Mikä auttaa koiran liialliseen ruokahaluun?

L1nda3

Cairninterrierin kastroitiin n. vuosi sitten ja sen jälken se on alknut ahmimaan ruokansa. Syö kaiken ruoan melkein pureksimatta tosi nopeasti. Ulkona lenkillä se kulkee koko ajan kuono maassa ja etsii syötävää ja napsii kaikenlaista suuhunsa tosi nopeasti, ettei sitä aina edes huomaa. Olen huolissani siitä koska en uskalla viedä sitä enään koirapuistoon ja pelkään pitää ensi kesänä kesäpaikassa vapaana koska se syö kaiken mitä luulee ruoaksi. Mitä voin tehdä ?

11

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuppijakoulutusta

      En tiedä millaista ahminta apua tarvitset, mutta ruoan ahmimiseen on olemassa erilaisia kuppeja joiden tarkoitus on hidastaa ahmimista. Esim tämännäköisiä https://www.mustijamirri.fi/buster-dog-maze-mini-c135528 kannattaa katsella eläinkauppojen valikoimia ja niistä sitten valita se mieluisin ja omalle koiralle sopivimman oloinen. Ulkona pitää vaan valvoa entistä tiukemmin, en tiedä oletko niitä ihmisiä jotka ulkoiluttavat koiraansa ja pläräävät samalla kännykkää jos olet niin känny pois lenkkien ajaksi(ja mikäli et ole niin anteeksi jos loukkasin, näkyy vaan liian usein ihmisiä jotka kulkevat nenä luuriin liimaantuneena ja koirat tekee mitä huvittaa). Koiran huomoin voi myös yrittää kääntää muihin juttuihin ettei se edes hoksaa maasta mitään napsia. Sitten on tietty kuonokoppa jota voi käyttää ensin apuna ja jättää pois kun koira on oppinut että ulkoa ei mitään suuhun laiteta.

    • helluvaa

      Lihominen on kastroiduille uroksille tyypillistä. Kun elämän tarkoitus poistuu, sen puutteen voi korvata syömisellä.

    • L1nda3

      Eniten minua huolestuttaa ulkona lenkillä syöminen, vaikka koko ajan katson mitä koira tekee, on se niin nopea että aina ehtii vikkelään jotain epämääräistä suuhunsa laittamaan ja tämä voi haitata sen terveyttä vakavasti. Usein koira onsentaakin ulkoilun jälkeen. Koira nauttii ulkoilusta ja kun kesällä saaressa pääsee vapaaksi, mutta en tiedä uskallanko laskea enään vapaaksi koska se syö tikut, jäniksenpapanat, kaiken mikä näyttää vähän ruoalta. Olisi ikävää ettei sitä voisi enään päästää vapaana temmeltämään. Miten sen voi opettaa että ulkona ei tule syödä?

      • Tomiva

        Ei mitään haittaa jos koira ulkonakin syö mikä ei mene läpi koira oksentaa sen vaivattomasti. Tietenkin myrkytyspullat on erikseen.


    • sivustaseuraajan

      Sisälle ruoka aktivointikuppiin ja ulos kuonokoppa päähän. Hyvin useat ihmiset pitävät koirillaan kuonokoppaa sen takia etteivät ulkona napostele kaikkea, ei agressiivisuuden vuoksi. Kun on nyt ollut niitä myrkkypullia sun muita paljon liikenteessä.

    • Leaveit

      Itse en usko että ahminta johtuu kastroinnista. Koira kun koira ahmii itsensä hengiltä jos ruokaa vaan riittää oli leikattu tai ei. Mutta tapauksessasi suosittelisin opettamaan koiralle JÄTÄ komennon niin ulkoillessanne koira ei napsi suuhunsa kaikkea. Youtubesta löytyy varmasti videoita miten tuo opetetaan.

    • L1nda3

      Täytyy opetella sitä jätä komentoa. Tämä koira ennen kastrointia oli ihan erilainen ja tosi kranttu ruoan suhteen. Se ei koskaan aikaisemmin syönyt kaikkea ruokaa kerralla ja joskus se meni vasta yöllä syömään ja saattoi usein jättää syömättä osan ruoasta. Vasta kastroinnin jälkeen se ahminta alkoi ja ulkona menee kuono maassa etsien ruokaa...Tunnen monia kastroituja koiria ja en ole nähnyt muilla noin kovaa ruokahalua, vaikka se usein kasvaakin. Ihan kaduttaa tämä kastrointi!!

    • Ruokahalupois

      Sekoita ruokaan koirasi kakkaa. Meillä toimi tämä niksi koiramme kohdalla. Vähensi syömistä reilusti.

    • Dobermannn

      Syö ite kakkaa eläinrääkkääjä!

    • 793929

      Jos omat seksivälineesi tehtäisiin kirurgisesti käyttökelvottomaksi, olisiko elämässäsi mitään juuri syömistä suurempaa sisältöä?

    • suberyyppi

      Syökö se ylipainoon taipuvaisille tarkoitettua ruokaa? Se hillitsee näläntunnetta eikä ole niin rasvaista mitä normi nappulat.
      Ja sitten se kuonokoppa vaan päähän.
      Mun kastroitu uros syö ylipainoon taipuvaisille tarkoitettua nappulaa ,silläkin super ruokahalu. Mutta paino pysyy kurissa oikeanlaisella ruokavaliolla :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe