ero avioliiton jälkeen

eiymmarra

Voisko joku valaista miten kaksi täysin umpirakastunutta pitkään yhdessä olleet ennen liitoa ja lasta eroavat lyhyen ajan kuluessa? Olen aivan järkyttynyt. Siskoni oli vuosia elämänsä miehen kanssa ennen avioliittoa. Häät olivat suuret ja onnelliset, he olivat täydellinen pari. Lapsi syntyi vuosi liiton solmimisen jälkeen ja ero siitä pari vuotta jälkeenpäin. Onko se niin että kun ollaan kaksi aikuista elämä on helppoa ja mukavaa yhdessäoloa ja kuin ehkä tässä, lapsen tulo on se mikä muuttaa suhdetta liikaa??? Ei pääse enää yhdessä parina menemään ja tulemaan? Miten tällainen vuosisadan rakkaustarina päätyy eroon? Jos ei ole kyseessä väkivalta tai päihteidenkäyttö tms?

11

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enoletietäjä

      En voi tietää miksi siskosi on eronnut.
      Vinkki: Mitäpä jos kysyt asiaa suoraan siskoltasi.

    • Mun_kommentti

      No jaa, mulla ainakin hälyytti kellot tuossa "umpirakastunut, täydellinen pari".... Ja montako vuotta ehtivät olla? Ei täydellisiä pareja olekaan. Voi olla että lapsen tulon jälkeen rakkaus hiipui, ei elettykään enää siellä kahden kuplassa, lapsi kun vaatii aika paljon. Siinä se kypsyys koetellaan jotta suhde kestää. Omasta liitosta voin sanoa että isot kriisit oli naimisiinmenon jälkeinen vuosi sekä vuosi kun esikoinen syntyi. Ei Nyt lähelläkäön eroa oltu mutta näin vuosien jälkeen muistan että suhde ei välttämättä kovin kukoistanut silloin.

    • Työmies38v

      Sisko kaipasi varmaan vaihtelua ja lapsiperhe elämä oli tylsää

    • valonööri

      Täydellistä paria ei ainakaan ole olemassa. Rakkaustarina voi silti päättyä monista eri syistä eroon. Kannattaa kysyä siskoltasi miksi eroon päätyivät. Ja samalla muistaa, että hänen miehellään saattaa olla toinen syy.

    • IhanaMiesMinulla

      Kyllähän se erikoiselta kuulostaa, että "täydellinen pari" eroaisi. Voisin kuvitella, etteivät eroaisi. Tarkoitan, ettet voi tietää, että mitä se siskon liitto on oikeasti ollut. Kukaan ei lähtisi täydellisestä liitosta.

      Itse elän mielestäni täydellisessä liitossa enkä kyllä olisi jättämässä miestäni.
      Tiedän, että elämässä voi tapahtua mitä vain, mutta tähän asti liittomme on ollut minulle täydellinen. Ja niin tuo mieskin väittää, tiedä sitten..?
      Lapset ovat jo aikuistuneet, kaikki yli 2-kymppisiä.
      Minkäänlaista kriisiä ei ole vielä tullut vastaan, tarkoittaen siis parisuhteessamme.
      Meillä puhutaan ja pussataan ihan päivittäin, kiinnostuksen kohteet ovat samanlaisia. Silti meillä on myös omaa aikaa/kavereita, mutta viihdymme loistavasti aivan kahdenkin.
      Emme ole virheettömiä ihmisiä, mutta olemme sisäistäneet sen, että olemme omia persooniamme ja hyvinkin erilaisia. Kumpikaan ei yritä muuttaa toista, sillä pääsee jo pitkälle!

    • Eronnutmama

      Jos mies on koko aika koneella eikä ole kiinnostunut lapsen hoidosta tai kodinhoidosta yhtään ja suurin osa jää vaimolle valvomisineen. Ei ole aikaa huomioida toista jos lapsi vie kaiken ajan. Väsyneenä ei jaksa kumpikaan panostaa. Naisen keho muuttuu myös synnytyksen jälkeen. Se ei ole enää yhtä tiukka ja seksikin on siksi erilaista. Sponttaanius vähenee...seksikin pitäisi suunnitella. Toisella voi olla väärät odotukset siitä että toinen tekee minut onnelliseksi mutta ei tajua sitä, että jokainen on itse oman onnensa seppä. Syitä voi olla monia mutta naisena olen kuullut ja itsekin eronneena nähnyt, että mies ottaa omaa vapaa-aikaa mutta naisella sitä on vähemmän. Naisen pitäisi olla uhkea vaimo, rakastaja,siivooja, pyykkäri, lasten huoltaja, kokki. Mies ottaa vapaa-aikansa mutta jos nainen ei jousta niin koko korttitalo hajoaa. Toki se täydellinen ihana puoliso voi paljastua vuodien kuluessa myös narsistiksi. Enkä sano sitä trendisanana vaan niitä empatiakyvyttömiä mulkkuja on yllättävän paljon. Jaksavat näytellä muuta vuosia mutta totuus tulee joskus esille, jos on itse terve eikä läheisriippuja. Syitä on monia. Älä luule tuntevasi toisen liittoa tai elämää. Ihmiset eivät kerro ja näytä kaikkea..edes ne siskot.

    • NopeastiEronnut

      Ihmiset voivat näyttää umpirakastuneilta olematta sitä kuitenkaan. Joskus pitkä suhde sinetöidään avioliitolla ja häitä odottaessa tunne rakkaudesta kohoaa. Silti pitkän parisuhteen jälkeen syy avioitumiselle voi olla jokin muukin kuin syvä rakkaus esim:
      - koetaan että suhteesta puuttuu jotain ja ajatellaan avioitumisen kruunaavan kaiken
      - alitajuisesti halutaan korjata suhdetta avioitumalla, ajatellaan että kun päätös on tehty, niin kyllä se siitä sitten
      - halutaan lapsia ja kun vierellä on jo joku, tuntuu luontevalta avioitua vaikka se jokin puuttuisikin
      - ajatellaan ettei sellaista suurta rakkautta olekaan ja avioidutaan tutun ihmisen kanssa

      Nämä taustat tuntuu absurdeilta, mutta omalla kohdalla avioiduin pitkän parisuhteen jälkeen, koska se tuntui loogiselta jatkumolta. Joenkin myös ajattelin, että sitten suhteen ongelmat jotenkin poistuu. No, ei poistunut.

      Olimme ulospäin aina hauskoja, rakastuneita jne. Mutta se oli vain pintaa. Erosimme vajaa 2 vuotta myöhemmin. Se oli helpotus molemmille.

    • mietiskelyä

      Ulkoapäin ei kenenkään suhteesta voi tietää. Lisäksi parisuhde on eri juttu kuin lapsiperhe. Itsellä ainakaan ei ilmennyt millaiseksi kumppani muuttuu lasten myötä. Tuossa on sekin huono puoli, että sitä ei näe vielä siinä vaiheessa kun ei ole lapsia. Tiedän, että kumppaninkin tulee olemaan ihan ok kumppani vielä jollekin ilman lapsia. Lapsetkin voi näin erottaa perheen ja huom tarkennus ennenkuin joku älähtää, että en syytä lapsia (ne ovat ihania) vaan enemmänkin itseäni ja sitä,.että olen tuollaisen ihmisen koskaan kumppaniksi ja lasten isäksi ottanut. Toisaalta en sitä voinut tietää. Traagisinta tässä on se, että perheihmisenä en odotakaan mitään yhteiselämää kenenkään miehen kanssa, miksi voisin kun edes lasten oma, biologinen isä ei siihen pysty. Toisaalta voi myös pohtia miksi erota kun ei kuitenkaan mistn mualtakaan tunteita saa ja tiedänkin perheitä, jotka jatkaa yhdessä, mutta hakee hellyyden ja läheisyyden, pettämisen kautta mualta. Itsekin miettinyt, että kun tässä kärsin niin hakisin hellyyttä, seksiä ja rakkautta sitten mualta, ehkä pitäisi joustaa noista omista typeristä moraalikäsityksistä ja hypätä nykyaikaan. Toisaalta eron myötä elämä rauhottuisi ja saisi tasapainon, ehkäkin sitten köyhänä ja yksinäisenä useamman vuoden kera lasten, mutta kuitenkin. Ei ole helppoja päätöksiä.

    • vainsiskotietää

      Täydellisiä pareja ei ole ja kaikkea ei kerrota edes siskoille. Ehkä heidän naimisiinmenonsa oli viimeinen oljenkorsi muka pelastaa karilla oleva liitto. Tyhmyyttä suorastaan, mutta usein niin käy. Luullaan avioliiton yhdistävän ja kaikki ongelmat katoaa kuin taiottuna.
      Kysyhän siskoltasi joskus hienovaraisesti, oliko heidän liittonsa niin onnellinen kuin esittivät. Toisaalta asia ei kuulu sulle yhtään vaikka sisko oletkin.

    • NaturellElli

      Kyseessä lienee yleisin päihteiden käyttö: e-pillerit.

      Pillerit ovat sen verran vahvoja huumeita että ne vääristävät hedelmöityksen tiedon aivoihin. Ne myös vaikuttavat parinvalintaan merkittävästi. Oletko sinä tai perheesi jäsenet koskaan ihmetelleet:"Mitä se oikein näkee tossa?". Samaa on varmaan siskosikin ihmetellyt sen jälkeen kun raskauden ja imetyksen jälkeinen hormonitasapaino on heilahtanut reunasta toiseen. Totuus on lyönyt vasten kasvoja kuin märkä rätti.

      Ja pillereiden käytön seurauksena puhkeaa vielä PMS-oireyhtymä jota varten siskosi joutuu syömään pillereitä lopun ikänsä. Joten varoita jo nyt tulevaisuudesta ennenkuin tulee itsetuhoisia ajatuksia mieleen.

    • näinsevaanmenee

      Näin hyvin sitä läheisensä tuntee - joskus ei tunne oikein ajatuksiakaan omikseen - tätä se on elämä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe