MiksiPerui

ListaLyhenee

Kunnanhallituksen listalta/kunnanjohtajan vaalin valmistelu:

"Kunnanhallitus 27.2.2017, asia 16
Haastattelut on suoritettu ja niissä kysyttiin myös hakijoiden suostumusta luottotietojen tarkistamiseen ja henkilöarviointiin osallistumiseen. Kaikki antoivat suostumuksensa luottotietojen tarkistamiseen ja yksi hakijoista kieltäytyi henkilöarviointiin osallistumisesta.
Laila Nikunlassi perui hakemuksensa sähköpostilla 21.2.
Henkilöarviointiin valittiin Hannu Kuusela, Lasse Peltonen ja Mirja Savolainen. Henkilöarvioinnit suoritti Psycon Oy 21.2. ja raportti esitetään haastatteluryhmälle."

42

1482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pätevä

      Huomasi varmaan, ettei halua olla tällaisten ihmisten kanssa missään tekemisissä. Fiksu nainen.

      • TMonkitontinomistaja

        Nyt kyllä mieki jo snoppaan!
        Olen tässä muutaman vuoden seurannut tätä muoniolaisten vanhojen ukkojen idioottimaista touhua.
        Muualla kunnanjohtaja on johtaja ja johtaa kuntaa.
        Muoniossa kunnanjohtajaa ohjataan ja valitaan joku potkupalloilija ohjattavaksi tai kassinkantaja. Kokemusta tai näyttöä ei tarvi olla kunhan tekee käskystä mitä vaan.


    • hidastelua

      Olipa merkillinen kysymys. Luottotietojen tarkistaminen ? Menee jo liian iholle. En yhtään ihmettele, että kunnanjohtajakandidaatit karkaavat ja lisäksi vielä tämä valintaprosessin kanssa vetkuttelu!

      Kunnanjohtajaa valittu moiseenkin pieneen kuntaan yli puoli vuotta. Kyllä kunnan maine kyseenalaistuu vähitellen.

      Liekö vetkukuttelulla tarkoitushakuisuutta? Aika näyttää.

      Kyllä äänestäjien kannattaa olla kevään vaaleissa tarkkana. Ihmetellään naapurikunnan päätöksentekoa kriisiytyneeksi. Samaa voi sanoa tämän kunnan kanssa. Tosiaan tällaiset kunnat tulee alistaa valtion tiukkaan ohjaukseen - myös päätöksenteossa.

    • kuntapäättäjätälyhoi

      LAILA ON SEN VERRAN FIKSU NAINEN ETTEI SE VIITSI LEIKKIÄ TYHMIEN PÄÄTTÄJIEN KANSSA.

      • Huonoltanäyttää

        En viittis minäkään. Harmi, että Laila veti hakemuksensa pois. Vetkuttelun makua on ilmassa. Ettei vain joku sopiva taas haussa. Mitättömät on näytöt osaamisesta niillä jotka kutsuttu haastatteluun.
        Ettei vain käy niin kuin edellisen tai sitä edellisen tai pahinta jos vielä sitäkin edellisen kanssa kävi.
        Viisaus ei valitsijoilla ole kyllä lisääntynyt edellisistä valinnoista. Kepulaista taas haetaan.


    • Höpöksimeni

      Kyllä on heikko kolmikko kasassa. Luottotietojen tarkastaminenhan on ihan normaalia ja myös se että testataan kyvykkyys. Mutta tällä kolmikolla tiedustelut että testit menevät ihan hukkaan. Ei se olisi homma parantunut Lailallakaan. Kyllä Muonion kaltaisen kunnan täytyy metsästää itselleen johtaja. Oma vetovoima ei riitä siihen, että osaavat hakijat pistäisivät paperit sisään.

      • Otetaanhuonoin

        Mistähän se vetovoima muka tähän hätään saadaan?
        Ei valita näistä huonoista vaihtoehdoista ketään ja Myllykangas pätevänä alkaa hoitaa käskytyksen ja juonimisen.


      • Timeouttiatarvitaan

        Nyt olisi järkevää pistää tämä homma poikki ja ottaa asia uudelleen esille vaalien jälkeen. Mikä kiire nyt on. Onko nyt saatava joku käskettävä siihen johtajan paikalle. Varmaan hyvät hakijat myös oottavat että vallanpitäjät vaihtuvat.


      • fghjkyuiobn

        Kuntapolitiiikot ovat kaikkialla,myös Muoniossa pikkusieluisia narsisseja. Kunnanjohtaja valinnassa on nähtävissä peli, loppuhuipentumana valitaan johtaja ,joka ei tule korjaamaan Muonion tulevaisuutta ainakaan parempaan päin. Nyt valituissa ehokkaissa näkyy pelureiden kädenjälki. Kuntapolitiikka ei muutu Muoniossa ,typeryydet jatkuu uusien typeryksien noustessa valtaan. Ehkä viisainta olisi panna peli poikki ja antaa uuden valtuuston valita johtaja ilman poliittista peliä.


    • Keitäolette

      Mielenkiintoista kuinka täällä tiedetään niin tarkkaan kuka on pätevä ja kuka ei tai millaisia hakijat yleensä ovat. Jos olette tavallisia kuntalaisia, niin tiedättekö hakijoista oikeasti mitään muuta kuin nimen lehdessä? Oletteko nähneet hakemukset? Vai oletteko sittenkin luottamushenkilöitä, jotka koittavat tätä kautta saada omaan suosikkiansa valituksi? Vai ovatko kirjoittajat niitä SEOn pöydässä röhnöttäjiä, jotka luulevat tietävänsä kaikesta kaiken?

      • Jokuhylkiötuleetaas

        Kyllä on luettu haastateltavien osaamiset, tekemiset ja pätevyydet.
        Tosi huonolta näyttää. Rupusakista jotka viistaat valinneet parhaimmiksi niistä muista huonoista hakijoista.
        Kuka hyvä siis todella hyvä haksi Muonion kunnanjohtajaksi? Kerro se meille. Huono palkka ja vain homeisia ja kylmiä kunnan asuntoja tarjolla vuokralle. Kylän toiminta nitähöntä jos tottunut isompaan paikkaan kuin kuollut pikku kylä Lapissa. Kunnassa suurinosa työntekijöistä heikosti koulutettua ja tietotekniikkaosaaminen aivan alamaissa. Kaikki tehdään niin kuin yli 25 vuotta sitten. Ei ole pysytty kehityksessä mukana. Jarruna montakymmentävuotta luottamusmiehinä olevat tyhjäntoimittajat.
        Hyvä tulla Muonioon pätevä ja osaava johtaja.
        Varmasti huomio kunnantalon villasukkanaiset ekana!


      • Oiskohannain

        Tuota minäkin pohdin ja varmaan ne politikot jotka ei uskalla avata suuta.


    • proffanvalinta

      Valintaprosessi on kuin professorin valinta. Sehän saattaa kestää vuodesta kahteen, kun tarvitaan lausuntoja ja lausuntoja sun muita näyttöjä.

      Tämä prosessi haiskahtaa ja pahasti.

      Nämä ovat sitten vaikeita nämä kepuvaltaiset kunnat ja sellainen tulee siitä uudesta aluehallinnosta. Syrjäseutujen aluehallinnot varsinkin tulevat olemaan kepujohtoisia. Ei auta kuin muuttaa pääkaupunkiseudulle.

      • Onviisautta

        En usko että kunnan poliittisilla voimasuhteilla on tekemistä siihen että hyviä hakijoita ei ole. Joku viisasteli tuolla että mistä tiedetään että eivät ole hyviä. No varmaankin ovat ihmisinä hyviä mutta kunnanjohtajaksi pitää olla vielä kokenut osaaja. Kokematonta lähtee kunnanviraston akkalauma viemään yhdessä päättäjätroikan kanssa kuin litran mittaa. Juuri tämän estämiseksi kokemus on tarpeen ja näillä hakijoilla sitä ei ole. Homma todella näyttää siltä että halutaankin vain jokin maskotti tuolle tuolille jotta entinen meno voisi jatkua. Tulevan johtajan pitää pistää virastolla tuulemaan ja vähentää sieltä rajusti porukkaa. Uudistukset tulevat ja hommia siirtyy maakunnalle. Valmistelut pitää aloittaa jo nyt. Hallinnollisia tehtäviä voidaan tehdä yhteistyössä naapurikuntien kanssa. Mutta kaikki tämä on punainen vaate nykyiselle työntekijäkaartille ja päättäjille. Siksi on hyvä ottaa aikalisä jolloin saadaan valtuustoonkin uusia jämeriä kuntalaisia. Peli vaan poikki.


      • voimasuhteet

        Tottakai on poliittisilla voimasuhteilla merkitystä ja mitä merkillisintä,myös henkilökemiöillä. Tätä valintaprosessia on pyörittänyt 4-6 Muonion ns.pääpirua.Ei tässä kyseessä ole mikään demokraattinen valintaruljanssi ,vaan nyt haetaan sopivinta,ei pätevintä. On surullista että myös pois lähtevät valtuutetut ovat valitsemassa Muonion kunnanjohtajaa ja käyvät omaa peliänsä valinnassa.


    • saatanantunarit

      Muonio kysyy hakijoiden luottotietoja, koska on itse menettänyt luottokelpoisuutensa, vai kuinka? Eiköhän työntekijöitä valitessa pitäisi katsoa henkilön osaamista eikä pankkitilin saldoa tai puoluekirjaa. Viimeinenkin usko tähän kylään rapisee tätä pelleilyä seuratessa.

    • kunnioitustahakijoille

      Usko ja luottamus on mennyt jo ajat sitten.

      On aikoihin eletty, kun jo henkilökohtaisia luottotietoja halutaan kysyä. Toki niitä voidaan kysyä kysymättä lupaa asianomaiselta. Tämä kertoo hakuprosessin naurettavuudesta. Mitähän muuta todella henkilökohtaista on kysytty? Kyllä hävettää Muonion puolesta.

      Jos olisin hakija, tuossa vaiheessa kunnioittaisin itseäni niin paljon, että vetäisin hakupaperini pois ja kertoisin syyn ja ISOON ÄÄNEEN niin, että kuuluu kauas.

      • Ennemmintaimyöhemmin

        Luottotiedot löytää jokainen, jos haluaa, aivan poliittisten päättäjien/virkamiesten nehän ei ole salaisia. Muoniostakin löytää monta maksuhäiriöistä, vaikka ulkoisesti luullaan muuta jopa hyvätuloisia:). Niin on aivan oikein, että tutkitaan! Voisi aivan hyvin tutkia työntekijöidenkin teot ja taustat,miksi salata jos ei ole salattavaa;) montako virhevalintaa on tehty työntekijäpuolella?


    • luottoa

      Jospa L veti hakemuksensa pois luottot.tarkastamisen takia ? Tietojen tarkastus on tätä päivää. Jopa vuokranantajat tarkastavat vuokralaisen luottotiedot.

      • kepunpropakandaa

        Lukekaa luoteis-lapista pöljät!!!


      • Miehetniinpelkäsi

        Niiku pikkumiehet tutisi pelosta jos oikea naisjohtaja olisikin lipsahtanut johtajan paikalle parhaana hakijana.
        Ois ehtä alkanut myös luuta heilua laiskottelijoille.
        Hänestä olisi tullut hyvä aisapari nykyiselle hallintojahtajalle.


      • kuntapäättäjätälyhoi

        Muonion päättäjät ei vaan osaa päättää,Laila kyllästyi tälläiseen touhuun.Eikä varmaan pelästynyt mistään tarkistuksista,on vahva nainen.Tais päättäjille tulla puput housuihin.


      • Huonoltanäyttää
        kuntapäättäjätälyhoi kirjoitti:

        Muonion päättäjät ei vaan osaa päättää,Laila kyllästyi tälläiseen touhuun.Eikä varmaan pelästynyt mistään tarkistuksista,on vahva nainen.Tais päättäjille tulla puput housuihin.

        Samaa mieltä. Tosi lapsesellista touhua. Haetaan johtajaa josta ei ole mihinkään, niin sama peli jatkuu kuin nyt nähty edelliset neljä vuotta.
        Lailalla olisi ollut ainakin laaja kokemus kunnallishallinnosta.
        Siksi hän ei juuri kelpaa Muonioon. Tänne otetaan TAAS joku nynnykkä käskettäväksi.


    • Turhaauteliaisuutta

      Kokonaan eriasia on vuokrata asunto. Ymmärrän tuossa luottotietojen tarkastamisen, mutta en työnhaussa.

      • Siittävaantarkkana

        Turhaauteliaisuuttaa taitaaki elää vielä viime vuosisadalla. Kuinka monta kertaa Suomen kunnissa onkaan työntekijä tai virkamies luullut, että kunnan rahat on myös hänen rahoja. Rahavaikeuksissa olevia työntekijöitä on joka paikassa myös kunnissa.
        Työntekijä voi häippästä ja maksut jää saamatta ja kunnan kassasta on voinut lähteä sievoinen summa. Niistä kuulemme uutisissa ja luemme lehdestä.
        Siksi on hyvä tarkistaa. Jos on rehellinen, niin ei siitä tarkistuksesta ole haittaakaan ja aika suurella osa työssäkäyvistä on asunto ynnä muuta lainaa. Ei se ole häpeä.


      • Muisteloita

        Ei ollut H:joki myllärin ja kavereiden valinta. Eikö se ollut tämä puoluetta jatkuvasti vaihtava eläkeläinen, joka kavereineen käänsi vaalin H:joen suuntaan?


      • tömberkittilä

        Höpö höpö,Hartojoki valittiin piruuttaan,koska neuvos talutteli nykyistä Kittilän kunnan johtajaa tömberia pitkin kyliä ja suositteli häntä valittavaksi Muonioon. Kaikki neuvoksen jutut kääntyy per.......n,näin se vain on.


      • Eipotkupalloilijaa
        tömberkittilä kirjoitti:

        Höpö höpö,Hartojoki valittiin piruuttaan,koska neuvos talutteli nykyistä Kittilän kunnan johtajaa tömberia pitkin kyliä ja suositteli häntä valittavaksi Muonioon. Kaikki neuvoksen jutut kääntyy per.......n,näin se vain on.

        Toivottavasti nytkin sitten tiedetään ketä Myllymatti taluttaa jo ennakkoon, niin osataan ottaa aivan joku muu kuin kolmen koplasta joita valtuusto haastattelee juuri ennen valtuuston kokousta.
        Miksi heitä ei tuotu kuntalaisten haastateltaviksi? Niinhän muuallakin tehdään.
        Oisko paljastunut silloin paremmin kenestä kolmesta olisi vähiten huono valinta.
        Toivottavasti valtuusto valitsee Kallen tai Lailan!


      • luottokorttivinkuu

        Nyt se tiedetään,Kemijärven pois potkittua johtajaa talutetaan tällä kertaa Muonioon.


      • suostuisinko

        Ei hakenut, onko suostumuksenanto kunnossa?


      • Jokumuulöytyyvielä
        luottokorttivinkuu kirjoitti:

        Nyt se tiedetään,Kemijärven pois potkittua johtajaa talutetaan tällä kertaa Muonioon.

        Sehän oli sitten taas oikein arvattu! Sitä ei siis varmasti oteta. On Myllykangaan miehiä. Löytää aina ne huonoimmat vaihtoehdot.
        Muoniossa ei ole varaa käyttää kunnan luottokorttia yhtään kertaa. Käyttövarat on jo nollilla ja velkaa otetaan lisää vaikka on vasta maaliskuu tulossa.


      • Näyttääjohtajaltajo
        suostuisinko kirjoitti:

        Ei hakenut, onko suostumuksenanto kunnossa?

        Ilmoitin jo, että olen käytettävissä johtajan tehtävään. Olen nainen. En ota vastaan käskyjä enkä määräyksiä varsinkaan miehiltä jotka itse eivät tiedä mitään.
        Osaan ajatella itse ja olen siinä hyvä.
        Osaan pomottaa ja minusta näkee jo päältä, että olen johtaja ja pukeudun virkani edellyttämällä tavalla. Minua ei sekoiteta siistijään. En käytä villasukkia enkä venyneitä neulevaatteita töissä.


      • suostuisinko

        Heh, miksi et sitten hakenut?


    • Seuraajamies

      No eihän tuo ole ekakerta kun iso vaalea peruu. Aina kun alkaa maa polttelemaan, niin menee sisu kaulaan. Hyvä niin.

      • Naisissaonsitäjotain

        Eihän vain Seuraajamies ole niitä pakinsaaneita tyhjäntoimittajia. Ala-arvoista on ainakin käytös. Virkapaikkaa kannattaakin joskus vaihtaa tai leipääntyy. Se on hyvä merkki, kun kelpaa muuallekkin. Saa uutta potkua ja varsinkin, kun hakijoita on useita ja suurin osa miehiä. Nostaa kummasti itsetuntoa, kun nainen valitaan, jolla useinmiten huomattavasti paremmat paperit ja näyttöä osaamisesta. Miehet luulee pärjäävänsä "jollain" muulla.
        Kirjoitan pitkän kokemuksen rintaäänellä ja muutaman mieshakijan voittaneena.


      • linnalalallaa

        joku nostaa taas itseänsä jalustalle ja luulee olevansa taas kaikkitietävä,voi tj.reppanaa


      • Hyväävaalimenestystä
        linnalalallaa kirjoitti:

        joku nostaa taas itseänsä jalustalle ja luulee olevansa taas kaikkitietävä,voi tj.reppanaa

        Menit vipuun! Ihanat kaverit kiitos, mutta ei kiitos! Kohteliaista pyynnöistänne ja monista yhteydenotoistanne huolimatta elämässä on nyt, niin paljon uutta tulossa etten liiankin tunnollisena voisi hoitaa mahdollisia luottamustehtäviä vain vasemmalla kädellä. Se ei kuulu tapoihini.
        Päätökseni lopullinen vahvistus tuli kuultuani, että tietoisesti epärehellisesti/ omiaetuja pitkään ajaneet luottamushenkilöt Myllykangas, Rauhala M, Niemelä ja Rauhala P jatkavat entistä meininkiä. Toivottavasti muoniolaiset saavat herätyksen ja aukaisevat silmänsä näkemään "kenen" asioita nämä henkilöt oikein ajavat.
        Vaaleihin on onneksi vielä
        aikaa.
        Pitäkää pintanne ja valitkaa tai jättäkää kokonaan valitsematta oikea ja kannuksena rehellisesti saanut kunnanjohtaja. Sellaisen Muonio tarvitsee.
        Helpotuksesta voi huokaista, että Lehtimäki , Vuollo ja Vuollo älysivät jäädä pois.
        Eturivin tuppisuut jäävät vielä ehdokkaaksi.
        Kiitokset kaikille niille monille vieraille ja tutuille yhteydenotoistanne ja mielenkiintoisista pitkistä keskusteluista puhemimessa.
        Kritiikkini ja mielipiteeni sekä etu-ja takapiruna toimiminen jatkuu edelleen vaikka toisiaan hyvinkin kaukaa.
        Hyvää vaalimenestystä rehellisille ja kunnanetua ajaville ehdokkaille!
        Ystävällisesti
        Tuija Muotka


      • kyseleeutelias

        Joko ehdokkaat ovat tiedossa?


      • Voiluojatätämuoniota
        kyseleeutelias kirjoitti:

        Joko ehdokkaat ovat tiedossa?

        Hyvin pitkältä ovat. Tosi huonolta näyttää.


    • 12345654321

      Linnalalalaa ei kyllä mennyt vipuun!

      • Lyhyetjäljetvalheela

        Ei ainakhaan valheenjäkiä tutkiessa.
        Hyvä entinen linnala.


      • Jääviys
        Lyhyetjäljetvalheela kirjoitti:

        Ei ainakhaan valheenjäkiä tutkiessa.
        Hyvä entinen linnala.

        sensijaan nousee ongelmaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe