Edunvalvonnasta

PETTYNYT5656

Hoidettava joutui siihen, tilin käyttö evättiin.

Ei mitään tietoa miten rahoja käytetään...

Yhteiskunta on tämmöinen.

VAROKAA!!!

21

1101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • repe4p

      Niinhän siinä käy tässä maailmassa

    • omht

      Mitenpäin siinä kävi, hoidettavaltako vai hoitajalta kiellettiin tilin käyttö?

    • PETTYNYT5656

      Hoidettavalta, soittivat että tili on suljettu.

      Rahaa nyt 0 €.

    • Kerrolisää

      Voitko valaista lisää, mitä oikein tapahtui ja miksi ?

    • PETTYT5656

      Kotisairaanhoito oli tehnyt maistraattiin ilmoituksen edunvalvonnasta.Hoidettavani eläke ei riitä elämiseen, lisätuloja siis tarvitaan. Olen kieltäytynyt heidän ehdottamistaan "lisäpalveluista" jotka voin hoitaa itse. Siitä huolimatta näitä "tuotteita ja palveluja" pitää saada myytyä.

      Kun en ottanut hyvällä niin sitten ajauduttiin tähän. Korruptiohan se siellä on taustalla...

      Edunvalvonta vie tottakai osansa, onpa tapahtunut että vievät kaiken.

      En olisi halunnut edunvalvonnasta mitään maksua.

      Hoidettava on elänyt raskaan elämän ja nyt tämmöinen päätös.

      Ällöttävä maailma, tosiaan!!!

      • Pahajuttu

        Olisi kannattanut panna hanttiin maistraattiin. Viranomaisilla on turhan herkillä edunvalvonnan hakeminen, jolla se pyrkii saamaan potilaan itsemääräämisoikeuden oman edun tavoitteluun. Esim. jättää potilas hoitamatta jne...


    • ggfdgg

      Edunvalvonnassa olevalle kuuluu myös tietty käyttöraha. Edunvalvontaa varten avataan erillinen tili. Edunvalvottavalle jää käyttöön oma tili rajallisin varoin tai hänelle toimitetaan muulla tavoin käyttövarat. Edunvalvontatilit eivät ole mitään salatiedettä. Tilitiedot saa halutessaan nähtäväksi. Tosin jos et ole sen sortin omainen, jolle asiat kuuluvat, niin asia ei vaan kuulu sinulle.

      Jollei sinulla ole esim. hoitoalan tutkintoa tai muuta vastaavaa, mitä erityispalveluiden tarjoaminen vaatii, niin sinä et voi sellaisia palveluita tarjota. Olisi ollut olemassa myös se vaihtoehto, että olisitte hakeneet toimeentulotukea ylisuuriin hoitomenoihin. Oma järkesi ei sitten riittänyt siihen vaihtoehtoon? Marttyyriako leikit, kun olisi pitänyt selvitä tilanteesta itse, vaikka rahkeesi eivät ilmiselvästi riitä?

      • Hgfdghh

        Ja nyt laitat suusi pienemmälle, miksi alat haukkua ketjun aloittajaa?
        Laitoin ylläpidolle viestiä sun törkeästä tekstistäsi.
        Vai marttyyriä me vaan leikimme?


    • Pettynyt5656

      Ne tuotteet ja palvelut pystyn hoitamaan itse, eli arkipäivän hommia.

      Taustalla pyörii sitten ahneet perheen jäsenet,perintö mielessä tietenkin.

      Pääasia on hoidettava, teen sen työn. Hoidettava hoiti minua aikanaan ja sisaruksiakin.

      Edunvalvonnan yhteys oli aika tyly, puhelimessa sanottiin että tilit on kiinni ja jne.

      Hoidettava elänyt raskaan elämän, 30-luvun laman,sota-ajat,puutteen ja kurjuuden sen jälkeen. Tämmöinen yhteiskunta se on.

      Aika ontto olo on hoidettavallakin, mitään ei jäänyt elämän työstä.

    • Edunvalvonta voidaan määrätä jos terveydentilan vuoksi asiakas on kykenemätön hoitamaan raha-asioitaan itsenäisesti. Tuollaisia perusteita ovat esimerkiksi kehitysvammaisuus, dementia/alzheimer, vaikeat psyykkiset sairaudet. Jokainen tapaus käsitellään aina yksiöllisesti ja maistraatti vahvistaa edunvalvojan. Edunvalvoja voi olla myös ikäinen, mutta kannattaa miettiä ajoissa tuota asiaa ennenkuin ulkopuolinen taho alkaa ajaa asiaa. Jos maksuvaikeuksia alkaa ilmetä esim. läheisen ihmisen kohdalla ja ne johtuu selvästi sairauden tai vamman aiheuttamasta syystä, voit itse maistraatille tehdä anomuksen edunvalvojan määräämiseksi kyseiselle henkilölle. Edunvalvojaksi voi tuolloin nimetä itsensä esim. puoliso tai joku lapsista. Edunvalvojaksi määrätty henkilö huolehtii kaikista laskuista ja menoista jotka kohdistuu suoraan valvottavaan henkilöön. Omaan käyttöön valvottavan varoja ei siis voi ottaa. Lisäksi edunvalvoja joutuu huolehtimaan eri tukimuotojen anomisesta esim Kelalta mikäli varat eivät riitä kattamaan kuluja. Täytyy myös muistaa että valvottavalle pitää jäädä pieni käyttöraha käteistä esim tupakkaa, kampaajaa tms varten. Edunvalvojaksi määrätty henkilö joutuu säännöllisesti toimittamaan maistraattiin kirjanpidon liitteineen valvottavan varojen käytöstä. Maistraatti vaatii hyvin tarkat tiliotteet varojen käytöstä ja epäselvissä tapauksissa tarvittaessa lisäselvityksen. Jos valvottava joutuu kodin ulkopuolelle hoitopaikkaan hänen varoistaan kustannetaan nämä täysin ja kotiin asumaan jäävät puolisonsa tms omainen maksaa pääsääntöisesti asunnosta aiheutuvat kulut.
      Aloittajan viestistä ei selvinnyt miksi edunvalvojaa oli ylipäätään haettu. Olisi myös kohtuullista ollut kysyä ensin omaisilta onko heillä kykyä ja haluja ryhtyä edunvalvojaksi. Jäi myös epäselväksi mitä palveluja omainen on tehnyt ja mitä palveluja painostettiin ottamaan. Pääsääntöisesti mitään palveluita ei voi painostaa ottamaan mikäli omainen kykenee fyysisesti ja psyykkisesti huolehtimaan hoidettavasta henkilöstä. Kotihoidon henkilökunta on koulutettu havainnoimaan mahdolliset puutteet hoidettavan kotona (esim. kodin siisteys tai hoidettavan asiakkaan hygienian hoito ovat selvästi puutteelliset), tuolloin se antaa selvästi kuvan siitä että omainen ei ole kykenevä kaikista asioista huolehtimaan. Myös se kiinnittää valitettavasti huomiota jos asiakkaan asunnossa on näkyvissä toistuva päihdeongelma ja samaan aikaan on ongelmia selviytyä normaaleista maksuista. Tuolloin omaisilta ei yleensä edes kysytä mahdollisuutta alkaa edunvalvojaksi, koska on oletettavasti riski olemassa ettei edunvalvonta onnistu edellytysten ja määräysten mukaan. Tällöin haetaan edunvalvoja virkatietä.

    • pertti90909ö

      Juu, kaikella on tarkoituksensa.

    • Pettynyt5656

      Ruokakauppaan piti olla tili avattuna, ei ollut.

      Tyhjä jääkaappi vaan, vielä sentään valot.

      Nälkään ajettiin hoidettava.

      • hyvin.meni

        Just, joo...minne hoidettavan eläke ja korotettu hoitotuki on mennyt, ne ovat tarkoitettu hoidettavan omiin tarpeisiin. Ne eivät ole tarkoitettu hoitajan tarpeisiin.

        Jos hoidettava ja hoitaja asuvat samassa taloudessa, ruoka ja muut yhteisen talouden menot maksetaan puoliksi. Hoidettavan hoitotuki on tarkoitettu hänen hoitojen maksamiseen ja lääkkeisiin.

        Hyvä, että määrättiin edunvalvoja. Se on monta kertaa paras ratkaisu hoidettavalle. Nythän ei ole kysymys hoitajan pärjäämisestä ja hänen rahoistaan vaan hoidettavan hyvinvoinnista ja hänen taloudestaan.


    • petramaz

      Kyllä molempien pärjääminen on ykkösasia!

      Unohtakaa maalliset huolet.

    • pettynyt5656

      Nyt se alkoi, palvelujen työntäminen. Budjetti ei kestänyt ennen miten muka nyt?

      Kieltäydyin näistä palveluista, saapa nähdä mitä tulee.

      Edunvalvoja antaa jonkun kympin per vko taskurahaa...

      Siihen päälle edunvalvojan palkkiot.

      Kiito$ yhteiskunta!

      Rukoilen Jumalaa joka ilta.

      • Edty

        Eihän tuo ole kuin puhdas ryöstö, voi helv...i.


      • Edty kirjoitti:

        Eihän tuo ole kuin puhdas ryöstö, voi helv...i.

        Sitähän se on sanan täydessä merkityksessä. Sairaus tarkoittaa aina VAARAA menettää kaikkensa tuntemattoman tahon hyväksi, kuten esim. voit joutua sinulle olemassa olemattomien palvelujen maksumieheksi, kuten esim. vanhustenhuoltopaikka, vaikka tosiasiassa et ole siellä ole koskaan edes käynyt. Kovin tuttua viranomaistoimintaa.


    • alaluovutakoskaan

      Edunvalvonta on viimesijaisin vaihtoehtoa. Siis viimesijaisin. Edunvalvontaa voi hakea kuka tahansa. Siis kuka tahansa. Tapauksessasi edunvalvontahakemus on ollut mitä ilmeisemmin ennenaikainen, johon olisi pitänyt panna hanttiin ja jos vielä yhteiset tilit ja valtakirja, niin asiat olilsi voinut hoitaa niiden kautta. Edunvalvontatestamentti luotettavalle omaiselle on hyvä turva potilaan itsemääräämisoikeudelle ja se käy kätevästi tekemällä mm. nauhottamalla puhelimella ja taltioimalla se moneen paikkaan. Väärä edunvalvoja vie sinulta kaiken.

      • yerytufyutyg

        Ketjua lukiessa pääsi käsitykseen ettei aloittaja ollut omainen vaan joku muu läheinen. Omaiset eivät olleet kiinnostuneita.


    • 98lll9

      Näin olisi nimenomaan pitänyt tehdä.kyttäys syteemissä kun eletään. He kyttäävät ja jne.

      Joka tapauksessa omaishoidon oikean ymmärtäminen on pääasia.

    • ama222

      Paha on olemassa, näissäkin asioissa.

      Kaikella on myös kohtalonsa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3466
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3257
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2964
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1885
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1496
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1291
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe