työttömän lapsella ei saa olla talletuksia

taanismukke

kun jompi kumpi vanhemmista sairastuu vakavasti haetaan toimeentulotukea kelalta sairaskuluihn näin kela tylytti 40 vuotiasta sairasta työkyvötöntä miestä törkeästi. eli lapsi oli säästänyt saamansa rahat kummisedältään pankkiin yli 300 euroa toimeentulotuessa otetaan huomioon myös lapsen säästöt. lapsi olisi varmaan säästänyt ajokorttiin, opiskeluun, harrastuksiin, oman asunnon irtaimiston ostoon, eipä köyhän lapsella saa mitään olla näin syrjäytetään koko elämä. rikkaan lapset saavat muutenkin rahaa ja helpoiten työpaikan ei köyhän. köyhät pistetään kuolemaan

19

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lmomomomom

      Jos se perhe on joskus anonut ja saanut tukia lapsen elättämiseen, niin tottakai siinä tapauksessa otetaan huomioon lapsen talletukset. Aina pummit valittamassa.

    • Päivättulevat

      Onko vihanaika alkanut, kun ihmisiä viedään oikeuspaikoille tuomittaviksi?

    • eroarahasta.fi
    • 24682

      Eikö vanhemmilla ole kuitenkin päätösvalta lapsen rahoihin?

      Rikas vanhempi voisi siirtää vaikka kuinka ison omaisuuden lapsensa tilille ja silti käytellä sitä samaan aikaan kun nostaa toimeentulotukea, jos tulkinta ei olisi nykyisenlainen. Nostaisi sitten jäljelle jääneet rikkaudet takaisin omalle tililleen vasta vähän ennen kuin lapsi tulee täysi-ikäiseksi...

      • noinon

        Vanhemmilla on hallintavalta kaikkiin muihin lapsen nimissä oleviin rahoihin, paitsi niihin, jotka lapsi on todennetusti itse tienannut tai niihin, jotka ovat jonkinlaisella sulkutilillä. Tuossa tapauksessa rahat eivät olleet lapsen itsensä tienaamia, eivätkä ne olleet sulkutililllä, joka aukeaisi lapsen täyttäessä 18-vuotta, vaan ne oli laitettu normaalille rahastotilille, josta rahat ovat koska vaan nostettavissa silloin kun niitä tarvitaan.


    • 43758478347

      Siinä ole tylytetty ketään työtöntä, vaan lapsen toimeentulotuki on evätty perustellusti, koska lapsella käytettävissä olevia varoja, mutta ei se ole mitenkään vaikuttanut vanhempien oikeuteen saada toimeentulotukea, tässä vain on sekoitettu uutisoitaessa puurot ja vellit ja katsottu lasten rahojen kuuluvan vanhemmille.

      "Kela huomioi tyttären rahaston laskelmiinsa ja määritteli sen syyksi jättää maksamatta perheelle toimeentulotukea lapsen perusosan verran eli 341,52 euroa kuussa. Kela katsoi, että lapsen menot tulisi kattaa kyseisellä rahastolla."
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005097535.html

    • lynkkäysonalkanut

      Kansaneläkelatoksesta tehtiin sosiaali ja terveyslaitoksen tuomari "uudistuksissa".

    • noeikösitten

      No eikö sitten kannattaisi nykyään pitää rahat säästössä jossain muualla kuin pankissa.

      • eikommunismille

        Tai jättää yhteiskunnan tuet niille jotka niitä oikeasti tarvitsee. Niihin ne on tarkoitettu.


    • IamNotARobot

      Jutun loppupuolella todetaan, että
      "
      – Mikäli kyseessä olisi tili, jolla oleviin varoihin vanhemmilla tai lapsella ei olisi tiettyyn päivään saakka käyttöoikeutta, Kela ei tulkitsisi rahoja käytettävissä oleviksi varoiksi. Tällöin lisäselvitys tilin koskemattomuudesta voisi saada Kelan oikaisemaan päätöstään.
      "
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005097535.html

      Että asia on täysin korjattavissa muuttamalla pankkitilin ehtoja.

      • 43758478347

        Näinhän se on tietysti ja niitä ei-käytettävissä-olevia-varoja on esimerkiksi kiinteistöt, mutta se estä kelaa asettamasta tuelle takaisinperintäehtoa, jolloin tuen saaja joutuu maksamaan tuen takaisin myöhemmin.


    • OikeaPäätös

      Täysin oikea ja lainmukainen päätös.

      Toimeentulotuki on VIIMESIJAINEN tuki. Jos perheellä on talletuksia, oli ne sitten vaikka alaikäisen lapsen nimissä, niin ne on ensin käytettävä.
      Senhän sanoo jo järkikin.

      • 8754854

        Laki sanoo kyllä niin, että lapsen säästöjä ei voi laskea muuhun kuin lapsen toimeentuloon ja siten tässä esillä olleessa on tehtykin, mutta uutisoinnilla annettu eri kuva tapahtuneesta ikäänkuin se olisi estänyt vanhempia saamasta toimeentulotukea.


    • Koooof-kof-kof-kof

      Ei mukulasi ehtinyt ostamaan kaljaa rahoillaan. Siinäs näet. Olisit opettanut lapsellesi elämän tosiasiat. Kannattaa dokata kaikki heti. Niinhän sinä itsekin olet tehnyt.

    • rkp

      lapsen edun mukaista on oppia jo pienestä pitäen, että köyhän ei kannata yrittää. säästäminen kannattaa jättää heidän huolex joilla on mahdollisuus piilottaa ecunsa veroparatiiseihin ja vaalirahoittaa kansanedustajia jotka räätälöivät heille mieluisat pykälät.

      • lastenkasvatus

        Lapsen edun mukaista on oppia jo pienestä pitäen, että pyrkii välttämään vanhempiensa virheet ja hankkimaan elannon itselleen ja perheelleen. Silloin ei tarvitse ruikuttaa julkisuudessa saavansa liian vähän muiden rahoja.


    • tytuyuyyyyyy

      Taas yksi syy, miksi kannattaa käyttää käteistä. Hyvät ihmiset, alkakaa käyttää käteistä aina, kun mahdollista, koska muuten olette itse auttamassa meitä luisumaan siihen jamaan, että käteistä ei enää ole. Jos olisi vain digiraha, kaikki raha olisi koko ajan pankeilla, siirtyisi vain tililtä toiselle. Ja jokaikinen tulo ja meno olisi pankin tai muiden syynättävissä. Oppikaa arvostamaan käteistä, ennen kuin on liian myöhäistä.

    • yksinäisetvastaukset

      Pysykää kestävinä loppuun saakka vaikka katkerimmat häpeässään surmaisivat itsensä.

    • NäinSeMee

      No luulisi nyt että se riittää kun vanhemmat siirtää ensin vaikkapa 20 000e jani-petterin nimissä olevalle tilille, sitten odottelevat kuukauden tai pari ja menevät sossuun itkemään sitä että ei ole rahaa ja että lapsen säästöjä ei saa huomioida kun nyyh nyyh nyyh...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe