Missä Suomen Tanssi kerma ?

Poiroot

Millä lavalla siis megasuber broot

36

983

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näkijäpä

      Kesä Backas

    • Tänäänkinmenossa

      Ruusulinnan perjantai tansseissa näet Suomen lavakerman parhaimmillaan.

      • TahtooTanssii

        Tästä tuli mieleen elävästi se, kun helmikuun alkupuolella yks perjantai satuin käymään Ruusulinnassa elämäni ekaa kertaa.

        Olin liikenteessä yksin, hieman epäröiden kun paikalla ei tosiaankaan olisi ketään tuttua. Ei ketään. Pääsisinkö tanssimaan ollenkaan?

        Jätin takin narikkaan, saman tien vanhempi mieshenkilö tuli juttelee: "en oo tohtinut hakea tänään ketään, täällä ku on näin perjantaisin vain liikenteessä tanssijoiden kerma". Samalla selvisi että lauantai on "turvallisempi" vaihtoehto tällaisille harvoin tanssiville luomutanssijoille.
        Kyl teki mieli tuon miehen avauksen jälkeen kadota paikalta samantien. Oli tunne et on tullut pikkusen väärään paikkaan tai ainakin vääränä päivänä.

        Jäin kuitenkin ja kyl kannatti jäädä :)


    • antiskum

      Kesä:

      Ma Saukonkallio
      Ti Pyhäsalmi, Mäntsälä
      Ke Särkkä, Pavi
      To Missä vitussa
      Pe Baskas,
      La Riutanharju, Valasranta, Syvälahti
      Su Kolmilammi, Kyllikinranta, Tirva

      Talvi

      Satulinna, Aura, Kuntotalo, Rakokivi Lahtis

      Siis suunnistat sinne minne humppis menee ja olet brrooooo tanssija

      • Hiekkatietä

        Kesäkeskiviikot ja Särkkä? En ole käynyt vuosiin (on meinaan matkaa) mutta onko Särkästä tullut myös tanssiheimon kokoontumispaikka? Onhan se tietty miljööltään upea, eikä keskiviikkopaikkoja harrastajille ihan tolkuttomasti ole.


    • Herramaster

      Humoristinen Humppis ei mee enään mihinkään, haut loppuneet

      • rouvamaster

        Haut loppuneet?


    • Himotanssiiin

      Tänä viikonloppuna la Tanhuhovi ja su. Puistokulma,sillä vain näissä paikoissa on musiikkia minun makuuni. Käyn nyt näissä tansseissa .

      • tanhupuisto

        Paljastit olevasi 60 vuotias .


    • Ikämieskin

      Tanhunpuisto mitäs väärää ja outoa mielestäsi on jos 60v tykkää tanssia,
      Oletko teini ikinä ajatellut tätä
      Rypityt katkerana ja tosiaan vanhenet paljon nopeammin kun ikätoverisi

      Noin negatiivinen ääliö ei ole oikeutettu edes käymään tanssipaikoilla jossa muut pitää hauskaa

      • yläpeukku

        Kannatuskommentti


      • Perustelujakiitos

        Ei tässä ikä mikään ongelma ole. Paikkaa kehuttaessa tai moitittaessa olisi erittäin suotavaa perustella selkeästi miksi hyvä tai huono. Esim. oman maun mukainen hyvä musiikki ei kerro mitään lukijoille, heillä saattaa olla täysin eri maku musiikin suhteen.


    • Hurmaavaa

      Huomenna Satulinna on kermaa.

    • PRÖÖÖÖT

      Professoritason tanssijat tunnistaa ennen ensimmäistä tanssia siitä että he ovat pukeutuneet urheiluvaatteisiin, lisäksi naisilla on kukkaro ranteessa tai nilkassa sekä miehillä pyyhe roikkumassa vyötäisillä.

      • KermatonHimoTanssija

        Rannepussi on tosi kätevä "käsilaukku" oli sitten "tanssikermaa" tai ei. Ihanat joustavat vaatteet ja pehmeät sopivaluistoiset kengät on ehdottomat jotta tanssista voi nauttia täysillä. Taitaa olla katteellisten höpinöitä nuo kermat ja muut höpinät.


    • Sulavoipannuun

      Suomen tanssiKerma???! Eihän sellaista edes ole!!!! Parasta vain tyytyä Kermakahviin ;)

      • Fjläb

        "Tanssikerman" löydät, kun menet facen tanssiporukasta lukeen mihin tämä on menossa.
        Tämän kerman tanssitaidoista en sano mitään.


      • deeze

        Facen porukka varmaan vetää jotain nappeja kun jutut on aika levottomia.


      • Ihquu-hoosiannaa-taivaas
        deeze kirjoitti:

        Facen porukka varmaan vetää jotain nappeja kun jutut on aika levottomia.

        Ei vedä, mutta samanlainen laumasieluisuus siellä on kuin oli ennen tanssinetissäkin.


    • Ighluuuuuu

      Fasen porukka rankkareita suurin osa. Ighlua

    • puoletainakin

      Tanssikerma on TTK:ssa

    • Ihmettelijä200

      Jos katsotaan oikeaa tanssitaitoa,niin Suomen todellisen tanssikerman löydät kyllä salsa -ja kilpatanssipiireistä. Lavatanssipuolen ns.kermasta ei yhdelläkään toimi kroppa niinkuin sen lajinomaisesti pitäisi toimia. Niinpä olen usein miettinytkin,että millä perusteella ja taidoilla sitä osaa tästä lavatansseissa aktiivisesti käyvästä porukasta kermaksi kutsutaan ja millä perusteella ovat kaiken suhteen niin valikoivia,mutta ihan miten vain ,kai sitä ns.kermakin saa unelmissaan elää ja olemattomilla taidoillaan koreilla. Faktahan on,että suurin osa pro lattari -ja kilpatanssijoista nauraisivat tämän porukan suohon,jos lähtisivät tämän porukan pullistelua lavatansseihin katsomaan. Että semmoista...

      • humppaaaa

        Millä perusteella salsa- kilpatanssi on ainoaa parasta tanssia? Minne jäivät hip hop, baletti, irkkutanssi ja afro jne...? Kaikissa tansseissa ei kroppaa yksinkertaisesti käytetä samalla tavalla, saattaisi salsailija näyttää koomiselta päällään pyöriessään. No tietysti se menee niin, että salsa- kilpatanssia harrastavan mielestä ne ovat ainoita oikeita. Paritansseissakin jonkun lajin tärkeimmät piirteet ovat toisessa paha virhe.


      • Monenlaistakokeillut
        humppaaaa kirjoitti:

        Millä perusteella salsa- kilpatanssi on ainoaa parasta tanssia? Minne jäivät hip hop, baletti, irkkutanssi ja afro jne...? Kaikissa tansseissa ei kroppaa yksinkertaisesti käytetä samalla tavalla, saattaisi salsailija näyttää koomiselta päällään pyöriessään. No tietysti se menee niin, että salsa- kilpatanssia harrastavan mielestä ne ovat ainoita oikeita. Paritansseissakin jonkun lajin tärkeimmät piirteet ovat toisessa paha virhe.

        Sinänsä hyvä kysymys. Hyvin koulutettuja ja oppineita taitureita löytyy ilman muuta noistakin. Mutta jos puhutaan paritansseista, niin kilpatanssi on varmasi tasokkainta. Näyttävyydessä show-tanssi voi päästä samaan, mutta se perustuu ennaltavalittuun musiikkiin ja koreografiaan.

        Kilpatanssi on hyvin määriteltyä alemmilla tasoilla luoden hyvän pohjan huipennukselle. Kokemukseni perusteella myös salsa on aika vahvoilla, mutta vain salsakouluissa, joissa oppimista tarkkaillaan. Lavakursseilla siitä voi tulla samaa "puuroa" kuin monista muistakin lavatanssien lajeista. Lavatanssien opetus ja oppiminen on hyvin kirjavaa ja jopa sekavaa, omaksumallaan taidolla ei voi tanssittaa hyvin ketä tahansa.

        Lavoilla saattaa jopa pärjätä parhaiten (=hakijoita riittää), jos ei yritäkään noudattaa viimeisen päälle eri tanssilajien hienouksia. Käytännössä minkään koulukunnan tanssi ei näytä hyvältä eikä suju yhteen parin kanssa opettelu- ja alkuvaiheessa. Satoja ja tuhansiakin tunteja on treenattava tullakseen hyväksi, per laji. Eikä väärin tehdyistä toistoista ole juuri mitään hyötyä.

        Salsa- ja kilpatanssisuuntautuneita käy myös lavoilla, mutta ei heille sieltä tasoisiaan viejiä/seuraajia useinkaan löydy, ilo löytyy jostain muusta.


      • Khfgll

        Mten tanssitaito kuuluu tähän keskusteluun?
        Eikö "tanssikerma" tarkoita lähinnä näitä jotka luulee osaavansa tanssia muita paremmin?


    • keinukanssani
    • competition

      Niin. Lavoillahan ei vertailla mitään ja ketään, tervetuloa kaikki! Uskokoon ken tahtoo. Eipä taida olla muuta harrastusta jossa näin avoimesti vertaillaan taitoja, muissa lajeissa on itsestään selvää, että monenlaista osaajaa on. Olisi outoa jos laskettelurinteessä joku edes puolella sanalla ottaisi puheeksi että kukapa on rinteen prinsessa ja kunkku. "tuokin-laskee-hissin-vieressä-onnellisen-näköisenä-varmaan-näyttää-osaamistaan". Monesti eri lajien tanssibileet ovat pöljää touhua kun sivulla olevat alkavat huutaa wouuu-jeee jonkun pron tanssille ja huonommat ja ujommat kokevat sekunnissa olevansa "haittana ja huonoja", kuten eräs ekakertalainen sanoi.

      • VertailuNormaalia

        Kyllä varmaankin vertaillaan, tutkaillaan sopivia tanssitettavia, mutta vain hiljaa kukin omassa mielessä. Katselen mielellään osaamista, vaikka en parhaita rohkene hakemaan.

        Tasoeroilla on merkitystä muissakin harrastuksissa, toisissa enemmän toisissa vähemmän, vaikka ei parilajistakaan olisi kysymys. Ilmeisesti luonnollistakin, että ihmiset pyrkivät hakeutumaan kaltaistensa joukkoon.

        Tanssiuran aikana olen huomannut joutuneeni moittimisen kohteeksi ensin alkuvaiheessa, kun en osannut oikeastaan mitään. Sinnikkäästi harjoittelin vuosia lähes kaikkia tarjolla olevia lajeja ja alkoi kuulua moitteita liiallisesta osaamisesta. Ei niinkään henkilökohtaisesti, vaan yleisesti osaavimmille.

        Aika turhaa kertoa osaavansa tanssia (ilman syvällisempää selittämistä), koska se voi tarkoittaa valtavan eri asiaa kertojasta riippuen. Joillakin naisilla on hakiessaan tapana kysyä osaamisesta ikäänkuin ehtona lopulliselle päätökselle. Montakin väärinymmärrystä on tapahtunut näissä hakutilanteissa.

        Minusta on hyvä, jos kaikki "mahtuvat" samoille lavoille. Pitää kuitenkin hyväksyä, etteivät kaikki halua tanssia kaikkien kanssa, taidoista ja muistakin seikoista johtuen.

        Vertailu on normaalia, silti aloittajia halutaan kannustaa.


    • Käytanssimaann

      Ruusulinnassa perjantaisin näkee tätä "kermaa".

    • AktiivinenTanssija

      Tanssikermaa tanssilavoilla varsinaisesti ei ole olemassakaan tai onhan aina joku itseriittoinen, yksilö, joka luulee olevansa täydellinen.
      Tällainen asenne on tyhmyyttä, sillä tanssilajeja ja -tyylejä on lukemattomasti ja lisäksi mausteena käytetään myös osittain omia koregrofioita, joten kaikkia kukaan ei hallitse.
      Muistakaa aina, että tanssimisen tulee olla kivaa sosiaalista hauskanpitoa.
      Tanssikerma on jokaiselle siellä, jossa juuri sinun ja tanssipartnerisi kemiat natsaa ja yhdessä osaatte eläytyä musiikkiin ja rytmiikkaan.
      Huom! Tansseissa jokaisen tulee sopeutua ja seurata tanssipartnerinsa tyyliä.

      Tanssikansa suunnistaa pääosin nauttimaan tanssista.

      Tanssipaikkavalinnan jokainen tekee joko sijainnin, tai aikaisempien kokemustensa perusteella, johon vaikuttaa tanssitilat, orkesterin musiikkivalinnat, tanssiyleisö, aikaisemmat kokemukset, jne.
      Muistathan, että suosiosi tansseissa perustuu aina tanssinautinnon antamiseen.
      Tanssinautinnon perusta on eläytyminen musiikkiin sekä tanssikumppanisi eläytymisen onnistuminen.
      Yllä mainittujen elämysten tuottamiseen auttaa perusaskeleiden ja rymin sisäistäminen.
      Pois tiukkapipoisuus sekä nautittavia tansseja toivottaen:
      Aktiivinen tanssija.

    • partaweitsi

      Suomen tanssi kerma on ne tanssiporukan fb ryhmään joka päivä kirjottelijat. en viitsi alkaa nimeemään heh heh heh hehehh

      • EiFbKommentoija

        Partaweitsi, vaikutat kovin lapselliselta noine hekotteluinesi. Kateeĺliseltakin vaikutat, se ei ole hyväpiirre ihmisessä😯. Ihan vaan pikkuvinkiksi jos vaikka oppisit.


    • pipopäässä

      Tansseissa pitää olla pipo tiukalla että ei hiki valu silmille eikä tanssiminen mee liian rennoksi.

      • VillanenParas

        Pipo kannattaa olla villaa, se mikä pitää kylmän pitää myös kuuman.


    • Eeeeeemil

      Suomen tanssikerma on Suomen tanssimaidon päällä.

      • LemmikkiNina

        Näin on marjat. Viikon ohjelmasta näkyy missä mennään ;)


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      386
      3911
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      216
      1935
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1444
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1305
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      971
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      60
      950
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      900
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      859
    Aihe