käytös ja puuro

leilanyman

minulla on 9kk vanha kääpiöpinseri joka on ollut sellaisessa perheesä joka ei ole kunnolla käyttänyt ulkona sitä ja sitä on varmaan lyötykkin koska se väistelee kun heilutat esim : käsijä vaatteita jne ja vetää ulkona kamalasti kun käyttää ulkona, olisin halukas tietämään mitä voisin tehdä että loppuisi nää pelot ja ulkona vetäminen toisnen kysymys voiko sille antaa kaurapuuroa koiran ruun seassa ,esim: koiranpapujen kanssa kiitos neuvoista :)

4

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Renegetesfullhoundbite

      Vetämisen estoon suosittelen kuristuspiikkipantaa joita saa tilattua USA:n koirakaupoista.

      Omistan itse useita koiria ja puuroa olen syöttänyt nappuloiden seassa säästääkseni ruokakuluissa.

    • Wettan

      Ikävää että jonkun pitää vastata noin epäasiallisesti. Nuo avohoitopotilaat kun hakevat huomiota keinolla millä hyvänsä.
      Kaurapuuroa voi kyllä antaa mutta ei se mikään hyvä lisäys nappulaan ole. Koira vaan turhaan lihoo. Anna mieluummin erilaisia lihoja, raakanakin voi antaa kunhan pienelle koiralle hiukan paloittelet. Koira on lihansyöjä, ei märehtijä.
      Hihnakoulutuksesta kehottaisin googlettamaan opetustekniikat, on useitakin eri tapoja kouluttaa joten voit valita mieleisesi. Koiran tulisi lenkilläkin olla kontaktissa sinuun ja kiinnostunut tekemään ohjeittesi mukaan. Tätä kiinnostusta voit kehittää muulloinkin kuin talutuksessa, kouluttelet koiraasi joka päivä palkiten makupaloin.

    • 1548404

      Tuosta väistämisestä sen verran että se ei välttämäti johdu että olisi lyöty. Kyseessä on vaistonvarainen itsesuojelu. Peräisin vuosituhansien takaa, jolloin vihollinen saattoi hyökätä myös ilmasta, kuten vielä nykyäänkin esimerkkeinä kotkat, huuhkajat ym petolinnut. Moni koira siis hätkähtää kun käsi lähestyy, sitä enemmän mitä nopeammin. Sama takin heilahtaessa. En nyt tiedä tarviiko sille mitään tehdä ellei koissu nyt aivan alleen pissi. Tuumit vaan että ota rauhallisesti vaan.

      Vetämisen hillitsemiseen auttaa kun opettaa koiralle käskyn hiljennä tai hidasta. Tai vaikka "älä mee niin lujaa". Käytä samaa käskysanaa aluksi aina, ilman variaatioita. Tehosteeksi käskyllesi voit tehdä pienen nypäyksen hihnasta herättämään. Jos käytät fleksiä ja puolikiristävää pantaa ulkoillessa, niin sopiva takaisinvedon määrä on se mitä siinä on joustoa. Metallinen puolikiristävä on sikäli hyvä että se antaa kaulalla liikkuessa koiralle merkin siitä että pyysit juuri jotain.
      Tavallisella hihnalla voit kääriä ylimääräisen hihnan käden ympärille ja vaatia että koira kulkee vierelläsi. Kun huomaat että vetoa ei tapahdu, anna kierros pari lisää löysää, ja jos veto alkaa siitä, kelaat takaisin. Ja aina kun on kulunut sekuntikin ilman vetoa, niin kiitä. Vaikka koissu pysähtyisikin merkkaamaan käskysi jälkeen, kiitä silloinkin, onhan se totellut ja jättänyt vetämisen sikseen. Koira ei kiitoksesta hajoa kunhan et syyllisty lahjomiseen samalla.

      Kaurapuuroa voit hyvin antaa nappuloiden seassa jos koiralle vaan kelpaa.

    • kostaja696

      Minulla oli vetovikainen koira ja kaikki hömppäkoulutukset kokeilin(tai vaimoke kokeili). Kerran sitten juttelin pitbullin omistajan kanssa baarissa ja se kertoi minulle nipistyspannasta (englanniksi Pinch Collar) ja sillä loppui vetäminen heti ensimmäisellä lenkillä. Niitä ei tahdo saada suomesta mutta jenkeistä saa tilattua.

      Puuro ei mielestäni ole koiran ravintoa ellei sitä nyt sattumalta jää yli.Mieluumin koiralle kuin roskiin on minun mottoni.

      Mukava on lenkkeillä koiran kanssa joka ei riuhdo hihnassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe