LENTOKENTTÄ STRUKAN ALUEELLE ?

YMPÄRISTÖLUVAT

Ryhmä pääkaupunkiseutulaisia ilmailualan aktiiveja aikoo rakentaa uuden lentokentän Pyhtäälle, Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson rajamaille, kertoo Yle.
"Yhteiskunnan tulee meidän mielestä huolehtia liikenneinfrasta laajemminkin, niin kuin se tekeekin tieliikenteen, rautatieverkoston ja vesiliikenteen osalta. Ilmailu kuuluu tietysti tähän samaan, mutta yleisilmailun osalta näin ei ole ihan tapahtunut", sanoo helsinkiläinen Esa Korjula.
Yleisilmailun toiminnan turvaamiseksi ilmailuaktiivit ovatkin hankkineet kunnasta Paradox Marine -yhtiön nimiin runsaat 90 hehtaaria maata. Kaupasta on aiemmin uutisoinut Kymen Sanomat.
Yrittäjä, lentokapteeni Korjula on uuden lentokentän rakentamishankkeen vetovastuussa. Joukon jatkoksi haetaan lisää ilmailualan toimijoita.
Hän pitää valitettavana, että Malmin lentokentän toiminta Helsingissä on hiipumassa.
"En osaa sanoa tarkkaa aikataulua, mutta kyllä tämä hanke toteutuu. Tämän kevään tai alkukesän aikana tiedetään lisää siitä, milloin päästään rakentamaan", Korjula sanoo Ylelle.

27

1393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pörinäkoneita

      Kunta ja yrittäjät ovat olleet yhteydessä maanomistajiin, joita on alueella useita.

      – Mikäli sopiva alue löytyy ja maasto soveltuu lentokentäksi, yrittäjät alkavat hakea toimilupaa lentokentälle. Tässä yhteydessä tehtäisiin myös ympäristövaikutusten arviointi muun muassa meluhaittojen selvittämiseksi,

      • legaladvisers

        VAATINEE kuitenkin laajat YVA- ja Sova selvitykset, ennenkuin edes rakentamispäätöstä voi edes harkita !!!
        Ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) avulla pyritään vähentämään tai kokonaan estämään hankkeen haitallisia ympäristövaikutuksia. Hankkeet voivat olla esimerkiksi moottoriteitä, kaatopaikkoja tai voimalaitoksia.

        YVAssa hankkeen vaikutukset arvioidaan suunnittelun yhteydessä ennen päätöksentekoa, jolloin tuleviin ratkaisuihin voidaan vaikuttaa. YVA on suunnittelun apuväline, jonka tulokset on otettava huomioon hankkeen lupaharkinnassa.


        Suunnitelmien ja ohjelmien ympäristövaikutusten arviointi SOVA

        Viranomaisen tulee selvittää ja arvioida valmistelemiensa suunnitelmien ja ohjelmien ympäristövaikutukset, jos niiden toteuttaminen voi vaikuttaa merkittävästi muun muassa ihmiseen, luontoon ja sen monimuotoisuuteen, rakennettuun ympäristöön, maisemaan tai luonnonvaroihin.

        Ympäristöarvioinnista vastaa suunnitelmaa tai ohjelmaa valmisteleva viranomainen.


      • malmisäilyy

        Tuoreen mielipidemittauksen mukaan 62 prosenttia helsinkiläisistä haluaa säilyttää Malmin lentoaseman ilmailukäytössä

        TNS Gallupin tutkimuksessa 23 prosenttia helsinkiläisistä puolestaan kannattaa alueen käyttämistä asuntorakentamiseen.

        Mielipidetutkimuksessa kysyttiin myös, pitäisikö Helsinki-Malmin lentoasema säilyttää, jos asuntorakentamiselle asetetut tarpeet voitaisiin ratkaista järkevästi muuten. Näin kysyttynä 67 prosenttia helsinkiläisistä säilyttäisi Helsinki-Malmin lentoaseman ilmailukäytössä ja 19 prosenttia ottaisi sen asuntorakentamiskäyttöön.

        – Tulos ei yllätä. Kansalaismielipidettä on tutkittu useana vuotena ja ihmiset ovat aina olleet lentokentän ilmailukäytön kannalla. Lentokenttäkokonaisuus on kansallinen ikoni ja merkittävä osa itsenäisen Suomen historiaa, joka selkeästi halutaan säilyttää alkuperäisessä käytössä, kommentoi Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen.

        Tutkimuksessa on mukana myös vastaajien puoluekanta. Alueen säilyttämistä ilmailukäytössä tuetaan läpi puoluerajojen. Yli puolet kaikkien muiden paitsi vihreiden kannattajista haluaa säilyttää kentän ilmailukäytössä.


    • parempi.paikka

      Taitaa Orimattila saada lentokentän loppupeleissä. Sinne on loistavat yhteydet jokapuolelta pääkaupunkiseudulta.

      • pörinää

        Normaalissa lentotoiminnassa kone nousee ja lähtee suuntaansa, jolloin melu on lyhytaikaista. Laskuvarjohyppykone kuitenkin jää kentältä noustuaan pyörimään lähialueelle korkeutta nostamaan ja melu on pitkäkestoista, aaltoilevaa ja varsinkin sesonkiaikoina lähes jatkuvaa. Aamukahdeksasta jopa iltakymmeneen. Koneita on parhaimmillaan ilmassa samanaikaisesti useita, eikä pienkoneissa ole todellakaan panostettu äänenvaimennukseen. Kauniina tyynenä, aurinkoisena kevätpäivänä linnunlaulua tai tuulen huminaa on mahdotonta erottaa, niin kattavaa on korkeudennoston aikainen useita minuutteja kestävä melu.


    • OH-DZF

      No nythän niitä ruikutuksia jo alkoikin tulla!
      Olisitte vaan ajoissa rakentaneet ne puomit.

    • järkihoi

      Vieressä valmis Kymin kenttä!Mitä järkeä rakentaa uusi?Tietenkin kukin saa polttaa yksityisen rahansa miten haluaa,mutta kansantaloudellisesti ei mitään järkeä!

    • hurricanecane

      Nimenomaan on järkeä koska toimeliaisuus tuo työtä ja uutta. Ja nimenomaan sijoittajien rahalla, et tunnu ymmärtävän miten talous toimii ja mitä on kansantalous. Laskuvarjohommaa ei ole tälle kentälle pääasiassa suunniteltu. Kymi ei sovi tähän ja on syrjässä, se on jo purjelentäjillä. Etäisyys on se mikä on ja sehän riippuu mistä tulee ja kauan aikoo olla. Täällä on ilmatilaa hki ssä ei.

    • Ekonomi

      Ei missään tapauksessa! Lähellä on Tyyslahden luonnonsuojelualue,jossa pesii monia eri lintulajeja.Paitsi meluhaittaa niin yhteentörmäyksen vaara on ilmeinen.Suojelun kannalta aivan kestämätön ajatus.Taas niitä kunnanjohtajan ajattelemattomia oivalluksia. Toisaalta kunta ratsastaa luontoarvoilla ja sitten suunnittelee tälläistä.Aivan hanurista. Munapirttiin on suunnitteilla kylpylä jota ajetaan luontoarvoilla ja luonnossa liikkumisen ja kalastuksen merkeissä eteenpäin. Olemme jo saaneet kokea aivan tarpeeksi vesijettien pörräystä . Tätäkö kunta haluaa lisää? Kysyy suivaantunut Skitunäsin asukas.

    • suppusuun

      Ekonomia ollaan, mutta ei osata lukea. Lentopaikka ei ole kunnan, eikä se tarvitse edes kunnan lupaa. Santaniemenselkä - Tyyslahti alue ei ole suojeltu, vaan määritetty arvokkaaksi kohteeksi, tulevaisuudessa voi olla, mutta ei ole nyt. Vesilintujen kohde se on muutenkin, joten lentotaajuus ja korkeus ei ole niille välitön uhka koneiden taholta. Koneet käyttäisivät muutenkin moottoritien linjaa lähestymiseen. Ymp luvat päättää avi ja ely, muut ilmailuhallinto. Kunta antaa vain rakennusten rak luvat. Niiden eväämiseen ei riitä perusteeksi me, ne tai nuo ei halua.

    • Ranta-asukas

      Jos Tyyslahti ei ole suojelualuetta, niin miksiköhän meidän rantaan ilmestyi joitakin vuosia pylväs, jossa lukee, että siitä alkaa luonnonsuojelualue. Naturaan ei Tyyslahti kuulu.

    • Viherpersu

      Joka käänteessä toitotetaan että lentokenttä ei ole kunnan projekti. Miksiköhän kunnanjohtaja kuluttaa kallista aikaansa eli meidän verorahoja sen kehumiseen eri medioissa kaulaliina heiluen? Ensi vuonna ainakin bonukset pois kun kaikki mihin hän sekaantuu menee persiilleen.

    • rankkuriz

      Tottakai paistattelee ja tekee tiusasia kun tunkee muiden juttuihin kuvattavaksi, kun ei ne omat hankkeet toimi.

    • Struka

      Kyllä valitettavasti tulette huomaamaan sen pikkulentokoneen moottorin
      huudatuksen kun se yrittää ottaa korkeutta kova kuorma kyydissä.Melu on
      ihan hirveä riippuen vielä tuulen suunnasta minnepäin se melu kohdistuu.
      Tiedän kokemuksesta 7 kilometriä kentästä asuneena.On ihan Helvettiä kuun-
      nella sitä etenkin kauniina kesäpäivänä/iltana???

    • Korsnäs

      Hyvä kommentti (Strukalta) Varmaan pitää paikkansa.Kyllä se kaikki ylimää-
      räinen melu häiritsee niin ihmisiä kuin umpäröivää luontoakin. Työpaikkoja ja
      verotuloja tuskin tuosta Projektista Pyhtäälle ei paljoakaan heru,vaikka kuinka
      HEHKUTTAA.

    • OH-DFZ

      Helsingin parsahanurit vastustavat kesämökkikuntansa lentokenttää. Helsingistä pitää tehdä pyöräilykaupunki ja muusta maasta luonnonsuojelualue. Näin Suomi nousuun!

    • jässinen

      Urakkasopimus allekirjoitetaan pian ja sitten se melu alkaa.

      • LaukkaRatsuReima

        Puomia vaan peltotielle, niin melu ja pöly poistuu.


    • lentokapteenihujanen

      Hieno juttu kun kenttä tulee, minä tuon heti oman paha-äänisen koneeni sinne, pääsen lentämään päivittäin kun kenttä on lähellä.

    • Hajunen

      Ei sinulla ole pahaäänistä konetta,kunhan höpiset joutavia.

    • Hajunen

      Jaana Yrjölän kirjoitus lehdessä oli täyttä asiaa.Kyllä se lentotoiminta häiritsee
      monella eri tavalla Pyhtään asukkaita.Miten kunnan tyypit on niin hirveän innok-
      kaita asian suhteen ja paljonko palaa veronmaksajien rahaa esim vesi ja viemari
      asiat yms? Miksi kunta laittaa rahaa tuohon hankkeeseen kun takaisinpäin kun-
      nalle ei tule niitä veroeuroja.€€€€€€€€. EI EI EI.

      • HinttikyykänPelaaja

        Mene vaikka teltan kanssa Malmin kentän lähistölle yöpymään, niin huomaat että melustapuhuminen on täyttä p*skaa.


    • lahtityys

      Tyyslahti on Natura-alue.

    • huihaihyjaa

      Aika outoa on se että malmin kentän lähettyvillä asuvat ei valita mistään lentomelusta, haluavat kentän siinä säilyvän, eikä asuntoja tilalle.
      Malmilla lentotoiminta on todella vilkasta, paljon vilkkaampaa mitä pyhtäällä tulee olemaan.

    • partalaps

      Lentokentän lisäksi on Strukan alueelle tulisi myös rakentaa suurmoskeija se elävöittäisi aluetta .

    • päättäjätvaihtoon

      Pitäkööt kenttänsä siellä missä se nyt on. Ei tartte tulla LUONNONLÄHEISELLE Pyhtäälle mölyämään

    • curnuttaja

      Eikö nuo just vaaleissa vaihdettu. Eikä hanke ole päättäjien, vaan yrittäjien. Yhtään lupaa ei ole ollut tiettävästi käsittelyssä. Ja jos rak tms lupia käsitellään niin ei niitä voi olla antamatta vaan koska ei halua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe