Rivari vai OKtalo?

Listatkaa

Tämä on taas näitä ikuisuus kysymyksiä, mutta kysellään pois, eli tilanne tämä vaihtoehdot talo 4h 100m2 tuore/uusi, rivari sama homma, eli kumpainen olisi mukavampi muoto, tässä talossakaan ei ole kovin kummoinen tontti.

20

337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinsemeneejoopajoo

      No tietysti talo, siinä olet omistaja ja haltija ja määrääjä miten asiat menee ja tehdään. Omakotitalo on ainoa asumismuoto missä et ole vuokralainen, ja itse päätät mitkä ovat esim asumiskulut. Unohda ne orja-asunnot, missä naapurit päättää miten asutaan ja mitä tehdään. Terv. Jo 27v omatalo.

      • Samaa_mieltä

        Juur näin, ja saa pistää stereoista volumet tappiin milloin tahansa keneltäkään siihen lupaa kysymättä, jos siltä tuntuu. Onhan toki ok-talossa omat vaivansa, kun lumet saat luoda, ja lehdet haravoida, ja kustannukset ovat hieman korkeammat, mutta sen kärsii, kunhan on oma lupa ja tupa, sekä rauha. Saapi sitä nikkaroida kaikenlaista ihan rauhassa, jos on tilat, ja vielä parempi jos lähin naapuri on vähintään 2 kilometrin päässä, niin kyttäily j seuraaminenkin jää vähemmälle.


    • Tuoreestakyse

      Jotain varten kuitenkin rivareitakin tehdään ja myydään, ja jopa kalliimpia neliöhinnaltaan vaikka et omista sitä tonttia siitä?

      • joosellastanyt

        Kaikista ei ole ok-taloon ja rivari on heille parempi vaihtoehto. Omassa on paljon tekemistä eikä se sovi kaikille. Varsinkin kerrostalosta kannattaa vaihtaa rivariin.


    • ohikulkija3

      Ootteko huomannu että ok asujat on aina ensimmäisenä puolustelemassa omaa valintaansa ja arvostelemassa muiden. Mistähän moinen johtuu..

      • VelatonEdelleen

        On huomattu.


      • eiköniinhei

        Onko ihme? Kyllähän autopalstallakin helposti mersua suositellaan, jos hyvää etsit.
        Ei näitä voi edes verrata. Rivari on vain yksikerroksinen kerrostalo. Tietenkin laiskalle ok-talossa on liian paljon työtä.


      • eiköniinhei
        eiköniinhei kirjoitti:

        Onko ihme? Kyllähän autopalstallakin helposti mersua suositellaan, jos hyvää etsit.
        Ei näitä voi edes verrata. Rivari on vain yksikerroksinen kerrostalo. Tietenkin laiskalle ok-talossa on liian paljon työtä.

        Ainiin. Aika moni rivari on kaksikerroksinen kerrostalo.


      • Koska_se_on_paras

        Useimmilla omakotitalossa asuvilla on kokemusta muistakin asumismuodoista, siksi heillä on asiasta selkeä mielipide, joka perustuu omakohtaiseen kokemukseen,eikä kuulopuheisiin.

        Olen asunut kerrsotalossa vuokralla, kerrostalo-osakkeessa, pienkerrostalossa vuokralla, rivitalossa vuokralla, aso rivitalossa, omakotitalossa vuokralla ja nyt omassa omakotitalossa. Omakotitalossa sitä päättää itse asioista ja maksaa vain omia kuluja ja nekin saa suunnitella itse. Ehdottomasti paras asumismuoto, ainakin minulle.


    • komsiikomsaa

      Tämähän ei ole mikään mielipidekysymys, faktapohjalta perustellaan kumpi on parempi asumismuoto ja sen mukaan muodostetaan The Wirallinen Totuus - vai?

      Tästä asiasta on kuitenkin jostain syystä ilmeisesti väännetty peistä jo enemmän ja vähemmän, joten voisiko seuraavaksi siirtyä seuraavalle levelille ja vääntää vaikka siitä onko makkarakeitto parempaa kuin hernekeitto.
      Missään nimessähän kummassakaan asiassa ei ole kysymys makuasioista.

      • kauppakaukana

        Asunto osake yhtiöissä hyvä asua pitkää päivää töitä tekevän,peukalo keskellä kämmentä olevan,toimintakyvyn menettäneiden sairaiden/vanhusten,ja niiden jota kiinteistön" omavalvonta" ei kiinnosta pätkänkään vertaa.


      • oevoe.entiiä
        kauppakaukana kirjoitti:

        Asunto osake yhtiöissä hyvä asua pitkää päivää töitä tekevän,peukalo keskellä kämmentä olevan,toimintakyvyn menettäneiden sairaiden/vanhusten,ja niiden jota kiinteistön" omavalvonta" ei kiinnosta pätkänkään vertaa.

        Mikäli haluat olla poissa pidempiä aikoja kotoasi, esim. työ- tai lomamatkan johdosta, omakotitalon jättämisessä tyhjilleen ja vartioimatta on riskinsä.
        Talvikuukaudet ulkomailla ja okt Suomessa tyhjillään, onko mahdollista? No ehkä on, mutta vaatii järjestelyjä enemmän kuin asunto-osakeyhtiössä asujalla.

        Kerrostaloasukin reissu ei vaadi juuri minkäänlaisia järjestelyjä, mutta rivareissa on eroja; joissakin kiinteistönhuolto hoituu huoltoyhtiön toimesta, joissakin on päädytty hoitamaan kaikki talkoilla. Jälkimmäinen vaihtoehto vastaa melkein okt-tilannetta, paitsi ettet päätä yksin mistään. Sisältää siis huonot puolet sekä omakotiasumisesta, että asuntoyhtiöasumisesta.

        Niin hienoa kuin oma tupa, oma lupa onkin niin naapurit ratkaisevat valitettavan paljon asumisviihtyvyydestä. Suomi(kin) on täynnä luonnevikaisia riidankylväjiä, joiden kanssa voi joutua ilman pienintäkään omaa syytään järkyttäviin riitatilanteisiin, tieriidat klassisimpana esimerkkinä. Ostaessasi talon ostat myös naapurit. Tosin niinhän se asunto-osakkeissakin, suo siellä, vetelä täällä :)


    • Muuttakaa_kun_voitte

      Jaa....kysytään ennemmin: Suomi vai portugal? Niin sanon:Portugali ehdottomasti.

    • rivari.ja.okt

      Molemmissa tullut asuttua, nyt omakotitalossa. Sinänsä rivariasumisessa mitään huonoa ole, jos vaan muut osakkaat ovat asiallista porukkaa.
      Oikeastaan meillä vaan hintapuoli eroaa.. Rivarin vastike oli n. 500 € / kk, tässä eletään keskim. 250 € / kk. Pikku tontti, ei kirvesvarsi. Lumityöt ja nurtsin leikkaus ei hirveästi rasita.

    • Eimullamuutakaan

      Sata ääntä omakotitalolle, yksi ääni rivarille.
      Yksi ääni tuli koska sieltä voi muuttaa omakotitaloon.
      Vanha totuud: Oma tupa, Oma lupa

    • OmatAvaimet

      Omakotitalossa ei muut rupea juoksemaan omilla avaimillaan, kuten kerrostalossa tai rivitalossa.
      Olen nähnyt kaikenlaisien ukkojen isännöitsijästä talonmiehiin, huoltomiehiin menevän yleisavaimilla toisten asuntoihin omistajan poissaollessa. Vuokralla vielä pahempaa, kun vuokraisäntä katsoo oikeudekseen tulla istumaan iltaa yksinäisten naisten luo - tai he saavat hakea uuden asunnon, niinkuin se kävisi käden käänteessä. Omakotitalossa eivät muut kuin varkaat tule kutsumatta kylään. Eivät ainakaan jää yövieraiksi!

      • turvallinenolo

        Sepä se muta erona että juoksevat sorkkaraudan kanssa sisään. Oltiin pari vuotta sitten vaihdattamassa kaikki ok-talomme lukot mutta laadukkaat lukot vaihtotöineen kalliiksi. Päätimme sen sijaan hankkia laadukkaan hälytys järjestelmän missä riittävästi kameroita liiketunnistimilla ja kaikkiin oviin ja ikkunoihin hälyttimet. Lisäksi savu ja vuotohälytykset. Kaikki menee suoraan hälytyskeskukseen kun ollaan poissa ja tarpeellinen apu tulee hetkessä. mikään avain ei suojaa palolta tai vesivangolta.


      • Hälytin_parempi

        Lukot ei suojaa varkailta, mutta hätysjärjestelmä tosiaan voi jo suojata.

        Itselläkin oli aikoinaan hälytys vartiointiliikkeeseen, mutta huomasin että siltä oltiin erittäin nihkeitä lähtemään oikeasti liikkeille, vaikka hälytyksen syy ei olisi selvinnyt. Puoliväkisin kuittauttivat hälytyksen turhana puhelimessa, vaikka en tiennyt miksi hälytti. No lapsihan sen hälytyksen silloinkin oli laukaissut koulusta tullessaan, oli vaan päässyt aikaisemmin koulusta ja puhelimestaan oli akku loppu, jonka vuoksi ei saanut kiinni, eikä voinut itsekkään soittaa. Tuli vaan mieleen, että mahtaisiko lähteä vartia paikalle tositilanteessakaan.


    • molemmatok

      Riippuu myös elämän tilanteesta. 15 vuotta sitten meillä oli sama valinta edessä. Valitsimme uuden rivarin. Olin silloin hektisessä vienti työssä ja vaimolla oli ihan riittävästi tekemistä lastenhoidossa iltaisin. 4 vuotta sitten valitsimme ok-talon. Vaikka ei mikään iso tontti niin kyllä hommia riittää talon lisäksi. Haittapuolena myös kulujen epätasaisuus. Muutama kuukausi voi tuntua että edullista mutta sitten tulee kuukausia kun kuluja todella paljon. Silti ei harmita hankinta ja perhe nauttii kun 215 m2 talossa riittävästi tilaa. Myös harrastuksiin. Kun lapset muuttaneet pois niin kyllä talo menee myyntiin. Ei nyt ihan heti mutta kun eläkkeelle jäämme.

      • MaksaTasasumma

        Pistä rivarin vastiketta vastaava summa joka kuukausi talonhoitotilille, jos tasasumma kuukaudessa tuntuu kivemmalta. Sieltä sitten hoitelet talon menoja ja loput säästät tulevia remontteja varten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe