Autonvaihtajan hämäyssanastoa.

Käytetynkauppias_XX

Kevennykseksi ja vastineeksi tuohon autokauppiaita halveeraavaan vastaavanlaiseen. Ei kannata siis ottaa kirjaimellisen vakavasti, saati lukea kuin piru raamattua haudanvakavin ilmein! Pilkettä silmäkulmaan siis!

Autoa vaihdetaan syystä tai toisesta ja useinmiten siitä kolmannesta... siitä jäljempänä lisää.

Autonsa vaihtamaan lähtenyt on pohtinut valmiiksi, mitä vaihtoautokauppiaalle vaihdon syyksi kertoilee ja tottahan toki; positiivisessa valossa autoaan kehuen ja vaihdon syitään esittäen!
Totuus on hyvin usein jotain ihan muuta... siitä edelleenkin jäljempänä lisää, se "kolmas syy", jonka ammattilainen autokauppias kyllä huomaa vaikka sitä viimeiseen asti petollisesti autonvaihtaja yrittääkin salailla.

Autonvaihtajan yleisimmät hämäyssanasto-selitykset vaihdon syyksi, toki joskus satunnaisesti syy on oikeastikin luetelluista jokin:

-ei tarvitse enää diesel autoa, vaihtelisi bensa-autoon
-tarvitsee diesel auton, tyrkkäisi vaihdossa bensa-auton
-ei tarvitse enää näin isoa autoa, vaihtaisi pienempään
-tarvitsee isomman auton, tyrkkäisi vaihdossa pikkuauton

Näiden kyytipojaksi lisänä, 99% varmuudella petollinen autonvaihtaja vielä lisää tai tietoisesti salaa hämäykseksi:
-koskaan ei oo tielle jättäny
-mitään isompaa ei oo tarvinnu korjailla
-kiire, teen kaupan heti tänään ja huomiseksi oltava uusi auto alla
-se kolhu oli jo ku ostettiin, ei oo ittee häirinny
-oho, en oo huomannu loppuun kulunutta kytkintä
-ei oo ikinä ennen vikavalo syttyny
-joskus harvoin on vikavalo vilahtanut
-mikä jakopää? Siis pitää nyt vaihtaa? En oo ees huomannu...
-ai? Siis pitää nyt heti katsastaa? Enpä aatellukaan et olis nyt ajankohtane...

Ja sitten ne todelliset "se kolmas syy". Lista on tylyn lyhyt:

-autossa runsaasti vikoja joita jo yritetty parsia kuntoon ja/tai kysytty korjaamolta kustannusarvio kunnostukselle; ihan vtun kallista =auto liikkeeseen vaihtoon
-autossa on kallis huolto ja/tai katsastus heti tehtävä =auto liikkeeseen vaihtoon
-autosta on velkaa rahoitusyhtiölle "enemmän kuin laki sallii" =yritetään saada autoliike lunastamaan ylisuuri loppuvelka halvempaan vaihtelemalla

Nämä on niin nähty ja kuultu. Silti vuodesta toiseen ja kerrasta toiseen kuulee samat sävelet ja virret... ei mene läpi, asiakasfiltteröinnillä se "kolmas syy" kaivellaan kyllä esiin ja tehdään päätös, annetaanko kaupanteon jatkua vai loppuuko petollisen autonvaihtajan unelmointi siihen paikkaan. Useinmiten loppuu. Moikka!

15

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kauppiasabc

      Tarina on aivan totta näin se menee mut lähen tästä kuuntelemaan noita jorinoita työ maalle ja nauramaan hauskaa viikonloppua ja keksikää uusia selityksiä te yksityiset k u s e t t a j a t.

    • 6543

      Kyllä tuo 3 on ihan normi syy autonvaihtamiseen ja sen voi sanoa automyyjälle, mutta vikoja ei passaa kertoa. Sanoo en minä tiedä, vaikka olisi autonalan ammattilainen voi muuttua täysin tietämättömäksi, suuri osa on näitä jotka teidän kanssa rahoituksella kauppaa tekee juuri niitä jotka eivät tosiaan tiedä autosta mitään.
      Se on täysin selvä, jotka autonsa tuntevat ja pitävät kunnossa, eivät taatusti tule teidän kanssa kauppaa tekemään.
      Kyllä se on sitä porukkaa, jotka eivät erota kytkin ja jarrupoljinta toisistaan ja auto sen mukaisessa kunnossa, teidän asiakaskuntanne.
      Eli kypsykää romuihinne ja niiden varassa teidän kauppanne käy.

    • jobbari.on.tyhmä

      Täyttä asiaa kirjoitti 6543 siitä, että eihän kukaan arvonsa tunteva ihminen, jolla on hyväkuntoinen vaihtoauto erehdy vahingossakaan noiden limanuljaska-jobbarien paaliromutarhoihin eksymään. Ne ovat filunkiromujen kotikenttiä ja semmoisina pysyvät. Hyväkuntoisen vaihtoauton saa helposti myytä jopa itse, tai sen saa oikeaan autoliikkeeseen helpolla kohtuuhinnalla annettua vaihdossa, mutta ei missään tapauksessa HYVÄKUNTOISTA autoa anneta jobbarille. Piilovikaiset romut päätyvät AINA lopulta jobbareille myyntiin ja hyvä niin.

      Kauppiasabc jätti näköjään koulussa tarkkisluokan kesken, kun ei edes kirjoittamaan oppinut. Ostaisitko sinä käytetyn auton jobbarilta, joka ei osaa edes kirjoittaa? Jokos jobbariABC on tullut tältä päivältä pois työ maalta?

    • plocket

      En ostaisi jobbarilta tai voisin ostaa jos hinta olisi todella edullinen ja tarkastuksessa ei löytyisi mitään liian suurta vikaa.

      Jos jobbarin auto olisi katsastettu, katsoisin tarkkaan koska ja mikä konttori sen on tehnyt ja kuntotarkastus kannattaa tehdä paikasssa jossa se tehdään hyvin.

      Auton pitäisi olla myös sellainen missä ei kalliita tyyppivikoja ole, koska ne jobbarin autosta varmuudella löytyy.

      Myös merkkiliikkeiden autot tarkastaisin hyvin tarkaan ja takuu ja tuotevastuu pitää olla kunnossa jos autosta pyyntejä maksaisin.

      Tällähetkellä ostolakko ja autokaupat jäissä kunnes autoverotuksen suunta selviää, kun ei halua kahteen kertaa maksaa autoilun kuluja.

    • Käytetynkauppias_XX

      Siinäpä niitä "rehellisten autonvaihtajien" kommentteja tulikin, aivan kuten odotettavissa oli ja realisoituu jokaisella autoliikkeellä, joka ikinen päivä.

      Palstan aktiivikommentaattori "6543" kertoili:

      "...mutta vikoja ei passaa kertoa."
      "...vaikka olisi autonalan ammattilainen voi muuttua täysin tietämättömäksi."

      Ja tähän toinen ketkuvaihtaja "jobbari.on.tyhmä" nimimerkillään komppasi:

      "Täyttä asiaa kirjoitti 6543..."

      Ja vielä yksi arjen sankari "plocket" jossitteli:

      "...voisin ostaa jos..."
      "Jos auto olisi katsastettu, katsoisin tarkkaan koska ja mikä konttori..."
      "Auton pitäisi olla..."
      "...tuotevastuu pitää olla kunnossa jos..."
      "Tällähetkellä ostolakko...kunnes autoverotuksen suunta selviää..."

      Nonnih; siinähän niitä olikin kolmellakin kommentilla irtisaatavissa hyvä otanta puupäistä, joiden kanssa kauppaan ei ryhdy mikään autoliike. Asiakasfiltterit tiukalle, sano! Moikka!

    • Käytetynkauppias_XX

      Kertauksena vielä petollisen vaihtajan "se kolmas syy", jonka tässä yllä kyseisenlaiset sankarit jo vahvistivatkin todeksi:

      "se kolmas syy". Lista on tylyn lyhyt:
      -autossa runsaasti vikoja joita jo yritetty parsia kuntoon ja/tai kysytty korjaamolta kustannusarvio kunnostukselle; ihan vtun kallista =auto liikkeeseen vaihtoon
      -autossa on kallis huolto ja/tai katsastus heti tehtävä =auto liikkeeseen vaihtoon
      -autosta on velkaa rahoitusyhtiölle "enemmän kuin laki sallii" =yritetään saada autoliike lunastamaan ylisuuri loppuvelka halvempaan vaihtelemalla

      Loistavaa, että saimme tälle palstan sankareilta vielä omaehtoisesti antamansa vakuuden. Moikka!

    • keltanokille

      Autokauppiaan sanakirja, otteita:

      tiukka hinta=perseauki
      monella ollut(16v vanha auto)=historiantutkija, idiootti
      diesel kävi tarpeettomaksi=vaihdokki rikki
      bensa kävi tarpeettomaksi=vaihdokki rikki
      paljonko rahoituksen korko=naurettavan pieni liksa
      ei tarvitsekkaan näin pientä/isoa autoa=vaihdokki rikki
      ei tarvitse enää uutta autoa=toivottomasti ylivelkaa

      Muutamia lauseita, ja mitä ne oikeasti tarkoittaa. Näistä tunnistaa aasiakkaan joiden kanssa enemmän kuin "päivää" ja "näkemiin" on ajanhukkaa.

    • NäinSitäPitää

      Filtteröinti-uutisia:

      http://yle.fi/uutiset/3-9475778

      "Myyminen on bisnestä ihmistuntemuksella. "

      "Automyyjä tenttaa asiakasta kysymyksillä... Vastaus kertoo, odottaako asiakas ihmettä, joka ei toteudu."

      "Mutta sanoja ei edes tarvita. Asiakas päästelee tiedostaen tai tietämättään ääniä ja eleitä..."

      "Jopa kävelytyyli paljastaa turistit ja renkaanpotkijat tosiostajista. "

      "Maanantaiaamuisin autokauppojen sähköpostit pursuavat tarjouspyyntöjä unelma-autoista, jotka on lähetetty viikonlopun pikkutunneilla. "

      "Automyyjä tietää yleensä jo huomattavasti ennen tarjouksen jättämistä, jos kauppa ei etene. Asiakkaan yli- tai vihamielisyys ja pikkuvikojen etsiminen sekä auton mollaaminen ennustavat vesiperää. Moni tulee myös haukkuakseen myyjää."

      • NäinSitäPitää

        Filtterit tiukalle:
        "Turistia tai renkaanpotkijaa yhdistää, että he eivät yleensä tunnusta olevansa paikalla uteliaisuuttaan, ajankuluksi tai jopa yksinäisyyttään. Kokeneet automyyjät kuitenkin tunnistavat asiakkaan, että hänellä ei olekaan autoon varaa. Käytökseen liittyy syyllisyyden tunnetta. Toiminta on sen verran noloa, että todellinen syy pitää piilottaa."


      • NäinSitäPitää

        Uutisen FAKTAT tiivistelen:

        1)
        "Jos sinua ei oteta vakavasti autoliikkeessä, on myyjä ehkä huomannut, ettet ole vakavissasi."

        2)
        "Myyminen on bisnestä ihmistuntemuksella. Kokeneet automyyjät tunnistavat turistit ja renkaanpotkijat tosiostajista."

        3)
        "Autokauppojen sähköpostit pursuavat tarjouspyyntöjä unelma-autoista. Kokeneet automyyjät kuitenkin tunnistavat asiakkaan, että hänellä ei olekaan autoon varaa."

        4)
        "Tosiostajallakin voi mukanaan olla "kaupantappaja". Kyseessä on silloin matkaan lähtenyt appiukko tai isä, joka painaa innostuneen jarrua. Kauppaa ei synny, koska "äly" saapui paikalle varoittamaa ihan kaikesta. Sellainen ei koskaan johda mihinkään."

        5)
        "Niin noloa: turisti ja renkaanpotkija on liikkeellä vain uteliaisuuttaan, ajankuluksi tai jopa yksinäisyyttään. Käytökseen liittyy syyllisyyden tunnetta. Toiminta on sen verran noloa, että todellinen syy pitää piilottaa ja keksitään tarina."

        PAINOTTAISIN kohtaa 4.
        Tuntuu todella käsittämättömältä, joskus pikkuisen säälinkin sitä auton tarvitsevaa ostajaa, joka on erehtynyt ottamaan "asiantuntijakseen" kaupoille mukaan tällaisen "kaupantappajan". Jää auto saamatta.
        Muutaman "kaupantappajan" on päässyt huudattamaan suohon, kun on seonnut sanoissaan ja mielipiteensä kaikesta on syvältä perseestä. Onnekseen itse auton tarvitsijakin on viimeistään tässä vaiheessa huomannut ottaneensa mukaan täyden aasin ja kykenee tekemään oman ostopäätöksensä "asiantuntija-kaupantappajan" totaali idiotismista piittaamatta.
        Näitä on sitten vuosien varrella tullut uudelleenkin kaupoille ja yhdessä on jo "kaupantappajalle" naureskeltukin:
        "Joo... jätin sen viime kerralla mukana olleen asiantuntija-appiukon nyt mukaan ottamatta... itseasiassa jätin sen yhtä tollon pojankin heti silloin viimeksi kun kaupat tehtiin. Koko perhe oli ihan aaseja!"


      • filtter
        NäinSitäPitää kirjoitti:

        Uutisen FAKTAT tiivistelen:

        1)
        "Jos sinua ei oteta vakavasti autoliikkeessä, on myyjä ehkä huomannut, ettet ole vakavissasi."

        2)
        "Myyminen on bisnestä ihmistuntemuksella. Kokeneet automyyjät tunnistavat turistit ja renkaanpotkijat tosiostajista."

        3)
        "Autokauppojen sähköpostit pursuavat tarjouspyyntöjä unelma-autoista. Kokeneet automyyjät kuitenkin tunnistavat asiakkaan, että hänellä ei olekaan autoon varaa."

        4)
        "Tosiostajallakin voi mukanaan olla "kaupantappaja". Kyseessä on silloin matkaan lähtenyt appiukko tai isä, joka painaa innostuneen jarrua. Kauppaa ei synny, koska "äly" saapui paikalle varoittamaa ihan kaikesta. Sellainen ei koskaan johda mihinkään."

        5)
        "Niin noloa: turisti ja renkaanpotkija on liikkeellä vain uteliaisuuttaan, ajankuluksi tai jopa yksinäisyyttään. Käytökseen liittyy syyllisyyden tunnetta. Toiminta on sen verran noloa, että todellinen syy pitää piilottaa ja keksitään tarina."

        PAINOTTAISIN kohtaa 4.
        Tuntuu todella käsittämättömältä, joskus pikkuisen säälinkin sitä auton tarvitsevaa ostajaa, joka on erehtynyt ottamaan "asiantuntijakseen" kaupoille mukaan tällaisen "kaupantappajan". Jää auto saamatta.
        Muutaman "kaupantappajan" on päässyt huudattamaan suohon, kun on seonnut sanoissaan ja mielipiteensä kaikesta on syvältä perseestä. Onnekseen itse auton tarvitsijakin on viimeistään tässä vaiheessa huomannut ottaneensa mukaan täyden aasin ja kykenee tekemään oman ostopäätöksensä "asiantuntija-kaupantappajan" totaali idiotismista piittaamatta.
        Näitä on sitten vuosien varrella tullut uudelleenkin kaupoille ja yhdessä on jo "kaupantappajalle" naureskeltukin:
        "Joo... jätin sen viime kerralla mukana olleen asiantuntija-appiukon nyt mukaan ottamatta... itseasiassa jätin sen yhtä tollon pojankin heti silloin viimeksi kun kaupat tehtiin. Koko perhe oli ihan aaseja!"

        Korostettuna vielä kerran:
        4)
        "Tosiostajallakin voi mukanaan olla "kaupantappaja". Kyseessä on silloin matkaan lähtenyt appiukko tai isä, joka painaa innostuneen jarrua. Kauppaa ei synny, koska "äly" saapui paikalle varoittamaa ihan kaikesta. Sellainen ei koskaan johda mihinkään."

        Näillä kaupantappajilla on itsellään hyvin usein ajossaan työsuhde- tai muulla tavoin tappivelkainen uusi tai uudehko auto. Ja tähän sitten verrataan jo monin paikoin kulunutta käytettyä halpaa autoa, jota on tultu kiimoissaan tutkimaan ja autontarvitsijalle hankkimaan.
        Kaupantappajalla itsellään ei ole ollut "vanhaa" autoa miesmuistiin ja nyt on mukana valikoimassa pojalleen, tyttärelleen, naapurin kollille, tutulle nais-immeiselle tai muuten vaan eksyyntynyt "asiantuntijaksi" mukaan kaupoille. Huhhuh.
        Kaupantappajalla on syystä tai toisesta ääretön halu ja tarve vain hankaloittaa kauppaa, usein jopa täysin murhata kaupanteon edellytyksetkin. Haukkuu auton, arvostelee hintapyyntiä, keksii vikoja joita ei ole, on näkevinään vikoja joita ei ole, arvailee tuleviakin vikoja joita ei ole, vertailee tinkimismielessä "muka samanlaisiin tuolla toisissa liikkeissä" jotka eivät tietenkään samanlaisia edes ole ja lopulta oksentaa omasta mielestään kovanakin kauppamiehenä tarjouksen jolla ei ole mitään tekoa reaalimaailman kanssa. Kauppa todellakin jätetään tekemättä, kaupantappaja suksitetaan vttuun ja jatketaan päivää "as normal" ja kaupantappajan vuoksi todellinen autontarvitsija joka olisi voinut kehittyä asakkaaksikin asti menee siinä samalla kansioon "neva höörd".

        Tälläkin viikolla näitä selkeitä kaupantappajia tuli parikin tavattua. Mielenkiinnosta asetuin poikkeuksellisesti, vaikka aasiksi ja kaupantappajaksi ennakoinkin, normaalin asiakkaan "palvelu-setappiin".
        Yritin hetken tanssia kaupantappajan pillin mukaan... ihan vaan katsoakseni ja todetakseni taas kerran, ettei niille kelpaa mikään. Toiselle aina kaikkia kaikessa epäilevälle kaupantappajalle auton hyväkuntoisuuden varmentamiseksi olisi autotohtorikin tarjottu jotta viat, jos niitä edes olisi, saataisiin ulkopuolisen arvioimana esiin ja liikkeen piikkiin kuntoon ennen kauppaa. Tarjoamansa kaupphintakin hyväksyttiin, vaikka tarjouksensa oli hieman tappiollinen liikkeen ostohintaan nähden. Eli hyväkuntoinen auto olisi myyty tappiollisella hinnalla.
        Ehei... eihän näiden kaupantappajien kanssa kaupanteko onnistu koskaan, vastaukseksi tuli se perinteinen: "Tämä on kyllä hyvä vaihtoehto, katsomme vielä muutaman samanlaisen ja ehkä ensi viikolla palaamme asiaan."

        No, näissä tapauksissa eipä tarvitse palata ensi viikolla; Ne on nyt myyty.


    • Monikokenut

      Useinhan nuo automyyjät eivät tiedä myymistään autoista juuri mitään, sitten alkaa selittely.

    • Virheetönyksilö

      Lisäisin vielä yhden ostajaryhmän listaan: tulee katsomaan autoa joka selvästi kiinnostaa, yleensä tulevat vielä isolla porukalla. Haukkuvat auton jota ovat tulleet katsomaan ihan romuksi jo ennen autoa kunnolla nähtyään ja oma ikäloppu vaihtoauto on paljon paremmassa kunnossa joka kohdasta! Ja vielä senkin jälkeen haluavat sen oman "virheettömän" vaihtaa siihen ihan romuun???

    • Gurg

      Vaihtaessani 11 vuotta vanhaa autoani uuteen liike, jossa kauppa syntyi ei vaivautunut edes katsomaan, mutta maksoi muita enemmän.
      Miten selitätte?

      • filtter

        Satuit sitten löytämään autoliikkeen, joka tekee kauppaa "hälläväliä" meiningillä, jos vaihtoauto otetaan sisään silmät kiinni. Näitä on jonkin verran vielä pystyssä, usein merkkiliikkeitä kuten nyt, koskapa vaihdoit uuteen.

        Asiansa osaavilla ammattitaitoisilla autoliikkeillä ei ole varaa tai edes mitään intressejä ostella vaihtoautojakaan "silmät kiinni".

        Ja rivien välistä voidaan sinusta lukea, että olit vain korkeinta vaihtohyvitystä kalastelemassakin. Onneksi olkoon, onnistuit! Ehkä... sillä tuo kyseisen autoliikkeen "hälläväliä" meininki voi jatkua asiakaspalvelussa uudenkin auton ostajalle?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe