Tällaista tällepäivää.

eräs_vaan

Mietin sellaista asiaa, kun saada olla hyväksytty sellaisena kuin on.
Hyväksyykö Jumala ihmisen vasta sitten kun, ihminen saa toisilta uskovaisilta sen hyväksynnän, ns. jonkin opin tai seurakuntaopin tai suuntauksen antaman "hyväksynnän"?

Tulisiko sen sijaan uskoa ihmisten käsityksiä ja heidän ymmärryksensä mukaista "jumalakuvaa". Tai tulisi käydä seurakunnissa hakemassa ja ammentamassa, niitä mitä erinäisempiä käsityksiä ja tapoja, jotka toisaalta ovat jollain tapaa "teatteria". Ei kait Jumala vaadi teatteriesityksiä tai tietynlaisia rituaaleja? Seurakunnissahan on opettajansa ja tulkitsijansa ja niitä on oikeastaan kaikkialla missä on uskontoja. Ihminen tulkitsee itse ja ammentaa muilta. Mutta miten monenlaisia tulkintoja onkaan ja opetuksia ja hassuinta kaikessa on, että kaikki ovat aina omasta mielestään oikeassa ja aika usein niitä vääriä opettajia löydetään sieltä täältä, jos ei kuulu ns. "hyväveli tai samanmielisten verkostoon".

No tällaisia mietteitä oli tällepäivää.

13

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksmummu

      Sinähän olet jo Jumalan hyväksymä ja rakastama juuri sellaisena kuin olet, älä edes mieti sellaista! Ikuisella rakkaudella Hän on meitä rakastanut ja tahtoo vetää takaisin luokseen, lapsekseen. Tämä ei ole ihmisten käsitys Hänestä vaan Hänen oma sanansa, jonka Hän on antanut Raamatussa ja lopuksi osoittanut Jeesuksessa joka on ihmiseksi tullut Jumalan Sana. Hän puhui Isänsä sanoja ja eli niiden mukaisesti. Häntä sinun on uskottava. Lue yksin ja silloin kohtaat Hänet eikä kukaan ihminen sanele sinulle miten pitää tulkita kunhan vain uskot sen ilmoitusta. Raamattu on ihmisten kirjoittamaa mutta ei heidän omaa oppiaan ja käsitystään Jumalasta. He vain uskoivat Häneen niin kuin lapset uskovat aikuisen sanaa. He eivät väännelleet ja muokanneet sitä. Lue mieluiten v. 1933-38 käännöstä, se on uskollisempi alkuperäiselle tekstille kuin v. -92 käännös . Silti toki siitäkin vielä Jumalan oma sana löytyy.
      Vasta sitten kun olet itse kohdannut Jeesuksen (hengellisesti) ja kun olet varma ja tiedät mihin uskot, voit etsiä omaa seurakuntaasi tai yhteisöäsi. Tarvitset muita uskovia. Jo pienessä piirissäkin kohtaat mainitsemiasi asioita. Huomaat pian itsekin muovaavasi uskoasi mieluisammaksi. Palaa silloin aina Raamatun sanaan ja Jeesuksen esimerkkiin niin et eksy. Se on nöyrtymisen, mutta rakkauden ja anteeksisaamisen tie.

      • mielenMUUTOKSEEN

        JUMALA EI HYVÄKSY SYNTIÄ, JA SINÄKIN OLET SYNTINEN. SYNTI ON SIELUSSASI.

        SIELU ON PSYYKE, AJATUKSESI, SINUN SYNTINEN LUONNOLLINEN IHMISMIELESI.

        Mt.3:2 sanoi: Tehkää parannus( JOHANNES KASTAJA VAATI ANTAUTUMISTA JUMALAN TAHTOON; IHMISEN ASENNEMUUTOS ), sillä Taivasten( JUMALAN PyhänHengen )Valtakunta on tullut lähelle( USKOVIEN KESKELLÄ, SISÄLLISESTI ).
        4:17 Siitä lähtien JESHUA rupesi saarnaamaan ja sanomaan: Tehkää( KENEN ON TEHTÄVÄ MIELENMUUTOS ) parannus, sillä Taivasten Valtakunta on tullut lähelle.

        Mk.1:15 sanoi: Aika( PROFETIAT ) on täyttynyt, ja Jumalan( TAIVASTEN )Valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus( MUUTTAKAA MIELENNE; ASENNE ); ja uskokaa evankeliumi( ISRAELIN LUNASTAJAN MESSIAAN VERISOVITUKSEN HYVÄ SANA )."

        Ap.TEOT 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää(1.)parannus( METANOIA, MIELEN-MUUTOS; ASENNE SUHTEESSA JUMALAN TAHTOON ). ja ottakoon( KUKA TEKEE? ) kukin teistä( KUULIJAT ) kasteen JESHUA MESSIAAN Nimeen syntienne( SOVITUS ) anteeksisaamiseksi, niin( HOUTOS? TÄLLÄ TAVALLA ) saatte Pyhän Hengen lahjan( VOITELU, VALINTA; PH:N VOIMA, OIKEUS; VALTA, VALTUUTUS; OMISTUSSINETTI ).

        JOKO SINÄ OLET MUUTTANUT MIELESI? METANOIA, MIELENMUUTOS; PARANNUS.


    • Herätyys

      Niin, tule sellaisena kuin olet, ja anna Hänen muuttaa itsesi sellaiseksi kuin Hän ja Hänen Oikeasti omansa on. = Raamatun UT, Kristuksen Jeesuksen ja / apostoliensa opetusten ja ohjeiden mukaisesti, Hänen kirkkaudeksi ja kunniaksi tavalla eläväksi ja toimivaksi / vaikuttavaksi.

      Jeesuksen nimessä... vihjeeksi.

      vähäinen, Totuudessa / valkeudessa pysyvä ja mukaisesti elävä ja toimiva, Hänen kirkkaudeksi ja kunniaksi, apostolisia seurakuntiaan / sitä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Kirst. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttuja etsivä / peräänkuulutteleva.

      Niitä muita etsivä / perään kuulutteleva.

      "Löytäneekö"Hän... Etsivä?

    • eräs_vaan

      Aloituksen kannanotto oikeastaan lähti liikkeelle siitä mietinnästä kuinka helposti ihmiset ohjaavat toisia toimimaan sen oman näkemyksensä mukaan, niitä valmiita aineksia tuodaan valmiiksi tarjottuina. Mutta onko sitä uskoa silloin oikeasti etsitty ja löydetty henkilökohtaisesti?

      Esimerkkejä valmiiksi tarjotuista aineksista, jotka pohjautuvat uskontoon:
      " mene seurakuntaan, ota vastaan, olet uskossa tai tee tietty rukous, sinun puolestasi on rukoiltu jne, käy kasteella yms. yms." Ne voivat olla aika pieniäkin valmiiksi raamitettuja ohjeita. Ihmiset varmastikin kokevat tarkoittavansa hyvää, mutta niillä annetaan jo hienovaraisestikin ymmärtää, että ilman niitä rituaaleja ei ikäänkuin ole kelpaava, jo omana itsenään? Ensin tulee täyttää uskontokunnan mukainen valmis kehysraami, siitä poikkevat yksilöt katsotaan kelpaamattomiksi Jumalan rakkaudelle ja hyväksynnälle. Jokainen uskonto luo tietynlaiset kehysraaminsa ja sitten on paljon variaatioita uskonnon sisällä lisäksi.

      Entä jos ihminen ei kaipaa mitään uskontoa tai uskonnollisen yhteisön kokoontumisia tai perinteitä?

      Eikö silloin se ihminen ole löytänyt sen minkä on etsinyt, kun kokee saaneensa rauhan sisimpäänsä, silloin kun ei enää pelkää olevansa Jumalan hyväksynnän ulkopuolella.

      Tämäkin tietysti on tietynlainen kannanotto.

    • eräs_vaan

      Onhan se teatteria, uskonnot kaikkineen.
      Ne toiveet ja odotukset, joita annetaan ja luodaan. Sillä ei ole tieten merkitystä, onko se suuri hurmioitunut lavashow vai yhden ihmisen vihashow? vai kenen show mitä milloinkin on menossa?
      Mitä merkitystä mitä edustaa, jos mikään ei muutu ja tule muutosta.
      Tieten uskonnot muuttuvat koko ajan. Kuka olisi uskonut 1900 -luvun alun suomessa, mitä uskonto on tänään? Silti ne aina ilmentävät jotain samaa, vuosituhansien saatossa, niiden vivahteet ja mistä ne saavat vaikutteensa, ne monistuu ja hieman muuttavat muotoaan ja se aina sille ihmiselle itselleen on sitä, oikeaa ja hyvää syödä, jos ei tule paha olo, sitten etsitään jotain vastaavaa, jonka taas ainakin hetken voi kokea oikeaksi ja hyväksi, jos se aiempi oli jotain pahaa ja josta tuntui mahaan tulevan vatsanpuruja.

      Entä jos ihminen olisi onnellisempi ja vapaampi, ollut alkujaan, ilman mitään ymmärrystä Jumalasta?

      Nythän ihmiset, jotka uskovat sen sanovat "tietävänsä ja näkevänsä ja ymmärtävänsä", taistelun.
      Ja taistelua kait se onkin, mutta ei toinen ihminen toista vastaan, se taistelu tulisi käydä itsensä kanssa.

      Ja nämäkin yhtälailla ajatuksia, joita jakaa ja pitäisikö jakaa... ettei monistaisi sitä mitä itse on... kun kukainenkin on mitä on ja tulisi löytää tiensä. mutta ettei kellekään annettaisi jo kertaalleen monistettua ja kopioitua? Ja taas mietittäisi, että jos se olisi kaikinpuolin "hyvää", ei pahaa... ja sitten olisiko taas se jatkumo... ja taas olisi uusi uskontokin kasassa. Vai mitä?

      Olen ajatellut että elämä on kaunista ja tämä päivä on kaunis. toivottavasti palstalaisillakin ja tämänkin viestin lukijalla. Se on ihmiseltä näppäimistön "takaa". Haloo maailma ;) bittiavaruuteen voi lähettää viestejä. Voisi tosin ne kertoa jollekin siinä vierelläkin? Muta ketähän oikeasti kiinnostaisi tällaiset mietteet? Kukahan oikeasti ymmärtää niitä edes, ne voivat kuulostaa "kummallisilta avaruusolion" höpinöiltä...
      no, se elämä jatkunee joka tapauksessa.

      • eräs_vaan

        Huomaa tekevänsä sellaisia bugeja itsensäkin kanssa. Mitä se on, jos ihminen ei saa tehdä virheitä? Ihminen tutkii itseään ja varmaan uskonnoissa tutkitaan muita ja muiden tuotoksia ja elämäntapaa ja kaikkea mitä kukakin on... mutta että saisi oikeasti olla vapaa, onko ihminen koskaan vapaa, jos pyrkii edustamaan jotain "hyvää" ... tuleekohan niitä virheitä, bugeja jatkuvasti... ei tule täydellistä vaikka kuinka koittaisi... ja sitten taas, uskontojen yksi harhahan on viedä ihmistä kohti täydellisyyttä ikäänkuin? ja toisaalta uskonnot tuovat esiin myös sen ihmisen raakuuden ja välinpitämättömyyden. On toisaalta väärin sanoa, ettei tarvitse välittää siitä mitä on? että voisi vain tiedätkös, olla välittämättä ja silti olisi siellä jossain se paratiisi... itsemurhapommittajillakin kuulemma odottaa paratiisi jossain, kyllä hekin itse siihen varmasti uskovat? ahne saa olla ahne(vaikka sitä paheksutaan) ja vihainen ja katkerakin jne jne...

        Armo, kuinka usein sitä osalletaan soveltaa etenkin itseensä tai muihinkaan? Entä jos se onkin sen taistelun lopettamista itsensä kanssa? ja muiden? on ikuinen ympyrä, jos tällaista lähtee miettimään. Jos jossain vaiheessa vain toteaisi että on omasta mielestään jo ihan kypsä ja valmista ja saa jo riittää... nyt on hyvä... sitten sen toteaakin oikeastaan itse itselleen... on niinkuin itsensä kanssa tehnyt sen työn, että tässä on tälleen hyvä, eikä oo mitään itseään vastaan, eikä muitakaan. ;)

        Ja onkohan oikeasti tällä palstalla yhtään ketään, joka näistä höpinöistä selevän ottaa... ei kukaan... ehkä lopetan tällepäivää... miettii silti saakohan se paljon vihaa aikaan, että on erilainen ja miettiiä tällaisia ja tuo niitä esiin? auttaisiko sekään mitään vaikka se saisikin aikaan ymmärrystä ja hyväksyntää? Kait tärkeintä itsensä kannalta olisi hyväksyä itsensä ja oppia ajattelemaan myös niin... hyväksyä vain ja olla... mutta että uskonnoissakinhan usein on ne ihmiset jotka kuuluvat asioiden hyväksyjiin ja sitten vastustajiin... ollaan jonkun puolta jotakin vastaan... joskus ne saa aikaan suuriakin sotia... toki niiden takana taitaa olla aika usein jokin muu asia, kuten valtaeliitin ahneus ja pientä ihmistä viedään kuin "pässiä narussa"... eiköhän sotienkin alku ole jossain ahneudessa... ja imperiumit... niissä on muuten mukana olleet uskonnot useinkin... ehkä se on kulissi jolla saadaan ihmisiä vietyä ja taivuteltua ja aivopestyä.

        Miksihän se Jumala loisi sellaisen kulissin kuin uskonto?


      • eräs_vaan

        Jonkin asian kanssa voisi taistella vuosia ja olla tosi taakoitettu... eikä se tarkoittaisi ettei yrittäisi, mutta ei tavallaan ole mitään resursseja sillä hetkellä, voi olla tosi ahdistettu siis sisimmässä ja joka on jotain sellaista joskus kokenut(vaikka muistikin voi olla hyvä tietyllä tapaa "unohtamaan"), niin sen tietää kuitenkin, mitä se voi olla ja millainen vankila ihmismielelle voi olla... ehkä se on ihmisen omien tekojen kautta tullut? tai siihen on voinut vaikuttaa muiden teot?
        mutta eihän se ihminen sitä voi tietää tai pystyä ymmärtämään välttämättä... ehkä sen ihmisen sitten pitää nähdä tarpeeksi paljon tai sille pitää jotenkin se näyttää tai jotain... jos ihminen on kova kuin kivi, niin... sen murentamiseen tai sulattamiseen tarvitaan jotain...

        Se on voima... rakkaus, joka on muuttava voima, tai näin sen koen.
        Vihakin voi olla voima ehkäpä, mutta mitä se tekee ja kuka sitä jaksaa kantaa?


    • eräs_vaan

      On tavallaan oppinut sen kokemuksen kautta, että se voi näyttää jollekin "ylpeydeltä"? ettei ketään toista ihmistä päästäisi "niskan päälle", siis siinä mihin uskoo. Sehän on tietyllä tapaa orjuutta, kun painostetaan. Vaikka ihmiset tarkoittaisi hyvää, niin seurakunnissa joutuu opillisesti painostuksen alle, jossa ei anneta tilaa ajattelulle tai kyseenalaistamiselle tai sitten ne asiat joita sanoo, niihin suhtautuminen, jos ne kuulostaa oudolta niille toisille... ei tule kuulluksi, jos eroaa kaavoista tai muoteista.

      Erilainen mielipide tallataan ja alistetaan jalkoihin, huomaamatta... ei ihmiset sitä välttämättä itse näe ja ymmärrä, eivätkä ajattele asiaa tarkoittavansa niin...koska heillä on se kaava johon pitää tietyllä tapaa uskoa ja niin on aina ollut ja niin halutaan uskoa. Kuitenkinhan jos seurakuntia ajattelee, se kirjo mitä jokin pastori tai "vanhin" tai kuka hyvänsä tuo siitä opetuksesta, tosi suuri vaihtelevuus, sanotaan miten esim. raamatusta olevat asiat on itse ymmärretty ja sitten sitä muut kuuntelevat päivän saarnana. Tokihan jokainen meistä sitä voi tehdä, että tuo asioita esiin ja toivoisi ettei itse tallaisi ketään jalkoihinsa siksi, ettei osaa kuunnella ja ymmärtää. Koska kuitenkin tietää kuinka tärkeää on, että on niitä, jotka jaksavat välittää kauemmin kuin sen seurakuntaan "sisäänheitto" episodin verran.

    • eräs_vaan

      Muistaa kun johonkin seurakuntaan aikoinaan meni, niin varsinkin "karismaattisissa piireissä", niin jotenkin, oltiin jopa "ylikiinnostuneita" jotenkin ja ei mennyt kauan, oli huomaamaton. Olin oikeastaan siihen aikaan aika lukossa ihmisenä ja tuntui ettei osannut sanoa kenellekään mitään. Ne ihmiset vain jutteli niiden omien ystäviensä kanssa ja sitä vain kävi istumassa jossain ja kuuntelemassa jotain raamatun tulkintoja. Aivan kuin he olisivat halunneet minut "jumalalleen" tai "seurakunnalleen".
      Olin yksi joka tulevaisuudessa oli heidän mielenrauhakseen? pelastettu jonnekin "taivaisiin", ettei siis käryäisi lieskoissa sitten ikuisesti kuoleman jälkeen, kun noutaja tulisi. Ihminen siinä kuin toinenkin, ei yhtään huonompi tai parempi ja kärsi silti valtavasti sisimmässään kaikesta, lähes kaikesta ja ei kait osannut elää itsensä kanssa sovinnossa. Varmasti niitä neuvoja annettiin ja opetettiin, mutta jostain korkealta ja kaukaa. Ja en näitä sen takia tuo, ettäkö olisin katkera mistään tai tiedän myös sen, että se sama olisi voinut koskea itseäni... että itse olisin voinut tehdä paljon enemmän monienkin ihmisten eteen tai puolesta, jos olisin vaan osannut, ehkä ne muutkaan ei pysty ja osaa, kuten minäkään en osannut, olin vain niin jumissa.

      Uskovien piireissä kait ajatellaan, että kärsimystäkin voi ja saa sallia ja että jotkin poppaskonstit, tehoavat. Mielelle tehoaisi parhaiten se, että olisi joku joka pysähtyisi oikeasti ja osoittaisi olevansa kiinnostunut ja tarjoaisi ystävyyttään, vaikka olisikin erilainen, niin se jo, että joku jaksaa nähdä vaivaa ja tulla vierelle, ihan vaikka vain kuuntelemaan. Ei ne seurakuntien menot ole kuin teatterinäytöstä sen rinnalla, kun on ihmisiä jotka oikeasti välittävät ja tulevat vierelle. Mikä on se mikä merkitsee? Ei muodolliset seikat, vaan lähimmäisyys aivan kaikkineen.

      Toivoisin, että se mitä itse olen oppinut kaikesta tai nähnyt tai missä koin joutuneeni tavallaan, "näkymättömäksi", että voisin tavallaan olla oppinut kaikesta siitä... ja se että on saanut apuakin ja on autettu, niin voisi jakaa sitä samaa muille, olla toisille se mitä he odottavat kohtaavansa... että se jokin voima, jota rakkaudeksi kutsutaan, myös toimisi niin... ettei olisi kärsimykselle ja hädälle sokea.

      Toki se on elämisen tapa kaikkialla missä kulkee joka hetki, jota pitäisi toteuttaa.

      • vuoretjuudean

        Mielenkiintoista pohtimista. Valitettavasti luulen, että monet käsittävät sinun kuin arvostelevan seurakuntaa. Jobin kirja on mielestäni melkoisen rehellinen näillä alueilla, tuoden tämän koetuksissa olevan Jumalan palvelijan tuskaiset ja epäilevät ajatukset meidän luettavaksemme. Kirjassa nuo Jobin ystävät antoivat niitä "opittuja" vastauksia. Vain Elihu ymmärsi Jobin syvimmät ajatukset, vastasi rehellisesti ja auttoi siinä Jobia.
        Olen siitä onnellinen, että kuulun joukkoon evankeliumin eteenpäin viejiä, jotka eivät kavahda ihmisten (veljien ja siskojen) moninaisiakaan kysymyksiä ja tuumailuja.
        Tiedätkö, että pystyn kuulemaan joissain yhteiskristillisissä tilaisuuksissa eri kirkkokunnissa opetusta tai seurakunta"rituaaleja" saaneita heidän sanavalikoimistaan ym. Tuollaiset "opitut" rituaalit esim. rukouksissa eivät ole mitenkään syntiä tai väärää. Tulee vain mieleeni, että nyt on koolla Isän Jumalan lapsia erilaisissa kasvuympäristöistä tulleina.
        Toivon, että löydät pohdiskelijana samanmielisiä keskusteluun. Oletko muuten ollut Alfa-ryhmässä?


      • eräs_vaan

        Varmaan jotenkin arvostelenkin seurakuntia, ja jos joku ajattelee niin, niin on ehkä oikeassa siinä?
        Ehkäpä sitä rituaalioppia" mistä puhuit. Ne näyttävät olevan usein paljon tärkeämpiä kuin se, että mikä on todellisesti oikein ketäkin kohtaan. Enkä sitä sillä sano, ettenkö olisi tehnyt ihmisenä virheitä kuin kuka hyvänsä... syy on jo uskonnossa itsessään, eikä se välttämättä ole siellä käyvien ihmistenkään vika suoranaisesti, vaan on pielessä jossain suuremmassa genressä ja sitä tehdään toisten ihmisten kustannuksella ja sallitaan jatkua sellainen, kuten parantumiskokouksilla rahastaminen, se on jo pienemmässä mittakaavassa olemassa seurakunnissa erinäisinä rukousiltoina tai se koko kehys on pielessä ihan täysin.

        Usein arvostellaan yksilöinä henkilöitä, näkemättä sitä, että se ei miksikään muutu, jos vika on jossain syvemmissä juurissa, sen nimi mikä on pielessä on se, että se on uskonto siinä missä mikä tahansa uskonto, sen intressit polkevat heikkoja ja ajavat voimakkaampien etuja... se ei järjestelmänä eroa bisnesyhtiöistä paljoakaan, niissäkin viedään köyhän lesken rovot kymmenyksinä ja on johtajistonsa niitäkin hallitsemassa...
        ... ja seurakunnat ajavat ihmiset omien oppiensa sisälle ja ne voi olla jotenkin tuhoavia, että siis uskotaan johonkin diipadaapaan. Useimmat opetukset on suoraan sanottuna sontaa ja jos sen näin karkeasti sanookin, niin mitä sitten, etten käytä korulauseita? En taitaisi enää haluta mennä kuuntelemaan sellaista, siis että istuisin jonnekin seurakuntaan niinku sillä tavalla, että uskoisin sellaiseen, mitä siellä tarjotaan.

        Kiitos kuitenkin ystävällisestä vastauksesta :)


    • eipätullutmieleen

      Eipä ole tullut pahemmin pohdituksi hyväksyvätkö muut kristityt minut vai ei. Tärkeintä on mitä Jumala ajattelee. Ja se taas käy selvästi ilmi Raamatusta.

    • Jumalanäkeejarankaisee

      Jumalan myllynkivet jauhaa hitaasti, mutta varmasti. Hävetä syntejään saa loppuelämänsä, eivät ne tekemättömiksi mùutu. Jokainen saa ansioidensa mukaan,arvonsa mukaisen paikan. Armoa en usko olevan olemassakaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2884
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      536
      2733
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1885
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1867
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      302
      1698
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1352
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1144
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe