymmärsin, niin pakoillaan haastemiestä sinne 2v tapahtumasta. Mennään sitten käräjille puolustamaan syytenimikkeet silloin vanhentuneiksi lieviksi pahoinpitelyiksi. Siis jos syyttäjää siinä tilanteessa enää kiinnostaa haastaa.

      • Järcicäteen

        Vai "pakoilette" :) Teille on tulossa syyte pahoinpitelystä, teon kuvauksen ja viranomaisten ottaman kannan perusteella. Se ei ole sama kuin lievä pahoinpitely, vaikkakin menee pahoinpitelyrikoksen skaalan alapäässä. Lyönnein aiheutettu kipua: ei mene lievänä.

        Syytteen nostamisen vanhenemisaika on 5 vuotta. Ette tule onnistumaan pakoilussa, ellei teidän osoitteenne ole tuntematon, puhelinnumerot tuntemattomia, tuntematon työpaikka tai työtön, kummallakaan ei ole mitään ajoneuvoa omissa nimissään jne. Ja siltikin voi jäädä kiinni.

        Menkää sovitteluun ja hommatkaa sieltä paperi ennen käräjiä. Esittäkää käräjillä sovittelun lopputulos. Syyttäjä vaatii mitä vaatii, mutta käräjät ratkaisee tuomion.


    • turhakesakot

      Saisiko sen vastauksen kysymykseen, että jos nämä tuomitaan käräjillä lieviksi pahoinpitelyiksi, ja tapahtuneesta on yli kaksi vuotta haasteen saamishetkellä, niin jätetään tuomitsematta vanhentuneena? Argumentit miksi tuomittaisiin vain lieviksi ovat liian henk.koht tänne laitettavaksi, eivätkä tänne edes kuulu. Samoin pakoilumetodi. Miten sovittelu toimii, kun ei ole vaatimuksia kummankaan puolelta?

      • järcicäteen

        Sinulla on vähän erikoinen käsitys koko prosessista. Ensinnäkään ei se rikosnimike muutu pahoinpitelystä lieväksi pahoinpitelyksi vain odottamalla. Teidän pitäisi aktiivisesti vaikuttaa asiaan ennen syytteen nostamista siten, että toisitte tutkinnanjohtajalle (poliisille) tai syyttäjälle tietoon sellaisia faktoja, minkä vuoksi asia pitäisi käsitellä lievänä pahoinpitelynä normimuotoisen pahoinpitelyn sijaan. Normimuotoisessa pahoinpitelyssä syytteen nostamisen vanhenemisaika on 5v.

        Mitä taas tulee tuomioistuimeen, se käsittelee asian asiana. Jos tuomioistuimessa tulee ilmi sellaisia seikkoja, että rangaistusta on syytä alentaa syyttäjän seuraamuskannanotosta alemmas, tai on syytä jättää kokonaan tuomitsematta, sitten se tekee niin. Ette te sitä oikeudenkäyntiä pääse pakoon pakoilemalla, ellette tosiaan onnistu pakoilemaan haastetta viittä vuotta, tai sitten aktiivisesti vaikuttaa asiaan siten, että saatte sen poliisin tai syyttäjän kautta pudotettua lieväksi pahoinpitelyksi, eli asianomistajarikokseksi. Molemmat lienevät epätodennäköisiä kertomasi perusteella.

        Sovittelu tapahtuu siten, että olette yhteydessä tutkinnanjohtajaan ja kerrotte olevanne halukkaita sovitteluun. Voitte olla myös suoraan yhteydessä sovittelutoimistoon, mutta tapauksesta riippuen, sovittelutoimisto voi vaatia asian vireille poliisin tai syyttäjän toimesta. Saatte sieltä ohjeet miten toimia.

        Sovittelutoimistossa käydään asia läpi ja kirjataan paperille se, että kummallakaan ei ole vaatimuksia toisiaan kohtaan. Sovittelutoimisto toimittaa lopuksi paperin syyttäjälle. Se tulee siten sitä kautta tietoon oikeudenkäynnissä.

        Olen käynyt itse saman prosessin läpi kertaalleen. Tyttöystävä vähän muksasi eräällä esineellä julkisella paikalla ja tuli lähtö ambulanssilla liimattavaksi. Paikalle tulivat poliisit ja kirjasivat kaiken ylös. Sanoin heti alkuunsa, että mitään vaatimuksia ei ole. Sanoin saman lanssihenkilöstölle ja vielä sairaalassa, koska koko juttu ei mielestäni ollut edes vakava.

        Syyttäjä oli toista mieltä. Hän vaati tyttöystävälle ehdollista vankeutta. Käytiin sovittelutoimiston kautta, ei mitään vaatimuksia ja onnistuttiin lopulta käräjillä pudottamaan ehdollinen vankeustuomio sakkotuomioksi. Mutta ei sitä asiaa olisi pystynyt pakoilemaan.


      • kuyhjgfvc

        Joo, nyt menevät tällä ketjun aloittaneella parisuhde-expertillä puurot ja vellit sekaisin.

        On kahdenlaistan vanhentumista. Ensiksi voi vanhentua syyteoikeus. Se on sidottu siihen, milloin syyte nostetaan tai tarkemmin sanottuna milloin vastaaja on saatu haastettua tai syyte oikeudessa esitettyä. Jos tutkintanimike on pahoinpitely, ja syyttäjä päätyy samoille linjoille (kuten tässä ilmeisesti on käynyt), niin syyttäminen on mahdollista ensiksi viisi vuotta teosta, ja joissain poikkeustapauksissa pidempäänkin.

        Sitten on rangaistukseen tuomitsemisen estävä vanhentuminen. Siitä säännellään rikoslain 8:6 §:ssä. Se on rikosten kohdalla, josta ankarin rangaistus on enintään kaksi vuotta vankeutta, sakko tai rikesakko (as in lievä pahoinpitely, jonka ankarin on sakkoa) 10 vuotta. Vaikka siis tuomioistuin päätyisi sille kannalle, että kyse olisi vain lievästä pahoinpitelystä, voidaan rangaistus määrätä vielä kymmenen vuoden päästä tekohetkestä.

        Toisin sanoen jos syyttäjä kerran on päätynyt syyttämään pahoinpitelystä, niin ensin pitää onnistua syytettä pakoilemaan viisi vuotta. Piste. Sillä ei ole mitään merkitystä, että oikeusistuin ehkä kuitenkin tuomitsisi vain lievästä.

        Jos se ei onnistu, niin pitää onnistua tuomiota viivyttämään tekohetkestä vähintään 10 vuotta. Tältä osin asia ei muutu oli kyseessä sitten lievä tai perusmuotoinen pahoinpitely. Perusmuotoisen maksimi kun on se kaksi vuotta, jolloin se ei rangaistuksen määräämisen estävän vanhentumisen osalta eroa lievästä tekomuodosta.

        Summa summarum: jos on jo tieto, että syyttäjä syyttää pahoinpitelystä, niin pakoiluaika olisi ad viisi vuotta. Ei tule onnistumaan. Jos kerran tuokin tieto on tavoittanut, niin kyllä se oikeudellisestikin pätevä haastaminen löytää aloittajan vielä helposti ajoissa. Jos taas ei onnistu haastetta pakoilemaan, niin oikeuskäsittelyä ja tuomioistuimen tuomiota pitäisi pystyä välttelemään ad 10 vuotta. Epäilen vahvasti mahdollisuuksia tähänkään.


      • kuyhjgfvc
        kuyhjgfvc kirjoitti:

        Joo, nyt menevät tällä ketjun aloittaneella parisuhde-expertillä puurot ja vellit sekaisin.

        On kahdenlaistan vanhentumista. Ensiksi voi vanhentua syyteoikeus. Se on sidottu siihen, milloin syyte nostetaan tai tarkemmin sanottuna milloin vastaaja on saatu haastettua tai syyte oikeudessa esitettyä. Jos tutkintanimike on pahoinpitely, ja syyttäjä päätyy samoille linjoille (kuten tässä ilmeisesti on käynyt), niin syyttäminen on mahdollista ensiksi viisi vuotta teosta, ja joissain poikkeustapauksissa pidempäänkin.

        Sitten on rangaistukseen tuomitsemisen estävä vanhentuminen. Siitä säännellään rikoslain 8:6 §:ssä. Se on rikosten kohdalla, josta ankarin rangaistus on enintään kaksi vuotta vankeutta, sakko tai rikesakko (as in lievä pahoinpitely, jonka ankarin on sakkoa) 10 vuotta. Vaikka siis tuomioistuin päätyisi sille kannalle, että kyse olisi vain lievästä pahoinpitelystä, voidaan rangaistus määrätä vielä kymmenen vuoden päästä tekohetkestä.

        Toisin sanoen jos syyttäjä kerran on päätynyt syyttämään pahoinpitelystä, niin ensin pitää onnistua syytettä pakoilemaan viisi vuotta. Piste. Sillä ei ole mitään merkitystä, että oikeusistuin ehkä kuitenkin tuomitsisi vain lievästä.

        Jos se ei onnistu, niin pitää onnistua tuomiota viivyttämään tekohetkestä vähintään 10 vuotta. Tältä osin asia ei muutu oli kyseessä sitten lievä tai perusmuotoinen pahoinpitely. Perusmuotoisen maksimi kun on se kaksi vuotta, jolloin se ei rangaistuksen määräämisen estävän vanhentumisen osalta eroa lievästä tekomuodosta.

        Summa summarum: jos on jo tieto, että syyttäjä syyttää pahoinpitelystä, niin pakoiluaika olisi ad viisi vuotta. Ei tule onnistumaan. Jos kerran tuokin tieto on tavoittanut, niin kyllä se oikeudellisestikin pätevä haastaminen löytää aloittajan vielä helposti ajoissa. Jos taas ei onnistu haastetta pakoilemaan, niin oikeuskäsittelyä ja tuomioistuimen tuomiota pitäisi pystyä välttelemään ad 10 vuotta. Epäilen vahvasti mahdollisuuksia tähänkään.

        Ja jatketaan nyt vielä.

        On aloittajalla vielä kolmaskin pakenemismahdollisuus. Jos lainvoimaista tuomiota ei ole määräajassa saatu pantua täytäntöön, se raukeaa.

        Raukeamisaika riippuu sitten rangaistuksesta. Joka tapauksessa lienisi odotettavaa, että aloittaja ja tyttöystävänsä tuomittaisiin sakkorangaistukseen, oli rikosnimike sitten kumpi tahansa. Maksamaton sakko menee aikanaan muuntoon, ja kun tuomio muunnosta on annettu, on sillä lainvoimaiseksi tulemisesta kolmen vuoden vanhentumisaika.

        Sitä, onnistuuko aloittaja tätä vanhentumista hyväkseen käyttämään, voi jokainen pohtia itsekseen.


      • Anonyymi
        kuyhjgfvc kirjoitti:

        Joo, nyt menevät tällä ketjun aloittaneella parisuhde-expertillä puurot ja vellit sekaisin.

        On kahdenlaistan vanhentumista. Ensiksi voi vanhentua syyteoikeus. Se on sidottu siihen, milloin syyte nostetaan tai tarkemmin sanottuna milloin vastaaja on saatu haastettua tai syyte oikeudessa esitettyä. Jos tutkintanimike on pahoinpitely, ja syyttäjä päätyy samoille linjoille (kuten tässä ilmeisesti on käynyt), niin syyttäminen on mahdollista ensiksi viisi vuotta teosta, ja joissain poikkeustapauksissa pidempäänkin.

        Sitten on rangaistukseen tuomitsemisen estävä vanhentuminen. Siitä säännellään rikoslain 8:6 §:ssä. Se on rikosten kohdalla, josta ankarin rangaistus on enintään kaksi vuotta vankeutta, sakko tai rikesakko (as in lievä pahoinpitely, jonka ankarin on sakkoa) 10 vuotta. Vaikka siis tuomioistuin päätyisi sille kannalle, että kyse olisi vain lievästä pahoinpitelystä, voidaan rangaistus määrätä vielä kymmenen vuoden päästä tekohetkestä.

        Toisin sanoen jos syyttäjä kerran on päätynyt syyttämään pahoinpitelystä, niin ensin pitää onnistua syytettä pakoilemaan viisi vuotta. Piste. Sillä ei ole mitään merkitystä, että oikeusistuin ehkä kuitenkin tuomitsisi vain lievästä.

        Jos se ei onnistu, niin pitää onnistua tuomiota viivyttämään tekohetkestä vähintään 10 vuotta. Tältä osin asia ei muutu oli kyseessä sitten lievä tai perusmuotoinen pahoinpitely. Perusmuotoisen maksimi kun on se kaksi vuotta, jolloin se ei rangaistuksen määräämisen estävän vanhentumisen osalta eroa lievästä tekomuodosta.

        Summa summarum: jos on jo tieto, että syyttäjä syyttää pahoinpitelystä, niin pakoiluaika olisi ad viisi vuotta. Ei tule onnistumaan. Jos kerran tuokin tieto on tavoittanut, niin kyllä se oikeudellisestikin pätevä haastaminen löytää aloittajan vielä helposti ajoissa. Jos taas ei onnistu haastetta pakoilemaan, niin oikeuskäsittelyä ja tuomioistuimen tuomiota pitäisi pystyä välttelemään ad 10 vuotta. Epäilen vahvasti mahdollisuuksia tähänkään.

        "Vaikka siis tuomioistuin päätyisi sille kannalle, että kyse olisi vain lievästä pahoinpitelystä, voidaan rangaistus määrätä vielä kymmenen vuoden päästä tekohetkestä."

        Vanha kommentti, mutta oikea vastaus on, että jos tuomioistuin päätyy asiaa harkittuaan tuomitsemaan lievästä pahoinpitelystä, syyte on vanhentunut, ellei vastaaja ole saanut haastetta tiedoksi KAHDESSA vuodessa tekohetkestä lukien. Siinä tapauksessa syyte hylätään vanhentuneena.

        Sillä mitä syytteessä lukee ei ole merkitystä syyteoikeuden vanhentumisen kannalta, vaan siitä päättää tuomioistuin ja ratkaiseva on tuomiossa rikosnimike.

        Rangaistukseen tuomitsemisen estävä vanhentuminen on sitten täysin eri asia edellisestä. Se tarkoittaisi, että laillisesti haastettua vastaajaa ei saataisi tuomioistuimen käsittelyyn paikalle, kun olisi tuomittava vankeusrangaistusta, mikä ei liity tähän asiaan. Sakkorangaistus ei voi käytännössä jäädä tuomitsematta niin, että se ehtisi vanhentua, koska haastettu vastaaja voidaan aina tuomita poissaolevana sakkoon.


    • Pännikö

      Sinä olet täällä tummaihoinen eikä lakinaisen mukaan pahoinpitely vanhene koskaan. Jos esimerkiksi virtsaat yök-kerhossa naisen jaloille ja nainen lyö sinua tuopilla päähän, sinä joudut putkaan ja saat syytteen Sama grillikioskin jonossa jos toinen osapuoli on tummaihoinen niin tummaihoinen on väärässä (nykyisin tummaihoinen on aina oikeassa koska riita johtuu ihon väristä ja se on rasismia).

      Äitisi antaa tähän sitten oman tuomionsa kahden vuoden päästä. Äitisi on leikannut hiuksia ilmaiseksi kolmevuotta eikä tämän jälkeen ole verovelvollinen ja ettei hän ole saanut siitä muuta kuin aikakautensa keskiasteen koulutuksen ja paremat mahdollisuudet työllistyä ja saada pankkilainaa omakotitaloa varten. Äitisi mukaan sinun tulisi siis olla aikuisuudessa suoraselkäinen muottiinpuristettu lukiomainen rivihenkilö jolla ei ole muuta kuin se jota työnantajasi sinulla laittaa vaikka asiasi ei työnantajalle kuuluisikaan. Olet siis pahoinpoidellyt tyttöystävääsi, jättänut käymättä tänään suihkussa koska pian hikoilet kauppareissulla ja keittänyt kaksi pannullista kahvia liikaa. Olet mielisairas väkivaltarikollinen joka tukihakemuksen muodossa lypsää äidiltä rahaa. Joudat sakkorangaistuksen jälkeen kärsimään tuomiota mielisairaalaan vaikka täällä on kasoisrangaistavuuden kielto. Sinun olisi tulla muistaa että olet ikäisellesi tyttöystävälle isukki ja holhooja ja ettei hänen tule koskaan pahoittaa mieltään edes siitä, että hän hässii silmiesi alla jonkun toisen kanssa. Joidenkin polisien mukaan sinun tulisi joutaa istumaan.

    • Anonyymi

      Kysyisin, tätä:
      Voiko pahoinpitelysyytteen laittaa vireille vielä 6 vuoden jälkeen pahoinpitelytapauksesta?
      Kysymyksessä olivat alaikäiset nuoret tekijänä. Vuosi oli 2016 syksy.
      Kävin samana iltana päivystyksessä jossa todettiin aivotärähdys. Magneettikuvaa tai muutakaan tarkempaa tutkimusta ei tehty. Terveyskeskuksen päivystys Malmilla.
      Nyt 3 vuotta sitten todettu yksityislääkärillä vapina ja väsymys.
      En vienyt asiaa silloin aikanaan oikeuteen. Tein vain rikosilmoituksen ja tekijät kuulusteltiin. Sovitteluun en mennyt.
      Voinko nykyisten vaivojen takia viedä siis asian eteenpäin vaikka aikaa kulunut? Tekijät ovat nyt täysi-ikäisiä. Voisitteko neuvoa?

      • Anonyymi

        Kuten ketjusta käy ilmi, niin ei voi, teko on vanhentunut. Syytteen laittaa Suomessa vireille syyttäjä, ei uhri/asianomimistaja.
        Koska olet tehnyt aikoinaan poliisille rikosilmoituksen, niin tilaamalla poliisilta pöytäkirjan näet siitä poliisin tekemän päätöksen, mitä on tapahtunut, miksi asia ei ole edennyt ? Pöytäkirja on asianosaisille ilmainen.


    • Anonyymi

      Pahoinpitelyssä kannattaa aina käyttää puukoa veistä. Jokainen haluaa kunnon tuomion.

      Ei mitään saunareissuja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe