Verenpaine helposti nousuun Martinan ohjeella!

personal_liar

Haluatko kohottaa verenpainettasi muutenkin kuin lukemalla Martinan blogia tai Instagram-postauksia? Helppoa!

Martina tietää VALTAVASTI terveydestä ja tällä kertaa suolan käytöstä. Martina neuvoo meille seuraajilleen Instagramissa sitruuna-suolaveden ohjeen:

"Mun jokainen aamu alkaa sitruuna - Himalajansuolavedellä.
Näin kehon nestetasapaino pysyy kunnossa koko päivän, mineraalit imeytyy ja kuonat pysyy poissa"

"-- puristan puolikkaan sitruunan ja 0,5 tl suolaa. Vettä menee koko litra"

Lähde: https://www.instagram.com/p/BQzSN8Ng5Kb/?taken-by=martinaaitolehtiofficial&hl=fi

Martina ei "muistanut" kertoa, että hänen Himalajan suola-sitruuna-liemessään on yllättäen vähintään puolet päivän suositellusta suolamäärästä.

"Enintään viisi grammaa suolaa päivässä"
"Kansallinen ravitsemussuositus neuvoo syömään suolaa enintään 5 grammaa päivässä. WHO:n suositus on sama. Alle 10-vuotiaiden pitäisi saada suolaa alle 4 grammaa vuorokaudessa."

"Jula kritisoi myös muita suolatrendejä. Erityistä terveyssuolaa ei ole olemassakaan. ”Terveysominaisuuksilla” markkinoitava vaaleanpunainen kristallisuola on Julan mukaan lähes yhtä haitallista kuin tavallinen ruokasuola."

"”Kristallisuola on käytännössä kokonaan tavallista natriumkloridia. Muita mineraaleja siinä on niin vähän, ettei sillä ole merkitystä.”"

"Sen sijaan mineraalisuolat, kuten Pan- ja Seltin-suola, ovat perussuolaa terveellisempiä."

"”Niissä merkittävä osa natriumkloridista on korvattu kaliumkloridilla, joka ei ole haitallista. Kaliumkloridi ei kuitenkaan maistu suolaiselle, joka voi johtaa siihen, että panee ruokaan enemmän mineraalisuolaa. Tällöin natriumkloridin saanti ei välttämättä vähene”, Jula toteaa."

Lähde: http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000002883852.html


"Lääkäri tyrmää Himalajan suolan ja muut terveyssuolat: "Erot ovat kaupallisia""

"Himalajan suolan sanotaan muun muassa vahvistavan luustoa, vähentävän väsymystä sekä hidastavan ikääntymistä. Sen mainostetaan sisältävän muun muassa kalsiumia, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä. Vitamiinit ja hivenaineet kannattaa kuitenkin hankkia aivan muualta kuin suolasta, sanoo geriatrian professori, sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Timo Strandberg."

"Verenpainesairauksiin perehtynyt lääkäri tyrmää väitteet siitä, että jokin suola olisi terveellistä. Muun muassa Himalajan suolaa markkinoidaan vitamiinipitoisena ja terveellisenä suolana, joka eroaa terveysvaikutuksiltaan tavallisesta puhdistetusta ruokasuolasta."

"– Erot ovat varmaan enemmän kaupallisia ja mielikuvapohjaisia. En näe mitään syitä, miksi itse rupeaisin käyttämään niitä, sanoo geriatrian professori, sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Timo Strandberg."

"– Lääkärinä en ymmärrä, mikä tässä olisi se suuri juttu."

"Hänen mukaansa puhdistamattomissa suoloissa voi olla tallessa terveellisiä hivenaineita ja hivenaineilla voi sinällään olla hyviä vaikutuksia. Niitä ei kuitenkaan kannata hankkia suolasta. Vitamiineja saa muualtakin, ja ahmimalla suolaa saa samalla epäterveellistä natriumia."

Lähde: http://yle.fi/uutiset/3-7813211

13

545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täydellinen_kikka

      Jos joku sponssaaja sanoo Martina-rassulle, että kannattaa syödä kilo suolaa päivässä (ja antaa tälle sen satsin), niin elämäntapainkkarihan sen tekee ja kirjoittaa reseptinä blogiinsakin, "mun salaisuutena". Apua! Sen kolme alaikäistä fania voi vetää saman satsin ja seuraukset ovat ikäviä. Harrastelijoiden ei pitäisi leikkiä ammattilaisia, koska nuoret omaksuvat näiltä ikäviäkin asioita. Lisäksi Martinan pitäisi tietää tämä, koska pitää nuoria muutenkin osaamattomina tolvanoina. Yyhhh, tosiaan verenpaineen nousu ja aitolehti ovat kuin makkara sinapilla. Yks yhteen.

    • superjuoma

      Pian lanseerataan kaupoissa Martinan nimikkojuoma "Marsu" eli Martinan suolavesi sitruuna-twistillä. Nokkosista uutettu ja sokerilla höystetty millintarkka "pulautusjuoma" saa nimekseen "Norsu." Molempia juomia viedään KAUHEASTI Dubain rannoille ja konsulentti Annin vetämillä maistajaisilla on VALTAVA suosio.

    • MukaAsiantuntija

      Martinan ohjeisiin kannattaa aina suhtautua kriittisesti. Kutsuisin hänen terveysohjeitaan jopa puoskaroinniksi tai huuhaaksi. Hänellähän ei ole mitään alan koulutusta. Jos joku rohkea yrittää kritisoida ja pistää faktoja poytään (oikeilta asiantuntijoilta), seurauksena on kommentin poistaminen ja bannit palstalle. Itseensä Mara toki voi kokeilla mitä vaan litkuja ja jauhoja, mutta ne nuoret tyttöparat huolestuttavat.

      • LowLevel

        Martti on käytännössä lähes lääkäri, koska hän tietää valtavasti kaikesta jopa silmät kiinni.


      • tapani54nä
        LowLevel kirjoitti:

        Martti on käytännössä lähes lääkäri, koska hän tietää valtavasti kaikesta jopa silmät kiinni.

        Niinkö?


      • terveyssyanidi

        Eivät ne ole ohjeita, vaan mainoksia. Jos joku aikuinen ei tätä ymmärrä, niin täytyy olla melkoisen typerä. Ongelma on juuri ne mainitsemasi nuoret, jotka eivät välttämätä tajua, mistä rouvan "ohjeissa" on kyse. Martinahan luultavasti mainostaisi melkein mitä vain, jos hänelle siitä maksetaan. Totuudella tai etiikalla ei ole siinä toiminnassa mitään jalansijaa.


      • Mainosmara

        Moraalitonta touhua Maralta joka tapauksessa! Mara taitaa kuvata litkuja instaan tai blogiin ja kertoo itse nauttivansa "terveellisiä" juomia joka aamu. Kun kuvaus on tehty, siirtyy hän oikean aamiaisen pariin, joka on kaikkea muuta! Näin se homma toimii ja tyhmiä huijataan!
        Jonkun ajan päästä tuote vaihtuu ja on taas niin terveellistä ja Martsu nauttii sitä joka aamu ja se on "hyvän kunnon salaisuus" ! No, eipä nuo tuotteet ole juuri urheilusuorituksissa näkyneet! Kaikkein pahin oli se kanasäilyke, jota kukaan ei olisi uskaltanut kissalleenkaan antaa!


    • Harpie

      Minusta tuo mimmi on edesvastuuton kun uskaltaa edes mainostaa tuollaista . Martina otsassa on kauhiat juonteet ja ihoon laitetaan jo mesolankoja.
      Tatuoidut kulmakarvat tekee jotenkin noitanaisen naisen

    • Raakakku

      Kyllä, ei pidä laittaa omia ohjeitaan totuutena mihinkään julki. Samoin olivat vitamiini jutut joita saa ottaa tuplat. Näillä ohjeilla teet vielä kunnolla treeniä niin nestettä poistuu, verenpaine nousee ja munuaiset tekee ylimääräistä työtä. Nuori treenaaja ei tarvitse muuta kuin nestettä menetetyn tilalle ja perus terveellistä ruokaa. Tilatkaa ambulanssi treenipaikan viereen jos noudatatte Martinan ohjeita!

    • suolaa_suolaa_enemmän

      Ilmankos Martinalla on välillä naama turvoksissa!

    • pyry-harakka

      monesko loma taas kuukaudessa. loman, loman, lomaa. akka lentää, kuin pyryharakka, tekemättä yhtään mitään. varmaan espanjan jälkeen on palautumisloma dubaissa. vauhti kiihtyy, kunnes se katkeaa, kuin kananlento.

    • p.treineri

      Missähän vaiheessa Suvin lääkäri_opinnot ovat... onko tietoa?

      • tyhjäpäät

        Samassa vaiheessa kuin Martinan sisustussuunnittelijan tutkinnot.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe